Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

از مشکلات دارو تا بدهکاری بیمه‌ها: خطر تعطیلی مراکز درمانی را تهدید می‌کند

جامعه- مشکلات دوا و درمان در کشور تمامی ندارد، گویی هر دم از این باغ بری می‌رسد. از سهم هزینه‌های درمان خانوارها که روز به روز افزایش می‌یابد یا از کمبود گرانی دارو که بگذریم بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند که حفظ نرخ هزینه‌ها را بر ایشان سخت می‌کند و حتی ادامه کار آنها را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است. از جمله این مشکلات عمده بدهی میلیاردی است که بیمه‌ها به بیمارستان‌های بخش‌خصوصی دارند، بیمه‌های تامین اجتماعی و حتی بخش‌خصوصی به بیمارستان‌های بخش‌خصوصی 200 میلیارد تومان بدهی دارند؛ بدهی که موجب می‌شود برای مجبور کردن بیمه‌ها به پرداخت آن از بیماران این بیمه‌ها پذیرش نشود، البته پذیرش می‌شوند اما هنگام حساب و کتاب‌های درمانی بیمه آنها پذیرفته نمی‌شود. این در حالی است که طبق اصل «29» قانون اساسی بهداشت و درمان باید برای عموم مردم رایگان باشد.
دولت در شرایط فعلی با وجود وظیفه‌اش نه تنها مردم را در پرداخت 30 درصد هزینه‌های درمان دخیل کرده است بلکه به ایجاد شرایطی دامن زده است که 10 میلیون نفر بیماران را به زیر خط فقر خواهد کشاند حال نیز بحث نه چندان قدیمی بیمه‌ها با بیمارستان‌ها و شرایط پذیرش و درمانی را برای مردم بیمار مشکل‌تر می‌سازد.
پزشکیان، نماینده مجلس در این‌باره به خبرنگار «جهان‌صنعت» گفت: در حال حاضر بیمه‌ها 18 درصد هزینه سلامت را پرداخت می‌کنند اما وقتی که منابع کافی نباشد، در تخصیص بودجه تاخیر به وجود می‌آید و به دنبال آن این مشکلات ایجاد می‌شود.وی افزود: قرار شد که در سال 92، حدود 10 درصد از درآمد حاصل از هدفمندی‌ یارانه‌ها وارد بودجه وزارت بهداشت و درمان شود تا لااقل بخشی از مشکلات بیماران صعب‌العلاج مرتفع گردد که تاکنون این طور نشده است. آریایی‌نژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به اینکه بدهی بیمه‌ها به معضل بزرگی برای بیمارستان‌ها تبدیل شده است، اظهار داشت: طبق قانون بیمه‌ها باید بعد از دو هفته از دریافت فیش 60 درصد بدهی خود را به بیمارستان‌ها بپردازند اما در حال حاضر نه تنها بدهی 60 درصدی را نپرداخته‌اند بلکه هفت ماه هم از زمان پرداخت بیمه‌ها گذشته است.با توجه به کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت‌ها پرداخت بدهی هفت ماهه نخواهد توانست همان نقش و ارزش ماه‌های قبل را برای مدیران بیمارستان‌های بخش‌خصوصی ایفا کند اما با این همه در شرایط نابسامان دارو و درمان امروزی مبلغ 200 میلیارد تومانی بدهی می‌تواند مرهمی برای این زخم‌ها باشد. اگر بدهی بیمه‌ها به موقع پرداخت شود قطعا خواهد توانست از تعطیلی بسیاری از مراکز درمانی بخش‌خصوصی در معرض ورشکستگی جلوگیری کند.
هرچند به دنبال رفع مشکلات مدیریتی دولت پیشنهاد  و حتی اقدام به واگذاری مدیریت برخی بخش‌ها به پرسنل بیمارستان‌ها را اجرا کرده است اما آریایی‌نژاد، نماینده مجلس معتقد است این اقدام، طرحی شکست خورده است زیرا فاقد زیرساخت می‌باشد و کار بدون زیرساخت راه به جایی نمی‌برد!
در این ارتباط عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از طرح واگذاری مدیریت بخش‌ها به پرسنل بیمارستان‌ها‌ گفت: در ابتدا پیش‌‌شرط خودگردانی بیمارستان‌ها، اجرا شدن پوشش فراگیر بیمه‌ها بود اما متاسفانه هر روز شاهد افزایش هزینه‌های درمان برای مردم هستیم.
رسول خضری در مورد بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها به خبرگزاری مهر گفته است: ناهماهنگی در پرداخت حقوق‌ها و دستمزدها، اختصاص ندادن درست و به موقع اعتبارات، پراکندگی در پرداخت پاداش‌ها و همچنین بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها دست به دست هم داده تا بسیاری از بیمارستان‌ها با خطر تعطیلی مواجه شوند.وی با بیان اینکه عمده منابع و درآمدهای بیمارستان‌ها از سوی بیمه‌ها قبضه می‌شود، یادآور شد: به طور حتم اگر به حوزه سلامت کمکی صورت نگیرد از کیفیت خدمات کاسته می‌شود که در این صورت دود همه این نابسامانی‌ها به چشم مردم می‌رود.
وی تاکید کرد: در سال ۷۳ قرار بود طبق قانون برنامه اول توسعه تمام آحاد مردم بیمه شوند تا رابطه مالی بین بیمار و پزشک از میان برداشته و بیمه بتواند این بار مالی را به دوش بکشد اما متاسفانه درست اجرا نشدن پوشش بیمه سراسری باعث شد که طرح یادشده با شکست روبه‌رو شود.
خضری با بیان اینکه پیش‌شرط خودگردانی بیمارستان‌ها، اجرا شدن پوشش فراگیر بیمه‌ها بود، تصریح کرد: طبق قانون قرار بود از هزینه‌های بیماران کاسته شود اما در حال حاضر هر روز شاهد آن هستیم که روز به روز این هزینه‌ها افزایش یافته است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: این معضلات باعث شده نتوانیم طرح‌هایی مانند واگذاری مدیریت بخش‌ها به پرسنل بیمارستان‌ها را به درستی اجرا کنیم و بدون شک نبود مدیریت قوی و نظارت دقیق بر این مشکلات
دامن‌زده است.

حسین محمد پورزرندی: احیای درآمدهای غیرمولد برای توسعه شهری
بودجه شهرداری تهران طی این سال‌ها رشد چشمگیری داشته چنانچه از یک هزار میلیارد تومان درآمد شهرداری در سال 84- که البته در همان سال 84 عملیات غیر نقد شهرداری نیز به همین میزان بوده که هیچ جایگاه ثبت و ضبط و رقم بودجه‌ای نداشته است و در مدیریت شهری تصمیم منطقی و قانونی روی آن انجام نمی‌گرفت- اکنون در سال 92 بودجه شهرداری به بیش از 11 هزار میلیارد تومان رسیده است.
این افزایش بودجه در حالی صورت گرفته که شهرداری با تعریف منابع مالی جدید و احیای درآمدهای غیر‌مولد، توان دو چندانی را برای اجرای طرح‌های عمرانی خلق کرده است. تعریف منابع مالی جدید در شهرداری تهران، تماما در چارچوب قوانین وضع شده بر درآمدهای شهرداری بوده و شهرداری توانسته با احیای ردیف کدهای درآمدی، سهم درآمدهای پایدار را در بودجه افزایش دهد. از دیگر سو‌، ایحاد فرصت و زمینه‌سازی برای حضور بخش‌خصوصی و جلب مشارکت‌های مردمی در تامین منابع مالی پروژه‌ها‌ از دیگر عوامل موثر در افزایش بودجه شهرداری
به شمار می‌رود.
 پیگیری وصول مطالبات شهرداری در سال‌های گذشته‌، فرهنگ‌سازی در پرداخت عوارض شهری و افزایش سهم پرداخت‌های عوارضی مردم به 40 درصد (نه به لحاظ سهم تخصیص یافته هر خانوار بلکه به لحاظ مجاب کردن شهروندان به ضرورت پرداخت عوارض قانونی خود‌)، استفاده از منابع بانکی داخلی و خارجی در جذب فاینانس‌های پروژه‌ها نیز در افزایش بودجه شهرداری تهران در سال‌های اخیر نقش بسزا داشته است.
در این میان، نمی‌توان نقش مدیریت بهینه استفاده از منابع، صرفه‌جویی و کاهش در هزینه‌های اجرایی را در افزایش توان شهرداری نیز نادیده گرفت. همه اقدامات شهرداری تهران در تامین منابع مالی و افزایش بودجه عمرانی و اجرایی، در شرایطی صورت گرفته که مدیریت شهری‌ با خودداری از شهرفروشی و کاهش اتکا به منابع درآمدی ناپایدار‌، فرصتی را فراهم کرده است تا در سال‌های آینده مدیریت شهری، از گسترش بی‌رویه شهر جلوگیری کرده و تامین منابع مالی شهر بدون نیاز به شهر فروشی صورت گیرد. تغییر سیستم حسابداری در شهرداری تهران و ثبت درآمدهای غیر‌نقدی در شهر (‌موضوعی که تا پیش از مدیریت اخیر شهرداری هیچ‌گونه ثبت و ضبطی در ارقام میلیاردی آن صورت نمی‌پذیرفته است) در اسناد مالی شهرداری نیز یکی از علل توفیق مدیریت شهری در افزایش بودجه بوده چنانچه اکنون بیش از نیمی از بودجه شهرداری تهران بودجه غیر نقدی تشکیل می‌دهد.

 

انتخاب بچه بر اساس خصوصیات ظاهری و ضریب هوشی تعیین رنگ چشم و قد جنین
عضو بورد ژنتیک پزشکی وزارت بهداشت از انتخاب جنین با خصوصیت هوشی بالا و همچنین تعیین رنگ چشم و اندازه قد برای آن دسته از زوجین نابارور که از طریق دریافت تخمک بچه‌دار می‌شوند، خبر داد.
دکتر سیدمحمد حسین قادریان در حاشیه برگزاری نوزدهمین کنگره باروری و ناباروری ایران که در بیمارستان میلاد برگزار شد به مهر گفت: در حال حاضر در اروپا و آمریکا، موضوع «BABY DESING» یا همان طراحی بچه از لحاظ خصوصیت‌های ظاهری و.‌.‌. انجام می‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از علاقه اکثریت زوجین به انتخاب تخمک و جنینی که ضریب هوشی بالاتری داشته باشد، خبر داد و افزود: یعنی اینکه بچه‌ای طراحی کنی که میانگین هوشی بالاتری داشته باشد. وی با بیان این مطلب که در حال حاضر این موضوع در ایران انجام نمی‌شود‌ به زوجین نابارور در کشورمان اشاره کرد و گفت: اگر مشکل نازایی از خانم باشد‌ از طریق تخمک اهدایی مشکل را حل می‌کنند اما اگر مشکل ژنتیکی و مربوط به آقا باشد، یکی از مراجع با شرایطی اجازه داده است که روش انتقال تخمک به رحم انجام شود.
قادریان ادامه داد: در خارج از کشور این قسمت را «های لایت» کرده‌اند و می‌گویند کسی که می‌خواهد تخمک بگیرد‌ از کسی بگیرد که میانگین هوش فامیل او بالا باشد. از این طریق، یک درصدی کمک می‌کند به 50 درصدی که ارتباط ژنتیکی مادر با فرزند تامین شود.
عضو بورد ژنتیک پزشکی وزارت بهداشت، سایر موضوعات مثل قد بلند بودن، رنگ چشم و.‌.‌. را در این مقوله مورد اشاره قرار داد و افزود: این موضوعات بر اساس مطالعات علمی انجام می‌شود.
قادریان در پاسخ به سوال مهر که ممکن است چنین رویه‌ای وارد کشور ما نیز شود، افزود: در ایران ما فقط به دنبال بیماریابی جنین هستیم ولی در خارج فراتر از این رفته‌اند و مواردی مثل انتخاب تخمک یا جنین دارای ضریب هوشی بالا و... مورد توجه قرار گرفته و گریزی از این نیست. از سال 2011 که موضوع تعیین خصوصیت جنین انجام می‌شود، دیر یا زود مجبوریم به این سمت برویم‌ البته اگر ارزیابی جنین قبل از انتقال به رحم در کشور ما قابل انجام باشد.
وی در پاسخ به این سوال که شرایط فرهنگی و مذهبی ما اجازه چنین کاری را می‌دهد، گفت: در حال حاضر تعیین جنسیت در مراکز درمان ناباروری کشور انجام می‌شود که جزو این شرایط نیست.

 

مهار آتش‌سوزی در مجتمع مسکونی 15 نفر نجات یافتند
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران از مهار آتش‌سوزی در یک مجتمع مسکونی و نجات 15 نفر از محاصره دود خبر داد.
جلال ملکی در تشریح این حادثه به مهر گفت: ساعت 1:20 بامداد دیروز وقوع آتش‌سوزی در یک مجتمع مسکونی در خیابان منظریه جنوبی به سازمان آتش‌نشانی اطلاع داده شد، بلافاصله با توجه به حساسیت موضوع آتش‌نشانان چهار ایستگاه همراه نردبام و خودروی تجهیزات تنفسی خود را به محل حادثه رساندند.
وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد آتش‌سوزی در یک ساختمان 5 طبقه 10 واحدی رخ داده است. در طبقه منفی یک این ساختمان روشن بودن اجاق سونای خشک و قرار دادن اجناسی در این محل باعث بروز آتش‌سوزی شده بود.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران خاطر‌نشان کرد: بر اثر این آتش‌سوزی دود زیادی در ساختمان جمع شده و ساکنان طبقات بالایی در محاصره دود قرار گرفته بودند. آتش‌نشانان با استفاده از نردبان 15 نفر از ساکنان این مجتمع را از میان دود خارج کرده و ساعت 3:18 بامداد با پایان عملیات به ایستگاه‌های خود بازگشتند.

 

30 درصد جمعیت کلانشهرها دیابتی هستند
رییس انجمن دیابت ایران گفت که تقریبا 30 درصد جمعیت کلانشهرها یا دیابتی هستند یا در آینده به دیابت مبتلا می‌شوند.
دکتر اسدالله رجب افزود: در حال حاضر بیش از 371 میلیون دیابتی در سراسر جهان وجود دارد و تا سال 2030 این رقم به بیش از نیم میلیارد نفر نیز خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه تقریبا بیش از 10 درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند، افزود: بیش از هفت میلیون نفر در کشور ابتلا به دیابت دارند که اکثر آنها اطلاعی از دیابت خود ندارند.
رییس انجمن دیابت ایران خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده در تهران و برخی شهرستان‌ها، بیش از 14 درصد جمعیت بالای 20 سال مبتلا به دیابت هستند و در همین اندازه یا کمی بیشتر افرادی هستند که دیابت پنهان دارند یا در آینده به دیابت مبتلا می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه درصد ابتلا به دیابت در روستاها کمتر است، افزود: شهرنشینی به دلیل کاهش فعالیت جسمی، تغذیه نامناسب در معرض استرس قرار گرفتن از عوامل موثر بروز بیماری دیابت است.

اعمال شرط معدل برای ثبت‌نام در مدارس دولتی تخلف است
نباید مدیر مدرسه‌ای به مراجعین بگوید تنها معدل 17 یا 18 به بالا را ثبت‌نام می‌کنیم و از ثبت‌نام آنها به این بهانه ممانعت به عمل آورد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش‌و‌پرورش گفت: مدارس دولتی عادی نباید شرط معدل را درثبت‌نام پیش دانشگاهی لحاظ کنند.
ابراهیم سحرخیز در گفت‌وگو با ایلنا در مورد نحوه ثبت‌نام در پیش دانشگاهی و کلاس‌های فوق برنامه آن گفت: نباید دانش‌آموزانی که برای ثبت‌نام در دوره پیش‌دانشگاهی به مدارس دولتی مراجعه می‌کنند مجبور به ثبت‌نام در کلاس‌های جبرانی کنند زیرا ممکن است دانش‌آموز اصلا قصد نداشته باشد در دانشگاه شرکت کند یا دانش آموز توانمندی است و نیاز به حضور در این کلاس‌ها ندارد یا اینکه تنها در یکی دو درس ضعیف است و تنها می‌خواهد در این درس‌ها ثبت‌نام کند.
وی با ابراز تاسف از اینکه این اقدام از سوی مدارس تبدیل به یک رویه شده است، افزود:‌ اولیا در صورت مشاهده این اقدام باید شکایت کنند و مسوولان در حوزه بازرسی نیز باید با مدیران چنین مدارسی که به آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها بی‌توجهند برخورد قانونی کنند.
سحرخیز با بیان اینکه کلاس‌های کنکور در طول سال تحصیلی هم می‌توانند تشکیل شوند، افزود: اما برخلاف مصوبات شورای عالی آموزش‌و‌پرورش برخی مدارس یک دوره آموزش کتاب‌های پیش‌دانشگاهی را در تابستان تشکیل می‌دهند که این خلاف قانون است و نباید چنین کلاس‌هایی به صورت اجباری در تابستان به همه دانش‌آموزان تحمیل شود.

توصیه‌های وزارت بهداشت به مسافران حاشیه خلیج‌فارس؛  ویروس «کرونا» را جدی بگیرید‌
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن اعلام تشدید مراقبت‌های بهداشتی در کشور از مسافران کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خواست که اگر تا 10 روز پس از بازگشت به کشور به علایم سرماخوردگی شدید و اختلال تنفسی دچار شدند حتما به پزشک مراجعه کرده و مسافرت خود به این کشورها را نیز به پزشک اطلاع دهند.
دکتر محمد‌مهدی گویا در گفت‌وگو با ایسنا درباره ویروس «کرونا»‌ گفت: اغلب موارد بروز این بیماری مربوط به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، عربستان سعودی، قطر و امارات است. بر این اساس از آنجا که مسافران زیادی از این کشورها به ایران رفت و آمد دارند و همچنین زائرانی نیز از ایران به عربستان سعودی سفر می‌کنند‌ به منظور جلوگیری از ورود این بیماری به کشور، مراقبت‌ها در کشور تشدید شده است.
وی افزود: آموزش‌های لازم در این زمینه به زائران ارایه شده تا به این ترتیب از خود مراقبت کرده و به این بیماری مبتلا نشوند‌ همچنین مطالب آموزشی مربوطه تهیه و در اختیار پزشکان کاروان‌های حج قرار گرفته است.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت توصیه کرد: مسافران کشورهای عربستان سعودی، قطر و امارات که تا 10 روز پس از بازگشت به کشور به علایم سرماخوردگی شدید و اختلال تنفسی دچار می‌شوند، باید حتما به پزشک مراجعه کرده و همچنین به پزشک اطلاع دهند که به این کشورها مسافرت داشته‌اند.
وی افزود: در این بیماری علائم تنفسی شدید و تب مشاهده می‌شود‌ بنابراین لازم است که بیمار شرح کاملی از وضعیت بیماری خود به پزشک ارایه دهد تا پزشک آگاه شده و درخواست آزمایش دهد. امکانات لازم برای تشخیص این بیماری در کشور فراهم است.

راه‌اندازی تور مجازی؛  بازدید از حرم حضرت علی (ع) در برج میلاد
همزمان با ولادت مولی‌الموحدین حضرت امام علی (ع) تور مجازی بازدید از حرم آن حضرت و شهر نجف اشرف در برج میلاد تهران راه‌اندازی
 شده است.
به گزارش روابط عمومی برج میلاد تهران، بازدیدکنندگان و گردشگران برج میلاد تهران می‌توانند همزمان با بازدید از بخش‌های مختلف بلندترین برج کشور در تراز 280‌، تور مجازی بازدید از حرم حضرت علی (ع) را نیز تماشا کنند.
تور مجازی شامل عکس‌هایی از شهر نجف اشرف و قسمت‌های مختلف حرم حضرت علی (ع) است که به صورت پانوراما گرفته شده و در ضلع غربی سازه راس جانمایی شده است.
تورمجازی بازدید از حرم حضرت علی (ع) به صورت دایمی در تراز 280 متری برج میلاد است و همه روزه گردشگران می‌توانند با تهیه بلیت بازدید از برج میلاد حرم حضرت علی (ع) را نیز به صورت مجازی تماشا کنند.  


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles