Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

محسن‌هاشمی با اعلام موجودیت ائتلاف حمل‌ونقل همگانی: زمان شعارهای عوام‌فریبانه گذشته است

جامعه- زمان دادن شعارهای پوپولیستی و عوام‌فریبانه گذشته است و وضعیت تهران به جایی رسیده که نیاز به عزم جدی و اقدامات عملی دارد.
محسن‌هاشمی، عضو ائتلاف حمل‌ونقل همگانی با اعلام این مطلب در نشستی افزود: این ائتلاف به دنبال محبوبیت‌زایی و گفتن حرف‌هایی برای جمع کردن رای نیست. به گفته وی، به همین منظور با حضور 12 نفر از متخصصان، کارشناسان و دانشگاهیان ائتلافی شکل گرفته است که می‌خواهد به طور جدی، کارشناسی و بنیادی وظایف شوراها از جمله به رفع مشکل حمل‌ونقل عمومی در تهران بپردازد.
هاشمی همچنین درخصوص ضرورت نظارت شورا بر کار شهرداری گفت: اعضای انتخاب شده شوراها نباید گمان کنند که شورا هیات مدیره شهرداری است. وی تاکید کرد: شورا باید بر شهرداری و هزینه‌کردها و درآمدهای آن کاملا نظارت داشته باشد و اغماضی در کار نباشد.
هاشمی گفت: متاسفانه با آنکه از نگاه قانونی و در سه برنامه توسعه سوم، چهارم و پنجم اختیاراتی به شورا داده شده است اما به دلیل تمرکزگرایی دولت‌ها این وظایف به شوراها واگذار نمی‌شود.
محسن‌هاشمی افزود: در حال حاضر شوراها کاملا دستوری و سیاسی شده‌اند و استانداری‌ها و فرمانداری‌ها برخی مصوبات و اقدامات شوراها را منتفی می‌کنند. وی ادامه داد: شورا حتی قادر است شهردار استیضاح کند مثل مجلس که می‌تواند رییس‌جمهور را استیضاح کند اما دستوری یا مقاومتی مانع آن می‌شود شورا نیز در حال حاضر چنین قدرتی ندارد.
به گفته مدیرعامل سابق شرکت مترو، قوانین موجود اختیارات بسیاری به شورا داده است که متاسفانه اجرا نمی‌شود یا نمی‌گذارند اجرا شود و این ائتلاف به دنبال اجرای کامل این قوانین نیز هست؛ قوانینی که اختیارات و نظارت شورا را گسترده‌تر می‌کند.
هاشمی افزود: از آنجا که به نظر می‌رسد با وجود همه تلاش‌های شهرداری، اقدامات صورت گرفته در حوزه حمل‌ونقل بیشتر مُسکن بوده‌اند دیگر وقت آن رسیده است که به طور ساختاری با مشکل ترافیک تهران مواجه شویم. وی درباره توسعه حمل‌ونقل عمومی به ویژه مترو گفت: ما ادعا می‌کنیم که خواهیم توانست در عرض چهار سال پیش‌روی شوراها چهار خط مترو را به هشت خط و مسافت این خطوط را دو برابر کنیم.
هاشمی در این‌باره توضیح داد که دو هزار متر تجاری اطراف ایستگاه و ساخت مجتمع ایستگاهی هزینه ساخت ایستگاه مترو را تامین می‌کند و اگر برج اداری نیز ساخته شود هزینه تونل آن نیز تامین می‌شود. وی درباره تجهیزات مترو نیز اظهار داشت: طبق قانون تجهیزات مترو باید از سوی دولت پرداخت شود که 90 درصد آن نیز بومی است و می‌توان با تخصیص بخشی از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در بخش سوخت آن را نیز تامین کرد.
شورای شهرداری
دنیامالی با تاکید بر استقلال شورای چهارم  نیز اظهار داشت: به سه دوره شورای شهر، شورای شهرداری می‌گویند در حالی که این نگاه در شورای چهارم باید به وظیفه ذاتی‌اش، یعنی نظارت بر همه دستگاه‌ها تبدیل شود.
به گفته وی، در کشورهای دیگر تمام امور زیربنایی از جمله مخابرات، آب و گاز زیرنظر شوراها اداره می‌شود در حالی که در ایران زیرنظر دولت است.دنیامالی افزود: با این همه مشکل، مشکل عملکردی شورا نیست بلکه مشکل قانونی است و ما در دوره چهارم به دنبال اصلاح و اجرای قانون نیز هستیم.
وی همچنین تاکید کرد این ائتلاف به دنبال کار سیاسی نیست.
ضرورت هماهنگی
محمد سعیدنژاد با اشاره به اینکه حمل‌ونقل موضوع یکپارچه‌ای از درون‌شهری و برون‌شهری است نیز گفت: باید هماهنگی بیشتری در شورای عالی ترابری کشور و شهرهای کشور صورت بگیرد.وی افزود: اگر افزایش قیمت سوخت در حمل‌ونقل عمومی با سایر هزینه‌های مردم رابطه غیرمنطقی داشته باشد باعث کاهش سهم حمل‌ونقل عمومی خواهد شد.
سعیدنژاد گفت: اگر گرایش‌ها تخصص‌گرا باشد و متخصصان کنار هم قرار گیرند حرکتی حرفه‌ای صورت گرفته و وضع نابسامان حمل‌ونقل عمومی را سامان خواهد بخشید.
کار غیرسیاسی
مرتضی طالبیان گفت: کار انتخابات سیاسی است اما کار شورا کار خدمت‌رسانی است.
وی اظهار امیدواری کرد که حضور متخصصان در کنار هم بتواند به حل مشکلات شهری و ترافیکی تهران بینجامد.
نورالدین علی‌آبادی که سابقه هشت سال معاون راه‌آهن را در کارنامه خود دارد، گفت: حمل‌ونقل و جابه‌جایی به تنهایی معنایی ندارد و این نیازهای بخش‌های دیگر است که به آن اهمیت و معنا می‌بخشد.
وی افزود: بنابراین اجرای طرح جامع برای تهران یک ضرورت است که فقدان کنونی آن نیز باعث بروز مشکلات موجود می‌شود.
عدم تشخیص اولویت‌های شهری
علیرضا اسماعیلی که مدرس دانشگاه تهران و شهیدبهشتی نیز هست، معتقد است در حالی که مترو انگلیس 120 ساله شده هنوز پس از سال‌ها مترو تهران به اتمام نرسیده است.
وی گفت: مشکل اصلی ما در مدیریت شهری عدم تشخیص اولویت‌های شهری است. به عقیده وی، حمل‌ونقل در تهران جزو اولویت‌هاست که با توجه به آلودگی هوا و خسارت‌هایی که بر اثر تاخیرهای موجود در سفر به شهروندان وارد می‌شود باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: ما نمی‌گوییم که ترافیک را باید از بین برد بلکه معتقدیم می‌توان و باید آن را کنترل و مدیریت کرد.
تهران در قله بحران
سیدهادی هاشمی، فوق‌لیسانس و متخصص امور ترافیکی نیز گفت: تهران به قله بحران رسیده و علت آن تنها اجرا نشدن قانون است.
وی گفت: آسیب‌شناسی این موضوع ضروری است و تا زمانی که مجلس قانون تصویب کند و آن قانون نادیده گرفته شده و اجرا نشود وضع بحرانی خواهد ماند.سیدهادی هاشمی تاکید کرد: تهران حکم یک بیمار را دارد که اگر به طور جدی در این چهار سال پیش‌رو به آن توجه نکنیم وارد کما می‌شود.
محمدمهدی خورسندنیا نیز که جزو اعضای رد صلاحیت شده است که در دوره شهردار ملک‌مدنی، مدیرعامل مجتمع‌های ایستگاهی مترو بود و در سال 86 از شهرداری بازنشسته شد، اظهار داشت: حمل‌ونقل تهران از یک نابسامانی ریشه‌ای رنج می‌برد که علتش تنها عصبیت است.این در حالی است که به گفته وی، ما می‌توانیم در چهار سال آینده 110 کیلومتر خطوط فعلی مترو را به 250 کیلومتر و چهار خط را به هشت خط برسانیم.

 

اعضای ائتلاف حمل‌ونقل همگانی ائتلاف حمل‌ونقل همگانی برای حضور در انتخابات شورای شهر تهران اعلام موجودیت کرد. این ائتلاف در حال حاضر متشکل از 12 نفر از کارشناسان و مدیران فعلی و سابق شهری، مهندسان عمران و متخصصان حمل‌ونقل و ترافیک و ایمنی هستند که سه نفر از آنها در دو مرحله قبلی رد صلاحیت شده‌اند و پیگیر احراز صلاحیت خود از هیات مرکزی نظارت بر شوراهای کشور هستند. در این ائتلاف کاملا متخصص، محسن‌هاشمی‌ مدیرعامل سابق شرکت مترو، احمد دنیامالی متخصص امور زیربنایی و عمران شهری و محمدمهدی خورسندنیا متخصص امور زیربنایی و بازنشسته شهرداری تهران رد صلاحیت شده‌اند و هشت نفر دیگر این ائتلاف 12 نفره عبارتند از: محمد سعید‌نژاد متخصص امور حمل‌ونقل ریلی و خدمات اقتصادی، سیدابوالفضل بهره‌دار متخصص حمل‌ونقل ترافیک و ایمنی و امور اجتماعی و فرهنگی، جعفر ربیعی مدیرعامل سابق شرکت بهره‌برداری مترو، سیدهادی‌هاشمی رییس سابق راهور تهران، وحید نوروزی متخصص امور زیست‌محیطی و ترافیک شهری، علیرضا اسماعیلی رییس پلیس راه کشور، مجد اردکانی متخصص امور زیربنایی و مترو، نورالدین علی‌آبادی متخصص حمل‌ونقل و امور اجتماعی و مرتضی طالبیان متخصص حمل‌ونقل و امور مسافری.

ارزش جریمه‌های رانندگی با تورم فعلی نصف شد
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه الزاما جریمه کردن بازدارنده نیست، گفت که با تورم موجود ارزش جرایم رانندگی نسبت به سال گذشته نصف شده است.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در همایش تخصصی روسای پلیس راه و راهور استان‌ها با اشاره به اینکه الزاما ورود خودروهای خارجی نمی‌تواند رقابت ایجاد کند، افزود: در حال حاضر بدترین خودرو خارجی بیش از 40 میلیون تومان قیمت دارد که این رقم در توان خرید مردم نیست و به طور عمده افرادی آنها را می‌خرند که کار تجاری انجام می‌دهند.
فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه نباید بر سر صنعت خودرو بزنیم، گفت: صنعت خودرو پیچیده‌تر از بیوتکنولوژی و... نیست بنابراین همه باید تلاش کنند تا فاصله‌ها در این زمینه کم شود. وی با اشاره به اصلاح قانون رسیدگی به جرایم رانندگی گفت: در عین حال کار اصلاح هندسی راه‌ها و نقاط حادثه‌خیز نیز در کنار مدیریت سفر و توسعه حمل‌ونقل هوایی و ریلی در حال انجام است. احمدی‌مقدم به موضوع اورژانس و امداد و نجات اشاره کرد و گفت: امسال خوشبختانه مجلس توجه خوبی به این مساله داشت چراکه پس از تصادف کلیدی‌ترین موضوع توسعه اورژانس و هلال‌احمر است و هرچند طی چندسال گذشته این توسعه بیش از دو برابر صورت گرفته اما قطعا کافی نیست. وی به بحث توسعه فرهنگی اشاره کرد و گفت: در بخش فرهنگی اگر مردم قانع شوند قطعا همراه پلیس خواهند بود و پلیس باید با دو درصد متخلفان در این زمینه برخورد کند. فرمانده نیروی انتظامی به موضوع جرایم رانندگی اشاره کرد و افزود: با این تورم ارزش جریمه‌های رانندگی نسبت به سال گذشته نصف شده است اما باید پرسید که چه چیزی هست که موجب شده در فروردین و اردیبهشت ماه کاهش تلفات و تصادفات رانندگی را داشته باشیم.
احمدی‌مقدم با تاکید بر اینکه ارتقای شخصیت پلیس راهور در نزد مردم به چشم می‌خورد، گفت: پلیس راهور نماد قانونگرایی است و باید نماد اخلاق باشد.
اذیت زنان توسط دو شیطان‌صفت در ورامین
دو پسر جوان که با ربودن زنان و دختران در ورامین آنها را به طرز هولناکی مورد آزار و اذیت قرار می‌دادند در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه می‌شوند.
به گزارش مهر، رسیدگی به این پرونده از یکم بهمن ماه سال گذشته همزمان با شکایت زن جوانی در اداره آگاهی ورامین آغاز شد. زن جوان به ماموران گفت: دیروز از ورامین سوار یک دستگاه پراید شدم تا به تهران بیایم پس از طی مسافتی در محلی خلوت راننده از مسیر اصلی خارج شد و همدست او با تهدید چاقو سر مرا به زیر صندلی برد. دو مرد شیطان‌صفت سپس من را به یک اتاقک مخروبه برده و در آنجا مورد آزار و اذیت قرار دادند. آنها پس از سرقت پول و طلاهایم مرا در محلی خلوت رها کرده و گریختند.
پس از طرح این شکایت ماموران تحقیقات برای شناسایی متهمان را در دستور کار قرار دادند. در حالی که تجسس‌ها در این رابطه آغاز شده بود زن دیگری با طرح شکایتی مشابه اعلام کرد از سوی دو سرنشین خودرو پراید ربوده شد و در بیابان‌های اطراف ورامین مورد آزار و اذیت قرار گرفت.
کارآگاهان پلیس آگاهی با چهره‌نگاری از دو پسر متجاوز متوجه شدند یکی از آنها از مجرمان سابقه‌دار می‌باشد. از سوی دیگر با کمک شاکیان پرونده شماره پلاک خودرو دو پسر شیطان‌صفت به دست آمد و با ردیابی‌های تخصصی ماموران یکی از آنها به نام سعید 22 ساله را دستگیر کردند. در بازرسی از خودرو متهم نیز تلفن همراه یکی از قربانیان کشف شد. پسر جوان در بازجویی‌های ابتدایی منکر هر گونه جرمی شد اما در ادامه لب به اعتراف گشود و به ربودن و آزار و اذیت زنان با همدستی یکی از دوستانش به نام جواد 21 ساله اعتراف کرد که همدست او نیز از سوی ماموران شناسایی و دستگیر شد. با توجه به اینکه احتمال می‌رفت آنها مرتکب جرایم دیگری نیز شده باشند، تحقیقات از آنها آغاز شد که متهمان به ربودن و آزار و اذیت 9 زن طی 45 روز اعتراف کردند. در جریان بررسی‌ها مشخص شد آنها در یکی از سرقت‌های خود فرد دیگری را همراه خود برده‌اند که متهم ردیف سوم پرونده نیز در عملیاتی ضربتی دستگیر شد، بازجویی‌ها نشان داد او در آزار و اذیت زنان هیچ نقشی نداشته است. از سوی دیگر تحقیقات نشان داد متهم ردیف اول این پرونده یک اتاقک سرایداری داشته که اغلب قربانیان را در آنجا مورد آزار و اذیت قرار می‌داد.
با تکمیل تحقیقات در دادسرای ورامین توسط قاضی کوهپایه، بازپرس شعبه دوم دادسرای ورامین، پرونده برای رسیدگی نهایی به دادگاه کیفری استان تهران
 فرستاده شد.

 

مردان هوسران در دام باند زنان زورگیر
فرمانده انتظامی شهرستان ملارد از دستگیری اعضای باند سارقان شش نفره‌ای خبر داد که با فریب مردان از آنان فیلم تهیه کرده و زورگیری می‌کردند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ محسن صفری با بیان اینکه در پی شکایت چند نفر از شهروندان مبنی بر زورگیری از آنها توسط چند دختر و پسر، رسیدگی به این موضوع در دستور کار قرار گرفت، گفت: یکی از شاکیان با مراجعه به پلیس عنوان داشت که روز حادثه دختری جوان در مسیر عبورم قرار گرفت و پس از سوارکردن او مرا به خانه‌ای در منطقه «سرآسیاب» کشاند و سپس دو پسر جوان با تهدید سلاح‌سرد وجوه نقد و اموالم را به سرقت برده و دست و پایم را بسته و در مناطق بیابانی رهایم کردند.
صفری با بیان اینکه با ثبت اظهارات این فرد و شکات که به شیوه مشابه مورد زورگیری قرار گرفته بودند، پرونده به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و گفت: با آغاز تحقیقات سرنخی از فعالیت این باند در سرآسیاب شناسایی شد.
وی در مورد عملیات پلیس برای دستگیری اعضای این باند گفت: پس از ارجاع زورگیری به پلیس آگاهی، موضوع در دستور کار قرار گرفت و با انجام تحقیقات و همچنین راهنمایی شاکیان و استفاده از تصاویر دوربین‌های مداربسته، پلیس این افراد را شناسایی و طی یک عملیات در دو مرحله دستگیر کرد.
فرمانده انتظامی شهرستان ملارد با بیان اینکه این باند شامل چهار دختر و دو پسر بود، گفت: با انجام تحقیقات اولیه مشخص شد که اعضای این باند به ویژه دختران با طرح دوستی با شکات و فریب‌دادن آنها، مالباخته را به منزلی در سرآسیاب کشانده و اموال آنها را سرقت می‌کردند.
صفری با بیان اینکه متهمان به نام‌های مریم، فاطمه، ظریفه، فرشته، میثم و محسن پس از دستگیری به جرم خود اعتراف کردند، گفت: سارقان زن پس از برقراری روابط دوستانه با شکات، آنان را به منزل کشانده و با همدستی میثم و محسن و گرفتن فیلم از آنها و تهدید به تکثیر و انتشار آن، اقدام به سرقت و زورگیری از مالباختگان می‌کردند.
وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داد که متهمان از اواخر سال قبل و با همکاری یکدیگر مبلغ 19 میلیون ریال وجه‌نقد و دو دستگاه گوشی تلفن‌همراه به سرقت بردند، گفت: متهمان که در ابتدا منکر هرگونه سرقت بودند، اما سرانجام در مواجهه با اطلاعات پلیسی به سه فقره سرقت و زورگیری اعتراف کردند.
فرمانده انتظامی شهرستان ملارد با بیان اینکه تاکنون سه نفر از مالباختگان را شناسایی کرده‌اند، گفت: متهمان انگیزه اصلی خود را مسایل مالی عنوان کرده‌اند که با توجه به شیوه و شگرد متهمان، تحقیقات همچنان برای شناسایی دیگر مالباختگان ادامه دارد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: پرداخت پول مترو تهران در دولت فعلی بعید است
گروه حمل‌ونقل عمومی- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سومین مصوبه نمایندگان مجلس در خصوص الزام دولت به پرداخت مبلغ دو میلیون دلار به تهران و سایر کلانشهرهای کشور به منظور توسعه مترو و حمل‌ونقل عمومی گفت: با توجه به مشکلات مالی موجود، تحقق این امر از سوی دولت دهم بعید است.
به گزارش روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، ابراهیم نکو افزود: یکی از اولویت‌های اصلی کاری دولت بعدی باید خدمت‌رسانی به مراکز استان‌ها و کلانشهرهای کشور باشد.
این نماینده مجلس در پایان با اذعان بر اقدامات و خدمات مدیریت شهری در تهران خاطرنشان کرد: توجه به اقشار آسیب‌پذیر جامعه از جمله رسیدگی به وضعیت کارمندان و کارگران و افرادی که در حاشیه شهر زندگی می‌کنند باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.


نتایج نخستین فراخوان مسابقه سراسری قاب‌های بهشتی
نتایج نخستین فراخوان مسابقه سراسری قاب‌های بهشتی مشخص شد.
منصور احمدلو، مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: فرهنگسرای رضوان با همکاری آژانس تصویر نت و حمایت اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران مسابقه عکاسی سراسری با عنوان قاب‌های بهشتی را از آخرین پنجشنبه سال 91 در بهشت‌زهرا (س) و سایر گلزار‌های شهدا برگزار کرد. وی تاکید کرد: روزهای پنجشنبه و جمعه آخر هر سال گلزار شهدا در سراسر کشور میعادگاه خانواده‌های شهدا و یارانی است که حسن ختام سال خود را تجدید بیعت با شهیدان می‌دانند.
مدیرکل امور ایثارگران شهردای تهران تصریح کرد: به همین منظور تصمیم گرفته شد برای ثبت این لحظات به یاد ماندنی مسابقه عکاسی برگزار کنیم.

ایمن‌سازی بزرگراه شهید صیاد شیرازی
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه 7 از نصب دو هزار متر گاردریل در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید صیاد شیرازی به منظور ایمن‌سازی این شریان مهم شهری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 7، کامران اخباری با اشاره به فعالیت‌های انجام شده توسط این معاونت گفت: کفپوش اپوکسی ایستگاه اتوبوس تندرو به طول 650 مترمربع انجام شد.


نقش موثر مخترعان و کارآفرینان در ساخت شهری سالم

طرح‌ها و ایده‌های نو و کاربردی مخترعان، مبتکران و کارآفرینان در تصمیم‌گیری‌های مدیریت شهری، نقش موثری در ساخت شهری سالم و مبتنی بر استاندارد‌های زندگی شهری دارند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهران، مهندس بهروز رضایی، قائم مقام شهردار منطقه یک در دیدار با مخترعان و کارآفرینان شرکت‌کننده در جشنواره کارآفرینی و خلاقیت در عرصه مدیریت شهری با بیان مطلب فوق اظهار داشت: شهرداری منطقه یک از طرح‌های نو و ایده‌های جدید و هر آنچه منجر به بازدهی و کاهش هزینه‌ها و رفع معضلات عمرانی، شهری و... شود حمایت می‌کند.

 
احداث موزه امام خمینی(ره) در برج میلاد
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از نهایی شدن مطالعات اولیه تاسیس یادمان و موزه امام خمینی(ره) در برج میلاد خبر داد و گفت: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته این طرح به زودی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، سیدمحمدهادی ایازی با بیان این مطلب افزود: اواخر سال گذشته تفاهمنامه‌ای به منظور تاسیس یادمان و موزه امام خمینی (ره) در برج میلاد، فی‌ما‌بین شهرداری تهران و موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) به امضا رسید.
وی گفت: اجرای این طرح هم‌اکنون در مرحله انجام مطالعات کارشناسی قرار دارد و با توجه به پیشرفت قابل قبول فرآیند مطالعات اولیه آن به‌زودی وارد فاز عملیاتی می‌شود. ایازی ادامه داد: در این موزه با اتکا به هنر دیجیتال تلاش مردم انقلابی و تاثیرات بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران را به صورت گسترده نشان داده خواهد شد. سخنگوی شهرداری تهران عنوان کرد: وظیفه تامین آثار و اشیای این موزه به کارگروهی متشکل از نمایندگان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) و برج میلاد واگذار شده است.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles