رقابت دولتیها، ورزشیها و مدیران شهری؛ سرشناسها در تکاپوی رفتن به شورای شهر پایتخت
شمارش معکوس برای انتخابات شورای شهر آغاز شده؛ کمتر از پنج روز دیگر تا حضور مردم پای صندوقهای رای؛ انتخاباتی که البته این روزها در تب و تاب مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است.
طیفهای مختلفی برای انتخابات شورای شهر تهران دورخیز کردهاند. البته در راس همه این گروهها حامیان و نزدیکان به محمدباقر قالیباف، شهردار فعلی تهران هستند. جبهه پیروان، اصولگرایان نزدیک به پایداری، حامیان دولت، کارگزارانیها و اصلاحطلبان هم در کنار جهادگران نوسازی از دیگر طیفهای فعال در انتخابات هستند.به گزارش خبرآنلاین، شهرری، مناطق جنوبی و شرقی تهران اصلیترین مناطق مورد نظر احزاب و گروهها برای جذب مخاطب هدف است. افزایش تعداد اعضای شورا و تعدد لیستها سبب شده تا رقابت این بار بر سر لیستها و چهرههای سرشناس هر لیست باشد. از میان 1785 عضو تایید صلاحیت شده شورای اسلامی شهر در تهران، چهرههای سرشناس اما تعداد شان خیلی زیاد نیست. همین چهرههای سرشناس هستند که در لیستهای مختلف برای رسیدن به شوراها رقابت میکنند.
وزرا و نمایندگان پیشین اصولگرا در تب بهشت
در میان نامزدهای نهایی احراز صلاحیت شده، چهرههای سرشناسی از میان دولتیها هستند که سابقه وزارت در کارنامه دارند. علیرضا علی احمدی وزیر پیشین آموزشوپرورش، شیخالاسلام وزیر پیشین کار و رضا تقیپور وزیر پیشین ارتباطات از کابینه احمدینژاد هستند که برای رسیدن به شورا رقابت میکنند. از جمع نمایندگان هم چهرههایی چون حسن غفوریفرد، علیرضا دهقان، محمد مهدی مفتح، پرویز سروری، اسماعیل دوستی و شجاع پوریان از چهرههایی هستند که سابقه حضور در ادوار گذشته مجلس را دارند و اینبار برای شورای شهر تهران پیش قدم شدهاند.
مدیران شهری به صف شدند
جمع کثیری از شهرداران و مدیران میانی شهرداری در میان نامزدهای انتخابات شورای شهر هستند؛ از مدیران دوره کرباسچی تا قالیباف. چهرههایی چون محمد علیآبادی که معاون فنی و عمرانی شهرداری در زمان احمدینژاد بوده تا احمد دنیا مالی و میر معصوم معصومی که همین سمت را در دورههای شهرداری قالیباف بر عهده داشتند در این فهرست دیده میشوند. علیآبادی برای خود لیستی راه انداخته و در این لیست تعدادی دیگر از مدیران شهری را هم که در لیستهای اصلاحطلبان، اصولگرایان و حامیان قالیباف هستند را در آن قرار داده است. چهرههایی چون منافهاشمی، محمود رضاییان و حقانی از این دست هستند. مدیران میانی شهرداری در بخشهای مختلف هم در لیستهای حامیان شهردار تهران به تعداد فراوان دیده میشوند.
شوراییها به صف
از جمع نمایندگان دوره قبل شورای شهر، غیر از دو نفر، همه در صف رقابت هستند. چمران، شیبانی، خادم، بیادی، هادی ساعی، دانشجو و کاشانی در یک جبهه ایستادهاند. طلایی، دبیر و آباد در صف نیروهای نزدیک به قالیباف هستند. مسجد جامعی هم از اصلاحطلبان باقی مانده در شوراست. پروین احمدینژاد و حمزه شکیب هم بیشتر دولتی هستند. هر یک از این نامزدها سر لیست، لیستهای مختلفی هستند. نامزدها اعتقاد دارند این تعدد لیستها نگاه منطقهای طیفهای مختلف از این تاکتیک بهره گرفتهاند که لیستهایی را با جوانان و چهرههای محبوب منطقهای تنظیم کرده تا بتوانند آرای منطقهای را به سبد آرای خود بیفزایند.
ورزشیهای پررنگ
حضور سه چهره ورزشی در شورای گذشته سبب شده تا چهرههای سرشناس ورزشی پا به عرصه انتخابات بگذارند. علی دبیر، رسول خادم وهادی ساعی همچنان در این رقابت هستند اما این بار چهرههای جدیدی از مدیران ورزش و قهرمانان ملی پا به عرصه رقابت گذاشتهاند. حسین رضازاده، آرش میراسماعیلی قهرمان جودو، عباس جدیدی قهرمان کشتی و میرشاد ماجدی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال سرشناسترین چهرههای جدید ورزشی هستند. البته علی آبادی، محمد فنایی، سید امیر حسینی و احمد دنیامالی هم همگی از چهرههایی با پیشینه مدیریت ورزشی هستند. از این جمع علی دبیر از تیم قالیباف است. حسین رضازاده افکاری نزدیک به دولت و پایداری دارد. ساعی و خادم با چمران هستند، جدیدی و میراسماعیلی هم کارشان را مستقل پیش میبرند. حمید سوریان و بهنام ابوالقاسمپور هم اگرچه تایید صلاحیت شده بودند اما انصراف دادهاند.
هنرمندان و چهرههای اجتماعی
فرزندان شهدا، چهرههای سرشناس اجتماعی و هنرمندان هم دیگر طیفهای حاضر در رقابت انتخاباتی هستند. چهرههایی چون ابوالحسن مختاباد، حبیبالله کاسهساز و الهه رضایی از جمع هنرمندان تایید صلاحیت شدند. مختاباد اصلاحطلب است و کاسه ساز اصولگرا. رضایی هم مستقل وارد رقابت شده. فرزندان شهدای سرشناس هم وارد این رقابت شدند. سرشناسترینهای این دو طیف، سمیه بروجردی، فرزند شهید بروجردی است که از سوی طیف حامیان قالیباف حمایت میشود و طیفهای مختلفی چون «جهادگران نوسازی» که یکی از لیستهای پر ستاره و معروفهای عرصه انتخابات تهران است هم او را در لیست گذاشته. تندگویان اما از اعضای لیست اصلاحطلبان است و اصلاحطلبان روی او برنامهریزی کردهاند. افرادی چون دکترحافظی، دکتر مهدی حجت و کاپیتان خانلری و کاپیتان شهبازی و همچنین اسدالله عسگر اولادی از افرادی هستند که چهرههای سرشناس اجتماعی حاضر در این عرصه
محسوب میشوند.
امیدواری آژانسها به پایان مدیریت فعلی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
یک کارشناس گردشگری با بیان اینکه ورود گردشگران خارجی در روزهای اخیر بیشتر شده گفت که شرایط فعلی ربطی به عملکرد سازمان میراث فرهنگی ندارد زیرا این سازمان ضعیفترین عملکرد را به خصوص در چهار سال اخیر داشته است.
اسرافیل شفیعزاده به مهر گفت: جنبوجوشی که اکنون در میان تور اپراتورها در زمینه ورود گردشگر به ایران به وجود آمده است به مراتب نسبت به گذشته بیشتر شده چراکه به پایان دولت فعلی نزدیک میشویم.
وی افزود: با رونق ورود گردشگران عراقی به ایران مواجه شدهایم که دلیل آن تاثیر نرخ ارز و سقوط ارزش ریالی کشور بوده است چراکه میتوانند با قیمت کمتر، خدمات بیشتری دریافت کنند این عوامل در ورود گردشگر تاثیرگذار بوده است اما هیچکدام ربطی به عملکرد سازمان میراث فرهنگی ندارد. این سازمان متاسفانه ضعیفترین عملکرد خود را به خصوص در چهار سال اخیر داشته است به گونهای که مرتب مدیران آن تغییر میکردند بنابراین برنامهای را برای افزایش سهم بازار ایران در بازارهای جهانی نداشتند حتی تصویر ایران در هشت سال اخیر در میان جهانگردان تغییر نکرده است.
وی معتقد است سیاستهای جامعنگرانه که بتواند تصویر بهتری از ایران ارایه بدهد در سازمان میراث فرهنگی وجود ندارد و نتوانستهاند از تحولات جهانی در این رابطه تاثیر بگیرند.
وی معتقد است که دولت فعلی گفتوگو مخربی با جامعه جهانی داشته و این گفتوگوی مخرب عواقب اقتصادی مخرب را نیز داشته است.
هنوز برای «شهر آفتاب» کاری نشده است
شهر آفتاب قرار بود ناجی ترافیک نمایشگاهی تهران در بزرگراه چمران و مدرس شود اما با وجود تمام وعدهها هنوز خبری از شهر آفتاب نیست. با توجه به مشکلات ترافیکی در منطقه اطراف نمایشگاه بینالمللی تهران، سالهاست که مسوولان از جمله وزارت صنایع و بازرگانی و شهرداری تهران عنوان میکنند که قرار است مکان آن تغییر کند اما شهرداری احداث آن را در منطقه 22 تهران مناسب میدانست تا در داخل بافت تهران باشد برهمین اساس نیز در خردادماه سال 90 خبر از تصویب بودجه فاز اول شهر آفتاب و اجرایی شدنش تا 20 ماه پس از آن خبر داد ولی تاکنون خبری در مورد فعالیت و آغاز پروژه نیست.
همچنین وزارت بازرگانی نیز در همان زمان بنا بر احداث نمایشگاهی جایگزین نمایشگاه بینالمللی در شهر پرند و با کیلومترها فاصله داشته اما تاکنون از این اقدامات، هرچند موازی کاری با شهرداری بود، انجام نشده است.
در این باره سرهنگ سیدهادی هاشمی، رییس سابق پلیس راهور تهران بزرگ به خبرآنلاین گفت: در زمان تصدی پست رییس پلیس راهور تهران بزرگ به صراحت اعلام کردم که پلیس راهور با برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی مخالف است،
وی درباره راههای کاهش ترافیک نمایشگاه بینالمللی در بزرگراه چمران گفت: در آن زمان توافقاتی انجام شد که دوربرگردانها به پل روبهروی نمایشگاه منتقل شوند که قبلا مورد استفاده قرار نمیگرفت ضمن اینکه یک راه عبور از اتوبان چمران به اتوبان شیخ فضل الله بازشود و مجموعه ورزشی انقلاب هم راه خروجی بدهد.به گفته هاشمی، محمود احمدینژاد، زمانی که شهردار تهران بود مکاتباتی با سید محمد خاتمی، رییسجمهور وقت داشت و طی این مکاتبات اعلام کرد برگزاری نمایشگاه باعث اختلال در ترافیک شمال شهر تهران میشود و باید به خارج از شهر منتقل گردد: رییسجمهور به وزیر کشور دستور داد و همین موضوع در شورای عالی ترافیک مصوب شد تا در مدت پنج سال نمایشگاه دایمی بینالمللی تهران به مکانی در شهر آفتاب منتقل شود.
وی گفت: در این مصوبه همچنین تاکید شد تا زمان انتقال محل نمایشگاه به شهر آفتاب از برگزاری نمایشگاه پرمخاطب جلوگیری شود ضمن اینکه برنامه برگزاری نمایشگاهها در تهران با نظر پلیس و شورای عالی ترافیک تهران تدوین شود.
این کارشناس ترافیک با ابراز تاسف از عدم پیگیری مسوولان مبنی بر انتقال نمایشگاه از تهران به شهر آفتاب، گفت: طی پنج سال حتی یک آجر هم در آنجا برای احداث نمایشگاه گذاشته نشد و از آن پس تاکنون نمایشگاههای تخصصی را به صورت گروهی در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میکنند.
وی با انتقاد به وزیر بازرگانی برای اجرا نکردن مصوبه دولت گفت: مسوول برگزاری نمایشگاههای بینالمللی وزیر بازرگانی است اما اینکه وزیر بازرگانی که عضو کابینه دولت است اما مصوبه دولت را اجرا نمیکند جای سوال است؟
مرگ سه نفر در تصادف 207 با تابلو کنار
رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور گفت که در حادثه واژگونی پژو 405 پنج نفر از سرنشینان خودرو کشته شدند.
سرهنگ رضا سلبی اظهار داشت: ساعت 5:50 دیروز وقوع یک حادثه واژگونی پژو 405 به ماموران پلیس راه در کیلومتر 37 جاده دلیجان- محلات به پلیس راه گزارش شد. با حضور ماموران مشخص شد بر اثر واژگونی خودرو پنج نفر از سرنشینان آن در صحنه تصادف جانشان را از دست دادهاند. پس از بررسی ماموران مشخص شد این حادثه مرگبار به علت عدم توجه به جلو ناشی از خستگی و خوابآلودگی رخ داده است.
وی ادامه داد: در تصادف دیگری که ساعت 17 دیروز در کیلومتر 32 آزادراه تهران- قم رخ داد براثر برخورد پژو 207 با تابلو کنار جاده سه سرنشین خودرو جانشان را از دست دادند. این حادثه نیز به علت خستگی و خوابآلودگی راننده رخ داد همچنین بر اثر واژگونی یک دستگاه پراید در کیلومتر 85 جاده بازفت در استان چهارمحال و بختیاری دو نفر کشته و یک نفر زخمی شدند. این حادثه به علت سرعت غیرمجاز رخ داده است.به گفته سلبی در تصادفات 24 ساعت گذشته علت 35 درصد تصادفات عدم توجه به جلو، 22 درصد سرعت غیرمجاز، 14 درصد رعابت نکردن حقتقدم و 13 درصد نیز انحراف به چپ است.
خریدار سکه در تله دوربینهای مداربسته
رییس پلیس فتای استان لرستان از دستگیری عامل برداشت غیرمجاز وجه از حساب بانکی در این استان خبر داد و گفت که متهم با پولهای سرقتی سکه خریداری میکرد.
سرهنگ بهشتی در اینباره گفت: به دنبال شکایت فردی مبنی بر برداشت غیرمجاز وجه از حساب بانکی وی، موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
وی افزود: طی استعلامهای اولیه مشخص شد وجوه برداشت شده به حساب یکی از مالکان طلافروشی در سطح شهر واریز شده و بنابر اظهارات این فرد معلوم شد متهم وجه را به صورت اینترنتی به حساب وی واریز کرده است.
رییس پلیس فتای خوزستان ادامه داد: در بررسیها و تحقیقات صورت گرفته و بازبینی دوربینهای طلافروشی متهم شناسایی و دستگیر شد.
وی خاطرنشان کرد: متهم دارای سابقه کیفری است که همراه پرونده تحویل مراجع قضایی شد.
شهردار شدن احمدینژاد شایعه است
چمران با اشاره به اینکه هنوز گزینهای در خصوص شهردار آینده مد نظر نیست و شهردار شدن احمدینژاد تنها یک شایعه است، گفت که اسپانسری برای هزینه تبلیغات ائتلاف آبادگران ایران اسلامی نداریم و افراد هر کدام به اندازه وسعشان کمک میکنند.
مهدی چمران در نشست خبری خود که با حضور اهالی رسانه در خبرگزاری فارس برگزار شد با اشاره به فهرست ائتلاف آبادگران ایران اسلامی برای چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: پس از برگزاری جلسات مختلف با گروهها و طیفهای مختلف لیست 31 نفره خود را برای شورای چهارم اعلام کردیم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در دوره چهارم شوراها نیز ائتلاف آبادگران ایران اسلامی تلاش کرده است تا افراد متخصص، متدین و کارآمد را در لیست خود قرار دهد و این در حالی است که لیست آبادگران دارای مشترکات زیادی با سایر گروهها و لیستها دارد.وی اضافه کرد: متاسفانه تبلیغات شوراهای شهر به گونهای است که نمیتوانند از امکانات رادیو و تلویزیون استفاده کنند و تنها باید به سمت تبلیغات داخل شهری و چاپ بروشور و بنر پیش بروند و این باعث میشود که مردم کمتر کاندیدای شورای شهر را بشناسند.چمران در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران که درباره اینکه آیا قرار است احمدینژاد در دوره بعدی به عنوان شهردار تهران انتخاب شود، گفت: این تنها یک شایعه است نباید به اینگونه شایعات توجه کرد.
ائتلاف صدای ملت ؛ ترکیبی از اصولگرایان و اصلاحطلبان
علی مطهری لیست ۲۴ نفره جبهه صدای ملت برای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر در تهران را اعلام کرد. به گزارش خبرآنلاین، لیست نهایی 24 نفره جبهه صدای ملت برای انتخابات شورای شهر تهران با سرلیستی عباس شیبانی و حسن غفوری فرد منتشر شد. این لیست ترکیبی از کاندیداهای اصلاحطلب، اصولگرا و برخی مدیران شهری و رسانهای است.علی مطهری، رییس جبهه صدای ملت در اینباره گفت: در جلسهای که با اعضای موسس جبهه صدای ملت برگزار شد، آقایان علی عباسپور تهرانی، حسن غفوری فرد، حمیدرضا کاتوزیان، مصطفی رضا حسینی و حجت الاسلام تیمورعلی عسگری حضور داشتند و لیست 24 نفره این جبهه نهایی شد. این لیست با دو سرلیست نهایی شد که آقایان شیبانی و غفوری فرد به عنوان سر لیست انتخاب شدند.
لیست «صدای ملت» برای انتخابات شورای شهر تهران به این شرح است:
عباس شیبانی، حسن غفوری فرد، احمد مسجد جامعی، اسداله عسگراولادی، محمد مهدی مفتح، سید کمال سجادی، محمدهادی موذن، مهدی حجت، احمد دنیا مالی، محمد سالاری، وحید نوروزی، اسماعیل دوستی، رضا مقدسی، حسن لاسجردی، سید مهدی صادق، صدیقه حکمت (همسر شهید بابایی)، روحاله صاحبی، احمد زمانی ایراندخت فیاض، سمیه بروجردی (فرزند شهید بروجردی)، علیرضا دهقانی، افشین حبیبزاده، عبدالحسین مختاباد و علی کشوری (فرزند شهید کشوری).
مطالبه اول مردم اجتماعی است نه اقتصادی
قائممقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی با انتقاد از ضعف کاندیداهای ریاستجمهوری در بیان برنامههای اجتماعی و آسیبها گفت که اگر گروهی فکر میکنند با حل مشکل اقتصادی چالشهای اجتماعی برطرف میشود، اشتباه است.
علیرضا افشار در حاشیه پنجاه و چهارمین جلسه شورای اجتماعی کشور گفت: ما برای رفع آسیبهای اجتماعی کمبودی نداریم و بیشترین مشکل ما عدم اجرای برنامهها و کم توجهی مسوولان است.
وی با اشاره به سه مناظره صورتگرفته میان کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: مناظرات نشان داد نامزدها اشرافی به موضوعات اجتماعی ندارند، در حالی که مطالبه اول مردم در حوزه اجتماعی است، نظرسنجیها نشان میدهد مردم ابتدا حل مشکل اعتیاد را میخواهند و بعد اشتغال، وقتی هم از معتادان در زندان یا کمپها سوال میکنیم میگویند ما قبل از اعتیاد شاغل بودیم و آمارها نشان میدهد کمتر از 25 درصد معتادان قبل از اعتیاد بیکار بودهاند و این بدان معنی است که مشکلات اقتصادی ربطی به آسیبهای اجتماعی ندارد.
شروع فعالیت رسمی ائتلاف فجرآفرینان
جمعی از متخصصان و مدیران خبره برای رسیدن به این هدف ائتلاف فجر آفرینان را تشکیل دادند. عباس قلیزاده، رییس ستاد این ائتلاف با بیان این مطلب از شروع به فعالیت ائتلاف فجرآفرینان در تاریخ 20 خرداد خبر داد.
وی با بیان اینکه اولین حضور ائتلاف فجرآفرینان مصادف با یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین انتخابات شورای شهر شده است، گفت: این ائتلاف تمام پشتوانههای مردمی خود را برای رقم زدن حضوری پرشور و گسترده مردم در پای صندوقهای رای به کار خواهد برد.
اعلام لیست حماسه ری برای انتخابات شوراها
سخنگوی تشکل حماسه ری لیست نهایی این تشکل برای حضور در چهارمین انتخابات شورای شهر تهران را اعلام کرد.
محمود مولایی در جنوب استان تهران با اعلام لیست تشکل حماسه ری گفت: این لیست با برگزاری جلسات متعدد با نخبگان، پیشکسوتان و چهرههای علمی، فرهنگی و ورزشی تهیه و تنظیم شده و تلاش شده است تمامی نیازها و تخصصهای شورای اسلامی شهر تهران در آن لحاظ شود.سخنگوی تشکل حماسه ری و نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی تهران از جمله اسامی حاضر در این لیست را محمود مولایی، حسن لاسجردی، عصمت ناظری، احمد صادقی و محمدرضا نوروزپور اعلام کرد.
گزارش تخلفات تبلیغات انتخاباتی به وزارت کشور
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با نزدیک شدن به تبلیغات محیطی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر تهران از اختصاص فضاهای ویژه برای تبلیغات خبر داد و گفت: تبلیغات باید در راستای موازین مطرح شده از سوی وزارت کشور باشد و در صورت تخلف شهرداری ملزم به جمعآوری تبلیغات نامناسب بوده و تخلفات را به وزارت کشور گزارش خواهد کرد.
محمدجواد شوشتری با بیان اینکه در اختصاص فضاهای تبلیغاتی فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص سال حماسه سیاسی در صدر قرار گرفته است، افزود: سازمان زیباسازی شهر تهران 20 هزار متر مربع فضای تبلیغاتی در اختیار کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر تهران قرار داده است.