Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

سکوت درباره آمار گردشگران ورودی: وعده 5/7 میلیون گردشگر چه شد

آمار گردشگران خارجی ورودی در سال 91 که از هفت ماه پیش قرار بود توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی اعلام شود، همچنان در ‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تاکنون هیچ آماری در این باره منتشر نشده است.
به گزارش مهر، اولین بار حسن موسوی، رییس سازمان میراث فرهنگی که هنوز چند ماهی از نشستنش بر صندلی ریاست این سازمان نگذشته بود، اعلام کرد: در سال 91 شاهد ورود 5/7 میلیون گردشگر خارجی خواهیم بود. پس از وی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تنها آماری که از ورود گردشگران خارجی به کشور ارایه کرد، درباره ورود این گردشگران در نوروز امسال بوده است.
منوچهر جهانیان گفته بود: از 25 اسفندماه 90 تا 13 فروردین 91 شاهد رشد 48 درصدی میزان ورود گردشگر خارجی به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بودیم.
این معاون گردشگری در زمانی رشد گردشگر ورودی را رضایت بخش دانسته بود که تعطیلات نوروز که اتفاقا جزو ایام پر گردشگر در ایران محسوب می‌شود برای گردشگران خارجی زمان نامناسبی برای سفر نیست چراکه هم تعطیلات آنها با ایرانی‌ها متفاوت است و هم اینکه شهرهای گردشگری کشور در این زمان بسیار شلوغ خواهد بود بنابراین گردشگران خارجی ترجیح می‌دهند در ایام نوروز به ایران سفر نکنند.
با این حال، این تنها آمار ارایه شده بود و ماه‌ها گذشت اما معاون گردشگری که قول داده بود هر ماه آمار گردشگران خارجی را اعلام کند، این وعده را به ماه بعد موکول کرد.
مذاکره با پلیس مهاجرت جواب داد
حتی در نشست خبری هفته گردشگری امسال نیز که مهم‌ترین اخبار حوزه گردشگری ارایه می‌شود، لادن جعفری‌تهرانی مدیرکل ارزیابی، تبلیغات و توسعه گردشگری درباره آمار ورود گردشگران خارجی گفت که آمارها یا باید از گمرک گرفته شود یا از پلیس مهاجرت  یا نیروی انتظامی که در مبادی ورودی مستقرند. همواره این آمارها با یکدیگر ناهمخوان بوده‌ و ما را سردرگم می‌کردند. سال 86 به این نتیجه رسیدم که پلیس مهاجرت می‌تواند آمار مورد نظر ما را تامین کند ولی متاسفانه هیچ تعاملی بین پلیس مهاجرت و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وجود نداشت. آنها آمارها را محرمانه می‌دانستند و مجاب کردنشان یکی از آرزوهای ما بود.
تهرانی بیان کرد:‌ پس از ارتقای سطح سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، پلیس مهاجرت مجاب شد این آمارها را در اختیار ما قرار دهد. حتی اتاقی را به آنها اختصاص دادیم و آنها راضی شدند که ما به ‌طور مستقیم از سیستم الکترونیکی‌شان آمارها را برداشت کنیم.
تهرانی که به خبرنگاران امید داد آمار ورود گردشگران خارجی را تا چند روز دیگر با تمام جزییاتش ارایه کند، در این باره هنوز پاسخگو نیست.
آمار نمی‌دهند
اکنون بعد از هفت ماه، دفتر آمارگیری و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی به تماس‌های مهر درباره مطرح کردن این موضوع پاسخ نمی‌دهد. همچنین نامه‌نگاری‌های خبرگزاری مهر مبنی بر درخواست تقاضای اعلام آمار گردشگران خارجی ورودی به ایران در سال 91 نیز مدت‌هاست که در بوروکراسی اداری این معاونت ناپدید شده است!
موضوع آمارگیری در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی همواره مورد نقد کارشناسان گردشگری و خبرنگاران این حوزه بوده و هست چراکه هیچ‌گاه این معاونت اعلام نکرده است که حتی مشکلاتش در این حوزه چیست از سوی دیگر پاسخگو نبودن در این باره نیز مزید بر علت شده است بنابراین اگر باز هم تیرهای انتقاد به آمار این معاونت روانه شود، بی‌دلیل نیست.
آنچنان که امین یوسفی، کارشناس گردشگری می‌گوید: مگر آمار گردشگران ورودی خارجی به کشور محرمانه است که هفت ماه است سکوت اختیار کرده‌اند؟
وی ادامه می‌دهد: اگر مسوولان سازمان میراث فرهنگی مدعی هستند که تا آخر سال می‌توانند 5/7 میلیون گردشگر خارجی را جذب کنند، حداقل باید آماری را در شش ماهه اول سال با جزییاتی که باز هم مدعی هستند با کمک پلیس مهاجرت و گمرک به دست آورده‌اند بیان کنند.
درآمد، بهتر از تعداد گردشگران
سیدحسن مطیعی‌لنگرودی، استاد دانشگاه تهران می‌گوید: امروزه دیگر تعداد مطرح نیست، اینکه 100 نفر ویترین مغازه‌ای را تماشا کنند و فقط یک نفر خرید کند، فایده‌ای ندارد. ورود گردشگران خارجی به ایران شبیه این مثال است. گردشگران خارجی که به ایران می‌آیند هزینه‌ گذار نیستند. ما نیازمند گردشگران هزینه‌گذار هستیم تا در سایه‌ آنها بتوانیم اشتغال و درآمد برای مناطق محروم ایجاد کنیم.
 طبق آمار ارایه شده از سوی معاونت گردشگری، آمار گردشگران خارجی ورودی به ایران در سال 83 حدود یک میلیون و600 هزار نفر بوده و این آمار در سال 89 یعنی با شش سال فاصله دو برابر شده و به میزان سه میلیون و 120 هزار نفر رسیده است.
از سوی دیگر میزان گردشگران ورودی در جهان در سال 2004 حدود 736 میلیون نفر بوده است که ایران تنها یک میلیون و 640 هزار نفر از این تعداد گردشگر را جذب کرده بود. این آمار شش سال بعد یعنی در سال 2010 به 940 میلیون گردشگر رسیده که رشد 2/3 درصدی را در سطح جهانی نشان می‌داد اما ایران در همین سال توانسته بود بیش از سه میلیون گردشگر را جذب کند، با این حال رشد 7/12 درصدی را نسبت به شش سال قبل دارا بود. با این وجود و با توجه به بررسی روند افزایش ورود گردشگران خارجی، تحقق ورود 5/7 میلیون گردشگر خارجی به ایران در سال 91 وعده‌ای دور از ذهن و تقریبا دست نیافتنی است.
 با این اوصاف و با توجه به مشکلات و موانعی همچون کمبود بودجه تبلیغاتی، حذف شبکه‌های ایرانی از ماهواره‌ها و قرار گرفتن ایران در فهرست کشورهای ممنوع برای گردشگران خارجی آیا باز هم اصراری به ارایه آمار غیر واقع هست و اساسا چگونه طی شش سال تعداد گردشگران خارجی ورودی دو برابر شده ولی در فاصله دو سال یعنی از سال 89 تا 91 این آمار به 5/7 میلیون گردشگر می‌رسد؟

 

عضو کمیسیون بهداشت : یوم‌الحساب پزشکان زیرمیزی بگیر فرا رسید
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تصمیم جمعی مجلس، وزارت بهداشت و درمان و سازمان‌های پزشک قانونی و تعزیرات برای برخورد با پزشکان متخلف در حوزه زیرمیزی خبر داد و گفت که از امروز هیچ یک از پزشکان متخلف حتی دانه‌درشت‌ها از برخورد قانون در امان نخواهند بود و به‌طور حتم با آنها برخورد جدی می‌شود.
سلیمان عباسی در گفت‌وگو با خانه ملت ضمن بیان اینکه هم‌اکنون یکی از نگرانی‌های مردم در نظام سلامت پدیده زیرمیزی است، تصریح کرد: در چند سال اخیر متاسفانه بعضی از پزشکان برای عمل‌های جراحی از بیماران پول‌های هنگفت دریافت می‌کنند که این موضوع موجب شده بیماران در شرایط سخت اقتصادی قرار گیرند.
نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید با پزشکان متخلف برخورد جدی داشته باشد، گفت: هم‌اکنون در این رابطه نیازی به تصویب قوانین جدید نیست بلکه در قانون کنونی همه موارد برای برخورد با پدیده زیرمیزی دیده شده است.
وی با اشاره به نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با معاونت وزارت بهداشت،‌درمان و آموزش پزشکی، مسوولان سازمان نظام پزشکی و مسوولان سازمان تعزیرات افزود: در این نشست از تمام مسوولان خواسته شد تا به صورت جمعی و واحد برای برخورد با پدیده شوم زیرمیزی تصمیم‌گیری شود. این نماینده مجلس نهم با اعلام اینکه از  امروزحرکتی منسجم برای برخورد با پزشکان متخلف درحوزه زیرمیزی به ویژه متخلفان دانه درشت صورت می‌گیرد، تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده از امروز سازمان تعزیرات، سازمان پزشکی قانونی و وزارت بهداشت به عنوان متولی نظارت با تخلفات زیرمیزی به صورت جدی برخورد می‌کند.
عباسی ادامه داد: همچنین در نشست دیروز تعیین شد که تمام تعرفه‌های پزشکی به ویژه عمل‌های جراحی و اقدامات تخصصی در دیوارهای بیمارستان‌ها نصب شود تا بیماران از تمام تعرفه‌ها مطلع شوند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه در روزهای آتی دیگر پزشکان متخلف روی آرامش را به خود نمی‌بینند، گفت: به طور حتم درصورت تخلف و دریافت زیرمیزی پروانه این افراد لغو می‌شود.

 

سیل به بهبهان رسید: طغیان «زهره» پراید را گرفتار کرد
 مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از گرفتارشدن یک دستگاه سواری پراید با پنج سرنشین در پی سیل و طغیان رودخانه زهره در بهبهان خبر داد.
حسین درخشان در تشریح گزارش سیل و آبگرفتگی در استان خوزستان گفت: در اثر جاری‌ شدن سیل و آبگرفتگی در شهرستان بهبهان سه روستا دچار آسیب‌دیدگی شدند. وی با اشاره به اعزام 10 تیم عملیاتی به این منطقه گفت: 50 امدادگر وظیفه امدادرسانی به سه روستای آسیب‌دیده را بر عهده دارند. مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات با بیان اینکه در پی جاری‌شدن سیل و طغیان رودخانه «زهره» یک دستگاه سواری پراید با پنج سرنشین در مسیر سیلاب گرفتار شد، گفت: با توجه به نوع حادثه بلافاصله امدادگران به امدادرسانی مشغول شدند اما پس از تلاش امدادگران تنها سه سرنشین این خودرو نجات یافتند.

راننده مقصر واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان بروجنی
فرمانده پلیس‌راه کشور با اشاره به تکمیل گزارش نهایی تصادف واژگونی اتوبوس اسکانیا در محور ایذه – لردگان مقصران این حادثه را اعلام کرد.
سرهنگ محمدرضا مهماندار در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه با توجه به اهمیت موضوع چند گروه کارشناسی مجرب به محل حادثه اعزام شده‌اند و همه زوایای این تصادف و علت آن مشخص شده است، در خصوص این حادثه گفت: هنگامی که در تاریخ 26 مهرماه سال جاری اتوبوس اسکانیا به شماره 21ع955 ایران 13 به رانندگی مرحوم حجت‌اله مرادی پس از سوار کردن 35 دانش‌آموز دبیرستان دخترانه و تعدادی همراه (با احتساب راننده) مجموعا 44 نفر از مبدا بروجن به منظور برگزاری اردو به مقصد اهواز در حال حرکت بود، برابر اظهارات شاهدان که از سرنشینان اتوبوس بودند، شامل مشاور فرهنگی و دبیر آمادگی دفاعی دانش‌آموزان - که طی حادثه مجروح شده‌اند - در زمان رفت و در مسیر شهرکرد تا اهواز چندین مرتبه چراغ Stop اتوبوس به معنای وجود نقص فنی روشن که راننده آن را کم اهمیت اعلام کرده و گفته بود که نیاز به Reset دارد.
وی افزود: پس از این چند مرحله توقف برای رفع آن، راننده یادشده ادامه مسیر داد و قرار بر این بود که در اهواز تعمیر اساسی در این خصوص انجام دهد.
فرمانده پلیس‌راه کشور ادامه داد: هنگامی که در ساعت 14:50 روز جمعه 28 مهرماه سال جاری، اتوبوس یادشده از سمت اهواز به سمت بروجن حرکت کرده بود، راننده اظهار کرد که نقص در شلنگ ترمز بوده و فعلا رفع شده و باید در اصفهان تعمیر اساسی صورت گیرد که در نهایت بعد از ثبت ساعت و عبور از پلیس‌راه دهدز باز هم چراغ هشدار روشن و ناگهان راننده اعلام کرد که ترمز ندارد و ترمز دستی نیز کار نمی‌کند. مهماندار گفت: در این حال به علت اینکه اتوبوس در سرازیری قرار داشته، لحظه به لحظه به سرعت آن افزوده شد و باوجود تلاش راننده جهت هدایت و مهار آن از طریق فرمان و پیشگیری از برخورد با وسایل نقلیه دیگر در نهایت در سر پیچ چپ‌گرد، راننده توانایی کنترل وسیله را از دست داده و اتوبوس پس از برخورد به گاردریل سمت راست از جاده خارج و ابتدا با پهلوی سمت راست به تله خاکی اصابت و پس از آن روی سقف واژگون می‌شود که به علت ضعیف بودن ستون‌های اتاق اتوبوس، بلافاصله دچار شکستگی و تخریب شده و باعث وارد شدن حداکثر فشار به سرنشینان شده است.
وی تصریح کرد: در بررسی‌ خطاهای ثبت شده در بوردهای کامپیوتری، بیشترین تعداد خطا در سیستم ترمز ضد قفل (ABS) بوده و سایر بوردها مانند گیربکس، ریتارد هم به این خطا اشاره کرده که این امر و شهادت سرنشینان گواهی است بر وجود نقص فنی مستمر در سیستم ترمز اتوبوس که از زمان شروع حرکت و سفر اگر جدی تلقی شده و بیشتر مورد توجه راننده قرار می‌گرفت، قطعا از وقوع این حادثه پیشگیری می‌کرد. فرمانده پلیس راه کشور با اشاره به جمع‌آوری تمامی اطلاعات به دست آمده از شهود عینی، بوردهای کامپیوتری و سرعت ثبت شده توسط دستگاه سرعت‌نگار لحظه‌ای (GPS) که بیانگر سرعت اتوبوس در دو دقیقه قبل از وقوع حادثه است، چهار مورد علت اصلی این تصادف مشخص شده است. وی تصریح کرد: پنج علت در بروز تصادف و تشدید صدمات بدنی این تصادف نقش داشته است. مهماندار با اشاره به اینکه عامل اول بی‌مبالاتی راننده اتوبوس اسکانیا به علت به کار انداختن وسیله نقلیه با عیب و نقص فنی قبلی (نقص در سیستم ترمز) بوده است، تصریح کرد: در عین حال عامل دوم عدم رعایت نظامات دولتی از سوی شرکت مسافربری همسفر چابک‌سواران بروجن به علت صدور صورت وضعیت مسافری برای اتوبوس دارای نقص فنی، عامل سوم عدم رعایت نظامات دولتی توسط مدیر فنی شرکت مسافربری همسفر چابک‌سواران بروجن به علت تایید سلامت فنی و ایمنی اتوبوس دارای نقص فنی، عامل چهارم عدم رعایت نظامات دولتی از سوی شرکت سازنده اتوبوس اسکانیا به علت ضعف ستون‌های اتصال سقف با بدنه اتوبوس که بیشترین علت ضربات وارده به سر و گردن مسافران در این بخش بوده است و عامل پنجم عدم رعایت نظامات دولتی از سوی مرکز مکانیزه معاینه فنی شهر فلاورجان به علت صدور برگه معاینه فنی برای اتوبوس دارای نقص فنی نیز به عنوان علل اصلی وقوع این تصادف تعیین شده است. وی در پایان تاکید کرد: بدیهی است برابر مقررات گزارش یاد شده به دستگاه‌های ذی‌ربط برای برخورد با متخلفان ابلاغ خواهد شد.

راه‌اندازی موزه سکه در بلندترین نقطه ایران
مدیرعامل برج میلاد تهران از راه‌اندازی موزه سکه‌های تاریخی ایران در این مجموعه فرهنگی- تفریحی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی برج میلاد تهران، فرزاد هوشیار پارسیان با بیان این مطلب گفت: موزه سکه‌های تاریخی ایران با هدف آشنایی بازدیدکنندگان برج میلاد تهران با تاریخ، هنر و تمدن هزاران ساله ایران راه‌اندازی شده است.
وی با بیان اینکه جای این‌گونه موزه‌ها در مجموعه‌های فرهنگی و تفریحی برج میلاد تهران خالی بود، تصریح کرد: برج میلاد تهران امروز به یکی از اماکن پربازدید پایتخت تبدیل شده است که روزانه بیش از دو هزار گردشگر داخلی و خارجی از آن بازدید می‌کنند و قطعا راه‌اندازی موزه‌های تخصصی مرتبط با تاریخ ایران می‌تواند نقش موثری در معرفی ایران به جهان داشته باشد.

 
1490  آماده پاسخگویی به سوالات دارویی
رییس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با تاکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی در خصوص نحوه مصرف دارو در سالمندان عنوان کرد که لازم است در گروه سالمندان نظارت دقیقی از سوی اعضای خانواده صورت پذیرد. در این گروه به طور عمده با مسمومیت به علت مصرف دوزهای تکراری مواجه هستیم. به عنوان مثال سالمندی را داشتیم که در عرض یک ساعت، پنج مرتبه از یک دارو به علت کم حواسی استفاده کرده و مسموم شده بود. باید توجه داشت که عوارض مسمومیت دارویی در اطفال و سالمندان شدیدتر است. دکتر طلعت قانع در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به تغییر شماره تماس 09646 به 1490 (مرکز پاسخگویی سلامت استان تهران) جهت اطلاع‌رسانی و پاسخگویی به سوالات دارویی و مسمومیت‌ها عنوان کرد: ستاد مرکزی می‌تواند 40 مرکز شبانه‌روزی دیگر را در سطح کشور راهبری کند. 
آمادگی وزارت آموزش و پرورش برای حذف کنکور
رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش گفت که وزارت آموزش و پرورش آمادگی کاملی برای اجرای طرح حذف کنکور سراسری در کشور دارد.
عبدالامیر عرفی در گردهمایی روسای سنجش و ارزشیابی تحصیلی ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور در باشگاه فرهنگیان تهران با اعلام مطلب فوق افزود: بررسی‌های صورت‌گرفته در سطوح استانی و کشوری بیانگر آمادگی کامل مدیران سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی آموزش و پرورش در اجرای طرح حذف کنکور سراسری است و در صورتی که مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز این آمادگی را داشته باشند، اطلاعات کامل دانش‌آموزان برای اجرای این طرح در اختیار آنها قرار داده خواهد شد.
 
تکنیک جدید برای بهبود خواب
پزشکان آمریکایی در یک آزمایش جدید دریافته‌اند که می‌توانند از یک تکنیک ساده و مختصر موسوم به
 Tension Tamer (تنش‌زدا) که برای کاهش استرس کاربرد دارد برای بهبود کیفیت خواب و کاهش خستگی نیز استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، متخصصان دانشکده پزشکی ملی «والتر رید» در ایالت مریلند آمریکا در این آزمایش‌ها تاثیر تکنیک 10 دقیقه‌ای
 Tension Tamer را روی 334 بیمار شرکت‌ کننده در برنامه ارزیابی سلامت قلب ارزیابی کردند. به گزارش پایگاه اینترنتی یانز، این متخصصان تلاش کردند تا تاثیر این تکنیک کاهش‌‌دهنده استرس را در کاهش اضطراب و نیز بهبود پارامترهای خواب روی این بیماری بررسی کنند. این آزمایشات تایید کرد که استفاده از این تکنیک نه تنها استرس بیماران را کاهش می‌دهد بلکه در بهبود کیفیت خواب آنها نیز تاثیر قابل توجهی دارد. این تکنیک باعث کاهش اختلالات خواب و خستگی می‌شود.
ذبح دام در کوچه و خیابان بهداشتی نیست
در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم خرید دام از مراکز معتبر و تحت نظر سازمان دامپزشکی گفت که گوشت حاصل از ذبح قربانی نباید بیشتر از چهار ساعت در محیط آزاد نگهداری شود.
سیدرضا غلامی در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد: خرید دام به منظور قربانی در عید سعید قربان از مراکز معتبر عرضه دام که تحت نظر سازمان دامپزشکی است، صورت گیرد.
وی افزود: ذبح قربانی باید در مراکز و کشتارگاه‌هایی که سازمان دامپزشکی معرفی می‌کند، صورت گیرد. از نظر بهداشتی ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه و در کوچه و خیابان صحیح نیست و این موضوع باعث انتقال آلودگی‌های محیطی به گوشت می‌شود و بهداشت عمومی را نیز با خطر مواجه می‌کند.
 
 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles