Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

نگاهی به عملکرد 8 ساله تامین اجتماعی: سایه سیاست‌زدگی بر بزرگ‌ترین سازمان اجتماعی- اقتصادی

سازمان تامین اجتماعی یک سازمان اجتماعی- اقتصادی بزرگ مقیاس ملی است و کارکردهای آن بر کیفیت زندگی قریب به 40 میلیون نفر تاثیر و تاثرات شگرفی دارد و نقطه اتکا و خانه «امید» مولدترین و زحمتکش‌ترین اقشار جامعه محسوب شده و شرکای اجتماعی به‌ویژه مستمری‌بگیران و بیمه‌شدگان (کارگران و کارکنان مشمول قوانین کار و تامین اجتماعی) آینده خویش را در گرو «تدبیر» این سازمان خدمات‌رسانی اجتماعی می‌بینند اما سال‌های اخیر این سازمان با چالش‌های زیادی مواجه بوده است. استخدام بیش از هشت هزار نفر نیروهای دارای تحصیلات و تجربه پایین و غیرمرتبط، تصویب و ابلاغ قوانین و مصوبات مغایر با اصول و قواعد و محاسبات بیمه‌ای، انحلال و ادغام ساختارها و موسسات علمی و پژوهشی و فرهنگی بین‌بخشی و فرابخشی، رهاشدن بخش‌های مختلف سازمان بدون برنامه و بدون نظارت موثر، استفاده ابزاری از سازمان و توان مدیریتی و کارشناسی و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و مستمری‌بگیر برای مقاصد سیاسی، شخصـی و انتخاباتـی، تخلفـات گستـرده و تعدد پروژه‌های نیمه‌تمام و بی‌ثمر در حوزه‌های مختلف و برخی از کارشناسان تعدد مدیران این سازمان را علت اصلی این بی‌ثباتی دانسته‌اند.
علی حیدری، کارشناس تامین اجتماعی در مورد تغییر مدیریت‌های سازمان تامین اجتماعی به مهر گفت: متاسفانه این سازمان طی هشت سال اخیر هشت مدیرعامل به‌خود دید، سلیمانی (تصدی یک‌ساله از دولت قبلی)، مددی، بهشتیان (برای یک شب حکمش صادر و سپس جمع‌آوری شد)، ضیایی، ذبیحی، حافظی، موسویان (سرپرست سه‌ماهه) و مرتضوی که این روند تغییرات در سایر ارکان عالی سازمان و نیز با هربار تغییر مدیریتی از صدر تا ذیل ستاد سازمان، مدیریت‌های استانی و شرکت‌های تابعه را درمی‌نوردید و هنوز مدیرعامل تمام مسافران با بلیت و بدون بلیت اتوبوس خود را در مکان‌های موردنظر مستقر نکرده بود که خودش عوض می‌شد و باز روز از نو، روزی از نو.
وی با اشاره به تجزیه و تحلیل روند تغییرات مدیریتی و اثرات مخرب و تبعات آن بر کارکردها و روندهای فعالیتی سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: برخی از این اثرات مخرب و تبعات عدم شناخت صحیح از سازمان تامین اجتماعی و کارکردهایش است به‌طوری که متاسفانه هشت سال پیش رییس‌جمهور یک مهندس عمران را به‌عنوان اولین وزیر خود معرفی کرد و وقتی او رای نیاورد، مدیرعامل یک شرکت فنرسازی را به مجلس معرفی کرد و در جلسه رای اعتماد گفت «چون تامین اجتماعی یک بخش صنعتی است ما هم یک آدم صنعتی معرفی کردیم» و سپس سرپرست وزارتخانه را به سمت مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی منصوب کرد که او هم قبلا مدیرعامل یک شرکت کمک فنرسازی بود و بعدها نیز یک مهندس برق، یک دکترای مکانیک و... را به‌عنوان مدیرعامل سازمان منصوب کرد که این امر حاکی از عدم شناخت از سازمان و کارکردهای آن بود.
حیدری تغییر برای عدم رسیدگی به تخلفات مالی را مورد دیگر ذکر کرد و گفت: طی هشت سال گذشته تخلفات مالی زیادی درسازمان و توابع آن صورت گرفت (به‌طور مثال هزینه‌های بی‌ثمر چند میلیاردی کارت هوشمند، چاپخانه آتیه، پروژه چهاردانگه و... فروش هتل‌های پارس، شرکت‌های آتا و شستاما) ولی متعاقب طرح موضوع در افکار عمومی یا بخش‌های نظارتی با یک تغییر مدیریتی در سازمان یا انحلال شرکت و موسسه (مثلا موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه، موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، شرکت سرمایه‌گذاری آتیه تامین اجتماعی، شرکت سرمایه‌گذاری مهر امید) پرونده‌ها و ردپاهای تخلفات از بین می‌رفت و فرصت‌سوزی لازم برای عدم رسیدگی موثر به تخلفات فراهم می‌شد.
به گفته وی، تغییر برای عدم پاسخگویی و خرید زمان از دیگر مشکلات مدیریتی تامین اجتماعی است به‌گونه‌ای که انتصاب اتوبوسی و بدون بلیت مدیران نامربوط و ناآشنا به مسایل سازمان تامین اجتماعی (حتی در یک مورد مطرح شد که تشابه اسمی در تماس تلفنی یک مقام عالی با وزیر باعث انتصاب یا دستور برکناری مدیرعامل سازمان شستا) باعث شد تا بعد از گذشت مدتی کوتاه ناکارآمدی دولت و مدیرعامل در اداره امور سازمان نمایان شود یا حتی در سطح کلان ناکارآمدی دولت در سطح کشور باعث می‌شد (نظیر اینکه پنج وزیر و سرپرست برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی این هشت سال منصوب شدند) که دولت یک فرد را برکنار کند و تا فرد دیگری بیاید و چند ماه افکار عمومی، رسانه‌ها و مجلس و... مشغول و سرگرم این شوند چه کسی می‌آید؟ و چه کسی می‌رود؟ (همین مکانیسم که یادآور سیاست بنی صدر در «واگذاری زمین و خرید زمان» که برای توجیه عقب‌نشینی‌های اولیه جنگ تحمیلی اعلام کرده بود را در قبال تغییرات وزرا طی هشت سال شاهد بودیم که باعث انحراف افکار عمومی از ناکارآمدی‌ها و بی‌تدبیری‌ها می‌شد.)
حیدری، کاریابی و ایجاد اشتغال برای افراد ناکارآمد را مورد دیگر دانست و اظهار داشت: در گذشته هم مدیران عامل سازمان افرادی را وارد سازمان می‌کردند ولی پس از رفتن که غالبا با ارتقای مقام می‌رفتند (نه مثل مدیران عامل این هشت سال که با تنزل می‌رفتنـد) مدیـران وارداتـی را با خود می‌بردند و غالبا این افراد وارداتی اتوبوسی، آنقدر کارآمد و قوی بودند که برای خود کار جدیدی پیدا کنند ولی طی این هشت سال افرادی با اتوبوس و بدون بلیت به سازمان آمدند که با وجود اینکه مدیرکل و مشاور مدیرعامل یا مدیرعامل شرکت شدند، تمام هدفشان و هم و غم آنها استخدام شدن در سازمان تامین اجتماعی بود و برخی از آنها قبل از ورود به سازمان یک روز سابقه بیمه‌ای حتی در حد یک ساندویچ‌فروشی نداشتند.
این کارشناس تامین اجتماعی اعمال رویکرد سیاسی در تغییرات مدیریتی را مشکل دیگر تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: تغییرات مدیریتی در سازمان تامین اجتماعی طی هشت سال اخیر غالبا به‌خاطر سیاسی کردن پرچم این سازمان خدمات‌رسان اجتماعی بوده است در حالی که باید همیشه و هماره پرچم سازمان سفید نگه داشته شود. اعمال رویکردهای سیاسی، باندی و شخصی در این سازمان باعث حذف نیروهای مدیریتی و کارشناسی دارای عرق و حمیت سازمانی و جایگزینی افراد ملون، نان به نرخ روز خور شد تا دست‌اندازی به منابع سازمان سهل‌تر و سریع‌تر امکان‌پذیر شود کما اینکه در حال حاضر همین افراد مجددا تغییر رنگ داده و در حال نزدیک شدن به دولت تدبیر و امید هستند.
استخدام بیش از هشت هزار نفر نیروهای دارای تحصیلات و تجربه پایین و غیرمرتبط با سازمان تامین اجتماعی، تصویب و ابلاغ قوانین و مصوبات مغایر با اصول و قواعد و محاسبات بیمه‌ای، انحلال و ادغام ساختارها و موسسات علمی، پژوهشی و فرهنگی بین‌بخشی و فرابخشی، خروج نیروهای توانمند مدیریتی و کارشناسی و نیز تقاضای پنج هزار نفر برای بازنشستگی در سازمان که یک عارضه سازمانی بزرگ محسوب می‌شود، سردرگمی و یله رهاشدن بخش‌های مختلف سازمان بدون برنامه و بدون نظارت موثر، تخریب وجهه و تعامل نامناسب سازمان نزد سایر قوا و شرکای اجتماعی و تشکل‌های واقعی آنها، استفاده ابزاری از سازمان و توان مدیریتی و کارشناسی و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و مستمری‌بگیر برای مقاصد سیاسی، شخصـی و انتخاباتـی، تخلفـات گستـرده و تعدد پروژه‌های نیمه‌تمام و بی‌ثمر در حوزه‌های مختلف و... را می‌توان تنها گوشه‌ای از اثرات بی‌ثباتی و نگاه سیاسی به مدیریت سازمان دانست.

 

آزادی تعدادی از زندانیان با دستبند الکترونیکی
تعدادی از زندانیان به صورت آزمایشی با دستبند الکترونیکی آزاد شدند.
به گزارش خبر آنلاین، سید‌اسد‌الله جولایی، رییس ستاد دیه کشور گفت: رییس‌جمهور یک عدد ساعت نفیس که از سوی امیر قطر به عنوان هدیه دریافت کرده بود به ستاد دیه کشور اهدا کرد. همچنین پیش از این مقام معظم رهبری 120 میلیون تومان، رییس قوه قضاییه 50 میلیون تومان، رییس مجلس 30 میلیون تومان و از سوی دفتر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و حسن روحانی هم مبالغی برای کمک به ستاد دیه واریز شده است.
وزیر دادگستری در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین دستاورد دوران وزارت شما چه بوده است، گفت: یکی از دستاوردهای دوران وزارتم، پیگیری آزادی زندانیانی است که بدهکارند نه بزهکار. با آزاد کردن این زندانیان دو یا چند خانواده می‌توانند به زندگی برگردند تا به زندگی خود ادامه دهند.بختیاری در پاسخ به سوالی درباره استفاده از دستبندهای الکترونیکی گفت: تا آنجا که در جریان هستم سازمان زندان‌ها به استناد ماده «211» برنامه پنج ساله پنجم و سایر مقرراتی که وجود دارد چنین مسوولیتی پیدا کرده است.وی افزود: اقداماتی هم انجام شده و فکر می‌کنم در سال‌جاری این امر عملی خواهد شد و تعدادی به صورت آزمایشی با دستبندهای الکترونیکی آزاد می‌شوند که اگر جواب داد ان‌شاءالله به عنوان جایگزین حبس از آنها استفاده می‌شود.

 

ثبت ملی 30 قرآن نفیس موزه ملی قرآن کریم
معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه مبانی دینی و فرهنگ اسلامی در طول قرن‌های متمادی با فرهنگ ایرانی عجین شده است، گفت: به‌عنوان مثال کتابت قرآن با خط زیبای فارسی و به دست هنرمندان توانای ایرانی یکی از نشانه‌های عجین شدن فرهنگ اسلامی با فرهنگ ایرانی در طول قرون متمادی است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، محمدشریف ملک‌زاده در مراسم رونمایی از لوح ثبتی 30 قرآن‌نفیس موزه ملی قرآن کریم که با حضور تعداد زیادی از قرآن‌پژوهان، اساتید، علما و روحانیون، سفرای کشورهای اسلامی و جمع کثیری از خبرنگاران و اهالی رسانه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد، افزود: ایرانیان از ابتدای ورود دین مقدس اسلام به این کشور با قرآن مانوس بوده و آن را همواره چراغ راه خود در زندگی قرار داده‌اند.
وی با اشاره به ثبت ملی 30 قرآن نفیس موزه ملی قرآن کریم اضافه کرد: این قرآن‌ها هرکدام از لحاظ هنری به زیباترین شکل ممکن چاپ و منتشر شده است و از هنر ناب ایرانی در خط، تذهیب و جلدآرایی بهره گرفته شده است.
وی هدف از ثبت ملی این قرآن‌ها را ثبت آنها در حافظه معنوی بشر و نیز معرفی آنها به جهانیان دانست.
دکتر ملک‌زاده با اشاره به ثبت مواریث معنوی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در سازمان میراث فرهنگی به دنبال آن هستیم، ثبت مواریث معنوی در فهرست ملی و جهانی است که از آن جمله می‌توان به ثبت جهانی مراسم قالیشویان مشهد اردهال، تعزیه و... اشاره کرد که با ثبت جهانی این مواریث،هنر ایرانی اسلامی را به دنیا معرفی می‌کنیم.
معاون رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حضور سفرای کشورهای مختلف در این مراسم اظهار داشت: قرآن کریم عامل مهم وحدت بین کشورهای مسلمان است و توجه به قرآن می‌تواند انسان‌ها را از گمراهی و ضلالت نجات دهد.
دکتر ملک‌زاده در پایان صحبت‌های خود با اشاره به قرآنی به کتابت «آقاجان پرتو» که در این مراسم ثبت ملی شد، خاطرنشان کرد: این قرآن در نوع خود بی‌نظیر است و اعراب‌گذاری آن توسط یک ایرانی انجام شده و در سازمان میراث فرهنگی قصد داریم این قرآن کریم را در تیراژ بالا و برای بسیاری از کشورهای اسلامی به چاپ برسانیم.
شایان ذکر است، بررسی پرونده ثبتی این قرآن‌های نفیس و تاریخی از شش ماه پیش در معاونت میراث فرهنگی کشور آغاز شد و کارشناسان مستندات ثبتی این قرآن‌ها را براساس دستورالعمل ثبت آثار منقول تهیه کردند که در نهایت این مستندات به تایید کمیته ثبت آثار منقول در شورای‌عالی سیاست‌گذاری رسید.
از جمله این قرآن‌ها می‌توان به قرآنی به کتابت عبدالله آشوب در سال 1222 هجری قمری مربوط به دوره قاجار، قرآن به کتابت محمد شفیع معروف به میرزا کوچک شیرازی در 1230 هجری قمری، قرآن به کتابت عنایت‌الله شوشتری متعلق به سال 1079 هجری قمری و قرآن به کتابت غلام علی اصفهانی مربوط به 1253 هجری قمری، قرآن به کتابت آقا زین‌العابدین به سال 1236 هجری قمری، قرآن به کتابت محمد‌هاشم اصفهانی متعلق به سال 1180 هجری قمری و قرآن به کتابت محمدباقر حسینی شوشتری مربوط 1124 هجری قمری اشاره کرد.

 

افزایش کرایه تاکسی؛ فرمانداری تهران در انتظار حکم دیوان عدالت
فرماندار تهران گفت که هنوز حکم دیوان عدالت اداری در مورد شکایت فرمانداری تهران از شورای شهر تهران صادر نشده است. گفتنی است، پس از اینکه شورای شهر نرخ افزایش 5/31 درصدی کرایه تاکسی را تصویب و ابلاغ کرد واحد حقوقی فرمانداری از این اقدام شورای شهر به دیوان عدالت اداری شکایت کرد چراکه به عقیده فرمانداری این افزایش مغایر قانون بوده است حال آنکه شورا با توجه به اجرای آن بعد از انتخابات چنین نظری ندارد.

هیچ‌یک از مصوبات افزایش جمعیت  قانونی نشده‌اند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت که هیچ‌یک از سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره افزایش جمعیت که نیاز به قانون یا اعتبار داشت تاکنون قانونی نشده و اعتبار جداگانه‌ای در لایحه بودجه سال 92 برای اجرایی شدن آنها در نظر گرفته نشده است.

باند صدور کارت‌های تقلبی منهدم شد
رییس سازمان وظیفه عمومی از کشف 352 کارت پایان خدمت جعلی در کشور خبر داد.
به گزارش مهر، سردار سیدحمید صدرالسادات در این‌باره اظهار داشت: با هوشمندسازی کارت‌های قدیمی معافیت و پایان خدمت، امکان جعل کارت‌های الکترونیکی خدمت وظیفه عمومی وجود ندارد. با همت بازرسان سازمان وظیفه عمومی، سال گذشته پنج باند که از طریق دسیسه و تقلب در جعل کارت نقش داشتند، شناسایی شده که در این راستا 10 نفر نیز دستگیر و 352 کارت جعلی باطل شدند.
به گفته وی، آمار کشف دسیسه و تقلب در طول سال گذشته با توجه به حجم بالای درخواست‌های مشمولان بسیار ناچیز بود.
 
فهرست کالاهای تبلیغ ممنوع کدام‌ها هستند
وزارت بهداشت و صدا‌وسیما هنوز به تفاهم نرسیده‌اند
معاون سازمان غذا و دارو از ادامه تبلیغ کرم بدون مجوز حلزون در صدا‌وسیما انتقاد کرد و گفت که با گذشت دو سال از ابلاغ آیین‌نامه کالاهای مضر سلامت که تبلیغات آنها ممنوع است هنوز با صدا و سیما در این مورد به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم.
محمدرضا فاضلی درباره ادامه تبلیغ کرم حلزون در صداوسیما افزود: سازمان غذا و دارو درخواست توقف تبلیغات کرم حلزون را با توجه به نداشتن مجوز تولید این محصول به صدا‌وسیما منعکس کرده است اما هنوز تبلیغات این محصول ادامه دارد.

مدارس ستاره‌‌دار می‌شوند
مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش‌و‌پرورش از افزایش مدارس مروج سلامت به بیش از ۲۰ هزار مدرسه در کشور خبر داد و گفت: در طرح مروج سلامت، مدارس متناسب با رتبه، ستاره‌دار می‌شوند.
 محمد چینیان، مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با توانا اظهار داشت: طرح رتبه‌بندی مدارس در راستای طرح مروج سلامت اجرا می‌شود.

تغییر ساعت کاری موزه طبیعت و حیات‌وحش
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک، دکتر مجید نواییان، مدیر موزه دارآباد اظهار داشت که ساعات بازدید از موزه در این ماه با هدف خدمات‌رسانی مطلوب به علاقه‌مندان از ساعت 9 تا 19 بوده و همه روزه بجز روزهای شنبه پذیرای بازدیدکنندگان است و کارشناسان بخش‌های نمایشگاهی نیز در طول ساعات بازدید آماده پاسخگویی به سوالات بازدیدکنندگان هستند.

بزرگ‌ترین کلکسیون چمن آسیا در اصفهان : کاهش یک‌سوم تا یک‌ششم نیاز آبی چمن‌ها
سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه ایستگاه تحقیقاتی شماره یک شهرداری با داشتن ۵۰۵ نوع چمن عنوان بزرگ‌ترین کلکسیون چمن آسیا را داراست، اظهار داشت‌: امروز چمن‌هایی در اختیار داریم که در مقایسه با چمن‌های اسپورت و سایر چمن‌های اروپایی یک‌سوم و در برخی نوع‌ها تا یک ششم نیاز آبی آنها کاهش پیدا کرده است‌.
داریوش فتحی با بیان این مطلب گفت‌: ایستگاه تحقیقاتی شماره یک سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان (محمودآباد) از جمله مراکز تحقیقاتی وابسته به شهرداری است که توانسته طی دو دهه گذشته عنوان بزرگ‌ترین کلکسیون چمن آسیا را کسب کند‌‌.  
وی درخصوص سابقه فعالیت ایستگاه افزود‌: دهه 70 ایستگاه محمودآباد در زمینی به مساحت 5/12 هکتار با بیش از 5/10 هکتار زمین زراعی به عنوان یک مزرعه تولیدی ایجاد شد و از سال ۷۷ به عنوان یک مزرعه تحقیقاتی فعالیت‌هایش را ادامه داد‌‌.  
فتحی ادامه داد‌: با توسعه فضای سبز شهری به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از گونه‌های گیاهی که در شهر کشت می‌شود چندان با تغییرات اقیلمی و آب و هوای اکنون اصفهان از جمله افزایش دما و کاهش بارندگی و آب در دسترس سازگار نیست‌‌.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles