وزرای کابینه جدید در حوزه اجتماعی: گریز از جوانگرایی، اتکا به تجربه
وزرای چهار حوزه اجتماعی دولت روحانی به مجلس معرفی شدهاند و مجلس براساس آییننامههای موجود وقت دارد سوابق آنها را بررسی کرده و نظر نهایی خود را از طریق رای اعتماد که به آنها میدهد یا نه، اعلام کند. وزرای دولت جدید در دو حوزه آموزشوپرورش ووزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسیار سرشناس به نظر میرسند و در دوحوزه بهداشت و درمان و آموزشعالی پرسابقه؛ سابقهای که مرتبط با حوزه کاری ایشان است.
به نظر میرسد دراین حوزهها رییسجمهوری مثل سایر حوزهها ریسکی که دولت قبل کرده بود را نمیکند. افراد کم تجربه وجوانی که در حوزه بهداشت طی هشت سال اخیر تجربه کرد نابسامانیهای زیادی را به وجود آورد و نتوانست از پس بحرانی که بوجود آمده بود به خوبی برآید و آموزشوپرورش نیز شتابزده مسیری را طی میکند که بسیاری برآنند هنوز بستر سازی مناسبی برایش صورت نگرفته است و آموزشعالی نیز از نخبهپروری چندوجهی به خاطر بسیاری از ملاحظات سیاسی دور شد و به فضای بسته
تک بعدی تبدیل شد و اما وزارت کار که با توجه به شرایط اقتصادی یکی دو سال اخیر و موضوع تحریمها شرایط تولیدی و حتی کارگری سختی را تجربه میکند که با وجود تامین اجتماعی پرحرف و حدیثی که طی چند سال اخیر داشته است به وزیر مطلع و کاردان و کارآزموده نیاز دارد.
نجفی، وزیر آموزشوپرورش
محمدعلی نجفی متولد ۱۳۳۰ است و در دبیرستان مروی واقع در ناصر خسرو تحصیلات متوسطه را به پایان رساند. پس از گذراندن تحصیلات خود در رشته ریاضی در دانشگاه شریف، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و در موسسه فناوری ماساچوست (اِمآیتی) دوره کاشناسی ارشد را طی نمود ولی به جهت فعالیتهای مربوط به پشتیبانی از حرکت انقلاب اسلامی در ایران دوره دکترای خود را ناتمام گذاشته و به ایران بازگشت. او از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ در دولتهای دکتر باهنر، مهدوی کنی و مهندس موسوی وزیر فرهنگ و آموزشعالی و در دولتهاشمی رفسنجانی وزیر آموزشوپرورش ایران بود. پس از دولتهاشمی با حکم سید محمد خاتمی به ریاست سازمان برنامه و بودجه انتصاب یافت. در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، شایعاتی مبنی بر نامزدی وی به گوش میرسید که این امر محقق نشد. جعفر میلیمنفرد، وزیر علوم
دکتر جعفر میلی منفرد متولد سال 1332 و استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دارای مدرک دکترا در رشته برق است.
وی در حال حاضر استاد پایه 25 و عضو هیات علمی گروه قدرت دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
میلی منفرد از شهریور تا مهرماه 1382 پس از استعفای مصطفی معین، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود و همچنین در سالهای 82 تا 84 قائم مقام وزیر و معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود.
وی علاوه بر این در سمتهایی همچون معاون فناوری وزارت علوم، رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز مسوولیت داشته است.
ربیعی،وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی
علی ربیعی متولد ۱۳۳۴ در محله جوادیه تهران از یک خانواده کارگری است. پیش از انقلاب تکنسین کارخانه جنرال موتورز، ارج و قرقره پرستو بود و در همان زمان از سران اعتصاب شهرک اکباتان و کارخانه محل کار خود بود که منجر به برخورد ساواک با وی شد.ربیعی در سالهای نخست پیروزی انقلاب عضو شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی و عضو کمیسیون تدوین قانون کار در دهه ۱۳۶۰ بود و عضو شورای مرکزی خانه کارگر از بدو تاسیس تا امروز است.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحصیلات خود را در رشته مدیریت تا مقطع دکترا ادامه داد.ربیعی استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه جامعهشناسی سیاسی و اقتصادی، عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه پیام نور، محقق و نویسنده در حوزه جامعهشناسی سیاسی و
مدیریت است.
وزیر پیشنهادی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم علاوه بر فعالیتهای صنفی کارگری به دلیل نیاز مقطع انقلاب، همراه با عدهای از دوستان هم محلهای خود جذب نهادهای انقلابی میشود و در دوران جنگ تحمیلی ۶۵ ماه در جبهههای مختلف غرب و جنوب فعالیت کرد. معاونت وزارت اطلاعات، مسوول اجرایی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی از آخرین مسوولیتهای اجرایی اوست. او مشاور اجتماعی رییسجمهور ایران (سیدمحمد خاتمی) طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ بوده است.
وی در زمان تصدی حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی، ریاست کمیته سیاستگذاری تبلیغات و کمیته امنیت داخلی این شورا را عهدهدار بود.ربیعی همچنین سمت مشاور اجتماعی سیدمحمد خاتمی پنجمین رییسجمهوری اسلامی ایران را در کارنامه کاری خود دارد.
قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی 54 ساله، متولد فریمان، متخصص چشم پزشکی و فارغالتحصیل دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و دارای رتبهها و سوابق متعدد علمی و اجرایی است.
انتشار 157 مقاله در مجلات بینالمللی و 36 مقاله در مجلات معتبر داخلی، انتشار بیش از 10 جلد کتاب در زمینههای مختلف چشم پزشکی و تاسیس و مدیریت تنها مرکز تحقیقات چشم پزشکی خصوصی کشور، کسب رتبه اول در بورد تخصصی چشم پزشکی کشور، کسب رتبه محقق برتر در سه جشنواره علمی کشوری و آموزش 31 روش عمل جراحی جدید در زمینه چشم پزشکی برای نخستین بار در کشور از جمله موفقیتهای علمی- تحقیقاتی وی محسوب میشوند.
وی از سال 90 تاکنون دبیرکل و عضو هیاتمدیره انجمن چشم پزشکی ایران است و مبدع بسیاری از تکنیکهای درمان بیماریهای قرنیه در کشور است.دکتر هاشمی ضمن فعالیتهای پزشکی، علمی و تحقیقاتی، مسوولیتهای اجرایی مختلفی نیز برعهده داشته است که از جمله آن میتوان به مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور، رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رییس هیات مدیره و دبیرکل انجمن چشم پزشکی ایران، موسس خیریه نورآوران سلامت، فرماندهی مهندسی رزمی جهاد سازندگی در قرارگاههای نجف، خاتمالانبیا و ستاد کربلا و مسوول ستاد پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی کشور و... اشاره کرد.
سکوت روحانی در انتخاب رییس برای سازمان محیطزیست برای چیست؟
محمد درویش- به دنبال معرفی تقریبا تمامی اعضای کابینه یازدهم و معاونان رییسجمهور، نگرانی، بیم و امید از عدم اعلام ریاست سازمان حفاظت محیطزیست در حال اوج گرفتن است. در نوشتار پیشرو، نگارنده کوشیده است تا دلایل و پیام این تاخیر را شرح دهد...روز گذشته تمامی 18 وزیر کابینه یازدهم توسط حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، یعنی دو هفته زودتر از فرصت قانونی که رییسجمهور در اختیار داشت. افزون بر آن، بسیاری از معاونان، مشاوران و مدیران عالیرتبه نهاد ریاست جمهوری هم معرفی شدند. با این وجود، همچنان در مورد ریاست سازمان حفاظت محیطزیست، سکوتی سنگین وجود دارد! چرا؟برخی از فعالان محیطزیست با نگرانی بر این باورند که این نشانه خوبی نیست و تاکید میکنند که وضعیت پیشآمده ثابت میکند برای حسن روحانی و همفکرانش، دغدغه محیطزیست یک دغدغه جدی و واجد اولویت نیست. چه، در غیراین صورت نباید زمان را از دست داده و سکان هدایت کشتی به گل نشسته محیطزیست را بدون ناخدا و تعیین نقشه راه رها میساختند.
نگارنده اما بر این باور است که پندار منفینگران نادرست است. زیرا این تنها سازمان حفاظت محیطزیست نیست که بدون صاحب مانده! برای سازمان انرژی اتمی هم هنوز رییسی تعیین و معرفی نشده و به همین منوال برخی پستهای مهم دیگر چون معاونت علم و فناوری رییسجمهور هم هنوز بیمسوول مانده است.چنین است که نگارنده، درنگ و تامل حسن روحانی در انتخاب مناسبترین گزینه برای تصاحب پست ریاست سازمان حفاظت محیطزیست را ناشی از حساسیت و اهمیت بایستهای میداند که رییسجمهور یازدهم به جایگاه محیطزیست به عنوان جریانی که حرکت اجتماعی رو به رشد ملت ایران را تضمین میکند (اصل «50»قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران) و ضامن امنیت جامعه است، مینگرد.
باشد که این بررسیها، درنگها و تاملها در نهایت به نفع طبیعت ایران تمام شده و حسن روحانی با انتخاب و معرفی فردی که دارای بیشترین محبوبیت، تجربه و کارآمدی در بین فعالان و متخصصان محیطزیست است، گامی بلند در راستای افزایش همدلی بین دوستداران محیطزیست و مدیران سازمان برداشته و به این ترتیب ضریب امنیت زیستمندان و توان بومشناختی طبیعت ایران افزایش یابد.
سلطانیفر نیامده میرود
تسنیم- مسعودسلطانیفر عضو علیالبدل شورای چهارم تهران بهجای خیابان بهشت به میدان پاستور میرود.
بعد از اینکه محمدمهدی مفتح سیویکمین عضو جدید شورای شهر تهران که در انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی از شهر تویسرکان به مجلس شورای اسلامی راه یافت، طی قانون باید نفر سیودوم که از اعضای علیالبدل شوراست به جای وی به شورای شهرتهران راه یابد که درنتیجه جایگزین مفتح محمدمهدی مفتح، مسعود سلطانیفر از طیف اصلاحطلبان بود که با کسب 114 هزار و 118 رای نفر سی و دوم شده بود و باید بهجای وی وارد شورای شهر تهران شود.
در پی مطرح شدن نام سلطانیفر به عنوان گزینه اصلی وزارت ورزش و جوانان در دولت یازدهم، عملا وی نیز باید جای خود را به نفر سیوسوم علیالبدل شورا یعنی ولیالله شجاع پوریان، نماینده اسبق مجلس در دورههای ششم و هفتم بدهد.
بنابر این گزارش، شجاع پوریان که در انتخابات چهارمین دوره شورای شهر تهران در فهرست اصلاحطلبان قرار داشت، با 110 هزار و 696 رای نفر سیوسوم شده بود و در فهرست علیالبدلهای شورا قرار داشت.
شبیخون پلیس پایتخت به لباسهای نامتعارف و انحرافی
ایسنا- فرمانده انتظامی تهران بزرگ از اجرای طرح نظارت بر واحدهای صنفی پوشاک در تهران خبر داد و گفت: با اجرای این طرح تاکنون 235 واحد صنفی عرضهکننده پوشاک نامتعارف پلمب شدهاند.
سردار حسین ساجدینیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ علت برخورد با واحدهای صنفی متخلف را ارایه البسه و پوشاک مبتذل، دارای تصاویر و علایم موهن و مستهجن بیان کرد.
11 هزار راننده متخلف در آستانه ضبط گواهینامه
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا ضمن تشریح برنامههای پلیس در مرحله دوم طرح تابستانه گفت: 11 هزار راننده متخلف در آستانه ضبط گواهینامه قرار دارند.
به گزارش ناجا، سردار اسکندر مومنی در نشست هماهنگی دستگاههای اجرایی در دور دوم سفرهای تابستانی با بیان اینکه بیشترین تصادفات در تابستان سال گذشته از ساعت 20 تا 24 رخ داده است، گفت: این تغییر زمانی بروز تصادفات موجب شد که از تمامی دستگاههای اجرایی درخواست شود که برنامه ویژهای برای کاهش این مهم اتخاذ کنند.
دستگیری اعضای گروه کیفقاپ و گردنبندقاپ بازار تهران
سه مرد تبهکار که در محدوده بازار تهران گردنبندقاپی و کیف قاپی میکردند در عملیاتهای کارآگاهان پلیس آگاهی شناسایی و دستگیر شدند.
به گزارش اداره آگاهی، متهمان پس از دستگیری به دهها فقره کیفقاپی و گردنبندقاپی در محدوده بازار، نازیآباد، جوادیه، راهآهن، مولوی و... اعتراف کردهاند که با بررسی شکایات مشابه تاکنون تعدادی از مالباختگان شناسایی و متهمان را مورد شناسایی قرار دادند.