دفاع از کابینه روحانی به شورای شهر کشیده شد: حمایت برخی اعضا از نجفی
این روزها برگزاری جلسه علنی شورای شهر با تایید صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت جدید همزمان شده است. محمدعلی نجفی، شش سال گذشته در کنار نمایندههای دیگر شهر تهران در شورا حضور داشته است، دیروز بعد از اتمام جلسه شورای شهر، مسجدجامعی و شکیب تصمیم گرفتند در جلسهای با خبرنگاران حاضر در حمایت از محمدعلی نجفی صحبت کنند که چند دقیقه بعد از شروع جلسه حبیب کاشانی نیز به آنها افزوده شد و در حمایت از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش صحبت کرد.
مسجدجامعی درباره آشنایی سابقهدار خود با ایشان صحبت کرد و گفت «در کار آقای نجفی هیجانزدگی نمیبینید و زمانی که حرکتی انجام میدهند، از آن دفاع میکنند. شخصیتی هستند که برای کارهای مدیریتی اقداماتی را که لازم است، انجام میدهند. او در تمام مصوبات دغدغه آموزش و پرورش داشتند و چون در کمیسیون فرهنگی حضور داشتند امکان تصویب مصوباتی به وجود آمد.» و در نهایت صحبتهایش آرزوی توفیق برای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کرد و گفت: «ورود کسی مانند آقای نجفی در صورت اهراز این پست میتواند از طریق آموزش عمومی آشنایی مردم را با تکالیف شهری و شهروندی موجب شود. این مسالهای است که بسیار بحث آن میشود.»
در ادامه حمزه شکیب از در حمایت از وزیر پیشنهادی گفت: «به عنوان یک شهروند فکر میکنم که آقای نجفی باتجربهای که دارند میتوانند گزینه مناسبی باشند و آقای روحانی به درستی انتخاب کرده است.» در ادامه درباره دورانی که همراه با او در شورا کار کردند، گفت: «این چند سال که ما به عنوان همکار بودیم، اگر خطکشی سیاسی کنیم شاید من طرف دیگر از خط و او طرف دیگر باشد اما در مسایل کارشناسی نظر ایشان درست بوده است و با توجه به شناختی که از ایشان دارم حتما فکر میکنم از تمام ظرفیت کشور با نگاهی که دارند استفاده میکنند.» در ادامه درباره تجربه او در وزارت علوم گفت «تجربهای که ایشان در وزارت علوم و سازمان مدیریت داشتند با وجود کم و کاستیهایی که آنجا وجود داشته به بهترین شکل مدیریت شده است» درباره قابلیتهای او گفت «او هم به بحثهای نرم افزاری و هم سخت افزاری آشنایی دارند. خیلی خوب است که از تجربههای ایشان و فراز و نشیبهایی که تجربه کردهاند، استفاده کنیم.» درباره زمان مدیریت او و ارتباط معلمان تهران و شهرستانها نیز گفت «در زمان مدیریت ایشون معلمهای شهرستانها و تهران به نیکی از ایشان یاد میکردند. درباره نقش سیاسی او در انتها اشاره کرد «اگر بحث سیاسی و نقش ایشان مدنظر باشد، آقای نجفی این دوره را به خوبی گذراندند و ارادت ایشان به اسلام و ولایت محرض است.»
در آخر حبیب کاشانی با خبرنگاران صحبت کرد و ابتدای صحبتهایش اشارهای به صحبتهای مسجدجامعی و شکیب کرد و گفت: «من مثل کسی هستم که بعد از دو مداح خوب و قابل قرار است مداحی کنم» و گفت نمیداند محمدعلی نجفی طرفدار پرسپولیس است یا استقلال. وی درباره انتخاب او به عنوان وزیر پیشنهادی گفت: «به خاطر دلم، به خاطر مردم در این جلسه آمدم. آقای نجفی نیازی به نون قرض دادن من ندارد و من نیازی به پست گرفتن. اگر حرفهای من در دوستان نماینده تاثیر دارد، من در چند سالی که بودم به جز خیر و برکت از ایشان چیزی ندیدم و تلاش باید کرد یاس از جامعه دور شود و حس میکنم آقای نجفی در این قسمت میتوانند کمک کنند و ماهم با کمک آقای روحانی شهر تهران را شهر بهتری کنیم.»
در جلسه دیروز شورای شهر معصومه ابتکار بعد از اینکه علیرضا دبیر او را خانم الف خواند گفت توضیحی باید بدهم «دیروز در مجلس اشاره شد، محمد علی نجفی و خانم الف. خانم الف من هستم معصومه ابتکار» بعد از جلسه در صحبت با مسوولان اشاره کرد به همین اتفاق و گفت «خاطرات خانم الف را باید بنویسم».
در این جلسه شورای شهر، حبیب کاشانی خانواده سه کوهنوردی که قله برودپیک را فتح کرده بودند ولی در راه برگشت ماندند و برنگشتند به شورا دعوت کرد و از آنان توسط اعضای شورای شهر تقدیر شد.
واگذاری شرکتهای کنترل کیفیت هوا و کنترل ترافیک تهران به بخشهای خصوصی
در این جلسه واگذاری شرکتهای «کنترل کیفیت هوا (سما)» و «کنترل ترافیک تهران» به بخشخصوصی ظرف مدت سه ماه تصویب شد. در تصویب این لایحه بین معصومه ابتکار و رسول خادم بحث زیادی پیش آمد.
طی گفتوگو بین این دو، رسول خادم با اشاره به تشکیل 50 جلسه برای بررسی طرح ساماندهی شرکتها و سازمانهای شهرداری و نیز جلسات مربوط به ادغام این دو شرکت سازمان حملونقل و ترافیک اضافه کرد: در همان ابتدا به پیشنهاد شخص شهردار تهران قرار بود این دو شرکت از معاونت حملونقل و ترافیک ادغام شوند و خود شهردار میگفت من این همه خدم و حشم را نمیخواهم و برای نظارت بر این دو مجموعه نیاز به تغییر دارم. چرا که این دو شرکت تکانی به خودشان نمیدهند. خادم با بیان این گلهمندی که چرا حرف خود قالیباف و معاونش تغییر کرده و مصوبه شورا اجرا نشده، افزود: شخص شهردار میگفت یا سازمان حملونقل و ترافیک را میخواهد یا معاونت را و حتما باید یکی از اینها حذف شود اما حالا نظرها تغییر کرده است.
وی در ادامه خطاب به معصومه ابتکار هم گفت: مجموعه دو شرکت کنترل کیفیت هوا و کنترل ترافیک در واقع کارشان را ارایه کردهاند و اگر به بخشخصوصی هم واگذار شوند این کار ادامه مییابد اما نمیدانم چرا شما میخواهید دادههای این شرکتها را انحصاری کنید. اگر فعال نیستند میتوانیم آنها را فعال کنیم و چرا فکر میکنید اگر به بخشخصوصی واگذار شوند، کار نمیکنند.
صحت و سقم توقف دارو در بنادر کشور : واکنش وزارت بهداشت به اظهارات اخیر بهمنی
سرپرست معاونت داروی سازمان غذا و دارو درباره اظهارات محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی مبنی بر ورود کالاهای لوکس به داخل کشور در میان محمولههای دارویی و اجازه ترخیص محمولههای دارویی از هشت کشتی در بنادر گفت: حرف و حدیث کالاهای لوکس از قدیم مطرح بوده است اما باید گفت که دارو هیچ گاه با کشتی وارد نمیشود.
دکتر مهدی سلیمانجاهی در گفتوگو با ایسنا افزود: اینکه عنوان میشود دارو در بنادر متوقف شده است، صحت ندارد و نشان میدهد که اقلام دیگری به جز دارو ولی «تحت عنوان آن»، وارد شده است. دارو غالبا از طریق هوایی وارد کشور میشود.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی فیدبکی مبنی بر اینکه بابت چه فاکتورهای ثبت سفارشی، ارز به دارو اختصاص داده است به ما ارایه نمیکند، گفت: اگر این امر محقق میشد، متولی قضیه ورود کالاهای لوکس به جای دارو قابل پیگیری بود بعضا 10 هزار ثبت سفارش انجام میشود و امکان اینکه تکتک ثبت سفارشها کنترل شود، امکانپذیر نیست. سرپرست معاونت داروی سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه آیا ارایه گزارش از تخصیص ارز برای ثبت سفارشهای انجام شده دارو، جزو تعهدات بانک مرکزی است، گفت: اگر در شرایط عادی قرار داشتیم و ارز تک نرخی بود هیچگاه مشکلاتی از این دست رخ نمیداد ولی چون میان نرخ مبادلهای و آزاد یک حفره وجود دارد، امکان دارد برخی از آن سوءاستفاده کنند و بانکهای عامل به ازای ثبت سفارش انجام شده دارو به کالای لوکس ارز تخصیص دهند.
وی در پاسخ به اینکه آیا شما بانکهای عامل را در بروز این وقایع مقصر میدانید، عنوان کرد: همه مقصر هستند، نمیتوان نهاد خاصی را متهم کرد. به هر حال سیکل معیوبی شکل گرفته است و زمانی که ارز چند نرخی باشد چنین مسایلی رخ میدهد.
سلیمانجاهی ادامه داد: اکنون ارز آزاد در بازار وجود دارد و داروهایی هستند که به علت کمبود، درخواست میکنیم شرکتها با ارز آزاد وارد کنند علاوه بر آن برخی اقلام جانبی چون مواد جانبی بستهبندی دارو و قطعات مورد نیاز دستگاهها هم با ارز آزاد وارد میشوند. سرپرست معاونت داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در این صورت بخشی که با ارز مبادلهای وارد شده است به ارز مبادلهای و بخشی که با ارز آزاد وارد شده است با ارز آزاد قیمتگذاری میشود، اظهار کرد: وظایف محوله بر وزارت بهداشت هم در این صورت سنگین میشود و ناچار میشویم در سال چندین مرتبه قیمت دارو را تغییر دهیم.
فیلمبرداری ناجا از پوشش مردم
سردار اسماعیل احمدیمقدم گفت که ما برای شناسایی تیپها از سطح شهر مستندسازی میکنیم و ممکن است از تیپ افراد حاضر در یک ایستگاه اتوبوس به منظور شناسایی وضعیت حجاب در ساعت و مکانی خاص عکسبرداری کنیم.
به گفته فرمانده نیرویانتظامی کشور، براساس رصدهای انجام شده تغییر وضعیت حجاب نسبت به ماه قبل چشمگیر نیست. احمدیمقدم با بیان اینکه با آمدن آقای روحانی هیچ تغییری در وضعیت عفاف و حجاب به وجود نیامده است، تاکید کرد: عدهای سعی میکردند که بگویند اوضاع حجاب بد شده است، کشف حجاب بیداد میکند اما براساس مستندات پلیس وضعیت حجاب هیچ تغییری نکرده و آمارها و رصد ما نیز چنین چیزی را نشان نمیدهد.
وی همچنین گفت: سند فرهنگ عفاف و حجاب که در سال آخر دولت خاتمی به تصویب رسیده است تا امروز اجرا نشده اما این سند تا سه ماه آینده به تصویب میرسد.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه تبلیغات لباس در فضای مجازی صنف پوشاک با همکاری نیرویانتظامی وظیفه نظارتی دارند. البته برخی افراد با مدسازی سعی میکنند ذائقه مردم را تغییر دهند که این موضوع خلاف است. توزیعکنندگان پوشاک باید بر این حوزه نظارت داشته باشند ضمن اینکه جلساتی با نیرویانتظامی در این خصوص برگزار شده است.
از طرفی سردار اسماعیل احمدیمقدم با بیان اینکه ممکن است هر فردی با هر خودرویی اقدام به ایجاد مزاحمت و دور دور کند البته ما نباید فرهنگ تجملگرایی را ترویج کنیم، گفت: البته ما پیشنهاد دادهایم تعرفه واردات این خودروهای لوکس افزایش پیدا کند نه اینکه به آنها ارز مرجع بدهند تا این مدل خودروها را وارد کشور کنند. برخی از رانندگانی که ماشینهای میلیاردی سوار میشوند رفتار تکبرآمیزی دارند و جریمه ۱۰۰ هزار تومانی برای آنها ارزشی ندارد. رییس پلیس کشور در پایان با بیان اینکه یکسال حکم ماموریتش در نیرویانتظامی تمدید شده است، تصریح کرد: فکر میکنم وقتی بدانیم که به انتهای زمان فعالیتمان در یک حوزه رسیدهایم این امر موجب تحرک شده و باعث میشود عقبماندگیها جبران شود. تلاش میکنم تا هنگامی که نیرویانتظامی را تحویل رییس بعدی میدهم، کمبودها به حداقل رسیده باشد.
پرداخت ۳ میلیارد تومانی وزارت بهداشت به صداوسیما
واگذاری ساختمان اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت به وزارت علوم برای مدت ۳۰ سال و تخصیص و پرداخت سه میلیارد تومان به شبکه سلامت صداوسیما برای بسترسازی اجرای برنامه پزشک خانواده از جمله تصمیماتی است که در آخرین روزهای دوره مسوولیت طریقتمنفرد در وزارت بهداشت مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش فارس، براساس تفاهمنامهای که در تاریخ 17 تیرماه امسال بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با امضای حسن طریقتمنفرد، وزیر بهداشت و کامران دانشجو، وزیر علوم به امضا رسیده است، ساختمان سابق اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت برای مدت 30 سال برای بهرهبرداری آموزشی به این وزارتخانه واگذار شده است. همچنین گزارشهای دریافتی حاکی است براساس تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و صداوسیمای جمهوری اسلامی قرار است مبلغ سه میلیارد تومان اعتبار وزارت بهداشت برای تبلیغات سلامت از جمله بسترسازی اجرای برنامه پزشک خانواده به شبکه سلامت صداوسیما پراخت شود. حسن طریقتمنفرد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با فارس درباره این تصمیمات این موارد را رد نکرد و گفت: واگذاری ساختمان سابق اداره کل تجهیزات پزشکی به وزارت علوم هنوز در اداره حقوقی وزارت بهداشت در حال بررسی است و هر وقت نهایی شد، اعلام میکنیم. طریقتمنفرد در پاسخ به پرسشی درباره اختصاص سه میلیارد تومان به شبکه سلامت صداوسیما نیز گفت: ما تفاهمنامهای با صداوسیما داریم که اگر اجرا شود مطابق آن برآورد میشود که باید سه میلیارد تومان به صداوسیما پرداخت کنیم. وی ادامه داد: این تفاهمنامه را طبق قانون امضا کردیم و البته اجرای آن نیازمند کارشناسیهای خیلی زیادی است. در قانون هم ردیف بودجه دارد که البته هنوز بودجه آن تخصیص پیدا نکرده است و چون هنوز بودجه آن تخصیص پیدا نکرده، قرارداد آن هم با صداوسیما بسته نشده است. وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که پرداخت این اعتبار به صداوسیما برای انجام چه کاری است، گفت: مبنای آن بسترسازی فرهنگی برای اجرای مفاد قانون برنامه توسعه پنجم از جمله اجرای پزشک خانواده، تغذیه سالم و خیلی چیزهای دیگر است.
میلیمنفرد و فضای اعتدال
جامعه- بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی دولت یازدهم روز گذشته نیز در مجلس ادامه یافت. در ذیل نظرات برخی کارشناسان را درباره دو وزیر آموزش عالی و آموزش و پرورش میخوانید.
رییس پیشین دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه دکتر میلیمنفرد گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم دولت یازدهم میتواند اعتلال را به فضای دانشگاهها بازگرداند، گفت: میلیمنفرد آن تندرویهایی را که برخی نگران آن هستند نخواهد داشت.
علی آهونمنش، رییس پیشین دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتوگو با ایلنا در مورد گزینه پیشنهادی رییسجمهور برای وزارت علوم در دولت یازدهم، میلیمنفرد را در شرایط فعلی فرد مناسبی برای این وزارتخانه دانست و گفت: تجربههای مدیریت در دانشگاه و وزارتخانه و کار دکتر میلیمنفرد به عنوان سرپرست این وزارتخانه در یک مقطع زمانی، باعث میشود که او در شرایطی فعلی گزینه مناسبی برای تصدی کرسی وزارت علوم باشد. وی با اشاره به مشی اعتدالی دکتر میلیمنفرد اظهار کرد: میلیمنفرد میتواند در کابینه اعتدالی که رییسجمهور به دنبال آن است از شخصتهای بارز باشد.
آهونمنش با تاکید بر اینکه وزارت علوم نمیتواند در بلندمدت برای همه دانشگاهها تصمیم بگیرد، ابراز امیدواری کرد که روند تمرکزگرایی با حضور میلیمنفرد در کرسی وزارت علوم به تمرکززدایی تبدل شود. از سوی دیگر محمد دامادی، نماینده مردم ساری در حاشیه مجلس با اشاره به اینکه نمیتوان پیشبینی کرد که کدام یک از وزرای پیشنهادی رای اعتماد مجلس را اخذ میکنند، گفت: رییسجمهور در کابینه خود از افرادی استفاده کرده است که دارای تجربه، سوابق مدیریت و اجراییاند و از توانمندی بالایی برخوردارند. وی درباره وزیر پیشنهادی وزارت علوم و تحقیقات با بیان اینکه حرف و حدیثهای متعددی نسبت به میلیمنفرد در مجلس مطرح شده است، گفت: گله من از دوستان مجلسیام این است که در بررسی سوابق اجرایی و مدیریتی وزرای پیشنهادی بیشتر به حواشی میپردازند. در واقع در بازی فوتبال برنامه ۹۰ مهمتر شده، بهتر است از وزرا برنامه بخواهند اینکه آیا میتوانند وزارتخانه مربوطه را با تمامی مشکلاتش مدیریت کنند یا نه.
برنامه میلیمنفرد قابلیت دفاع دارد
دامادی با اشاره به اینکه برنامه ارایه شده توسط میلیمنفرد به مجلس قابلیت دفاع دارد، گفت: در برنامه و راهکارهای ارایه شده برای برونرفت وزارت علوم و تحقیقات مواردی مطرح است که اگر اجازه فعالیت به میلیمنفرد داده شود آینده روشنی در انتظار آموزش عالی است، بهتر است نمایندگان مجلس از این دید نگاه کنند که وزرای پیشنهادی چقدر در حوزه کاریشان توانمند هستند.
حل و فصل مساله دانشجویان ستارهدار
دامادی درباره دانشجویان ستارهدار نیز اظهار کرد: با جامعه دانشگاه ارتباط تنگاتنگی دارم، مطرح شدن دانشجوی ستارهدار تنها به دلیل سوءمدیریت است وگرنه خواسته دانشجویان اینقدر سنگین نیست اما به دلیل سوءمدیریت و عدم رسیدگی به این خواسته، شاهد تنش و مطرح شدن مباحث سیاسی در مجامع دانشگاهی میشویم بهطوری که شرایط و کنترل آن سخت میشود. معتقدم اگر این فرصت به میلیمنفرد داده شود میتواند مساله دانشجویان ستارهدار را ترمیم کند.
نماینده مردم ساری در مجلس درباره اظهارنظر برخی از نمایندگان و مطرح کردن موضوع فتنه در سوابق فعالیت میلیمنفرد نیز گفت: اشکال ندارد، اگر واقعا ابهامی برای نمایندهای در این زمینه مطرح شده است آن را عنوان کنند اما آیا این درست است که به خاطر موضوعی که هنوز برایمان به واقع ثابت نشده است فردی را وابسته به غرب بدانیم و آن را جزو مخالفان محسوب کنیم این مباحث منطقی نیست و عبث و بیهوده است.
افزایش حقوق معلمان در دوره وزارت نجفی
مدیرکل بودجه آموزش و پرورش در وزارت حاجیبابایی گفت: در دوره نجفی حقوق معلمان دو برابر افزایش پیدا کرد که این افزایش حقوق تاثیر جدی در رفاه معلمان داشت. سمیعالله حسینیمکارم در مورد عملکرد نجفی در دوره تصدی در آموزش و پرورش گفت: در دوره نجفی سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت افزایش قابل توجهی پیدا کرد و هزینههای سرانه با افزایش روبهرو شد که این بر بهبود کیفیت تعلیم و تربیت تاثیر بسزایی گذاشت. وی تصریح کرد: در دوره وزارت نجفی در آموزش و پرورش منابع مالی از بخشخصوصی به این حوزه سرازیر شد و امیدواریم دراین دوره هم این اتفاق بیفتد. مکارم با اشاره به کسری چهار هزار میلیارد تومانی آموزش و پرورش برای پرداخت معلمان در حال حاضر گفت: اگر شاخصهای موجود را با دوران نجفی مقایسه کنیم درمییابیم که در زمان ایشان هزینههای غیرپرسنلی از جمله سرانه مدارس حدود ۱۰ درصد از هزینههای آموزشوپرورش را میپوشاند این درحالی است که هزینه غیرپرسنلی در سال ۹۰ تنها چهار درصد از بودجه و هزینههای آموزش و پرورش بود و در سال ۹۱ این رقم پایینتر و به ۷۵/۱ و به تعبیر برخی به ۱/۲۵درصد رسید.
خدمت سربازی از 16 تا 24 ماه
معاون احضار و اعزام سازمان وظیفهعمومی ناجا، جزییات مربوط به مدت خدمت سربازی را اعلام کرد.
سرهنگ رحمان علیدوست درباره جزییات مربوط به مدت خدمت سربازی، اظهارکرد: مدت خدمت تمامی مشمولانی که از ابتدای سال 1391 در نیروهای مسلح و یگانهای حفاظتی، خدمت دوره ضرورت را انجام دهند 21 ماه است. وی افزود: مدت خدمت دوره ضرورت برای آن دسته از مشمولان که به عنوان امریه در ادارات و سازمانهای دولتی مشغول به خدمت هستند 24 ماه و مدت خدمت سربازانی که در مناطق عملیاتی خدمت میکنند 18 ماه است. به گفته علیدوست، مدت خدمت کارکنان وظیفه غیربومی مشغول به خدمت در مناطق امنیتی غیردرگیر، عملیاتی و بد آب و هوا نیز 19 ماه است. معاون احضار و اعزام سازمان وظیفهعمومی ناجا تصریح کرد: مدت خدمت آن دسته از مشمولان که در سال 90 و قبل آن به خدمت اعزام شدهاند مطابق مقررات سابق یعنی مناطق عادی 18 ماه، مناطق عملیاتی 16 ماه و مناطق محروم و بد آب و هوا 17 ماه است. وی افزود: آن دسته از مشمولان که در سال 90 و قبل آن مشغول خدمت بوده و به علت قبولی در دانشگاه از خدمت ترخیص شدهاند، در صورت اعزام مجدد 21 ماه خدمت خواهند کرد.