Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

دیگر بخاری‌ای آتش نگیرد، کودکی نسوزد: لطفا امنیت مدارس را تامین کنید

 ماه مهر که نزدیک می‌شود برای والدین دغدغه جدیدی به وجود می‌آید که آیا کودکانشان ساعت‌هایی که در مدرسه هستند امنیت کافی دارند، آیا تجهیزات ساختمانی مدارس بهبود پیدا کرده‌اند؟ این نگرانی تنها به والدین منتهی نمی‌شود، از آبدارچی مدارس، مدیر، ناظم تا سرپرست جدید وزارت آموزش و پرورش درگیر امنیت ساختمان‌های مدارس امروزی هستند. گاهی وسعت دغدغه‌ها فراتر از محله، شهر و استان محل سکونت ما می‌شود و تا روستایی در آذربایجان غربی کشیده می‌شود؛ روستای شین‌آباد. مهر امسال درحالی شروع می‌شود که 12 کودک مدرسه شین‌آباد پیرانشهر به جای حضور در مدرسه و جشن گرفتن برای سالی جدید باید تحت عمل جراحی بر روی صورتشان قرار گیرند. حادثه‌ روستای شین‌آباد را نمی‌شود فراموش کرد نه برای اینکه به تازگی در آذر‌ماه سال پیش اتفاق افتاده است بلکه به دلیل اینکه اگر بخاری مناسب در مدرسه وجود داشت کودکی فوت نمی‌کرد و نزدیک به 30 دانش‌آموز دچار سوختگی حاد نمی‌شدند. تامین امنیت دانش‌آموزان روستاها و شهرهای کشور به چه چیزهایی نیاز دارد؟ به برنامه، بودجه، توجه مرتب مسوولان و یاد‌آوری اتفاقاتی در فصل سرد؟ برای اینکه مسوولان مدارس کشور را به بخاری‌های مناسب تجهیز کنند باید کودکان شین‌آباد، درودزن، لردگان، سفیلان در کلاس‌های درسشان دچار حادثه و سوختگی شوند تا آنها به فکر برنامه‌ریزی بیفتند؟
آخرین خبری که از اقدامات سازمان تجهیز مدارس کشور به گوش می‌رسد، آماده‌سازی 700 پروژه آموزشی در قالب 4700 کلاس درس همزمان با مهرماه و 400 میلیارد تومان هزینه کردن برای این پروژه‌هاست. مرتضی رییسی درباره ‌آماده‌سازی استان‌های دیگر گفت که استان‌های خراسان‌رضوی، آذربایجان‌شرقی، فارس و تهران که همواره دارای تراکم دانش‌آموزی بیشتری هستند، کلاس‌های درس بیشتری را در مهرماه تحویل خواهند گرفت. وی به استاندارد بودن کلاس‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید «هم‌اکنون مجموع کلاس‌های فیزیکی کشور حدود 500 هزار کلاس استاندارد است که هر سال به این تعداد افزوده می‌شود».
منبع تامین اعتبار این 700 پروژه از محل اعتبارات تخریب و بازسازی تهیه شده است.
اولین آتش‌سوزی که امنیت دانش‌آموزان را به خطر انداخت سال 83 شروع شد، در زمان ریاست‌جمهوری محمد خاتمی. روستای سفیلان در لردگان استان چهارمحال و بختیاری. 13 دانش‌آموز به همراه معلمشان که برای نجات جان بچه‌ها بخاری را بغل گرفته بود و از کلاس خارج می‌کرد در آتش خاکستر شدند. در آن زمان محمد خاتمی آفریقا بود. دولت در آن زمان وارد عمل می‌شود و لایحه‌ای تقدیم مجلس هفتم می‌کند تا بر اساس آن چهار میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای نوسازی و تجهیز مدارس برداشت شود و در اختیار سازمان نوسازی و تجهیز مدارس قرار گیرد. در آخرین ماه‌های عمر دولت اصلاحات مجلس در مخالفت با دولت کم نمی‌گذارد و تصویب آن لایحه را دو سال به تاخیر می‌اندازد تا لایحه به نام دولت خاتمی و به کام دولت احمدی‌نژاد تمام شود.
آذرماه سال 85 وزیر آموزش‌و‌پرورش می‌گوید « اگر حادثه‌‏ای مانند مدرسه سفیلان در کشور رخ دهد، استعفا می‌‏دهم»، یک هفته بعد مدرسه‌ای روستایی در فارس با دانش‌آموزانش سوخت و تنها چند روز بعد مدرسه‌ شهید رحیمی درود‌زن در نزدیکی تخت جمشید به خاطر بخاری علاءالدینی می‌سوزد. هشت دانش‌آموز به خاطر این آتش‌سوزی از دنیا رفتند و دولت تا 15 روز نگذاشت خبر رسانه‌ای شود.
اتفاقات ناگواری که به دلیل تجهیز نکردن مدارس روستاها افتاده پایانی ندارد. مجهز نبودن مدارس به خوابگاه‌ها هم در آبان‌ماه سال 89 کشیده شد. خوابگاهی در چاه رحمان آتش گرفت و یک دانش‌آموز از دنیا رفت و 14 دانش‌آموز مسموم شدند. قانونی درباره‌ خوابگاه وجود دارد، در بند «۴» ماده «۴» اساسنامه مدارس شبانه‌روزی آمده است: مناسب‌ بودن‌ محل‌، ساختمان‌، امکانات‌ و تجهیزات‌ مدارس‌ شبانه‌‌روزی‌ باید به‌ تایید مدیریت‌ نوسازی‌ و تجهیز مدارس‌ استان‌ برسد.
یکی از واکنش‌هایی که در زمان ریاست حاجی‌بابایی انجام شد ارایه ‌بخشنامه‌ای بود که 20 روز پس از آتش‌سوزی مدرسه‌ شین‌آباد ارایه شد‌ اما بخشنامه فاصله‌ بسیاری تا اجرا دارد. در بخشنامه حمیدرضا حاجی‌بابایی به مرتضی رئیسی، رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور آمده است: از آنجا که سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور علاوه بر احداث، توسعه و نوسازی ساختمان‌های مدارس تابعه وزارت آموزش‌وپرورش به منظور تهیه وسایل و تجهیزات مورد نیاز و تعیین معیارها و استانداردهای مطلوب برای تجهیزات ایمنی مدارس تاسیس شده است‌ بنابراین پیرو مذاکرات و مکاتبات متعدد منتهی به نامه شماره 6136-1/10291 مورخ 8/8/91 به ادارات کل آموزش‌وپرورش و نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان‌ها درخصوص ضرورت رعایت نکات ایمنی، استفاده از سیستم‌های حرارتی استاندارد، کنترل و بازبینی وسایل گرمایشی و با تاکید مجدد مبنی براینکه برای گرمایش کلاس‌های درس تنها استفاده از دو سامانه حرارت مرکزی و بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد مجاز است.
مدیریت نوسازی و تجهیزات مدارس باید چند اتفاق دیگر را در دولت پیش تجربه می‌کرد؟ علی‌اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش‌و‌پرورش در دولت جدید در جلسه معارفه‌اش به تامین امنیت مدارس اشاره کرد. او وزارتخانه‌ای را تحویل گرفته که از آثار دولت پیش هنوز پاک نشده است و زمان می‌برد اما به حوادث باید توجه شود و تا پیش از وقوع حادثه‌ای برای پیشگیری از آن آمادگی وجود داشته باشد.

 

ماهی گرفتن اصولگرا‌ها از آب گل‌آلود اصلاح‌طلبان!
مریم بابایی- دور چهارم شورای شهر پایتخت در حالی آغاز به کار کرد و شکل گرفت که تعداد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در حد نسبتا برابری با هم بوده است.
به نظر می‌رسید زمانی که حکیمی‌پور خواست تا به نفع طلایی کنار بکشد و اصلاح‌طلبان به طلایی برای نایب رییسی شورا رای دهند قرار شد اعتدال‌گرایی به مفهوم واقعی و عملی در شورای شهر پایتخت به عینیت درآید، اما متاسفانه انتخاب شهردار جریاناتی را به وجود آورد که به نظر می‌رسد دامن زدن به آن بار دیگر خواهد توانست اتحاد بین‌ اصلاح‌طلبان را مخدوش کند و خاطرات تلخ دوره اول شورای شهر تهران را پیش آورد؛ جایی و زمانی که بین خود اصلاح‌طلبان اختلاف‌نظرها بالا گرفته بود و سرانجام به دخالت مستقیم وزارت کشور در امور و در نهایت انحلال شورای شهر نخست انجامید. اینجاست که ریاست شورا و در دست گرفتن اوضاع بیش از هر موضوع‌ دیگری اهمیت پیدا می‌کند. متاسفانه یکی از دو منشی که در هر جلسه قرار است کنار رییس در راس شورا بنشیند و تا چهار سال دیگر جلوی دید سایر اصلاح‌طلبان باشد کسی است که شکل‌دهنده و جریان‌ساز این اختلافات درون‌جناحی است. او نیز شرایط سختی دارد زیرا بر فرض آنکه حاضر شود از این سمت کناره‌گیری کند همه را راضی نمی‌کند زیرا براساس شایعات بسیاری از اصلاح‌طلبان خواستار رفتن او از شورا شده‌اند. این شایعات که از سوی برخی رسانه‌های اصولگرا مطرح می‌شود تمامی ندارد. البته به نظر می‌رسد شخصیت آرام و منش محکم مسجدجامعی به عنوان رییس بتواند این بلبشوی آغازین شروع به کار شورا را برطرف سازد اما راستگو نباید فراموش کند که زیر ذره‌بین همکاران و رسانه‌ها قرار گرفته است زیرا بسیاری معتقدند او سهم خود را دیر یا زود از قالیباف خواهد گرفت؛ بهای حمله‌های شدیدی که بابت حمایتش از وی برای رسیدن به کرسی شهرداری پایتخت متحمل شده است.به هر حال آنچه مسلم است اینکه دامن زدن برخی سایت‌ها به این جریانات یادآور ماهی گرفتن از آب گل‌آلود است. باید هر چه سریع‌تر با مسامحه و تساهل از این رفتارها عبور کرد و آرامش را هر چه سریع‌تر به شورا بازگرداند.

 

24 راهکار در انتظار اجرا : دریاچه ارومیه در بدترین وضعیت خشکی
معاون دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت که با وجود کاهش بارش‌ها و افزایش دما و تبخیر، دریاچه ارومیه از نظر وضعیت خشکی در بدترین شرایط خود در سال‌جاری قرار دارد.
دکتر مسعود باقرزاده‌کریمی با بیان اینکه نمی‌توان به قطعیت گفت که خشک شدن دریاچه ارومیه باعث تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوای منطقه شده است، اظهار داشت: آنچه مسلم است در چند سال اخیر به لحاظ تغییرات اقلیم، متوسط دمای منطقه کمی، حداکثر نیم درجه سانتیگراد بیشتر و از متوسط بارش‌ها نیز تا حد زیادی کاسته شده است.
وی ادامه داد: البته خشک شدن دریاچه ارومیه و کاهش آب آن نیز در تغییر شرایط بی‌تاثیر نیست و می‌تواند موجب تغییر شرایط جوی شود چون آب و رطوبت دیر گرم و سرد می‌شود و خود عاملی برای تلطیف هوای منطقه است در حالی که کریستال‌های نمک به سرعت سرد و گرم می‌شوند و همین تغییرات سریع دمایی در منطقه و ناپایداری هوا را در پی دارد.
کریمی وضعیت فعلی دریاچه را در بدترین شرایط خود در طول سال‌جاری عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه در فصل تابستان قرار داریم هم هوا گرم است و هم از بارش باران خبری نیست متاسفانه این شرایط موجب شده تا در حال حاضر 60 درصد مساحت دریاچه خشک شود.
این کارشناس ارشد امور تالاب‌ها در مورد برخی اظهارنظرها در‌باره تخریب برخی سدهای حوزه آبخیز ارومیه به منظور تامین آب موردنیاز دریاچه نیز این‌گونه توضیح داد: از نظر فنی، علمی و اقتصادی تخریب سدها برای جبران و احیای اکوسیستم‌های آبی در دنیا رواج دارد و تبدیل به یک علم در بین دروس دانشگاهی شده است با این وجود ما کماکان اصرار به برنامه‌های مصوب برای نجات دریاچه ارومیه داریم که شامل 24 راهکار است و وزارت نیرو و محیط‌زیست آن را مورد تایید قرار داده و بر انجام آن مصمم هستند.
وی در این باره توضیح داد: برای نمونه ساماندهی مصارف آبی حوزه آبخیز دریاچه ارومیه حتما باید در دستور کار قرار گیرد. زمانی این حوزه آبخیز هفت میلیارد مترمکعب آب داشت که چهار میلیارد آن سهم مصارف شرب و صنعتی می‌شد و سه میلیارد به دریاچه می‌رسید.
به گفته باقرزاده کریمی اما در حال حاضر گفته می‌شود که میزان آب منطقه به چهار میلیارد مترمکعب رسیده و این در حالی است که از حقابه مصارف صنعتی، کشاورزی و شرب حتی یک لیتر کاسته نشده و تنها سهم دریاچه ارومیه به صفر رسیده است.

 

کمک 7/2 میلیارد دلاری برای تامین دارو
وزیر بهداشت به تشریح آخرین تصمیم‌گیری‌ها برای پرداخت مابه‌التفاوت قیمت دارو به سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت و گفت: با پرداخت مابه‌التفاوت، بیمه‌ها باید قول دهند مبلغ داروهای صعب‌العلاج به قیمت
 سال گذشته برگردد.
دکتر سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه معاونان بهداشتی وزارت بهداشت در مورد نحوه تخصیص مابه‌التفاوت قیمت دارو به بیمه‌ها‌ افزود: رقم قابل‌توجهی در آینده نزدیک در اختیار بیمه‌ها قرار می‌گیرد تا از مسیر بیمه‌ها توزیع شود و وقتی همه چیز مهیا شد جزییات آن را اعلام می‌کنیم.به گفته‌ هاشمی، وزیر نفت در همین مدت کوتاه از دولت یازدهم چیزی حدود 7/2 میلیارد دلار در بحث تامین دارو کمک کرده که در مرحله اول این امر با دستور رییس‌جمهور و همکاری بانک مرکزی توسط وزارت نفت تامین شد.

عوارض غیراستاندارد بودن کیف مدرسه
سنگینی و نامناسب بودن کیف مدرسه موجب بروز عوارض کوتاه‌ و بلند‌مدت بر ستون فقرات دانش‌آموزان می‌شود.
به گزارش مهر، عضو هیات علمی گروه طب کار و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه والدین باید در زمان خرید کیف توجه لازم را نسبت به استاندارد بودن آن داشته باشند، اظهار داشت‌:‌ وزن کیف مدرسه به همراه محتویات آن باید معادل 10 درصد وزن کودک باشد.
دکتر وحید گنجه‌ای‌فر خاطر‌نشان کرد:‌ از جمله عوارض کوتاه‌مدت وزن زیاد کیف می‌توان به کمردرد اشاره کرد و با توجه به اینکه ستون فقرات کودکان هنوز شکل کامل را نگرفته است در بلند‌مدت این سنگینی سبب تغییر شکل ستون فقرات به شکل قوز یا قوس زیاد کمر می‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تغییرات ناشی از حمل نامناسب کیف مدرسه که در ستون فقرات کودکان به وجود می‌آید علاوه بر در پی داشتن مشکلات زیبایی عوارضی مانند درد شدید در ناحیه پشت را در پی دارد و در اکثر موارد قابل اصلاح هم نیستند.وی با تاکید بر اینکه کیف مدرسه نباید به هیچ‌وجه بزرگ‌تر از شانه‌های کودک باشد و باید متناسب با دوره آموزشی، سن و ساختار بدنی وی تهیه شود، اظهار داشت:‌ کوله‌‌‌پشتی در صورت استفاده درست، بهترین وسیله حمل کتب درسی برای دانش‌آموزان به شمار می‌رود و علت این مساله هم این است که وزن کیف به‌ صورت متقارن بر هر دو شانه وارد و بر سطح پشت بدن تقسیم می‌شود.

چاقی هزینه‌های فراوانی بر اقتصاد درمان کشور تحمیل می‌کند
رییس پانل چاقی هشتمین کنگره سالانه انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه شمار افراد چاق در دنیای کنونی و نسبت به 20 سال پیش دو تا سه برابر شده است، گفت: چاقی، یکی از عارضه‌های تمدن جدید و زندگی صنعتی برای جامعه‌ بشری است.
به گزارش مهر، دکتر کرم‌الله طولابی از چاقی به عنوان یک مشکل جدی و هزینه‌بر یادکرد و اظهار داشت: عارضه‌ چاقی هزینه‌های فراوانی را بر اقتصاد، بهداشت و درمان کشور تحمیل می‌کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران چاقی را محصول دو عامل بی‌تحرکی و تغذیه نامناسب برشمرد و افزود: چنانچه میزان کالری دریافتی فردی بیش از نیاز روزانه باشد عارضه‌‌ چاقی بروز می‌کند. استفاده از وسایل حمل‌و‌نقل و در دسترس بودن مواد غذایی متنوع و گسترش غذاهای آماده(fast food) همگی سبب می‌شود تا مازاد کالری دریافتی افراد در سلول‌های چربی بدن ذخیره شود.رییس بخش لاپاراسکوپی بیمارستان امام‌خمینی(ره) در تعریف انواع چاقی گفت: ۱۵ کیلوگرم بیش از وزن عادی را اضافه وزن گویند ‌و بین ۱۵ تا ۳۰ کیلوگرم اضافه وزن را چاقی درجه 2 و بین ۳۰ تا ۴۵ کیلوگرم اضافه وزن را چاقی درجه ۳ و بالاتر از آن را چاقی درجه ۴ گویند.

اهدای جهیزیه در روز ولادت امام رضا (ع)
به منظور اجرای طرح تکریم بنیان خانواده (خانواده پایدار) سازمان مردم‌نهاد خیریه آبشار عاطفه‌ها در یک حرکت منسجم به مناسبت ولادت امام رضا (ع) به زوجین مستعد در سراسر کشور تعداد 5000 جهیزیه اهدا می‌کند.

نیم نفر پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی
رییس کل سازمان نظام پرستاری با بیان این مطلب که احمدی‌نژاد در دوران ریاست‌جمهوری برای پرستاران خوب کار کرد، اظهار داشت: متاسفانه دو وزیر بهداشت دولت دهم، برای جامعه پرستاری خوب کار نکردند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles