Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

یک تهدید اجتماعی؛آسیب‌پذیری عاطفی نوجوانان: سن روابط پیش از ازدواج به راهنمایی رسید

ادامه از صفحه یک
این در حالی است که معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز با اشاره به اینکه با افزایش سن ازدواج و بی‌میلی به ازدواج روبه‌رو هستیم، نسبت به سن روابط پیش از ازدواج هشدار داده است.
از سوی دیگر نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد رابطه جنسی پیش از ازدواج با همسر، پنج برابر احتمال طلاق را افزایش می‌دهد. به گفته دکتر فریده خلج‌آبادی فراهانی، استادیار مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، مطالعه یادشده نشان داد بیش از 64 درصد پاسخگویان معتقد بودند که بیشتر پسران حاضر نیستند با دختری که قبلا با جنس مخالف رابطه دوستی داشته است، ازدواج کنند و حتی 70 درصد پسران با تجربه رابطه جنسی ترجیح می‌دهند همسرشان قبلا تجربه‌ای نداشته باشند.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نیز بعضی از افراد، تجربه جاذبه‌ها و شیرینی‌های ازدواج در قبل از ازدواج باعث شده تا ازدواج برای جوانان جذابیتی نداشته باشد و علاقه به ازدواج هم کاهش یابد. از سوی دیگر میانگین سن ازدواج بین روستاها، شهرهای کوچک و کلانشهرها نشان می‌دهد هرچه از محیط‌های کوچک به‌سمت محیط‌های بزرگ‌تر می‌رویم، سن ازدواج افزایش پیدا می‌کند. در واقع در محیط‌هایی که نظارت بیشتری وجود دارد، پایبندی به اصول و اخلاق بیشتر است، حدود بهتر رعایت می‌شوند و اشتیاق به ازدواج هم بیشتر است. بر این اساس فرهنگ به عنوان یک عامل بازدارنده در خانواده‌ها نقش اساسی در وقوع این مساله دارد. دکتر محمود گلزاری به ایسنا گفته است بسیاری از دختران تحصیلکرده همسر مناسب پیدا نمی‌کنند که به آن تجرد ناخواسته می‌گویند و این نوع تجرد بین دختران در حال افزایش است.
این روانشناس با اشاره به اهمیت انتخاب همسر مناسب گفت: بخش عمده بحران‌های زندگی مشترک و طلاق زوجین از انتخاب نامناسب همسر نشات می‌گیرد و حتی بسیاری از خانواده‌های تحصیلکرده آگاهی کافی درباره ملاک‌های انتخاب همسر ندارند.
متخصصان درباره ملاک‌های ازدواج توافق ندارند
وی با بیان اینکه متخصصان درباره ملاک‌های ازدواج توافق ندارد، اظهار کرد: نزدیک 60 کتاب درباره ازدواج به زبان فارسی را بررسی کردیم. حدود 10 کتاب ترجمه و حدود 50 کتاب تالیف و از میان آنها حدود 40 کتاب با رویکرد اسلامی نوشته شده است. در کتاب‌های دانشمندان حوزه و دانشگاه، ملاک‌های واحدی برای ازدواج نمی‌بینیم اما مردم از این کتاب‌ها استفاده می‌کنند.
گلزاری با تاکید بر اینکه در حوزه ازدواج مسایل زیاد بوده و ابهام داریم، ادامه داد: از میان کتاب‌های تالیفی 30 کتاب جزوه‌های ساده‌ای است که از روی کتاب‌های اصلی نوشته شده‌اند بنابراین 10 کتاب تالیفی در این زمینه داریم و کتاب‌های ترجمه شده هم با فرهنگ ما همخوانی ندارد.
تشخیص ملاک‌های ازدواج، سخت‌تر از تعیین ملاک‌ها
این روانشناس اضافه کرد:‌ سخت‌تر از تعیین ملاک‌ها، راه‌های تشخیص آنهاست و همه می‌گویند علاقه داریم که خواستگار دخترمان با ایمان باشد اما وقتی درباره چگونگی تشخیص ایمان خواستگار از آنان می‌پرسیم، نمی‌توانند پاسخ درستی دهند و در واقع روی این مسایل کار کارشناسی نشده است این در حالی است که در نهایت عینی‌ترین ملاک‌ها مانند زیبایی، پول و مدرک معیار انتخاب همسر قرار می‌گیرد اما زوجین در زندگی مشترک دچار
 مشکل می‌شوند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بیش از 30 درصد از ازدواج‌ها در شهرهای بزرگ در کمتر از چهار سال به طلاق منجر می‌شود و این آمار در میانگین کشوری سالانه 20 درصد در سنین جوانی است.
گلزاری در ادامه با بیان اینکه پس از ازدواج مشکل جدی سازگاری زوجین است، اظهار کرد: پس از پیوند زناشویی، با نوزادی به نام ازدواج دو نفر مواجه هستیم.
این نوزاد باید تا پنج سالگی تحت مراقبت زن و شوهر و خانواده‌های آنان باشد. در این زمینه دوره‌های آموزشی و کتاب نداریم و انتخاب نامناسب همسر، فقدان آموزش و مشاوره هنگام اختلاف بیش از60 درصد بحران‌های خانواده را تشکیل می‌دهد.
ضرورت فعالیت وزارتخانه و معاونت زنان ریاست‌جمهوری درباره فرهنگ‌سازی
گلزاری در پایان تاکید کرد: لازم است وزارت ورزش و جوانان و معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست‌جمهوری درباره حوزه فرهنگی و آموزشی ازدواج فعالیت بیشتری داشته باشند.
با اینکه معاون وزارت ورزش و جوانان از راهکار‌های مقابله با این آسیب سخنی به میان نیاورده است اما به لحاظ اهمیت و حساسیت موضوع برخی از مقامات نیز در این‌باره اظهارنظر می‌کنند، از جمله رییس ستاد اقامه نماز کشور که گفته بود باید ازدواج را آسان کنیم و میزان مهریه را کاهش دهیم تا جوانان به آسانی بتوانند ازدواج کنند.
حجت‌الاسلام محسن قرائتی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا غل و زنجیر ازدواج را باز کنیم، گفت که وگرنه جوانی که سر تا پا شهوت است را چگونه می‌توانیم کنترل کنیم؟!

 

کسری 16میلیاردی سازمان دانشجویان وزارت علومرییس سازمان دانشجویان وزارت علوم با اشاره به رشد جزیی بودجه این سازمان در سال 93 از کسری بودجه 16 میلیارد تومانی سازمان خبر داد.
دکتر مجتبی صدیقی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه عمده اعتبارات سازمان در بخش بورس داخل، خارج، فرصت‌های مطالعاتی و بورس اتباع خارجی است، گفت: بخش تربیت بدنی نیز اعتبارات محدودی دارد و بخشی هم مربوط به اعتبارات عمومی سازمان برای تامین هزینه‌های پرسنلی است.
وی افزود: اعتبار کوچکی نیز مربوط به دفتر مشاوره است که معمولا این اعتبارات را به عنوان ابلاغ اعتبار به دانشگاه‌ها می‌دهیم تا برای دفاتر مشاوره هزینه شود.
رییس سازمان دانشجویان با بیان اینکه در سال‌جاری در صورت انجام کلی تعهداتمان حدود 16 میلیارد تومان کسری اعتبار داریم، تصریح کرد: با توجه به اینکه تخصیص‌ها کامل پرداخت نشده، کسری اعتبار ما نیز قطعا خودش را نشان خواهد داد اما خوشبختانه با پیگیری‌هایی که در چند ماه اخیر صورت گرفت، بدهی‌های انباشته‌ای که به بورسیه‌های داخل و خارج از سال 87 داشتیم، توسط وزارت اقتصاد تا پایان سال 91 تامین اعتبار و پرداخت شد.
صدیقی با اشاره به بحث تغذیه دانشجویان گفت: تا پایان سال 91 اعتبارات مربوط به یارانه تغذیه در بودجه صندوق رفاه پیش‌بینی می‌شد و صندوق نیز براساس تعداد دانشجو مبالغی را به دانشگاه‌ها ابلاغ اعتبار می‌کرد بنابراین سهم تغذیه در بودجه دانشگاه‌ها شفاف و روشن بود و دانشگاه‌ها موظف بودند آن را صرف امور تغذیه کنند البته ممکن بود مقداری هم کم بیاورند که از اعتبارات خود کمک می‌گرفتند. وی خاطرنشان کرد: اما در سال 92 این یارانه به بودجه خود دانشگاه‌ها منتقل شد که سقف آن نیز قابل توجه نبود، از سوی دیگر علاوه بر افزایش قیمت‌ها، تخصیص‌ها نیز در این بخش کامل نبوده است و باعث شد همه دانشگاه‌های کشور با مشکل اعتبارات مربوط به تغذیه مواجه‌ شوند. رییس سازمان دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها در بحث تغذیه نمی‌توانند بی‌توجه باشند، اظهار کرد: دانشگاه‌ها مجبورند از سایر بخش‌ها زده و بخش تغذیه را پیگیری کنند بنابراین برای سال 93 درخواست کردیم که این یارانه مجددا به اعتبارات صندوق رفاه برگردد اما با وجود موافقت‌های اولیه باز هم در سال 93 این هزینه‌ها از اعتبارات خود دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.
صدیقی افزود: در حال حاضر تنها اعتبارات مربوط به یارانه تغذیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی و آزاد اسلامی در صندوق رفاه موجود است. وی با بیان اینکه در بودجه سال 93 سازمان با افزایش چندانی رو‌به‌رو نیستیم، تصریح کرد: تقریبا می‌توان گفت که بودجه ما ثابت باقی مانده و افزایش بودجه بسیار محدود و در حد سه درصد بوده است برای مثال در حوزه بورس رقم 83 میلیارد تومان سال 92 به 85 میلیارد تومان در سال 93 افزایش یافته است همچنین در حوزه تربیت بدنی بودجه سازمان از 5/2 میلیارد تومان به چهار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و به طور کلی 97 میلیارد تومان بودجه پیشنهادی است که برای سازمان دانشجویان در لایحه بودجه 93 به مجلس شورای اسلامی رفته است. صدیقی با بیان اینکه اگر اعتبارات همین مقدار بماند باید چارچوب تعهدات با احتیاط بیشتری صورت گیرد، اظهار کرد: البته نمی‌خواهم بگویم تعهدات ما کمتر از سال 92 خواهد بود اما باید با احتیاط بیشتری تصمیم‌گیری کنیم.

 

تعاونی‌های اعتبار، کارآفرینی و توسعه روستایی
 سیدعبداله میرباقری- به گفته یان مک دانلد مدیرکل اتحادیه بین‌المللی تعاون، « تعاونی‌ها 20 درصد از سهم اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده‌اند و این نشان‌دهنده قدرت و اهمیت این بخش در اقتصاد بین‌المللی است». وی معتقد است که «در خیلی از کشور‌های دنیا تعاونی وجود دارد اما در هیچ کشوری به اندازه ایران نهضت تعاون شناخته شده نیست و تا این حد مورد توجه دولت‌ها قرار نگرفته است این در حالی است که دولت ایران با برنامه‌ها و سیاست‌های حمایتی خود به فعالیت تعاونی‌ها رونق بخشیده و این نشان‌دهنده اهمیت اقتصاد تعاونی در ایران است».
نهضت تعاون نهضتی بین‌المللی است و قبل از انقلاب اسلامی نیز در ایران تا حدی رواج داشته است اما اصطلاح «بخش تعاونی» و تاکید بر اینکه یکی از پایه‌های اقتصادی کشور باشد، منحصرا محصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است و آن‌گونه که در مذاکرات تدوین قانون اساسی و متن اصل «43» آن آمده‌است هدف بخش تعاونی، حاکمیت انسان بر سرمایه، عدالت‌گرایی، پیشگیری از تمرکز ثروت در دست عده‌ای خاص و نیز جلوگیری از کارفرمایی مطلق دولت در اقتصاد ملی بوده است. در حال حاضر تعاونی‌ها براساس طبقه‌بندی دفتر آمار و اطلاعات وزارت تعاون در 13 گرایش دسته‌بندی می‌شوند که یکی از این گرایش‌ها «اعتبار» و تامین سرمایه است. در این یادداشت نقش و جایگاه تعاونی‌های اعتبار در توسعه کارآفرینی روستایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
***
کارآفرینی روستایی یکی از راهکارهای کاهش فقر،مهاجرت و توسعه اشتغال در محیط‌های روستایی به شمار می‌رود. این انتظار وجود دارد که در فرآیند توسعه روستایی و در جهت توانمند‌سازی روستانشینان بتوان کارآفرینی روستایی را گسترش داد و در این زمینه سازمان‌ها و موسسات مختلف تلاش کرده‌اند تا رهیافت‌های مختلفی را جهت حمایت و ایجاد انگیزه در بین روستاییان برای گسترش مقوله کارآفرینی مطرح کنند. از طرفی روستاها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، چه از بعد اقتصادی،اجتماعی یا فرهنگی توجه بیشتری را نسبت به شهرها در توسعه محیط ملی جلب کرده‌اند.
کارآفرینی با این مفهوم اما با چالش‌هایی روبه‌رو است. یکی از این چالش‌ها، کمبود اعتبارات مالی به منظور به فعلیت یافتن ایده‌های کارآفرینانه است. معمولا در سطوح روستایی سازمان‌های مالی متفاوتی هستند که به امر وام‌دهی به روستاییان اشتغال دارند و برای تامین مالی پروژه‌های کارآفرینانه باید توجهی به آنها نیز داشت. این موسسات عبارتند از:
1- بانک‌ها: بانک‌های تجاری در کشورهای در حال توسعه به سختی می‌توانند تشخیص دهند کدام قرض‌گیرندگان برای بازپرداخت وام مشکلی ندارند بنابراین ارایه وام را محدود و یا وثیقه‌های سنگین طلب می‌کنند.
2- خدمات مالی غیررسمی با اهداف انتفاعی: که شامل دو دسته هستند؛ سپرده‌گیران و ربا‌خواران. معمولا کارآفرینان کمتر تمایل به دریافت این‌گونه وام‌ها به علت بهره‌های سنگین دارند.
3- اقوام، دوستان و خانواده‌های کارآفرین: معمولا میزان کمک این گروه از افراد با توجه به شرایط اقتصادی خانواده‌ها متغیر است ولی در کل چندان زیاد نیست. 4- شرکت‌های تعاونی: شرکت‌هایی هستند که بین اشخاص حقیقی برای فعالیت در امور توزیع، تولید و تامین اعتبار در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی و به‌منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق همکاری و تشریک مساعی آنها با رعایت مقررات قانون مزبور تشکیل می‌شود. یک شرکت تعاونی برخلاف سایر موسسات دخیل در روستاها، دارای وجه همکاری بیشتر بوده و مالکیت آن به فرد خاصی تعلق ندارد.
اما آنچه در این یادداشت بررسی می‌شود، تعاونی‌های اعتبار روستایی و پاسخ به این پرسش است که چرا این تعاونی‌ها، مفیدتر و بهتر از تمامی سازمان‌های مالی واعتباری موجود در روستا عمل می‌کنند و نقاط ضعف سازمان‌های دیگری که کارآفرینان را به این سازمان‌های تعاونی متمایل می‌کند، چیست؟
«شرکت تعاونی اعتبار شرکتی است که بین افراد و گروه‌های شغلی مختلف برابر آیین‌نامه‌ای که به وسیله سازمان مرکزی تعاون و وزارت کار و امور اجتماعی (در مورد شرکت تعاونی اعتبار کارگری) تهیه می‌شود و سپس به تصویب شورای پول و اعتبار می‌رسد، تشکیل می‌شود که اهداف آن عبارت است از: افتتاح حساب سپرده‌های مختلف منحصرا برای اعضای تعاونی، پرداخت وام با دریافت بهره به اعضای تعاونی و انجام دیگر خدمات اعتباری برای اعضا حدود امکانات. به عبارتی حضور کارآفرینان در شرکت‌های تعاونی اعتبار جهت کسب منابع مالی تعاونی‌ها و صرف آن در طرح‌های کارآفرینانه ضرورت دارد.
این تعاونی‌ها هفت ویژگی دارند که آنها را از هر نوع موسسه دیگری متمایز می‌کند. این ویژگی‌ها عبارتند از: هماهنگی، همزیستی و تجانس، انتخاب گروهی، سرعت‌بخشی، مردمی بودن، عمل جمعی، هوش جمعی. دنبال کردن یک طرح کارآفرینی در یک محیط کوچک روستایی بالاخص وقتی که منابع مالی محدود باشد، موجب رقابت‌های اقتصادی بین متقاضیان وام می‌شود اما در یک تعاونی که مجموعه‌ای از افراد عضو هستند، این رقابت‌ها کمتر بوده و با نوعی تفاهم به نتیجه می‌رسند. به علاوه در زمان اختصاص وام نوعی خرد جمعی برای چگونگی تخصیص آن وجود دارد که می‌تواند به هر متقاضی اعتبار در بهینه مصرف کردن منابع مالی قرض گرفته کمک بکند. در عین حال فرض بر این است که در یک تعاونی مردم عادی بدون هیچ وابستگی عضو می‌شوند و همانند بسیاری از موسسات، بالاخص موسسات مالی دولتی، قدرت‌های سیاسی اجتماعی نقشی ندارد.
سازمان‌های خصوصی برای سود بیشتر خود، وام‌گیری را در بین روستاییان ترویج می‌دهند ولی این خصیصه در مورد شرکت‌های تعاونی مطرح نیست. در حقیقت یک وام می‌تواند هم توانمند‌کننده باشد و هم تحلیل‌برنده؛ اگر متقاضی پرداخت وام نتواند از عهده بازپرداخت آن برآید. همچنین شرکت‌های تعاونی نه‌تنها به سمت انحصار نمی‌روند بلکه در اتحادیه‌های تعاونی با یکدیگر جمع شده و تصمیم‌گیری می‌کنند. مضافا اینکه مالکیت در تعاونی‌ها فردی نیست، برخلاف موسسات مالی و اعتباری دولتی و خصوصی است. یکی از دلایل، نبود یا کم بودن و عدم دسترسی زنان به اعتبارات لازم جهت ایجاد توسعه اشتغال است و معمولا تمایل کمی هم در بین زنان برای درخواست وام و اعتبار جهت توسعه یک طرح کارآفرینانه وجود دارد که ریشه آن در دو عامل عرضه و تقاضا قابل بررسی است. به دلیل موقعیت خاص زنان در اقتصاد، اکثر آنان در کشورهای رو به توسعه به مقدار اندکی اعتبار نیاز دارند و تنها قادرند آن مقدار کم را به کارگیرند بنابراین زنان با عدم تمایل نهادهای مالی برای اعطای وام به مقدار اندک روبه‌رو هستند. از طرفی هزینه‌ها برای وام‌های کوچک از وام‌های بزرگ بیشتر است.
***
شرکت‌های تعاونی اعتبار با وجود مزایایی که در جهت توسعه کارآفرینی دارند آسیب‌هایی را هم متوجه محیط‌های روستایی می‌کنند که باید شناسایی و مهار شوند.
به‌عنوان مثال اعضای تعاونی افرادی را به همکاری با خود می‌پذیرند که از توانایی آنها در پرداخت اعتبار مطمئن باشند بنابراین این امر موجب می‌شود که قشرهای ضعیف‌تر جامعه نتوانند از اعتبارات آنها استفاده کنند هرچند در تعاونی، افراد حق رای برابر دارند اما این امکان وجود دارد که برخی از اعضا از نفوذ بیشتری برخوردار بوده و بر تصمیمات دیگران تاثیر بگذارند و عده‌ای دیگر در مجموعه به حاشیه بروند. همچنین ممکن است زنان کمتر در کارهای مدیریتی تعاونی‌ها وارد شوند یا به رده‌های مدیریتی وارد نشوند که این موضوع بر نحوه ارایه وام‌ها تاثیر می‌گذارد چراکه مردان کمتر به مقوله پرداخت وام به زنان توجه دارند.

 

پلیس مخالفتی با شادی مردم ندارد
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت که گاهی اظهارات و ادعاهای منفی درباره نوع و نگاه و رویکرد پلیس و ساحت هنر و موسیقی شنیده می‌شود که به یقین نادرست و خلاف واقعیت است.
سردار حسین ساجد‌ی‌نیا در دیداری که بنا بر درخواست هنرمندان و استقبال پلیس برگزار شد، گفت: برخلاف نگاه‌های نسبی که وظایف و ماموریت‌های پلیس را محدود به حوزه بزهکاری اجتماعی و موار‌دی از این دست می‌دانند پلیس فعالیت همد‌لانه در حوزه اجتماعی، فرهنگی و هنری را از اصلی‌ترین وظایف خود می‌داند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با ذکر مصاد‌یقی از حمایت‌های پلیس از هنرمندان در برخوردهای ناشا‌یست برخی از افراد گفت: پلیس با آگاهی از دغدغه‌ها و مشکلات اهالی موسیقی اهتمام جدی برای رفع این موانع دارد.

تحصیل دانش‌آموزان شین‌آبادی در تهران
آموزش‌وپرورش شهر تهران در راستای استمرار فرآیند آموزش و جبران و ترمیم آموزش دروس پایه‌ای دانش‌آموزان مصدوم شین‌آبادی، امکانی را فراهم کرده است تا معلمان با حضور در محل بیمارستان این دانش‌آموزان، آموزش‌های لازم را به آنها بدهند.
در پی دریافت خبر بستری شدن دانش‌آموزان مصدوم سانحه روستای شین‌آباد در یکی از بیمارستان‌های واقع در منطقه 6 تهران بلافاصله همکاران دوره ابتدایی به منظور دلجویی از این عزیزان و با توجه به ابراز شوق فراوان آنان نسبت به آموختن و درس گرفتن در محل بیمارستان حضور یافته و در تعطیلات هفته گذشته تاکنون به‌طور مداوم در محل بیمارستان حاضر شده و به دانش‌آموزان تدریس می‌کنند تا هم التیامی باشد بر جراحت‌های دردناک آنان و هم اینکه دانش‌آموزان از درس‌های خود عقب نیفتند.
فریبرز حمیدی، معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران در گفت‌وگو با مهر درباره نحوه تدریس معلمان به این دانش‌آموزان توضیح داد: آموزش معلمان به این دانش‌آموزان به صورت مستمر و با هر بار حضور آنها در تهران به منظور درمان است و هدف از این اقدام جلوگیری از عقب افتادن دانش‌آموزان در تحصیلشان است.
وی با بیان اینکه کلاس‌های این دانش‌آموزان همه روزه به طور مستمر در ساعت‌هایی که از قبل برنامه‌ریزی شده در محل بیمارستان به همراه کتب آموزشی برگزار می‌شود، افزود: دو نفر از معلمان باتجربه پایه پنجم ابتدایی آموزش به این دانش‌آموزان را برعهده گرفته‌اند.
حمیدی درباره تعداد ساعت آموزش به دانش‌آموزان شین‌آبادی گفت: تعداد ساعات آموزشی متناسب با توانمندی دانش‌آموزان است تا هیچ خللی در روند درمان آنها نیز ایجاد نشود.


اعلام شماره حساب کمک به زلزله‌زدگان بستک
سخنگوی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران گفت که در راستای کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده بستک هرمزگان شماره حساب ۹۹۹۹۹ جمعیت هلال‌احمر آماده دریافت کمک‌های نقدی مردم است.
وحید رحمتی درخصوص آخرین اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزله‌زده بستک هرمزگان گفت: در حال حاضر سه هزار و ۹۱۸ دستگاه چادر در مناطق زلزله‌زده شهر بستک و روستای ده‌تل برپا شده است.
وی افزود: در راستای کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده شهرستان بستک شماره حساب ۹۹۹۹۹ جمعیت هلال‌احمر نزد بانک‌های ملت، ملی، مسکن، صادرات، تجارت، رفاه، سپه و دی آماده دریافت کمک‌های نقدی مردم است.
انفجار مهیب در حوالی میدان رازی  و مصدومیت 6 نفر
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران از انفجار مهیب در یک واحد مسکونی و مصدوم شدن شش نفر در این حادثه خبر داد.
جلال ملکی در تشریح این حادثه اظهار داشت: پنج دقیقه بامداد شنبه وقوع انفجار و آتش‌سوزی در یک واحد مسکونی به سازمان آتش‌نشانی اطلاع داده شد. در ادامه آتش‌نشانان یک ایستگاه خود را به محل حادثه در خیابان کارگر جنوبی حوالی میدان رازی رساندند.
وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد انفجار در یکی از واحدهای طبقه دوم این ساختمان هشت طبقه رخ داده است. شعله‌های آتش این آپارتمان را فراگرفته بود و هفت نفر در میان آتش و دود گرفتار شده بودند.
سخنگوی آتش‌نشانی تهران خاطرنشان کرد: آتش‌نشانان در ابتدا دو کودک یک و پنج ساله و پنج زن و مرد دیگر را از داخل آپارتمان خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند. شش نفر از افراد حاضر در این آپارتمان دچار سوختگی شده بودند که به مراکز درمانی منتقل شدند.
ملکی ادامه داد: آتش‌نشانان سپس به مهار آتش و تخلیه دود پرداخته و ساعت 1:03 بامداد شعله‌های آتش مهار و دود جمع شده در ساختمان تخلیه شد. علت این حادثه در دست بررسی است.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles