بازهم اسفند، شلوغی و دستفروشی : نبض بازار روز مترو همچنان میتپد
از آنجایی که مترو تهران در چند سال گذشته تبدیل به بازار روز دستفروشان و مسافران مترو شده است، بسیاری از دستفروشان زن و مرد و کودک نیازمند در سطح شهر تهران بدون توجه به شلوغی مترو برای فرار از دست ماموران شهرداری به داخل واگنها روی آوردهاند و تاکنون هم از این کار که حالا دیگر یک شغل بدون مالیات و با سود خوب شده است، دست نکشیدهاند.
به گزارش ایسنا چندی پیش، مدیران شرکت بهرهبرداری مترو تهران برای چندمینبار متوالی تصمیم گرفتند نسبت به جمعآوری دستفروشان داخل واگنهای قطار مترو اقدام جدی انجام دهند از همین رو بود که از روز 28 دیماه سالجاری طرح جمعآوری و محدود کردن فروش محصول در داخل واگنهای مترو آغاز شد و مسوولان مترو به صورت متناوب در داخل ایستگاهها، اقدام به اعلام اجرای این برنامه و کمک و همکاری از سوی شهروندان کردند.
احسان مقدم، مدیر ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری مترو تهران با بیان اینکه این طرح با توجه به درخواست مسافرین مترو و اعتراض نسبت به ایجاد مزاحمت آنها، اجرایی شده است، گفت: دستفروشان موجب سلب آرامش مسافران داخل قطارها شده بودند و در رفت و آمد قطارها، اختلال به وجود آورده بودند.
به گفته وی، مسافرین از اجرای طرح جمعآوری دستفروشان استقبال کردهاند و این موضوع موجب رضایت و خشنودی آنها شده است.
مقدم تاکید کرد: پس از اجرای طرح و در این مدت بازخورد خوبی از سوی مردم دریافت کردیم چراکه این طرح در نهایت ادب و احترام در برخورد با دستفروشان انجام میشود و از فعالیت آنها در قطارها و روی سکوها ممانعت میشود.
طبق مشاهدات در روزهای ابتدایی اجرای این طرح تعداد دستفروشان در تعدادی از خطوط و ایستگاهها محدود شده اما حضور دستفروشان در داخل واگنها همچنان ادامه داشت.
مقدم همچنین در رابطه با نحوه برخورد با دستفروشان اعلام کرد: اگر در مواردی دستفروشی بر انجام کار خود اصرار داشته باشد یا درصدد به هم ریختن محیط داخل واگن یا ایستگاه باشد فرد در اختیار پلیس مترو قرار میگیرد و پلیس در مورد فرد تصمیمگیری میکند ولی تاکنون در اجرای طرح مشکل خاصی به وجود نیامده است.
وی افزود: به دستفروشان به دید فردی که خدای نکرده مشکلی دارد، نگاه نمیکنیم و یقینا برخورد سلبی و فیزیکی وجود ندارد و در نهایت آرامش از دستفروشها درخواست میکنیم که روی سکوها و داخل قطارها فعالیت نکنند.
یکی از دلایل مهم ماندگاری دستفروشان در داخل واگنها قیمت کم محصولات ارایه شده و همراهی شهروندان با این افراد است چراکه بعضا شهروندان معتقدند این افراد نیازمند هستند و امکان کسب درآمد در سطح شهر و به روشهای دیگر را ندارند به همین دلیل همکاری بیشتری با آنها میکنند.
در عین حال اساس طرح اخیر مترو تهران همراهی و توجه مسافران در اجرای طرح است بهگونهای که مردم با خرید نکردن از دستفروشان آنها را از فروش محصولات خود در داخل واگنها منع کنند اما نکته اصلی اینجاست که این همکاری صورت نمیگیرد و مسافران کماکان خریدهای خود را از این دستفروشان انجام میدهند و به این ترتیب طرح اخیر مترو آنطور که باید و شاید در حضور و ادامه کار دستفروشان در مترو نقش نداشته و نبض بازار روز مترو همچنان میتپد. این درحالی است که شهروندان باید با مشارکت در این طرح مدیران شهری را برای ریشهکنی این معضل اجتماعی یاری کنند.
123؛ فریادرسی که خود نیازمند توجه جدی است: افزایش سالمندآزاری در کشور
فقدان قوانین حمایتی روشن و کافی و معضلات و مشکلات شغلی و درآمدی اینبار سایه شوم خود را بر سر پدیده رو به افزایش دیگری در کشور انداختهاند؛ سالمندآزاری. از پدیده شوم کودکآزاری یعنی کودکان ناتوانی که قرار است در آینده در اداره جامعه نقشآفرینی کنند بارها شنیدهایم یا از همسرآزاری وقتی زن کمسواد بدون پشتوانه مالی و حتی حمایت قانونی آزارهای همسر خود را تاب میآورد، اما شاید کمتر از سالمندآزاری در جامعه خبری منتشر شود. پیرانی که جوانی خود را صرف پرورش کودکان خود کردهاند و به یُمن رشد سرانه ملی و بهداشت در کشور به سنین کهنسالی رسیدهاند؛ کمکم دچار پارکینسون شده، برخی آلزایمر دارند و اغلب پوکی استخوان، بیماریهایی که هرکدام سختیهای زیادی برای فرد دارد و دشواریهای بیشتر برای فرزندان جوان و پرمشغلهشان.
بهزیستی برای نگهداری کودکان کمتوان ذهنی و حتی جسمی از سوی خانوادهشان قرار است ماهانه کمک هزینه پرداخت کند اما فعلا کسی بهطور جدی به نگهداری سالمندان در خانه آن هم در شرایط مساعد و مناسب توجهی نمیکند.
حتی در شهرهای کوچک و روستاها هم که زمانی سنتها و باورها و احترام به پدربزرگها و مادربزرگها بیشتر بود نگهداری آنها با مشکل مواجه است. مشکل بیکاری و گرانیها و تحولات فرهنگی مانع از آن شده است که مثل گذشته سالخوردگان در خانه با عزت و احترام نگهداری شوند. بیماریها هم صعبالعلاجتر شده و نیاز به رسیدگیهای تخصصیتری دارند که از حوصله و توان مالی فرزندان خارج است حتی در بسیاری از موارد هم که بنا به دلایلی از جمله شرم از انتقال والدین به مراکز نگهداری از سالخوردگان خودداری شده ادامه حیات در کنار فرزندان به منزله زندگی راحت و ایمن برای آنها نیست. خلقیات روانی، نیاز به آرامش و سکوت، کمخوابی، کنترلهای معین آزمایشگاهی، داروهایی که با کمترین بیتوجهی به دوز آنها میتواند به فاجعهای بینجامد، غذای مخصوص، نظافت مرتب و در کنار همه اینها وقت گذاشتن برای شنیدن حرفهایی که بر اثر تکرار یا توهمات پیری یا برخی بیماریها مثل آلزایمر، تکراری و خستهکننده میشوند همه موجب میشود که گاه از حد توان و تحمل فرزند پرمشغله خارج شود، گاه در شرایط تنگدستی سالخوردگان تحت فشار قرار میگیرند تا از آخرین تتمه یک عمر تلاش خود چشمپوشی کنند و مال و اموال خود را به نام فرزندانشان کنند یا مورد سرقتهای مکرر قرار میگیرند چون به ویژه اگر تنها زندگی کنند از سوی متکدیان و سارقان شناسایی میشوند، حتی گاه مورد زورگیری قرار میگیرند و آنها که توان مقابله ندارند آگاهانه به آن تن میدهند و در شرایطی دردناکتر همچنان که گاه در خبرها میآید از سوی جوانان معتاد فامیل مورد آزار قرار گرفته و حتی به قتل میرسند. بهزیستی شماره 123 را به تماس سالخوردگان برای کمک در مقابل سالمندآزاری اعلام کرده است اما همانطور که اگر کودکی زنگ بزند و والد آزاردهنده او دستگیر شود دستگاههای حمایتی کافی برای کودک آزاردیده وجود ندارد برای سالمندان نیز که میخواهند روزهای آخر عمر خود را با آرامش و در خانه خود به سرای باقی بروند هیچ اقدام جدی و ماندگاری صورت نمیگیرد.
در واقع امکان تماس سالمند با 123 فقط میتواند مثل مسکنفوری عمل کند. بهزیستی نمیتواند مشکل برآمده از فقر مادی و فقدان قوانین و مراکز حمایتی را برای سالمند آزاردیده به صورت پایداری مرتفع سازد. در هیچ کجای قانون فرزندان موظف به نگهداری از والدین سالخورده خود نیستند و هیچ جرمی برای کسی که از این کار سرباز زند، وجود ندارد فرزند تنها زمانی که در مورد والدین خود جرمی مرتکب شود و از او شکایت شود، مقصر شناخته میشود. اینجاست که یکبار دیگر مفهوم و نحوه ارایه یارانههای نقدی دولت زیر سوال قرار میگیرد؛ یارانههایی که میتواند نهتنها متضمن زندگی ایمن کودکان ما از بدو تولد تا 18 سالگی باشد بلکه میتواند برای سالمندان امکان استفاده از پرستارانی مجرب و مطمئن را ایجاد کند و دغدغهها و نگرانیهای فرزندان را نسبت به هزینههای نگهداری و درمان والدین سالخورده بهطور معنادار کاهش دهد البته اگر 123 بتواند با تامین امنیت و امکانات مادی کارکنان خود را افزایش دهد و نقش نظارتی آن هم تا قبل از وقوع آزار و گزارش به این سامانه- همانطور که در کشورهای توسعهیافته صورت میگیرد- بدیهی است که خواهد توانست موفقتر و موثرتر و در بعد وسیعتری عمل کند.
جزییات علت مرگ خواهر شهید لاجوردی
متهم به قتل خواهر شهید لاجوردی دستگیر شددر حالی که بررسیهای اولیه نشان میدهد ضربه به سر علت مرگ خواهر شهید لاجوردی بوده است، جسد وی برای بررسیهای بیشتر به تهران منتقل شد.
فرمانده انتظامی شهرستان دماوند دقایقی پیش در گفتوگویی با فارس در شرق استان تهران اظهار داشت: پیکر خواهر شهید لاجوردی سه شب پیش در منطقه دشت مزار دماوند پیدا شد. رضا ریوندی بیان کرد: سه شب پیش یک تبعه افغانی با مراجعه به کلانتری دماوند از مشاهده جسدی در کنار سطل زباله در سرازیری منطقه دشت مزار خبر داد.
فرمانده انتظامی شهرستان دماوند افزود: با مراجعه ماموران کلانتری به مکان موردنظر، صحت گزارش تایید و جسدی که با نایلون و پتو پوشانده و پیچیده شده بود، پیدا شد. ریوندی اظهار داشت: در بررسیهای اولیه مشخص شد ضربهای که به سر مقتول وارد شده، عامل مرگ وی بوده است. وی ادامه داد: پس از مشاهده مقتول توسط اعضای هیات امنای منطقه دشت مزار و عدم شناسایی آن توسط اهالی، وی را به سردخانه بیمارستان سوم شعبان گیلاوند انتقال دادیم.
ریوندی تصریح کرد: سپس باخبر شدیم که مقتول خواهر شهید اسدالله لاجوردی است که قاتل یا قاتلان پس از قتل وی، پیکرش را در دماوند رها کردهاند. فرمانده انتظامی شهرستان دماوند گفت: در حال حاضر، پیکر مقتول برای بررسیهای نهایی و اطلاع از هویت قاتل و نحوه قتل به تهران انتقال داده شده است.
جرم هنوز ثابت نشده است
فرمانده انتظامی شهرستان دماوند پیشتر نیز به فارس گفته بود: قاتل خواهر شهید لاجوردی دستگیر شده اما اتهام قاتل هنوز ثابت نشده است. ریوندی در زمینه اطلاعات تکمیلی از پرونده قتل خواهر شهید لاجوردی اظهار داشت: جسد مقتول که خواهر شهید لاجوردی است، لای پتو و پلاستیکی پیچیده شده بود و در دماوند کشف شد.
وی تصریح کرد: جسد مقتول هماکنون برای پیگیری مراحل قانونی به پزشکی قانونی تهران ارسال شده است. فرمانده انتظامی شهرستان دماوند افزود: در این زمینه، یک متهم نیز دستگیر شده اما هنوز جرم وی اثبات نشده است.
ریوندی بیان داشت: قتل خواهر شهید لاجوردی در دماوند اتفاق نیفتاده و قاتل، جسد را پس از قتل به این شهر انتقال داده است. فرمانده انتظامی شهرستان دماوند افزود: پلیس استان تهران، متهم را برای بازسازی صحنه جرم به محل حادثه در تهران برده و پرونده در دست تکمیل است.
گفتنی است، چند روز پیش پیکر خواهر شهید اسدالله لاجوردی، دادستان اسبق انقلاب که به طرز مشکوکی به قتل رسیده بود، کشف شد. حسین لاجوردی، فرزند شهید لاجوردی در اینباره در گفتوگو با فارس درباره انگیزه قاتل یا قاتلان و علل انجام این قتل گفته بود: مسوولان اطلاعاتی و امنیتی در حال پیگیری هستند اما هنوز ما در جریان جزییات آن نیستیم.
به گفته وی، خواهر شهید لاجوردی ۷۰ سال سن داشت و دارای موقعیت اجتماعی مطلوب و استاد بود؛ همیشه در منزل وی باز بود و کلاسهای مختلف دینی و مذهبی در منزلشان برگزار میشد. لاجوردی همچنین گفته بود که این اتفاق یکی، دو ساعت بعد از اتمام کلاسشان که در منزل برگزار شده بود، رخ داده است.
خوشامدگویی آتشین به مادر
در ساعت دو بامداد نوزدهم دیماه یک حادثه آتشسوزی در یکی از میادین منطقه نارمک به کلانتری 147 گلبرگ اعلام شد. با حضور ماموران کلانتری در محل و انجام بررسیهای اولیه مشخص شد فردی به هویت مجتبی (27 ساله) به علت اختلافات خانوادگی با ریختن ظرف محتوی بنزین روی فرشها اقدام به آتش زدن منزل کرده که طی آن مادر متهم دچار سوختگی شدید شده و به بیمارستان منتقل میشود.
بنابر گزارش اداره آگاهی تهران بزرگ، یکی از برادران متهم که او نیز در سانحه آتشسوزی دچار سوختگی از ناحیه دست شده بود در اظهاراتش به ماموران گفت: در شب حادثه، مادرم به همراه همسرش از سفر زیارتی مکه به تهران بازگشته بودند که پس از مراجعت از فرودگاه در داخل منزل نشسته بودیم که برادرم مجتبی وارد منزل شد و یک ظرف پر از بنزین را روی فرشها و مادرم ریخت و با فندک خانه را آتش زده و از محل متواری شد.
پرونده در اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ
با گذشت 13 روز از زمان حادثه و با وجود انجام اقدامات درمانی، مصدوم حادثه به علت شدت جراحتهای وارده فوت میکند. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «حریق عمدی منجر به قتل» و به دستور شعبه چهارم بازپرسی دادسرای ناحیه 27 تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
اظهارات اعضای خانواده
با آغاز رسیدگی به پرونده در اداره دهم، تحقیقات از تمامی شاهدان صحنه آتشسوزی و اعضای خانواده مقتوله در دستور کار کارآگاهان اداره دهم قرار گرفت.
با جمعبندی اظهارات اعضای خانواده، آنها به کارآگاهان عنوان داشتند: در ساعت یک بامداد مورخه 19/10/1392 مادرمان به همراه همسرش از سفر مکه به تهران آمد؛ تمامی اعضای خانواده برای پیشواز به فرودگاه رفته و مجتبی نیز آمده بود اما در زمان خوشامدگویی، مجتبی جلو نیامد و پس از آن دیگر او را ندیدیم؛ تمامی اعضای خانواده به همراه مادر و همسرش به خانه بازگشتند؛ هنوز چند دقیقهای از ورود ما به خانه نگذشته بود که مادر به داخل آشپزخانه رفت تا چای درست کند در همین زمان مجتبی زنگ خانه را زد و بالا آمد؛ مادر از مجتبی پرسد که «چرا بوی بنزین میدهی؟» که پاسخ داد: «پمپ بنزین بودم»....؛ در یک لحظه مجتبی از در خانه بیرون رفت و زمانی که برگشت، یک گالن بنزین به همراه خود داشت و فریاد زد: «همه جا را آتش میزنم!»؛ اعضای خانواده خواستند مانع شوند ولی حریف او نشدند؛ وقتی مادر قصد داشت تا مانع شود، مجتبی گفت: «اول خودت را آتش میزنم» و مقداری از بنزین داخل گالن را به سوی متوفی پاشید و فندک را زد؛ همه جا آتش گرفت و ما توانستیم تا با کمک همسایهها آتش را خاموش کرده و مادرمان را به بیمارستان منتقل کنیم اماپس از گذشت 13 روز وی در بیمارستان فوت کرد.»
دستگیری متهم و اعتراف به حریق عمدی
با توجه به اظهارات تمامی اعضای خانواده، مجتبی یک ماه بعد در منطقه یوسفآباد دستگیر و به اداره دهم منتقل شد. مجتبی در اظهارات اولیه منکر هرگونه ارتکاب حریق عمدی شده و در اظهاراتش مدعی شد: بنده از اعضای خانوادهام با سند و مدارک پول طلب داشتم و شب حادثه آنها قصد داشتند تا به زور این اسناد و مدارک را از من بگیرند و بنده به هیچ عنوان اقدام به آتش زدن خانه با بنزین نکردم.
با وجود اظهارات اولیه مجتبی مبنی بر بیگناهی، به ناچار لب به اعتراف گشود و به کارآگاهان گفت: شب حادثه با دیدن یکی از برادرانم که با او اختلاف شدید داشته و کینهاش را از سالها پیش به دل دارم، ناگهان کنترل عصبی خود را از دست داده و در یک لحظه اقدام به آتش زدن خانه و مادرم کردم.سرهنگ کارآگاه آریا حاجیزاده، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعتراف اولیه متهم به ارتکاب جنایت، قرار قانونی از سوی مقام محترم قضایی صادر و متهم جهت انجام تکمیلی و مشخص شدن انگیزه واقعی جنایت در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.
شمار بیمارستانهای آموزشی کاهش مییابد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت که باید تعداد بیمارستانهای آموزشی کاهش یابد تا از این طریق دغدغه اصلی وزارت بهداشت که تصدیگری است نیز کاهش یابد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در اجلاس معاونان آموزشی و دانشجویی- فرهنگی دانشگاههای علومپزشکی کشور همچنین گفت: در دولتهای گذشته در قالب سفرهای استانی تصمیمگیریهای غیرکارشناسی، عجولانه، سیاسی و احساسی منجر به گسترش بیرویه آموزش عالی در کل کشور شد. به علت رشد نامتوازن و بیرویهای که در حوزه بهداشت و درمان در دولتهای قبلی داشتیم هزینههای بسیار زیادی را متحمل شدیم.
هاشمی با بیان اینکه باید سلایق دانشجو را بشناسیم و با آنان همراهی کنیم، عنوان کرد: مسوولان فرهنگی و دانشجویی باید فضای نقد را در دانشگاهها افزایش دهند تا ظرفیت مسوولان برای شنیدن صحبتهای دانشجوها بالا برود. وی بیان کرد: راه توسعه در محیطهای آموزشی این است که از اعمال نظرات شخصی، سلایق و تصمیمات مقطعی که برای محیطهای دانشگاهی آفت محسوب میشوند پرهیز کنیم تا بتوانیم فضا را تلطیف کنیم. وی با بیان اینکه تشکلها به دلیل عملکرد بد خود نتوانستند جایگاه خوبی داشته باشند، عنوان کرد: به همین دلیل آنها فقط موفق به جذب 10 درصد دانشجوها شدهاند. وی درخصوص پذیرش دانشجو گفت: پذیرش دانشجو باید در اختیار دانشگاهها باشد و باید نسبت پذیرش زن و مرد در دانشگاهها برابر باشد. هاشمی با بیان اینکه دانشگاهها باید از بودجه عمومی کشور و وابستگی به آن مستقل شوند، افزود: در حال برقراری تفاهم با دانشگاهها هستیم تا بتوانیم بدهیهای آنان را در سال آینده پرداخت کنیم و امیدواریم در سال آینده موفق به تسویهحساب بدهیهای آموزشی دانشگاهها شویم.
اولین ردیف درآمد اختصاصی در سال 93
معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو به تشریح برنامههای این سازمان برای توسعه معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علومپزشکی کشور پرداخت.
دکتر رسول دیناروند در گفتوگو با مهر اظهار داشت: متاسفانه برخی از بودجههایی که با تایید قانون میبایست به سازمان غذا و دارو اختصاص مییافت از قدیم به برخی ارگانها و سازمانهای غیرمرتبط تخصیص داده شده است که باید به هر نحو ممکن مجددا به سازمان غذا و دارو بازگردد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان این بودجهها را بازپس گرفت، گفت: طبیعتا عودت این بودجهها از سوی نهادهایی که به صورت سنتی آنها را از آن خود میپنداشتند مشکل است.
شهریه دانشگاه آزاد کمتر از مهدهای کودک
پیامدهای کاهش جمعیت خود را نشان داد؛ دانشگاه آزاد با بحران مالی مواجه است
رییس دانشگاه آزاد با حضور در رسانه ملی با اشاره به اینکه هزینه آموزش در دانشگاه آزاد 50 درصد از قیمت تمام شده و سرانه دانشجو در دانشگاههای سراسری کمتر است، تصریح کرد:در زمینه مالی ظلم زیادی به دانشگاه آزاد شده است و باید توجه داشت که تا امروز نزدیک به 5/4 میلیون نفر از دانشگاه آزاد فارغالتحصیل شده و وارد چرخه صنعت و اقتصاد شدهاند که اگر این تعداد دانشجو از کشور خارج میشدند میلیاردها ضرر به اقتصاد کشور وارد میشد. میرزاده با تاکید بر اینکه شهریه دانشجویی دانشگاه آزاد از شهریه بسیاری از مهدهای کودک مرکز شهر نیز کمتر است، گفت: در دانشگاه آزاد آموزش تقریبا مجانی تمام میشود و به همین علت هم بسیاری از واحدهای این دانشگاه زیانده شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد مصداق کامل و عینی اجرای اصل «44» قانون اساسی است، اظهار کرد: لازم است دولت هر یک از کارهایی را که بخشخصوصی میتواند از عهده انجام آن برآید را به این بخش واگذار کرده و دولت کارهای مهمتری را در کشور به انجام رساند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد تنها دانشگاهی در ایران است که با پول نفت اداره نمیشود، گفت: در حال حاضر به دلیل کاهش جمعیت، پاسخگو نبودن میزان شهریهها و تورم موجود در کشور دانشگاه آزاد با بحران مالی مواجه است. دکتر میرزاده همچنین با اشاره به اینکه مهمترین چالشهایی که دانشگاه آزاد در چند سال اخیر با آن مواجه بوده است، مشکلات مالی و مربوط به جذب استاد است، تصریح کرد: با اینکه دانشگاه آزاد از نظر امکانات و اراضی ثروتی معادل با 250 میلیارد دلار دارد ولی مهمترین مساله در رابطه با مشکلات مالی این است که دانشگاه نمیخواهد از موجودی خود خرج کند و لازم است مخارج دانشگاه از یکی از منابع مالی برآورده شود.
لوازم آرایشی، کلکسیون فلزات سنگین و سمی
ایسنا- نتایج یک مطالعه جدید از سوی کارشناسان «مرکز علوم و کنترل آلودگیهای محیطزیستی هند» نشان میدهد که بسیاری از لوازم آرایشی نظیر کرمهای روشنکننده پوست حاوی انواعی از فلزات سمی سنگین همچون جیوه، نیکل و کروم هستند.
در این بررسی متخصصان به آزمایش روی 73 نوع مختلف از لوازم آرایشی از جمله کرمهای پوست پرداختند. آنان دریافتند 44 درصد از کرمهای آزمایششده حاوی مقدار قابل توجهی فلز جیوه هستند.
هر چند در این بررسی تنها لوازم آرایش مصرفی در هند آزمایش شده اما بسیاری از آنها از برندهایی بودهاند که در فروشگاهها و داروخانههای کشورهای مختلف عرضه میشوند. به گزارش پریونشن، پیش از این نیز بررسیهای محققان آمریکایی وجود فلزات سنگین همچون سرب، آلومینیوم، جیوه و کروم را در لوازم آرایشی تایید کرده بود. پزشکان هشدار میدهند که وجود این فلزات به ویژه در رژلبها نگرانکننده است چراکه به راحتی بلعیده میشوند و سرب موجود در آنها به سادگی از راه دهان به بدن راه پیدا میکند.