در خیابان گلشن تهران اتفاق افتاد؛ کارگر افغانی قاتل زن تنها
جامعه- مرکز فوریتهای پلیسی 110 وقوع یک فقره قتل در خیابان آذربایجان خیابان گلشن را خبر داد که در روز پنجم خردادماه رخ داده بود.
خانمی 50 ساله ساکن طبقه اول یک ساختمان با ضربات چاقو توسط «درویش.ر» 31 ساله که تبعه کشور افغانستان است به قتل رسیده بود. وی با درخواست آب گرم برای نظافت ساختمان از این زن وارد منزل او شده بود و 20 حلقه النگو او را ربوده و هنگامی که با مقاومت وی روبهرو شد با ضربات چاقو او را به قتل رسانده بود.
دختر مقتوله که به علت قرار داشتن کلید در پشت درب و دیدن کفشهای او جلوی در خانه متوجه شد که مادرش در منزل حضور دارد به کمک همسایه اقدام به شکستن در خانه کرده و با جسد مادر غرق در خون مواجه شده بود. همچنین او با وارسی خانه متوجه سرقت النگوهای مادرش شد. ماموران پس از اطلاع از خروج غیرقانونی درویش از کشور و هماهنگی با پلیس بینالملل متوجه شدند که او به تازگی به ایران مراجعت کرده است و در حال حاضر در تهران در منطقه خلازیر به عنوان کارگر ساده ساختمانی مشغول به کار شده است و در حال حاضر ساکن منطقه هشت متری جوادیه راهآهن است. براساس این اطلاعات ماموران او را در بامداد هفتم اسفند دستگیر و به اداره پلیس آگاهی منتقل کردند.
سرهنگ کارآگاه آریا حاجیزاده، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعتراف متهم به ارتکاب جنایت، قرار بازداشت موقت از سوی مقام محترم قضایی صادر شده و متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.
آیا بحران فقر در راه است
پارسینه- هفته گذشته بود که برخی نمایندگان کارگری کشور در نامهای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خط فقر را دو میلیون تومان اعلام کردند.
آماری که بسیاری از مردم ایران را زیر خط فقر میبرد. به عنوان مثال 5/3 میلیون کارگر مشمول قانون کار ماهانه تنها 487 هزار تومان دریافت میکنند که برای هر روز کار 16 هزار تومان و برای هر ساعت دو هزار تومان میشود.
در این میان، نیاز ماهانه یک خانوار کارگری امسال دستکم به یک میلیون تومان افزایش یافته است و از مجموع 5/11 میلیون کارگر مشمول قانون کار کشور، 5/3 میلیون نفر تنها از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برخوردار هستند که برای سالجاری 487 هزار و 125 تومان است.
به این ترتیب اساسا مقایسهای بین حداقل دستمزد فعلی و خط فقر نمیتواند شکل بگیرد چون یک میلیون و 513 هزارتومان اختلاف مشاهده میشود. با این تفاسیر میتوان گفت حداقل 90 درصد کل مشمولان قانون کار کشور زیر خط فقر زندگی میکنند و دستمزدهای آنها کفاف تامین هزینههای ماهانه خانوار کارگری را نمیدهد. البته این مساله تنها در مورد خانوارهای کارگری نیست چراکه بسیاری از کارمندان در ادارات دولتی و خصوصی همینقدر درآمد دارند یعنی حداقل حقوق مصوب وزارت کار که در صدی از آن هم برای بیمه هزینه میشود. حالا هم معاون درمان وزیر بهداشت گفته است که در حال حاضر در کشور، هزینههای فاجعهبار سلامت سالانه 13 درصد خانوادهها را زیر خط فقر میکشاند.
به گفته محمد حاجیآقاجانی این روزها مردم سه خواسته از نظام سلامت دارند: کاهش هزینههای بالای درمان، دسترسی عادلانه به خدمات و افزایش کیفیت خدمات.
وی ادامه داده: این شرایط با توجه به بحران اقتصادی در کشور تشدید شده و قیمت قابل توجهی به سبد خانوار در زمینه خدمات بهداشتی و درمانی تحمیل میکند بهطوری که هزینههای سلامت که در سال 85، دو درصد بود امروز در مجموعه کشور به هفت درصد و در تهران به 13 درصد رسیده است. این مهم میباشد که در جهت برطرف کردن نیازها تلاش کنیم، این موضوع یکی از این انتظارات هزینههای درمان است اما تلاش نباید که نتیجه معکوس داشته باشد. مثلا براساس برنامه پنجم توسعه قرار بود پرداخت از جیب مردم 30 درصد باشد درحالی که اکنون شاهدیم نه تنها کاهش نیافته که به 70 درصد در حوزه خدمات درمانی رسیده است.
آقاجانی تصریح کرده: این هزینهها مربوط به بیماریهای عمده، صعبالعلاج و دشواری است که خانوادهها را به زیر خط فقر میبرد و باید تلاش کرد سهم مردم از پرداخت این هزینهها برابر با آنچه که در قانون دیده شده برگردد.
وی انتظار دیگر مردم را کیفیت ارایه خدمات در زمینههای مختلف اعلام کرده و گفته است: در حیطه آزمایشگاهی با وجود تلاشهای انجام شده و با وجود پنج هزار و 500 آزمایشگاه دولتی، خصوصی و خیریه، نارضایتی در مردم و پزشکان بالینی که به نوعی مشتریان آزمایشگاه هستند دیده میشود. به این ترتیب است که بسیاری از مردم به دلیل سطح درآمد پایین و هزینههای سرسامآور درمانی هر روز به زیر خط فقر سقوط میکنند و فقیر و فقیرتر میشوند و از قدیمالایام گفتهاند فقر برادر فساد است.
با این تفاسیر به نظر میرسد اگر راهکاری جدی برای هماهنگی دخل و خرج مردم اندیشیده نشود بحران اجتماعی- اقتصادی بزرگی در راه خواهد بود.
باز هم اعدام در ملاءعام: جزای باند «ابلیس» برای تجاوز به عنف
ایسنا- فرمانده انتظامی شهرستان کرج ضمن تشریح جزییات دستگیری اعضای باند «ابلیس» گفت که صبح دیروز این افراد به دار مجازات آویخته شدند.
سرهنگ سیدحسین سیدحقیقی در تشریح جزییات پرونده اعضای باند سه نفره «ابلیس» گفت: در اواخر اسفند ماه سال 87 در پی تماس مرد جوانی با مرکز فوریتهای پلیسی 110، پروندهای تحت عنوان «آدمربایی» پیش روی ماموران کلانتری 24 کمالشهر گشوده شد.
وی با بیان اینکه با حضور ماموران در محل حادثه مشخص شد که سه جوان با یک دستگاه خودروی سواری پراید اقدام به ربودن همسر جوان این مرد در برابر چشمانش کردند، گفت: با توجه به حساسیت پرونده، بلافاصله رسیدگی به آن در دستور کار ماموران قرار گرفت و سرانجام پیکر بیجان این زن در یکی از بیابانهای اطراف کمالشهر یافت شد.
سیدحقیقی با بیان اینکه بررسیها نشان داد «حبیب»، «حمید» و «ارسلان» با تشکیل باندی به نام «ابلیس»، فعالیتهای مجرمانه خود را در زمینه سرقت به عنف و آزار و اذیت دنبال میکنند، گفت: رد پای این سه نفر در پرونده تجاوز به این زن نیز به چشم میخورد و دستگیری این افراد در دستور کار قرار گرفت.
سیدحقیقی با بیان اینکه بررسیهای اولیه نشان داد که این سه نفر به صورت وحشیانهای به این زن تجاوز کرده و وی را مورد آزار و اذیت قرار دادند، گفت: با توجه به حساسیت موضوع، رسیدگی به این پرونده در دستور کار قرار گرفت و سرانجام در اولین روز از اردیبهشتماه سال 88، «حبیب» در منزل پدریاش دستگیر شد.
فرمانده انتظامی شهرستان کرج با بیان اینکه در سوم اردیبهشت ماه 88، «حمید» و یک روز پس از آن نیز «ارسلان» دستگیر شدند، گفت: این افراد که دارای میانگین سنی 25 تا 26 سال بودند، در سوابق خود بیش از 75 فقره سرقت خودرو، کیفقاپی، سرقت مسلحانه و... داشتند.
وی با بیان اینکه بررسیهای اولیه نشان داد که اعضای این باند با سرقت پراید و تنها به دلیل هوا و هوس شیطانی، اقدام به ربودن این زن کردند، گفت: اعضای این باند سه نفره در حوزه سرقت مسلحانه، آزار و اذیت، آدمربایی، سرقت به عنف و... دارای 75 شاکی بودند که سرانجام دادگاه کیفری استان، برای اعضای این باند اعدام در ملاء عام را به عنوان مجازات در نظر گرفت که صبح دیروز اعضای این باند در منطقه کرج، نظرآباد و هشتگرد به دار مجازات آویخته شدند.
سیدحقیقی با بیان اینکه اعدام در ملاءعام این افراد، درس عبرتی برای افراد خلافکار و متجاوز است، گفت: پلیس با جدیت و قاطعیت و بدون هیچ اغماضی با متجاوزان و متخلفان برخورد خواهد کرد.
امحای بیش از یک میلیون سیدی غیرمجاز در پایتخت
رییس پلیس امنیت تهران بزرگ از امحای بیش از یک میلیون CD غیرمجاز و دستگیری 60 نفر در این راستا خبر داد.
به گزارش سایت پلیس، سرهنگ علیرضا محرابی صبح روز گذشته در حاشیه پنجمین مرحله از طرح جمعآوری محصولات ضد فرهنگی گفت: در ادامه تدابیر فرمانده انتظامی تهران بزرگ مبنی بر اجرای گسترده طرحهای امنیت محله محور، پنجمین مرحله از طرح جمعآوری و امحای سیدیهای غیرمجاز در سطح تهران بزرگ اجرایی شد.
وی با بیان اینکه در طرحهای اجرا شده در بهمن و اسفندماه امسال بیش از یک میلیون CD غیرمجاز کشف و امحا شد، گفت: عمده این سیدیهای مکشوفه به صورت غیرمجاز تهیه و تکثیر میشد.
رییس پلیس امنیت تهران بزرگ با بیان اینکه در این راستا تعداد 60 نفر در قالب چندین باند شناسایی و دستگیر شدند، افزود: عمده افراد دستگیر شده در حوزه تکثیر غیرمجاز فیلمها فعالیت میکردند که بررسیها نشان داده است این افراد در تهران فعالیت کرده اما سیدی و اقلام خود را به سایر شهرها منتقل میکردند.
به گفته وی، در میان دستگیرشدگان علاوه بر افرادی که به صورت عمده اقدام به تکثیر غیرمجاز فیلمها میکردند، افرادی که در سر راه چهارراه و خیابانها نیز اقدام به فروش میکردند به چشم میخورد.
محرابی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد افزایش 70 درصدی کشف و امحای سیدیهای غیرمجاز در پایتخت بودهایم، گفت: خوشبختانه برخورد مناسبی از سوی قوهقضاییه و ناحیه 21 صورت گرفته است و امیدواریم این برخوردها تداوم داشته باشد.
به گفته رییس پلیس امنیت تهران بزرگ، این طرح با همکاری وزارت ارشاد اجرایی شده است.
نوبتگیری جانکاه در بیمارستان فیاضبخش
ساعت 6 صبح در یکی از روزهای سرد زمستان به طرف بیمارستان فیاضبخش برای گرفتن نوبت از یکی از پزشکان متخصص راه افتادم. هوا تاریک بود و بسیار سرد. از روز قبل که برف باریده بود، سطح خیابانها یخ زده بودند و راه رفتن را مشکل کرده بود. نزدیک بیمارستان که شدم چشمم به صف طولانی مردم در پشت دربهای بیمارستان خورد. حدود 300 نفر در صف ایستاده و منتظره باز شدن در بیمارستان بودند تا بتوانند وارد بیمارستان و سالن نوبتدهی شوند.
اکثر بیماران را که در صف ایستاده بودند زنان و مردان مسن و سالخورده تشکیل میدادند که اکثرا از اینکه درب بیمارستان بسته است و در هوای سرد منتظر باز شدن آن هستند گلهمند بودند و میگفتند مسوولان بیمارستان میتوانند درب را باز کنند تا وارد سالن نوبتدهی شویم و از سرما هم به دور باشیم ولی این کار را انجام نمیدهند.
حدود ساعت 7:45 صبح بود که درب بیمارستان باز شد و مردم به نوبت وارد سالن شدند اما به محض اینکه وارد سالن نوبتدهی شدند هجوم برند به گیشههایی که مربوط بود به پزشک متخصص. ساعت 8:15 صبح بود که متصدیان نوبتدهی کار خود را شروع کردند و به نوبت به بیماران شماره پزشک موردنظرشان را میدادند. بیمارانی هم بودند که به علت نبود پزشک متخصص مورد نظر موفق به دریافت نوبت نمیشدند. این در حالی است که هیچ اطلاع و آگاهی از طرف بیمارستان به بیماران مبنی بر اینکه پزشک موردنظر در چه روزهایی مشغول به کار است ارایه نمیشود و بیماری که از ساعت پنج یا شش صبح در نوبت ایستاده است بدون اینکه بتواند در همان روز مداوا شود دست از پا درازتر به خانهاش برمیگشت. یک خانم و آقایی، فرزندشان را به بیمارستان آورده بودند و میخواستند دو پزشک مختلف فرزندشان را معاینه کند و به خاطر اینکه هر بیمار فقط برای یک پزشک هر روز میتواند نوبت بگیرد موفق به انجام این کار نشدند. از سوی دیگر پاسخگویی نامناسب متصدیان نوبتدهی به بیماران و برخورد تند آنها از مشکلاتی بود که بیماران از آن گلهمند بودند.
البته این بیمارستان از طریق تلفنی و حضوری پاسخگوی نیازهای بیماران هم هست.
برای دریافت نوبت از طریق سیستم تلفنی گاهی باید مدتها پشت خط ماند تا خط آزاد شود و بیمار بتواند نوبت دکتر موردنظر خود را بگیرد و پیش میآید که بعد از مدتها پشت خط ماندن، اپراتور از پر شدن ظرفیت بخش یا دکتر موردنظر بیمار خبر میدهد و نارضایتی بیماران را به همراه خواهد داشت.
با وجود آنکه روزانه حدود 1700 نفر از طریق تلفنی و حضوری موفق به دریافت نوبت میشوند، هستند مراجعهکنندگانی که هم از طریق تلفنی و هم حضوری موفق به دریافت نوبت نمیشوند. با توجه به اینکه بسیاری از بیماران سالمند بوده یا از شهرستانها مراجعه میکنند ضرورت دارد که هر چه سریعتر مسوولان این بیمارستان قدیمی فکری اساسی برای نحوه پذیرش شایسته از بیماران بکنند.
اجباری شدن بیمه درمان دانشجویان؛ سال آینده
هرچند قرار بود دانشجویان متقاضی ثبتنام در نیمسال دوم سال 93-92 بدون داشتن دفترچه درمان اجازه ثبتنام در واحدهای دانشگاهی خود را نداشته باشند، اجرای ثبتنام اجباری دانشجویان با دفترچه درمانی به نیمسال اول سال 94-93 رسید.
بهمن برزگر، معاون مطالعات و توسعه خدمات بیمهای سازمان بیمه سلامت ایران در مورد آخرین جزییات ثبتنام اجباری دانشجویان با داشتن دفترچه درمان اظهار کرد: در نهایت تفاهمنامهای میان وزارت علوم، سازمان بیمه سلامت ایران و دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص به امضا رسید و سازمان بیمه سلامت کشور این تفاهمنامه را به تمام واحدهای استانی خود ابلاغ کرده است.
بانک پزشکی قانونی
رییس سازمان پزشکی قانونی از آغاز به کار رسمی بانک ژنتیک پزشکی قانونی از ابتدای سال 93 خبر داد و گفت که تنها سه درصد از معاینات پزشکی قانونی مربوط به معاینه جسد است.
مسوولان سلامت «سوپرمن» نیستند
رضوی، قائممقام وزیر بهداشت در امور دانشگاهها در واکنش به برخی اظهارنظرها که مشکلات نظام سلامت را ناشی از سوءمدیریت مسوولان این حوزه میدانند، گفت: مسوولان سلامت سوپرمن نیستند و واضح است منابع تخصیص داده شده به بخش سلامت کافی نیست بنابراین حل مشکلات این حوزه نیازمند هر دو کار «اصلاح مدیریت» و «اصلاح منابع» است.
جشنواره «خوشحجابی» در قم برگزار میشود
ایسنا- مدیر موسسه ریحانهالنبی(ص) از برگزاری جشنواره خوش حجابی در روز 16 اسفندماه در قم خبر داد.
حجتالاسلام ابراهیمپور گفت: جشنواره خوشحجابی روز 16 اسفندماه با حضور جمعی از مسوولان فرهنگی در تالار همایش مرکز فقهی ائمهاطهار(ع) برگزار خواهد شد.
مدیر موسسه ریحانهالنبی(ص) در سخنانی با تشریح فعالیتهای این موسسه از اجرای طرحهایی چون چادرملی، جشنوارههای خوش حجابی و اهدای چادر به دختران مناطق ضعیف کشور خبر داد.
ابراهیمپور تصریح کرد: این طرحها در چندین شهر و استان کشور که نیاز بیشتری احساس میشده از جمله مناطقی از تهران به اجرا درآمده و مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه قاضیپور با اشاره به وضعیت حجاب در کشور گفت: متاسفانه برخی اقدامات نسنجیده در کشور باعث رشد بیحجابی شد که در این بین دولت و صداوسیما، هر کدام به نوبه خود وظیفه دارند در مقابل این جریان بایستند.
وی افزود: در حوزه حجاب عدهای دارای عناد هستند که باید با آنها با قوه قهریه برخورد کرد ولی برخی از مناطق فرهنگ حجاب خاص خود را دارند که باید با توجه به فرهنگ عمومی هر منطقه با آنها رفتار شود.
افزایش میزان چربی بدن از مهمترین علل خطر بروز سرطان
رییس مرکز تحقیقات سرطان کشور با بیان اینکه تاثیر عامل چاقی با روند صعودی سرطان ارتباطی تنگاتنگ دارد، گفت: در بیماران سرطانی هنگام رادیوتراپی میزان تابش اشعه به افراد چاق باید افزایش یابد که موجب بروز عوارض بیشتر اشعه در این افراد میشود.
دکتر محمداسماعیل اکبری با اشاره به اینکه چاقی یک نوع سرطان است به ایسنا گفت: در صورتی که سلامت سلولها دچار اختلال شود، چاقی و متعاقب آن سرطان به وجود میآید.
وی با تاکید بر اینکه افزایش تعداد سلولها و افزایش حجم سلول عامل بروز چاقی است، گفت: افزایش میزان چربی بدن از مهمترین عللی است که موجب افزایش خطر بروز سرطان میشود.
«فارنژیت» و تب روماتیسمی
یک دکترای داروسازی بالینی با بیان اینکه عدم درمان «فارنژیت استرپتوکوکی» منجر به بروز تب روماتیسمی و گلومرونفریت میشود، گفت که تجویز دارو بر اساس نتیجه کشت ترشحات حلق احتمال بروز میکروارگانیسمهای مقاوم را کاهش میدهد.
دکتر حسین خلیلی با اشاره به اینکه فارنژیت، عفونت گلو و حلق است که میکروارگانیسمهای زیادی در آن دخیل هستند، گفت: شایعترین علت فارنژیت عوامل ویروسی مانند آدنوویروسها، رینوویروسها و آنتروویروسها هستند.
وی با بیان اینکه فارنژیت بیشتر در فصل زمستان شایع است، گفت: این بیماری اغلب در کودکان 6 تا 12 سال دیده میشود.
مدیرکل نظارت بر دارو پاسخ داد: مردم داروهای مازاد نیاز را چه کنند؟
پایان سال و بخشی از کار خانهتکانی مربوط میشود به بررسی داروهایی که در طول سال به ویژه در فصل سرما روی هم جمع شدهاند که با توجه به گرانی و کمبود دارو به نظر میرسد دور ریختن همه آنها کمی حیف! به نظر برسد.
برای بسیاری این سوال پیش میآید که آیا داروهای مصرف شده در خانهها را میتوان مجددا به چرخه مصرف بازگرداند یا خیر، در اینباره مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه دارو پس از خروج از داروخانه دیگر قابل بازگشت نیست، گفت: از آنجا که نه مسوول فنی داروخانه و نه هیچ نهاد دیگری نمیتواند سلامت دارو را از حیث رعایت شرایط نگهداری تضمین کند، باید بپذیریم که دارو از چرخه خارج شده است.
دکتر سیدمهدی پیرصالحی درباره سرنوشت داروهایی که در دست مردم میمانند و مازاد بر نیاز آنهاست به ایسنا اظهار کرد: زنجیره سرد دارو از ابتدا تا انتها باید تحت کنترل باشد.وی افزود: یک داروی وارداتی از زمانی که در کارخانه تولیدکننده آماده میشود تا زمانی که از طریق هواپیما منتقل میشود به ایران میرسد و وارد چرخه توزیع میشود و در درجه حرارت معینی نگهداری میشوند.اگر حتی دارویی یک ساعت هم از درجه حرارت معین خارج شده باشد، ما اجازه مصرف آن را نمیدهیم.