Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

آموزش و پرورش هشدار داد؛ افزایش رفتارهای پرخطر در میان دانش‌آموزان

جامعه- درحالی که عنوان می‌شود «اعتیاد» چهارمین عامل مرگ ومیر در ایران است، نقش آموزش و پرورش در تربیت نسل سالم و مجهز به مهارت‌های زندگی بیش از همیشه احساس می‌شود؛ مسوولیت خطیری که قصور در آن پیامدهای جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت‌‌.
هرچند آموزش و پرورش در این سال‌ها همیشه سعی داشته با چراغ خاموش حرکت کند اما با شکستن برخی محافظه‌کاری‌ها و تابوها در راستای نگاه دولت جدید به بحث آسیب‌ها و اجتماعی کردن آنها بالاخره آموزش و پرورشی‌ها حاضر به برخی سوالات درخصوص آسیب‌های اجتماعی پیش روی دانش‌آموزان پاسخ دهند‌‌.
افزایش گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر
دکتر نادر منصور کیایی در گفت‌وگو با ایسنا، درحالی که استقرار «نظام مراقبت اجتماعی از کودکان و نوجوانان» در کشور را امری ضروری می‌داند، گفت‌: آموزش و پرورش به‌طور مستمر و با ابزارهای مختلف، وضعیت آسیب‌های اجتماعی نوجوانان را رصد می‌کند‌‌. جمع‌بندی گزارش‌های آموزش و پرورش نشان می‌دهد که عوامل مخاطره‌آمیز نوجوانان افزایش یافته که همین مساله، خطر گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر را افزایش می‌دهد‌‌.
مهم‌ترین خطرات
وی افزود‌: اگر بخواهم، وضعیت آسیب‌های اجتماعی نوجوانان را توصیف کنیم، می‌توان گفت که «رفتارهای پرخطر» از قبیل خطر گرایش به دخانیات، سوءمصرف مواد و خشونت،‌ مهم‌ترین خطراتی است که نوجوانان را تهدید می‌کند‌‌.
کیایی در این‌باره که گزارش‌های اخیر حاکی از شیوع انواع مخدرهای جدید است، گفت‌: در مورد این گزارش‌ها، لازم است به چند نکته توجه کنیم‌‌. نکته اول اینکه موادمخدر برای فریبندگی و تنوع‌بخشی، هر روز با اشکال و اسامی جدیدی به بازار ارایه می‌شوند بنابراین، بسیاری از این اسامی و اشکال گوناگون از یک واقعیتی به نام ماده مخدر صنعتی نشات می‌گیرند‌‌.
وی ادامه داد‌: نکته دوم، تغییر الگوی مصرف مواد و نکته سوم، سوءمصرف مواد است‌‌. به این معنا که فرد این نگرش را دارد که صرفا از یک داروی آرامبخش یا تقویت حافظه استفاده می‌کند، اما از پیامدها و خطرات روانگردان و اعتیادآور آن آگاه نیست بنابراین در اطلاع‌رسانی هم باید به این نکات ظریف توجه کنیم‌‌. البته همه این موارد نشان می‌دهند که باید به‌طور همه‌جانبه از کودکان و نوجوانان در برابر خطراتی که آنها را تهدید می‌کند، مراقبت کنیم‌‌.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش در ادامه این گفت‌وگو اظهار کرد‌: برخلاف تصور رایج، تحلیل‌های ما نشان می‌دهد، تنها این وابستگی به مواد و اعتیاد نیست که ممکن است نوجوانان را تهدید کند، بلکه مهم‌تر از آن، رفتارهای پرخطر و سوءمصرف مواد هم بسیار خطرناک است‌‌. به عنوان مثال، خطراتی که در زمینه دخانیات، آرامبخش‌ها، انرژی‌زاها وجود دارد که هم خود خطرناک هستند و هم دروازه‌ای برای خطرات بزرگ‌تر را ایجاد می‌کنند‌‌.
کیایی در باره نوع برخورد آموزش و پرورش با دانش‌آموزان معتاد، با اینکه ابتدا باید به جای تعبیر دانش‌آموز معتاد بگوییم، «نوجوان معتاد» و یا «نوجوانان در معرض خطر» و «نوجوانان پرخطر» تصریح کرد‌: دانش‌آموز معتاد، پیش از هر چیز یک نوجوان است که در محیط‌های مختلف خانواده، محله،‌ رسانه‌ها، همسالان و مدرسه زندگی می‌کند و متغیرهای مختلفی در خطرپذیری او نقش دارند ضمن آنکه آموزش و پرورش نیزموضوع رفتارهای پرخطر نوجوانان را موجب نگرانی می‌داند و در این زمینه، علاوه بر خدمات پیشگیری اولیه، خدمات دیگری را هم طراحی کرده‌ است‌‌.
برنامه ویژه آموزش و پرورش
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد‌: براساس این برنامه، از سال تحصیلی جاری و از پاییز امسال، برنامه ویژه‌ای را برای نوجوانان در معرض خطر، طراحی و در دست اجرا داریم که در این برنامه، به دانش‌آموزان در معرض خطر (که گرایش‌های مخاطره‌آمیزی دارند و یا در محیط‌های مخاطره‌آمیزی زندگی می‌کنند) خدمات آموزشی، درمانی، مشاوره‌ای و مددکاری ارایه می‌شود‌‌.

 

رتبه سوم ایران در قاچاق بین‌المللی حیوانات
احمدعلی کیخا، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به نزدیک شدن به روز سوم ماه مارس (12 اسفند) مصادف با تاریخ پذیرش کنوانسیون سایتیس، روز جهانی حیات‌وحش گفت‌: 10 درصد بیش از 61 هزار گونه جانور مهره‌دار در سراسر دنیا در معرض خطر و تهدید انقراض قرار دارند‌.
معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست در نشست مطبوعاتی‌ با تاکید بر اینکه تهدید گونه‌های مختلف در یک کشور بی‌تردید در سایر کشورها نیز تاثیرگذار است، افزود‌: در ایران 535 گونه پرنده شناسایی شده داریم که این تعداد برابر با کل گونه‌های قاره اروپاست و همین مسوولیت ما برای حفظ گونه‌های مختلف را بیشتر می‌کند‌.
وی با یادآوری گونه‌هایی همچون پلنگ آسیایی، سمندر لرستان، شیر ایرانی که در ایران می‌زیستند ولی امروز نسل آنها منقرض شده است، ادامه داد‌: با توجه به شرایط اقلیم و زیستگاهی ایران، 140 گونه جانوری در کشور شناسایی شده است که از این تعداد 4/6 درصد گونه‌ها یعنی 74 گونه در معرض تهدید هستند و در صورت عدم ایجاد عزم ملی برای حفاظت از آنها، شاهد از دست دادن این گونه‌ها خواهیم بود‌.
کیخا حضور بیش از ظرفیت دام در زیستگاه‌ها، توسعه بی‌ضابطه کشاورزی، تجارت غیرقانونی حیوانات را از دیگر تهدیدات حوزه حیات‌وحش اعلام کرد و افزود‌: پس از قاچاق موادمخدر و اسلحه، قاچاق حیوانات و اعضای بدن آنها سومین رتبه قاچاق در دنیا را به خود اختصاص داده و با توجه به موقعیت حساس ایران و سودآوری این قاچاق، در ایران هم یکی از موارد تهدید همین موضوع است‌.
معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست یکی از برنامه‌های سازمان برای مقابله با تهدیدات محیط‌زیست را ایجاد پلیس تخصصی محیط‌زیست در ناجا برای مقابله با موضوع قاچاق حیوانات، آلودگی‌های آب، خاک، هوا، آتش‌سوزی و سایر موارد اعلام کرد و افزود‌: به زودی با ارسال نامه‌ای از سوی معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست به فرماندهی ناجا، این درخواست به صورت رسمی مطرح خواهد شد‌.
وی ضمن تاکید بر اینکه ایجاد پلیس تخصصی محیط‌زیست هیچ تداخل وظیفه‌ای با محیط‌بانان ندارد، تصریح کرد‌: بسیاری از اتفاقات حوزه محیط‌زیست خارج از مناطق تحت حفاظت سازمان و در ارتباط با موضوعاتی همچون ورود و خروج غیرقانونی گونه‌ها از مرزها رخ می‌دهد و این نشان‌دهنده لزوم ایجاد پلیس تخصصی محیط‌زیست است‌.

 

نجات خانواده‌ای از محاصره آتش
اعضای یک خانواده روز جمعه از حریق خانه‌شان نجات پیدا کردند‌‌.
سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این‌باره گفت‌: با اعلام یک مورد حادثه حریق منزل مسکونی در ساعت 17:12  دیروز آتش‌نشانان دو ایستگاه به همراه نرد‌بام و تشک به محل حادثه واقع در خانی‌آبادنو خیابان مهران
 اعزام شدند‌‌.
وی افزود‌: پس از حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد که حریق در طبقه دوم یک ساختمان پنج طبقه مسکونی رخ داده و چهار نفر از اعضای یک خانواده شامل زوجی جوان به همراه دو فرزندشان در میان شعله‌های آتش
 محبوس شده‌اند‌‌.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به تقسیم شدن آتش‌نشانان به دو گروه اظهار کرد‌: یک گروه از آتش‌نشانان عملیات نجات را آغاز کرده و گروه دیگر اقدام به اطفای حریق کرده که مدتی پس از نجات چهار فرد محبوس شده، آتش‌نشانان شعله‌های آتش در این ساختمان را به‌طور کامل مهار و اطفا کردند‌‌.
به گفته ملکی، عوامل آتش‌نشانی در ساعت 17:44 به عملیات خود خاتمه دادند‌‌.
وی درباره علت وقوع این حادثه نیز خاطرنشان کرد‌: کارشناسان آتش‌نشانی پس از انجام اقدامات کارشناسی علت اصلی حادثه را اعلام خواهند کرد‌‌.

 

دستگیری برادران عربده‌کش
رییس پلیس امنیت اخلاقی پایتخت از دستگیری دو برادر عربده‌کش خبر داد‌‌.
سرهنگ علیرضا محرابی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه در پی شکایات تعدادی از شهروندان منطقه شرق تهران علیه دو نفر از اراذل و اوباش منطقه مسعودیه، رسیدگی به این پرونده در دستور کار قرار گرفت، گفت‌: بررسی‌ها نشان داد که فرزاد معروف به «فرزاد کاردی» که از اراذل و اوباش سطح یک تهران محسوب می‌شود و برادرش به نام «فرزین» اقدام به اعمال مجرمانه می‌کنند‌‌. وی با بیان اینکه از طریق شعبه ششم دادیاری ناحیه 14 تهران دستور دستگیری این افراد واصل شد، گفت‌: ماموران با حضور در محل دریافتند که این دو برادر با قمه اقدام به ضرب و شتم چند نفر از شکات کرده و این افراد را از ناحیه سر، گردن و دست راست مورد جراحت قرار داده‌اند‌‌.
محرابی با بیان اینکه ماموران دستگیری این افراد را در دستور کار خود قرار دادند،‌ گفت‌: سرانجام ماموران متوجه شدند که فرزین به صورت مخفیانه به منزل پدری‌اش واقع در مسعودیه وارد شده که سریعا ماموران ضمن رعایت موازین شرعی و قانونی وارد منزل شدند و توانستند فرزین را که قصد فرار داشت در عملیاتی ضربتی دستگیر کنند‌‌.
رییس پلیس امنیت تهران بزرگ با بیان اینکه ماموران در بازرسی از منزل متهم یک قبضه قمه نیم‌متری و یک تبر و همچنین ساطور کشف و ضبط کردند،‌ گفت‌: متهم جهت انجام تحقیقات به بازداشتگاه منتقل شد و در ادامه تحقیقات برای دستگیری برادرش فرزاد که از اراذل و اوباش سطح یک بود متمرکز شد‌‌.

اساتید، دانشجویان و کارکنان اسامی پیشنهادی برای ریاست جدید را اعلام کردند
دانشگاه هنر؛ حمایت همه از پنج نفر
روناک حسینی- دانشگاه هنر برای چندمین‌بار به وزیر علوم نامه نوشت‌‌. این بار اکثریت کارکنان دانشگاه در حمایت از نامه اساتید به وزیر، گزینه‌های پیشنهادی استادان برای ریاست جدید دانشگاه هنر را به عنوان گزینه‌های پیشنهادی خود مطرح کردند‌‌. در این نامه که به امضای بیش از 150 نفر از کارکنان دانشگاه رسیده، تنگی معیشت و سوءمدیریت دانشگاه از علت‌های اصلی اعتراض به وضع موجود و درخواست برای انتخاب رییس جدید پس از پایان دوره ریاست فعلی ذکر شده است‌‌. در نامه‌ای که اساتید دانشگاه هنر به وزیر علوم نوشته‌اند، نام دکتر سیدبهشید حسینی، دکتر فرزان سجودی، دکتر سیدحسن سلطانی، دکتر اسماعیل شفیعی و دکتر مصطفی کیانی به عنوان گزینه‌های پیشنهادی اساتید برای دوره بعدی مدیریت این دانشگاه ذکر شده است‌‌. تنها چند ماه به پایان حکم مدیریت سعید کشن‌فلاح باقی است و اکثریت اساتید و دانشجویان و البته کارکنان دانشگاه طی نامه‌های جداگانه بر همین پنج گزینه برای ریاست دانشگاه در دوره جدید تاکید کرده‌اند که در میان آنها نامی از سعید کشن‌فلاح، رییس فعلی دانشگاه هنر دیده نمی‌شود‌‌. با این وجود اخباری مبنی بر تغییر معاونت‌ها یا فعالیت‌هایی از این دست به گوش می‌رسد که از امید بالای مدیر فعلی به ماندن در جایگاه ریاست دانشگاه هنر خبر می‌دهد‌‌. این امید تا جایی است که چندی پیش، جلسه‌ای از سوی مدیریت با دعوت از اساتید دانشگاه تشکیل شده بود تا طی آن، نامه‌ای در حمایت از مدیریت فعلی امضا شود‌‌. اما تنها حدود 30 نفر در این جلسه شرکت کردند و اغلب ایشان از امضای نامه خودداری کردند‌‌.
نامه‌های دنباله‌دار
برای اولین‌بار نیست که هنری‌ها در اعتراض به وضعیت فعلی مدیریت دانشگاه و با امید به تغییرات مثبت برای وزارت علوم نامه می‌نویسند‌‌. دی‌ماه امسال، دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به شیوه اداره دانشگاه در سه پردیس هنرهای کاربردی، باغ ملی و دانشکده سینما تئاتر تحصن کردند‌‌. به گفته دانشجویان این تحصن به دلیل برخوردهای سلیقه‌ای و امنیتی مدیریت دانشگاه با اعضای با سابقه هیات علمی و شیوه بسته و غیرعادی در جذب و گزینش اعضای جدید و همین‌طور کمبود امکانات اولیه رفاهی در دانشگاه بوده ‌است‌‌. نتیجه حاصل از تحصن دانشجویان در دانشگاه هم می‌شود احضارشان به کمیته انضباطی‌‌. اما ماجرا پشت درهای کمیته تمام نمی‌شود‌‌. عده‌ای از اساتید دانشگاه و سایر دانشجویان در حمایت از این ماجرا نامه‌ای به وزارت علوم می‌نویسند و قریب به 700 امضا پای این نامه ثبت می‌شود‌‌. درخواست تغییر مطابق با وعده‌های دولت تدبیر و امید طبیعی‌ترین خواسته ممکن میان دانشجویان بود‌‌. وزارت علوم هم درخواست دانشجویان معترض به مدیریت و امیدوار به تغییر را بی‌جواب نگذاشت‌‌. بنا به گفته دانشجویان، وزارتخانه قول داده بود هیاتی سه نفره را برای تحقیق و بررسی پیرامون موارد قید شده در شکایت از مدیریت دانشگاه، اعزام کند و اساتید و دانشجویان معترض، امکان اعلام حضوری مشکلاتشان و اثبات ادعایشان را داشته‌ باشند‌‌. قولی که البته محقق شد اما تیم مدیریتی دانشگاه در سکوت، خود به استقبال بازرسان وزارت علوم رفت و معترضان موفق نشدند با آنها دیداری داشته باشند‌‌ اما خبرها درز کرد و هنری‌ها فهمیدند بازدید بدون حضور آنها صورت گرفته و صدای نارضایتی خودشان را به گوش وزیر رساندند‌‌. هر چند وزارتخانه باز هم از خواسته اهالی دانشگاه هنر حمایت کرد اما مدیریت همچنان بر دوام خود اصرار می‌ورزد و به شیوه‌های مختلف قصد در ابقای خود دارد؛ از جا زدن عده‌ای به عنوان نماینده دانشجوها به کمیته تا جمع کردن اساتید و توی رودربایستی گذاشتنشان برای امضای نامه حمایت از مدیر‌‌. هر چند تیم مدیریتی فعلی با تظاهر بر ابقای رییس فعلی، سعی در خنثی کردن فعالیت‌های اکثریت اساتید، دانشجویان و کارکنان برای تغییر و همچنین همکاری‌های مثبت وزارت علوم دارد اما به نظر می‌رسد اکثریت اهالی دانشگاه هنر همچنان با جدیت مطالبات خود را پیگیری می‌کنند‌‌.

 

مرگ موتورسیکلت‌سواران در تابستان دو برابر زمستان
مهر- سال گذشته چهار هزار و 416 موتورسیکلت سوار در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که 34 درصد آنها در فصل تابستان جان باخته‌اند‌‌.
براساس آمارهای سازمان پزشکی‌قانونی کشور، بین مرگ موتورسیکلت‌سواران و فصول مختلف سال ارتباط معناداری وجود دارد به این معنا که در فصول گرم با افزایش تلفات در این بخش و در فصول سرد با کاهش این آمار مواجه هستیم‌‌.
در سال گذشته یک‌هزار و 500 موتورسیکلت‌سوار در فصل تابستان جان خود را از دست داده‌اند که بیشترین آمار تلفات در سال 1391 را به خود اختصاص می‌دهد‌‌. این درحالی است که آمار فوتی‌های موتورسیکلت‌سواران در فصل بهار همین سال یک‌هزار و 162 نفر (3/26 درصد)، در فصل پاییز یک هزار و 88 نفر (6/24 درصد) و در فصل زمستان 666 نفر (1/15 درصد) بوده‌ است‌‌. در سال 1390 نیز شاهد تکرار این روند هستیم تا آنجا که 5/35 درصد کل تلفات موتورها در فصل تابستان گزارش شده ‌است‌‌. در این سال یک‌هزار و 235 موتورسیکلت‌سوار (6/25 درصد) در فصل بهار،‌ یک هزار و 712 نفر (5/35 درصد) در فصل تابستان، یک‌هزار و 230 نفر (5/25 درصد) در فصل پاییز و 646 نفر (4/13 درصد) در فصل زمستان جان باخته‌اند‌‌.
آمار تلفات موتورسیکلت‌سواران در سال 1391 نسبت به سال قبل از آن 4/8 درصد کاهش یافته و از چهار هزار و 823 نفر در سال 1390 به چهار هزار و 416 نفر در سال گذشته رسیده‌ است‌‌.
براساس آمارهای موجود در سال 1392 نیز با وجود آنکه هنوز آمارهای فصل زمستان نهایی نشده است به نظر می‌رسد بیشترین آمار مرگ موتورسیکلت‌سواران در فصل تابستان ثبت شده‌ باشد‌‌.


معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر‌: اعتیاد 5/2 درصد بزرگسالان کشور به  مواد مخدر
معاون ستاد مبارزه با موادمخدر با اعلام شیوع 5/2 درصدی اعتیاد در کشور گفت که ۲۴۰ میلیون فرد 64-15 سال در جهان مصرف‌کننده موادمخدر هستند‌.
به گزارش روابط‌عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، بابک دین‌پرست در نشست صمیمی وزیر کشور با رییس و اعضای هیات‌مدیره خانه خیرین ایران که در محل مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت‌: سازمان بهداشت جهانی مساله اعتیاد به موادمخدر را بعد از سه مساله تولید سلاح‎های کشتار جمعی، آلودگی محیط‌زیست و فقر چهارمین بحران جهانی نام برده که حیات بشری را مورد تهدید و چالش جدی
قرار می‎دهد‌. وی با اشاره به وضعیت اعتیاد در ایران با اشاره به شیوع‌شناسی سال 90 گفت‌: درخصوص وضعیت مصرف موادمخدر و اعتیاد در ایران نیز بر اساس آخرین تحقیق صورت گرفته، یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد که نرخ شیوع مصرف موادمخدر در جمعیت 64-15 سال در کشور 56/2  درصد است که 7/90 درصد آنان مرد و 3/9 درصد را زنان تشکیل می‌دهند‌. دین‌پرست افزود‌: بر اساس این طرح، تریاک، شیشه، کراک و هروئین به ترتیب غالب‌‌ترین ماده مخدر مصرفی در کشور به شمار می‌آیند همچنین کسب لذت، کنجکاوی، تفریح، رفع مشکلات روحی، در دسترس بودن مواد، فشار دوستان، رفع درد، کار سنگین، کاهش علایم بیماری جسمی، اختلافات خانوادگی و رفع مشکلات جنسی از دلایل شروع مصرف مواد در افراد هستند‌.



مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها قرار دارند
یک جراح کلیه و مجاری ادراری عنوان کرد‌: رفتارهای پرخطر به ویژه مصرف موادمخدر، ابتلا به بیماری‌های آمیزشی و هپاتیت در مردان به مراتب بیش از زنان است.


استفاده از کفش‌های تنگ موجب تشدید «بونیون» می‌شود
یک متخصص پوست و زیبایی با اشاره به اینکه «بونیون» عامل تحلیل و فرسایش غضروف شست پاست، گفت‌: استفاده از کفش‌های تنگ و نامناسب موجب تشدید «بونیون» می‌شود‌‌.


نوشابه موجب کاهش رشد تراکم استخوان در کودکان می‌شود
یک متخصص تغذیه، افزایش وزن و چاقی را از جمله عوارض مصرف نوشابه‌های گازدار و دارای قند بالا عنوان کرد و گفت‌: مصرف این نوع نوشابه‌ها در کودکان می‌تواند موجب کاهش رشد استخوانی آنها شود.


آلوده‌ترین وسیله در مطب
نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که گوشی معاینه بیش از دست‌های پزشکان به میکروب و باکتری آلوده است.


جلبک‌خوری برای کاهش وزن!
متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید دریافتند که جلبک‌های دریایی حاوی ترکیبات نهفته و موثر برای کاهش وزن هستند‌‌.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles