چگونگی کمک یارانهها به بخش سلامت در گفتوگو با کارشناسان: فاز دوم، جامع و کارشناسی باشد
«سالانه 700 هزار ایرانی به دلیل هزینههای بالای درمان به زیر خط فقر میروند و تعداد زیادی هم ورشکسته میشوند»؛ این هشداری بود که دکتر علیاکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت ماه گذشته در نخستین کنگره ملی برنامه جامع سرطان در سالن همایشهای صداوسیما اعلام کرد.
وی گفت: سالانه دو هزار میلیارد تومان هزینه درمان سرطان میشود. یک بیمار سرطانی سالانه 20 میلیون تومان هزینه میکند بنابراین لازم است موسسههای خیریه به این بیماران کمک مالی کنند.
شبیه این هشدار را البته پیش از این نیز از زبان بالاترین مقام بهداشتی کشور در دولت دهم شنیده بودیم.
مرضیه وحیددستجردی در مهرماه 91 با اشاره به سهم بالای مردم از پرداخت هزینههای درمان گفت: چیزی حدود 7/5 درصد از جمعیت کشور با هزینههای درمانی به زیر خط فقر میروند.
بعدها اما رییس دولت دهم نهتنها به سخنان وزیرش اعتنایی نکرد بلکه او را از سمت خود برکنار کرد.
اما وزیر بهداشت دولت یازدهم بحث سلامت را از اولویتهای کاری خود عنوان و تلاش کرد که کشتی به گل نشسته دارو و درمان کشور را به ساحل سلامت برساند و نتیجه این اقدامات تا حدودی قیمت داروها را شکست و کمکم سروکله داروهای نایاب و کمیاب هم در بازار ایران پیدا شد.
اجرای طرح با کارشناسی دقیق
حالا اما در فاز دوم هدفمندی یارانهها دولت تصمیم دارد مبلغی را که از محل قیمت حاملهای انرژی و بالا بردن قیمت سوخت به دست میآید به بخش سلامت اختصاص دهد.
استادیار گروه جامعهشناسی دانشگاه تهران در اینباره میگوید: همین که مردم هر سال نسبت به سال قبل به خاطر هزینههای درمان بیشتر به زیر خط فقر رفتهاند، ضعف سیستم سلامت و نیز کاربردی نبودن برنامههای دولت قبلی را نشان میدهد.
حمیدرضا جلاییپور تصمیم دولت یازدهم برای اختصاص درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی را به بخش سلامت در فاز دوم هدفمندی یارانهها منوط به بررسیهای دقیق کارشناسی میداند: باید قبل از اجرایی شدن طرح، مطالعات کارشناسی فراوانی انجام شود تا مثل توزیع یارانه که پول را به جامعه تزریق کردند و در مقابل تورم زیاد شد در بحث دارو همچنین مشکلاتی به وجود نیاید. در کنار این کار و در مراحل بعدی آن باید آمار واقعی افراد نیازمند به این یارانه تهیه شود و این کمکها به دست جامعه هدف برسد. قبل از اجرا شدن طرحهای اینچنینی باید همه جوانب را در نظر گرفت مثل پرداخت یارانهها که اگر از همان ابتدا نیازمندان واقعی را شناسایی میکردند و مبلغ موردنظر به آنها پرداخت میشد بهتر بود تا اینکه الان از مردم بخواهند داوطلبانه کنار بروند که به هر حال پذیرش آن برای خیلی از مردم سخت است.
عضو انجمن جامعهشناسی ایران میافزاید: در سالهای اخیر شرکتهای دارویی هم برای وارد کردن دارو مشکلاتی داشتهاند که مربوط به تحریمها نبوده و به سیاستهای بانک مرکزی برمیگردد. اگر این موارد هم حل شود قیمت دارو تا حدی پایینتر میآید. در زمان دولت قبلی و پرداخت یارانهها، این مبلغ به همه افراد جامعه داده شد و در مقابل انرژی را گران کردند که منجر به تورمی تاریخی شد و رشد اقتصادی را منفی کرد و با اینکه ظاهر خوبی داشت در نهایت به ضرر همه تمام شد. دولت جدید باید از این تجربه استفاده کند و با تشکیل کارگروههای مختلف در صورتی که از هر نظر به صلاح بود این طرح را اجرایی کند.
جلاییپور البته بحث تجهیزات پزشکی را هم در بالا رفتن هزینه درمان بسیار موثر میداند و میگوید: در بحث سلامت و پرداخت یارانه دارو باید بگویم مشکل بیماران فقط دارو نیست و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان هم هزینهای را به آنها تحمیل میکند که اگر هر دو اینها در کنار هم حل شود مشکلات بهداشتی و درمانی مردم حل خواهد شد.
یارانه بعد از کارشناسی
دکتر محمدرضا سربازی، کارشناس مسوول بیماریهای واگیردار در دانشگاه شهید بهشتی نیز درباره یارانه دولت گفت: داروهایی که ما برای افراد مبتلا به بیماریهای واگیردار مانند ایدز، هپاتیت، مالاریا و... تجویز میکنیم به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد ولی مراجعانی داشتهایم که در کنار بیماری فعلیشان مبتلا به بیماری خاص هم بودهاند و از عهده تامین هزینههای درمانشان برنمیآمدند.
وی میگوید: ممکن است در نتیجه چنین طرحهایی دارو ارزانتر در اختیار مردم قرار گیرد ولی مساله اصلی بحث کارشناسی آن است چراکه در کل دولت باید به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم اشراف داشته باشد و با توجه به آن یارانهای را برای این کار اختصاص دهد به خصوص داروهای بیماریهای خاص به دلیل اینکه به دفعات مورد استفاده بیمار قرار میگیرد و هزینه بالایی هم دارد. دولت اگر تا 90 درصد این هزینه را پرداخت کند آن وقت میتوانیم بگوییم مشکل این بیماران رفع شده است.
هفتسین؛ سفره شفابخش باستانی
در آخرین روزهای سال 92 هستیم و شمارش معکوس برای شروع سال جدید آغاز شده بهطوری که حس و حال همه ما برای شروعی دیگر، وصفناپذیر است. بعد از خانهتکانی، خرید وسایل سفره و چیدن سفره هفتسین از اولویتهاست و اما فلسفه این هفتسین باستانی چیست؟ این سفره نمادی از برکت و برگرفته از زندگی اقوام گذشته است و هر یک از سینهایی که در این سفره قرار میگیرد نه تنها نمادی از برکت است بلکه در آنها ردپایی از خواص درمانی نیز یافت میشود که شاید علت اصلی انتخاب آنها برای سفره هفتسین نیز برگرفته از همین ویژگیها باشد.
این سینها که در کنار هم سفره هفتسین نوروزی را تشکیل میدهند، منابعی غنی از انواع ویتامینها و مواد معدنی است که موجب تقویت سیستم دفاعی بدن شده و میتوانند از جسم انسان در برابر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند انواع سرطانها و بیماریهای قلبی و عروقی محافظت کنند.
یک متخصص تغذیه با بیان اینکه هفتسین شامل هفت ماده غذایی مفید و پرانرژی بوده و نمایانگر پیشینه غنی تغذیه سالم در میان ایرانیان باستان است، گفت: تمام خوراکیهای موجود در این سفره به عنوان بهترین مواد غذایی با خواص دارویی و قابلیت درمانی برای تمام ایام سال توصیه میشود.
در این مقاله سعی برآن داریم تا نمادهای سفره هفتسین و خواص شفابخش آنها را رمزگشایی کنیم.
سفره هفتسین ایرانی شامل:
سنجد: نمادی از زایش و تولد و بالندگی و برکت است. سنجد از گذشتههای دور به عنوان یک داروی سنتی شناخته میشد. این میوه سرشار از ویتامینE ،C و کاروتن است که همه آنها از جمله مواد آنتیاکسیدانی هستند. سنجد خاصیت ضدالتهابی دارد و از اینرو افرادی که با بیماریهای استخوانی و مفصلی دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند از آن به عنوان دارو استفاده کنند. همچنین میوهای غنی از کلسیم است که میتواند از نرمی استخوان جلوگیری کند. خوردن سنجد میتواند موجب کاهش خونریزی شود. درخت سنجد از میوه، گل، ساقه، ریشه و پوست و دارای خواص دارویی و صنعتی است، برگ درخت سنجد دارای الکالوئیدی است که در صنایع داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد و گل آن نیز در صنایع آرایشی عطرسازی و داروسازی به کار میرود. سنجد شامل موادقندی گلوکز و شامل مقادیری چربی و مواد پروتئینی نیز است به این ترتیب خاصیت غذایی نیز دارد. میوه سنجد بیشتر نقش دارویی دارد و در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند ضدتهوع و برای درمان اسهال مفید باشد.
سمنو: نماد خوبی برای زایش گیاهی و بارور شدن گیاهان است. سمنو از جوانهگندم تهیه میشود و در سالهای اخیر اهمیت جوانه گندم در برنامه غذایی افراد مورد توجه بسیاری از کارشناسان تغذیه قرار گرفته است. سمنو حاوی پتاسیم، کلسیم، مواد غذایی و ویتامینهاست و میتواند به درمان بسیاری از بیماریها کمک کند با توجه به اینکه سمنو آهن و اسید فولیک فراوان دارد، برای افراد با مشکل کمخونی بسیار مفید است.
سبزه: موجب فراوانی و برکت در سال نو میشود و رنگ سبز آن رنگ ملی و مذهبی ایرانیان است. وجود سبزه یعنی ما نیز مانند دانه، سبزشونده باشیم و قابلیت زایش و پویایی را در روح خود نیز بپرورانیم. به علاوه، سبزی همیشه نشانه خیر و برکت و امید بوده است. دانه سبز میکنیم به امید آنکه دانههای آرزو نیز به ثمر بنشیند و کشاورزی پرخیر و برکتی داشته باشیم و محصول خوبی برداشت کنیم و این همگامی با طبیعت، بیشک، نمادی بسیار زیبا و پرمعناست.
سیب سرخ: نمادی است از باروری و زایش است که راز و رمز آن عشق بوده و نمادی از هدیه الهی میباشد. این میوه غنی از اسیدهای آلی و نمکهای سدیم و پتاسیم است.
بررسیهای انجام شده نشان داده است که خوردن یک سیب در روز میتواند نقش مهمی در ایجاد مصونیت در برابر انواع مختلفی از بیماریها داشته باشد.
پتاسیم مهمترین ماده معدنی موجود در سیب است که از آن به عنوان عنصر جوانی نام برده میشود، چراکه سبب نرم شدن دیواره سرخرگها و کاهش فشارخون میشود.
خوردن سیب در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، رماتیسم، آسم و پوکی استخوان نیز موثر است.
سماق: نماد گندزدایی و پاکیزگی است. سماق ماده غذایی است که به عنوان چاشنی زندگی بر سفره هفتسین قرار داده میشود. براساس مقاله منتشر شدهای از گروه کنترل دارو و غذای دانشکده داروسازی دانشگاه علومپزشکی تهران در سالهای اخیر سماق از چند منظر بیشتر بررسی شده است که اثرات آنتیاکسیدانی، ضد قندخون، ضدهایپراوریسمی و بهخصوص ضدمیکروبی سماق از آن جمله هستند. بررس تحقیقات انجام شده بر اثرات ضدمیکروب سماق نشان میدهد که عصاره میوه این گیاه روی هر دو نوع باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی موثر بوده که این اثر بر باکتریهای گرم مثبت قویتر است.
سیر: اگر چه سیری که بر هفتسین میگذارند نماد محرک شادی در زندگی به شمار میرود اما ایرانیان قدیم به مناسبتهای مختلفی از جمله «سیر سور» این ماده غذایی مفید را به عنوان نعمتی سلامتبخش مورد توجه قرار میدادهاند. به گفته برخی از متخصصان اگر سیر به جای طبیعت در آزمایشگاه ساخته شده بود میتوانستیم از آن به عنوان اکسیر حیات یاد کنیم. سیر دارای خواص دارویی و تغذیهای است. این داروی مقوی، ماده ضدویروسی دارد که میتواند هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا هنگام سلامت به عنوان یک داروی گیاهی برای مقابله با بیماریهای ویروسی مورد استفاده قرار گیرد.
سرکه: سرکه خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و میتواند داروی مناسبی برای گلودرد باشد. علاوه بر این در کاهش فشار خون و کلسترول نیز موثر است. براساس مطالعات انجام شده، سرکه با افزایش جذب کلسیم موجب بهبود استخوانسازی میشود. در افرادی که مبتلا به مسمومیتهای غذایی هستند نیز سرکه میتواند قارچها و میکروبهای بیماریزا را هدف قرار دهد. سرکه علاوه بر اینکه میتواند در کنترل وزن و درمان بیماریهای عفونی موثر باشد، در کاهش وزن نیز مفید است.
تخممرغ: از نوع سفید یا رنگی نمادی از نطفه و نژاد است.
ماهی سرخ: ماهی یکی از نمادهای آناهیتا فرشته آب و باروری است و وجود آن باعث برکت و باروری میشود.
سکه: موجب برکت و سرشاری کیسه است.
آجیل و شیرینی و نقل: نمادی است از زایش و تولد و بالندگی و برکت.اسپند: در زمانهای قدیم مقدس بوده و در رسمهای نیایشی بهکار برده میشده. سپند یا اسپند از جمله سینهایی است که از گذشتههای دور به عنوان نمادی برای برطرف کردن چشم زخم در سفره هفتسین قرار میگرفت. در محلی که اسپند باشد، هیچ میکروبی وجود ندارد. در حقیقت با دود کردن اسپند آلکالوئیدها و ترکیباتی مشابه در محیط آزاد میشوند که هوای اطراف را ضدعفونی کرده و میکروبها را از بین میبرند. اسپند میتواند در درمان آسم نیز موثر باشد. اگر دچار بیخوابی هستید نیز میتوانید از آن به عنوان آرامشبخش یا خوابآور استفاده کنید. همه این سینها در کنار هم قرار میگیرند تا به خاطر داشته باشید در کنار نعمتهایی که خداوند در اختیارتان گذاشته است، میتوانید در سلامت و تندرستی به زندگی ادامه دهید. نوروزی پر از عشق و صفا برایتان آرزو میکنم.
* کارشناس گیاهان دارویی
در آستانه سالی نو روحتکانی را فراموش نکنید!
از کوزه همان تراود که در اوست
مهتا حیاتی- اسفندماه بسیاری از ایرانیان را به فکر خانهتکانی شب نوروز میاندازد. هر سال دغدغهها و گرفتاریها بیشتر میشوند و گرانیها تامین هزینه تعطیلات نوروزی را سختتر میکند اما شاید کمتر کسی فکر کند که باید وقتی هم برای خودش بگذارد؛ وقتی برای روح و روانتکانی. یکی دو سالی است که باب شده پیامکی قبل از نوروز ارسال شود و به نوعی بابت حرفها و کارهای سوءتفاهمآفرین و احتمالا ناراحتکننده عذرخواهی و حلالیتی طلبیده میشود، کار قشنگی است و حسی قشنگتر وقتی که طرف گیرنده پیامک هم پاسخی با مهر و گذشت بدهد، اما این پیامک نمیتواند زخم بعضی از درگیریها و حتی جداییهای پیش آمده را کاملا درمان کند و برای آن فقط مرهمی موقتی است هر چند گفته شود باید گذشت کرد زیرا آنچه به عنوان دوست داشتن دیگران و گذشت از کودکی و از زبان بزرگانی شنیدهایم حرفهای خوشایندی است که همه به نوعی دوست دارند آن را سرلوحه ارتباطات خود قرار دهند اما به خودتان جواب دهید! چند بار نتوانستهاید واقعا و نه برای حفظ ظاهر با دیگران مهربان باشید؟ چند بار گذشت کردهاید اما در درون احساس آرامش و قرار نداشتهاید؟ چند بار بیآنکه خود متوجه شدهاید از اندوه و به دردسر افتادن دیگران خشنود شدهاید؟ حتی ممکن است از این حس خود شرمند شده باشید و در ظاهر سعی کنید آن را جلوی کسی بروز ندهید... اینها فقط یکی دو نمونه از زخمهایی است که با عدم درک صحیح مفهوم گذشت کردن به پستوی ناخودآگاه خود راندهایم، ظاهرا روبوسی و بخشیدن بوده اما چون مشکلات اساسی و منطقی حل و فصل نشدهاند فقط مثل پارچهای روی زخم را پوشاندهایم و یک تلنگر ناراحتکننده کافی بوده که این پارچه را کنار بزند تا زخمهای کهنه چند ساله دوباره سر باز زند. اکثر مذاهب و همه ادیان و نحلههای فکری همواره به نوعی به جریان انرژی در محیط زندگی و حتی کار انسان توجه دارند و به زبانها و بیانهای مختلف متفقالقولند که باید فضای مادی اطراف انسان همواره باز و تمیز باشد تا انرژی در آن حرکت پیدا کند. در ذهن هم همینطور است. همانطور که ظروف لبپر و شکسته، کاغذهای باطله، ظروف پلاستیکی و شیشههای اضافی را در فرآیند خانهتکانی به راحتی دور میریزیم و البته کمی سختتر از لباسهای قدیمی دل میکنیم و به قول معروف بیرون میدهیم! یا حتی برخی اقلام بزرگتر مثل فرشها را میشوییم و مبلمان را بعضا عوض میکنیم باید در ذهن خودمان که به ظاهر از مساحت 25 سانتیمترمکعب کمتر است خانهتکانی گستردهای انجام دهیم زیرا این حجم به ظاهر کوچک وسعتی به اندازه گذشته و حال انسانهای بسیاری دارد که با آنها از کودکی در تعامل بودهایم. باید مدتی را با خود خلوت کنیم، ریشه ناراحتیها خود را پیدا کنیم و به حل و رفع آنها بپردازیم. اگر با کسی قهر هستید مشکل شما رفتار اخیر وی نبوده زیرا رفتار اخیر او بهانهای بوده برای بیدار شدن زخم کهنهای که سالها با خود حمل میکنید. اگر کسی با شما جلوی دیگران بد حرف زده است و شما به هم ریختهاید توهین او نیست که باعث قهر کردن شما شده است خودتان هم میدانید که اگر جلوی دیگران هم از شما عذرخواهی کند آب رفته به جوی باز نمیگردد، چیز دیگری شما را آزرده است شاید مثلا علت بیتوجهیهایی باشد که در دوران کودکی محتمل شدهاید وگرنه همه میدانند کسی که حرف نابهنجاری بر زبان میآورد اوست که زیر سوال میرود نه آن کسی که به او توهین شده است، پس با علم به این موضوع چرا به هم میریزیم؟ زیرا علت درونیتر از آن چیزی است که شنیدهاید. فرصتی برای خود فراهم کنید و ببینید چقدر خودتان را میشناسید؟ چه از خودتان میخواهید؟ چقدر توانایی دارید؟ چقدر خواستههایتان از خودتان منطقی، علمی و واقعگرایانه است؟ برای خود رویا و آرزو ترسیم کنید اما از خیالبافیهای خام و توقع از دیگران دست بردارید. تمرین کنید، از دیگران انتظار و توقعی نداشته باشید و از خودتان در حد معقول چیزی بخواهید. قبل از بروز خشم علت اصلی را پیدا کنید و نگذارید زخمها، غمها و حرفهای نگفته قدیمی و ترکخورده و بیمار زبان حال شما را ناخوش کند زیرا از کوزه همان تراود که در اوست.
وزیر کشور درباره گروگانها: به زودی شاهد خبرهای خوش خواهیم بود
وزیر کشور با اشاره به آخرین اقدامات برای آزادی پنج مرزبان ایرانی گروگان گرفته شده توسط گروه تروریستی جیشالعدل گفت: الان دقیقا آدرسها و مشخصات را داریم و ردها را هم در مذاکرات دادهایم با توجه به شرایطی که در پیش است بهزودی شاهد خبرهای خوش هستیم. عبدالرضا رحمانیفضلی در آخرین نشست خبری خود در سال 92 در وزارت کشور برگزار شد در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آخرین اقدامات برای آزادی مرزبانان ایرانی چه بوده است، اظهار داشت: ما اینها را مانند فرزندان خود میدانیم و حسم این است که ما از خانواده آنها هستیم.
وی با تاکید بر اینکه تمام فعالیتهای لازم را برای آزادی این پنج مرزبان ایرانی انجام دادهایم، افزود: فعالیتهای دیپلماتیک، رسانهای و فعالیتهای مربوط به مسایل امنیتی، نظامی و انتظامی و تا آنجا که مقدور بوده انجام دادیم. مذاکرات رسمی از سوی وزارت خارجه و هم غیررسمی برای آزادی گروگانها انجام شده است و امیدواریم مجموع این اقدامات منجر به آزادی مرزبانان ایرانی شود. وی تصریح کرد: ابتدا حتی وجود گروگانها را هم انکار میکردند اما الان دقیقا آدرسها و مشخصات را داریم و ردها را هم در مذاکرات دادهایم.
رییسجمهور، وزیر امور خارجه، رییس مجلس و فرماندهان نظامی نیز هرکدام پیگیریهای لازم را انجام دادند و به نظر میرسد با توجه به شرایطی که پیش میرود ما شاهد خبرهای خوش خواهیم بود.
داروخانههای شبانهروزی تعطیل نیستند
رییس انجمن داروسازان ایران از فعالیت داروخانههای شبانهروزی در ایام تعطیل و غیرتعطیل نوروز خبر داد و گفت که با توجه به اینکه هر داروخانه شبانهروزی موظف به داشتن سه داروساز است، از این جهت مشکلی در ارایه خدمت به مردم ندارند. دکتر رهبر مژدهیآذر در گفتوگو با مهر اظهار داشت براساس آنچه در قانون دیده شده است، داروخانههای روزانه اجازه ندارند در ایام تعطیل نوروز فعال باشند و در صورت مشاهده، برخورد و جریمه میشوند.
وی با اشاره به اینکه داروخانههای روزانه موظف به هشت ساعت فعالیت در طول روز هستند، ادامه داد: وقتی داروخانههای شبانهروزی در ایام تعطیل فعال هستند، داروخانههای روزانه باید تعطیل باشند.
شماره ۱۱۲، مرکز پاسخگویی به انواع حوادث
مدیر کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفت: کارشناسان خبره مدیریت بحران و سوانح، تمامی حوادث نوروزی را با هدف امدادرسانی بهنگام به حادثهدیدگان رصد میکنند. مرتضی مرادیپور گفت: این مرکز تخصصی با دارا بودن جدیدترین فناوریهای نوین به صورت سختافزاری و نرمافزاری به صورت شبانهروزی تمامی حوادث و سوانح طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت را رصد عملیاتی میکند تا در صورت درخواست کمک اضطراری امدادگران و نجاتگران هلالاحمر به یاری حادثهدیدگان و نیازمندان دریافت خدمات امدادی بشتابند. وی گفت: هدف از این رصد امدادی از سوی کارشناسان خبره مدیریت بحران و سوانح این مرکز تخصصی، ایجاد بستری مناسب برای کنترل و مانیتورینگ وضعیت امدادرسانی به حادثهدیدگان و مسافران نوروزی سال ۹۳ در همه استانهای کشور بوده است. مرادیپور از هموطنان خواست در صورت قرار گرفتن در وضعیتهای اضطراری عمومی و پیچیده در انواع حوادث جادهای و ترافیکی، دریایی و کوهستانی با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگویی اضطراری به انواع حوادث سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در سراسر کشور تماس بگیرند.
ترقهبازی پسر بازیگوش حادثهساز شد
بیتوجهی پسر نوجوان به هشدارهای سازمان آتشنشانی در استفاده از مواد محترقه، انباری خانه مسکونی را به آتش کشید.
به گزارش روابطعمومی سازمان آتشنشانی در پی تماس سراسیمه ساکنان خانه مسکونی با سامانه 125 مبنی بر بروز آتشسوزی، ستاد فرماندهی آتشنشانی تهران آتشنشانان ایستگاه 9 را ساعت 16:19 روز گذشته به شهر ری، پشت بیمارستان فیروزآبادی خیابان شکری کوچه مجاهد اعزام کرد.
شهرام طاهری، فرمانده آتشنشانان اعزامی در این باره گفت: با رسیدن به محل حادثه مشاهده شد یک انباری مملو از وسایل و لوازمخانگی در طبقه سوم یک ساختمان مسکونی کاملا شعلهور شده و آتش در حال سرایت به دیگر نقاط ساختمان بود. این امر درحالی بود که تلاشهای ساکنان خانه برای مقابله با آتش بینتیجه مانده بود. وی افزود: آتشنشانان بیدرنگ با استفاده از تجهیزات کامل انفرادی، دستگاههای تنفسی و یک رشته لوله آبدهی توانستند آتش را کاملا مهار و خاموش کنند و پس از تخلیه کامل دود و اطمینان از عدم وجود آتش پنهان با ارایه توصیهها و تذکرات ایمنی لازم به ساکنان این خانه به عملیات خود پایان دادند. طاهری بازیگوشی و ترقهبازی نوجوان این خانه را علت رخداد این حادثه اعلام کرد و از شهروندان خواست با توجه به نزدیک شدن به شب چهارشنبه آخر سال ضمن راهنمایی کودکان و نوجوانان، کنترل و نظارت بیشتری نسبت به آنها داشته باشند.
ساخت ترقه فاجعه آفرید
ساخت مواد محترقه حادثه آفرید و موجب انفجار و آتشسوزی در یک ساختمان سه طبقه مسکونی شد. این حادثه شب گذشته توسط اهالی محل به سامانه 125 آتشنشانی اطلاع داده شد که بلافاصله با هماهنگی ستاد فرماندهی آتشنشانی تهران در ساعت 23:17 دقیقه آتشنشانان ایستگاههای 38، 70 و همچنین گروه امداد و نجات 5 به محل حادثه در بزرگراه آیتالهد سعیدی، محله تولیدارو، خیابان یادگار اعزام شدند. مهدی فتحی، افسر آماده منطقه 4 عملیات سازمان آتشنشانی تهران که در محل حضور داشت، گفت: چند پسر جوان در طبقه سوم ساختمان سه طبقه مسکونی سرگرم ساخت مواد محترقه بودند که ناگهان این مواد با صدای مهیبی منفجر شد. وی افزود: به دنبال این حادثه واحد طبقه سوم دچار آتشسوزی شد و شعلههای آتش در حال سرایت به طبقات دیگر بود. فتحی تصریح کرد: آتشنشانان بلافاصله با قطع جریان گاز و برق ساختمان به ایمنسازی محل پرداختند و همزمان با خاموش کردن این آتشسوزی، برای یافتن افراد حادثهدیده به جستوجو در طبقات مشغول شدند. افسر آماده منطقه 4 عملیات آتشنشانی ادامه داد: خوشبختانه با واکنش به موقع نیروهای آتشنشانی این آتشسوزی در همان محل شروع آن در طبقه سوم مهار و کاملا خاموش شد و همچنین از گسترش آن به دیگر نقاط ممانعت به عمل آمد.