حسرت سواحل سرسبز گیلان در روز زمین پاک: پسماندها گیلان را میبلعند
اگر سفری زمینی به شهرهای استان گیلان داشته باشید پیش از آنکه بتوانید مسحور زیبایی و سرسبزی آن شوید یا حتی برخلاف تصور اینکه محو بوی خوش شکوفههای نارنج و عطر مزارع چای سبز آنجا شوید، درگیر بوی تعفن ناشی از دفع نامناسب و غیرعلمی زبالههای خانگی خواهید شد. دقیقا در مناطقی که گمان میرود جنگل و حتی سواحل بکر هستند ناگهان با تپهای از زبالههایی مواجه میشوید که شیرابه آنها آبهای زیرزمینی، بوی نامطبوعشان فضا و تفالههایش چشمانداز هر رهگذری را میآزارد. سالهاست که موضوع پسماندها و دفع نامناسب و فقدان کارخانجات بازیافت و تولید کمپوست گیلان این استان ساحلی کشور را درگیر خود کرده است. من در نوروز در سفری زمینی که از آستارا تا چابکسر شهر به شهر این استان را گشتم از صحنههایی که واقعا تاسفبار و دلخراش بودند عکسبرداری کردم؛ صحنههایی از درختانی که از هجوم زباله شاخ و برگشان به جای شکوفه پر از کاغذ و پلاستیک شده بود و حتی مزارعی که برای برنجکاری آماده میشدند و از هجوم پلاستیک در امان نبودند. در ساحل شنی نیز تپههایی دیدم که واقعا به روشنی معلوم نبود زباله آنها را پوشانده است یا از شنها استفاده شده تا روی زبالهها را بپوشانند، سالهاست که محیطزیست این استان نیز از زبالههای خانگی به عنوان یک بحران یاد میکند و این بحران آنقدر مشهود است که حتی اگر بخشی از آن را بر گردن مسافران همیشگی این استان توریستپذیر بیندازند اما باز هم دفع نامناسب و غیرعلمی و نابسامانی پسماندهای قبلی و فعلی را نمیتوان انکار کرد.
تولید 2 هزار تن زباله در نوروز
محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست پس از تعطیلات نوروزی اعلام کرد که در استان گیلان روزانه دو هزار تن زباله در ایام نوروزی تولید شده است.
او از استان گیلان به عنوان استانی پیشرو برای ترویج و آموزش رفتارهای صحیح زیستمحیطی به گردشگران یاد کرد و گفت: با اجرای «گشت ویژه مسیر سبز، ساحل پاک» این استان توانسته است در این ایام اقدامات پیشگیرانه خوبی انجام دهد؛ اقداماتی که هر چند اینچنین مطلوب ارزیابی میشود اما در عمل به نظر من به عنوان یک گردشگر نوروزی بسیار ناکافی بوده است.
البته مدیرکل حفاظت از محیطزیست گیلان معتقد است دو هزار تن زباله هر روز در این استان تولید میشود و فقط مربوط به زمان حضور مسافران نوروزی نبوده است؛ زبالههایی که تنها 50 درصد آنها جمعآوری و دفن میشود و 50 درصد دیگر در طبیعت رها میشوند.
آنطور که در سفر خود شاهد بودم بسیاری از زبالهها در حاشیه رودها، دریا و در میانه جنگلها رها شدهاند؛ زبالههایی که با توجه به نوع خاک و پوشش گیاهی منطقه، شیرابه آنها منابع آبهای زیرزمینی و رودخانهها را بهطور جدی تهدید میکند برخی در اینباره میگویند روزانه 200 مترمکعب شیرابه از زبالههای رها شده تولید میشود که تهدیدی جدی است.
آلودگی زبالهها چه در شکل خشک آن و چه به شکل تر با شیرابهای که تولید میکند فقط جان انسانها و شهروندان گیلانی را تهدید نمیکند بلکه پرندگان به ویژه پرندگان مهاجر و آبزیان این منطقه را نیز بهطور جدی تهدید میکند.
آلودگی به همین جا ختم نمیشود؛ آب رودخانههای آلوده سواحل این استان به دریا میریزد و سلامتی شناگران این منطقه را نیز تهدید میکند. معضلات زمین ناپاک شده این استان فراتر از حد و حوصله این گزارش است و امیدواریم در روز زمین پاک رسیدگی به این معضل فراتر از حرف زدن در همایشها و در قالب برنامه فوری مسوولان قرار بگیرد. برخی از عکسهای گرفته شده را ببینید.
400 هزار بیمار سرطانی تا سال آینده در کشور: آثار امواج و پارازیتها بر سلامت افراد
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اعلام اینکه هر سال 20 تا 30 درصد به آمار بیماران سرطانی در کشور افزوده میشود، اظهار داشت: پیشبینی میشود تا سال آینده 400 هزار مبتلا به سرطان داشته باشیم.
دکتر ایرج خسرونیا با بیان اینکه نشست خبری بیستوپنجمین کنگره پزشکان متخصص داخلی ایران که قرار است از 30 اردیبهشت تا 2 خردادماه امسال در مرکز همایشهای رازی برگزار شود به بررسی وضعیت سرطان در کشور پرداخت و گفت: سرطان پستان در زنان و سرطان پوست در مردان ایرانی حرف اول را میزند.
وی با اعلام اینکه آمار مرگومیر سرطان پستان در ایران خیلی بالاست، افزود: خوددرمانی و درمانهای خانگی و خجالت از مراجعه به پزشک مرد از جمله دلایلی است که باعث شده تا سرطان پستان در خانمهای ایرانی دیر تشخیص داده شود بنابراین زمانی به پزشک مراجعه میکنند که کار از کار گذشته است.
خسرونیا به تفکیک آمار سرطانها در کشورمان اشاره کرد و گفت: سرطان پوست 23 درصد، سرطانهای دستگاه گوارش 14 درصد و سرطان پستان حدود 30 تا 32 درصد است.
وی ادامه داد: سرطانهای دستگاه گوارش در کشورمان روزبهروز در حال افزایش است و این به علت تغییر فرهنگ غذایی، استعمال دخانیات و... است. همچنین استفاده از مادهای به نام ناس در مناطق شمالی و شرقی کشور باعث سرطان معده میشود.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران از سرطان پانکراس به عنوان بدترین نوع سرطان در کشور نام برد و افزود: استعمال دخانیات عامل اصلی ابتلا به این نوع سرطان است.
خسرونیا با اشاره به آمارهای وزارت بهداشت که نشان میدهد در سال 88 بالغ بر 98 هزار نفر در ایران مبتلا به سرطان بودهاند، گفت: با توجه به روند افزایشی 20 تا 30 درصدی ابتلا به سرطان در کشورمان پیشبینی میکنیم تا سال آینده تعداد مبتلایان به سرطان که نیاز به دارو و درمان داشته باشند در حدود 400 هزار نفر باشد.
وی با اعلام اینکه از هر 100 هزار مرد 132 نفر و از هر 100 هزار زن 123 نفر در کشور مبتلا به سرطان میشوند، افزود: آمار میانگین جهانی هم همین است اما با این تفاوت که مرگ و میر سرطانها در کشورمان بیشتر از کشورهای پیشرفته دنیاست.
خسرونیا ادامه داد: 14 درصد سرطانها در ایران منجر به مرگ میشود در حالی که این آمار در ژاپن، آمریکا و کانادا زیر 10 درصد است.
این متخصص بیماریهای داخلی بر ضرورت استفاده از میوه، لبنیات و سبزیجات در برنامه غذایی افراد تاکید کرد و افزود: بررسیها نشان میدهد که با قرار گرفتن این چند قلم خوراکی در سبد غذایی مردم میتوان از بروز 40 درصد سرطانها پیشگیری کرد.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در ادامه به تاثیر امواج و پارازیتها بر سلامت افراد اشاره کرد و گفت: امواج و پارازیتها روی بدن اثر منفی دارند و کسی نمیتواند این واقعیت را منکر شود.
وی از دکلهای مخابراتی، مایکروویو و سایر امواج به عنوان امواج آسیبرسان بر سلامت افراد نام برد و افزود: اثرات سوء بر سلامت افراد متفاوت است و هنوز آمار دقیقی از مراجع بهداشتی کشور در این زمینه منتشر نشده که امواج چقدر تاثیر منفی بر بدن دارند اما آنچه مهم است اینکه اثرات مخرب امواج بستگی به طول موج آنها دارد.
انتقاد از هزینههای بالای دستگاههای پمپ کمکقلبی
گروه جامعه- معاون مرکز تحقیقات بیهوشی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی از هزینههای بالای دستگاههای پمپ کمکقلبی در کشورهایی چون ایران گفت: با گذشت زمان روشهای جدیدی به روشهای درمانی کنونی اضافه خواهد شد و حیطههایی چون نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی به علوم زیستی کمکهای شایانی خواهند کرد و تعداد بیشتری از بیماران تحت درمانهای پیشرفته نارسایی قلب قرار میگیرند.
به گزارش مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، دکتر علی دباغ درباره بیهوشی در بیماران قلبی بهخصوص در موارد نارسایی قلبی سخن گفت و افزود: وقتی بیماری میخواهد تحت درمان قلبی قرار بگیرد یکی از اقداماتی که ممکن است برای وی انجام شود، جراحی است. وی افزود: انجام اعمال جراحی تحت بیهوشی برای بیماران قلبی مخاطرات بسیاری دارد و در عین حال توام با سختیهای بسیار برای پزشکان است.
این استاد تمام بیهوشی قلب دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه البته این اقدام نیازمند یک عملکرد تیمی منسجم و آمادگی کامل همه اعضای تیم از جمله متخصص قلب، جراح قلب، متخصص بیهوشی، پرستاران آیسییو و سیسییو و مابقی اعضای تیم است، خواهد بود، گفت: از آنجا که علوم تجربی از جمله شاخههای مختلف پرشکی، علومی مبتنی بر آزمون و شواهد جدید و متکی به پیشرفت علم هستند با گذشت زمان روشهای جدیدتری برای درمان ابداع میشود.
معاون پژوهشی و قائممقام مرکز تحقیقات بیهوشی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی در پاسخ به اینکه چه میزان از بیماریهای قلبی منجر به عمل جراحی میشوند، گفت: این موضوع بستگی به شرایط اقتصادی هر کشور، وضعیت نظام سلامت آن، امکانات و تجهیزات موجود دارد و نمیتوان گفت پروتکلهای درمان در همه جا یکسان هستند.
وی افزود: به عنوان مثال دستگاه پمپ قلب ممکن است در برخی کشورها چون ایران بسیار گران بوده و هزینهاش برای عامه مردم قابل پرداخت نباشد، اما در برخی کشورها چون آمریکای شمالی و اروپای غربی این اقدامات راحتتر انجام شود، این درصد متفاوت است و با گذشت زمان تعداد بیشتری از بیماران تحت درمانهای پیشرفته نارسایی قلب قرار میگیرند.
اتهام دزدی بهای همراهی با مرد سابقهدار
هفدهم اسفند خانم جوانی توسط صاحب مغازه طلافروشی و همکارانش به عنوان همسر سارق متواری دستگیر شد و به ماموران پلیس تحویل داده شد درحالی که این خانم مدعی بود فرد متواری هیچ نسبت خانوادگی با او نداشته است.
به گزارش جهانصنعت از اداره آگاهی، با انتقال زن جوان به کلانتری، وی در اظهارات خود به ماموران گفت: فردی به نام رضا- که از محل طلافروشی متواری شد- قصد تهیه یک وام برای من داشت. در بین رفتن به مسیر محل دریافت وام، این شخص مدعی خرید تعدادی سکه طلا شد و از من درخواست کرد تا برای خرید سکه و به همراه وی به طلافروشی مراجعه کنم. در داخل مغازه، ایشان پس از گرفتن سکهها و به بهانه دیدن طلاهای پشت ویترین مغازه (به همراه سکهها و درحالی که من در داخل طلافروشی حضور داشتم) از مغازه خارج و ناپدید شد.
صاحب مغازه طلافروشی نیز در اظهارات به ماموران گفت: فردی که اقدام به سرقت سکهها کرد در زمان حضور در داخل طلافروشی این خانم را همسرش معرفی کرد و ایشان نیز هیچ اعتراضی به این مطلب نکرد. همین موضوع باعث شد تا من نیز به آنها اعتماد کرده و تعداد پنج سکه طلا را تحویل آنها دهم.
دستگیری متهم سابقهدار
ماموران تیم تجسس ویژه کلانتری با توجه به این شیوه و شگرد سرقت و بررسی دوربینهای مداربسته طلافروشی موفق به شناسایی یکی از مجرمان سابقهدار در زمینه سرقت شدند که بارها به همین شیوه و شگرد اقدام به سرقت از طلافروشی کرده بود. با شناسایی این متهم به نام محمدرضا. خ (38 ساله) و شناسایی مخفیگاهش در خیابان پیروزی- خیابان پرستار، وی توسط ماموران تیم تجسس ویژه کلانتری 113 بازار دستگیر شد و با تشکیل پرونده مقدماتی در اختیار پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
با انتقال متهم به پایگاه هفتم آگاهی و بررسی سوابق، وی به عنوان یکی از مجرمان سابقهدار پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ و با بیش از هفت فقره سرقت- به این شیوه و شگرد- مورد شناسایی قرار گرفت لذا هماهنگیهای لازم انجام شد و متهم با توجه به تعدد سوابق خود در پایگاه یکم آگاهی و برای ادامه تحقیقات در اختیار کارآگاهان پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
بررسی سوابق متهم حکایت از آن داشت که «محمدرضا. خ» پس از آخرین دستگیری با تامین قرار وثیقه 200 میلیون تومانی در بهمنماه سال گذشته از زندان آزاد شد و مجددا سرقتهای خود را از طریق طرح آشنایی با دختران و زنان جوان برای استفاده از آنها در سرقتها آغاز کرده است.
سرهنگ کارآگاه رحیم فرزام، رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر گفت: با توجه به سوابق متهم در ارتکاب سرقتهای مشابه و به جهت شناسایی دیگر مالباختگان احتمالی که در همین مدت چند ماهه از زمان آزادی متهم توسط وی مورد سرقت، مورد فریب یا کلاهبرداری قرار گرفتهاند دستور انتشار بدون پوشش تصویر متهم از سوی بازپرس شعبه نهم دادسرای ناحیه یک تهران صادر شده؛ لذا از کلیه شکات و مالباختگان دعوت میشود تا جهت پیگیری شکایات خود به پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان نیاوران- سهراه یاسر مراجعه کنند.
اعمال تعرفههای جدید درمان از هفته بعد
معاون درمان وزیر بهداشت از تعیین تکلیف تعرفههای تشخیصی درمانی 93 حداکثر تا هفته آتی خبر داد.
دکتر محمد آقاجانی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اخبار از تعرفههای تشخیصی درمانی 93 گفت: تعرفههای بخش دولتی جهت تصویب نهایی، اواخر اسفندماه سال گذشته به هیات دولت ارسال شد.
وی گفت: در زمینه تعرفههای تشخیصی درمانی بخش دولتی منتظر تصمیم هیات دولت هستیم و حداکثر تا هفته آینده نتیجه آن مشخص خواهد شد.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: تاکید داریم که تعرفههای 93 از اول اردیبهشتماه اجرایی شود. در مجموع حداکثر تا هفته آینده نتیجه تعرفهها مشخص و تعرفههای جدید از ابتدای اردیبهشتماه اعمال خواهد شد.
وی درباره تعرفههای درمان بخشخصوصی نیز گفت: به این منظور فردا جلسه شورای عالی بیمه تشکیل خواهد شد تا تعرفههای بخشخصوصی نیز نهایی شود.
به گفته معاون درمان وزیر بهداشت، تعرفههای درمان بخشخصوصی همزمان با بخش دولتی ابلاغ و اجرایی میشود.
مرگ روزانه 8 نفر به دلیل مواد مخدر: شیوع اعتیاد در دانشآموزان و دانشجویان بالاست
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: روزانه هفت تا هشت درصد از افراد کشور به دلیل اعتیاد به مواد مخدر فوت میشوند.
به گزارش ایسنا، بابک دینپرست در جلسه کمیته تخصصی فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر استان گفت: در ستاد مبارزه با مواد مخدر اولین سندی که تهیه شده سند جامع پیشگیری از اعتیاد است که سال گذشته سند درمان نیز ابلاغ شد.
دینپرست کاهش بار اعتیاد را از اهداف ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و افزود: 40 درصد از جامعه سالم باید تحت پوشش برنامههای استاندارد پیشگیری قرار گیرند. وی با اشاره به اینکه در تمامی کارها نباید منتظر اعتبارات بود، تاکید کرد: از تمام ظرفیتهای علمی و تخصصی موجود با کمترین اعتبارات میتوان بیشترین استفاده را کرد.
کمبود داروی تزریقی، بزرگترین مشکل بیماران تالاسمی
رییس انجمن تالاسمی ایران، بزرگترین مشکل بیماران تالاسمی را کمبود داروهای تزریقی دانست و گفت که مشکل داروهای خوراکی برطرف
شده است.
دکتر مجید آراسته در گفتوگو با ایسنا در تشریح این مطلب گفت: در داروهای تزریقی کاهنده بار آهن که جهت جلوگیری از ایجاد عوارض ناشی از تاثیرات سمی آهن روی قلب، کبد، غدد درونریز و ایجاد دیابت و پوکی استخوان استفاده میشود، کمبود وجود دارد. این داروها شامل داروی دسفرال وارداتی و دفروکسامین تولیدی شرکتهای دارویی داخلی است که ماده اولیه آنها از خارج وارد میشود.
وی با بیان اینکه این کمبود در همه استانها وجود دارد که به چند عامل برمیگردد، افزود: پراکندگی وسیع بیماری در سراسر کشور و سوءمدیریت در نحوه توزیع دارو توسط داروخانهها و انجمنهای مرتبط از عوامل این کمبود است.
12 سال وقت برای نجات دریاچه ارومیه
دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه گفت که تنها هفت درصد از آب دریاچه ارومیه باقی مانده و برای نجات دریاچه ارومیه 12 سال وقت لازم است.
عیسی کلانتری در جلسه مشترک ستاد احیای دریاچه ارومیه با کارگروه استانی افزود: بحث دریاچه ارومیه یک بحث فراملی است و خشک شدن آن کل منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
دبیر کارگروه نجات دریاچه ارومیه اعلام کرد: بسته پیشنهادی احیای دریاچه ارومیه نیمه خردادماه تحویل هیات دولت میشود.
نرخ وقوع قتل کشور 5/2 است
رییس پلیس آگاهی گفت که نرخ وقوع قتل در کشور 5/2 در هر یکصد هزار نفر است.
سردار حسن بتولی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: در کشف جرایم خشن رشد چشمگیری داشتیم و در سال گذشته بالاترین میزان کشف جرم را در طول فعالیت پلیس آگاهی با 88 درصد کشف شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه نرخ قتل به کمترین حد خود رسید، افزود: نرخ وقوع قتل در هر 100 هزار نفر به 5/2 نفر رسید که آمار شفافی است. اکنون نرخ وقوع قتل در برخی از کشورهای دنیا بیش از 15 درصد است. نرخ وقوع قتل در کشور نقطه افتخاری در پلیس است که توانسته نسبت به فرهنگ غنی اجتماعی و اقدامات تخصصی ویژه امنیت را افزایش داده و با کشف قتل ترس از اقدام به قتل را در افراد مستعد افزایش دهد.
بتولی با بیان اینکه درپلیس آگاهی نگاه جنسیتی وجود ندارد،تصریح کرد: بانوان در روابطعمومی و کارهای اداری فعالیت چشمگیری دارند.
میادین تهران در نوبت زیرزمینی شدن
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران از آغاز مطالعات برای توسعه فضاهای زیر سطحی پایتخت خبر داد و گفت که میدان هفتتیر نخستین اولویت برای اجرای پروژه توسعه فضاهای زیرسطحی تهران است.
اقبال شاکری در گفتوگو با مهر ضمن بیان اینکه در برنامه پنج ساله دوم شهرداری موظف به تهیه طرح جامع استفاده از سطوح زیر سطحی شهر تهران شده است، گفت: کمیسیون عمران برای نحوه تهیه این طرح جلساتی را با سازمان زیباسازی، معاونت شهرسازی و فنی عمران شهرداری و مشاوران مربوطه برگزار کرده است.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، میادین ونک، انقلاب و صادقیه نیز از اولویتهای بعدی این طرح مطالعاتی هستند.