آغاز طرح تحول نظام سلامت از دوشنبه جاری: پرداخت 10 درصد هزینه بستری از سوی مردم
رییس سازمان غذا و دارو از آغاز طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: به این ترتیب از روز دوشنبه هیچ بیماری بستری در بیمارستانهای وزارت بهداشت برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی نباید به خارج از بیمارستان هدایت شود.
به گزارش ایسنا، دکتر رسول دیناروند در جریان بازدید از کمیته دارو و درمان و تجهیزات بیمارستانی مرکز طبی کودکان تاکید کرد: از روز دوشنبه پرداختی بیماران بستری به بیمارستانها بیشتر از 10 درصد نخواهد بود و همچنین بیماران روستایی که به بیمارستانها ارجاع میشوند بیشتر از پنج درصد پرداختی نخواهند داشت.وی با تاکید بر اینکه بیماران سرپایی مشمول این طرح نمیشوند، در تعریف بیمار بستری گفت: بیمارانی که زیر شش ساعت در بیمارستان حضور داشته باشند به عنوان بیمار سرپایی تعریف میشوند و حضور بالاتر از شش ساعت در بیمارستان، بیمار بستری محسوب میشود.در این زمینه اطلاعرسانی شفاف و کامل صورت خواهد گرفت و تمام این موارد با نصب پوسترها در بیمارستانها به اطلاع مردم خواهد رسید.
دیناروند ضمن تاکید مجدد بر آنچه بیمار نباید برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی به خارج از بیمارستان هدایت شود، گفت: این امری است که در تمام دنیا اجرا میشود. امکان ندارد در یک بیمارستان معتبر، بیمار با نسخه به دنبال تدارک دارو یا وسیله پزشکیاش باشد داروخانه بیمارستان خود باید تمامی این موارد را برای بیمار تهیه کند. به این منظور لازم است کمیته دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستان تشکیل شود. تشکیل این کمیته در دانشگاهها به اختیار خود دانشگاه و بیمارستانهای تحت پوشش آن قرار داده شده است.
وی افزود: در اعمال جراحی باید دقت شود وسایل پزشکی خاصی که مورد استفاده قرار میگیرد با فهرست مربوطه بیمارستان مطابقت داشته باشد و خارج از این فهرست وسیلهای استفاده نشود.اجماع هر بیمارستان تعیین کننده این فهرست خواهد بود.در مجموع تجویز موارد خارج از این فهرست برای بیماران ممنوع خواهد بود و آن را توصیه نمیکنیم.
رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش قیمت تجهیزات پزشکی افزود: به عنوان مثال قیمت لنز چشمی و همچنین استنت قلبی حدود 50 درصد و همچنین وسایل ارتوپدی حدود 30 تا 40 درصد کاهش قیمت داشتهاند. به دنبال اقدامات در دست انجام، پس از سالها نظام خودکنترلی در بیمارستانها ایجاد میشود چراکه اکنون پول را خود بیمارستان پرداخت میکند و وزارت بهداشت در جهت ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح از بیمارستانهای مربوطه حمایتهای لازم را انجام خواهد داد.وی در ادامه در خصوص نگرانی مسوولان مرکز طبی کودکان از افزایش بار مراجعات به بیمارستانهای نظیر مرکز طبی کودکان به دنبال اجرای این طرح از دوشنبه و لزوم اجرای آزمایشی آن نیز گفت: ادعا نمیکنیم که این طرح به پایلوت نیازی ندارد چراکه اگر به صورت آزمایشی در چند بیمارستان اجرا میشد، بهتر بود اما تقریبا طی شش ماه گذشته اقدامات زیادی روی این مساله در وزارت بهداشت صورت گرفته است و از روسای بیمارستانها، معاونان درمان، غذا و دارو و... نظرخواهیهای لازم انجام شده است.به گفته وی، دولت اصرار دارد که کاهش هزینههای مردم در امر درمان اتفاق افتد چرا که این موضوع امروز یکی از گرفتاریهای بزرگ مردم است و خیلی از وزرای ترجیحشان آن است که این برنامه سریعتر عملیاتی شود.دیناروند ادامه داد: به همین دلیل این طرح پایلوت نشد، مطمئنا در طول کار مشکلاتی وجود خواهد داشت ولی این مشکلات در طول اجرا شناسایی و برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز هر بیمارستان برای اجرای این طرح براساس عملکرد سال 92 آن بیمارستان تعیین شده است، افزود: به این ترتیب عملکرد سال 92، ضریب افزایش بیماران، ضریب افزایش تعرفهها و همچنین ضریب افزایش دارو و ملزوما پزشکی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است که مجموع آن رقمی بالغ بر سه هزار میلیارد تومان شده است.بنا به گفته دیناروند، در آغاز طرح هدف اولیه ما آن است که مردم بر هزینههای بستری بیش از 10 درصد پرداختی نداشته باشند و همچنین برای دارو و ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان هدایت نشوند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در زمینه قیمتهای متعدد وسایل پزشکی با برندهای مختلف گفت: سازمان غذا و دارو به این موضوع ورود کرده است، به عنوان مثال در زمینه قلب کمیته قلب تشکیل شده است تا قیمت تمام برندها و وسایل را استخراج کند. همچنین فراخوان به شرکتها داده خواهد شد و در مورد آن تصمیمگیری میشود.
دیناروند در مورد مطالبات و کسری اعتبارات بیمارستانها نیز اظهار کرد: وزارت بهداشت در سال گذشته بابت کسری اعتبار دانشگاههای علوم پزشکی دو هزار میلیارد تومان ابلاغ کرد.800 میلیارد تومان نیز بیمهها برای پرداخت مطالباتشان در نظر گرفتهاند و تا پایان سال وزارتخانه مبلغ دیگری را نیز پرداخت خواهد کرد.در مجموع دانشگاهها در پایان سال 93 به نقطه سربهسر قطعی میرسند به این ترتیب هیچ بیمارستانی از سالهای قبل مطالبهای نخواهد داشت. همچنین با اصلاح تعرفهها عقبماندگیها در زمینه کارانهها و... نیز جبران میشود.وی همچنین گفت: بسته نظارتی به این منظور تهیه شده که تمام نگرانیها را پوشش داده است، این طرح مطمئنا طی سه ماه آینده بازنگری و نقاط قوت و ضعف آن مشخص میشود.
فانی به مناسبت روز معلم؛
عقلانیت و تدبیر زمینهساز امید
به مناسبت روز معلم علیاصغر فانی، وزیر آموزشوپرورش پیامی منتشر ساخته است. روز معلم امسال در حالی برگزار میشود که تنها چند روز پیش وزیر از مجلس کارت زرد گرفت و این وزارتخانه با نیروهای مازاد در بخشهایی و کمبود نیروی متخصص در بخشهایی دیگر مواجه است. قسمتهایی از این پیام را میخوانید:
به نام آفریدگاری که «قلم» را آفرید و به انسان نوشتن آموخت و او را به زیور«اندیشه» آراست.در ایام فرخنده «بهار» و در سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» خدای بزرگ را شاکرم که توفیق خدمت به زنان و مردانی عطا نموده است که رسولان راستی و درستی و سفیران صداقت و سرافرازیاند و با قلمی در دست و کتابی در دل و چراغی در چشم، حضورشان در بلندای روزگار سبز و مستدام است.آنان که در فراخنای تاریخ، هرگاه کتابی گشوده میشود و اندیشهای رواج مییابد و کلامی متولد میشود و روشنگری رقم میخورد، حضورشان جلوه گری میکند و بیتردید هر آنکه با ظلمت «جهل» و سیاهی «نادانی» به ستیز برخیزد. معلمی را پیشه خود ساخته است.هفته بزرگداشت مقام معلم و گرامیداشت یاد و خاطره معلم شهید مرتضی مطهری، فرصتی مغتنم است تا مراتب سپاس خود را تقدیم معلمانی نمایم که کاروان زندگی بشر، در مسیر حرکت خود هرگز از قافلهسالاری و طلایه داری ایشان بینیاز نبوده است.درود خداوند و توجهات حضرت ولی عصر(عج) از آن شما معلمان و همکارانی باد که از برکت خردمندی و روشنگریتان، «عقلانیت» و « تدبیر» زمینه ساز وزیدن نسیم « امید» در سپهر جامعه اسلامی شده است.
ایمان دارم معلم اثرگذارترین عامل محوری و موثر در توسعه و تعالی آموزشوپرورش است و عبور از چالشهای پیش روی نظام تعلیم و تربیت و نیز تحقق چهار اصل «توسعه همهجانبه مشارکتها»، «ساماندهی و بهسازی منابع انسانی»، «ارتقای مدیریت آموزشگاهی» و «عملیاتی کردن بودجه» تنها با همکاری، همیاری و همدلی معلمان امکانپذیر است.
با تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم امیدوارم با اتکا به لطف الهی و تحت توجهات حضرت ولی عصر(عج) و با رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و تدابیر ریاست محترم جمهوری شاهد مشارکت بیشتر ملت بزرگ ایران و اهتمام ویژه مسوولان به آموزشوپرورش در جهت تحقق پیشرفت و عدالت باشیم.
سلامت ملت در کجای لیست دولت قرار دارد
سالار ایرانزاد- ایران کشوری است که از زمانی که اولین کلمات و سطور تاریخ تحریر شده است صحبت از فرهنگ وتمدن آن بوده و هست و پس از ورود دین مبین اسلام آلودگیها و ناخالصیهای به وجود آمده در نظام شاهنشاهی ساسانی زدوده و پاک شده و به تبع آن اقشار و طبقات مختلف به سوی پاکی، اخلاقیات و انسانیت رهنمون شدند و تا حالا که بنیان نظام بر پیهای پاک و انسانمدار اسلام بنا گردید. از سوی دیگر این کشور از نظر داشتههای مادی به طور بالقوه دارای تمام عواملی است که لازمه سعادت و سلامت آن جامعه به طور اعم وتک تک افراد آن جامعه به طور اخص است اما عملا به وضوح دیده میشود که اینطور نیست.
به بیان ساده کشور ایران هم از نظر معنویات و اخلاق و هم از نظر مادیات و ثروت در جایی از جهان قرار دارد که مردمش باید از نظر سلامت و سعادت و شادی و شاد زیستن سرآمد مردم جهان باشند یا حداقل در طبقهبندی جهانی در سطوح و ردههای نسبتا بالا قرار داشته باشد اما عملا دیده میشود که در این طبقهبندی نه تنها در ردههای بالا قرار ندارد بلکه در اواسط هم نیست و در بخشهای پایین لیست کشورهای جهان برحسب سلامت و شادی و نشاط ایستاده است.
اگر شعارهای بیمحتوا که از برخی تریبونها پخش میشود یا آنهایی که در سایتها و روزنامهها نوشته میشوند کنار گذاشته و نادیده انگاشته شده و به دنبال کاری بگردیم که شده یا قرار بوده بشود، خواهیم دید که چیز زیادی نخواهیم یافت و نخواهیم دید. زیاد مشکل نیست که دریابیم از آنچه داریم چیز چشمگیری در نمییابیم. پس باید به دنبال این بگردیم که چرا چنین است؟
ما که معتقدیم و میگوییم در جامعه و کشوری تنفس میکنیم که سرشار از منابع و منویات معنوی است و همچنین مملو از منابع و معادن اقتصادی است، پس این همه کلیهفروشی و اخیرا بسط دامنه آن به فروش سایر اعضای بدن چرا؟ ما که چنین داریم، مردن مردم در پشت دیوارهای بیمارستانها (حتی یکنفر در سال) و انداختن اندام مریض و نحیف بیماران در بیابانها چرا؟ آیا این سزای این همه ثروت و مکنت مادی و معنوی است.
از یک دهه تا یکسال پیش عزیزان و خدمتگزارانی! که سرنوشت سلامت مردم را رقم میزدند با قدرت و اعتماد به نفس تمام مدعی بودند که در کشور هیچگونه بنزین غیراستاندارد و آلودهای تولید و عرضه نمیشود اما حالا که آمار سرطانهای مجاری تنفسی مردم بسیار بالای حد متعارف قرار گرفته و غیرقابل سرپوش گذاشتن و غیرقابل انکار شده، عزیزان وخدمتگزارانی که برجای آنها تکیه زده داد و فغان برآورده که بنزینهای پتروشیمیها آلوده بوده و نباید تولید و مصرف شوند... حالا سوال اینجاست که چه کسی مسوول و پاسخگوی مرگ آنهایی است که با هزینههای گزاف و سرسامآور سرطان مردند؟ در حالیکه همه آن مقامات زنده و آن ادارات پابرجا و استوار ایستاده و به ریش داغدیدگان بنزین آلوده میخندند. تا عزیزان و خدمتگزاران آینده در مورد پارازیتها و امواج ویرانگری که مولد مرگ و مولودهای ناقص و نارس هستند، چه گویند؟ و سرپوش از هزار چه فجایعی که الان از این بابت بر سر مردم میآید، بردارند.
این دهنکجی به مردم و توهین به شعور آنهاست. اگر خواسته شود که مردم فکر کنند که مقامات و مسوولان و متولیان مردم به طور اعم و ناظران سلامت مردم مانند آنهایی که بر مسند صدارت اتاق بازرگانی ایران و چین تکیه زدهاند به طور اخص نمیدانند لاستیکهای باری و اتوبوس و سواری چینی، دارو و کالاهای بهداشتی و بیمارستانی و درمانی چینی، میوههای هورمونی چینی و بسیاری دیگر از کالاهای وارداتی چینی که موجب رونق اقتصاد کشور چین و ایجاد اشتغال مردم چین است، برای مردم ایران مضر بوده و سلامت و زندگی آنها را به شدت تهدید میکند.
برای مردم بدتر از خوردن آرسنیک این است که تصور شود مردم نمیدانند که عزیزان اداره استاندارد و گمرک و سایر نهادهای دولتی دلسوز میدانند برنج هندی وارداتی دارای آرسنیک بیش از حد مجاز است و نباید وارد کشور شده و به خورد مردم داده شود. همچنین در مورد بسیاری از گوشتهای وارداتی، مرغهای وارداتی، داروها و سایر کالاهای پزشکی وارداتی، میوههای هورمونی و غیرارگانیک که اغلب توسط بازرگانان و تجاری وارد میشوند که بعید است خود یا خانوادهشان از آنچه وارد میکنند استفاده کنند، همچنین اینکه این واردکنندگان مرتبط با کانونهای قدرت، سلامت مردم را بر منافع خود ترجیح میدهند، جای بسیاری تردید است.
اگر مرجع قانونگذاری کشور که گلچین مردم از نظر اخلاق و اخلاص و دانش و بینش در آن گرد آمدهاند سلامت و بهداشت مردم را از اولویتهای قانونگذاری خود لحاظ نکنند و به خصوص دولت که قرار است سلامت مردم از اهم مسوولیتهایش باشد، این رسالت را نادیده انگاشته یا از آن غافل بشود، کیست که این مهم را عهدهدار شود؟ رایجترین اصطلاح بین مردم «هیچ چیز از سلامتی بهتر نیست» است. این اصطلاح به طور روزافزونی مورد استفاده قرار میگیرد زیرا مردم به شدت و به طور روزافزونی نگران هستند و عملا برای این است که از این بابت احساس ناامنی و بیپناهی میکنند. شاید امیدی که قرار بود دولت تدبیر و امید در مردم ایجاد کند، هنوز تحقق نیافته یا به کندی در شرف تکوین است یا موانعی در سر تحقق این امید است. ای بسا که شرط تحقق امید به بهداشت و سلامت مردم در گرو نابودی و حذف عده محدود و معدودی است که در یک دست زر فراوان و در دست دیگر با قرار گرفتن در کانونهای قدرت یا نزدیکی به آنها، زور فراوان دارند.
به راستی چرا چنین شده است؟ شاید به این دلیل است که ثروت و داشته اولی و باارزشتر جامعه که همان منابع اخلاقی و منویات معنوی است در شرف اتمام و زایل شدن است و پیامد و نتیجه آن این شده است که هیچ مدیر و مقام اجرایی دولت خود را جدا و عملا متولی و مسوول سلامت و شادزیستن ملت نمیداند.
مسمومیت هزار نفر از روستاییان آذربایجان شرقی
مسوول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی گفت که وضعیت عمومی مسمومان غذایی در روستای مرکید و اطراف آن واقع در آذربایجان شرقی خوب است.
حسینقلیزاده در گفتوگو با ایسنا درباره حادثه مسمومیت غذایی پیش آمده برای بیش از 1000 نفر از اهالی یکی از روستاهای آذربایجان شرقی گفت: طبق اظهارات مردم، گویا مراسمی در یکی از مساجد این روستا برگزار شده و شرکتکنندگان در این مراسم پس از صرف غذا دچار مسمومیت شدهاند به طوری که تعدادی با علایم سردرد، تهوع، استفراغ، دل پیچه و اسهال به مراکز درمانی مراجعه کردهاند.وی ادامه داد: به دنبال گزارش این حادثه 16 دستگاه آمبولانس با همکاری شهرستانهای اطراف و تبریز به محل اعزام شد و اقدامات سرپایی لازم و همچنین انتقال برخی از بیماران به بیمارستان صورت گرفت.
وی تاکید کرد: هنوز علت این مسمومیت مشخص نیست اما در مجموع وضعیت عمومی مسمومشدگان خوب است و اغلب آنها به صورت سرپایی درمان شدند.
58 هزار نیروی مازاد درآموزشوپرورش
رییس مرکز برنامهریزی و منابع انسانی آموزشوپرورش با بیان اینکه در حال حاضر 58 هزار نیروی مازاد در آموزشوپرورش وجود دارد، گفت که این نیروها به دلایل مختلف از جمله مشکلات جسمانی و همچنین عدم نظارت در به کارگیری با وجود اینکه معلم هستند، هیچگونه فعالیت آموزشوپرورشی ندارند.
نظری در گفتوگو با ایسنا در این باره افزود: با توجه به اینکه ساماندهی نیروی انسانی یک پروژه دقیق، ظریف و زمانبری است به عنوان یکی از سیاستهای مهم آموزشوپرورش در اولویت کاری قرار دارد و با جدیت پیگیری میشود تا بتوانیم تعادل و چینش مناسبی را در سطح نیروی انسانی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه براساس آمار در حال حاضر 58 هزار نیرو در آموزشوپرورش وجود دارد که عملا هیچگونه فعالیت آموزشوپرورشی ندارند، اظهار کرد: بخش زیادی از این نیروها به علت عدم نظارت به صورت مطلوب به کار گرفته نشدند و عدهای نیز به علت داشتن مشکلات جسمانی امکان به کارگیری آنها وجود ندارد بنابراین برای سال تحصیلی پیش رو به دنبال ساماندهی این نیروها به شکل مطلوب هستیم.
به گفته رییس مرکز برنامهریزی و منابع انسانی آموزشوپرورش با وجود این تعداد نیروی مازاد، با کمبود 50 هزار نیرو نیز مواجه هستیم که عمده این کمبودها در مقطع ابتدایی است.
4 سال گذشت؛ از اتوبوس دولتی خبری نشد
معاون ترافیک شهردار تهران با تاکید بر اینکه دولت طبق برنامه باید هر سال یک هزار دستگاه اتوبوس تحویل تهران دهد، گفت که چهار سال است این اتفاق نیفتاده و در مورد مترو هم وضعیت به همین منوال است.
سید جعفر تشکریهاشمی افزود: البته ما دست روی دست نگذاشتهایم و از محل اعتبارات مدیریت شهری که از عوارضی که خود شهروندان پرداخت میکنند تامین میشود، نسبت به تدارک اتوبوسهای مورد نیاز ناوگان اتوبوسرانی و قطارهای مورد نیاز شبکه مترو اقدام کردهایم.
وی با اعلام اینکه امسال 420 دستگاه اتوبوس دوکابین که هر کدام از آنها معادل دو دستگاه اتوبوس تک کابین مسافر جابهجا میکنند به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه خواهد شد، تاکید کرد: در مترو با دو پیش فرض جلو میرویم؛ یکی اینکه دولت از حمل و نقل عمومی حمایت کرده و وزارت نفت به تعهداتش در این ارتباط عمل میکند و دیگر اینکه منتظر آمدن پول دولت نباشیم و همچنان روی پای خودمان ایستاده و کارمان را انجام دهیم.
معاون شهردار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به انگیزه شهردار تهران برای آبادانی و توسعه شهر، اظهار کرد: البته مدیریت شهری تهران هشت سال است که روی پای خود ایستاده و با بسیج امکانات و ظرفیتهای موجود منتظر آمدن پول برای شروع کارها نمانده و بدون هیچگونه حمایتی، پروژههای بزرگی را به تنهایی انجام داده است.