Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

بالا رفتن تولید داخل یا رواج قاچاق؛ واردات مکمل‌های دارویی خارجی ممنوع می‌شود

مدیرکل نظارت بر مکمل‌ها و غذاهای ویژه وزارت بهداشت گفت که دیگر هیچ مجوز جدیدی برای واردات مکمل‌های دارویی از خارج صادر نمی‌شود و از سال آینده فقط مکمل‌های تولید داخل در بازار توزیع می‌شود.
ویدا کاظمی در گفت‌و‌گو با فارس‌ افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون قانونی وزارت بهداشت، از ابتدای امسال دیگر مجوز واردات هیچ نوع مکمل دارویی تمدید نشده و تمام وارد‌کنندگان مکمل‌های دارویی به این سمت هدایت شده‌اند که طی قرارداد با کارخانه‌های دارویی کشور، محصولات خود را در داخل کشور تولید کنند.
وی ادامه داد: این تصمیم برای حمایت از تولید داخل و اشتغالزایی در وزارت بهداشت گرفته شده است و با پایان مهلت مجوز واردات مکمل‌های دارویی به تدریج شاهد حذف مکمل‌های خارجی در بازار و جایگزین شدن همین مکمل‌ها به صورت تولید شده در داخل خواهیم بود.کاظمی گفت: در واقع از ظرفیت خالی خطوط دارویی کشور برای تولید مکمل‌های وارداتی استفاده می‌شود‌ ضمن ‌اینکه چهار کارخانه تولید اختصاصی مکمل دارویی در کشور تاسیس شده و در شرف تولید و ورود محصولات به بازار است.
مدیرکل نظارت بر مکمل‌ها و غذاهای ویژه وزارت بهداشت افزود: حدود 50 درصد مواد اولیه این شرکت‌ها اکنون وارد شده و به زودی مردم شاهد تولید مکمل‌های دارویی شناخته شده قبلی با همان کیفیت و همان شکل و شمایل به صورت تولید داخل در کشور خواهند بود.
وی ادامه داد:‌ برخی کارخانه‌های ایرانی نیز بودند که از قبل مکمل‌های دارویی را با فرمولاسیون بومی ایران تولید می‌کردند که این محصولات نیز به شکل گسترده‌تری در بازار توزیع خواهد شد.
کاظمی گفت:‌ با توجه به اینکه از ابتدای امسال دیگر هیچ ارز مرجعی برای واردات مکمل‌های دارویی به شرکت‌های وارد‌کننده این محصولات داده نشده و با توجه به اینکه تولید داخل این محصولات مشمول حمایت ارزی هم می‌شود، امیدواریم تولید این محصولات در داخل کشور با کاهش قیمت آنها همراه باشد.
وی ادامه داد: ممکن است مردم طی ماه‌های گذشته شاهد نبود برخی مکمل‌های خارجی در بازار بوده باشند که علت آن آغاز روند تولید داخلی این محصولات و اتمام مهلت مجوز واردات آنهاست.
مدیر‌کل نظارت و ارزیابی مکمل‌ها و غذاهای ویژه وزارت بهداشت اضافه کرد: برای جلوگیری از واردات قاچاق مکمل‌ها نیز همکاری نزدیکی بین وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود دارد به طوری که مکمل‌های دارویی اولین گروه محصولاتی بودند که مشمول درج برچسب اصالت و سلامت شدند.
وی گفت: علاوه بر آن توزیع هر‌گونه مکمل فقط در داروخانه‌ها مجاز است و هر‌گونه مکمل خارج از داروخانه و بدون برچسب اصالت و سلامت قاچاق محسوب شده، ردیابی می‌شود و با وارد‌کنندگان و توزیع‌کنندگان آن به شدت برخورد خواهد شد.

 

سلامت 6/2 میلیارد نفر در مخاطره به خاطر فقدان سرویس بهداشتی
| دکتر علیرضا مجیدی| ۱۹ نوامبر (دیروز) هر سال‌، روز جهانی توالت یا دستشویی نامیده می‌شود. در شرایط کنونی ‌کمبود توالت‌های بهداشتی در کشورهای در حال توسعه سلامت 6/2 میلیارد نفر را به مخاطره جدی انداخته است.
این نام‌گذاری در سال ۲۰۰۱ انجام شد و از آن زمان تا به حال مراسم جهانی و کنفرانس‌های منطقه‌ای برای این روز برگزار می‌شود.
در این مراسم دانشگاهیان، متخصصان فاضلاب و طراحان توالت‌ آخرین یافته‌ها را درباره توالت‌های شهری و روستایی به اشتراک می‌گذارند.
موسسه جهانی توالت از هر شخص در کشور خودش می‌خواهد که خواستار توالت‌هایی با کیفیت بهتر‌، تسهیلات بیشتر بهداشتی برای زنان‌، دسترسی بهتر به توالت‌هایی برای ناتوانان‌، مادران و نوزادان و توالت‌های تمیزتر و بیشتر باشند.
گرچه ممکن است با خواندن این  سطور‌، موضوع را شوخی تلقی کنید و آن را فقط یک نام‌گذاری با مزه بدانید ولی حقیقت این است که کمبود توالت‌های بهداشتی در کشورهای در حال توسعه سلامت 6/2  میلیارد نفر را به مخاطره جدی انداخته است‌، نزدیک به 1/1 میلیارد نفر در جهان یعنی یک ششم جمعیت دنیا‌، آب مصرفی‌شان را از منابع آلوده با مدفوع حیوانی و انسانی تامین می‌کنند.
طبق آمار سازمان ملل‌، سالانه 8/1 میلیون کودک تنها به خاطر بیماری‌های اسهالی تلف می‌شوند‌، بیماری‌هایی که با دسترسی به آب و سیستم فاضلاب سالم می‌توان به سادگی از آنها جلوگیری کرد.طبق آماری دیگر نیمی از ساکنان کشورهای در حال توسعه بیماری‌های مرتبط با کیفیت و پاکیزگی آب دارند.
یکی از اهداف برنامه توسعه سازمان ملل این است که  از حالا تا سال ۲۰۱۵‌، هر ساله سیستم بهداشتی دفع فاضلاب را برای ۱۲۰ میلیون نفر تامین کند.

 

* آنتی‌بیوتیک نقشی در درمان سرماخوردگی ندارد.
* 20 درصد سیگاری‌ها به بیماری‌های مزمن انسدادی ریه دچار می‌شوند.
* انرژی آنتی‌سیگنال ماهواره آنقدر پایین است که نمی‌تواند باعث سقط جنین شود.
* ثابت شده آلومینیوم کلراید و اسپری‌ها و مام‌رول‌های ضد‌عرق خطر ابتلا به سرطان را
 افزایش می‌دهد.
* مصرف زیاد مواد آرایشی خطر یائسگی زودرس را افزایش می‌دهد.
* پوست به دلیل آلودگی هوا، کمبود اکسیژن، سیگار، استرس و کم‌خوابی زودتر پیر می‌شود.
* آرایش در پیری پوست تاثیری ندارد به شرط آنکه مواد آرایشی مرغوب باشد و رطوبت بیشتری به پوست برساند.
* دیدن تلویزیون آرامش جسمی و روانی را پیش از خواب از بین می‌برد.

 

* معاون وزیر آموزش‌و‌پرورش گفت: ریاضی برای دانش‌‌آموزان شیرین می‌شود. احتمالا این تصمیم بعد از اعتراضات شدید معلمان و دانش‌آموزان کلاس ششم ابتدایی نسبت به این درس گرفته شده است.
* سایت ساحت به نشانی www.aee.ir برای ثبت سوابق دانش‌آموزان تحصیلی کنکور 92  باز است.
* معاون شهردار تهران در مورد شکایت استانداری از شهرداری تهران مبنی بر استفاده از بودجه حومه شهرداری تهران و مصرف آن در بوستان ولایت گفت‌: استاندار تهران بر اساس گفته‌ای که عنوان کرده باید دفاع لازم هم داشته باشد. اگر وی مستندات خود را ارایه کند ما از این اقدام خوشحال می‌شویم.
* مسیرهای جایگزین خیابان چهارراه ولیعصر اعلام
شد: رانندگانی که از مسیر جنوب به شمال این خیابان تردد می‌کنند باید به خیابان جمهوری رفته و از چهارراه‌ هادی به سمت شمال تردد کنند و از تقاطع رازی و لبافی به خیابان ولیعصر بازگشته و ادامه مسیر دهند. اتوبوس‌هایی که به سمت شمال خیابان در حال تردد کنند هستند باید از جمهوری به سمت شرق و خیابان
 30 تیر رفته و پس از آن به سمت خیابان لبافی‌نژاد ادامه مسیر داده و از مسیر غرب وارد خیابان ولیعصر شوند.

 

آتش‌سوزی در انبار بازار پارچه
آتش‌سوزی در انبار بازار پارچه رخ داده و شنیده شده که این حریق در ناحیه سقف بوده است.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی در گفت‌وگو با فارس ضمن اشاره به وقوع حریق دیروز در بازار تهران گفت: به ما اطلاع داده شد انبار پارچه در بازار آتش گرفته است.
وی ادامه داد: آتش‌سوزی در ناحیه سقف بوده و آتش‌نشانان با حضور در محل حادثه از سرایت آن به سایر نقاط جلوگیری کردند.سخنگوی سازمان آتش‌نشانی بیان کرد: ماموران ایستگاه 7،4 و 3 به محل حادثه اعزام شدند.
این حادثه در بازار تهران کوچه ارامنه رخ داده است.

قتل پسربچه ۷ ساله به دست برادر ناتنی
پسر بچه هفت ساله که هنوز کیف و کتاب‌ مدرسه‌اش بوی تازگی می‌داد به دست برادر ناتنی‌اش به قتل رسید.
به گزارش فارس، شامگاه 19 آبان ماموران پلیس شهر کرج از طریق یک زن جوان از راز یک جنایت هولناک باخبر شدند.
زن جوانی به ماموران پلیس گفت: پس از استحمام متوجه شدم پارسا فرزند 14 ساله‌ام رنگ به رخسار ندارد و از شدت ترس به لکنت افتاده است.
وی افزود: به سمت پارسا رفتم، اما غلیانی در دلش به پا بود و تنها چیزی که به ذهنش می‌رسید این بود که صدایی از امیرعلی فرزند دیگرم به گوش نمی‌رسید.
از پارسا سراغ او را گرفتم اما او اظهار بی‌اطلاعی کرد و همان لحظه مجدد گفت ماموران او را برده‌اند.
مادر جوان که از حرف‌های پارسا شوکه شده بود لحظه‌ای که می‌خواست برای پیدا کردن امیرعلی از کنار پارسا بلند شود ضربه چکشی از سوی او به سرش فرود آمد و نقش زمین شد.وی گفت: دقایقی بعد از زمین بلند شدم و حادثه پیش‌آمده را با خود مرور کردم کسی کنارم نبود. هر دو فرزندم را صدا کردم اما جوابی نشنیدم تا اینکه چراغ روشن آشپزخانه توجهم را جلب کرد.
زن جوان افزود: ابتدا با قدم‌های لرزان به سمت آشپزخانه رفتم‌ اما به جای دیدن امیر‌علی و پارسا رد پای مرگ را دیدم.وی گفت: با چاقوی خون‌آلودی که روی سرامیک آشپزخانه افتاده بود مواجه شدم سپس هراسان به سمت اتاق خواب رفتم و متوجه لکه‌های خون در کف اتاق که تا تخت امیر‌علی ریخته شده بود، شدم.
یک لحظه درنگ کردم و آرزو ‌کردم آن لحظه زنده نباشم تا جسد چاقو خورده فرزندم را در زیر تخت پیدا کنم.نفسم در سینه حبس شده بود و برای یافتن فرزند دیگرم خانه را جست‌و‌جو کردم اما اثری از او نبود.گمان اینکه جنایت پیش آمده از سوی پارسا باشد بیش از پیش تشدید شده بود تا اینکه ابتدا با کلانتری 29 گلشهر کرج تماس گرفتم و حادثه پیش آمده را برای آنان تشریح کردم و از ماموران برای پیدا کردن پارسا کمک خواستم.ماموران بلافاصله راهی محل حادثه شدند و بعد از مطلع کردن بازپرس ویژه قتل برای یافتن پارسا اقدام کردند. تجسس‌های پلیس و تحقیقات از زن جوان مشخص کرد که پارسا برای دیدن مادر اصلی‌اش قصد رفتن به مشهد را داشته است.با توجه به این سرنخ تیم زبده‌ای از ماموران آگاهی با کنترل خروجی‌های شهر و تماس با ترمینال و راه‌آهن موفق شدند پارسا را در ترمینال دستگیر کنند.پارسا 14 ساله بعد از دستگیری‌ به قتل برادر ناتنی خود اعتراف کرد و تحقیقات در این باره ادامه دارد.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles