وزارت بهداشت به دنبال اصلاح حد مجاز فلزات سنگین؛ ضوابط سختگیرانه برای سلامت برنج وارداتی
روز جمعه خبری از سوی مرکز پژوهشهای مجلس منتشر شد، مبنی بر اینکه واردات برنج در کشور افزایش یافته و دو برابر مصرف است. این در حالی است که ایران یکی از تولیدکنندگان برنج مرغوب است و شایبه آلودگی برنجهای وارداتی سالهاست که تکرار میشود. حالا معاون فنی نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو از ضوابطی سخن گفته که وزارت بهداشت در زمینه سلامت برنجهای مصرفی چه وارداتی و چه تولید داخل مد نظر دارد.
دکتر سهیل اسکندری در گفتوگو با ایسنا درباره برنامه ویژه سازمان غذا و دارو در زمینه سلامت برنجهای مصرفی (وارداتی و تولید داخل) گفت: برنامه ویژه سازمان در ارتباط با سلامت برنجها از سال گذشته آغاز شد و معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی محصولات برنج وارداتی و داخلی را تحت پایش و بررسی قرار دادند.
وی گفت: نتایج به دست آمده از این بررسیها نیز طی سال گذشته اطلاعرسانی شد. تا مقطع فعلی از سالجاری نیز در هر موردی که پیش آمده اطلاعرسانیهای لازم انجام و در صورت نیاز محصول مربوطه از بازار جمعآوری شده است.
به گفته اسکندری، به دنبال اقدامات انجام شده در سال گذشته 20 درصد حد مجاز فلزات سنگین و سموم برنج اصلاح شد. البته این موضوع باید در سالجاری روند کاهشی داشته باشد. در مجموع ضابطهها برای برنجهای وارداتی بسیار سختگیرانهتر شده تا سلامت برنجها افزایش یابد به همین دلیل حدود 10 درصد برنجهای وارداتی به علت عدم برخورداری از این ضابطهها بازگشت داده میشوند.
اسکندری «هند» را مهمترین منبع واردات برنج به ایران خواند و گفت: منابع مجاز واردات برنج از این کشور نیز تعیین شده و برای آنها پروانه واردات صادر شده است.
وی گفت: برنجهای تولید داخل نیز باید تا پایان امسال شناسه بهداشتی دریافت کنند بر این اساس امکان توزیع عرضه فلهای برنج وجود نخواهد داشت.
پیش از این مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش خود اعلام کرده بود کسبوکار کشاورزان با افزایش واردات به خطر افتاده است. ایران با واردات بیش از یک میلیون تن برنج در سالهای اخیر پس از کشورهای فیلیپین، نیجریه و عربستان سعودی در رده چهارم واردات برنج جهان قرار گرفته است این در حالی است که عملکرد تولید برنج ایران به تقریب با متوسط عملکرد جهان برابری میکند و میزان واردات کشور حدودا دو برابر میزان نیاز مصرف کشور است.
از طرف دیگر بحث آلودگی برنجهای وارداتی سالهاست که مطرح شده است. سال 88 بود که تبلیغ برنج خارجی در صداوسیما با واکنش برنجکاران و نمایندگان وقت مجلس رو به رو شد. بعد از آن توجه آنها به آلودگی این برنجهای وارداتی معطوف شد و اعلام شد این برنجها حاوی مواد مضر هستند. یک مقام مسوول در سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از احتمال ارجاع پرونده برنجهای وارداتی غیراستاندارد به مراجع قضایی به خاطر وجود ۱۳ نوع برنج وارداتی غیراستاندارد خبر داد، اما یک روز بعد وزیر وقت بهداشت آلودگی برنجهای وارداتی به آرسنیک، جیوه و فلزات سنگین را رد کرد. پس از آن سیل اظهارنظرات گوناگون و متناقض از سوی دولت و نهادهای مختلف آغاز شد و مصرفکنندگان را در سردرگمی رها کرد. وزارت بهداشت اعلام کرد به قطعیتی درباره آلوده بودن برنجهای وارداتی نرسیده است. در عین حال آزمایشهای دیگری حاکی از آلودگی این برنجها به فلزات سنگین بود.
دامنه آلودگی برنجهای وارداتی تنها در ایران نبود که گسترده شد. در همان روزها براساس گزارش آژانس استانداردهای غذایی انگلیس، دولت انگلیس واردات یکی از این برنجها را به دلیل آلودگیها ممنوع کرد. روسیه نیز نسبت به کیفیت برنج هندی معترض بود.
آلودگی برنجهای وارداتی در مقاطع دیگری نیز مطرح شد. آذرماه سال 92 مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برنجهای بابانور (کشور هند)، زیتون (کشور پاکستان)، صدریهاشمی (آستانه اشرفیه)، طارم محلی معطر فریدون کنار، سیاه دم، هاشمی دودی (رشت)، اویلا و ستایش آلوده هستند.
صدری گفت: نمونه برنجهای وارداتی براساس میزان سموم قارچی، فلزات سنگین و از نظر میکروبی و شیمیایی مورد آزمایش قرار میگیرند و در صورت سلامت، مجوز ترخیص و عرضه داده میشود.
وی همچنین تصریح کرد: برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده مجوز ترخیص از سال گذشته به صورت سیستمی و در سامانه مبارزه با قاچاق کالا ثبت و درج میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: شهروندان در صورت مشکوک شدن به مراکز خرید و فروش برنج میتوانند مراتب را به مراکز بهداشتی اطلاع دهند و همکاران ما با مراجعه به آن مرکز و انجام آزمایشهای لازم، سلامت کالا را بررسی خواهند کرد.
با گذشت حدود پنج سال از مطرح شدن بحث برنجهای آلوده، وزارت بهداشت تصمیم دارد نظارت دقیقتر و سختگیرانهتری در این باره اعمال کند.
جلوگیری از سرعت و سبقت غیرمجاز دستورکار جدی پلیس
ایسنا- رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به مرحله دوم طرح تابستانی پلیس از ششم مرداد تا پنجم مهر گفت: برخورد با سرعت و سبقت غیرمجاز، در دستور کار جدی پلیس در این مرحله از سفرها قرار دارد.
سردار دکتر اسکندر مومنی در حاشیه جلسه هماهنگی و اجرای طرحهای ترافیکی با اشاره به اینکه بیشترین حجم تصادفات سالانه مربوط به ماههای مرداد و شهریور است، گفت: مرحله دوم طرح تابستانی از شش مردادماه تا پنج مهرماه اجرا میشود که بر این اساس جلسات هماهنگی هر دو هفته یکبار تا پایان طرح تابستانه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مرحله اول طرح سامانه نظارت مردمی از طریق سامانه پیامک 110120 برای اتوبوسهای بین شهری اجرا شد، گفت: در مرحله دوم سفرهای تابستانی این طرح برای سایر خودروهای حملونقل عمومی مسافربری مانند مینیبوسها و سواریهای مسافربر بین شهری اجرا خواهد شد که بر این اساس شهروندان میتوانند هرگونه تخلف یا تشکر از رانندگان ناوگان مسافربری را از طریق سامانه پیامکی 110120 به اطلاع پلیس برسانند.
به گفته رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی دستورالعمل نحوه استفاده از سامانه پیامک 110120 در خودروهای مسافربری بینشهری نصب شده است در عین حال شهروندان میتوانند برای اطلاع از استفاده از این سامانه عدد یک را به همین سامانه پیامک کنند.
وی با تاکید بر اینکه همچنان رقم کشتهها بالاست و راضی کننده نیست، گفت: براساس آخرین آمارهای پزشکی قانونی شمار کشتههای تصادفات رانندگی در سه ماهه امسال سه درصد کاهش داشته است که باید تلاش کنیم با توسعه حملونقل عمومی افزایش ایمنی خودروها، سرعت در انتقال مجروحان و اصلاح جدول جرایم رانندگی تلاش خواهیم کرد تا میزان کاهش کشتههای تصادفات را افزایش دهیم.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در خصوص پیشنهاد کاهش سرعت در جادههای کشور گفت: کاهش سرعت در جادههای کشور به صورت مقطعی در نقاط حادثه خیز در حال انجام است اما اینکه بخواهیم سرعت را به صورت عمومی در کل کشور کاهش دهیم نیازمند بررسی است. وی با اشاره به اینکه پیشبینی میکنیم در مرحله دوم سفرهای تابستانی با حجم بالای سفرها مواجه شویم گفت: توصیه میکنیم شهروندان پیش از آغاز سفرها نسبت به انجام معاینه فنی و کنترل زمان انقضای بیمهنامه شخص ثالث خود اقدام کنند تا در سفرهای تابستانی با مشکلی مواجه نشوند.
مومنی با اشاره به طولانی بودن زمان سفرهای تابستانی و احتمال افزایش خستگی و خواب آلودگی رانندگان گفت: توصیه میکنیم هر دو ساعت یکبار رانندگان حداقل 10 دقیقه استراحت کنند و بعد ادامه سفر دهند. از سوی دیگر حتما رانندگان خستگی و خواب آلودگی را مدنظر قرار دهند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به تعطیلات عید سعید فطر گفت: در عین حال به تمامی رانندگان توصیه میکنیم تا زمان سفر خود را در این تعطیلات مدیریت کنند تا در بازگشت به مشکلی بر نخورند.
شرایط آزاردهنده برای حیوانات در سیرک شیراز
مهر- مدیر کل محیطزیست البرز با بیان اینکه با وجود داشتن مجوز سه ماه از فعالیت سیرک شیراز به دلیل شرایط آزاردهندهای که در قشم برای حیوانات فراهم کرده بود جلوگیری شد، گفت: اما در حال حاضر این سیرک حداقل استانداردها را رعایت کرده و بعد از ماه رمضان به مدت 20 روز در کرج برپا میشود.
دکتر حسین محمدی افزود: مجوز سریک شیراز پس از برپایی در قشم و شرایط بد نگهداری شیرها در قفس بسیار تنگ لغو شده و اجازه فعالیت آن در کرج داده نشد.
به گفته وی، اما در طول سه ماه گذشته اقدامات خوبی در این سیرک برای رعایت حداقل استانداردها انجام شده به نحوی که در حال حاضر شرایط نسبتا خوبی برای فعالیت دارد و مجوز فعالیت آن مجددا برای بعد از ماه رمضان به مدت 20 روز داده شده است.
مدیرکل محیطزیست البرز اظهار داشت: مسوولان این سیرک با توجه به خبرهایی مبنی بر احتمال آلودگی حیوانات به ویروس سرطان خون از تمام حیوانات تست گرفته و براساس گواهی اداره دامپزشکی کرج حیوانات این سیرک هیچ گونه بیماری ندارند.
محمدی تصریح کرد: در حال حاضر این سیرک ضوابط موجود در دستورالعمل سیرکها که سازمان محیطزیست آن را تدوین کرده رعایت میکند. وی در پاسخ به اینکه مسوولان این سیرک که به دلیل رفتارهای بدی که پیش از این با حیات وحش داشتند در ارتباط با حیوانات خوشنام نیستند، با توجه به درخواست جمع زیادی از مردم و سازمانهای مردمنهاد از مسوولان عالیرتبه حتی رییسجمهور مبنی بر توقف فعالیت سیرکها 20 روز فعالیت این سیرک در یکی از شهرهای همجوار پایتخت واکنش گستردهای به دنبال داشته باشد، تاکید کرد: این آخرین فرصت مسوولان سیرک برای از بین بردن ذهنیت مردم نسبت به ماجرای رفتارهای ناشایست با حیوانات در قشم است که امیدواریم از آن استفاده کنند.
مدیرکل محیطزیست البرز یادآور شد: البته من هم مانند بسیاری از مردم و دوستداران حیات وحش نفس سیرک را در دنیای کنونی نوعی حیوانآزاری میدانم و با آن مخالفم اما تا زمانی که مجوز این فعالیت داده میشود ملاک برپایی رعایت ضوابط و استانداردهاست.
وی افزود: در طول زمان باید با فرهنگسازی علاقه مردم به سیرک رفتن را از بین برد و جایگزینهای بهتری در نظر گرفت تا بتوان تمام سیرکهای کشور را تعطیل کرد.
سیرک شیراز همان سیرکی است که بار قبل در قشم برگزار شد و به دلیل شرایط بد نگهداری شیرها واکنشهای بسیاری در میان جامعه دوستداران محیطزیست و حتی مراجع تقلید به دنبال داشت و با وجود گواهی سلامت دامپزشکی کرج برای حیوانات سیرک برخی از دامپزشکان اسنادی مبنی بر آلودگی شیرهای این سیرک به بیماری سرطان خون که نوعی بیماری واگیر قابل انتقال به سایر گربهسانان است به سازمان محیطزیست ارایه کردهاند.
راهاندازی رشتههای پژوهشمحور زنان در دانشگاهها
مهر- دبیرکارگروه مطالعات زنان از راهاندازی رشتههای پژوهشمحور زنان در دانشگاهها خبر داد. محمد اسحاقی گفت: رشته مطالعات زنان از سال 76 در دانشگاههای کشور راهاندازی شد و برگرفته از رشته مطالعات زنان در کشورهای غربی به ویژه آمریکاست. تولید گفتمان فمینیستی در میان جامعه زنان و دانشگاهی به همراه ایجاد مرکز مطالعات و تحقیقات زنان از اهداف راهاندازی این رشته در کشور بود که مسایل زنان را مورد نقادی و ارزیابیهای جدید قرار میداد. وی ادامه داد: با مصوبات وزارت علوم در حوزه زنان این رشته به سرعت در دانشگاههای دولتی و آزاد راهاندازی شد اما بعد از مدتی به علت چالشهای موجود در این زمینه، بعد از یک دهه اصلاحات اعمال و کمتر در دانشگاهها به اجرا گذاشته شد.
به گفته دبیر کارگروه مطالعات زنان، براساس ارزیابیهای صورت گرفته مشخص شد که اختلالات جدی در این رشته و گروه ارایه شده وجود دارد بنابراین بازنگری آن در دستور کار شورایعالی انقلاب قرار گرفت.
اسحاقی ادامه داد: مطالعات زنان پیش از این در مقطع کارشناسی با دو گرایش حقوق زن در اسلام و زن و خانواده اجرا شده بود.
وی درباره راهاندازی این رشته در مقطع دکترا گفت: این دو گرایش در مقطع دکترا نیز راهاندازی و سرفصلهای آن ایجاد و یک دوره هم در دانشگاه تربیت مدرس به اجرا درآمد اما باز هم بازنگری شد.
دبیر کارگروه مطالعات زنان از راهاندازی رشتههای دیگری در حوزه زنان خبر داد و افزود: رشتههای دیگری در مقاطع ارشد و دکترا راهاندازی میشود که پژوهش محور هم خواهند بود.
افزایش 160 نفری ظرفیت آزمون دستیاری
ایسنا- معاون آموزشی وزارت بهداشت در واکنش به تجمع داوطلبان آزمون دستیاری در مقابل وزارت بهداشت گفت که در تلاش هستیم با اتخاذ تدابیری در عین حال که قانون اجرا میشود، داوطلبان سهمیه آزاد نیز تحت فشار قرار نگیرند به همین منظور پیشبینی شده تا حدود 160 نفر ظرفیت آزمون دستیاری افزایش یابد.
دکتر امیرمحسن ضیائی گفت: اعتراض و تجمع داوطلبان در مقابل وزارت بهداشت در مورد سهمیههای 30 درصدی مناطق محروم است که مصوبه مجلس شورای اسلامی است. وزارت بهداشت تمام تلاش خود را انجام داد تا این قانون قبل از اعلام نتایج اصلاح شود اما متاسفانه فوریت آن رای نیاورد ولی ممکن است برای سال آینده اصلاحاتی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه سعی میکنیم اثر این مصوبه تا حد ممکن تعدیل شود، اظهار کرد: اختصاص 30 درصد سهمیه به مناطق محروم برای آزمون دستیاری عدد کمی نیست بنابراین برای آنکه شانس داوطلبان سهمیه آزاد نیز تضییع نشود، پیشبینی کردهایم حتی الامکان افزایش ظرفیتی داشته باشیم اما باید این مساله را مورد توجه قرار داد که افزایش ظرفیت در آزمون دستیاری کار بسیار مشکل و زمانبری است.
ضیائی با اعلام اینکه حدود 160 نفر افزایش ظرفیت در آزمون دستیاری خواهیم داشت، گفت: این افزایش ظرفیتها بیشتر در دانشگاههای بزرگ صورت خواهد گرفت ضمن آنکه عدد 160 نفر نیز برای آزمون دستیاری عدد زیادی است.
ضیائی درباره زمان اعلام نتایج انتخاب واحدهای آزمون دستیاری افزود: از آنجایی که امسال این آزمون با پیچیدگیهای زیادی روبهرو است و سهمیههای بومی کار را دشوار کرده است سعی میکنیم تا 15 مردادماه نتایج اعلام شود اما این تاریخ
قطعی نیست.
کمک به معتادان پرخطر در حاشیه اتوبانها
فارس- مدیرعامل جمعیت تولد دوباره با اشاره به اینکه به زودی طرح «موبایلسنتر» با همکاری مشترک سازمان بهزیستی کشور و جمعیت خیریه تولد دوباره اجرا خواهد شد، اظهار داشت: این طرح در حاشیه اتوبانها و برای معتادان پرخطر اجرا خواهد شد. عباس دیلمیزاده تصریح کرد: در این طرح مددکاران آموزش دیده در حاشیههای اتوبانها و در جاهایی که معتادان پرخطر حضور دارند، حاضر میشوند و به آنها خدمات رایگان ارایه میدهند. دیلمیزاده افزود: یکی دیگر از برنامههای جمعیت خیریه تولد دوباره راهاندازی نخستین مرکز مددیاران اعتیاد در غرب تهران است که در این مرکز معتادان بهبودیافته حضور پیدا خواهند کرد.
انجام 60 هزار زایمان طبیعی رایگان در کشور
مهر- معاون اجرایی معاون درمان وزارت بهداشت گفت که طی اجرای برنامه ترویج زایمان طبیعی در دوماهه اول میزان سزارین در حدود هشت درصد در بیمارستانهای دولتی و پنج درصد در کل بیمارستانهای دولتی و خصوصی کاهش یافته است. دکتر علی شهرامی افزود: در دو ماهه اول اجرای برنامه تحول نظام سلامت بیش از 60 هزار زایمان طبیعی در 380 بیمارستان وابسته به وزارت بهداشت به صورت رایگان انجام شده که حدود 306 هزار تومان بابت هر زایمان از محل یارانهها پرداخت شده است. وی ادامه داد: برنامههای مختلفی برای ترویج زایمان طبیعی و کاهش میزان سزارین در بیمارستانهای دولتی برای ارتقای شاخص سلامت مادر و نوزاد تدوین شده که میتوان به بهینهسازی فضای فیزیکی اتاقهای زایمان برای حفظ حریم خصوصی مادران باردار و افزایش رضایتمندی آنها و ارایه بستههای تشویقی به ارایهدهندگان خدمات در مراکز دولتی اشاره کرد.
تلاش برای نجات «چشمه سورت»
ایلنا- مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مازندران، عنوان کرد که پس از ثبت رسمی حریم طبیعی و منظری چشمه سورت که حریم تاریخی و حوضچههای آن سالهاست در معرض پاکوب شدن گردشگران قرار دارد، طرحی تدوین شده که براساس آن اطراف این چشمه محصور و برای عبور گردشگران پیادهروهای تخته سنگی ایجاد خواهد شد. چشمه سورت (باداب سورت) چشمهای با رنگهای نارنجی، کرم، طلایی و... و با مسیری پلکانی در فاصله ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی ساری بر فراز ارتفاعات البرز قرار دارد. آب این چشمه زیبا به دلیل وجود املاح معدنی مانند سدیم، کلر، آهن، گوگرد و... با سه مزه تلخ، شور و ترش خود یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این میراث طبیعی را نشان میدهد. دلاور بزرگنیا مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مازندران در مورد تاثیر تعیین حریم حفاظتی برای این چشمه گفت: «ثبت حریم طبیعی و منظری بهانه خوبی شده است که کل امور عمرانی مربوط به چشمه را ضابطهمند کنیم. سازمان میراث فرهنگی استان مازندران با همکاری اداره منابع طبیعی طرحی تهیه کرده که براساس آن ۸۰ درصد بخش اداری آن طی شده و قرار است که قسمتهایی از این دریاچه فنس کشی و محافظت شود. حریم این چشمه نیز که چند 10 هکتار گستردگی دارد به لحاظ تاریخی ارزشمند است و باید برای کاوشهای باستانشناسی و تاریخی محصور شود در حالی که این محوطه و همچنین حوضچههای دریاچه اکنون درمعرض پاکوب شدن توسط گردشگران قرار دارد.»
تخریب خانه «سیمین و جلال» غیرممکن است
ایسنا- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران گفت که تنها کاری که شهرداری میتواند برای خانهی جلال آلاحمد و سیمین دانشور انجام دهد، یک مرمت جزیی و تبدیل آن به مکانی فرهنگی است. 31 تیرماه امسال، خواهرزاده جلال آلاحمد محمدحسین دانایی از طرحی صحبت کرد که براساس آن، احتمالا خانه سیمین و جلال با مشکلاتی روبهرو میشود. معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در گفتوگو با ایسنا تاکید کرد: با توجه به ثبت ملی شدن خانه سیمین و جلال در 24 اسفند 1383، حتی مالک آن هم نمیتواند هیچ دخل و تصرفی در بنا انجام دهد. این خانه تاریخی مانند همه خانههایی که در بافتهای تاریخی کشور قرار دارند، نباید دچار دخل و تصرف یا تخریب شوند. سپیده سیروسنیا ادامه داد: حتی کوچههایی که در این بافتها قرار دارند، امکان تعریض ندارند بنابراین بحثی که برای اجرایی شدن یک طرح در منطقه خانه تاریخی سیمین و جلال مطرح میشود، غیرقابل اجرایی شدن است و هیچ برنامه یا بحثی در آن محدوده نباید ادامه یابد.
سقوط مرگبار خانواده عروس به دره
ایسنا- سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از مرگ خانوادهای در پی سقوط خودرو از پل به دره خبر داد. حسین درخشان در تشریح جزییات این خبر گفت: در ساعت 7:25 روز چهارشنبه از طریق تماس پلیس با مرکز فوریتهای امدادی 112، امدادگران پایگاه شهید رحمتالها اوهانی در جریان سقوط پراید از روی پل قرار گرفتند. وی با بیان اینکه بنا به گزارش تلفنی پلیس راه، اجساد دو نفر از کشتهشدگان در خودرو گیر کرده بود، گفت: بلافاصله اکیپ تخصصی پایگاه امداد جادهای شهید اوهانی جمعیت هلال احمر مرند آذربایجان شرقی با یک دستگاه خودرو نجات به محل حادثه اعزام شد که قبل از رسیدن اکیپ هلال احمر توسط آتشنشانی از درون خودرو رهاسازی شده بودند. سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه به نظر میرسد به دلیل خواب آلودگی راننده این اتفاق رخ داده باشد، گفت: متاسفانه هر پنج سرنشین خودرو که به نظر میرسید از خانواده عروس بوده و از جشن باز میگشتند، در دم جان باختند. درخشان گفت: در این حادثه پنج نفر که سه نفر زن (یک نفر عروس) و دو نفر مرد بودند کشته شدند.
ضربه به سر علت اصلی مرگ و میر در تصادفات
فارس- بنا به گفته رییس سازمان پزشکی قانونی علت اصلی نیمی از مرگ و میرها در تصادفات جادهای ضربه به سر است و نیمی از متوفیان هم در محل حادثه فوت میکنند. احمد شجاعی در جلسه کمیته هماهنگی و اجرای طرحهای ترافیکی با اشاره به کاهش 7/5 درصدی تلفات جادهای در سه ماه نخست سال 93 گفت: در سه ماهه نخست سال 92 تعداد تلفات جادهای چهار هزار و 522 نفر بود که این مقدار در زمان مشابه سال 93 به تعداد چهار هزار و 392 نفر رسیده است. در فروردین 93، 6/5 و در اردیبهشتماه 6/7 درصد کاهش تلفات داشتیم و در خرداد 6/4 درصد تلفات جادهای افزایش پیدا کرد که در مجموع با کاهش 7/5 درصدی روبهرو بودیم. وی افزود: آمار مرگومیر در جادههای برونشهری برابر 8/64 درصد، درونشهری 2/26 درصد و جادههای خاکی و روستایی 4/8 درصد است. رییس سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه بیشترین حوادث جادهای با رقم 4/60 درصد مربوط به معابر برونشهری است، گفت: بیشترین تلفات در سه ماهه اول سال 93 مربوط به استان فارس با 403 نفر، استان تهران با 334 نفر و استان خراسان رضوی با 329 نفر است همچنین استان کهگیلویه و بویراحمد با 42 نفر و اردبیل با 49 نفر کمترین تلفات را داشتند.