«جهانصنعت» آثار اجتماعی گرانی مسکن را بررسی میکند؛ مالکیت در بقای خانواده موثر است
گروه جامعه- هنگام شروع کار دولت یازدهم، تامین مسکن یکی از مطالبات اصلی اقشار مختلف اجتماعی بود اما آمار و ارقام و شرایط بازار چندان چشم انداز روشنی پیش روی دولت تازه سر کار آمده نگذاشته بود. پنجم مهر ماه گذشته یک کارشناس امور جوانان گفت شاخص خانه دار شدن جوانان در کشورهای پیشرفته 8 سال اما در ایران 100 سال است. این تفاوت حاکی از ضعف بزرگ سیاستگذاریهای دولت در بخش مسکن است. غلامرضا علیزاده در گفتوگو با مهر گفته بود جوانان برای خانهدار شدن باید یک قرن در انتظار باشند و دولت یازدهم باید با تقویت و حمایت از بخشهای تعاونی و همچنین تامین مسکن و ممانعت از سرمایهگذاری در بخش مسکن، زمینههای ازدواج جوانان را افزایش داده و مانع از افزایش سن ازدواج در میان جوانان شود. وی بر اساس پژوهشهای انجام شده سالهای اخیر گفت: تامین مسکن یکی از موانع اصلی ازدواج جوانان بوده است. علیزاده تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه جوانان 30 تا 35 درصد حقوق ماهانه خود را صرف هزینه مسکن میکنند اما در تهران زوجها بیش از 100 درصد حقوق دریافتی خود را باید برای اجاره بها یا پول پیش پرداخت کنند.
در شرایطی که طرحهایی برای افزایش باروری و ازدیاد جمعیت در بخشهای مختلف از مجلس تا دولت ارایه میشود، تامین مسکن یکی از مشکلاتی است که به گفته کارشناسان اجتماعی جوانان را از ازدواج و تشکیل خانواده باز میدارد و طرحهای تنبیهی نظیر ممنوعیت وازکتومی و توبکتومی و مجازات حبس برای آن، نقشی در افزایش توان جوانان برای رسیدن به اهداف مورد نظر مسوولان ندارد.
در سال 88 رسانهها خبر از طرح جدید دولت برای خانه دار شدن جوانان دادند. علی نیکزاد، وزیر سابق مسکن و شهرسازی در خصوص طرح صندوق آتیه مهر گفت: در این طرح، والدین پولی را به حساب کودکان خود واریز میکنند و به همان میزان دولت پول به این حساب واریز میکند، تا دولت بتواند در سن 20 سالگی کودکان، از این حساب زمینهای برای تامین مسکن جوانان فراهم کند. وی اضافه کرد: تلاش میکنیم قیمت زمین از هزینه ساخت مسکن خارج شده و به صفر برسد. این امر در مهار و کاهش قیمت مسکن موثر بوده و خانه دار شدن افراد نیازمند مسکن را نیز تسریع خواهد کرد.
ادبیات مسوولان در این دوره آن قدر ساده بود که باور آن دشوار بود. دی ماه سال 89 محمد عباسی، وزیر تعاون به سادگی میگفت: افراد واجد شرایط وجوانان فاقد مسکن میتوانند برای خانهدار شدن به سایت وزارت تعاون مراجعه و ثبتنام کنند. همزمان محمود احمدینژاد از خانه دار شدن جوانان سخن میگفت. به گزارش فارس روز 21 تیر ماه گذشته رییس جمهور سابق با تاکید بر اینکه باید ساخت مسکن را به جایی برسانیم که مسکن کاملا به روز شود، خاطرنشان کرد: باید هر جوانی که ازدواج میکند یک کلید خانه تحویل بگیرد.
اما با گذشت زمان آثار سیاستهای به ظاهر ساده دولت در ارقام و آمارهای در هم پیچیده نمایان شد. در فاصله سالهای 88 تا 91، اجارهنشینی رو به افزایش رفت و در سال 91 به اوج رسید. مرکز آمار ایران از افزایش 82 درصدی قیمت زمین در سال 91 نسبت به سال 90 خبر داد. آمار سال 1391 نشان داد نیمی از تهرانیها به اجاره نشینی روی آوردند و از خرید خانه بازماندند. سال 92 نیز قراردادهای اجارهنشینی افزایش یافت. در ۱۱ ماهه سال 92 بیش از ۵۹۷ هزار و ۹۹۰ قرارداد اجارهنشینی در کل کشور منعقد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن بیش از ۸۸ هزار مورد افزایش یافته بود. این روال حاکی از کاهش قدرت خرید مسکن در میان اقشار مختلف است.
نگاه جامعه شناسان به پدیده گرانی مسکن اما زاویه دیگری دارد. آنها فارغ از پیامدها و عوامل اقتصادی به دنبال آثار این تغییرات بر افراد هستند. دکتر امانالله قرایی مقدم، جامعه شناس درباره مساله گرانی مسکن و تاثیرات اجتماعی آن به خصوص در زندگی جوانان به جهان صنعت میگوید: «مسکن یکی از عوامل مهم بالا رفتن میزان و تعداد ازدواجها، جلوگیری از طلاق و شوق به زندگی است. براساس تحقیقات، احساس مالکیت مسکن سلامت روحی و روانی فرد را بالا میبرد و به همین دلیل موجب سلامت جسمی و بقای عمر میشود. حتی مسایلی مثل موفقیت فرزندان هم به عامل مسکن وابسته است چرا که یکی از فاکتورهای نمایانگر توان اقتصادی است.
وی درباره اهمیت توانمندی اقتصادی در جلوگیری از آسیبهای خانواده میگوید: در ازدواج، طلاق، فرار از خانه و سایر مسایل خانوادگی، اقتصاد تاثیرگذار است. در میان عوامل اقتصادی، مسکن وسیله دوام و بقای خانواده است. دختر و پسری که ازدواج میکنند اگر نتوانند زیر سقفی زندگی کنند که از خودشان باشد یا توان اجاره آن را داشته باشند زندگیشان دوام نمیآورد. نبود مسکن ازدواجها را به تاخیر میاندازد و این کار هم به نوبه خود سلامت روحی افراد را به خطر میاندازد.
قراییمقدم درباره شرایط فعلی تامین مسکن برای جوانان میگوید: متاسفانه با وضع گرانی کنونی مسکن و اجارهبها این موضوع به یکی از چالشهای زندگی جوانان چه در خرید و چه برای اجاره تبدیل شده است.
وی به مسکن مهر به عنوان یک عامل نه چندان موثر اشاره میکند و معتقد است: جوانان ما علاقهمند به زندگی در شهرهای بزرگ و مراکز استانها هستند. توقع جوانان از زندگی باید متعادل باشد اما فراهم کردن تسهیلات برای آنها نیز باید مطابق با نیازشان باشد.
این جامعهشناس به مساله گسترش واحدهای کوچک اشاره میکند و میگوید: با بالا رفتن جمعیت یکی از اثراتی که ایجاد میشود بالا رفتن میزان تراکم نسبی است. در مباحث جمعیت تراکم نسبی، تراکم زیستی و تراکم اقتصادی مورد محاسبه قرار میگیرد. تراکم نسبی یعنی تعداد جمعیت در واحد سطح، بنابراین با افزایش جمعیت این فاکتور تحت تاثیر قرار میگیرد و چارهای جز ساختن واحدهای کوچکتر و بالا رفتن در ارتفاع نیست. با افزایش جمعیت تراکم زیست نسبی افزایش پیدا میکند، آپارتمانها کوچک میشود، به دنبال آن تحرک افراد در خانه کاهش پیدا میکند و برخی از خانهها نمیتوانند برای نگهداری سالمندان مناسب باشند. این محدودیتها در آپارتماننشینی وجود دارد اما در کشور ما هنوز مساحت آپارتمانها نسبت به کشورهایی مثل چین و کرهجنوبی متعادل است.»
حس مالکیت مسکن با کاهش استرسها و نگرانیهای جوانان درباره سکونت میتواند عامل موثری در تصمیم برای ازدواج و فرزندآوری باشد. در عین حال نبود ثبات در بازار مسکن و عدم پیشبینیپذیری شرایط بازار برای آینده تصمیمگیریهایی از این دست را دشوار کرده است.
جزییات اصلاح لایحه هوای پاک
مهر- معاون انسانی سازمان محیطزیست با اشاره به ارایه لایحه هوای پاک به مجلس برای تصویب نهایی گفت که در این لایحه جرایم و مجازاتهای آلایندگی هوا برای افزایش بازدارندگی در برخی موارد تا سه برابر افزایش یافته است.
دکتر سعید متصدی با بیان این مطلب افزود: لایحه هوای پاک از سال 1374 در خصوص نحوه جلوگیری از آلودگی هوا تنظیم شده بود با توجه به گذشت 20 سال از زمان تنظیم آن لازم بود یکسری اصلاحات روی آن انجام شود که شامل حذف موادی که دیگر کارکرد ندارند و اضافه کردن مواد جدید به آن بود.
به گفته وی، از سال 91 مرکز پژوهشهای مجلس اعمال اصلاحاتی بر این لایحه را آغاز کرد که این فعالیتها منجر به ارایه طرحی در کمیسیونهای مختلف مجلس شد.
معاون انسانی سازمان محیطزیست تصریح کرد: پس از بررسی این طرح در کمیسیونهای مختلف مجلس دولت احساس کرد که باید لایحه هوای پاک به صورت جامعتر و کاملتر بررسی شود تا مشکلاتی از قبیل موضوعات مرتبط با بودجه و مغایرت با قانون اساسی در لایحه برطرف شود بنابراین همان زمان دولت از مجلس درخواست کرد که این طرح را متوقف کنند و لایحه هوای پاک از اواخر سال گذشته در دولت تدوین شد.
وی افزود: این لایحه در کمیسیونهای فرعی و اصلی زیر بنایی صنعت و محیطزیست بررسی و تصویب شد و در نهایت ماه گذشته به هیات دولت فرستاده شد.
متصدی اظهار داشت: این لایحه با نظر اکثر اعضای هیات دولت تنظیم و به زودی به مجلس ارایه میشود تا با طی مراحل قانونی تصویب و ابلاغ شود.
معاون انسانی سازمان محیطزیست یادآور شد: در این لایحه یکی از مهمترین مواردی که اصلاح شده
به روز رسانی قوانین تبصرهها و آییننامههاست که با توجه به تعاریف جدید از منابع تولید آلایندگی هوا تعریف شدهاند.
به گفته وی، یکی از مهمترین موارد اصلاح شده در لایحه هوای پاک اصلاح قانون معاینه فنی خودروهاست که از پنج سال برای خودروهای نو به سه سال کاهش یافته است.
متصدی تاکید کرد: از آنجایی که در قوانین پیشین مربوط به آلودگی هوا در خصوص منابع خانگی آلودگی هوا اشارهای نشده بود یکی از مواردی که در لایحه جدید افزوده شده پایش منابع خانگی آلودهکننده هواست.
معاون انسانی سازمان محیطزیست پایش لحظهای پسماندهای بیمارستانی و صنعتی را از دیگر موارد افزوده شده به لایحه جدید هوای پاک عنوان کرد.
وی بررسی بیماریها و آمار مرگومیر ناشی از آلودگی هوا را از دیگر موارد تاکید شده در لایحه هوای پاک دانست.
متصدی تصریح کرد: در این قانون به افزایش جرایم و مجازاتها برای بازدارندگی فعالیتهایی که باعث تخریب محیطزیست و انتشار آلایندهها میشود توجه ویژهای شده به گونهای که در بخشی از موارد جرایم واحدهای آلاینده تا سه برابر قوانین قبلی افزایش یافته است.
معاون انسانی سازمان محیطزیست همچنین استانداردسازی خودروها و سوخت را از دیگر موارد مورد تاکید این قانون برشمرد و افزود: علاوه بر اینکه خودروسازان ملزم هستند تا شهریورماه امسال تمام خودروها را براساس استاندارد یورو4 تولید کنند باید تا پایان سال 97 خودروهای سبک و بنزینی نیز تولیدات خود را از استاندارد یورو4 به استاندارد
یورو 5 ارتقا دهند.
جزییات طرح امر به معروف از زبان یک نماینده: گردشگران خارجی هم امربهمعروف میشوند
طرح امر به معروف و نهی از منکر از جمله طرحهای حساسیتبرانگیز بود که توجه مردم و رسانهها را برانگیخت. این طرح از خردادماه وارد کمیسیون فرهنگی شد و هنوز هم در کارگروه ویژهای در حال بررسی است. پرونده طرح امر به معروف و نهی از منکر پس از پایان تعطیلات تابستانی مجلس بسته میشود تا وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شده و به رای عموم نمایندگان گذاشته شود.
نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا جزییاتی از این طرح را توضیح داده و بر این مساله نیز تاکید کرده است که نباید اجازه دهیم امر به معروف و نهی از منکر در سطح مردمی از تذکر لسانی فراتر برود چرا که مشکلاتی برای جامعه ایجاد خواهد کرد. وی البته به بندی از این طرح نیز اشاره و عنوان کرده است که گردشگران خارجی نیز مشمول امر به معروف و نهی از منکر خواهند شد و در این قانون بین آنها و بقیه شهروندان فرقی نخواهد بود.
پژمانفر گفت: آنچه انتظارات از طرح امر به معروف و نهی از منکر است این است که ایرادات ساختاری که باعث شده موضوع امر به معروف و نهی از منکر نتواند در سطح جامعه اجرایی شود، برطرف شود. موضوع بعدی، فراگیرشدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. امروزه امر به معروف و نهی از منکر در یک فضای حداقلی در سطح جامعه اجرا میشود. شرایط به جایی رسیده که کسانی که امر به معروف و نهی از منکر میکنند نه تنها حمایت نمیشوند بلکه با آنها برخورد میشود.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر از لحاظ جایگاهی در شرایطی قرار گرفته که رییس ستاد - چون جایگاه ستادی است نمیتواند برای پیگیری مطالبات خود، دستگاههای ذیربط مثل وزارتخانهها که 20 و چند دستگاه است را مکلف به پاسخگویی کند. یعنی درواقع نه تنها همعرض این وزارتخانهها نیست بلکه یک مجموعه پاییندست است و از لحاظ جایگاهی نمیتواند نسبت به آنها تکلیفی داشته باشد تا بتواند مکلف کند که مثلا وزارت راه، آموزش، ارشاد چه کارهایی انجام دهند.
این ستاد باید جایگاه بالایی داشته باشد حتی این جایگاه باید جایگاهی فراقوهای باشد چون بعضی از مسایل، منحصر به دستگاههای اجرایی نیست؛ دستگاههای اجرایی و قانونگذار هم باید یکسری تکالیف انجام دهند پس بنابراین ما باید ساختار را طوری ببینیم که این جایگاه بتواند در تعقیب مطالبات خود، دستگاهها را فرا بخواند الزامات خود را پیگیری کند. این ساختار، امروز در ستاد امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد.
به گفته این نماینده این طرح تلاش کرده که مشارکت مردم را داشته باشد و این مساله ضروری است اما مشارکت مردم باید در سطح تذکر لسانی باشد تا مشکلی ایجاد نشود. وی افزود: مساله بعدی این است که اگر کسی با آمر به معروف و نهی از منکر – ولو تذکر لسانی- برخورد کرد، چه مجازاتهایی برای او پیشبینی شود. اشد مجازات برای کسی که در مقابل امر به معروف و نهی از منکر میایستد مد نظر است چون اول اینکه دارد منکر انجام میدهد و ترک معروف میکند دوم اینکه این سنت الهی و شعار الهی را زیر پا میگذارد و با کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند برخورد میکند، لذا ما برای او پیشبینی اشد مجازات را کردهایم که با افرادی که مقابل اینها میایستند، برخورد شود.
وی درباره اینکه اشد مجازات برای این موضوع چیست گفت: ما نگفتیم آن فرد را اعدام کنند اما اشد مجازات به معنای این است که جرایمی برای آنها پیشبینی شود. مجازاتهایی مثل حبس از سه ماه تا شش ماه در مراحلی یا در مراحل بعدی، برخوردهای شدیدتری نسبت به آنها اعمال میشود. این یک عامل بازدارنده خواهد بود. در گذشته در این موضوع قانون ضعف داشت و هیچگونه حمایتی از آمر به معروف و نهی از منکر وجود نداشت. امروز ما این حمایتها را در قانون گنجاندهایم.
وی درباره تذکر به گردشگران خارجی گفت: فرض کنید شما به اروپا میروید. بعضی کارها را که انجام میدهید پلیس با شما برخورد میکند، شما نمیتوانید بگویید من قانون شما را نمیدانستم. شما موظفید در هر جایی که وارد میشوید قوانین را بدانید. اظهار بیاطلاعی کردن نسبت به قوانین توجیه قابل قبولی نیست. در بعضی از مسایل، تکلیف داریم که قوانین را انجام دهیم. اگر قانون بین افراد تفکیک قائل شده باشد ما هم همان تفکیک را قائل میشویم. متاسفانه کسانی که خارج میآیند گاهی بسیار بیشتر از هنجارشکنان داخل کشور ما رعایت این ضوابط را میکنند.
به گفته او این طرح مراحل پایانی خود را در صحن کمیسیون میگذراند که به تعطیلات مجلس خورد. بعد از تعطیلات، دوباره ادامه پیدا خواهد کرد.
اعلام نتایج اولیه کنکور از ساعت 14 امروز
ایسنا- براساس برنامه زمانی پیشبینی شده سازمان سنجش نتایج اولیه کنکور سراسری 93 به صورت کارنامه امروز یکشنبه 12 مردادماه از ساعت 14 بعدازظهر از طریق سایت سازمان سنجش اعلام میشود. داوطلبان آزمون سراسری میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org و درج مشخصات فردی یا مشخصات کارت اعتباری نسبت به مشاهده کارنامه خود اقدام کرده و از نتایج آزمون مطلع شوند.
شناسایی مشاغل جدید برای معلولان
مهر- رییس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی مشاغل جدید برای معلولان و مددجویان خبر داد و گفت: با ثبت 37 هزار شغل در سامانه اشتغال سازمان بهزیستی، تعداد مشاغلی که راهاندازی میشود به 70 هزار شغل خواهد رسید. همایون هاشمی با بیان این مطلب افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده در سالجاری اقدامات زیادی در جهت توانمندسازی و ایجاد شغل برای مددجویان و معلولان انجام خواهد شد بهطوری که شناسایی مشاغل جدید و همچنین آسیبشناسایی و شناسایی مشاغل خانگی و خرد از جمله برنامههای سازمان است. وی ادامه داد: با استفاده از نظرات کارشناسان و متخصصان سازمان بهزیستی طرح شناسایی مشاغل جدیدی که برای معلولان و مددجویان قابل استفاده و درآمدزاست در استانهای بزرگ کشور مانند تهران، فارس و... اجرایی شد و در صورت موفقیتآمیز بودن آن در مابقی استانهای کشور نیز اجرایی خواهد شد.
نیمی از دختران تجربه آزار جنسی داشتهاند
ایسنا- جاوید سبحانی، عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان با بیان اینکه کودکآزاری هم در عرصههای عمومی و هم در عرصههای خصوصی وجود دارد، گفت: رسانهها بیشتر کودکآزاری در عرصههای خصوصی را نشان میدهند. وی اظهار کرد: در حال حاضر گزارشهایی مبنی بر کودکآزاری شده است و 32 درصد دختران راهنمایی و دبیرستان تجربه کودکآزاری جنسی داشتهاند و به طور کل تاکنون نیمی از جمعیت دختران تجربه آزار جنسی را داشتهاند که در مکانهایی مانند پل هوایی، اتوبوس و به طور کل در فضاهای بیدفاع شهری اغلب توسط یک مرد غریبه صورت گرفته است. سبحانی در ادامه افزود: اما کودکآزاری اخیر در فضاهای بسته مانند مهد کودک و در مدرسه اتفاق افتاده که مشکل ناشی از نبود نظارت عمومی است.
صدور هزار و 374 مجوز سقط جنین
مهر- آمار مراجعان سقط درمانی در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 1/2 درصدی مواجه بوده و از یکهزار و 875 مراجعه در بهار سال گذشته به یکهزار و 914 نفر در بهار امسال رسیده است. در این مدت استانهای تهران با 432، خوزستان با 150 و اصفهان با 144 مراجعه بیشترین و استانهای ایلام با شش، سمنان با هفت و خراسان شمالی با 14 مراجعه کمترین با آمار متقاضیان دریافت سقط را داشتهاند. بر اساس این گزارش در سال گذشته هفت هزار و 616 نفر برای دریافت مجوز سقطدرمانی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که برای پنج هزار و 404 نفر از آنان مجوز سقط صادر شد. گفتنی است طی پنج سال گذشته (1388 تا 1392) آمار مراجعان سقطدرمانی همواره با افزایش مواجه بوده به نحوی که از سه هزار و 480 نفر در سال 1388 به هفت هزار و 616 نفر در سال گذشته رسیده است.
منافع شخصی در تغییر کاربری بوستان مادر
خانه ملت- عضو هیات رییسه مجمع نمایندگان استان تهران با تاکید بر اینکه تغییر کاربری بوستان مادر در شورایعالی معماری و شهرسازی مطرح نشده است، گفت: شورای شهر و شهرداری باید جلوی منافع شخصی افراد در این پروژه را بگیرند. مهدی هاشمی با یادآوری برخی اظهارات مطرح شده نسبت به تغییر کاربری بوستان مادر افزود: در شورایعالی معماری و شهرسازی موضوعی مبنی بر تغییر کاربری بوستان مادر مطرح نشده و چنین موردی در دستور کار شورا قرار نداشته است. این نماینده یادآور شد: زمانی شورایعالی معماری و شهرسازی به موضوع تغییر کاربریها ورود پیدا میکند که از کمیسیون ماده «5» یا شهرداری درخواست استعلام مطرح شود در چنین شرایطی موضوع برای تصمیمگیری درباره تغییر یا عدم تغییر کاربریها در این شورا مطرح میشود. وی با بیان اینکه پیشنهادی مبنی بر تغییر کاربری بوستان مادر در شورایعالی معماری و شهرسازی مطرح نشده است، ادامه داد: به طور کلی کمیسیون ماده «5» نمیتواند از چارچوب اصولی و مبنایی مصوبات شورایعالی معماری و شهرسازی عبور کرده و مصوبات این شورا را تغییر دهد. وی گفت: به طور حتم شورای شهر مسوول نظارت بر انجام مسوولیتها و فعالیتهای مدیریت شهری است و باید مراقبتهای لازم برای جلوگیری از منفعت اشخاص حقیقی در پرونده بوستان مادر صورت گیرد.
آتشسوزی در پارک ملی گلستان با سهلانگاری مسافران
فارس- فرمانده یگان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 200هکتار از اراضی پارک ملی گلستان طعمه آتش شده است، گفت: سهلانگاری مسافران در خاموش کردن آتش، آتشسوزی جمعهشب در این پارک ملی را رقم زد. سرهنگ حمیدرضا خیلدار با اشاره به آتشسوزی در پارک ملی گلستان اظهار داشت: بر اثر آتشسوزی جمعه شب پنج هکتار از پارک ملی گلستان طعمه حریق شد. فرمانده یگان حفاظت محیطزیست افزود: سهلانگاری انسانها در خاموش کردن آتش بیشترین عامل آتشسوزی در اراضی پارک ملی گلستان است. وی ادامه داد: مسافرانی که قصد سفر به مشهد مقدس را دارند در مسیر از اراضی پارک ملی گلستان به عنوان استراحتگاه استفاده میکنند و در ادامه با روشن کردن آتش و سهلانگاری در خاموش کردن آن موجب آتشسوزی در محیط طبیعی کشور میشوند.
۴ نفر در سواحل بندر انزلی غرق شدند
خبرگزاری پلیس- چهار شناگر ناشی در خارج از طرح سالمسازی دریا در سواحل بندر انزلی جان خود را از دست دادند. ماموران انتظامی شهرستان بندرانزلی استان گیلان در پی تماسهای مردمی با مرکز فوریتهای پلیسی 110 مبنی بر وقوع غرقشدگی در سواحل بندرانزلی، در ساعات و نقاط مختلف بلافاصله در محلهای اعلامی حاضر شدند. ماموران انتظامی با حضور در محل وقوع و انجام بررسیهای لازم دریافتند خانوادهها با وجود نا آرام بودن دریا اقدام به شنا در خارج از طرح سالمسازی کرده که در نواحی مختلف دریای این شهرستان، چهار شناگر ناشی اعم از یک زوج، یک نوجوان 13ساله و یک پیرمرد با وجود تذکرات پلیس جان خود را فدای بیاحتیاطی کردند. در حادثهای دیگر که سه مسافر به دلیل سرعت بالای قایق موتوری و برهم خوردن تعادل قایق با برخورد به تیرک پل دچار سانحه شده بودند به بیمارستان منتقل شده که دو نفر فوت و یک نفر نیز در بیمارستان بستری میشود.