سازمانهای مردمنهاد از وضعیت کودکان کار گفتند؛ شناسایی 27 نوع کار کودک
«جهانصنعت»- دیدن آنها عادت شده، اما دولت یازدهم انگار قصد کرده دست از حرفهای همیشگی درباره ضرورت ساماندهی کودکان کار بردارد و اقدامی کند. ساماندهی این کودکان در یکسال گذشته ورد زبان وزیر رفاه بوده است اما اقدام عملی همچنان در گرو جلساتی است که به حرف و سخن میگذرد. یکی از این جلسات با حضور سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه کودکان کار برگزار شد که در آن نمایندگان این تشکلهای مردمی پیشنهادات خود را برای رفع معضلات این کودکان اعلام کردند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه به نظر میرسد جامعه مدنی و دولت دو حوزه متفاوت از هم هستند و عدم ارتباط بین آنها وجود دارد، گفت: باید برای تقویت پل ارتباطی میان این دو حوزه تلاش کرد. به گزارش ایسنا، احمد میدری در نشست سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه کودکان در معرض آسیب بر ضرورت آشکارسازی مسایل اجتماعی به جای حذف یا غفلت از آنها تاکید کرد و گفت: این موضوع مورد توجه وزیر کار نیز قرار دارد.
میدری افزود: اکنون به نظر میرسد جامعه مدنی و دولت دو حوزه متفاوت از هم هستند و عدم ارتباط بین آنها وجود دارد که باید برای تقویت پل ارتباطی تلاش کرد. در واقع تغییر نگاه دولت و از سوی دیگر سازمانهای مردم نهاد میتواند باعث همافزایی در حل مسایل اجتماعی شود.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست نمایندگان سازمانهای مردم نهاد از سراسر کشور به ارایه انتقادات و پیشنهاداتی پرداختند که برخی از آنها در ادامه ذکر میشود: دولت تسهیلاتی برای شرکتهایی که برای پدران و مادران کودکان کار و خیابان کارآفرینی میکنند، قائل شود، تسهیلات حقوقی برای سازمانهای مردم نهاد در نظر گرفته شود، مشکل شناسنامه بخشی از کودکان در معرض آسیب ایرانی که به دلیل سبک زندگی متفاوت تاکنون شناسنامه نداشتهاند برطرف شود، به سازمانهای مردم نهاد برای توانمندسازی کودکان کار و خیابان کمک شود، با توجه به شناسایی 27 نوع کار کودک وضعیت نابسامان کودکان مورد توجه قرار بگیرد، ثبتنام کودکان کار غیرایرانی مورد توجه قرار بگیرد، مرجع شکایتی مشخصی برای کودکان و سازمانهای مردم نهاد تعریف شود، بیمارستانهایی برای ارجاع کودکان کار هنگام وقوع حوادث تعیین شود، کودکان مهاجر از آموزش همگانی بهرهمند شوند و مشکل ازدواج کودکان مهاجر نیز مورد توجه باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز روز گذشته با اشاره به اعلام آماری مبنی بر شناسایی 27 نوع کار کودک در کشور گفت: باید توجه کرد که بخشی از این وجوه خشونت کار را ندارند، به عنوان مثال اموری که در روستاها انجام میشود بخشی از روال جاری زندگی هستند به همین خاطر باید به این موضوع واقعی نگاه کرد.
ربیعی با اشاره به آمارهای غیررسمی درباره کودکان بازمانده از تحصیل گفت: در حال حاضر مطالعات جدی پیرامون تحصیل بازماندگان از تحصیل در کمیسیون اجتماعی دولت در دست انجام است. متاسفانه آمارهایی که وجود دارد شایسته کشور نیستند، شاید اگر نهادهای مدنی درگیر امر آموزش میشدند دیگر این آمارها را
شاهد نبودیم.
وی همچنین درباره مشکلات مربوط به آموزشهای فنی به کودکان کار و خیابان گفت: باید گواهی مهارت به کودکان کار و خیابان اعطا شود و سازمان فنی و حرفهای موظف به پیگیری این موضوع شود.
ربیعی در ادامه به مشکلات کودکان بهزیستی که پس از 18 سالگی از مراکز ترخیص میشوند نیز اشاره و اظهار کرد: در حال طراحی مراکزی شبیه به پانسیونهای میانی هستیم تا کودکانی که پس از 18 سالگی از مراکز ترخیص میشوند به آنجا بروند و هر چند نفر از آنها یک پشتیبان داشته باشند و امورشان پیگیری شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به مشکلی پیرامون فقدان یک مرجع مشخص برای رسیدگی به شکایات کودکان کار گفت: باید یک مشاور حقوقی معین کنیم و با قوه قضاییه در این خصوص مکاتبه داشته باشیم.
وی با اشاره به پیشنهادی در مورد تقویت نهادهای دانشجویی برای حل مسایل اجتماعی گفت: با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مذاکراتی انجام شده تا تفاهمنامهای برای تقویت نهادهای دانشجویی پیگیر مسایل اجتماعی تنظیم و به امضا برسد.
دکتر علی ربیعی با پیشنهاد یکی از فعالان اجتماعی مبنی بر اینکه نماینده سازمانهای مردمنهاد در دولت شود موافقت کرد و سفیر NGOها در دولت شد.
مدیرکل امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از تنظیم سند سیاسی برای حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان و بازنگری آییننامه فعلی در این خصوص خبر داد.
به گزارش ایسنا، روزبه کردونی با بیان اینکه نهادهای اجتماعی فعال در حوزه کودکان کار و خیابان از ظرفیتهای بزرگ کشور هستند، گفت: امیدواریم با همکاری دانشگاهها، دستگاههای دولتی و نهادهای مدنی بتوانیم با اتخاذ سیاستهای راهگشا از آلام این کودکان بکاهیم.
وی افزود: رسیدگی به وضعیت کودکان از جمله اولویتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت یازدهم است و مورد تاکید دکتر ربیعی است، به همین خاطر شورای ساماندهی کودکان کار و خیابان پس از هشت سال تعطیلی در آذرماه سال 92 تشکیل جلسه داد.
جلسه دوم شورا نیز در فروردینماه امسال برگزار شد و مصوبات
خوبی داشت.
مدیرکل امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تنظیم سند سیاسی برای حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان و بازنگری آییننامه فعلی در این خصوص اشاره و اظهار کرد: این دو اقدام با کمک فعالان سازمانهای مردم نهاد در حال انجام است. به نظر میرسد سند سیاستی در حال اتمام باشد و بازنگری در آییننامه فعلی ساماندهی کودکان کار و خیابان به زودی به اتمام خواهد رسید.
کردونی افزود: این سند سیاستی و متن بازنگری شده آییننامه برای سازمانهای مردم نهاد فعال در این خصوص ارسال میشود تا نظرات آنها نیز منعکس شود و نتیجه این دو اقدام مهم حاصل یک خرد جمعی باشد.
واکنش وزیر بهداشت به هشدارهای وایبری
ایسنا- «توجه توجه ... رییس یکی از بیمارستانهای تهران درخواست اطلاع رسانی فوری داد... تا اطلاع ثانوی از خوردن نوع دلستر با طعم انار و انگور خودداری کنید؛ این محصول حاوی نوعی ویروس بوده که به سرعت بر سیستم عصبی تاثیر گذاشته و...»
این تنها یکی از دهها نمونه پیامهای هشداری در حوزه غذا، دارو و مواد آشامیدنی است که این روزها علاوه بر ایمیلها، در شبکههای مجازی نظیرلاین، وایبر، واتسآپ و... هم دست به دست شده و نگرانیهایی را در برخی به دنبال داشته است؛ پیامهایی که واکنش وزیر بهداشت را نیز به عنوان متولی سلامت کشور به دنبال داشت.
دکتر سیدحسنهاشمی در واکنش به پیامهای هشداری فضای مجازی میگوید: به نظر میرسد افرادی میخواهند حرکتی که در رابطه با مواد لبنی و مصرف روغن پالم انجام شد را کمرنگ کنند.
وی از مردم میخواهد که به وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه و دستگاهی نظارتی اعتماد کنند و ادامه میدهد: مردم باور کنند که هر مشکلی در باب سلامتیشان وجود داشته باشد ما همچنان به آنها اعلام خواهیم کرد. اگر امروز میگویم مواد لبنی موجود در بازار عاری از هرگونه مشکلی است، مردم آن را بپذیرند. در مورد سایر مواد غذایی و مصرفی هم مردم به اقدام نظارتی وزارت بهداشت اعتماد کنند.
وزیر بهداشت در اینباره میافزاید: اینکه امروز استفاده از مواد لبنی پرچرب کاهش یافته برای نظام سلامت کشور افتخار است. مردم اطمینان داشته باشند که با افراد متخلف در زمینه استفاده از روغن پالم برخورد شده است. در این راستا لازم است بگویم که دادستان طی تماسی با وزارت بهداشت، معرفی افراد متخلف در زمینه روغن پالم را خواستار شد و متعاقب این موضوع اسامی متخلفان را ارایه دادهایم. جا دارد که در این زمینه نیز از قوه قضاییه تشکر کنم.
وی ادامه میدهد: این موضوع به معنی آن است که همه به دنبال آن هستند که به مردم اطمینان دهند آنچه را که استفاده میکنند با کمترین ضریب خطا، سالم است و بر همین اساس میتوانند به دستگاههای نظارتی اعتماد کنند. ما خود نیز از همین مواد لبنی موجود در بازار استفاده میکنیم.
هاشمی میافزاید: توصیهام آن است اگر کسانی به دلیل نگرانی از سلامت مواد لبنی، در چند وقت اخیر مصرف این مواد را کاهش دادهاند، قضای آن را نیز بجا آورند و لبنیات بیشتری مصرف کنند.
وزیر بهداشت در پایان میگوید: البته فضای مجازی هم دارای حسن است هم عیب؛ مهم آن است که مردم باید به دستگاههای نظارتی اعتماد کنند. مطمئن باشید اگر مشکلی وجود داشته باشد حتما به اطلاع مردم میرسانیم.
از سوی معاونت مطبوعاتی ارشاد؛ تشویق مدیران رسانهها برای بیمه خبرنگاران
فارس- معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در هفته آتی، جدول پرداختی حق بیمه خبرنگاران رسانههای مختلف را که از سوی مدیرمسوول یا صاحبامتیاز رسانهها به وزارت ارشاد تحویل شده، منتشر میکند. در راستای اجرای ماده «۴۶» قانون مطبوعات، استقلال حرفهای خبرنگاران و کمک به شکلگیری هویت صنفی روزنامهنگاران رسانههایی که خبرنگاران خود را بیمه کنند علاوه بر اینکه امتیاز مثبت در طرح رتبهبندی رسانهها دارد، مبلغ هزینه شده به طور مجزا نیز به رسانه پرداخت میشود.
ضمن اینکه معاونت مطبوعاتی به جای پرداخت سهم رسانه، مبلغ کامل را به رسانهها باز میگرداند تا مدیران رسانهها برای بیمه خبرنگاران تشویق شوند.
بنابر این گزارش، حق بیمه پرداختی از سوی معاونت مطبوعاتی در شش ماهه دوم سال 92 در روزهای آتی روی سایت معاونت قرار میگیرد تا خبرنگاران و مدیران مسوول و صاحبان امتیاز رسانهها از میزان این پرداختها آگاه شده و نشریاتی که به این وظیفه قانونی، حرفهای و انسانی خود عمل میکنند تشویق شوند.
شایان ذکر است طبق بند «5» بسته حمایتی سال 93، رسانههای بخش خصوصی که حداقل مطابق جدول زیر، دارای فهرست بیمه باشند و هیچیک از روزنامهنگاران تمام وقت آنان از بابت بیمه، اعتراضی نداشته باشند مشمول این حمایتها میشوند.
در ضمن از سال 94 هر یک از رسانههایی که این الزام قانونی (ماده «46» قانون مطبوعات در ضرورت بیمه کردن تمامی همکاران توسط صاحب امتیاز) را رعایت نکنند، مشمول 10درصد کسر یارانه میشوند.
صاحبنظران معتقدند یکی از دلایل خانه به دوشی خبرنگاران، نبود رابطه استخدامی شفاف و محکم با رسانه متبوع آنان است و از این رو اجرای این طرح را برای ثبات و تقویت روزنامهنگاری حرفهای بسیار مفید میدانند.
عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران: پارک خودرو عامل بیشترین نزاعهای خیابانی
مهر- عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران درباره حل معضل پارکینگ در پایتخت گفت که براساس برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران، پایتخت به 60 هزار پارکینگ مسقف نیاز دارد.
ابوالفضل قناعتی با بیان اینکه یکی از جدیترین چالشهای شهر تهران نبود فضای پارک خودرو است، گفت: رویکرد ما در برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران ایجاد پارکینگهای مسقف در معابر پرتردد است که امیدواریم با حذف پارک حاشیهای از بار ترافیکی این مناطق کاسته شود.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به کمبود فضای پارک در پایتخت گفت: به دلیل کمبود پارکینگ در پایتخت در حال حاضر بیشتر از فضای پارک حاشیهای استفاده میشود. همچنین نبود پارکینگ مشکلات و معضلات بسیاری را برای مردم پایتخت به وجود آورده است به طوری که میبینیم بسیاری از نزاعهایی که میان مردم در خیابان انجام میشود به دلیل دعوا بر سر جای پارک خودرو است.
قناعتی خاطرنشان کرد: مشکل پارکینگ بیشتر در خیابانهای شلوغ و با تراکم بالای ساختمان است که این موجب میشود افراد شانس کمتری برای پارک خودرو خود داشته باشند و بیشتر دعوا بر سر جای پارک هم در همین نقاط رخ میدهد.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت ساماندهی پارکینگهای خودرو در شهر تهران توسط شهرداری افزود: سیاستگذاری شهرداری و مدیریت شهری باید به شیوهای باشد که موضوع پارک خودروها ساماندهی شود، از طرفی وضعیت پارکبانها و پارکومترهای تهران نیز تعیینتکلیف و یکپارچه شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره برنامههای مدیریت شهری برای تامین پارکینگ گفت: طبق برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران، پایتخت به 60 هزار پارکینگ مسقف نیاز دارد که باید تامین شود و برای این موضوع اعتبار خوبی دیده شده است.
وی با اشاره به ورود شورای شهر به مشکلات ناشی از نبود و کمبود پارکینگهای تهران تصریح کرد: ما در کمیسیون عمران موضوع پارکینگها و پارک در معابر را در دستور کار قرار میدهیم، معتقدیم مدیریت شهری باید زیرساختی کار کند. البته تمام ساختوسازهایی که در حوزه مسکونی و تجاری انجام میشود باید طبق پهنهای باشد که در طرح تفصیلی دیده شده است. شهرداری باید برای هر خانهای که مجوز ساخت میدهد تعداد پارکینگهای آن را نیز مدنظر قرار دهد.
اختلاط زنان و مردان در محیط کار باعث مقایسه همسران میشود
فارس- عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با بیان اینکه تعامل زنان و مردان در محیط کار نباید بهگونهای باشد که به بنیان خانوادهها لطمه بزند، گفت: نباید اختلاطها منجر شود زنان و مردان همکاران خود را با همسرانشان مقایسه کنند.
سهیلا کوشا گفت: شرایط کار مناسب شرایطی است که تعامل خانمها و آقایان در آن محیط بهگونهای نباشد که به بنیان خانواده آنها لطمه بزند و باعث نشود که خانمها و آقایان همکاران خود را با همسرانشان مقایسه کرده و فکر کنند ایرادی در زندگی آنهاست چراکه باعث میشود بنیان خانواده آنها سست شود.
این عضو شورای فرهنگی زنان ادامه داد: دورکاری از جمله راهکارهایی است که میتواند اختلاط را کاهش دهد و حضور اجتماعی زنان را نیز دچار اختلال نمیکند.
کوشا خاطرنشان کرد: هماکنون شاهد هستیم که برخی از دختران ما در کافیشاپها مشغول به کار هستند و اگر بخواهیم طرح سالمسازی فضای کار موفق شود باید محیطهایی را تنها برای خانمها در نظر بگیریم مانند کافی شاپهای مخصوص خانمها، نمیتوانیم بگوییم خانمها اصلا کافیشاپ نروند اما باید محیط بهگونهای باشد که سلامت روانی آنها محفوظ باشد.
آزمون فراگیر ارشد پیامنور نمره منفی ندارد
ایسنا- مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به برگزاری آزمون دورههای فراگیر کارشناسی ارشد پیام نور 93 در روز جمعه 14 شهریورماه گفت: در این آزمون برای پاسخهای غلط نمره منفی در نظر گرفته نمیشود.
حسین توکلی افزود: برای پاسخهای غلط نمره منفی لحاظ نمیشود اما اگر به سوالی بیش از یک پاسخ داده شود، همه پاسخهای داده شده غلط محاسبه شده و امتیازی به آن سوال تعلق نخواهد گرفت.
وی درمورد زمان برگزاری این آزمون اظهار کرد: آزمون دورههای فراگیر کارشناسی ارشد پیام نور صبح جمعه 14 شهریورماه در 92 شهرستان و 113 حوزه امتحانی برگزار خواهد شد.
روپوش درجه یک مدارس ۴۰ هزار تومان
فارس- رییس اتحادیه خیاطان میگوید که قیمت مصوب روپوش درجه یک مدارس برای سن دبیرستان ۴۰ هزار تومان و درجه دو ۳۰ هزار تومان است که برای سنین دبستان ۲۵ درصد پایینتر است اما مدیران مدارس در این زمینه با ما هماهنگ نیستند و خودسرانه با خیاطان قرارداد میبندند.
حبیب طهماسبینیک اظهار داشت: در فصل تهیه و دوخت روپوش مدارس قیمت مصوب روپوش درجه یک برای اندازه دبیرستان 40 هزار تومان و درجه دو 30 هزار تومان به صنفهای خیاطی پروانهدار ابلاغ شده است که این رقم برای سنین دبستان 25 درصد کمتر است.
۱۰ مصدوم آتشسوزی مترو تهران
فارس- ساعت 18:55 سهشنبه گذشته مترو تهران در خط 4 دچار حریق شد. سازمان امداد و نجات هلالاحمر از تخلیه ۱۶۰ مسافر مترو در ایستگاه آزادی خبر داد و اعلام کرد که ۱۵ نفر که دچار مشکلات تنفسی شده بودند، خدمات اکسیژنتراپی دریافت کردند.
در پی وقوع حریق در ایستگاه آزادی 160 مسافر مترو به سرعت تخلیه شدند. شروع حریق از زیر واگن مترو بود و دود ناشی از آن مشکلات تنفسی را برای 15 نفر از مسافران ایجاد کرد.
حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت: امدادگران هلالاحمر به 15 نفر از مسافرانی که دچار دودگرفتگی شده بودند، خدمترسانی کردند و با اکسیژنتراپی توانستند وضعیت جسمی آنها را بهبود ببخشند.
حسن عباسی، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران نیز گفت: برابر آمار قطعی 10 نفر در جریان این حادثه مصدوم شدند که شش نفر از آنان به بیمارستانهای حضرت رسول (ص) و فیاضبخش منتقل و چهار نفر دیگر نیز به شکل سرپایی در محل مداوا شدند. انجام اطفای حریق در ساعت 21:10 شب گذشته به پایان رسید.
مرگ 239 نفر در 4 ماهه امسال با قرص برنج
مهر- روزانه دو نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست میدهند، مرگ خاموشی که آمار آن طی سالهای اخیر روند افزایشی داشته است. اغلب قربانیان قصد خودکشی نداشتهاند اما پا در مسیری یک طرفه گذاشتهاند که هیچ راه بازگشتی در آن نیست.
عطاریها هم به راحتی این قرص ممنوع را میفروشند و نظارت و برخورد با آنها تعطیل است. براساس آمار پزشکی قانونی در چهار ماهه نخست امسال 239 نفر بر اثر مسمومیت قرص برنج در کشور جان خود را از دست دادند.
این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد متوفیات قرص برنج 224 نفر بود، 7/6 درصد افزایش یافته است. از کل متوفیات قرص برنج در چهار ماهه امسال 140 نفر مرد و 99 زن بودند این در حالی است که تعداد مردان فوت شده بر اثر مسمومیت قرص برنج در مدت مشابه سال قبل 129 نفر و تعداد زنان 95 نفر بوده است. براساس این گزارش در چهار ماهه ابتدایی سالجاری بیشترین تلفات ناشی از مسمومیت با قرص برنج به ترتیب با 99 نفر در استان تهران، 33 نفر در استان مازندران، 29 نفر در استان گیلان و 13 نفر در استان لرستان گزارش شده است.
در این گزارش آمده است، در این مدت مرگ ناشی از مسمومیت در بسیاری از استانها کمتر از 10 نفر و در هشت استان صفر گزارش شده است. مسمومیت با این قرص بیشتر در رده سنی 40-20 سال و بیشتر به قصد خودکشی بوده است. آمار چهار سال اخیر (1387 تا 1390) نشان میدهد مرگ با قرص برنج رو به افزایش است.