واردات گدا توسط باندهای مافیایی: تکدیگری شغل است یا جرم ؟
فارس- زن کولی بچه بغل برای شما و خودروتان اسپند دود میکند. با پنج ساعت کار در روز 50 تا ۶۰ هزار تومان درآمد دارد. سرقفلی یکی از چهارراههای شهر را دارد. کاملا از حرفهاش راضی است و شهرداری را تنها مزاحم کارش میداند.
«با سه میلیون اوراق مشارکت در حین گدایی دستگیر شدم. روزی 60 تا 70 هزار تومان درآمد دارم و هرگز راضی نیستم گدایی را رها کنم و کار دیگری انجام دهم.
گدایی شغل است، جرم که نیست. مردم میتوانند کمک نکنند ما که آنها را مجبور نمیکنیم. فقط از آنها خواهش میکنیم و آنها هم دلشان به رحم آمده و پولی کف دست ما میگذارند.
شهرداری ما را از کاسبی کردن انداخته است هر از چند گاهی ما را جمع کرده و دوباره رها میکند ولی همین چند روزی که ما را نگه میدارند 200 تا 300 هزار تومان خسارت میبینیم.
کارم اجاره بچه برای گدایی است، هر چقدر سن بچهها کمتر باشد قیمت بالاتر است. رییس گدایان آنها را خریداری کرده و با دادن کمی موادمخدر، نوزاد به خواب میرود و آنها را به کار میگیرند. روزی سه جیب کار نکنم شب نباید به خانه بروم. در هر جیب باید 35 تا 40 هزار تومان کار کنم. خدا رو شکر وضعیت مالی خوبی دارم اگر هر روز ما را جمع نکنند. عزیز جان میتونم یه سوالی بپرسم؟ خبرنگاری. جواب سوالت را نمیدهم. پدر و مادر معتاد هستند و من گدا شدم. خیالت راحت شد حالا برو رد کارت.»
اینها فقط بخشی از حرفهای گدایان حرفهای و نیمهحرفهای پایتخت است.
متکدی یا به اصطلاح عامیانه گدا کسی است که تقاضای پول میکند بیآنکه بهخاطر آن کاری انجام داده باشد.
جامعهشناسان و کارشناسان اجتماعی معتقدند تکدیگری یک آسیب اجتماعی است و با خود آسیبهای دیگری هم بهدنبال دارد. بین پدیده تکدیگری و وضعیت فرهنگی جامعه نوعی همبستگی وجود دارد. افرادی که دست به گدایی میزنند برای برآوردن نیازهای خود عزت نفسشان را لگدمال کرده و در مقابل دیگران دست نیاز بلند میکنند.
در سال 1385 قانون مجازات متکدیان به استناد مواد 712 و 713 قانون مجازات اسلامی به جریان افتاد. در طول این سالها شهرداری وظیفه جمعآوری متکدیان را از سطح شهر بر عهده دارد و بهزیستی هم باید آنها را ساماندهی کند.
بعد از تصویب این قانون تکدیگری تغییر شکل داد و عدهای به صورت دست فروش اقدام به فعالیت کردند این افراد چون صاحب شغل هستند بر اساس قانون نمیتوان با آنها برخورد کرد. سازمان مختلف با موضوع متکدیان درگیر هستند ولی هنوز این مشکل در شهر تهران برطرف نشده و باندها اقدام به استثمار کودکان کرده و آنها را با درآمدهای پایین مشغول به کار میکنند البته عدهای از این کودکان بعد از حرفهای شدن خودشان باند تشکیل میدهند.
شهرداری تهران هر ساله با صرف هزینههای هنگفت این افراد را از سطح شهر جمعآوری میکنند ولی دوباره این افراد به محل کار خود باز میگردند تازه اینبار حرفهایتر. چراکه کارهای که بلد نبودند در چند روزی که پیش سایر متکدیان قرار گرفتهاند یاد میگیرند.
آمارها بیانگر بازگشت مجدد درصد قابل توجهی از متکدیان پس از مدت کوتاهی دوباره به شغل تکدیگری است و سیکل ناقصی در این زمینه وجود دارد.
البته مسوولان بهزیستی معتقدند که شهرداری باید گدایان را ساماندهی کند و شهرداری نیز میگوید طبق قانون باید بهزیستی این کار را انجام دهد.
کمکاری سازمانهای متولی در این زمینه باعث شده که طرح ساماندهی متکدیان، بیخانمانها و کودکان کار همیشه ناقص اجرا شود. گدایان شهر فقط گدا نیستند آنها کاملا به حقوق خود آشنا هستند و همیشه راه گریزی برای خودشان دارند تا دچار مشکل نشوند. به گفته احمد یکی از گدایان حرفهای، ما کاملا تمامی مسایل حقوقی حرفه تکدیگری را میدانیم به همین دلیل است که هر وقت دستگیر میشویم سریع آزاد میشویم. واردات گدا یکی دیگر از برنامههای مافیای تکدیگری است آنها برخی از اتباع بیگانه را که نقض عضو داشته یا وضعیت ظاهری مفلوک دارند گزینش کرده و پس از دادن آموزشهای لازم آنها را به سطح شهر میفرستند.
گدایان موجود در شهر بیشتر شهرستانی و اتباع خارجی هستند و شاید 20 درصد آنها فقط تهرانی باشند.
رضا جایگیری، معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در اینباره میگوید: تنها با جمعآوری متکدیان معضل تکدیگری در تهران حل نمیشود و باید گدایان جمعآوری شده و تعیین تکلیف و ساماندهی شوند.
وی ادامه میدهد: برخی از این افراد نیازمند کمک بهزیستی و نهادهای حمایتی هستند که باید تحت پوشش قرار بگیرند و با شیادان و سودجویان نیز برخورد شود.
تکدیگری، عوارض و مخاطرات زیادی دارد. بخشی از مطالعات مقطعی و روبنایی روی این پدیده، درباره مسایلی نظیر درآمد، مسکن، فقر مادی، فقر فرهنگی، ناکامی اقتصادی، نابسامانی اجتماعی دارد.
تکدیگری یک بحران اجتماعی است؛ بحرانی که ریشه در بسیاری از مسایل پیچیده اجتماعی دارد و شاید کمبودهای اقتصادی و مالی فقط یکی از علل گرایش به تکدیگری باشد.
به گزارش فارس، طرح جمعآوری گدایان در سالهای گذشته شکست خورده است باید مسوولان به فکر راههای جدید برای رفع این مشکل باشند. هر بار مسوولان با صرف هزینههای هنگفت گدایان را جمعآوری میکند و دوباره این افراد به سطح شهر برمیگردند.
استاندار تهران اعلام کرد: امروز و فردا تهران تعطیل است
استاندار تهران گفت که به دلیل افزایش آلودگی هوا سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری تهران تعطیل است.
مرتضی تمدن، استاندار تهران در گفتوگو با فارس اعلام کرد: کلیه ادارات و سازمانهای دولتی و غیر دولتی و مدارس و مراکز آموزشی بهجز بانکها و بیمارستانها تعطیل است.
هشدار وزارت بهداشت
افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مراجعات بیماران در صورت تداوم آلودگی هوا معاون درمان وزارت بهداشت با توجه به وضعیت هشدار آلودگی هوای تهران گفت که در صورت تداوم این وضعیت، آمار مراجعات بیماران ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش مییابد.
حسن امامیرضوی در گفتوگو با فارس افزود: با توجه به شرایط جوی حاکم در دو، سه ماه اخیر و بارشهای باران، اوضاع هوا به لحاظ آلودگی در شرایط بدی نبوده است اما در صورت تداوم وضعیت حاکم مراجعات بیماران به مراکز درمانی افزایش مییابد.
از سوی دیگر مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران از پایداری وضعیت هوای تهران در شرایط هشدار خبر داد و گفت: در حال حاضر شهرری در یک قدمی شرایط اضطرار قرار دارد و آلودهترین نقطه تهران است.
رشیدی اظهار داشت: در حال حاضر شهرری آلودهترین منطقه تهران و شادآباد و اقدسیه پس از آن مناطقی هستند که میزان آلایندهها در آنها به شرایط اضطرار بسیار نزدیک است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر برگزاری مجدد کمیته اضطرار آلودگی هوا در دستور کار نیست همچنین هرگونه تعطیلی احتمالی یا افزایش طرح ترافیک از درب منزل باید در صورت تصویب در کمیته اضطرار آلودگی هوا از سوی استانداری اعلام شود.
سلامت بیماران قلبی و ریوی با خطر جدی روبهروست
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با هشدار نسبت به افزایش ۳۰ درصدی آلودگی هوا با شروع فصل سرما گفت: افزایش آلایندههای زیستمحیطی سلامت شهروندان به ویژه بیماران قلبی و ریوی را با مخاطرات جدی روبهرو ساخته است.
مراد هاشمزهی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، وسایل نقلیه و کارخانجات را مهمترین عوامل افزایش آلایندگیها در کلانشهرها برشمرد و افزود: باید در این زمینه اقدامات زیربنایی و تاثیرگذار در عرصه زیستمحیطی انجام شود، هرچند در مواقع خطر نباید از هرگونه اقدام علمی همچون جلوگیری از ورود خودروهای دودزا و تشدید طرح ترافیک برای کاهش آلایندگیها غافل بود.
گفتنی است، بنابر اظهارنظر کارشناسان، سالانه سه میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند که ۹۰ درصد آنان در کشورهای توسعهیافته هستند. در بعضی کشورها تعداد افرادی که در اثر همین عامل جان خود را از دست میدهند بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است.
گشت «اورژانس اجتماعی» متوقف شد!
رییس سازمان بهزیستی گفت که گشت سیار خودروهای اورژانس اجتماعی در حال حاضر متوقف شده و تنها در برخی نقاط حاشیهای دایر است و در کمیتهای متشکل از متخصصان الزام این امر در حال بررسی است.
همایون هاشمی در گفتوگو با ایسنا ضمن اذعان به کمرنگ شدن گشت سیار خودروهای اورژانس اجتماعی اظهار کرد: وجود برخی مشکلات نیز در این امر موثر بوده است.
به اعتقاد وی، ضروری است خودروهای اورژانس اجتماعی، محل استقرار دایمی داشته باشند و ادامه گشت سیار این خودروها منوط به اظهار نظر کمیته متخصصان است. وی در ادامه با اشاره به موانعی که در مسیر فعالیت اورژانس اجتماعی قرار دارد، افزود: این موانع با توجه دولت در حال رفع شدن است. رییس سازمان بهزیستی در ادامه با تشریح این موانع عنوان کرد: نبود روابط اجرایی از جمله این موانع بوده که با همکاری معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری در حال برطرف شدن است.
هاشمی اضافه کرد: یکی دیگر از موانع موضوع قرارداد پرسنل اورژانس اجتماعی بود که همه آنها به نیروی کار معین سازمان بهزیستی تبدیل و این مشکل رفع شد. وی افزود: از جمله دیگر موانع باید به وجود خلاءهای قانونی اشاره کرد که با ایجاد یک اداره مستقل در سازمان بهزیستی در فرآیند نوسازی این سازمان رفع میشود.
افزایش روزانه 110 نفر به جمعیت معلولان
رییس جامعه معلولان ایران از افزایش روزانه 110 نفر به جمعیت معلولان کشور خبر داد.
به گزارش مهر، علیهمت محمودنژاد در مراسم بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از شیرخوارگاه آمنه افزود: همچنین مدت زمان مرخصی زایمان مادرانی که دارای فرزند معلول هستند باید بیشتر شود. این در حالی است که عضو هیاترییسه فراکسیون معلولان مجلس با انتقاد از اجرایی نشدن قانون حمایت از معلولان گفت: استخدام معلولان در ادارات دولتی از مواردی بود که هیچگاه به محله اجرا نرسید.
عباس صلاحی در گفتوگو با خانه ملت با بیان اینکه اصلاح قانون حمایت از معلولان با فراز و فرودهایی همراه است، افزود: متاسفانه هنوز اصلاح قانون حمایت از معلولان به مجلس نرسیده و هیات دولت در بررسی و تصویب اصلاحیه این قانون تعلل کرده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جلسه اخیر فراکسیون معلولان، نماینده دولت وعده داده بود تا اصلاح قانون حمایت از معلولان هرچه زودتر تقدیم مجلس شود، اما همچنان شاهد هستیم که خبری از این اصلاحیه نیست. بان کیمون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در پیامی به مناسبت روز بینالمللی افراد معلول خواستار تلاش همه مردم جهان شد تا افراد دارای معلولیت از حقوق خود بهره شوند و از توان بالقوه عظیم خود حداکثر استفاده را ببرند.
جزییات حذف کنکور دانشگاه آزاد
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تصویب حذف کنکور کارشناسی دانشگاه آزاد در سال 92، نحوه پذیرش دانشجو در رشتههای بدون کنکور این دانشگاه را تشریح کرد.
دکتر فرهاد دانشجو در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام این خبر گفت: بر این اساس، پذیرش دانشجو در 80 درصد کدرشتهها به صورت بدون آزمون و در 20 درصد باقیمانده به صورت آزمونی مشترک با سازمان سنجش پذیرش دانشجو خواهیم داشت. وی با اشاره به حذف کنکور در برخی از رشته محلهای دوره کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد گفت: در صورت تصویب از بهمنماه پذیرش دانشجوی بدون کنکور در 80 درصد رشته محلهای دوره کارشناسی محقق میشود. دانشجو با تاکید بر اینکه هنوز رشتهها و واحدهای بدون کنکور به دانشگاه آزاد اعلام نشده است، اظهار کرد: در نظر داریم پذیرش دانشجو در رشتههای بدون کنکور بر اساس سوابق علمی و اولویتهای بومی انجام شود و در 20 درصد رشته محلهای باقیمانده آزمونی مشترک با سازمان سنجش برگزار شود. در همین رابطه دکتر خدایی، رییس سازمان سنجش با بیان اینکه در کنکور 92 برای پذیرش دانشجو حدود 3000 کدرشته امتحانی دانشگاههای آزاد، پیامنور و غیرانتفاعی آزمونی برگزار نمیشود، گفت: دستورالعمل پذیرش دانشجو در این رشتهها به همراه اسامی کد رشته محلهای یادشده تا پایان هفته و تا پیش از آغاز زمان ثبتنام کنکور اعلام میشود.
کاهش اثرات آلودگی هوا با مصرف این خوراکیها
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت که مصرف غذاهای حاوی کلسیم، آهن، فسفر و روی میزان جذب سرب را در کودکان کاهش میدهد بنابراین توصیه میشود دانشآموزان روزانه دو تا سه لیوان شیر مصرف کنند.
دکتر محمد چینیان در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به راههای پیشگیرانه در کاهش اثرات سوء ناشی از آلودگی هوا بر روی دانشآموزان گفت: یکی از راههای موثر افزایش قدرت بدنی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا، تغذیه مناسب است بنابراین توصیه میشود خانوادهها در برنامه غذایی کودکان خود مواد حاوی کلسیم، آهن، فسفر و روی را بگنجانند. مصرف غذاهای حاوی کلسیم، آهن، فسفر و روی میزان جذب سرب را کاهش میدهد.وی افزود: با توجه به اینکه این مواد میزان جذب سرب را در کودکان کاهش میدهد، لازم است کودکان در طول روز دو تا سه لیوان شیر بنوشند. چینیان همچنین مصرف ماست کمچرب و میوههایی همچون سیب، پرتقال، لیمو و هویج را به دانشآموزان و کودکان در روزهایی که غلظت آلایندهها در هوا بالاست، توصیه کرد. معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: تعویض لباس کودکان و همچنین جدا کردن لباس منزل و مدرسه دانشآموزان و شستوشوی دستها با مایع، شستوشوی دهان، بینی و چشم نیز در کاهش اثرات بیماریزای آلودگی هوا موثر است.
وی همچنین از خانوادهها خواست در روزهایی که هوا آلوده است، کودکان را به مصرف انواع گوشت و غلات ترغیب کرده و از ورزش کردن در محیطهای خارج از منزل به شدت اجتناب کنند.
گاز «رادون» دومین عامل سرطان ریه در فصل سرما
کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت نسبت به افزایش خطر گاز «رادون» در فصل سرما به عنوان دومین عامل سرطان ریه هشدار داد.
مهندس علی گورانی در گفتوگو با ایسنا گاز رادون را از جمله تشعشعات و پرتوگیریهای طبیعی خواند و گفت: بیش از 50 درصد آسیبهایی که انسان از تشعشعات دریافت میکند تنها به گاز رادون مربوط میشود. کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ادامه داد: «رادون» نیز مانند سایر گازها در مکانهایی که از تراکم بیشتری برخوردار باشد، خطر بیشتری نیز دارد. خطر گاز رادون در اماکن مسکونی و داخل منازل بیشتر است و در فضای آزاد خطری ندارد. خطر گاز رادون به ویژه در مناطقی که شرایط بهداشت مکان مناسب نیست و گاز در داخل منازل تجمع مییابد، مانند کپرها و خانههای زیرزمینی بیشتر است. همچنین در منازل نوساز که ممکن است طراحی تهویه آنها مناسب نباشد، رادون میتواند خطرساز باشد.
گورانی تاکید کرد: غلظت بالای گاز «رادون» هنگام تجمع برای ریه خطرناک است بهطوری که گاز رادون پس از سیگار به عنوان دومین عامل سرطان ریه در دنیا شناخته شده است. از آنجا که در زمستان و فصل سرما تهویه منازل کمتر میشود، احتمال تجمع گاز رادون در منازل نیز بیشتر میشود و همانطور که اشاره شد غلظت بالای آن خطر سرطان ریه را به دنبال دارد. کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: لازم است به تهویه منازل در فصل سرما توجه جدی شود.
12 هزار و ۵۰۰ نفر امسال بر اثر تصادف جان باختند
سازمان پزشکیقانونی اعلام کرد که در حوادث رانندگی هفت ماهه امسال 12 هزار و 527 نفر جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 13 هزار و 251 نفر در حوادث رانندگی جان باختهبودند، 5/5 درصد کاهش یافته است.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل سازمان پزشکیقانونی کشور در حوادث رانندگی هفت ماهه امسال دو هزار و 727 زن و 9 هزار و 800 مرد جان باختهاند. همچنین در این مدت سه هزار و 527 مورد از تلفات حوادث رانندگی در مسیرهای درونشهری، هفت هزار و 701 مورد در مسیرهای برونشهری، یکهزار و 234 مورد در مسیرهای روستایی و 65 مورد در مسیرهای نامعلوم ثبت شده است.
سردار احمدیمقدم:در امنیت اخلاقی شلکن سفتکن نداریم
فرمانده نیروی انتظامی از افزایش سرقتهای خرد در سطح جامعه و افزایش 20 درصدی این جرم در آبانماه خبر داد.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در حاشیه همایش روسای پلیس امنیت اخلاقی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه بیشترین پروندههای مورد رسیدگی در امنیتاخلاقی چه موضوعاتی است، گفت: از نظر کثرت کار جمعآوری تجهیزات دریافت از ماهواره و امنیت اخلاقی در سطح ظاهری جامعه بخش زیادی از ماموریت ماموران این یگان را به خود اختصاص میدهد اما بیشتر این ماموریتها در مرحله اخطار و تذکر میماند.
وی با بیان اینکه در مساله بدپوششی برای 94 درصد از ماموریتها پرونده قضایی تشکیل نمیشود و با تذکر یا اخطار برطرف میشود، گفت: تنها شش درصد از این تذکرها در بحث بدپوششی منجر به ایجاد پرونده میشود.
وی افزود: برخورد با مزاحمان خیابانی، زنان خیابانی، باندهای توزیع و تولید مشروباتالکلی، باندهای فساد و اغفال دختران و زنان و سگگردانی از دیگر موضوعات مورد رسیدگی ماموران پلیس امنیت اخلاقی ناجاست.
احمدیمقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش سرقتهای خرد در سطح جامعه گفت: واقعیت در جرایم خرد بیش از اعداد ثبت شده است چراکه مردم به دلایلی از شکایت در بحث سرقتهای خرد امتناع میکنند. وی با بیان اینکه نوسانات اقتصادی تاثیر زیادی بر بروز و ظهور جرایم خرد دارد، گفت: طی فاز اول هدفمندی یارانهها ما شاهد افول این نوع جرایم بودیم اما این افزایش قیمتهای اخیر موجب افزایش سرقت در حوزه خرد شده است. فرمانده ناجا با بیان اینکه سرقتهای خرد به سرقتهایی با ارزش مالی زیر یکصد هزار تومان گفته میشود، گفت: از اوایل مهرماه و با افزایش قیمتها این جرایم افزایش یافت بهگونهای که در مهرماه شاهد افزایش 10 درصدی و در آبانماه شاهد افزایش 20 درصدی جرایم خرد بودهایم.
احمدیمقدم با بیان اینکه جمعکردن این زنان یک هفته کار دارد، گفت: اما مساله اینجاست که ما این زنان را به کجا ببریم و برای اشتغال این افراد و ادامه زندگی آنان چه تدابیری اندیشیده شده است.
کشف 10 کیلوگرم طلا و 110 سکه در فرودگاه
فرمانده پلیس فرودگاههای کشور از کشف بیش از 19 میلیارد ریال کالای قاچاق در هفت فرودگاه کشور طی دو ماه اخیر خبرداد و افزود که ماموران پلیس فرودگاههای امام(ره)، مشهد و اصفهان طی چند عملیات جداگانه موفق به کشف 10 کیلوگرم طلا و 110 عدد انواع سکه طلا شدند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ حسن مهری در این باره گفت: در راستای مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز، ماموران پلیس فرودگاههای حضرت امام(ره)، مشهد و اصفهان طی چند عملیات جداگانه موفق به کشف 10 کیلو و 399 گرم طلا و 110 عدد انواع سکه بهار آزادی و پهلوی شدند.
وی ارزش تقریبی طلا و سکههای مکشوفه را بیش از 11 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: متهمان با ساخت کمربند، انواع دستگیره کیف و بند ساعت از جنس طلا و همچنین جاسازی ماهرانه سکهها در دستههای چمدان خود قصد انتقال آن به کشورهای امارات، ترکیه و کویت را داشتند که ماموران با هوشیاری مانع از خروج غیرقانونی این مقدار طلا و سکه شدند.
وی ادامه داد: پلیس آگاهی فرودگاه امامخمینی(ره) با انجام کار اطلاعاتی و استفاده از شگردهای پلیسی، یکی از اتباع کشور کنگو را که به صورت سازمان یافته قصد ورود دلار جعلی از طریق کشور قطر به ایران را داشت، دستگیر و 147 قطعه برگه سفید منقش به طرح اسکناس صد دلاری از وی کشف و ضبط کردند.
مهری از کشف چهار محموله کالای قاچاق در فرودگاههای شیراز و تبریز خبر داد و گفت: ماموران این فرودگاهها حین کنترل محمولههای پستی و بار همراه مسافران، چهار محموله محتوی 420 عدد گوشی تلفنهمراه، 250 عدد لنز و 1200 عدد باتری و انواع البسه و داروهای لاغری که دارای آرم تقلبی طرح شبنم و فاقد اسناد گمرکی بودند را کشف و ضبط کردند.
باندی که روغن سوخته خودرو را با نام خارجی میفروخت
رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی ویژه غرب استان تهران از انهدام باند تولیدکننده روغن موتورهای تقلبی و سوخته خبر داد.
سرهنگ منصور خدادادی در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام خبر کشف و انهدام کارگاه تولید روغن موتور تقلبی گفت: ماموران پلیس آگاهی پس از به دست آوردن اطلاعات و اخباری مبنی بر فعالیت غیرمجاز یک کارگاه تولیدی در شهریار تحقیقات خود را برای شناسایی عاملان این پرونده آغاز کردند.
وی با بیان اینکه کارآگاهان در تحقیقات اولیه دریافتند که این کارگاه اقدام به تولید روغن موتورهای تقلبی میکند، اظهار داشت: متهمان با استفاده از فضای یک سوله متروکه اقدام به تولید روغن موتورهای تقلبی میکردند.
خدادادی با بیان اینکه دو تن به اسامی «رضا» و «محمد» دستگیر شدهاند، گفت: در بازرسی ماموران از کارگاه تولید و پخش روغن موتور مشخص شد این افراد فرصتطلب با اجاره سوله اقدام به تولید روغن موتورهای تقلبی با برچسب کارخانهای مرغوب و معروف میکردند. این افراد در اعترافات خود عنوان کردند که با جمعآوری روغنهای سوخته در سطح شهرستان و همچنین اضافهکردن سایر فرآوردههای نفتی اقدام به تولید روغن موتورهای تقلبی میکردند.
رییس پلیس آگاهی فرماندهی غرب استان تهران با بیان اینکه ماموران در بازرسی از این کارگاه 580 بشکه 220 لیتری روغن موتور تقلبی کشف کردند، گفت: در مجموع 127 هزار و 600 لیتر روغن تقلبی به ارزش پنج میلیارد ریال کشف شد.
وی با بیان اینکه متهمان در اعترافات خود عنوان کردند که پس از تولید روغنهای تقلبی کالاها را در پوشش کالای مرغوب و معروف در سطح شهرستانها میفروختند، تصریح کرد: متهمان به همراه پرونده مکشوفه در اختیار مقام قضایی قرار گرفتند.