Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

روحانی درهمایش سالانه نخبگان جوان؛ گزارش تخلفات بورسیه‌ها تا هفته آینده

تقابل کلامی بر سر ماجرای بورسیه‌های قانونی همچنان ادامه دارد. یک طرف آنهایی که می‌گویند سه هزار نفر بدون ضابطه بورسیه شده‌اند و طرف دیگر آنهایی که معتقدند این افراد بی‌جهت در معرض اتهام هستند و وزارت علوم در حال تسویه حساب سیاسی با دولت سابق است. در همین حال رییس‌جمهور از ارایه گزارش دولت به مردم در مورد بورسیه‌ها تا اوایل هفته آینده خبر داده است و وعده داده که به مبارزه با فساد با وجود هزینه‌هایش ادامه می‌دهد.  
حجت‌الاسلام حسن روحانی در هشتمین همایش سالانه نخبگان جوان که صبح دیروز در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به استیضاح وزیر علوم گفت: ابتدا فردی را به عنوان سرپرست معرفی کردیم که گفتند او را به عنوان وزیر معرفی کنید و گفتیم اهلا و سهلا بعد وزیر دیگری معرفی کردیم که رای اعتماد گرفت و یک سال نشده (حدود 9 ماه بعد) به قضاوت رسیدند که او باید برکنار شود.وی ادامه داد: بعضی‌ها گفتند این وزیر دست به بورسیه‌ها نزند اما کار ناقص وزیر دانشمند قبلی دکتر فرجی دانا توسط سرپرست محترم دکتر نجفی به زودی تکمیل خواهد شد.رییس‌جمهور از ارایه گزارش کامل دولت از موضوع بورسیه‌ها تا اوایل هفته آینده خبر داد و گفت: گزارش کامل بورسیه‌ها به زودی تکمیل می‌شود و تا اوایل هفته آینده به اطلاع مردم می‌رسد و اینها هزینه‌هایی است که باید پرداخت شود و این دولت آماده است برای مبارزه با فساد آن هم بدترین فساد هزینه‌های لازم را پرداخت کند چراکه نخبه پروری با فساد سازگار نیست.روحانی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به ویژگی نخبگی ادامه داد: نخبه بودن یعنی از خود برای کشور و فرهنگ ایرانی اسلامی و اعتلای کشور بگذریم.او فرار مغزها، زوال استعداد و از بین رفتن فرصت را خسارت بزرگ برای یک ملت نامید و در جمع نخبگان ایرانی در آمریکا به آنان گفتم که یک مقام آمریکایی اعلام کرده که هر ملتی که به آمریکا آمده باری بر دوش ما گذاشته جز مردم ایران و این ممکن است برای آنها و ما افتخار باشد که هر ایرانی هر کجا هست عزیز و سربلند و مورد احترام آن جامعه است اما از یک طرف هم مایه تاسف که این همه سرمایه دیگران از ما بدون هزینه بگیرند چراکه اینان سرمایه ملی ما هستند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تمام ایرانیان خارج از کشور عاشق کشورشان هستند گفت: عشق به میهن، فرهنگ و عشق به هویت اسلامی- ایرانی بسیار کارگشاست و مسیر را به ما نشان می‌دهد.وی کشف و شناسایی نخبه را یکی دیگر از وظیفه‌های بنیاد ملی نخبگان نام برد و گفت: این بنیاد باید نخبه را کشف کند هرجا که هست؛ چه شهر و چه روستا. مبادا که حق روستاییان در نظر گرفته نشود چراکه ما استعدادهای بسیار فراوانی در روستاها داریم.
4 گروه بورسیه در دست بررسی
نجفی سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه هشتمین همایش سالانه نخبگان جوان در جمع خبرنگاران در‌خصوص بورسیه‌ها توضیح داد: آمارهای اعلام شده در این خصوص متفاوت است. همان طور که رییس‌جمهور گفته‌اند گزارش کامل بورسیه‌ها را اعلام می‌کنیم.
وی با بیان اینکه این بورسیه‌ها در یک تقسیم بندی کلی به چهار گروه تقسیم می‌شوند، عنوان کرد: گروه اول به اسم خارج به آنها بورسیه داده شده و بعد اعزام شده‌اند در نتیجه بدون شرکت در آزمون وارد این دوره شده‌اند. پرونده‌هایی که قرار است به کمیته پنج نفره ارجاع شود این گروه از بورسیه‌ها هستند نه همه آنها.
وی در‌خصوص گروه دوم بورسیه‌ها توضیح داد: این گروه از بورسیه‌ها به خارج هم اعزام شده‌اند و در حال تحصیل هستند که هنوز پرونده آنها را به کمیته پنج نفره ارجاع نداده‌ایم.
سرپرست وزارت علوم گفت: گروه سوم بورسیه‌ها‌ مربی‌های دانشگاه‌ها بوده‌اند که از قانون ادامه تحصیل مربیان در داخل دانشگاه‌ها استفاده کرده‌اند. این گروه حکم جداگانه خود را دارند.نجفی اذعان داشت: گروه چهارم کسانی بودند که از امتیازات ایثارگران برای بورسیه استفاده کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: البته در برخی جلسات کمیته برخی نمایندگان که عضو این کمیته بودند نتوانستند حضور پیدا کنند که در ظرف 3-4 روز آینده توضیحات کامل را در این خصوص ارایه می‌کنیم البته بدون ذکر نام افراد. به دلیل اینکه وارد حریم خصوصی افراد نشویم.
وی گفت: اگر معلوم شود که عده‌ای بدون صلاحیت لازم از بورسیه‌ها استفاده کرده اند بورسیه آنها لغو می‌شود.
سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: سه گروه دیگر از بورسیه‌ها قرار نبود پرونده‌شان به کمیته ارجاع شود.
نجفی در‌خصوص نخبگان توضیح داد و اذعان داشت: در زمینه تحصیل نخبگان، آیین نامه تحصیل استعدادهای درخشان را داریم که تعدادی از نخبگان که برتر هستند بدون کنکور وارد دوره ارشد و دکترا می‌‌شوند.
وی با بیان اینکه وزارت علوم تا سال آینده تعدادی رشته‌های جدید پیش رشته‌ای ایجاد می‌کند، تصریح کرد: زمینه این اقدام فراهم شده و 66 رشته تا به امروز برنامه‌ریزی شده و برای برترین امتیازات نخبگان و ورود بدون کنکور به ارشد و دکتر می‌باشد ولی هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
خروج 30 درصد نخبگان از کشور
معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه آمار جدید خروج نخبگان از کشور در حال گردآوری است، گفت: وضعیت خروج از کشور نخبگان بحرانی نیست و یک سیر طبیعی و عادی دارد.
به گزارش ایسنا دکتر حسینی جمعیت نخبگان بنیاد ملی نخبگان را بر اساس تعریف بنیاد 14 هزار نفر عنوان کرد و گفت: امسال حدود 680 نفر از نخبگان از طریق نفرات برتر کنکور و المپیادی‌ها وارد مجموعه بنیاد شدند.
وی همچنین در خصوص آخرین تغییرات صورت گرفته در آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان گفت: در این راستا از مهر‌ماه سال‌جاری آیین‌نامه جدید اعطای کمک هزینه تحصیلی با کمک دانشگاه‌ها در حال اجراست و این کمک هزینه در واقع مساعدت‌های تحصیلی است که بر اساس شرایطی اعطا می‌شود.
معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان همچنین در خصوص آخرین آمار خروج نخبگان از کشور گفت: بنیاد ملی نخبگان در دو دوره‌ آماری را در خصوص خروج نخبگان از کشور ارایه کرد که در این راستا بر اساس آمار سال گذشته 20 تا 30 درصد نخبگان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان از کشور خارج می‌شوند.
وی در ادامه اعلام کرد: آمار جدید خروج نخبگان در کشور نیز در حال گردآوری است. حسینی با تاکید بر اینکه وضعیت خروج از کشور نخبگان بحرانی نیست و چیزی که تحت عنوان فرار مغزها گفته می‌شود یک سیر طبیعی و عادی دارد، متذکر شد: البته همگی نخبگان برای کشور ارزشمند و سرمایه هستند و باید برای حفظ‌شان کوشا بود.
وی در خصوص دلایل خروج نخبگان از کشور با بیان اینکه مسایل متعددی از جمله ادامه تحصیل، شغل، درآمد و... منجر به خروج نخبگان از کشور می‌شود، تاکید کرد: اما مهم‌ترین دلیل خروج نخبگان احساس نیاز به فضای امن و آرام برای نخبگان در کشور است که اگر فضای کشور فضای آرامی برای نخبگان باشد، خروج از کشور نخبگان بسیار کم خواهد بود. حسینی در پایان در پاسخ به تعداد بازگشت نخبگان به کشور نیز تصریح کرد: بنیاد از بازگشت نخبگان به کشور آماری ندارند.

 

معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور خبر داد؛
اعلام علل و انگیزه حوادث اصفهان
ایلنا- معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با اشاره به حوادث اسید پاشی در استان اصفهان گفت که دبیرخانه شورای امنیت کشور به محض اطلاع از موضوع، شورای تامین استان را موظف کرد به صورت ویژه با استفاده از تمام ظرفیت‌ها اعم از نیروهای انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی موضوع را پیگیری و ضمن شناسایی عاملین نتیجه را اعلام کند.
دبیر شورای امنیت کشور با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی نیز با حساسیت موضوع را در دستور کار قرار داده است، افزود: اقدام غیر امنیتی عاملان اسید پاشی باعث شده است برخی افراد با سوء‌استفاده از این ماجرا اقدام به تحریک افکار عمومی از طریق ارسال پیامک‌ یا نشر مطالب خلاف واقع در فضای مجازی نمایند که ضمن تاکید بر بی اساس بودن ادعاهای ارایه شده در این ابزارهای غیر موثق رسانه‌ای، این اطمینان را به عموم مردم می‌دهیم که با تجمیع تلاش‌ها به زودی تمامی ابعاد حادثه و علل و انگیزه وقوع آن به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.حسین ذوالفقاری با اشاره به اینکه هیچ جریان سازمان یافته‌ای در کشور در پس انجام چنین اقداماتی شناسایی نشده است، خاطر‌نشان کرد: عاملان تحریک افکار عمومی نیز بخشی از مجموعه این اقدام غیر‌امنیتی هستند.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های اولیه که از سوی کارشناسان صورت گرفته است فرضیات مختلفی درباره علل این حوادث مطرح شده است که در حال حاضر نمی‌توان نظر قطعی اعلام کرد اما آنچه مسلم است چنین اقداماتی با هرگونه انگیزه و قصدی خلاف قانون و اقدامی مجرمانه و در جهت بر هم زدن امنیت روانی و روحی جامعه است که عوامل آن برابر با قانون مورد تعقیب هستند.

 

سرانه مصرف گل در پایتخت پایین است

مهر- مرتضی طلایی در ادامه با اشاره به افتتاح بوستان امام علی(ع) در منطقه 18 گفت: به گفته اهالی این محل این بوستان یک و نیم هکتاری از پروژه صدر برایشان باارزش‌تر است.
وی با اشاره به افتتاح نمایشگاه فصلی گل و گیاه نیز گفت: سرانه مصرف گل در دنیا 150 شاخه است که این میزان در ایران تنها 10 شاخه است و گل تنها در مراسم‌های ختم و برای عیادت بیمار استفاده می‌شود.
طلایی با اشاره به مصوبه شورای سوم درخصوص بام‌ها و دیواره‌های سبز گفت: باید این فرهنگ دوستی با طبیعت را گسترش دهیم.

 

بازار سیاه فروش «تخمک و جنین»
ایسنا- گویا زخم کهنه حراج تکه‌ای از جان و تبلیغات دیواری و مجازی آن با قیمت‌های چند میلیون تومانی کافی نبود که این‌بار با سوء‌استفاده از نیاز و شرایط زوجین و خانواده‌ها، بازار نوع جدیدی از دلالی ارگان و اعضای بدن‌ سکه شده و به این ترتیب است که امروز بازار سیاه خرید و فروش جنین و تخمک در کنار برخی فعالیت‌های مجاز مراکز درمانی‌ رونق یافته است.
با گذری به فضای مجازی و جست‌وجویی کوتاه در اینترنت با کلید واژه «فروش عضو» یا «اهدای عضو»؛ «گیرنده» و «دهنده تخمک» و «جنین» جزو پرشمارترین صفحه‌هایی خواهند بود که باز خواهند شد و دلالان یا فروشندگان آن از زوجین نابارور مبالغی بین هشت تا 12 میلیون تومان را طلب می‌کنند که بی‌تردید بخشی از این رقم سهم فروشنده و بخشی هم سهم دلال خواهد بود. مهراندخت عابدینی، کارشناس ارشد اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در توضیح مقوله «ناباروری» و مباحثی نظیر اهدای جنین که به دنبال ناباروری رخ می‌نماید، گفت: آنچه مصوب مجلس و قانون بوده، اهدای جنین است که برای آن هم قانون و هم مصوبه هیات وزیران وجود دارد و هم اضلاع آن را به صورت جزیی در دفتر سلامت خانواده تنظیم و مشخص کرده‌ایم. البته اهدای جنین به این صورت است که پدر و مادری که صاحب شرعی و قانونی جنین هستند بر اساس یک نیت خیرخواهانه‌ جنین را در اختیار زوج دیگری که به هر دلیلی مثل نداشتن تخمک یا اسپرم مناسب مشکل داشته و نمی‌توانند صاحب فرزند شوند، بگذارند تا این جنین در اختیارشان قرار گرفته و به این زوج اجازه دهند که صاحب فرزند شوند. وی افزود: البته این موضوع بحث‌های حقوقی مسکوتی دارد؛ به عنوان مثال در فقه صاحب واقعی جنین، صاحبان ژنتیکی او هستند اما این در حالی است که در مسایل حقوقی این تکلیف روشن نشده و یکسری مسایل حقوقی است که باید روشن شود.در غیر این صورت مسلما فعالیت در این مقوله برای ارایه‌دهندگان در مراکز ناباروری همواره با چالش‌هایی رو‌به‌رو است. عابدینی بر لزوم ایجاد محدودیت قانونی در تعداد جنینی که یک زوج می‌توانند اهدا کنند، تاکید و تصریح کرد: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم افراد اهدا‌کننده جنین، تعداد زیادی جنین یا نطفه اهدا کنند، زیرا در این صورت امکان قرابت این فرزندان با هم در یک جمعیت زیاد می‌شود. برای مثال ممکن است خانواد‌ه‌ای که ماحصل اهدای جنین آنها هشت فرزند است این فرزندان به طور اتفاقی با هم ازدواج کنند. بنابراین ما باید روی محدود کردن دفعات اهدای جنین فکر و برنامه‌ریزی کرده و همچنین با ایجاد مرکزی برای ثبت نام افراد اهداکننده ضمن حفظ محرمانه بودن این زوج‌ها در جهت کنترل تعداد دفعات اهدا عمل کنیم که البته در موارد گفته شده، قانون وجود دارد و تحت شرایط قانونی انجام می‌شود. کارشناس ارشد اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به معضل خرید و فروش تخمک، رنگ و بوی مادی گرفتن آن و همچنین عدم وجود قانونی در این زمینه، گفت: مساله‌ دیگری که وجود دارد و جزو دغدغه‌های وزارت بهداشت بوده و ما روی آن تاکید زیادی داریم، تبلیغاتی است که زنان را برای اهدای تخمک تشویق می‌کنند. وی با بیان اینکه هر تخمدان یک تا دو تخمک در ماه آزاد می‌کند، گفت: متاسفانه بارها و بارها با زنانی مواجه می‌شویم که بیش از پنج یا شش بار مورد تحریک تخمدان‌ها برای ایجاد نطفه و تخمک قرار گرفته‌اند، این در حالی است که هر تخمدان یک تا دو تخمک در ماه آزاد می‌کند و بدیهی است برای گرفتن تعداد زیادی تخمک از یک زن باید به او دارو داده شود تا تخمدان‌ها تحریک شوند. این درحالی است که تکرر استفاده از این داروها برای تحریک تخمدان‌ها و دریافت تخمک، با عارضه همراه است و مشکلاتی را برای فرد ایجاد می‌کند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles