کاهش 10 درجهای دما در کشور : جاری شدن سیلاب و اختلال در تردد 21 استان
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی نسبت به آبگرفتگی معابر، جاری شدن سیلاب و اختلال تردد در جادههای کوهستانی در 21 استان و کاهش تا 10 درجهای دما در کشور هشدار داد.
مهندس عبدالرضا امیدوارشهری در گفتوگو با ایسنا افزود: براساس نقشههای پیشیابی تا روز سهشنبه با ورود یک سامانه بارشی به کشور در غرب، جنوب غرب، شمال غرب، دامنههای جنوبی البرز و به تدریج در دامنههای مرکزی و جنوبی زاگرس ابرناکی، بارش باران، وزش باد و در مناطق سردسیر و مرتفع بارش برف پیشبینی میشود که بارشها در غرب کشور شدت بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: از بعدازظهر سهشنبه بارشها در دامنههای زاگرس مرکزی و جنوبی زاگرس تشدید میشود و دامنه فعالیت سامانه بارشی به جنوب، مرکز، سواحل شمالی، شمال شرق، شرق و برخی مناطق جنوب شرق کشور نیز میرسد و از اواخر وقت این روز در شمالغرب و غرب کشور از ناپایداریها کاسته خواهد شد.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: از عصر چهارشنبه و طی روز پنجشنبه در سواحل شمالی، شمالشرق و برخی مناطق شرق کشور بارشها به تناوب ادامه خواهد داشت و با نفوذ جریانات شمالی دمای هوا در نیمه شمالی کشور کاهش مییابد که کاهش دما در شمال شرق و شرق کشور محسوس است.
وی با بیان اینکه روزهای سهشنبه و چهارشنبه برخی مناطق کشور تحت تاثیر این سامانه وزش باد شدید خواهد بود، خاطرنشان کرد: تا روز پنجشنبه خلیجفارس به سبب وزش باد شدید مواج خواهد بود.
وی تصریح کرد: همچنین از اواخر سهشنبه و طی روز چهارشنبه آبگرفتگی معابر عمومی و اختلال در تردد جادههای کوهستانی به سبب بارش باران و برف در استانهای خراسان رضوی، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و باد شدید در کرمان، سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان انتظار میرود که از عصر سهشنبه تا پایان روز چهارشنبه خلیجفارس به سبب باد شدید مواج و توفانی خواهد بود.
وی به وضع هوای تهران اشاره کرد و افزود: بر این اساس آسمان تهران در روز سهشنبه ابری همراه با بارش باران در ارتفاعات بارش برف در اواخر وقت نیمه ابری همراه با وزش باد خواهد بود که حداقل و حداکثر دما در این روز با پنج درجه کاهش به 2 و 9 درجه سانتیگراد بالای صفر میرسد. همچنین در روز چهارشنبه آسمان پایتخت کمی ابری تا نیمه ابری در ارتفاعات بارش پراکنده گاهی وزش باد پیشبینی شده است که حداقل و حداکثر دما در این روز به 1- و 9 خواهد رسید.
واگویههای یک حادثه دلخراش
جامعه- یک نفر از دانشآموزان شینآبادی درگذشت.او نتوانسته بود سریع از کلاس 35 نفری که در آن سه ردیف نیمکت چیده شده بود، پنجرههایش حفاظ داشت، بخاری نفتسوزش آتش گرفته بود، کپسول آتشنشانیاش درست کار نمیکرد و معلم دستپاچهاش که به افزایش حریق دامن زد جان سالم به در برد.12 نفر حالشان از همه بدتر بود و بجز سیران که حالا در میان ما نیست چهار نفر دیگر اوضاع وخیمی را تجربه میکنند.
مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفته است ۱۲ دانشآموز سوخته برای درمان به تبریز اعزام شدند و بقیه در ارومیه هستند. تمام امکانات درمانی و تجهیزات لازم موجود است؛ تجهیزاتی که وزارت بهداشت میخواهد خیالمان را از حادثه پیش آمده راحت کند.
اگر تنها شش روز قبل به شکلی دیگر از سوی وزارت آموزشوپرورش تامین شده بود میتوانست از این حادثه دلخراش جلوگیری کند.تلخی این حادثه و ماندگاری وزیر بهداشت بر مسند این وزارتخانه که کشتهها و مجروحانش از میانگین ماهی 10 نفر در هر ماه فراتر رفته است زمانی شدت میگیرد که برخی هنوز وزیر را مقصر نمیدانند و این فجایع را حادثهای که خبر نمیکند تعبیر میکنند، حتی پا را فراتر گذاشته بزرگنمایی رسانهای میدانند آن هم در شرایطی که بحث انتخابات ریاستجمهوری مطرح است و لابد وزیر فعلی میخواهد یا میتواند یک اثرگذار باشد و حالا مخالفان میخواهند با استفاده از این جریانات او و حتی جبههاش را تخریب کنند.وقاحت اندیشه چنین کوتهفکرانی هشداری است جدی به مردم که با هزاران امید و آرزو کودکانشان را به سیستم آموزشی سپردهاند که نهتنها مرتبا فرزندانشان را در بوته آزمایش نظامهای مختلف آموزشی قرار میدهد بلکه برای از دست رفتن جان و روح و آرزوهایشان ارزشی قائل نیست آنجا که مرتبا پس از هر حادثهای توجیهی آورده میشود، مقصری دم دستی از جمله راننده و معلم معرفی میشود و مسوولان همچنان بر مسند باقی میمانند.
تولید خودروهای غیراستاندارد عامل اصلی آلودگی تهران است
عضو فراکسیون محیطزیست مجلس با تاکید بر اینکه خودروها مهمترین عوامل آلودگی در تهران هستند، گفت: مسوولان دولتی برای کنترل آلودگی هوای تهران باید اقدامات عملی و کاربردی انجام دهند.
محمدجواد نظری مهر در گفتوگو با مهر بیان کرد: همه ما در افزایش آلودگی هوا در پایتخت مقصریم و هر شخص سهمی از این مشکلات را بر گردن دارد.در این میان نیز عملکرد دستگاههای مرتبط با آلودگی غیرقابل قبول است و متاسفانه مسوولان هیچ توجهی به این موضوع نمیکنند و تنها هرساله در اوج روزهای آلوده اقدامات کوتاه مدتی انجام میشود.
عضو هیاترییسه فراکسیون محیطزیست مجلس ادامه داد: صنعت خودروسازی ما یکی از اساسیترین علل آلودگی هوا به شمار میرود و کارخانههای خودروسازی ما به اسم استاندارد خودرو و موتورهای فاقد کیفیت و دور از استانداردهای جهانی تولید میکنند.به عنوان نمونه موتورهایی که در ایران در حال استفاده است با مصرف بالای بنزین 13 درصد از جمله موتورهایی هستند که سالهاست در کشورهای توسعه یافته از رده خارج شدهاند.
وی تصریح کرد: اصلیترین علت تشدید آلودگی هوا در تهران بیتوجهی مسوولان دولتی است که به جای دست زدن به اقدامات کاربردی، وقت خود را صرف امور بیاهمیت میکنند.
نماینده مردم کردکوی، بندرگز و بندرترکمن در توضیح اقدام فراکسیون محیطزیست برای کنترل آلودگی هوا اظهار کرد: مسوولان محیطزیست مدتهاست پاسخ قانعکنندهای برای غفلت خود ندارند و دیگر حضور آنها در مجلس دردی را دوا نمیکند و تاثیر مثبتی در کاهش آلودگیها ندارد.
گشایش السی مشکلترین فاینانس شهرداری تهران
معاون مالی و اداری شهرداری تهران از گشایش السی 550 میلیون یورویی خط 4 مترو طی ماهها و با تلاش شبانهروزی خبر داد و گفت که مراحل دریافت فاینانس خط 4 مترو به قدری مشکل و پیچیده بود که میتوان برای آن کتاب نوشت و این در حالی است که این فاینانس همان چیزی بود که دولت وعده کمک آن را داده بود.
دکتر حسین محمد پورزرندی در گفتوگو با «تهران سما» با اشاره به مشکلات پرداخت فاینانس خط 4 متر گفت: برای فاینانس این خط، مشکلات و سختیهای زیادی وجود داشت که واقعا میتوان چندین جلد کتاب در مورد آن نوشت.
وی با بیان خلاصهای از این مشکلات افزود: در ابتدا سیستم بانکی به دلیل بدهی سررسید فاینانس 650 میلیارد تومانی مترو گذشته که 29 درصد سود و جریمه نیز شامل آن شده بود حاضر به قبول آن نبودند و مشکل اول راضی کردن این بانکها بود که برای این کار بالغ بر 40،50 جلسه با وزارت دارایی، بانک مرکزی، بانکهای دیگر و...برگزار کردیم و در نهایت صورتجلسهای تنظیم شد تا 25 درصد دیون مترو را شهرداری سالی پنج درصد پنج ساله پرداخت کند و مابقی آن را به صورت کارسازی املاک و غیرنقد پرداخت کند تا به این ترتیب السی مترو گشایش یابد.
پورزرندی ادامه داد: این مرحله با رفع اشکالاتی طی شد اما در مرحله بعدی این مشکل را مطرح کردند که چه کسی ضمانت این السی را میکند که در جلسات مختلف توانستیم این موضوع را نیز تعیین تکلیف کنیم اما مشکل بعدی این بود که از ما خواستند تا از پیش پرداخت 15 درصدی، نیمی از آن را که سهم شهرداری است پرداخت کنیم و با توجه به رقم 550 میلیون یورویی این فاینانس، پرداخت این میزان بسیار مشکل بود.
بیخانمانهای پایتخت مهمان گرمخانههای استاندارد
معاون اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران از تدوین لایحهای به منظور راهاندازی گرمخانه در سطح مناطق 22گانه پایتخت خبر داد و گفت که در صورت تخصیص اعتبار از سوی شورای شهر، یک تیپ استاندارد از گرمخانه در تمامی مناطق شهرداری تهران احداث خواهد شد.
رضا جاگیری در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه همزمان با آغاز فصل سرما، گرمخانههای فوریتی و کوچک با ظرفیت 30 تا 50 نفر در سطح مناطق 22گانه پیشبینی شده است، گفت: این گرمخانههای موقتی به منظور فراهم کردن دسترسی آسانتر بیخانمانها در فصل سرما پیشبینی شده است.
به گفته وی، لایحه «توسعه زیرساختهای خدمات اجتماعی شهر تهران» نیز در دست تدوین است که طی آن ارایه خدمات مددکاری و کاهش آسیب به بیخانمانها در سطح مناطق 22گانه در دستور کار مدیریت شهری قرار میگیرد.جاگیری خاطرنشان کرد: در صورت تخصیص اعتبار از سوی شورای شهر، یک تیپ استاندارد از گرمخانه در کلیه مناطق شهرداری تهران احداث خواهد شد تا علاوه بر جبران کمبود ظرفیت گرمخانهها، زمینه ارایه خدمات تخصصی و فراهم کردن دسترسی بیخانمانها به این مراکز ایجاد شود.
مواجهه کودکان ایرانی با کمبود ویتامین و املاح
مدیر گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت که کودکان ایرانی به شدت با کمبود ریزمغذیهایی مانند آهن، روی، ویتامین A و D مواجهند که مشکل اضافه وزن و سوءتغذیه را نیز باید به آن اضافه کرد.
به گزارش مهر، دکتر علیاکبر سیاری در نشست خبری هشتمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان که روز دوشنبه در بیمارستان مفید برگزار شد، افزود: کمبود روی در 7/18 درصد کودکان 15 تا 23 ماهه وجود دارد که بالاترین میزان آن در منطقه جنوب و جنوب شرق کشور بوده که به 68 درصد میرسد.
وی ادامه داد: کمخونی در کودکان شش ساله حدود 2/13 درصد است که بدترین وضعیت در جنوب و جنوب شرق کشور در حدود 4/53 درصد متغیر است همچنین کمبود آهن برای کودکان 15 تا 23 ماهه 33 درصد و در کودکان شش ساله 26 درصد است.
سیاری در تعریف سلامت برخورداری همگانی بین گروههای آسیبپذیر مانند کودکان از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی توصیف کرد و گفت: فقر و محرومیت، گرسنگی، بیکاری، فساد و تورم، بیسوادی، عقبماندگی، محرومیت از خدمات بهداشتی و درمانی و ناامنی باعث بروز بیماریهای نوپدید مانند ایدز و عفونتها شده است که نیازمند تعهد سیاسی عزم بینالمللی و سرمایهگذاری ملی در توسعه دسترسی مردم به این خدمات است.
این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد: مراقبت از مادران و کودکان را طی سه دهه در کشور ارتقا دادهایم و روی برنامههای مراقبت تغذیهای رشد و تکامل کودکان به ویژه روی فقر، گرسنگی و سوءتغذیه کودکان توجه کردهایم.
سیاری سوءتغذیه کودکان را عامل 54 درصد مرگ کودکان دانست و گفت: اولین مطالعه کشوری روی تغذیه کودکان در سال 74 نشان داد که 5/15 درصد کودکان زیر پنج سال دچار کمبود وزن متوسط و شدید بوده و 8/6 درصد آنها دچار کوتاهی قد هستند.این آمار بیشترین درصد را در سیستانوبلوچستان با 7/27 درصد نشان داده است.
رییس هشتمین کنگره اورژانسها و بیماریهای طب کودکان ادامه داد: در مطالعه دیگری که در سال 89 انجام شده است شاخص کمبود وزن و کوتاهی قد به ترتیب به 4/9 و 7/8 درصد رسیده و در سیستانوبلوچستان به 23 درصد کاهش یافته است.
سیاری گفت: این آمارها نشانگر بیعدالتی تغذیهای در کشور است و طبق شاخصهایی که در سازمان بهداشت جهانی از نظر وضعیت تغذیه کودکان کشور ما اعلام کرده شیوع پایین سوءتغذیه را شاهد هستیم.
امیدی به تمیزی نیست: هوای تهران همچنان در شرایط ناسالم
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا با بیان اینکه وضعیت آلودگی هوای پایتخت امروز نیز در شرایط ناسالم قرار دارد، گفت که شهرری آلودهترین نقطه تهران است و تمامی مناطق شهر از نظر وضعیت آلودگی هوا در شرایط ناسالم هستند.
دکتر یوسف رشیدی در گفتوگو با «تهران سما» ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: به دلیل پایداری هوا شاهد افزایش میزان آلایندهها در تهران هستیم چنانچه شاخص آلودگی ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون روز گذشته 104 بوده است اما امروز به 132 افزایش یافته و در حال حاضر وضعیت آلودگی هوای تهران در شرایط ناسالم قرار دارد.
وی با بیان اینکه همچنین بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران، شهرری، منطقه 15، منطقه 20، منطقه یک و منطقه 7 آلودهترین هوا را از صبح امروز داشتهاند، افزود: تقریبا در تمام نقاط شهر وضعیت به یک گونه بوده و از نظر وضعیت آلودگی هوا در شرایط ناسالم به سر میبریم.
رشیدی تاکید کرد: توصیه میشود با توجه به این شرایط گروههای حساس از جمله کودکان و نوزادان، سالمندان، زنان باردار و بیمارهای قلبی و ریوی تا حد امکان از منزل خارج نشوند.
دستگیری سارقان «آهندزد» در مرز
فرمانده هنگ مرزی دشت آزادگان از دستگیری سه سارق در این هنگ مرزی خبر داد.
سرهنگ عزیزی در گفتوگو با ایسنا در این باره گفت: ماموران گروهان مرزی بستان در پی کسب اخبار اطلاعاتی مبنی بر فعالیت امر سرقت، بررسی موضوع را در دستور کار خود قرار داد و آنان را شناسایی کردند.
وی با بیان اینکه ماموران در عملیات سه سارق را به همراه 200 کیلوگرم آهنآلات مسروقه دستگیر کردهاند، گفت: در بازرسی از این افراد، مقادیری نیز ابزار برش و اقلام ممنوعه کشف و ضبط شد.
فرمانده هنگ مرزی دشتآزادگان اظهار کرد: متهمان پس از دستگیری و انتقال به مقر انتظامی به بزه انتسابی اعتراف کردند و پس از آن برای ادامه روند رسیدگی به جرم به دادسرا اعزام شدند.
انهدام باند کیفقاپان در بندرعباس
فرمانده انتظامی بندرعباس از متلاشی شدن باند سارقان به عنف و کیفقاپی در این شهر خبر داد.
سرهنگ عبدالحسین بسطامی در تشریح جزییات این خبر اظهارکرد: ماموران کلانتری 14 شهرستان در پی وقوع سرقتهای به عنف و کیفقاپی با انجام اقدامات اطلاعاتی و پلیسی یک باند سرقت به عنف و کیفقاپ را شناسایی کردند.
وی افزود: ماموران در یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه چهار نفر از افراد باند سرقت به عنف و کیفقاپی را دستگیر کردند.
فرمانده انتظامی بندرعباس ادامهداد: اقلام مکشوفه به پلیس آگاهی شهرستان انتقال داده شد و متهمان پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به دادسرا معرفی شدند.بسطامی ضمن قدردانی از همکاری خوب مردمی با پلیس از شهروندان خواست در صورت مشاهده و برخورد با هرگونه فعالیت افراد مخل نظم و امنیت از طریق تلفن فوریتهای پلیسی 110 اطلاع دهند تا در اسرع وقت نسبت به شناسایی و دستگیری آنان اقدام شود.
دستگیری محتکر قند و روغن
رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی ویژه غرب استانتهران از کشف انبار احتکار کالاهای ضروری مردم خبر داد.
سرهنگ منصور خدادادی در گفتوگو با ایسنا ضمن تشریح خبر کشف انبار احتکار لوازم بهداشتی و خوراکی در شهریار گفت: در پی دریافت اخبار و اطلاعاتی مبنی بر اینکه فردی کالاهای ضروری شهروندان در شهرک امیریه را احتکار میکند کارآگاهان دایره مبارزه با قاچاق کالا و ارز این فرماندهی شناسایی این فرد را در دستور کار خود قرار دادند و با انجام تحقیقات اولیه ماموران لوازم احتکار شده بهداشتی و خوراکی را شناسایی کرده و با هماهنگی قضایی به این انبار بزرگ که محلی برای احتکار اقلام ضروری مردم بود را کشف کردند.
رییس پلیس آگاهی غرب استان تهران با بیان اینکه ماموران در بررسیها دریافتند که این انبار متعلق به فردی به نام «ولی» است، گفت: کارآگاهان در بازرسی از انبار بیش از سه هزار عدد پودردستی و لباسشویی و بیش از هزاران کیسه قند و روغن مایع کشف و ضبط کردند.
وی با بیان اینکه ارزش ریالی این کالاها بیش از صدها میلیون ریال تخمین زده شد، عنوان کرد: پس از تشکیل پرونده این فرد به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان شهریار تحویل داده شد.