Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

آغاز سومین مرحله «سنجش سوء‌مصرف مواد مخدر دانش‌آموزان»؛  آمار یک درصدی بیشتر می‌شود؟

 «دانش‌آموز معتاد نداریم. » جمله معاون وزیر آموزش‌و‌پرورش در مهر‌ماه 92 کوتاه بود اما واکنش‌ها به آن دنباله‌دار شد. گفته‌ای که حتی بر اساس نتایج تحقیقات رسمی هم پایه‌ای نداشت. چرا‌که مرحله اول تحقیقات شیوع‌شناسی در جمعیت دانش‌آموزی در سال 81 نشان داد 5/0 درصد از دانش‌آموزان معتادند و دور دوم همین تحقیقات حاکی از افزایش نیم درصدی این رقم بود. بنابراین آنچه آمار سال 90 می‌گوید این است که اعتیاد میان یک درصد دانش‌آموزان رسوخ کرده است. حالا مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده سومین مرحله تحقیقات شیوع‌شناسی در جمعیت دانش‌آموزی از اوایل آذرماه در 31 استان کشور آغاز شده است. به گفته او پیش‌بینی می‌شود تا اوایل خردادماه داده‌ها از سراسر کشور جمع‌‌آوری شود و نتایج آن رسما در سال 94 اعلام شود.
حمید صرامی در گفت‌‌و‌گو با ایسنا نتایج تحقیقات شیوع شناسی قبلی را این طور یادآوری کرد‌ که نخستین تحقیقات شیوع‌شناسی اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی در سال 81 انجام شد. در آن مقطع سوءمصرف موادمخدر در دانش‌آموزان سوم راهنمایی تا چهارم دبیرستان رصد و مشخص شد شیوع مصرف در میان این دانش‌آموزان نیم درصد است.
به گفته وی، تحقیقات شیوع‌شناسی دوم در سال 1390 و در میان دانش‌آموزان سوم راهنمایی و چهارم دبیرستان انجام و براساس آن مشخص شد که سوءمصرف مواد در دانش‌آموزان از نیم درصد به یک درصد رسیده است.
این مسوول اکنون می‌گوید که نیازمند تحقیقات شیوع‌شناسی جدید هستیم و سومین دور این تحقیقات به همین منظور پس از هماهنگی با مسوولان ارشد آموزش‌و‌پرورش و رسیدن به توافقات نهایی از اوایل آذرماه در 31 استان کشور با همکاری مرکز مطالعات وزارت آموزش‌و‌پرورش و دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر آغاز شده است.
به گفته صرامی، مواردی از جمله سوءمصرف سیگار و قلیان به عنوان دروازه‌های ورودی اعتیاد، مواد مخدر سبک چون تریاک، مخدر سنگین چون هروئین، مواد مخدر توهم‌زا چون حشیش و آمفتامین‌ها چون شیشه در این پیمایش مورد بررسی قرار می‌گیرند.
نگویید دانش‌آموز معتاد
با وجود اینکه هنوز آمار جدید مشخص نیست‌ اما گویی مسوولان از موضع انکار عبور کرده و به مرحله پذیرش و تلاش برای آگاهی رسیده‌اند. در آموزش‌و‌پرورش نیز چند ماه بعد از جمله معروف «دانش‌آموز معتاد نداریم»‌ کار به «آماری از دانش‌آموزان معتاد نداریم» رسیده است. معاون سلامت وزیر آموزش‌و‌پرورش در بهمن‌ماه گذشته در مورد آخرین آمار آموزش‌و‌پرورش از دانش‌آموزان معتاد‌ گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته شیوع‌شناسی اعتیاد در بین دانش‌‌آموزان صورت نگرفته بنابراین‌ در حال حاضر اطلاعات و آماری نداریم که در این زمینه ارایه کنیم.
وی گفته است باید بتوانیم مهارت دانش‌آموزی و معلمان و همچنین اولیا را در حوزه پیشگیری افزایش دهیم و در این زمینه شاهد شکل‌گیری اقدامات خوبی هستیم. هر چند در گذشته نیز اقدامات خوبی صورت گرفته‌ اما بحث مهارت‌آموزی و توانمند کردن دانش‌آموزان در این حوزه مهم‌ترین رویکرد از اجرای برنامه‌هاست.
حمیدی همچنین از بعضی برنامه‌های عملی این حوزه برای آگاهی دانش‌آموزان صحبت کرد و خبر داد که سالانه 6600 نسخه نشریه پیشگیری نوین در بین اولیا و 300 هزار نشریه نیز در بین کارکنان آموزش‌و‌پرورش توزیع می‌شود. همچنین با انعقاد یک قرارداد جدید، این نشریه ویژه دانش‌آموزان چاپ و منتشر می‌شود.
البته وی همچنان بر سر عدم استفاده از واژه «دانش‌آموز معتاد» پافشاری می‌کند و گفته است‌: در مدرسه کسی معتاد نمی‌شود، معتقدیم در مواردی که دانش‌آموزان به این آسیب دچار هستند، باید ارجاع داده شوند.
علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌و‌پرورش نیز موضع مشابهی اتخاذ کرد و گفت: چنین دانش‌آموزانی به دلیل دانش‌آموز بودن در دام اعتیاد نمی‌افتند بلکه به علت قرار گرفتن در خانواده آسیب‌دیده در معرض این خطر هستند.
با این حال وی هم به لزوم بیشتر شدن آموزش‌ها اقرار کرد و با بیان اینکه بحث اعتیاد یک بحث فراگیر و فراتر از آموزش‌و‌پرورش است، تاکید کرد: آموزش‌و‌پرورش در حد توان خود در تلاش است تا آموزش‌های لازم را در اختیار دانش‌آموزان و خانواده‌ها قرار دهد و هشدارهای لازم را به آنها بدهد.
دوران اولین مصرف 60 درصد معتادان
سومین جشنواره کشوری نوجوان سالم در شهریور ماه میزبان یکی از مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر هم بود. علیرضا جزینی در این جشنواره از مصرف تفننی دانش‌آموزان سخن گفت و خبر داد که اکنون مصرف شیشه و روانگردان‌ها رو به فزونی است و باید با پیشگیری اولیه از آن جلوگیری کرد.
قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد سه تا چهار سال اول مصرف در برخی جوانان نمایان نیست، از خانواده‌ها و دانش‌آموزان خواست تا تغییرات روحی و جسمی همکلاسی‌های‌ خود را به دقت زیر نظر داشته باشند. وی نتایج جزیی‌تری هم از شیوع‌شناسی اعتیاد دانشجویان ارایه کرد که بر اساس آن 60 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر گفته‌‌اند که شروع مصرف آنها از دوره دانش‌آموزی بوده است.
اطلاعات پایین 50 درصد دانش‌آموزان
با وجود اینکه حمیدی چند ماه قبل اعلام کرده بود تلاش‌هایی برای آگاهی دانش‌آموزان در حوزه اعتیاد آغاز شده است، مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کمبود اطلاعات دانش‌آموزان را عامل نگران‌کننده می‌داند. وی با بیان اینکه بر اساس تحقیقات، اطلاعات 50 درصد دانش‌آموزان به طور میانگین درباره اعتیاد اطلاعات پایینی بوده و این یک زنگ خطر است، اظهار کرد: باید همه ظرفیت‌های مدرسه در این حوزه رشد پیدا کند.
صرامی با بیان اینکه امسال مطالبی درخصوص پیامدهای اعتیاد در کتب درسی دانش‌آموزان پایه هفتم و هشتم وارد شد، گفت: این میزان از اطلاع‌رسانی کافی نیست و باید از یک میلیون کادر آموزشی وزارت آموزش‌و‌پرورش بیشتر استفاده کرد تا متناسب با سن تقویمی و عقلی دانش‌آموزان مسایلی را در حوزه اعتیاد به آنها منتقل کنند.
وی ادامه داد: البته دامنه آموزش معلمان نیز باید گسترش یابد. همچنین باید از ظرفیت والدین دانش‌آموزان استفاده کنیم.
آمار اعتیاد دانش‌آموزان بر اساس نتایج تحقیقات رسمی در فاصله حدود یک دهه از سال 81 تا سال 90 نیم درصد افزایش یافته است. با توجه به گذشت سه سال از تحقیقات قبلی، باید دید این آمار باز هم افزایش را نشان می‌دهد یا به ثبات نسبی رسیده است.

 

ورود کمیسیون بهداشت مجلس به ماجرای آلودگی آب تهران

مهر- سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ورود این کمیسیون به موضوع بررسی آلودگی آب تهران و برخی محصولات غذایی خبر داد.
محمدحسین قربانی در مورد برخی اظهارنظرها نسبت به آلودگی آب تهران‌ افزود: به نظر می‌رسد این اظهارات کارشناسی نبوده و بر مبنای علمی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: به طور حتم باید قبل از آنکه این‌گونه مباحث رسانه‌ای شده و منجر به تشویش اذهان عمومی شود ابتدا کارهای کارشناسی صورت گیرد و بر اساس ادله واقعی این اظهارات مطرح شود.
قربانی با بیان اینکه بارها تاکید کردم که مستندات علمی افراد نسبت به آلوده بودن آب تهران به کمیسیون بهداشت مجلس ارایه شود،‌ تصریح کرد: بدون‌شک به هر آزمایشگاهی برای تعیین میزان آلودگی آب تهران نمی‌توان اعتماد کرد و باید نهادهایی مثل مرکز تحقیقات یا مرکز پژوهش‌های مجلس با ورود به این موضوع بحث آلودگی آب را بررسی کنند. وی یادآور شد: به طور حتم اگر آلودگی آب تهران تایید شود باید ضمن اطلاع‌رسانی به مردم، دستگاه‌های مربوطه را مجاب به رفع این معضل کرده تا در مسیر بهبود کیفیت آب حرکت کنند.
قربانی درباره صحبت‌های مطرح شده در خصوص آلوده بودن برخی محصولات غذایی در کشور، یادآور شد: اکنون تنها این اظهارات مطرح شده در حالی که هیچ مستنداتی برای تایید صحت آن ارایه نشده است و بنابراین نمی‌توان اکنون این موضوع را تایید یا تکذیب کرد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس‌ گفت: به طور حتم کمیسیون بهداشت در نخستین جلسه خود موضوع مطرح شده درباره آلودگی آب تهران و برخی محصولات غذایی را بر اساس مستنداتی که قرار است ارایه شود پیگیری خواهد کرد.

 

هوای پایتخت در یک قدمی شرایط پاک

گروه جامعه- باران‌های پاییزی همزمان با فصل سرما به کمک هوای پایتخت آمده‌اند و چند روزی است تهرانی‌‌ها می‌توانند نفس‌های عمیق‌تری بکشند. آن‌طور که مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفته است، هوای پایتخت با ایستادن شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون روی عدد 55 در یک قدمی شرایط پاک قرار گرفته است.
دکتر وحید حسینی در گفت‌و‌گو با مهر افزود: بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای شهر تهران از میزان غلظت تمام آلاینده‌ها به غیر از آلاینده منواکسیدکربن کاسته شده است. به این ترتیب میانگین غلظت تمام آلاینده‌ها در حد مجاز بوده و شاخص کیفیت هوا در شرایط سالم است. بنا به شرایط آب و هوای تهران در روز گذشته، شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در هیچ یک از ایستگاه‌های پایتخت بالاتر از استاندارد نبود و هیچ منطقه‌ای در شرایط ناسالم قرار نداشت.
این وضعیت اما بی ثبات تر از ان به نظر می‌رسد که تهرانی‌ها را به پاکی مداوم هوا امیدوار کند. با هر بار کاهش باد و بارندگی، هوای تهران باز هم به خاکستری می‌زند و تصویر برج مخابراتی میلاد در فاصله دور محو می‌شود. شرایطی که زنگ خطر آلودگی و هوای ناسالم را همچنان به صدا درمی‌آورد.
احضار قالیباف و ابتکار به مجلس در هفته گذشته حاکی از رضایت بخش نبودن وضع هوای پایتخت بود. مهرداد بائوج لاهوتی در این باره به فارس خبر داده بود که به منظور بررسی آلودگی هوای تهران و همچنین دیگر مسایل و چالش‌‌های زیست‌محیطی در فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی مصوب شد تا دو جلسه مجزا با معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست و همچنین محمدباقر قالیباف شهردار تهران در مجلس برگزار شود.
کمال‌الدین پیرموذن، عضو دیگر فراکسیون محیط‌زیست مجلس هم با طعنه به عملکرد مدیران شهر تهران، از اداره آلودگی هوای تهران توسط باد و باران سخن گفته بود. با این حال موعد برگزاری این جلسات هنوز از راه نرسیده است و فعلا پایتخت به کمک پدیده‌های طبیعی، هوای سالم تری را تجربه می‌کند. کارشناسان گفته‌اند انتظار می‌رود تا اواسط هفته آینده بارندگی‌‌‌ها در پایتخت تداوم یابد.
بارش برف و باران در سایر نقاط
بارش‌های اخیر محدود به پایتخت نبوده است. به گفته رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور بارش برف در محورهای هفت استان کشور به انسداد برخی جاده‌ها منجر شده است. روز گذشته محورهای شمشک- دیزین و پونل- خلخال به دلیل برف و کولاک مسدود شدند.
به گفته سرهنگ محمدرضا حمیدی اکثر محورها در آذربایجان شرقی و زنجان، محور تکاب- شاهین دژ در آذربایجان غربی و گردنه کوهین و گردنه آوج در قزوین با بارش برف همراه شدند. در محور کرمان- سیرجان در کرمان، محورهای لاهیجان، تالش، اسالم به خلخال، همچنین گردنه حیران و آستارا هم بارش برف گزارش شده است.

 

معاون وزیر بهداشت خبر داد:
آغاز ارایه خدمات بهداشتی به حاشیه‌نشین‌ها

ایسنا- معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: با عملیاتی کردن مراقبت‌های اولیه سلامت در حاشیه شهرها و شهرهای کوچک، سنگ بنای توسعه پایدار را در این مناطق ایجاد خواهیم کرد.
دکتر علی‌اکبر سیاری در حاشیه نشست عملیاتی کردن مراقبت‌های اولیه سلامت در حاشیه شهرها و شهرهای کوچک و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در طرح تحول حوزه بهداشت شش برنامه داریم که یکی از آنها خدمت‌رسانی به مردم حاشیه شهرها و سکونتگاه‌های غیر‌رسمی است، گفت: این مناطق تا به حال به رسمیت شناخته نمی‌شد، با این حال وزارت بهداشت در برنامه تحول بهداشت حاشیه شهرها را یکی از اولویت‌ها بعد از روستاها قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: این مناطق توسط استانداران سراسر کشور شناسایی، سرشماری و بلوک‌بندی شده است. ضمنا بررسی شده که از نظر دسترسی به خدمات، چه امکاناتی را دولت و چه امکاناتی را بخش‌خصوصی برای این مناطق می‌توانند فراهم کنند.
به گفته وی، برنامه وزارت بهداشت این است که اطمینان پیدا کنیم مردم در این مناطق به خدمات اولیه دسترسی دارند. برای این امر یک بسته خدمت تعریف و برای هر چهار هزار نفر در این مناطق یک کارشناس سلامت در نظر گرفته شده است.
سیاری با اشاره به اینکه خدمات این کارشناسان به صورت ادغام‌یافته و فعال است، خاطرنشان کرد: هر چهار پایگاه سلامت تحت پوشش یک مرکز سلامت قرار می‌گیرد. در این مراکز، دو پزشک، یک کارشناس تغذیه، یک کارشناس سلامت روان، یک کارشناس بهداشت محیط و یک پایگاه زمینی در نظر گرفته شده است. به طوری که خدماتی که از مرکز سلامت به این پایگاه ارجاع می‌شود، مورد نظارت و مدیریت قرار می‌گیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین افزود: از این طریق اطمینان پیدا می‌کنیم که مردم تحت پوشش مراقبت‌های اولیه قرار گرفته‌اند. ضمنا برای هر خانوار یک پرونده سلامت تشکیل می‌شود که در آینده به صورت الکترونیک خواهد بود.
سیاری با اشاره به اینکه از طریق این پرونده، ما اطمینان پیدا می‌کنیم که چه کسانی دچار بیماری‌های مزمن، از قبیل دیابت، فشار خون، آسم، بالابودن چربی و قند خون شده‌اند، توضیح داد: در قالب این طرح به مردم خدمات کارشناسی در سطوح اولیه بهداشت ارایه می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه با اجرای این طرح سنگ بنای توسعه پایدار را در حاشیه شهرها ایجاد خواهیم کرد، گفت: وزارت بهداشت تصمیم دارد سکونتگاه‌های غیررسمی که سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته بود، ساماندهی کند. در این راستا وزارت نیرو، وزارت آموزش‌و‌پرورش، وزارت تعاون، وزارت راه و وزارت کشور باید در این طرح همکاری داشته باشند چون خدمات ارایه شده فقط بهداشتی نیست و سلامت در تمام ابعاد بهداشتی، روانی و اجتماعی را در بر خواهد گرفت.
به گفته دکتر سیاری در واقع همان خدماتی که در روستا به طور فعال ارایه می‌کردیم، در قالب این طرح، در شهرها نیز ارایه خواهیم کرد. منتها این خدمات با نیازها در سطح شهرها همخوانی دارد و به وسیله کاردان و کارشناس در حوزه آسیب‌های اجتماعی، بیماری‌های مزمن و بیماری‌های واگیر ارایه خدمت خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر 10 میلیون و 100 هزار نفر در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند و خدمات ما در حوزه بهداشت این مناطق به تدریج ارایه خواهد شد چون باید از طریق خرید خدمت و بستن قراردادهایی در این زمینه با بخش‌خصوصی ساختارهایی برای خدمات‌رسانی هرچه سریع‌تر و بهتر ایجاد کنیم.
به گفته وی بسته‌های خدمتی و آموزشی این طرح تعریف شده و مربیان بهورزی از 15 آذر در این راستا در تهران آموزش خواهند دید. این طرح در حاشیه شهر 2500 کارشناس مشارکت دارند و در شهرها‌ بین 20 تا 50 هزار نفر به ازای هر 4000 نفر یک کارشناس در پایگاه‌های سلامت مستقر می‌شوند و به ارایه خدمت می‌پردازند.
براساس گزارش سایت وبدا، دکتر سیاری در پایان اذعان کرد: فعلا مراقبت‌های اولیه در سطح اول اجرا خواهد شد و در سطوح برنامه بسته درمان‌های تکمیلی برای بیماران نیازمند این خدمات، تعریف می‌شود.

 

داروهای ایرانی گران می‌شوند
فارس- قائم‌مقام وزیر بهداشت گفت که در سه ماهه چهارم سال داروهای وارداتی با کاهش قیمت ۲۰ درصد روبه‌رو می‌شوند اما در داروهای ایرانی برای اینکه مقرون به صرفه باشند افزایش قیمت جزیی پیش‌بینی می‌شود.
حریرچی همچنین در مورد وضعیت قیمت داروهای وارداتی و ایرانی در کشور گفت: سازمان غذا و دارو اعلام کرده که در سه ماهه چهارم سال داروهای وارداتی با کاهش قیمت روبه‌رو شوند. این کاهش قیمت که به حدود 20 درصد می‌رسد در برخی از اقلام آغاز شده است.
وی ادامه داد: داروهایی که در بازار موجود بوده و مربوط به واردات سال گذشته است متوجه کاهش قیمت نخواهد شد.
حریرچی ادامه داد که در شش ماهه نخست سال هیچ افزایش قیمتی در داروهای وارداتی و تولیدی نداشتیم اما با توجه به اینکه باید تولید دارو در کشور مقرون به صرفه باشد افزایش قیمت جزیی برای داروهای ایرانی پیش‌بینی می‌شود.

وقوع 10 درصد قتل‌ها در تهران
‌ایسنا- فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه وقوع جرم در نقاط مختلف متفاوت است، ‌تصریح کرد: شهر تهران 25 درصد و استان تهران 30 درصد از وقوع جرم را به خود اختصاص می‌دهند که بیشترین جرایم مربوط به سرقت است به عبارتی یک سوم سرقت در تهران اتفاق می‌افتد اما 10 درصد قتل در تهران رخ می‌دهد.
سردار اسماعیل احمدی‌مقدم ادامه داد: شاخص‌های جرم که همه رو به پایین بوده یکی از عوامل تامین امنیت اجتماعی است. وی در خصوص نقش رسانه‌ها بیان کرد که رسانه‌ها در انعکاس اخبار دقت داشته باشند؛ مردم باید از طریق افزایش کارایی عمومی به عملکرد ما آگاه شوند نه از طریق تبلیغات رسانه‌ای به این نتیجه دست یابند.
‌فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به تاثیرگذاری عوامل اقتصادی در سرقت خاطرنشان کرد که با هدفمندی یارانه‌ها با کاهش سرقت مواجه شدیم اما مجددا با افزایش ارز شاهد افزایش سرقت بوده‌ایم.

ضرورت جذب مددکاران اجتماعی در مدارس
ایلنا- رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت که آموزش‌و‌پرورش باید مهارت‌های زندگی از قبیل کنترل خشم، ‌تصمیم‌گیری درست، روابط بین فردی و رفتار جرات‌مندانه را در کنار موضوع‌های دیگر به دانش‌آموزان آموزش دهند.
سید حسن موسوی چلک با اشاره به کشته شدن معلم بروجردی توسط دانش‌آموز خود، خاطرنشان کرد: باید به این موضوع توجه داشت که آموزش‌و‌پرورش یک محیط اجتماعی است که با سایر محیط‌ها در تعامل است، بنابراین آموزش‌هایی که افراد خارج از این محیط دریافت می‌کنند در نوع رفتارشان تاثیر‌گذار خواهد بود. بنابراین، این‌گونه نیست که افراد خشونت را تنها در آموزش‌و‌پرورش بیاموزند.
وی ادامه داد: اما آموزش‌و‌پرورش باید مهارت‌های زندگی از قبیل کنترل خشم، ‌تصمیم‌گیری درست و روابط بین فردی و رفتار جراتمندانه را در کنار موضوع‌های دیگر به دانش‌آموزان آموزش دهد و چنانچه فعالیت خود را در این زمینه گسترده، فراگیر و مستمر انجام دهد، طبیعتا می‌تواند در کنترل خشونت و بالابردن آستانه تحمل کمک زیادی به جامعه کند.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه مددکاران اجتماعی در مدارس افزود: جایگاه مددکار اجتماعی در محیط مدرسه به دلیل نوع وظایفی که دارد، طبیعتا می‌تواند در کنترل بروز آسیب‌های اجتماعی و حوادثی از این دست بسیار موثر باشد.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: همان‌طور که در گذشته بار‌ها اعلام کرده‌ایم‌ این آمادگی را داریم به عنوان تشکلی غیردولتی با بیش از نیم قرن سابقه در زمینه تامین نیرو، آموزش و نظارت مددکاران در مدارس با آموزش‌و‌پرورش همکاری کنیم.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه و حفظ احترام متقابل بین معلم و دانش‌آموز‌ تصریح کرد: بدون شک یکی از حقوق اساسی هر یک از ما به عنوان شهروند در هر محیطی که قرار می‌گیریم، حفظ کرامت اجتماعی است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی دی‌ماه اعلام شد
ایسنا- رییس مرکز سنجش وزارت آموزش‌و‌پرورش اعلام کرد که بر اساس جدول زمان‌بندی امتحانات نهایی از شش تا 24 دی‌ماه برگزار خواهد شد.
عبدالرسول عمادی درباره زمان برگزاری امتحانات نهایی دی‌ماه مدارس عنوان کرد: برنامه امتحان نهایی دی‌ماه برای دانش‌آموزان مقطع نظری، فنی و حرفه‌ای در پایه سوم و پیش‌دانشگاهی اعلام شده است.
وی افزود:‌ بر اساس این جدول زمان‌بندی، امتحانات نهایی از شش تا 24 دی‌ماه برگزار خواهد شد.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش‌و‌پرورش همچنین با بیان اینکه امتحانات نهایی نیم‌سال دوم نیز از اول تا آخر خردادماه برنامه‌ریزی شده است، گفت: تلاش می‌کنیم امتحانات نهایی به گونه‌ای برگزار شود که قبل از کنکور سراسری به اتمام برسد.
عمادی در پاسخ به این پرسش که داوطلبان آزاد از چه زمانی می‌توانند برای ثبت‌نام دروس باقیمانده و شرکت در آزمون‌ها ثبت‌نام کنند، اظهار کرد: داوطلبان آزاد می‌توانند برای ثبت‌نام دروس خود از اکنون به مدارس بزرگسالان مراجعه کنند.

ثبت‌نام آزمون‌های دانشگاه آزاد از هفته آینده
مهر- معاونت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی چگونگی ثبت‌نام از داوطلبان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و دکترا برای سال تحصیلی 95-94 را اعلام کرد.
متقاضیان شرکت در آزمون‌های دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد سال 94 دانشگاه آزاد اسلامی به ترتیب از روزهای یکشنبه 9 و دوشنبه 10 آذر‌ماه از طریق پایگاه ثبت‌نام الکترونیکی معاونت سنجش و پذیرش به آدرس Azmoon. org آغاز خواهد شد.
رشته‌ها و مجموعه‌های امتحانی و همچنین رشته/ محل‌های دایر در این دو مقطع فهرست رشته‌/ محل‌های دوره کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 94 در دسترس داوطلبان قرار گرفته است.
از آنجایی که تعدادی رشته‌/ محل نیز در دست بررسی و تصویب نهایی قرار دارد‌، فهرست رشته‌/ محل‌های جدید متعاقبا به اطلاع داوطلبان خواهد رسید تا در صورت علاقه‌مندی نسبت به انتخاب آنها اقدام کنند.
در آزمون دکترای تخصصی سال‌جاری به هر داوطلب امکان انتخاب یک رشته امتحانی و حداکثر در 20 واحد دانشگاهی انتخابی ارایه شده است. در مقطع کارشناسی ارشد نیز داوطلبان پس از انتخاب یک مجموعه امتحانی مجاز به انتخاب حداکثر 20 رشته‌/ محل متناسب با آن هستند.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles