بررسی وضعیت ریزمغذیها در تمامی گروههای سنی: تدوین سند ملی «تغذیه و امنیت غذایی»
رییس دفتر بهبود جامعه تغذیه وزارت بهداشت از بررسی ملی وضعیت ریزمغذیها در کشور خبر داد و گفت: تا پایان سال گزارش کامل وضعیت ریزمغذیها در کشور به دست میآید و مبنای سیاستگذاریها برای کنترل و پیشگیری از کمبود ریزمغذیها قرار خواهد گرفت.
دکتر زهرا عبداللهی در گفتوگو با ایسنا گفت: بررسی وضعیت ریزمغذیها انجام و نمونههای خون از تمام کشور جمعآوری شده و آزمایشات مربوطه در آزمایشگاه دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال انجام است.تا پایان امسال گزارش کامل وضعیت ریزمغذیها خارج میشود و مبنای برنامهریزی برای سالهای بعد خواهد شد.
وی از تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی با همکاری انستیتو تغذیه و موسسه ملی تحقیقات سلامت خبر داد و گفت: این سند پس از تصویب در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به شورای سلامت استانها ابلاغ میشود تا در جهت بهبود امنیت غذایی اقدامات لازم صورت گیرد.
عبداللهی افزود: برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها یکی از محورهای برنامههای بهبود تغذیه جامعه است چراکه کمبود ریزمغذیها از جمله مشکلات تغذیهای شایع تمام کشورهاست و در ایران نیز به لحاظ کمبود ریزمغذیها مشکل داریم.لازم است اطلاعات پایه در زمینه وضعیت ریزمغذیها در کشور وجود داشته باشد تا بتوان بر اساس آن اطلاعات پایه برای پیشگیری از کمبود ریزمغذیها را برنامهریزی و سیاستگذاری کرد.
عبداللهی با تاکید بر لزوم پیشگیری از کمبود ریزمغذیهایی نظیر آهن، روی، ویتامین «A» و«D» ادامه داد: بررسی ملی ریزمغذیها انجام شده و در این بررسی تمام گروههای سنی مورد مطالعه قرار گرفتهاند. این بررسی با دو هدف انجام شده است؛ نخستین بررسی وضعیت ریزمغذیها حدود 10 سال گذشته انجام شده است که بررسی اخیر مشخص میکند طی این 10 سال چه تغییراتی در وضعیت ریزمغذیها ایجاد شده و مداخلات انجام شده چقدر اثربخش بوده است. همچنین این بررسی، اطلاعات پایه را برای سیاستگذاری در برنامه پنج ساله بعدی در اختیارمان قرار میدهد.
وی افزود: سیاستگذاریها برای کنترل و پیشگیری از کمبود ریزمغذیها قاعدتا باید در مجموعه سیاستهای غنیسازی مواد غذایی با ریزمغذیها پیگیری شود مانند غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک و غنیسازی شیر با ویتامین D. اینچنین مواردی سیاستهای انتخابی برای کنترل و پیشگیری از کمبود ریزمغذیها هستند.
عبداللهی ادامه داد: برنامههای مکمل یاری برای گروههای در معرض خطر مانند کودکان زیر دو سال، زنان باردار و شیرده، دانشآموزان و دیگر گروهها نیز از دیگر استراتژیهایی است که بر حسب شدت کمبود به اجرا گذاشته میشود.
آموزش تغذیه مردم در جهت شناختن بهتر منابع غذایی ریزمغذیها و سعی در استفاده روزانه آنها نیز از دیگر برنامهها در این زمینه است.
تلخ و شیرین جدایی ری از تهران : مراسم معارفه سرپرست ری برگزار میشود
مریم بابایی- امروز در حالی معارفه حسین علی قلیزاده به عنوان نخستین سرپرست شهردار شهرری برگزار میشود که با وجود همه انتقادها و حتی مخالفتها به اقدام غیرکارشناسی و حتی غیرقانونی مستقل شدن شهرری از تهران، دولت این انتصاب را از انجام داده است. او که شهردار پیشین منطقه 19 تهران در زمان احمدینژاد بود حالا بر اساس مصوبه دولت و با استناد تبصره «3» ماده «71» قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال 1375 به عنوان سرپرست شهرداری ری منصوب شده است.
او پیش از این شهردار جویبار و گلستان و آخرین سمتش نیز مدیرکل دفتر هماهنگی سازمان همیاریها و دهیاریهای کشور بوده است.
او خود درباره سمتش که پس از صفبندیهای شهردار، شورا و استانداری به وی رسیده است، گفته هر جا شهردار بوده استاندار از او خواسته است تا به جاهای دیگر برود و مشکلاتشان را هم حل کند! حالا او قرار است بیاید مشکلات شهرری را حل کند. در یک سال اخیر که بحث جدایی از ری بالا گرفت دو طرف شورا و استانداری مدعی بودند که طرف مقابل به دنبال منافع مالی و اقتصادی خود در ری هستند. استانداری مدعی بود که با جدا شدن ری از تهران امکانات و اشتغالآفرینی در ری بیشتر خواهد شد اما شورا و شهرداری قویا معتقد بودند مستقل شدن در ابتدا رانتها و منافع مالی بسیاری را از محل افزایش قیمت زمین برای برخی ایجاد خواهد کرد اما بعد از مدت کوتاهی فقر و بیکاری بیشتر خواهد شد. آنچه در حال حاضر مسلم است اینکه دولت براساس مصوبهای شهرری را جدا کرده و برایش سرپرستی نیز منصوب کرده است و همان طور که رییس شورای شهر هم گفته بود با وجود همه مخالفتها چون مصوبه دولت است آنها هم به آن تن خواهند داد. شهرداری تهران هم گریزی جز پذیرش آن ندارد هرچند قبلا گفته بود شورا باید منحل شود تا استانداری بتواند این کار را بکند که البته شورا منحل نشد و این جدایی اتفاق افتاد. سوال این است که آیا شمیرانات پروژه بعدی خواهد بود؟
«کارنامه»، «حضور و غیاب» و «تصحیح اوراق امتحانی» دانشآموزان هوشمند شد
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه هوشمندسازی مدارس دولتی در گروی تخصیص اعتبارات است، گفت: تاکنون بیش از 23 هزار مدرسه هوشمندسازی شده و چنانچه اعتبارات به موقع تخصیص یابد تا پایان برنامه پنجم 23 هزار مدرسه شهری و مجتمع روستایی نیز به فهرست مدارس هوشمندسازی شده اضافه میشود.
ابراهیم سحرخیز در گفتوگو با ایسنا گفت: در حال حاضر بیش از 23 هزار مدرسه به درجاتی از هوشمندسازی مجهز شدهاند که در برخی از مدارس دو کلاس به طور کامل و در برخی مدارس نیز تنها رایانهها وارد کلاسها شده است.وی با بیان اینکه اعتبارات هوشمندسازی مدارس در سال 91 تاکنون تخصیص نیافته است، اظهار کرد: به علت برخی مشکلات هنوز این مبلغ تخصیص نیافته اما آموزشوپرورش همچنان بر اجرای هوشمندسازی مدارس اصرار دارد چراکه یکی از مهمترین زیرساختهای تحول بنیادین است.وی ادامه داد: در حال حاضر امکان برگزاری امتحانات هوشمند از طریق دریافت سوالات از بانک سوالات مرکز سنجش و برگزاری امتحانات هوشمند در کلاسهایی که مجهز هستند، وجود دارد و حتی در برخی از مدارس نیز علاوه بر صدور کارنامه هوشمند، حضور و غیاب هوشمند نیز انجام میشود.معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش همچنین درباره رعایت عدالت آموزشی در هوشمندسازی مدارس به ویژه در کلانشهرها، مدارس دورافتاده و روستایی نیز گفت: آنچه در بحث عدالت آموزشی مطرح میشود، برای سراسر کشور است و برخورداری برخی از مدارس در کلانشهرها به ویژه پایتخت از امکانات ویژه از جمله تبلت یا سایر طرحهایی که عنوان شده، از محل مشارکتهای مردمی و در مدارس خاص از جمله تیزهوشان، نمونه دولتی، شاهد و هیات امنایی اغلب با کمک اولیا اداره میشود، لذا برای مدارس دولتی، عدالت آموزشی در سراسر کشور برقرار است.
اعطای وام 3 میلیون تومانی اشتغال به زنان سرپرست خانوار تهرانی
مدیرکل امور بانوان استانداری تهران گفت که 20 زن سرپرست خانوار واجد شرایط در هر یک از 13 شهرستان استان تهران به جز شهر تهران به منظور دریافت وام سه میلیون تومانی برای راهاندازی مشاغل خانگی به صندوق مهرامام رضا(ع) معرفی کردهایم.آذرنظری در گفتوگو با ایسنا افزود: ما مکاتباتی با فرمانداری شهرستانهای استان تهران به منظور معرفی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط انجام دادهایم.
نظری درباره شرایط دریافت وام سه میلیون تومانی برای زنان سرپرست خانوار گفت: این زنان باید دارای گواهینامه مهارت شغلی و سرپرست خانوار و زیر50 سال باشند و بیمه و مستمری بگیر نباشند البته اگر زنان سرپرست خانوار، مهارت شغلی نداشته باشند ما آنان را جهت حرفهآموزی به آموزشگاهها معرفی میکنیم.وی درباره اختصاص وام به زنان سرپرست خانوار شهر تهران نیز اظهار کرد: صندوق مهرامام رضا(ع) شهر تهران، زنان سرپرست خانوار شهر تهران را پوشش میدهد.نظری با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده برای اشتغال زنان سرپرست خانوار در پایان گفت: بر اساس تفاهمنامه مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری با صندوق مهرامام رضا(ع) به زنان سرپرست خانوار هر شهرستان استان تهران به جز شهر تهران حدود 10 میلیون تومان تخصیص مییابد که با این رقم میتوان دو زن سرپرست خانوار را پوشش داد.مینیبوس حامل معلمان واژگون شد
معاون عملیات پلیسراه کشور از واژگونی خودرو حامل معلمان آموزشوپرورش در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد.
سرهنگ صمد اسفندیاری در گفتوگو با ایسنا در اینباره گفت: مینیبوس حامل معلمان خانم در ساعت پنج صبح در استان چهارمحال و بختیاری که از شهرک کرد عازم شهرک تابانک بود در 15 کیلومتری این شهرک دچار حادثه شد.
به گفته وی، مینیبوس در جاده لغزنده و برفی به سمت راست جاده منحرف و به روی سقف واژگون شد.معاون عملیات پلیسراه کشور با بیان اینکه این حادثه خوشبختانه تلفات جانی در پی نداشته است، گفت: سه نفر از سرنشینان خانم این مینیبوس مجروح شدند که توسط عوامل امدادی به بیمارستان شهرکرد منتقل شدند.اسفندیاری افزود: کارشناسان پلیسراه تخطی از سرعت مطمئنه از سوی راننده این مینیبوس را علت این حادثه اعلام کردند.
پایان فرار 2 ساله قاتل تحت تعقیب در کرمانشاه
متهم که مردی 28 ساله است سال 1389 در جریان یک نزاع دسته جمعی در یکی از روستاهای حومه شهر کرمانشاه زنی میانسال را با ضربات چاقو به قتل رسانده است.
به گزارش برنا از کرمانشاه به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ جهانفر در این خصوص بیان داشت: متهم که مردی 28 ساله است، سال 1389 در جریان یک نزاع دسته جمعی در یکی از روستاهای حومه شهر کرمانشاه زنی میانسال را با ضربات چاقو به قتل رسانده و از آن زمان متواری شده بود.
جسد برادر گمشده در انباری
حوادث- 13 روز از رفتن علی از منزل میگذشت و هنوز از او خبری نشده بود به خاطر همین موضوع برادرش به کلانتری ابوسعید رفت و اطلاع داد که برادرش به هویت «رسول.ط» (36 ساله) در مورخه 20/09/1391 از منزلش خارج شده و تاکنون مراجعه نکرده است.
به گزارش خبرنگار ما از پایگاه هشتم آگاهی پرونده مقدماتی با موضوع «فقدانی» و به دستور قاضی کشیک دادسرای ناحیه 27 تهران
تشکیل شد.
همزمان با ارجاع پرونده به پایگاه هشتم و در مورخه 16/10/1391، برادر فقدانی با مراجعه به پایگاه هشتم به کارآگاهان گفت: فردی ناشناس با تلفن همراه پدرم تماس گرفته و مدعی شده است که برادرم (فقدانی) در منزل شخصی به هویت «وحید.ب» واقع در محله درخونگاه، در داخل شوفاژخانه حبس شده که پس از فوت توسط این شخص (وحید) به مکان نامشخصی انتقال داده شده است.
با توجه به اظهارات برادر فقدانی و احتمال وقوع جنایت، بلافاصله هماهنگیهای لازم انجام شد و پرونده جهت تحقیقات تخصصی در اختیار اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت. کارآگاهان اداره یازدهم با شناسایی فرد ناشناس در خیابان وحدت اسلامی وی را به اداره یازدهم منتقل کردند و به تحقیق از وی پرداختند، این شخص در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: از طریق یکی از دوستانم اطلاع پیدا کردم که رسول (فقدانی) در منزل مسکونی فردی به هویت وحید بر اثر درگیری و اصابت ضربه به سر بیهوش شده و وحید او را داخل موتورخانه منزلش حبس کرده و زمانی که فوت میکند، وحید جسد وی را با یک دستگاه وانتپیکان متعلق به یکی از دوستانش به هویت عباس به محل نامعلومی منتقل کرده است.
با توجه به اطلاعات به دست آمده، بلافاصله هماهنگیهای لازم قضایی انجام شد و کارآگاهان اداره یازدهم در ادامه رسیدگی به این پرونده ابتدا ضمن شناسایی هویت «عباس.م» (35 ساله) به محل سکونت وی در خیابان وحدت اسلامی رفتند و او را دستگیر کردند.
با اعتراف عباس به مرگ فقدانی، کارآگاهان بدون فوت وقت به نشانی «وحید.ب» (50 ساله) مراجعه کردند و در بازرسی از سه انباری واقع در انتهای حیاط محل سکونت وی، موفق به کشف جسد فقدانی شدند. با کشف جسد فقدانی، بلافاصله مخفیگاه وحید در خیابان ابوسعید شناسایی شد و او نیز دستگیر و به اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.
سرهنگ کارآگاه آریا حاجیزاده، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ در ادامه اعلام این خبر گفت: با دستگیری متهمان و در ادامه تحقیقات انجام شده مشخص شد که محل کشف جسد، مکان تردد افراد معتاد بوده و متهم اصلی پرونده (وحید.ب) سه انباری 5/1 الی 2 متری انتهای حیاط ساختمان را به محل تردد معتادین و مصرف موادمخدر تبدیل کرده و فقدانی نیز به واسطه اعتیاد شدید به مصرف شیشه و کراک، جهت تهیه و مصرف مواد به این محل تردد داشته است.
سرهنگ حاجیزاده در پایان این خبر گفت: با کشف جسد متعلق به فقدانی، جسد برای تعیین دقیق علت مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد و متهمان پرونده نیز به دستور شعبه دهم بازپرسی دادسرای امور جنایی جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتند.
در یک پرونده کودکآزاری هولناک در غرب کشور رقم خورد
5 سال حبس و پرداخت بیش از دو دیه کامل برای نامادریدادگاه تجدیدنظر استان کردستان، نامادری سنگدل سقزی را به اتهام کودکآزاری و ضرب و جرح دختر هفت ساله خانواده همسرش به پنج سال حبس و پرداخت بیش از دو دیه کامله انسان محکوم کرده است.
به گزارش ایسنا، شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان «شریفه محمدی» نامادری سنگدل 24 ساله را به اتهام ضرب و جرح عمدی و کودکآزاری «فائزه» با استناد به گزارشات پزشکی قانونی، شهادت شهود، اظهارات شکات و شهادت پرسنل مدرسهای که طفل در آنجا مشغول به تحصیل بوده به پنج سال حبس و پرداخت بیش از دو دیه کامله انسان محکوم کرده است.
متهمه خانهدار و فاقد سابقه کیفری و اهل و ساکن سقز است که در زمان برگزاری دادگاه با قید وثیقه آزاد بوده است. او که با کیفرخواست دادستانی سقز به دادگاه معرفی شده، علاوه بر حبس در خصوص جنایات ذیل نیز به پرداخت دیه محکوم شده است:
1- کبودی در حال جذب ناشی از ضربه جسم سخت در قدام بازوی راست و خلف بازوی چپ مجموعا سه دینار
2- جوشگاه جراحت بهبودیافته مطابق با سوختگی ناشی از تماس جسم داغ در ناحیه شرمگاه و بالای سه تیغ لگن خلفی مجموعا یکصدم دیه کامله
3- خراشیدگی در حد حارصه در ناحیه تناسلی خارجی طرف چپ نیم صدم دیه کامله
4- سوختگی در حد حارصه در ناحیه شرمگاه ستیغ لگنی خلفی به میزان ارش یکصدم دیه کامله
5- استقرار به حالت زندگی نباتی، دیه کامله انسان
6- جنایت عدم ضبط ادرار و مدفوع یک فقره دیه کامله زن مسلمان
7- فلجشدگی دو دست (فقدان حرکت دستها) دو فقره دو ثلث از نصف دیه کامله زن مسلمان
8- بابت فلجشدگی دو پا (فقدان حرکت پاها) دو فقره دو ثلث از نصف دیه کامله زن مسلمان.
دادگاه همچنین علاوه بر پرداخت شرح ماوقع دیه جراحات وارده، متهمه را از حیث جنبه عمومی جرم مستند به ماده 614 قانون مجازات اسلامی به تحمل پنج سال حبس- به جای شش ماه حبس تعیینی دادگاه بدوی- محکوم کرده است.
شعبه نهم دادگاه تجدید استان کردستان در استدلال صدور رای آورده است که با توجه به اینکه در اثر ضربه وارده به مغز طفل، او دچار زندگی نباتی شده و قادر به دفع و کنترل ارادی ادرار و مدفوع خود نیست و هر دو دست و پاهای وی دچار فقدان حرکت ارادی شده (فلجشدگی) و به علاوه چون ضربه وارد شده به کودک باعث نقص عضو و فقدان منافع اعضای او شده و مطابق قواعد کلی حقوق جزای عمومی و با توجه به نص صریح ماده «46» قانون مجازات اسلامی، هرگاه فعل واحدی دارای عناوین متعدد باشد، مجازات اشد قابل اعمال است و با توجه به ماده «8» قانون حمایت از کودکان و نوجوانان معیوب مصوب 25 آذر 81 که به صراحت به این امر تصریح دارد، این رای صادر شده است.گزارش آخرین وضعیت «فائزه» طی روزهای اخیر روی خروجی ایسنا قرار گرفت و حکایت از دردناک بودن زندگی او داشت؛ وضعیتی که تغییرش این روزها به کمکهای نیکوکاران وابسته است تا شاید «فائزه» بیدفاع با طی مراحل درمان بتواند دوباره به زندگی بازگردد... البته شاید!
این رای در پی این کودکآزاری هولناک و در شهریور 90 صادر شده است.