طرحی از رییس جمهور با حدیثهای فراوان: مدیریت جنگل به مردم سپرده میشود
جامعه- اخیرا طرحی از سوی رییس جمهوری ارایه شده است مبنی براینکه مسوولیت جنگلها به خود مردم واگذار شود اما این سخن مثل بسیاری سخنهای رییسجمهور دارای تفسیرهای بسیاری است مثل اینکه منظور از مردم مشخصا چه کسانی است یا اینکه آیا این طرح رفع مسوولیت از سازمانی است که بسیاری معتقدند در این هشت سال همه کار کرده الا حفاظت از محیطزیست یا منظور نهادهای مردمی طرفدار محیطزیست است که به دنبال تقسیم منافع محیطزیست مملکت را به حراج نمیگذارند؟ حال در نخستین واکنشها رییس سازمان حفاظت از محیطزیست این دولت توضیحاتی داده است.
وی گفته این طرح به معنای واگذاری مسوولیت مدیریت جنگل به مردم است نه حضور دوباره دامها در آن.
مهندس محمدجواد محمدیزاده افزود: بنا به گفته رییسجمهور، 14 میلیون هکتار جنگل در کشور داریم که بهترین ادارهکنندگان و حافظان آن مردم هستند و سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان جنگلها نیز همین اعتقاد را دارند.
وی ادامه داد: اجرای این طرح به معنای ورود دام به جنگل بیش از ظرفیت آن نبوده و دامی مازاد بر توان جنگل به آن وارد نخواهد شد.
محمدیزاده افزود: متاسفانه ارایه این طرح قضاوتهای شتابزدهای از سخن رییسجمهور را در پی داشت که نادرست بوده و به هیچ عنوان صحیح نیست.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که چندی پیش رییسجمهور در صحن علنی مجلس با اشاره به محدودیت استفاده از جنگلها گفت: زمانی که این اقدام انجام شد، استدلال مسوولان این بود که دام میرود به جنگل و جنگل را تخریب میکند اما بهترین حافظان جنگل دامداران هستند و اگر ما این 14 میلیون هکتار جنگل را به آنان برگردانیم بیش از 14 هزار اشتغال ایجاد میشود.
وی افزود: حداقل شش میلیون تن بلوط در جنگل تولید میشود که از بین میرود این در حالی است که کل علوفه وارداتی کشور هفت میلیون است که سال گذشته در همین زمینه نیز دچار مشکل شدیم. برای چه باید این شش میلیون تن بلوط از بین برود و ما هیچ استفادهای از آن نبریم بنابراین باید تصمیمات خود را عوض کنیم.
احمدینژاد ادامه داد: در همین جنگلها میشود گیاهان دارویی پرورش داد اما ما این 14 میلیون هکتار را از بهرهبرداری خارج کردیم و اگر محدودیت استفاده از آن را برداریم یک ثروت عظیم برای ملت خواهد شد.
بالا رفتن غلظت آلایندههای هوای پایتخت: بازهم افزایش آلودگی، باز هم مُسکن گرانبهای تعطیلی
معاون عمرانی استاندار تهران با اشاره به افزایش شاخص آلودگی هوای تهران گفت که صبح دوشنبه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل جلسه میدهد و برنامههای هفته جاری را اعلام میکنیم.محمدرضا محمودی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه براساس آخرین اطلاعات ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران شاخص کیفیت هوا از 104 PSI در روز شنبه به 143 PSI رسیده و در صورتی که روند افزایشی آلودگی ادامه داشته باشد، برنامههای خاصی اتخاذ خواهیم کرد.وی افزود: با توجه به اینکه شاخص آلودگی کمتر از 5/2 میکرون به 143 PSI رسیده، جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران امروز صبح تشکیل شده و درباره تعطیلی احتمالی مدارس یا ادارات تصمیمگیری میشود.
محمودی به ایسنا گفت: در حال حاضر نمیتوانیم به طور قطع برنامهای را اعلام کنیم چراکه گزارش هواشناسی ناپایداری هوا را از بعدازظهر یکشنبه پیشبینی کرده است و باید منتظر وضعیت هوا بمانیم.
کارنامه نهضت سوادآموزی؛ 5 میلیون لازمالتعلیم و 150 کارشناس ارشد و دکترا
رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت که تاکنون 150 نفر از چهرههای موفقی که از طریق نهضت، سوادآموزی را آغاز کرده و اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا یا فارغالتحصیل این مقاطع هستند، شناسایی شدهاند.
علی باقرزاده در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به آمار چهرههای موفقی که تحصیلات خود را از نهضت آغاز کرده و تا بالاترین مقطع دانشگاهی ادامه دادهاند، گفت: سازمان نهضت سوادآموزی یکی از افتخارات خود را چهرههای موفقی میداند که تحصیلات خود را از طریق سوادآموزی آغاز کردهاند و موفق به کسب درجات علمی و دانشگاهی شدهاند.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: تعداد بسیار زیادی از سوادآموزان در مقطع کاردانی و کارشناسی نیز موفق به اخذ مدرک شدهاند اما تاکنون آمار دقیقی از آنها به دست سازمان نرسیده است.باقرزاده با اشاره به تعداد کسانی که از طریق سوادآموزی تحصیلات خود را آغاز کرده و به دانشگاههای کشور راه یافتهاند، گفت: تعداد این افراد بسیار زیاد است که امیدواریم بتوانیم آمار این چهرههای موفق را به عنوان بخشی از مهمترین خروجی و عملکرد سازمان نهضت سوادآموزی طی 33 سال گذشته، احصا و اعلام کنیم.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به اینکه پنج میلیون لازمالتعلیم با هدف انسداد مبادی بیسوادی تحت پوشش نهضت سوادآموزی قرار گرفتهاند، ادامه داد: سازمان نهضت سواد آموزی بهعنوان تنها نهاد کشور که بعد از انقلاب تشکیل شده، مورد تقدیر مجامع بینالمللی قرار گرفته است.
وی به شاخصهای باسوادی از نظر سازمان نهضت سوادآموزی اشاره و اظهار کرد: فردی که دارای مهارتهای خواندن، نوشتن، حساب کردن در حد چهار عمل اصلی و روخوانی قرآن باشد از نظر این سازمان باسواد تلقی میشود.
باقرزاده با اشاره به پالایش اسمی که توسط سازمان به اجرا درآمده است، خاطرنشان کرد: از بین دو میلیون و 700 هزار بیسواد، یک میلیون و 560 هزار نفر مراجعه کردهاند.
وی تاکید کرد: تمام تشکیلات و ظرفیت آموزشوپرورش برای حل معضل بیسوادی به کار گرفته شده است.
هلاکت 3 نفر از اشرار در تایباد
فرمانده مرزبانی استان خراسان رضوی از به هلاکت رسیدن سه نفر از اشرار در درگیری با ماموران در هنگ مرزی تایباد خبر داد.
سردار تقوی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: در پی کسب خبری درخصوص ورود قاچاقچیان مواد مخدر به کشور از هنگ مرزی تایباد بلافاصله ماموران اقدام به انجام کمین کردند و شب گذشته همزمان با ورود قاچاقچیان با آنها درگیر شدند. در این درگیری مسلحانه که دقایقی به طول انجامید با آتش گسترده ماموران سه نفر از اشرار به هلاکت رسیدند و تعدادی از آنها با توجه به تاریکی هوا به آن سوی مرز متواری شدند.
وی ادامه داد: در پاکسازی محل 37 کیلوگرم مواد مخدر شامل مرفین، هروئین فشرده، تریاک و حشیش کشف و ضبط شد ضمن اینکه دو سیم کارت بینالمللی و مقادیری مهمات کشف و ضبط شد.
به گفته فرمانده مرزبانی استان خراسانرضوی، خوشبختانه در این عملیات آسیبی به نیروهای خودی وارد نشد.
رییس اورژانس کشور: هر ساعت ۲ نفر در تصادفات کشته و ۸۸ نفر مجروح میشوند
فارس- رییس اورژانس کشور حوادث جادهای را از عوامل مهم مرگ و ایجاد ضایعه نخاعی در کشور عنوان کرد و گفت که در سال گذشته ۲۰ هزار و ۶۸ نفر در حوادث جادهای کشته و ۸۰۰ هزار نفر مجروح شدند، یعنی هر ساعت دو کشته و ۸۸ مجروح.
غلامرضا معصومی در نشست خبری نخستین جشنواره حمایتطلبی و پیشگیری از ضایعات نخاعی ناشی از حوادث اظهار داشت: پیشگیری بهترین راه برای کاهش هزینههای ناشی از حوادث و ضایعات نخاعی است و ما در این حوزه باید بحثهای حمایتطلبی و پیشگیری را به شدت در کشور پررنگ کنیم.
وی با اشاره به اینکه آمار بالای ضایعات نخاعی فقط مختص ایران نیست، افزود: حتی کشورهای پیشرفته مانند آمریکا هم با این موضوع دست به گریبانند و کار زیادی نمیتوانند انجام دهند به طوری که تا پایان سال 2012 آمار بیماران ضایعه نخاعی بر اثر حادثه در ایالات متحده به 270 هزار نفر رسید که 12 هزار نفر مورد جدید در سال 2012 بود.
معصومی تعداد بیماران ضایعات نخاعی در کانادا را هم بالغ بر 44 هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد یکهزار و 785 مورد جدید مربوط به سال 2012 بوده است.
رییس اورژانس کشور ناتوانی را سومین عامل مرگ در جامعه ایرانی خواند و گفت: سقوط از ارتفاع ششمین علت مرگ مردم است.
وی با اشاره به آماری از مرگ و میر هموطنانمان در جادههای کشور در سال گذشته اذعان داشت: 20 هزار و 68 نفر در سال 90 در جادههای کشور جان خود را از دست دادند و 800 هزار نفر مجروح شدند، یعنی هر ساعت دو نفر کشته و 88 نفر در جادهها مجروح شدند.
معصومی در بخش دیگری از سخنان خود ایران را دومین کشور در بحث جامعه ایمن عنوان کرد و گفت: با ثبت 24 جامعه ایمن در کشور ایران پس از چین دومین کشوری است که به سمت ایجاد جامعهای ایمن پیش میرود اما نباید فراموش کرد که این مسیر بسیار طولانی است.
وی اضافه کرد: طبق شش شاخصی که سازمان بهداشت جهانی برای جامعه ایمن تدوین کرده با ارزیابی برای انجام مداخلات پزشکی، مشارکت در شبکههای ملی، بررسی الگوی اپیدمیولوژی و حوادث و اولویتبندی آنها، تدوین برنامههایی برای گروههای آسیبپذیر و تشکیل متولیان ایمنی تا اواخر این ماه شهر تهران گواهینامه اولین کلانشهر ایمنشده دنیا را دریافت میکنند.