زد و بندها برای تسخیر نظام پزشکی: سایه سیاست بر سر پارلمان پزشکان
جامعه- بدون شک اگر بخواهیم به سمت یک جامعه مترقی در حوزه بهداشت و درمان پیش برویم و شاخصهای سلامت جامعه را مبتنی بر توانمندیهای نخبگان پزشکی کشور ارتقا ببخشیم نیازمند این هستیم که تشکلها و انجمنهای علمی و صنفی در حوزه پزشکی را به شکل فعال و پویا تقویت کنیم و از بروز هرگونه
جنجال آفرینی سیاسی و بهرهبرداری جناحی و حزبی از این قشر فرهیخته جلوگیری کنیم. از سوی دیگر جامعه پزشکی نیز که یکی از گروههای مرجع اجتماعی است از بیشترین اعتماد عمومی برخوردار است و نظرسنجیها طی سالهای گذشته نشاندهنده این مساله است که جامعه پزشکی به عنوان یکی از اولین گروههای مرجع برای مشاوره و مرجعیت افکار عمومی مطرح است و باید خود نسبت به مساله فعالیت در انجمن صنفی مربوط حساسیت ویژهای داشته باشد اما این حساسیتها هفته گذشته سبب شد بحثها و جدلهایی در خصوص کنش و واکنشهای سیاسی پیرامون این انتخابات صنفی به صورت دوقطبی و یونیزه شده وارد فاز جدیدی شود.
هفته گذشته بود که برخی رسانهها با استناد به جمله معروف ریاست فعلی سازمان نظام پزشکی که در بیانیه وی منتشر شده بود و از انتخابات این دوره نظام پزشکی با عنوان «سیاسیترین انتخابات نظام پزشکی» نام برده بود «اینجانب نیز تایید مینمایم که انتخابات پیش روی نظام پزشکی یکی از سیاسیترین انتخابات صنفی کشور خواهد بود»، موضوع جبههگیریها و منازعات سیاسی و به تبع آن بحث احتمال جدی رد صلاحیت گسترده پزشکان را منتشر کردند.
اما اعضای هیات نظارت چه کسانی هستند؟
و بر اساس کدام قانون اقدام به رد و تایید صلاحیتها میکنند؟ طبق ماده «۱۹» قانون سازمان نظام پزشکی، ترکیب هیات نظارت مرکزی انتخابات هم از این قرار است:«یک نفر نماینده دادستان کل کشور، یک نفر نماینده وزارت کشور، دو نماینده از وزارت بهداشت و سه نماینده مجلس.» در این دوره از انتخابات- ششمین دوره- مرادهاشم زهی، نظری مهر و کائیدی از مجلس شورای اسلامی، محققی و سجادی از وزارت بهداشت، الهیمنش از دادستانی کل و جعفری از وزارت کشور به عنوان اعضای هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی معرفی شدهاند. مرادهاشم زهی، رییس هیات نظارت مرکزی ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی درباره چگونگی بررسی صلاحیت کاندیداها میگوید: ما از چهار مرجع استعلام میکنیم و بر اساس اسناد و اطلاعاتی که از این مراجع در اختیار ما قرار میگیرد، صلاحیتها را تایید یا رد میکنیم. وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت اطلاعات و سازمان ثبت احوال، چهار مرجعی هستند که بنا به گفته مرادهاشم زهی، از آنها درباره کاندیداها استعلام صورت میگیرد.
دکتر غلامرضا انصاری، رییس سابق سازمان بهزیستی و عضو کمیسیون بهداشت دوره چهارم مجلس شورای اسلامی که جزو تدوینکنندگان قانون نظام پزشکی و اصلاحات اخیر آن نیز بوده است- هر چند امروز جزو رد صلاحیتشدگان قرار گرفته است- در خصوص قانون انتخابات نظام پزشکی میگوید: در تدوین قانون انتخابات نظام پزشکی به دلیل صنفی بودن سازمان نظام پزشکی، شرایط انتخاب شوندگان در آن بسیار آسان گرفته شده به طوری که تابعیت ایرانی داشتن، خوشنام بودن بین پزشکان، وفاداری به قانون اساسی و دین اسلام از جمله اینها است بنابراین برای ورود به سازمان نظام پزشکی حداقلها پیشبینی شده و نگاه قانونگذار نیز استفاده از همه ظرفیتها بوده است.
اما هشدارهای جامعه پزشکی در خصوص احتما رد صلاحیت گسترده پزشکان چند روز بعد در سرمقاله روز سهشنبه 26 دیماه روزنامه کیهان سوژه مدیر مسوول قرار گرفت تا با حمایت از رد صلاحیتها از تلاش سازمان یافته و دیکته شده عوامل وطنفروش فتنه، آمریکایی- اسراییلی 88 برای در اختیار گرفتن ریاست و مدیریت این سازمان خبر داده و نسبت به آن هشدار دهد. بهرام عینالهی، رییس شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی نیز با اشاره به اینکه افرادی فقط به دنبال انجام کار سیاسی به نظام پزشکی میآیند، میگویند: برخی افراد از این جایگاه به عنوان حوزهای برای افرادی که ورشکستگان سیاسی در حوزههای دیگر هستند استفاده میکنند تا اهداف از دست رفتهشان را در این سازمان جستوجو کرده و به آن برسند.
اما طبیعتا این هشدار حسین شریعتمداری بیپاسخ نماند و علی شکوریراد، رییس اسبق شورای عالی نظام پزشکی در پاسخ به سرمقاله حسین شریعتمداری درخصوص نظام پزشکی نوشت: واژههای وطنفروش، فتنه، آمریکا، اسراییل، خیانت، منافقین، بهاییها، سلطنتطلبها، کموله، گروه عبدالمالک ریگی، تروریست، اهانت به ساحت عاشورا، آتش زدن مسجد، پاره کردن تصویر امام(ره)، آدمکشی چه ربطی به موضوع ساده انتخابات نظام پزشکی دارد که در آن قرار است پزشکان شریف کشور از بین خود کسانی را برگزینند تا سازمانی را که آنها را نمایندگی میکند، اداره کنند؟ چه خبر است آقای شریعتمداری؟ برای چه این همه گرد و خاک کردهاید؟ کجا را میخواهید فتح کنید؟ سر چه کسی را میخواهید ببرید؟ چه کسانی را میخواهید بترسانید؟
دکتر ایرج خسرونیا، رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی نیز با بیان اینکه انتخابات نظام پزشکی پیشمرگ انتخابات ریاست جمهوری شده معتقد است: گروههای سیاسی برای گسترش نفوذ خود در انتخابات بعدی در این انتخابات شرکت کردند که این موضوع با اساسنامه سازمان نظام پزشکی مغایرت دارد. پزشکان کاندیدا باید تنها مسایل صنفی و مشکلات مردم را در نظر بگیرند و اگر قرار باشد به سیاست بپردازند مشکلات موجود دوچندان میشود.
محمدرضا ظفرقندی، رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز که خود یکی از رد صلاحیتشدگان است، میگوید: «متاسفانه در شرایطی اعلام میشود که بیش از یکصد نفر از نامزدهای انتخابات سازمان رد صلاحیت شدهاند که پشتوانه این سازمان همین جامعه پزشکی و افرادی هستند که قرار است در انتخابات سازمان شرکت کرده و رای دهند. اگر یک تعداد زیادی را بهدلیل نگرشهای سیاسیشان رد صلاحیت کنند، دیگر نمیتوان گفت که ما از یک انتخابات پرشور
برخوردار هستیم.»
همچنین دکتر مصطفی معین، عضو شورای عالی نظام پزشکی، رد صلاحیت عدهای از چهرههای شاخص علمی و متعهد جامعه پزشکی را رویدادی نگرانکننده و هشداردهنده دانست و تاکید کرد:«امیدوارم مراکز موثر و تصمیمگیرنده با درک ضرورت پرهیز از سیاستزدگی، تنگنظری و توطئهاندیشی در برخورد با مسایل علمی و تخصصی و امر سلامت شهروندان، راه دیگری را در این شرایط بگشایند و جامعه پزشکی ایران را از انتخاباتی مشروع و مقبول که میتواند نمای کوچکی از آینده پیش روی کشور باشد، محروم نسازند.»
البته هاشم زهی درباره اینکه گفته میشود بعضی از رد صلاحیتها سیاسی بوده است، اظهار میدارد: «هیات نظارت بدون در نظر گرفتن اسامی و جایگاههای خاص سیاسی، تایید یا رد صلاحیتها را انجام داده و با وجود حرفهایی که رد و بدل میشود هیچ یک از تایید و رد صلاحیتها جنبه سیاسی نداشتهاند. برای گزینش کاندیداهای انتخابات نظام پزشکی قانون و مقرراتی از پیش تعیین شده وجود دارد که برای همه افراد منتخب به یک شکل اجرا خواهد شد. هیچکس از این قوانین مستثنا نیست.»
سخن پایانی آنکه به هرحال باید منتظر بود و دید که چه کسی از سیاسی کردن انتخابات نظام پزشکی سود میبرد و شورای نظارت در بازبینی اعتراضها چگونه چالش پیش آمده را مدیریت خواهد کرد؟
تعطیلی ۲۵۰ مرکز خدمات گردشگری
مدیرکل مراکز خدمات گردشگری کشور از انجام ۷۰ هزار مورد بازرسی از مراکز خدمات گردشگری کشور خبر داد و گفت که ۲۵۰ مرکز گردشگری اعم از هتل، آژانس، واحد پذیرایی بینراهی و... تعطیل شدند.
مرتضی شریفی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: طی هشت ماه ابتدای امسال ۷۰ هزار مورد بازرسی از مراکز خدمات گردشگری اعم از هتلها، متلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها، واحدهای پذیرایی بینراهی، سفرهخانههای سنتی، مجتمعهای گردشگری و دفاتر خدمات گردشگری انجام شده است.
وی افزود: در پی این بازرسیها، شش هزار مورد تذکر دریافت کردند، ۲۵۰۰ اخطار صادر شد، ۲۵۰ مورد تعطیل شدند و ۳۵۰ واحد به صورت تعلیق درآمدند.
به گفته شریفی بیشترین تعطیلیها و تعلیقها برای استان تهران بوده است.
وی با اشاره به آغاز بازرسیها گردشگری از مراکز با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و سفرهای نوروزی مردم گفت: مردم میتوانند در صورت هر گونه شکایتی از مراکز گردشگری، مدارک خود را به آدرسdaftar@ichto. ir ارسال کنند یا به شماره ۶۶۵۸۲۲۳۰ نمابر بفرستند.
مدیر کل مراکز خدمات گردشگری کشور تاکید کرد: مردم در صورت داشتن هر گونه شکایتی از مراکز، حتما شماره تلفن و آدرس خود را اعلام کنند تا نتیجه پیگیریها نیز به آنها اعلام شود.
هفتمین نشست کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در بهزیستی ایلام
در این نشست اعضا پیرامون مصوبات قبل از این نشست با هم به بحث و تبادلنظر پرداختند. مدیرکل بهزیستی ایلام و رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان بر ضرورت اجرایی کردن برنامهها براساس برنامه زمانبندی شده تاکید و با توجه به پایان سال خواستار تسریع در اجرای برنامهها شد.
صادق رستمی افزود: امسال 670 میلیون ریال از سود ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برای بهزیستی پیشبینی شده که تاکنون 160 میلیون ریال آن تخصیص یافته است.
وی بیان کرد: این مبلغ صرف آموزش پیشگیری از اعتقاد و به مناطق شهری، روستایی و محیطهای کاری استان شده است.
انتخاب شهردار مدرسه در دبیرستان پسرانه فرهنگیان 2
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شهرداری بندرعباس مراسم نمادین انتخاب شهردار مدرسه در دبیرستان پسرانه فرهنگیان 2 با حضور محمد جواد سلطانزاده شهردار بندرعباس، آخوندی مدیرکل آموزشوپرورش استان، ارجمند شهردار منطقه یک، دادعلیپور رییس اداره آموزشوپرورش ناحیه یک بندرعباس و جمعی از کارشناسان شهرداری و آموزشوپرورش برگزار شد.
در این مراسم محمد جواد سلطان با اشاره به دهه سوم صفر هدف از بعثت پیامبر را اتمام مکارم اخلاق دانست و افزود: به ضرس قاطع میگویم هیچ بشری نمیتواند مدعی باشد که چیزی را دوست دارد در دین نیست.
شهردار بندرعباس سازگاری فطرت با دین را یادآور شد و اظهار داشت: آنچه دین میگوید با فطرت ما آشناست بیتردید راه سعادتمندی بشر تمسک به دین است.
راز جنایت در انباری شماره 8
ساعت 1:45 ششم دیماه از طریق مرکز فوریتهای پلیسی 110 یک فقره فوت مشکوک در داخل یکی از انباریهای یک مجتمع مسکونی در خیابان194 غربی به کلانتری126 تهرانپارس اعلام شد.
با حضور ماموران کلانتری در محل و انجام بررسیهای اولیه مشخص شد جسد متعلق به خانم جوانی است که آثار ناشی ضرب و جرح روی بدن وی به وضوح قابل مشاهده بود.
با حضور ماموران در محل، یکی از ساکنان مجتمع در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: ساعت 1:30 پس از پارک ماشین، قصد رفتن به آپارتمان خود را داشتم که ناگهان متوجه صدای تلفنهمراه شدم که از انباری شماره 8 میآمد. وقتی به سمت انباری رفتم از آنجایی که در انباری فاقد قفل بود، در آن را باز کرده و خانم جوانی را مشاهده کردم که درون انباری است، بلافاصله موضوع را به مدیر ساختمان اطلاع داده و ایشان نیز موضوع را به پلیس 110 خبر دادند.
با حضور ماموران کلانتری در محل، بلافاصله از تمامی اهالی مجتمع خواسته شد تا جهت شناسایی هویت جسد در محل پارکینگ حاضر شوند. پس از حضور تمامی اهالی مجتمع در محل، ساکن واحد شماره یک ساختمان به هویت «محمد. و» (26 ساله) در اظهارات خود عنوان داشت که جسد متعلق به نامزدش به هویت شیدا (20 ساله) است که شب گذسته وی را به خانه پدرش در افسریه رسانده و اطلاعی از حضور وی در داخل انباری نداشته است.
با آغاز تحقیقات، نامزد شیدا در اظهارات اولیه به کارآگاهان گفت: از شب گذشته که شیدا را به خانه پدرش واقع در افسریه رساندم، دیگر او را ندیدم.
کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی در ادامه و ضمن انجام هماهنگی با مقام قضایی به محل سکونت «محمد.و» در واحد شماره یک ساختمان رفته و در آنجا با آثار شکستگی شیشه و... ناشی از درگیری مواجه شدند. محمد در توضیحات خود به کارآگاهان گفت: شیدا، دیروز تا آخر شب در منزل من بود که با یکدیگر جر و بحثمان شد با یکدیگر درگیر شدیم، در ساعت 2:30 من ایشان را به درب ساختمان پدرش واقع در افسریه برده و تحویل پدر و مادرش دادم و دیگر از او اطلاعی نداشتم تا اینکه در ساعت 8:00 همان روز (با تماس پدر شیدا متوجه شدم که او گم شده به همین علت به همراه پدر و مادر شیدا به جستوجوی او پرداخته اما پیدایش نکردیم و در نهایت در ساعت 20 به کلانتری 126 مراجعه و اعلام فقدانی کردیم.
«محمد. و» در خصوص علت تخریب قفل درب ورودی آپارتمان خود نیز به کارآگاهان گفت: زمانی که شیدا را به خانه پدرش رسانده و به خانه بازگشتم، متوجه شدم کلید داخل آپارتمان را در داخل خانه جاگذاشتهام به همین علت مجبور شدم تا با تخریب قفل در ورودی آپارتمان، وارد خانه شوم.
با توجه به اظهارات «محمد» در خصوص رساندن شیدا به خانه پدرش، کارآگاهان به تحقیق از پدر و مادر شیدا پرداختند؛ مادر شیدا نیز در اظهارات خود به کارآگاهان گفت: در ساعت 02:30 مورخه 5/10/1391 دخترم که به همراه نامزدش بیرون رفته بود به خانه بازگشت اما وقتی وارد خانه شد، متوجه شدم که کاپشن به تن ندارد!!!؛ بدون آنکه با من صحبت خاصی کند به طبقه پایین رفت و گوشی تلفنهمراه پدرش را برداشت و به طبقه بالا رفت، صبح آن روز من و پدرش هرچه در بالا را زده و او را صدا کردیم، او در را باز نکرد به همین علت مجبور شدیم تا با کلید خودم در طبقه بالا را باز کنیم اما شیدا خانه نبود !! به همین علت از آژانس محل پیگیر شده و متوجه شدم که شیدا در ساعت 03:00 همان شب، آژانس گرفته و مجددا به خانه نامزدش در تهرانپارس رفته است، به همین علت با تلفن نامزدش تماس گرفته و او عنوان کرد که از او خبری ندارد!! به همراه همسرم به خانه محمد رفته و زمانی که وارد خانه شدیم، کاپشن قرمز دخترم را به همراه کیفش در داخل اتاق پیدا کردیم که محمد عنوان داشت: شیدا آنها را شب گذشته جا گذاشته و قرار بود تا آنها را برایش بیاورم، پس از آن، کاپشن و کیف دخترم را به من داد و هر سه نفرمان به کلانتری رفته و اعلام فقدان کردیم.
در ادامه تحقیقات پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده شیدا اظهار داشتند که در طول مدت نامزدی شیدا و محمد، بارها آنها با یکدیگر درگیر شده که هر بار شیدا توسط محمد مورد ضرب و جرح قرار گرفته بود.
کارآگاهان اداره دهم در ادامه به تحقیق از راننده آژانس پرداختند؛ راننده آژانس نیز پس از حضور در اداره دهم، در اظهارات خود به کاراگاهان گفت: در ساعت 2:30 به در منزل آقای... رفته و بعد از سوار شدن خانم جوانی، به طرف تهرانپارس رفتیم. در بین راه این خانم جوان چند بار به شخصی زنگ زد و گفت من دارم میآیم، بیداری؟ داخل کوچه شدیم و بعد از پیاده شدن خانم جوان و پرداخت کرایه، آنقدر منتظر ماندم تا ایشان وارد ساختمان شدند و پس از آن از محل خارج شدم.
اعتراف به جنایت
با توجه به شواهد به دست آمده از محل سکونت «محمد. و» و دیگر دلایل و قرائن به دست آمده که نشان از ارتکاب جنایت توسط وی داشت، تحقیقات تخصصی از وی در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و در حالی که وی در مراحل اولیه منکر هرگونه اطلاع از ارتکاب جنایت شده بود اما سرانجام لب به اعتراف گشود و در ساعت 16 مورخه 2/11/1391 در اعترافات اولیه خود به کارآگاهان گفت: پس از آنکه شیدا مجددا به خانه بازگشت، با یکدیگر جر و بحثمان شد در حالی که اعصابم خرد شده بود با یکدیگر درگیر شدیم و من چندین بار سر شیدا را به قسمتهای مختلف زدم که باعث شد او بیهوش شود. متهم در ادامه اظهارات خود مدعی شد: به تصور اینکه شیدا بیهوش شده و پس از چند ساعت مجددا به هوش خواهد آمد، او را به انباری یکی از همسایهها که خالی بود و قفل هم نداشت برده و آنجا گذاشتم !!! و تصور میکردم که یکی از همسایهها او را پیدا خواهد کرد و به بیمارستان میرساند.
با توجه به اعترافات اولیه متهم در خصوص نزاع و درگیری منجر به قتل، متهم جهت ارایه توضیحات به دادسرای امور جنایی اعزام شد.