Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

دبیر شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: استفاده از موبایل در مدارس ممنوع است

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه برابر قانون مصوب این شورا، ورود و استفاده دانش‌آموزان از «موبایل» در هر شرایطی در مدارس ممنوع است، گفت‌ که ممنوعیت ورود موبایل به مدارس حتی در کشورهای مهد تکنولوژی و سازندگان موبایل نیز اجرا می‌شود‌.
در حالی دبیرکل شورای عالی این خبر را اعلام می‌کند که ماه‌ها از انتشار خبر توزیع سیم‌کارت دانش‌آموزی در مدارس آن هم از سوی وزارت آموزش و پرورش می‌گذرد.
مهدی نویدادهم در این‌باره به ایسنا گفت‌: ورود موبایل به مدرسه ممنوع است و این موضوع به صراحت در قانون شورای عالی آموزش و پرورش ذکر شده است‌.
وی افزود‌: در بسیاری از کشورهایی که سازنده موبایل و مهد تکنولوژی هستند نیز ورود موبایل به مدارس ممنوع است‌.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه موبایل شمشیر دو لبه است، تاکید کرد‌: قطعا موبایل به عنوان یکی از ابزار ارتباطی و تکنولوژی محاسنی دارد بنابراین نمی‌توان افراد را از تکنولوژی جدا کرد اما معایبی نیز دارد که نمی‌توان این معایب را نادیده گرفت‌.
نویدادهم ادامه داد‌: در بررسی‌های مختلفی که در کشورهای متعدد و ایران صورت گرفته، بسیاری از خانواده‌ها با به همراه داشتن موبایل دانش‌آموزان مشکل دارند و آسیب‌های آموزشی و تربیتی که موبایل در محیط مدرسه دارد، بسیار بیشتر از محاسن آن است بنابراین این منع قانونی کاملا بجا و لازم‌الاجرا در همه پایه‌ها و مقاطع تحصیلی است‌.
وی با اشاره به اینکه ممنوعیت ورود موبایل به مدارس به معنای منع تکنولوژی نیست بلکه استفاده بهینه و مدیریت آن است، درباره رواج استفاده از موبایل بالاخص در مقاطع راهنمایی و دبیرستان تاکید کرد‌: ممکن است در برخی مدارس و حتی در بین برخی از دانش‌آموزان این تخلف انضباطی وجود داشته باشد اما استفاده از موبایل در ساعت آموزش و در مدارس «ممنوع» است‌.

 

اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران متوقف ‌شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد‌ که برنامه پزشک خانواده در تهران بنا به دلایلی متوقف شد و منتظر دستور وزارت بهداشت در این خصوص هستیم‌.
احمدرضا فرسار در گفت‌وگو با فارس افزود‌: قرار شده است تا برنامه پزشک خانواده فعلا به صورت پایلوت در استان قزوین اجرا شود و طبق نتایج به دست آمده در این استان این برنامه در تهران اجرایی شود‌.
وی ادامه داد‌: در حال حاضر روند اجرای برنامه پزشک خانواده در استان تهران متوقف شده و منتظر نتیجه و دستور وزارت بهداشت برای ادامه کار هستیم‌.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی گفت‌: به نظر می‌رسد مسوولان وزارت بهداشت در سیاست‌های خود تغییراتی ایجاد کرده‌اند و از عجله‌ای که در اجرای برنامه پزشک خانواده داشتند خبری نیست‌.
فرسار ادامه داد‌: مسوولان وزارت بهداشت با اجرای برنامه پزشک خانواده موافق هستند اما به دنبال اصولی جدی برای اجرا هستند‌.
وی گفت‌: بنابراین آخرین وضعیت از ثبت‌نام پزشکان در برنامه پزشک خانواده مشخص نیست و منتظر دستور کتبی از وزارت بهداشت برای چگونگی اجرای برنامه هستیم‌.

 

آلودگی هوا ستاره‌های آسمان پایتخت را ناپدید کرد
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد‌! چاره هر مشکل را باید از قبل اندیشید نه اینکه موضوعات را به دست فراموشی سپرد و اجازه دهیم مساله‌ای بروز کند و پس از بروز آن تازه به سراغ راه‌حل‌های فوری و موقتی برویم و مشکل آلودگی هوا نیز از این دست موضوعات است‌.
دکتر یوسف رشیدی افزود‌: آنان که اجازه داده‌اند آلودگی هوا آسمان تهران را سیاه کند اما حاضر نیستند مقصران این وضعیت را مجبور کنند تا استانداردهای تعریف شده بین‌المللی را در تولیداتشان به کار بندند به همان اندازه خودروسازان و تولیدکنندگان سوخت مقصر هستند‌.
وی با اشاره به اینکه سوخت با استاندارد یورو 4 از نظر خواص فیزیکی، عدد اکتان و میزان هیدروکربن‌ها با سوختی که امروزه خودروهای تهران مصرف می‌کنند متفاوت است، اظهار کرد‌: بهبود سوخت سبب بهتر شدن فرآیند احتراق می‌شود و با بهبود این فرآیند، آلودگی کمتری تولید خواهد شد‌.
رشیدی با تاکید بر اینکه استاندارد خودرو باید همپای استاندارد سوخت ارتقا پیدا کند، تصریح کرد‌: استاندارد سوخت نیز باید همپای استاندارد خودرو ارتقا یابد و اینکه هر یک از طرفین دیگری را مقصر جلوه دهد و ادعا کند آن سوی قضیه باید اقدام کند تا ما هم اقدام کنیم، منطقی به نظر نمی‌رسد‌.
وی با بیان اینکه چنین رفتاری تنها بر آمار مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا می‌افزاید، اضافه کرد‌: تهران اولین کلانشهر دنیا نیست که با مشکل افزایش آلاینده‌های هوا مواجه شده بلکه کلانشهرهای بسیاری از جمله لندن، مکزیکوسیتی و توکیو سال‌ها قبل با این موضوع مواجه بوده‌اند اما توانستند بر مشکل یادشده فائق آیند‌.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان خاطرنشان کرد‌: کاش ما هم از تجارب موفق دنیا بهره‌مند شویم تا شاید بار دیگر ستاره‌های آسمان تهران که بر اثر آلودگی هوا ناپدید شده‌اند را بتوانیم ببینیم‌.

 

سوختگی یک آتش‌نشان  آتش‌سوزی در بازار تهران
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از وقوع آتش‌سوزی در یک محل نگهداری و جمع‌آوری ضایعات در بازار تهران خبر داد‌.
سیدجلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح جزییات این حادثه گفت‌:‌ وقوع آتش‌سوزی در محدود بازار تهران در 06/15 روزگذشته به سامانه 125 اطلاع داده شد و پس از آن آتش‌نشانان ایستگاه‌های 7، فرعی7، 67 و 4 از سوی ستاد فرماندهی به محل حادثه واقع در خیابان خیام ‌شمالی مقابل امامزاده سیدنصرالدین اعزام شدند‌.
ملکی ادامه داد‌: پس از حضور آتش‌نشانان در محل که یک ساختمان دو طبقه 150 متری بود، آنان متوجه شدند که عده‌ای از کارگران در سقف شیروانی این ساختمان مشغول انجام عملیات قیرگونی و ایزوگام‌کشی بوده‌اند که به علت عدم رعایت اصول ایمنی و بی‌احتیاطی شعله‌های آتش از پشت‌بام به طبقه دوم ساختمان ریخته و موجب آتش‌سوزی در این محل شده‌ است‌. ملکی با بیان اینکه تعداد زیادی از ضایعات مستعمل در جریان این حادثه در آتش سوخت، گفت‌: هیچ یک از افراد داخل این ساختمان مصدوم نشده و تنها یکی از آتش‌نشانان از ناحیه دست دچار سوختگی شد که وی را به مراکز درمانی منتقل کردند‌. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به احتمال سرایت آتش به اماکن مجاور این ساختمان خاطرنشان کرد‌: آتش‌نشانان از سرایت آتش به اماکن مجاور این ساختمان جلوگیری کرده و آتش را در ساعت 17‌:21 دقیقه به‌طور کامل اطفا کرده و به عملیات خود خاتمه دادند‌.

 

بادرنجبویه، گیاهی از تبار نعنا
بادرنجبویه با نام انگلیسی Lemon Balm  از خانواده نعناییان از زمان‌های قدیم برای درمان بیماری‌های مختلف به کار می‌رفته است. اسامی دیگر این گیاه فرنجمشک و ملیس (melis) می‌باشد و طبیعت آن گرم است و ابن‌سینا طبیب مشهور ایرانی از آن برای تقویت قلب استفاده می‌کرده است. این گیاه به دلیل بوی مطبوعی که دارد (بویی شبیه به لیموی تازه) مورد توجه زنبورعسل بوده و حتی در بعضی از کتب قدیمی از آن به عنوان گیاه زنبورعسل نیز نام برده شده است.
در قرن 18 از بادرنجبویه اکسیر مشهوری برای حفظ جوانی تهیه می‌کردند. آنان معتقد بودند بادرنجبویه افسردگی و دلتنگی مالیخولیایی را دور می‌کند. اکنون نیز از این گیاه به عنوان داروی ضدافسردگی استفاده می‌کنند، این گیاه همانند سایر گیاهان هم‌خانواده خود برای دستگاه گوارش نیز مفید است.
قسمت‌های مورد استفاده این گیاه برگ‌ها، سرشاخه‌های جوان و روغن خالص این گیاه است.
برگ‌های بادرنجبویه دارای اسانس خوشبویی است که به اسانس Melis معروف می‌باشد. این اسانس شامل جرانیال، نرال، لینالول، سیترونلال و متیل سیترونلات است که از اسانس این گیاه می‌توان در ساخت کرم‌هایی که برای درمان زخم و گزیدگی حشرات به کار می‌رود، استفاده کرد. مالیدن اسانس روغنی آن روی پوست بدن به علت بوی تندی که دارد مگس‌ها را فراری می‌دهد.
این گیاه همچنین دارای فلاونوئید، اسید رزماریانیک و تری ترپین نیز می‌باشد.
روش‌های گوناگونی برای استفاده از این گیاه وجود دارد که درباره آنها به اختصار توضیحاتی می‌دهیم:
1- چای آرامبخش: ترکیب 50 گرم از برگ خشک یا تازه این گیاه به همراه 50 گرم گل خشک بابونه و 50 گرم گل خشک شده زیرفون باعث تمدد اعصاب پس از یک روز کاری سخت می‌شود به این ترتیب که گیاهان فوق را ترکیب کرده و در یک ظرف شیشه‌ای تیره‌رنگ نگهداری کنید و هر بار یک تا دو قاشق از آن را در یک فنجان مخصوص دم کردن چای یا قوری کوچک ریخته و یک فنجان آب جوش به آن اضافه کرده، بعد از 5 الی 15 دقیقه این چای آماده نوشیدن می‌باشد (برای خوش‌طعم‌تر شدن می‌توانید کمی به آن عسل اضافه کنید).
2- جوشانده: 40 گرم از گیاه خشک شده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت یک ربع ساعت به آرامی بجوشد سپس آن را صاف کرده و سه‌بار در روز میل کنید.
3- ضماد: برگ‌های تازه بادرنجبویه را له کرده و برای التیام زخم‌ها روی آنها بگذارید. این ضماد برای دررفتگی، مارگزیدگی و نیش زنبور مفید است.
4- عرق بادرنجبویه: عرق این گیاه را می‌توانید از مغازه‌های مخصوص گیاهان دارویی تهیه کنید. این فرآورده‌ برای حافظه، تنگی‌نفس، معده و قلب مفید است و به دلیل باز کردن رگ‌ها باعث پایین آمدن فشارخون می‌شود همچنین تاثیرات مثبتی هم روی سردردهای عصبی دارد.
از اشکال دارویی این گیاه می‌توان به قطره 30 میلی‌لیتری آنتی‌میگرن اشاره کرد که به راحتی می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید. این قطره برطرف‌کننده حملات میگرنی و سردردهایی با منشای عصبی است.
اجزای فرآورده
این قطره از عصاره هیدروالکلی گیاهان زیر تهیه می‌شود:
30 درصد دانه رازیانه، 30 درصد ریشه سنبل‌الطیب،
20 درصد پوست ساقه بید و 20 درصد بادرنجبویه.
آنتی‌میگرن به دلیل داشتن سنبل‌الطیب و بادرنجبویه دارای اثرات مضعف سیستم اعصاب مرکزی می‌باشد. سالیسین موجود در پوست بید، اثر ضددرد مشابه سالیسیلات‌ها ایجاد می‌کند.
چای کیسه‌ای ملیس که به راحتی از داروخانه‌ها قابل تهیه است نیز از دیگر اشکال دارویی این گیاه است که دارای اثرات آرامبخش، ضداسپاسم، ضدباکتری و ضدویروس است و در درمان اختلالات گوارشی و قلبی با منشای عصبی و اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
* کارشناس گیاهان دارویی

 

درختکاری 200 هزار هکتار از اراضی کربلا برای مقابله با گرد و غبار
رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه کشور عراق یک میلیون و 800 هزار هکتار کانون بحرانی دارد، گفت‌، برای مقابله با ذرات گرد و غبار، برنامه‌های مختلفی داشته‌ایم که کاشت درخت در 200 هزار هکتار از اراضی اطراف کربلا توسط شرکت‌های ایرانی یکی از آنهاست‌.
به گزارش مهر، محمدجواد محمدی‌زاده در دیدار با معاون و مشاورعالی وزیر محیط‌زیست عراق و هیات همراه افزود‌: منشای اصلی پدیده ریزگردها کشورهای همسایه به خصوص عراق است از این‌رو برنامه‌ها و جلسات متعددی با مسوولان کشور عراق برگزار شده که بعد از پیگیری‌های زیاد این نشست‌ها و جلسات نتیجه داد‌.
معاون رییس‌جمهوری گفت‌: حضور این هیات عراقی در ایران نشانگر مصمم بودن مسوولان عراقی برای اجرای برنامه‌های مقابله با ریزگردهاست‌. کشور عراق در حال حاضر ساختار لازم را برای اجرای برنامه عمل یا همان برنامه مقابله با ریزگردها پیش‌بینی کرده و منابع مورد نیاز را نیز اختصاص داده است‌.
رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار داشت‌: دانشگاه محیط‌زیست ایران از همه نظر برای آموزش کارشناسان عراقی در حوزه مقابله با پدیده ریزگردها و دیگر موضوعات زیست‌محیطی آماده است‌.
محمدی‌زاده تاکید کرد‌: هم اکنون کارشناسان سازمان‌های بین‌المللی نسبت به پدیده ریزگرد حساس هستند و فعالیت‌های بین‌المللی متعددی در حال شکل‌گیری است، ایجاد دفتر منطقه‌ای در عراق و همکاری یونپ (برنامه محیط‌زیست سازمان ملل متحد) و جف (صندوق جهانی محیط‌زیست سازمان ملل متحد) از جمله فعالیت‌های بین‌المللی در این زمینه است‌.

حاجی‌بابایی‌: خواهش و تمنای معلمان برای استخدام مرا رنج می‌دهد
وزیر آموزش و پرورش گفت‌ که بسیار ناراحت می‌شوم وقتی می‌بینم معلمان پشت در اتاق مدیرکل ایستاده و با خواهش و تمنا خواهان استخدامشان در آموزش‌وپرورش هستند‌.
به گزارش مهر، حمیدرضا حاجی‌بابایی در مراسم افتتاح دانشگاه فرهنگیان که صبح یکشنبه در مرکز کانون آفرینش‌های فرهنگی و هنری برگزار شد با بیان این مطلب گفت‌: امروز بسیار خوشحالم که بالاخره افتتاح دانشگاه فرهنگیان در کارنامه کاری‌ام به ثبت رسید و این دانشگاه کار خود را در دوران وزارت من شروع کرد‌.
وی دانشگاه فرهنگیان را ضامنی برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین در آینده نزدیک دانست و افزود‌: روزی که در دانشگاه تربیت معلم نشسته بودم هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم که یک بار دیگر قرار است در جلسه‌ای همچون جلسه امروز معایب و محاسن تربیت معلم را بیان کنم‌.  
به گفته حاجی‌بابایی، ایران برای نخستین بار بعد از 34 سال انتظار صاحب دانشگاهی شد که آرزوی همه فرهنگیان و اساتید بود‌.
حاجی‌بابایی با اشاره به جذب 25 هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگیان گفت‌: این دانشجویان از امروز باید ردای دیگری بر تن کنند چراکه وقتی کسی تصمیم می‌گیرد معلم شود باید در رفتار و گفتمان خود نیز تغییر ایجاد کند‌.
به گزارش مهر، این مراسم قرار بود با حضور مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس‌جمهور برگزار شود که هیچ کدام از این دو مقام در این مراسم حضور نیافتند‌.
صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش 55 دقیقه طول کشید که این موضوع موجب خستگی حاضران و همچنین خبرنگاران و اهالی رسانه شد‌.

دانشگاه فرهنگیان کشور افتتاح شد
به گزارش فارس، مراسم افتتاح اولین دوره آموزشی دانشگاه فرهنگیان امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد‌.
بر این اساس ۲۵ هزار دانشجوی کارشناسی پیوسته و ۳۱ هزار دانشجوی کارشناسی ناپیوسته در ۱۶ رشته تحصیل را آغاز می‌کنند‌.
رشته‌های آموزشی دانشگاه فرهنگیان شامل «آموزش‌وپرورش دبستانی و پیش‌دبستانی»، «دبیری زیست‌شناسی»، «دبیری فیزیک»، «دبیری شیمی»، «دبیری الهیات و معارف اسلامی»، «دبیری زبان و معارف اسلامی»، «راهنمایی و مشاوره گرایش فعالیت‌های پرورشی و مشاوره»، «آموزش و پرورش کودکان استثنایی»، «دبیری علوم اجتماعی»، «تربیت دبیر جغرافیا»، «دبیری تاریخ»، «ارتباط تصویری»، «دبیری ریاضی»، «تربیت دبیر زبان انگلیسی»، «آموزش زبان و ادبیات فارسی» و «دبیری تربیت‌بدنی و علوم ورزشی» است‌.

 توسعه شهر الکترونیک در تهران
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزاری جشنواره شکوفا در تهران را سرآغاز حرکت در مسیر همه‌گیری شهر الکترونیک و افزایش مهارت شهروندان در بهره‌گیری از خدمات الکترونیکی در شهر معرفی کرد‌.
به گزارش روابط‌عمومی شهرداری منطقه یک، دکتر سیدمحمد ‌هادی‌ایازی با بیان این مطلب در مراسم اختتامیه جشنواره روباتیک شمال تهران اظهار داشت‌: امروز با هدف ارتقای سطح مشارکت گسترده در مدیریت نوین شهری، شهروندان تهرانی می‌توانند در زمینه‌هایی مانند روباتیک، بازی‌های رایانه‌ای، رسانه‌های دیجیتال، وبلاگ‌نویسی، مهارت‌های رایانه‌ای، طراحی گرافیک و برنامه‌نویسی موبایل آموزش‌دیده و همچنین در چارچوب جشنواره شکوفا توانمندی‌های خود را به رقابت بگذارند‌. بر اساس این گزارش در مسابقات اختتامیه روباتیک به عنوان یکی از مسابقات کانون‌های هفت‌گانه شکوفا در منطقه یک، شرکت‌کنندگان در چهار گروه رده‌بندی سنی و 12 لیگ از قبیل مبارز، نورخور، فوتبالیست، آتش‌نشان، تعقیب خط، خدمتکار و‌.‌.‌.
 به رقابت پرداختند‌.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles