وزیر بهداشت از چالشهای بخش سلامت میگوید: کمبود داروها 10 روزه حل نمیشود
فارس- سیدحسن قاضیزادههاشمی پنجشنبه در حاشیه برگزاری آزمون بورد تخصصی و فوق تخصصی رشتههای علوم پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی گفت: 56 درصد بیمارستانها فرسودهاند، برخی پزشکان تا ۱۵ ماه حقوق نگرفته و ترک خدمت کردهاند و وزارت بهداشت حداقل ۶۰ هزار پرسنل کم دارد.
وی گفت: در مورد دارو هم دکتر دیناروند، رییس سازمان غذا و دارو مسایل و اخبار را اعلام میکند ولی من دیدم که برخی رسانهها به اشتباه اعلام کردند که مشکل کمبود و گرانی داروها 10 روزه حل میشود در حالی که ما گفته بودیم شش ماه تا یکسال زمان لازم است که آرامش به بازار دارویی کشور برگردد.
منتظر تصمیم رییسجمهور و
رییس قوه قضاییه
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در این مورد منتظر تصمیم روسای قوا هستیم، در گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای داشته و اختیار تصمیمگیری در این مورد را به وزیر بهداشت وقت واگذار کرده است اما بعدا بخشی از قوهقضاییه به این مصوبه اشکال گرفت و اعلام کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیتواند اختیاراتش را تفویض کند و خودش باید راسا تصمیم بگیرد.
هاشمی ادامه داد: خوشبختانه در وزارت بهداشت پرونده این دانشگاه دیگر باز نیست و قبلا در این مورد تصمیم گرفته شده است. من هم به عنوان وزیر بهداشت نمیخواهم حالا که در اول کار هستم وارد یک چالش جدید بشوم، منتظریم ببینیم رییسجمهور و رییس قوه قضاییه در این مورد چه تصمیمی میگیرند. هر تصمیمی که روسای قوا بگیرند ما هم تبعیت میکنیم و تابع قانون هستیم. من خودم به عنوان وزیر بهداشت تاکنون در این مورد هیچ اظهارنظری نکردهام و هر چه قانون بگوید ما هم تابعیم.
وزارت بهداشت 60 هزار نیرو کم دارد
وزیر بهداشت همچنین گفت: وزارت بهداشت با مشکلات بسیار زیادی مواجه است که باید به فکر حل آنها باشیم، همین الان حداقل 60 هزار نیرو از جمله پرستار و پزشک کم داریم، هزینه ایجاد یک تخت ICU که با کمبود آن مواجه هستیم، بسیار بالاست.
اعتراض دارم، سلامت نباید اولویت نهم دولت باشد
وی افزود: بنده خودم به عنوان یکی از کارشناسان و دستاندرکاران حوزه سلامت از بیتوجهی به منابع بخش سلامت اعتراض دارم. در همه جای دنیا بعد از آموزشوپرورش و امنیت، سلامت در اولویت سوم بودجهریزی دولتهاست اما در کشور ما رسما میگویند سلامت در اولویت نهم است اما در عمل بعد از ردیف نهم است.
56 درصد بیمارستانهای کشور فرسوده هستند
هاشمی ادامه داد: ما اکنون با کمبود شدید تخت ICU و پرستار مواجه هستیم، 56 درصد بیمارستانهای کشور فرسوده هستند،کمبود تجهیزات در بیمارستانهای کشور قابل کتمان نیست، من نمیخواهم در شروع کارم که هنوز یکماه از آن نمیگذرد این قدر ناله کنم اما اینها واقعیتهایی است که متاسفانه وجود دارد.
حل مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم طی 10 سال
وی در مورد بومی گزینی دانشگاههای علوم پزشکی برای کاهش مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم نیز توضیح داد: در این مورد به آقای دکتر عیناللهی، معاون آموزشی ماموریت دادهایم تا با کمک مجلس برنامهای را برای حل مشکل کمبود پزشکان عمومی طی یک دوره زمانی 10 ساله تدوین و اجرایی کند. در مورد پزشکان متخصص نیز که دست خودمان در شورای آموزش پزشکی تخصصی است و زودتر حل میشود.
وی گفت: البته برای جذب سهمیه مازاد پزشک عمومی در مناطق محروم باید مراقب باشم که این سهمیه مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و سهم مدیران نشود، کسانی از سهمیه بومی استفاده کنند که واقعا از افراد با استعداد همان مناطق باشند و برای همیشه در آن منطقه برای خدمت به مردم بمانند.
وزیر بهداشت ادامه داد: این افراد بعد از فارغالتحصیلی مدرکشان فقط باید در همان استان ارزش داشته باشد و حتی برای مدتی مدرک تحصیلی در اختیارشان قرار داده نشود تا وسیلهای برای سوءاستفاده برخی افراد قرار نگیرد.
اکثر وزرا و مسوولان پیش من عمل چشم کردهاند
قاضیزادههاشمی همچنین درباره فعالیت پزشکی خود در روزهای تعطیل گفت:بله من جراح چشم هستم. جراحی یک مهارت است که برای اینکه این مهارت از بین نرود در روزهای تعطیل به کار جراحی میپردازم.وی گفت: چون اکثر وزرای کابینه از سن 40 سالگی عبور کردهاند، بسیاری از آنها یکبار برای عمل چشم پیش من آمدهاند حالا شاید برای عمل دوم لازم باشد باز هم نزد من بیایند البته بیشتر آنها مشکل خاصی ندارند و بیشتر به خاطر پیرچشمی است که عینک میزنند که طبیعی است.
مردم از شهردار جدید چه میخواهند؟
هر روز که جلوتر میرویم، انتخاب شهردار جدید شهر تهران حساسیت بیشتری پیدا میکند؛ شهرداری که مهمترین وظیفهاش رفع نیازها و توجه به خواستههای مردم است. گفت و شنودهای اعضای شورای شهر خبر از تعجیل در انتخاب شهردار میدهد و سرهنگ طلایی در گفتوگویی گفته است «اولین دستور دومین جلسه رسمی شورای چهارم که فردا به صورت غیرعلنی برگزار میشود تعیین شهردار خواهد بود». اما مهمتر از انتخاب شهردار شناختن نیازهای مردم شهر است. شهرداری که بتواند نیازهای مردم را از طریق معرفهای معتبر شناسایی کند. برای اینکه از نیازهای مردم شهر باخبر شویم با ساکنان جوان محلههای مختلف گفتوگو کردیم.
المیرا 23 ساله است و فیزیک خوانده، میگوید: «عوض ساختن پارکهای جدید، داشتههای قدیم را نگه دارند. درختها و ساختمانهای قدیمی را حفظ و فکری برای ترمیم آنها کنند. تهران به حد کافی به خاطر دود و آلودگی در حال خفه شدن هست که برجهای چند طبقه نسازند. از طرف دیگر آنقدر که اصرار دارند مردم از وسایل حملونقل عمومی استفاده کنند ظرفیتی ایجاد کنند که مردم زیر فشار جمعیت له نشوند و قیمت کرایه وسایل حملونقل اینچنین بالا نباشد.»
محمد 21 سال دارد و ساکن آریاشهر است، میگوید: «شهردار نباید ساختوسازهایی که انجام میدهد برای اهداف سیاسی باشد و برای رای آوردن تونل ناتمام را افتتاح کند و هزینه روی دست مملکت بگذارد، داستان یارانه مترو بین سیاسیها اتفاق نیفتد و دودش در چشم مردم نرود.»
امیرحسین دانشجوی موسیقی و ساکن بلوار فردوس میگوید: «توقعم از شهردار جدید توجه به فرهنگ شهری است که با نمادهایی میتواند تقویت شود. مثل تغییر سبک ساختمان و شهرسازی، تغییر سیاست در تعیین بیلبردها و در کل میخواهم تهران را از این دلمردگی و سیاهی خارج کند.»
آرمان دانشجوی اقتصاد دانشگاه تهران هم اینگونه نظر میدهد: «مهمترین مسالهای که الان باید شهردار از بین ببرد از بین بردن استفاده رایگان از خدمات شهری است، سازمانهای نظارتی بر آلودگی هوا و کنترل ترافیک باید فرهنگ آشنایی با سازمانش را راه بیندازد و مردم به فکر فرار کردن از قاعدهها نباشند.»
طهورا 17 سال دارد و ساکن مینیسیتی است، به عنوان یک دانشآموز میگوید: «میشود نهادها و موسسات فرهنگی برای دانشآموزان درست شود که دور هم جمع شوند و کتاب بخوانند، بحث کنند تا سطح فکری ارتقا پیدا کند... چیزی که تا حالا در حوزه شهرداری ندیدم و جای مخصوصی هم که این کار رو انجام بدهد به شدت کم است...»
از نظر هلیا 20 ساله دانشجوی حقوق و ساکن شهرکغرب و مهمترین ویژگی حال حاضر را دور بودن از مسایل سیاسی میداند و میگوید: «اولویتش آبادانی شهر تهران باشد.»
و دستآخر رویا ساکن شهرری میگوید: «دوست دارم شهردار کسی مثل قالیباف باشد که کار کند و به شهر برسد و چهره شهرم را زیبا کند حتی اگر نیتش رای جمع کردن برای ریاستجمهوری باشد.»
مارچوبه؛ گیاهی پرخاصیت با دوهزار سال پیشینه
نام انگلیسی این گیاه Asparagus و نام علمی آن Asparagus officinalis است. این گیاه توسط فنیقیها به یونان و روم برده شد و در قرن 16 به انگلستان راه یافت و از آنجا به نقاط دیگر اروپا رسید. مارچوبه گیاهی است مغذی که از دو هزار سال پیش برای تزئین و دارو استفاده میشده است. از نظر طب قدیم ایران، مارچوبه گرم و خشک است. مارچوبه سرشار از منیزیم، نیاسین، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، تیامین، روی، فیبر و ویتامینهای A، B، C و E است.
این گیاه منبع بسیار خوبی از فولات است. یکصد گرم مارچوبه تازه حاوی دو گرم فیبر، 756 میکروگرم ویتامین A، 5/6 میلی گرم ویتامین C و 52 میکروگرم فولات است.محققان در یک پژوهش جدید دری اند که عصاره مارچوبه حاوی اسیدهای آمینه و مواد معدنی است که میتواند حالت خوابآلودگی و کسالت را برطرف کند و از سلولهای کبدی در برابر مواد سمی محافظت کند.
مارچوبه در عین حال خاصیت ضدسرطانی، ضدقارچی و ضدالتهابی دارد و ادرارآور نیز هست. تحقیقات جدید نشان میدهد که این گیاه در درمان و کاهش فعالیت سلولهای سرطانی غدد لنفاوی، مثانه، پوست و ریه موثر است. مطالعات دانشمندان نشان داده است که استفاده از این گیاه به بیماران سرطانی کمک زیادی کرده به همین دلیل در اروپا این گیاه مهمترین راهحل درمان است.
این گیاه همچنین یک چربیسوز بسیار عالی برای افرادی است که از اضافه وزن رنج میبرند. هر یکصد گرم مارچوبه فقط 20 کیلوکالری انرژی دارد بنابراین یک جایگزین عالی برای میانوعده است. این گیاه باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و به لاغری شما کمک فراوانی میکند.از این گیاه به صورت خام در انواع سالاد و به صورت پخته (بخارپز) در انواع غذاها و سوپها استفاده میشود. حتی میتوانید بعد از پختن مارچوبه آب آن را برای تهیه سوپ نگه دارید.از این گیاه میتوانید دمکرده نیز تهیه کنید. به این صورت که چند شاخه مارچوبه را در یک لیتر آب جوش بریزید و مقداری رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت پنج دقیقه دم بکشد سپس از این دمکرده دو تا سه فنجان در روز بخورید. این دمکرده برای تسکین و آرامش قلبتان مفید است. همچنین این گیاه مدر بوده بنابراین باعث تنظیم فشار خونتان میشود.
مارچوبه به دلیل غنی بودن از فولات، برای زنان باردار بسیار مفید است زیرا فولات برای جلوگیری از نقص لوله عصبی و ناهنجاریهای مغز و نخاع لازم است و کمبود آن باعث زودتر به دنیا آمدن نوزاد، کاهش وزن شدید و رشد نکردن نوزاد تازه متولد شده میشود.
در اینجا سعی داریم به برخی از خواص درمانی مارچوبه بپردازیم.
* این گیاه به ساختن گلبول قرمز خون کمک کرده بنابراین برای کمخونی بسیار مفید است.
* دارای اسید فولیک فراوان است.
* باعث سلامت و تقویت قلب میشود.
* به دلیل آب فراوان، تمیزکننده بدن از مواد سمی است.
* ملین بوده و برای مبتلایان به یبوست مناسب است.
* تببر است.
* باعث بهبود دید چشم میشود.
* به دلیل داشتن ویتامینهای متفاوت برای تقویت حافظه بسیار سودمند است.
چند نکته در مورد خرید مارچوبه
* همواره سعی کنید ساقههای سبز روشن را انتخاب کنید. مارچوبه تازه ساقههای راست و نرمی دارد و جوانههایش بسته است در غیر این صورت مارچوبه تازه نیست و خواص درمانی آن تا حد زیادی از بین رفته است.
* مارچوبههایی را انتخاب کنید که گل نداشته باشند و توجه داشته باشید که ساقههایش خراب و سوراخدار نباشد.
برای نگهداری این گیاه بهتر است آن را دور یک پارچه مرطوب بپیچید و سپس در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید به این ترتیب علاوه بر حفظ ویتامینهای آن به تازه ماندنش نیز کمک فراوانی میکنید.
*کارشناس گیاهان دارویی
حریق در انبار کیف و کفش در بازار تهران
ایسنا- یک انبار کیف و کفش در خیابان 15 خرداد آتش گرفت.حسن علی مردانی، معاون عملیات منطقه 5 سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در اینباره گفت: در پی تماس شهروندان با سامانه 125 و اطلاع رسانی درباره این آتشسوزی، ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران در ساعت 19:19 روز گذشته آتشنشانان ایستگاههای 3 ، یک و 4 را به همراه خودرو دستگاه تنفسی به محل حادثه واقع در خیابان 15 خرداد (امام زاده یحیی) اعزام کرد.وی با اشاره به حضور آتشنشانان در محل حادثه گفت: محل آتش سوزی یک منزل مسکونی به مساحت 120 متر مربع و با کاربری انبار کیف و کفش دیده میشد که انبار داخل حیاط آن کاملا شعلهور شده و آتشسوزی در حال سرایت به انبار دیگر که در مجاورت آن قرار داشت، بود. معاون عملیات منطقه 5 سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اضافه کرد: در این حادثه آتشنشانان به سرعت عملیات خود را آغاز کرده و با کشیدن لولههای آبدهی اقدام به مهار آتشسوزی کرده و موفق شدند از گسترش آن به انبار مجاور که مملو از کیف و کفش بود، جلوگیری کنند. علیمردانی گفت: علت این حادثه اتصالی برق کولر آبی و ایجاد جرقه و در نتیجه آتشسوزی اعلام شد.
دستگیری فروشندگان موبایل تقلبی
ایسنا- افرادی که اقدام به فروش تلفن همراه تقلبی به شهروندان کرده بودند در اراک دستگیر شدند.
به دنبال طرح شکایت تعدادی از شهروندان از طریق تماس با مرکز فوریتهای پلیس 110 مبنی بر فروش گوشیهای تقلبی تلفن همراه در برخی مراکز خرید و فروش این وسایل در اراک، بررسی موضوع در دستورکار ماموران پلیس آگاهی قرار گرفت.ماموران تحقیقات خود در این زمینه را آغاز کرده و با تمرکز بر مراکز خرید تلفن همراه سرانجام دو نفر را که ظاهرشان با مشخصات اعلامی از سوی مالباختگان تطبیق داشت رویت کرده و اقداماتشان را تحت نظر گرفتند.
در ادامه عوامل انتظامی پس از مشاهده حرکات مشکوک دو متهم آنان را در حال انجام معامله دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند.
سرهنگ رضا احمدی، رییس پلیس آگاهی استان مرکزی دراینباره گفت: متهمان با خرید گوشیهای تلفن همراه از تهران اقدام به توزیع آنها در اراک میکردند که پس از اعتراف به اتهام خود و تشکیل پرونده به دادسرا معرفی شدند.
رییس سازمان نوسازی مدارس خبر داد:تحویل 4700 کلاس در مهر
ایسنا- رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور از تحویل 4700 کلاس درس در مهرماه 92 خبر داد.
مرتضی رییسی گفت: برای مهر امسال 700 پروژه در قالب 4700 کلاس درس در زیربنایی معادل 630 هزار متر مربع تحویل داده خواهد شد. وی با بیان اینکه برای احداث و تجهیز این پروژهها 400 میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: 17 درصد از این پروژههای احداثی به صورت مردمی و مشارکتی بوده و 82 درصد از محل منابع دولتی احداث شده است.
رییس سازمان توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در بین تمامی استانهای کشور، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و تهران دارای بیشترین پروژههایی هستند که مهرماه به آموزش و پرورش این استانها تحویل داده خواهد شد.
وی درباره تامین اعتبارات سیستمهای گرمایشی مدارس نیز اظهار کرد: تاکنون رقمی از محل اعتبار 200 میلیارد تومانی که مجلس برای استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مصوب کرده به سازمان نوسازی تخصیص داده نشده، اما برای حل مشکل سیستمهای گرمایشی به ویژه مناطق روستایی سردسیر که حداکثر دارای سه کلاس درس هستند، 45 هزار بخاری تابشی خریداری شده است.
رییسی تاکید کرد: چنانچه اعتبارات سیستمهای گرمایشی به موقع تخصیص داده شود، سازمان نوسازی بخش دیگری از مدارس دارای سیستمهای گرمایشی غیراستاندارد به ویژه در مناطق روستایی را استاندارد خواهد کرد.
امروز؛ بازگشایی سهراه جمهوری تا چهارراه ولیعصر
ایلنا- هنوز مسیر برای تردد خودروهای شخصی باز نیست اما در چند روز آینده این مسیر زیر بار ترافیک میرود وخروج دستگاه TBM زمان زیادی برده و مسیری که بسته شده بیش از زمان انتظار بود.
جانشین پلیس راهور تهران بزرگ از بازگشایی مسیر سهراه جمهوری تا چهارراه ولیعصر(عج) از امروز خبر داد.
سرهنگ مجید بذرافشان با بیان اینکه مسیر سه راه جمهوری تا چهارراه ولیعصر از روز گذشته باز شد، اظهار کرد: از امروز فقط اتوبوسهای خط ویژه میتوانند از این مسیر تردد کنند.
وی ادامه داد: خروج دستگاه TBM زمان زیادی برد و مسیری که بسته شد بیش از زمان انتظار بود اما به هر حال فعالیت عمرانی در شهر زمانبر است.جانشین پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد: هنوز مسیر برای تردد خودروهای شخصی باز نیست اما در چند روز آینده این مسیر زیر بار میبرد.
برگزاری آزمون ارشد پردیسهای خودگردان دانشگاه تهران
مهر- آزمون کارشناسی ارشد پردیسهای اقماری کیش، البرز و ارس دانشگاه تهران صبح دیروز جمعه ۱۵ شهریورماه برگزار شد. آزمون کارشناسی ارشد پردیسهای اقماری دانشگاه تهران در کدرشتههای امتحانی 1106، 1121، 1126، 1133، 1134، 1142، 1148، 1251، 1259، 1264، 1267، 1276، 1350، 1351، 1352 و 1358 صبح روز جمعه 15 شهریورماه 92 منحصرا در شهــر تهران برگزار شد.
پذیرش متقاضیان سایر رشتههای تحصیلی (با توجه به نرسیدن به حدنصاب تعداد ثبتنامکنندگان) براساس شیوهنامه پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد پردیسهای اقماری دانشگاه تهران از طریق بررسی سوابق آموزشی- پژوهشی انجام خواهد شد.
در مجموع بیش از سه هزار و 500 نفر برای تمام رشتههای آزمون کارشناسی ارشد در سه پردیس ارس، البرز و کیش ثبتنام کرده و در این آزمون شرکت کردند.
امسال برای اولینبار آزمون کارشناسی ارشد پردیسهای خودگردان ارس، البرز، کیش دانشگاه تهران به صورت متمرکز برگزار شد، این دورهها به صورت پولی خواهد بود و شهریه دوره کارشناسی حدود 20 میلیون تومان برای دانشجویان هزینه در برخواهد داشت.
آغاز عملیات اجرایی دانشگاه بدون دیوار شریف ظرف 2 ماه آینده
مهر- رییس دانشگاه صنعتی شریف از آغاز عملیات اجرایی دانشگاه بدون دیوار شریف ظرف یکی دو ماه آینده خبر داد.
دکتررضا روستاآزاد با اشاره به آخرین وضعیت دانشگاه بدون دیوار دانشگاه صنعتی شریف گفت: مدیر پروژه دانشگاه بدون دیوار دانشگاه مشخص شده، مهندسان معمار مشغول فعالیت هستند و منابع آن تامین شده است.
وی ادامه داد: اولین ساختمان را که شروع کنیم با معماری ایرانی اسلامی آغاز خواهیم کرد و این الگو را تا پایان ادامه خواهیم داد.
رییس دانشگاه صنعتی شریف افزود: الگوی دانشگاه بدون دیوار دانشگاه شریف در منطقه 22، محلی که قرار است مقطع تحصیلات تکمیلی و پژوهشگاههای دانشگاه شریف در آنجا ایجاد شود و از نظر تراکم جمعیتی تراکم بالایی ندارد اجرا میشود.
روستا آزاد یادآور شد: دانشجویان کارشناسی در همین محل فعلی دانشگاه در خیابان آزادی تحصیل کرده و دانشجویان ارشد و دکترا به منطقه 22 منتقل خواهند شد.
* زورگیران افغان که به صورت گروهی در حوالی میدان تجریش اقدام به زورگیری و سرقت موتورسیکلت و اموال مردم میکردند، شناسایی و دستگیر شدند.
* مدیرکل دفتر تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، ساخت چهار هزار سالن ورزشی و ۴۰۰ استخر در آموزشوپرورش را تشریح کرد.
* عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه کاهش ساعت کاری زنان پیشنهاد دادند کاهش ساعت کاری زنان در خصوص زنان شاغل باردار نیز لحاظ شود.