فانی ضمن انتقاد شدید از شتاب در اجرای ساختار 3-3-6 : پنجشنبههای « بدون کیف» در انتظار دانشآموزان
وزیر آموزشوپرورش با انتقاد شدید از شتابی که در اجرای ساختار 3-3-6 صورت گرفته، گفت که نهتنها کتابها با عجله تدوین شده بلکه بدون توجه به زیرساختهای تجهیزاتی، فضای آموزشی و نیروی انسانی، یک باره ششم ابتدایی را وارد نظام آموزشی کردهاند.
به گزارش ایسنا، علیاصغر فانی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه 2 حاضر شد و ضمن تشریح گزارش 100 روزه وزارتخانه متبوعش گفت: ساماندهی نیروی انسانی اولویت اول وزارت آموزشوپرورش است و امیدواریم بهسازی نیروها تا پایان اسفندماه به اتمام رسیده و عملیاتی شود.
وی ادامه داد: همه قبول دارند که گام اول در حل مساله، شناخت مساله است و برای این منظور تاکنون حدود 750 مساله در آموزشوپرورش شناسایی و طبقهبندی شدهاند.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه سال گذشته پایه ششم وارد نظام تعلیم و تربیت شد، گفت: این کار مشکلاتی را ایجاد کرده است چرا که بدون تمهید مقدمات و داشتن نقشه راه، وارد نظام آموزشی شد.
فانی ادامه داد: رهبری در سال گذشته نیز تاکید داشتند که یک نقشه راه باید برای سند تدوین شود که متاسفانه بدون تدوین این نقشه راه، یک باره کلاس پنجمیها را به ششم ابتدایی فرستادند و در آغاز سال تحصیلی با انبوهی از مشکلات از جمله فضا و نیروی انسانی مواجه شدیم.
وزیر آموزشوپرورش گفت: از سوی دیگر کتابها با عجله طراحی شد به طوری که در سالجاری مجبور به اصلاح برخی از این کتابها شدند و همان زمان انتقاداتی به این نوع تدوین کتب داشتم اما پاسخی نداشتند.
وی گفت: به علت عدم تمهیدات لازم و ورود یک باره و با شتاب ششم به نظام تعلیم و تربیت، امسال با کمبود 24 هزار معلم در دوره ابتدایی مواجه شدیم که مجبور شدیم برای تامین آن از معلمان بازنشسته یا معلمانی که در شیفت دیگری تدریس میکنند، استفاده کنیم. وزیر آموزشوپرورش درباره تعطیلی پنجشنبهها نیز گفت: تعطیلی روز پنجشنبهها با هدف تقویت فوق برنامهها و ایجاد نشاط، امید و شادی در مدارس برنامهریزی میشود و در حال حاضر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و معاونت پرورشی مشغول طرح برنامهای برای تعطیلی پنجشنبهها و تعریف برنامه شاد برای یک روز «بدون کیف» در مدرسه هستند که در آن دانشآموزان میتوانند به مطالعه، کارهای هنری و سایر علاقهمندیهای خود بپردازند.
وی با انتقاد از اینکه در هشت سال گذشته برخی از نیروها را قبل از رسیدن به 30 سال سابقه کار بازنشسته کردهاند یا خود آنها تقاضای بازنشستگی کردهاند، گفت: این امر مشکلاتی را در آموزشوپرورش امروز به وجود آورده است.
فانی از تشکیل اتاق فکر به صورت سازمان غیررسمی در وزارتخانه خبر داد و گفت: این سازمان غیررسمی تجربه و تخصص افراد جوان و باتجربه را به کار خواهد گرفت و بازخورد این اتاق فکر در سازمان رسمی، عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
مینیبوسهای جدید با تسهیلات 60 میلیونی
رییس ستاد حملونقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با بیان اینکه تولید مینیبوسهای 90 میلیونی با همکاری ایرانخودرو در دست بررسی است، گفت: چنانچه به توافق نهایی برسیم، در فاز اول 3000 مینیبوس تولید و مینیبوسهای فرسوده از رده خارج میشوند.
سیدمجتبی شفیعی در گفتوگو با ایسنا درباره اقداماتی که برای نوسازی مینیبوسهای فرسوده صورت گرفته است، گفت: شرکت ایرانخودرو مینیبوسی را پیشنهاد کرده که قیمت آن حدود 90 میلیون تومان است و اگر برای راهاندازی خط تولید آن با این خودروساز به توافق برسیم به زودی تولید این خودروها در ایرانخودرو آغاز میشود.
وی افزود: برای خروج مینیبوسهای فرسوده مقرر شده حدود 60 میلیون تومان تسهیلات بانکی برای این مینیبوسها در نظر گرفته شود. همچنین هشت میلیون تومان نیز کمک بلاعوض دولت برای اسقاط مینیبوسهاست و حدود چهار میلیون تومان نیز ارزش لاشه اسقاط مینیبوسها خواهد بود که با این اقدام با توجه به توجیه اقتصادی که دارد میتوان بخشی از مینیبوسهای فرسوده را نوسازی کرد.
گفتوگوی اختصاصی «جهان صنعت» با یک ایرانی که به تازگی از زندانهای مالزی آزاد شده است
تا حد مرگ شکنجه شدم
«جهان صنعت»- هفته گذشته دادگاهی در مالزی دو ایرانی دیگر را به اتهام حمل موادمخدر شیشه به اعدام محکوم کرد. این دو نفر اولین نفراتی نیستند که در مالزی با چنین حکم سنگینی روبهرو شدند. آمارهای غیررسمی از محکومیت دستکم 60 ایرانی دیگر به اعدام حکایت دارد و نشان میدهد اوضاع ایرانیان ساکن در این کشور جنوب شرق آسیا، اوضاع چندان مناسبی نیست. شاید همین موضوع باعث شده طی سالهای اخیر از روند رو به رشد سفر ایرانیان به مالزی کاسته شود و بسیاری از آنان خاطرات تلخی از این کشور داشته باشند.
یکی از این افراد جوانی بهنام بابک است که یک ماه قبل از زندان آزاد شد و به ایران برگشت. پلیس مالزی طبق قوانین سرسختانهای که در این کشور حاکم است میتواند هر کسی را فقط به ظن همراه داشتن موادمخدر یا همکاری با شبکههای توزیع شیشه دستگیر و زندانی کند. بابک هیچ ارتباطی با باندهای قاچاق موادمخدر نداشت اما پلیس ماهها او را در شرایط سختی زندانی کرد. او در گفتوگویی اختصاصی با «جهان صنعت» شرایط سخت زندانهای مالزی را توضیح داد.
چطور شد که به زندان افتادی؟
من در آنجا موسسه کرایه اتومبیل داشتم. خودرو خرید و فروش میکردم و چند دستگاه خودرو هم برای اجاره دادن داشتم. یکی از این خودروها را به شخصی که بعدا فهمیدم قاچاقچی موادمخدر است اجاره داده بودم. یک روز او آمد کرایه خودرو را بدهد و چون من میخواستم به خانه بروم من را رساند. وقتی از خودرواش پیاده شدم پلیس من را دستگیر کرد.
دلیل بازداشت شدنت چه بود؟
آنها خودرو مرد قاچاقچی را چند خیابان آن طرفتر پیدا و از صندوق عقبش دو کیلو شیشه کشف کرده بودند. آنها میگفتند من هم با قاچاقچیان رابطه دارم برای همین من را دستگیر کردند.
برخورد ماموران با تو چطور بود؟
زشت و غیرانسانی بود. به صورتم تف میکردند و چیزی برایشان مهم نبود. همان جا در خیابان من را کتک زدند و با سر و صورت زخمی به اداره پلیس بردند.
شرایط بازداشتگاه چطور بود؟
آنجا بیشتر شبیه قفس بود. من را به یک سلول انفرادی بردند. وضعیت بهداشت آنجا اصلا خوب نبود و 14 روز در آنجا بازداشت بودم. صبحانه دو تا بیسکویت و یک پلاستیک چای میدادند. چون چای را در کیسه پلاستیکی میخورند و لیوان ندارند. ناهار و شام هم چند قاشق برنج و یک ماهی کوچولو شبیه ماهی کیلکا که سوخته و سیاه است میدادند. آب هم باید از همان دستشویی میخوردیم.
با اینکه بیگناه بودی چرا دوران بازداشتت ادامه پیدا کرد؟
چند روز بعد میخواستند من را آزاد کنند اما گفتند اینجا قانونی هست که براساس آن افرادی را که مظنون به همکاری با قاچاقچیان هستند میتوانند تا دو سال زندانی کنند و این مدت تا هشت سال هم قابل تمدید است.
در ادامه چه اتفاقی برایت افتاد؟
من را به یک زندان بزرگ بردند. آنجا هم در انفرادی بودم و شرایط بدی داشت. هر روز چند نفر برای بازجویی از من میآمدند و شکنجهام میکردند. یکی از کارهایشان این بود که روی سرم یک کیسه پلاستیکی میکشیدند و وقتی نفسم میگرفت و تا سرحد مرگ میرسیدم رهایم میکردند. حتی چند مرتبه هم آب جوش روی سرم ریختند. چه با آنها همکاری میکردم و چه مقاومت میکردم شکنجههایشان ادامه داشت. روزهای سختی بود. حتی فکر کردن به آن روزها هم برایم عذابآور است. جایی که من در آن زندانی بودم نه نوری داشت و نه صدای کسی را میشد شنید. فقط وقت غذا خوردن در سلول باز میشد.
این شرایط چند روز ادامه داشت؟
دیگر گذشت روز و شب را متوجه نمیشدم. نمیدانم چقدر طول کشید اما یک روز گفتند ملاقاتی دارم. انگار پدرم با دادن رشوه زیاد به ماموران زندان توانسته بود وقت ملاقات بگیرد. آن روز خیلی روز بدی بود. پدر و مادرم تا من را دیدند به گریه افتادند. نامزدم هم با آنها بود. ما میخواستیم ازدواج کنیم که این اتفاق افتاد.
قطعا تحمل این شرایط سخت است، تو چطور با این وضعیت کنار آمدی؟
حدود دو هفته چیزی نمیخوردم که دستشویی نروم. واقعا این شرایط غیرقابل تحمل بود اما برای خود مالزیاییها طبیعی بود. اگر کوچکترین خطایی میکردی به شکل سختی تنبیه میکردند. شلاقهایی داشتند بهنام روتان که درد زیادی داشت و جایش آنقدر کبود و دردناک میشد که شاید تا یک هفته نمیتوانستی بنشینی. اگر مریض میشدی و ناراحتی شدیدی داشتی میبردند یک درمانگاه داخل زندان که آنجا فقط قرص استامینوفن تجویز میشد. دکتر آنجا همان قرص را داشت و فقط همان را تجویز میکرد.
چقدر طول کشید تا به پروندهات در دادگاه رسیدگی شود؟
بیشتر از دو ماه در زندان بودم و شکنجه میشدم. از شانس بدی که داشتم آن زمان هیچ ایرانی در آنجا نبود و من کاملا غریب بودم. بالاخره پدرم برایم وکیل گرفت و او توانست با رشوه زیاد کاری کند که آزاد شوم. سیستم قضایی مالزی چندان پاک نیست و بیشتر کارها با رشوه پیش میرود.
صرف نظر از رفتار پلیس و سیستم قضایی مالزی، برخورد مردم مالزی با ایرانیها چطور است؟
قبلا آنها برخورد خوبی داشتند اما از وقتی شیشه وارد مالزی شد و چند ایرانی را دستگیر کردند همه چیز عوض شد. دیگر حتی راننده تاکسیها هم ما را سوار نمیکردند. شیشه نظر آنها را نسبت به ما تغییر داده بود.
فکر میکنی چند نفر در زندانهای مالزی گرفتار هستند؟
دقیق نمیدانم اما آنطور که شنیدهام فکر میکنم دستکم 400، 500 نفر باشند. حتی شنیدهام حدود 60، 70 نفر هم به خاطر اینکه بیشتر از 50 گرم شیشه همراه داشتهاند به اعدام محکوم شدهاند.
حرفهایت نشان میدهد روزهای سختی را در مالزی گذراندهای، آیا باز هم حاضری به این کشور سفر کنی؟
هرگز. اگر در ایران میماندم و کار میکردم قطعا موفقتر بودم. هیچ جا وطن خود آدم نمیشود. این ماجرا تجربه تلخی بود و مشکلات جسمی و روحی زیادی برایم ایجاد کرد. گذشته از آن من و خانوادهام مجبور شدیم پول زیادی خرج کنیم و همهمان ضربه بزرگی خوردیم.
ربودن همسر مالباخته با خودرویش
رییس کلانتری 150 تهرانسر از دستگیری سارقی خبر داد که خودروی 206 را به همراه همسر مالباخته ربوده بود.
سرگرد قاسمآبادی در گفتوگو با ایسنا در تشریح این خبر گفت: در ساعت 15 روز دهم آذرماه امسال فردی به نام «غلامعلی» با مراجعه به کلانتری اعلام کرد که در ساعت شش روز گذشته با خودروی 206 به همراه همسرش به سمت شمال حرکت کرده اما در پل کلارک کرج برای صرف چای از ماشین پیاده شده تا اینکه یک سارق مسلح با کلتکمری سوار ماشین شده و خودرو را به همراه همسرم ربود.
وی با بیان اینکه مالباخته در اظهارات خود عنوان کرد که پس از مدتی سارق خودرو همسرم را در محدوده احمدآباد مستوفی از خودرو پیاده کرده بود، گفت: با توجه به حساسیت موضوع پروندهای در کلانتری اسلامشهر تشکیل شد اما مالباخته در ادامه اظهاراتش عنوان کرد که سارق ظهر آن روز با وی تماس گرفته و عنوان داشته در ازای تحویل خودرو مبلغ دو میلیون تومان وجهنقد میخواهد که بلافاصله هماهنگیهای قضایی در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفت.
قاسمآبادی با بیان اینکه ماموران به همراه شاکی برای رفتن به سر قرار با سارق به پمپبنزین شهرک استقلال رفتند، گفت: در ساعت 16 پس از مشاهده سارق خودرو که سوار بر خودروی مسروقه بود، ماموران نسبت به دستگیری این فرد اقدام کردند که سارق اقدام به کشیدن سلاحکمری به سمت مالباخته کرده و در کشاکش درون خودرو، ماشین منحرف و به زیر یک دستگاه اتوبوس پارک شده میرود.
وی با بیان اینکه پس از این تصادف سارق مسلح از خودروی مسروقه پیاده شده و با پای پیاده اقدام به فرار میکند، گفت: ماموران این یگان ضمن رعایت بهکارگیری سلاح اقدام به شلیک دو تیر کرده که متهم از ناحیه ران هر دو پا مجروح و دستگیر میشود.
رییس کلانتری 150 تهرانسر با بیان اینکه پس از دستگیری متهم مشخص شد که نام این فرد «قادر» است، گفت: از وی یک قبضه اسلحهکمری بدون خشاب به همراه یک فشنگ و مقادیری شیشه کشف و ضبط شد که این فرد تحتالحفظ به بیمارستان منتقل و خودروی مسروقه نیز به پارکینگ منتقل شد.
قاسمآبادی با بیان اینکه در این مورد پروندهای تشکیل شده است، گفت: همسر شاکی نیز با حضور در محل سارق را مورد شناسایی قرار داده و پرونده برای تحقیقات بیشتر در اختیار کارآگاهان پایگاه چهارم پلیسآگاهی تهرانبزرگ قرار گرفت.
پدر امداد و نجات ایران درگذشت
پدر امداد و نجات ایران در سن ۶۶ سالگی دارفانی را وداع گفت.
به گزارش ایسنا، بیژن دفتری، رییس سابق سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر و فرمانده عملیات امدادی در زمین لرزهبم، پنجشنبه در سن ۶۶ سالگی و بعد از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان ابنسینا دارفانی را وداع گفت. بیژن دفتری در دو دوره و جمعا ۱۶ سال ریاست سازمان امداد و نجات هلالاحمر را بر عهده داشت و به دلیل برخورداری از تجربه حضور در عملیاتها، مدیریت و امدادگری در اکثر زلزلهها، سیلابها و حوادث مختلف در طول سه دهه گذشته ایران و جهان و سرشناسی در جوامع بینالمللی به عنوان چهرهای ماندگار و پدر امداد و نجات ایران شناخته شد.
وی که از سالها پیش با بیماری دست و پنجه نرم میکرد با وجود شرایط اضطراری دست از فعالیتهای انساندوستانه نکشید و تا قبل از بستریشدن در بیمارستان همچنان به فعالیتهای خود ادامه داد.
همچنین دکتر فرهادی، رییس جمعیت هلالاحمر در پیامی، ضایعه از دستدادن «پدر امداد و نجات ایران» را به خانواده هلالاحمر و دوستداران این استاد بزرگوار تسلیت گفت.
تشدید برخورد با موتورسواران متخلف از امروز
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از آغاز مرحله جدید طرح ساماندهی و تشدید برخورد با موتورسواران متخلف در تهران خبر داد و گفت که بر این اساس از امروز شنبه موتورسیکلتهایی که بیش از یک سرنشین داشته باشند، متوقف میشوند.
سردار حسین رحیمی افزود: ساماندهی تردد موتورسیکلتها در پایتخت، کاهش تلفات ناشی از تصادفات موتورسواران و حفظ حقوق شهروندی و افزایش انضباط و ایمنی عبور و مرور از دیگر اهداف اجرای این طرح ویژه است.
تهیه بانک اطلاعات ویژه موتورسواران متخلف
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از تهیه بانک اطلاعات ویژه موتورسواران متخلف خبر داد و گفت: موتورسوارانی که تکرار تخلف خصوصا تخلفات حادثهساز داشتهاند در این بانک اطلاعاتی قرار میگیرند تا در مراحل بعدی مشمول اجرای طرحهای تشدیدی شوند.
وی با تاکید بر اینکه قوانین برخورد با موتورسواران متخلف از بازدارندگی لازم برخوردار نیست، افزود: با توجه به افزایش قابل توجه حجم موتورسیکلتها خصوصا در کلانشهر تهران باید مسوولان قانونگذاری قوانین خاصی برای این دسته از وسایل نقلیه تدوین کنند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از ارایه پیشنهاد پلیس برای تدوین قانون ویژه تخلفات موتورسواران متخلف خبر داد و گفت: در این راستا عمده تخلفات و مشکلات و معضلات موتورسیکلتها استخراج شده و برای تدوین قوانین بازدارنده به مراجع مربوطه ارسال شده است.
به گفته وی، قطعا باید برای موتورسوارانی که تکرار تخلفات حادثهساز دارند محرومیتهای اجتماعی در نظر گرفته شود.
رحیمی تاکید کرد: قطعا این دسته از راکبان صلاحیت رانندگی را نهتنها با موتورسیکلت بلکه با سایر وسایل نقلیه نیز ندارند و مسوولان قانونگذاری با توجه به تجمیع گواهینامههای رانندگی باید در قوانین خود نسبت به صدور مجوز ابطال تمامی گواهینامههای این دسته از موتورسیکلتسواران اقدام کنند.
آلودگی رودخانههای فصلی اطراف تهران به فاضلاب
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به آلودگی رودخانههای اطراف تهران گفت که وزارت نیرو باید هر چه سریعتر شبکه غرب و جنوب غرب فاضلاب تهران را راهاندازی کند.
فرهاد پورسخا در گفتوگو با ایسنا افزود: همچنین باید با کارخانهها، منازل مسکونی و دیگر واحدهای صنعتی که فاضلاب آلوده خود را به داروخانهها وارد میکنند، با جدیت برخورد شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر رودخانههای فصلی اطراف شهر تهران از جمله رودخانه کن آلوده به فاضلاب هستند که علاوه بر شرکت آبفا که متولی اصلی کنترل رودخانهها در کشور محسوب میشود، سازمان حفاظت محیطزیست، اداره کل محیطزیست استان تهران و شهرداریها نیز باید برای تصفیه آنها اقدام کنند.
آغاز ثبتنام کنکور از امروز
مشاور عالی سازمان سنجش از آغاز ثبتنام کنکور 93 از ساعت 14 امروز خبر داد.
دکتر حسین توکلی با اشاره به آغاز ثبتنام کنکور 93 از امروز از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www. sanjesh. org اظهار کرد: ثبتنام برای شرکت در آزمون سراسری 93 برای پذیرش دانشجویان در دورههای روزانه، نوبت دوم یا شبانه، نیمهحضوری مجازی و بینالمللی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و همچنین متقاضیان تحصیل در آن دسته از کد رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد، پذیرش در رشتههای یادشده براساس آزمون انجام میشود. ثبتنام دانشگاه پیامنور و موسسات آموزش عالی، غیرانتفاعی و غیرانتفاعی از امروز آغاز میشود و در روز شنبه 23 آذرماه پایان مییابد.
اعلام آمادگی شهرداری برای حل مشکل آلودگی هوای پایتخت
سخنگوی مجمع نمایندگان تهران با اشاره به جزییات نخستین جلسه مجمع نمایندگان استان تهران با شهردار تهران در دور جدید مدیریت شهری در مجلس گفت: راهکارهایی برای حل مشکلات آلودگی هوا، حملونقل عمومی، بافت فرسوده، بازنگری در نظام اداری شهرداری تهران در چهار سال آینده از موضوعات مورد بحث در این جلسه بود.
حسین طلا در گفتوگو با مهر گفت: شهردار تهران پیشنهاد کرد که حتی اگر دولت نیز نخواهد تمامی اختیار مربوط به رفع مشکل آلودگی هوا را به شهرداری تهران واگذار کند؛ مدیریت شهری تهران این آمادگی را دارد که در این زمینه متولیان امر را یاری دهد.