شهرداری بر مجموعه کارهایش در شهر مسلط است
شهردار تهران گفت که امروز مهمترین اقدام مجموعه شهرداری تهران و مدیریت شهری آن است که در حوزه وظایف بر کارش در شهر مسلط است و قول میدهیم هیچ سیستمی در شهرداری بر اساس حادثه و اتفاق پیش نرود و با سعی و خطا اداره نشود.
به گزارش تهران سما، دکتر محمدباقر قالیباف در مراسم ششمین جشن بزرگ جایزه خوشحسابان عوارض شهری با قدردانی از افرادی که با پرداخت به موقع عوارض امکان مادی اداره کردن شهر را فراهم کردند گفت: از سویی دیگر اینکه در هر جایی از شهر امروز حضور مییابیم و در هر نقطه و جایی در شهر مورد لطف مردم هستیم، بزرگترین کمک به ماست که حس میکنیم یک رضایت نسبی از مجموعه شهرداری تهران وجود دارد و هیچ هدیهای بالاتر از این نیست که در شهر برویم و این رضایت شهروندان را ببینیم.
وی افزود: بر این باوریم که شرط عقل آن است که بتوانیم دینداری و مردمداری را سرلوحه کار قرار دهیم و اگر در این مسیر حرکت کنیم و بر محوریت دینداری و مردمداری که اساس نظام اسلامی است حرکت کنیم، اعتماد مردم ما با هر گرایش و سلیقهای جلب میشود.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه هیچ سرمایه اجتماعی بزرگتر از اعتماد مردم به مدیرانشان نیست تصریح کرد: اگر بیاعتمادی شکل گیرد هرقدر هم تلاش کنیم جایی نداریم و شهر بدون مشارکت معنادار مردم قابل اداره نیست.
قالیباف افزود: مشارکت وقتی است که مردم به مدیرانشان مخصوصا در شهرداری که نهادی عمومی و غیردولتی است اعتماد کنند چراکه این مردم هستند که هزینه شهر و حقوق کارمندان را میدهند و ما سعی داریم با خدمت بیمنت که در آن رعایت کرامت انسانها و شهروندان است به خوبی عمل کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم با خدمت بیمنت، شفافسازی، پاسخگویی و توجه به مسایل خدماتی، مادی و توجه به امورات اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و آموزشی که بر آن تاکید داریم، خدمت قابل قبولی به مردم کنیم. شهردار تهران خطاب به شهروندان گفت: امروز مهمترین کار مجموعه شهرداری تهران و مدیریت شهری آن است که در حوزه وظایف بر مجموعه کارش در شهر مسلط است و قول میدهیم هیچ سیستمی در شهرداری بر اساس حادثه و اتفاق پیش نرود و با سعی و خطا اداره نشود.
وی تصریح کرد: در شهر تهران، بدون خرد جمعی، تلاش جهادی شبانهروزی و مشورت کاری انجام نمیشود و در هر نقطه از شهر فعالیت عمرانی واقعا ملموس است و دیده میشود که نمونه آن اتوبان امامعلی(ع) است که از مناطق 7،8،13،14،15 و 20 میگذرد و 57 پل بزرگ و کوچک در مسیر آن احداث میشود و این در کنار سایر پروژههاست که همه و همه جز با اعتماد شهروندان، نظارت و تذکر آنان میسر نمیشود.
قالیباف تصریح کرد: هرگز نمیگوییم کارمان در شهرداری بیعیب است، هنوز اشکالات زیادی وجود دارد و مطمئنم که بهتر از این میتوان پول را خرج کرد و میتوان درآمد ایجاد کرد و امیدواریم با نظارت، اعتماد و دعای خیر، سال به سال شهر را بهتر اداره کنیم.
پورزرندی تصریح کرد: میزان مشارکت مردمی به بیش از 50 درصد رسیده است
13 پروژه حیاتی و مهم در دستور کار قرار دارد
معاون مالی و اداری شهرداری تهران با اشاره به تخصیص 1110 میلیارد تومان از بودجه به مترو از محل اعتبارات شهرداری گفت که اقدامات شهرداری در همه زمینهها بهطوری بوده که بیش از 40 درصد خیابانسازی، تونل و پلسازیهای تهران در این دوره صورت گرفته است.
به گزارش تهران سما، دکتر محمدحسین پورزرندی در ششمین مراسم جایزه خوشحسابان عوارض شهری با بیان این مطلب گفت: شهرداری سازمانی عمومی است که از هیچ بودجه و اعتبار کشوری استفاده نمیکند و تنها کمتر از پنج درصد از اعتبارات مربوط به حملونقل در این زمنیه بهره میبرد که این مقدار نیز بعد از 11 ماه پیگیری محقق شده است. وی با بیان اینکه شهرداری تهران، امکانات رشد و توسعه را برای همه شهروندان فراهم کرده است، افزود: شهرداری از جمله سازمانهایی است که در مدیریت هزینه و درآمد نقش اساسی دارد بهطوری که سال 83 و قبل از مدیریت فعلی تنها در بخش جاری و نگهداشت 50 درصد هزینههای شهرداری صرف میشد و امسال با توجه به بودجه سال 92، 11درصد در بخش جاری و کمتر از 10 درصد به بخش نگهداشت اختصاص یافته است. معاون مالی و اداری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در بخش درآمدی سال 83 و 84 کمتر از 1000 میلیارد تومان مربوط به بخش نقدی بود و در بخش غیرنقدی نیز ثبتی در دفترها نبود اما امسال به همت مدیریت شهری و حمایت شورای شهر، شفافسازی به حدی رسیده که علاوه بر بودجه نقدی شش هزار میلیارد تومانی، 6800 میلیارد تومان نیز در حوزه غیرنقد از محل شفافسازی اموال و درآمدهای غیرنقدی بوده که در خدمت پروژههای شهری قرار گرفته است.
پورزرندی با اشاره به تخصیص 1110 میلیارد تومان از بودجه به مترو از محل اعتبارات شهرداری گفت: اقدامات شهرداری در همه زمینهها بهطوری بوده است که بیش از 40 درصد خیابانسازی، تونل و پلسازیهای تهران در این دوره صورت گرفته و 13 پروژه حیاتی و مهم در دستور کار قرار دارد و همه آنها از پول مردم تامین شده است. وی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران طی این سالها با تمام وجود اقتصاد مقاومتی را درک کرده، اظهار کرد: بسترسازی و ساختارسازی در زمینه عدم دخالت کاربر در امورات شهری، چابکسازی و عدم اضافه شدن نیروی انسانی در پروژههای بزرگ شهری، مدیریت هزینه و اصلاح الگوی مصرف از اقداماتی است که شهرداری تهران در راستای اقتصاد مقاومتی انجام داده است، ضمن آنکه از تمام منابع تامین مالی و سیستمهای فاینانس نیز که امروز هیچ سازمانی نتوانسته از آن استفاده کند برای همه پروژهها استفاده کرده است. پورزرندی تصریح کرد: سال 85، مدیریت شهرداری کار و فعالیت خود را در تهران با توکل بر خدا آغاز کرد و درآمد پایداری که فقط 12 درصد بود امروز به 37 درصد رسیده است.
همچنین در این مراسم مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در سطح تهران گفت: عوارض شهری به عنوان درآمد پایدار شهر است که بدون اهتمام شهروندان محقق نمیشود و باید شهروندان در آن مشارکت جدی داشته باشند که این موضوع را طی سالیان اخیر شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه تهیه طرح جامع درآمدهای پایدار با تصویب شورای شهر در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: سالجاری با مشارکت به موقع شهروندان رشد چشمگیری در پرداخت عوارض وجود داشت و هماکنون بیش از یک میلیون نفر از شهروندان عوارض خود را پرداخت کردند و این در حالی است که این میزان مشارکت که ابتدا 20 درصد بود امروز به بیش از 50 درصد رسیده است.
پرداخت عوارض؛ مشارکت شهرداری تهران و شهروندان
محمد خرسندی - در اواخر دهه 70 موضوع ناپایداری منابع درآمدی شهرداری مورد توجه مدیران شهرداری قرار گرفت اما خلاء وجود یک سند سیاستگذاری و راهبردی در این زمینه موجب شد هیچکدام از این دغدغهها به اقدام و تجربه عملی منجر نشود. اما از سال 85 موضوع درآمدهای پایدار به عنوان یک سیاست اصولی و راهبردی مورد توجه قرار گرفت اینبار با درک خلاء وجود سند راهبردی برای حرکت به سمت پایداری درآمدی. بررسیها و اقدامات برای تدوین سند به منظور هدفمندسازی و همزمان با آن شروع اقدامات و فعالیتها در خصوص راهبردی مورد توافق شروع شد به همین دلیل تیمی مجرب در معاونت مالی و اداری شهرداری تهران برای تدوین سند تشکیل شد در نهایت پس از تدوین این سند طرح درآمدهای پایدار شهرداری تهران جهت تصویب به شورای اسلامی شهر تهران تقدیم شد.
با تصویب این طرح توسط شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران با برنامهریزیهای صورت داده شده بیفزاید. هر ساله پنج درصد بر درآمدهای پایدار افزوده شود از آنجا که سالها وصول درآمدهای پایدار در شهرداری تهران چندان جدی گرفته نشده بود و از آنجا که شهروندان تهرانی هم چندان رغبت برای پرداخت آن نداشتند اجرای این برنامه مشکل به نظر میرسید ولی از آنجا که معاونت مالی و اداری برای دستیابی به این هدف عزم خود را جزم کرده بود شروع اجرای این طرح صورت گرفت. رسانهها بیشک در این زمینه یار و همراه معاونت مالی و اداری شهرداری تهران شدند و از آنجا که آهسته و پیوسته اعتماد شهروندان به شهرداری تهران در حال افزایش بود، معاونت مالی توانست با شفافسازی مالی به شهروندان تهرانی نشان دهد پولی که آنها بابت پرداخت عوارض خود به شهرداری تهران میپردازند صرف رفاه حال شهروندان در شهر تهران میشود. فرهنگسازی صورت گرفته در معاونت مالی و اداری جواب داد و حجم قابل توجهی از شهروندان نسبت به پرداخت عوارض خود اقدام کردند. به هر حال درآمدی که شهرداری تهران چندان توجهی به آن در سالهای گذشته نداشت باعث شد تا با افزایش این درآمد شهرداری تهران به فکر برنامهریزیهای بلندمدت برای شهر تهران بیفتد. در سالهای گذشته به دلیل اتکای شهرداری تهران به درآمدهای ناشی از ساخت و ساز موجب شده بود اجرای برنامههای عمرانی، رفاهی، اجتماعی، فرهنگی و... تحتتاثیر این درآمدها باشد ولی افزایش درآمدهای پایدار و اقبال شهروندان به پرداخت عوارض خود نشان داد که معاونت مالی و اداری شهرداری تهران در جذب منابع مالی پایدار موفق عمل کرده است.
به هر حال شهرداری تهران به منظور قدردانی از زحمات شهروندان در پرداخت به موقع عوارض کسب و پیشه و نوسازی و مدیریت خدمات پسماند در یک قرعهکشی سالانه هر سال به بیش از هزار شهروند خوشحساب جوایز نفیسی به قید قرعه اهدا میکند. این قرعهکشی تاثیر مثبتی در جذب شهروندان خوشحساب برای پرداخت عوارض خود در موعد مقرر داشته است.
اگرچه پرداخت عوارض یکی از مهمترین منابع درآمدی شهرداریها محسوب میشود اما همه درآمد شهرداریها به حساب نمیآید ولی تثبیت پرداخت آن توسط شهروندان اثر مهمی در برنامههای شهرداری تهران خواهد داشت.
پرداخت عوارض از وظایف هر شهروندی است. دولتها چنین انتظار دارند که شهروندان به وظایف خود از جمله پرداخت مالیات و عوارض عمل کنند اما امروز پرداخت عوارض در شهرداری تهران به یک گفتمان تبدیل شده است یعنی از آنجا که شهرداری تهران خود را موظف به پاسخگویی به شهروندان میداند و هر شهروندی میتواند با مراجعه به سایت شهرداری تهران از درآمدها و هزینههای آن باخبر شود در نقطه مقابل هم شهروندان خود را مشارکتجو در پرداخت عوارض میدانند به همین دلیل رشد و توسعه شهر تهران در چند سال گذشته به شدت افزایش یافته است. در واقع موفقیت امروز شهرداری تهران در ارایه خدمات گسترده مرهون تعامل بین بازیگران اصلی آن یعنی مدیریت شهری و شهروندان است.
پرداخت بیش از یک میلیون قبض عوارض توسط شهروندان در مهلت تعیین شده
مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران با اشاره به تحقق 35 درصدی درآمدهای پایدار با مشارکت فعال مردم عنوان کرد: امسال بیش از یک میلیون قبض عوارض توسط شهروندان خوشحساب ظرف مدت تعیین شده برای شرکت در قرعهکشی خوشحسابی پرداخت شد.
مهدی رزمی در جشن اعطای جوایز خوشحسابی با اشاره به ششمین دوره برگزاری این مراسم اظهار کرد: در اولین دوره برگزاری این مراسم تنها 20 درصد از شهروندان مشارکت داشتند اما امسال بیش از 50 درصد شهروندان در این طرح مشارکت کرده و قبوض عوارض خود را ظرف زمان تعیین شده پرداخت کردهاند.
رزمی با اشاره به اینکه شهرداری تهران طرح جامع درآمدهای پایدار را سرلوحه کار خود قرار داده است، عنوان کرد: با مشارکت فعال شهروندان درآمدهای پایدار از رقم بسیار ناچیزی به بیش از 35 درصد رسیده است که این نوید روزهای خوشی را برای شهر میدهد. وی اظهار کرد: امسال قبوض عوارض برای اولینبار توسط اداره پست توزیع شد و همچنین برای کسانی که عوارض خود را به صورت غیرحضوری پرداخت کردهاند امتیاز سه برابری برای شرکت در قرعهکشی منظور شد.
به گفته رزمی بیش از 80 درصد شهروندان تهرانی امسال قبوض خود را به صورت غیرحضوری پرداخت کردهاند و انتظار میرود در یک یا دو سال آینده همه پرداختکنندگان از امکانات پرداخت الکترونیکی و غیرحضوری بهره بگیرند.
ششمین دوره جشن اعطای جوایز خوشحسابی با مدیران شهری در محل برج میلاد برگزار شد. در این مراسم از بین 1533 برنده خوشحساب از 22 نفر به صورت نمادین تقدیر و جوایز آنان توسط شهردار تهران تحویل داده شد.