برنامه بانک جهانی برای کشورهای در حال توسعه: باید و نبایدهای ورود تبلت و رایتل به مدارس
جامعه- هنوز واگذاری چالشبرانگیز عرضه تلفنهمراه به دانشآموزان آن هم بهطور رایگان برای مخالفان این طرح به درستی حل و فصل نشده است که وزارت آموزش و پرورش از ورود تبلت و رایتل به مدارس سخن میگوید.
بر اساس اعلام این وزارتخانه در سال آینده دانشآموزان بسیاری از مدارس تهران به صورت پایلوت شاهد ورود تبلت و رایتل در مدارس خود خواهند بود. این مساله مخالفان زیادی به همراه دارد که بیشتر نگران جایگاه چنین فناوریهایی در مدارس فعلی ایران هستند و معتقدند چنین اقدامی فقط مشکلات هوشمندسازی کردن مدارس را چندین برابر میکند اما در مقابل وزارت آموزش و پرورش مصرا اعلام میدارد که با بهرهگیری از این فناوریها تا 50 درصد زمان مورد نیاز در مباحث آموزشی و ارایه اطلاعات به دانشآموزان افزایش مییابد. این برنامه که بر اساس برنامه OLPC بانک جهانی در سال 2008 اجرایی شد تاکنون در 18 کشور در حال توسعه اجرایی شده و قرار است به افزایش مهارتهای اجتماعی و دستاوردهای علمی و تولید محتوا در سه مرحله کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت منجر شود.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه استفاده از فناوری مفاهیم را از نظر تجربی سریعتر انتقال میدهد، گفت: ورود تبلت به مدارس از پایه و ابتدایی خواهد بود.
یوسف نوری با اشاره به موضوع ورود تبلت به مدارس اظهار کرد: طرح پایلوت استفاده از تبلت دانشآموزی در سال تحصیلی جاری انجام میشود. حال ممکن است که این موضوع در زمانهای اوقات فراغت دانشآموزان باشد تا بتوانند با استفاده از تبلت تکالیف خود را انجام دهند. وی همچنین گفت: به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه به پارادایمی که آموزش و پرورش دارد از مقاطع پایه و ابتدایی میآید و این تفاوت ندارد و فقط به یکسری از افراد که مهارت استفاده از اینها را دارند باید آموزش داده شود و مقداری هم به معلم و دانشآموز آموزش داده شود.
نوری افزود: در حال حاضر آموزشها به سمت پایه میآید و به نظر من خوب است و اعتقاد داریم که در آینده هر معلمی که میخواهد در آموزش و پرورش استخدام شود حتما باید مهارتهای اولیه و کلیدی را بداند.
وی تصریح کرد: مهارتهای اولیه همان (ICDL) است و مهارتهای کلیدی به معنای تولید محتواست. حالا طرح درس الکترونیکی را ما باید آموزش دهیم. آشنایی با ابزارهای تولید محتوا و روشها و استانداردهای تولید محتوا نیز از جمله آنهاست.
نوری با بیان اینکه هر دانشآموزی که وارد مدرسه میشود الزاما آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال برای اینکه اگر بخواهید در مقطع دکترا تحصیل کنید باید حداقل زبان انگلیسی را بدانید و این موضوع را به دانشگاه فرهنگیان و اداره کل امور اداری آموزشوپرورش پیشنهاد خواهیم داد که یکی از معیارهای سنجش معلمان موضوع آشنایی با فناوری اطلاعات باشد.
فرهنگسازی در مدارس
در این ارتباط عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه استفاده دانشآموزان از تبلت و رایتل در مدارس کشور نیاز به فرهنگسازی دارد، گفت: بهطور حتم قبل از آنکه بخواهیم به اقداماتی همچون هوشمندسازی یا توزیع تبلت و رایتل دست بزنیم، باید فرهنگسازی را بین دانشآموزان انجام دهیم.
قاسم احمدیلاشکی درباره ورود تبلت دانشآموزی و رایتل به مدارس به خانه ملت گفته طبیعی است همه کشورهای جهان به سمت دنیای الکترونیک پیش میروند و بدون شک هوشمندسازی مدارس اقدام مناسبی به شمار میرود اما اینکه هوشمندسازی در حال حاضر و بدون مهیا ساختن زیرساختها، قابلیت اجرایی دارد یا خیر، جای تامل دارد.
وی گفت: البته ابتدا باید بررسی شود که اجرای هوشمندسازی در مدارس موفق بوده است که حال بخواهیم تبلت و رایتل را از سال آینده بین دانشآموزان توزیع کنیم؟
این نماینده مردم در مجلس نهم با تاکید بر اینکه در حال حاضر نتوانستیم هوشمندسازی را بهطور کامل در مدارس راهاندازی کنیم، تصریح کرد: باید واقعیت را پذیرفت که بسیاری از مدارس کلاس ششم ابتدایی بهطور کامل هوشمندسازی نشدهاند و اگر بخواهیم تبلت و رایتل را به این هوشمندسازی اضافه کنیم بدون شک مشکلات چندین برابر خواهد شد.
احمدیلاشکی افزود: بهطور حتم ممکن است مدارسی که از لحاظ مالی مشکل اعتبار ندارند از سیستم تبلت و رایتل استفاده کنند اما برخی مدارس به دلیل نداشتن اعتبار از آن بیبهره بمانند که این مهم نشاندهنده نوعی بیعدالتی است. وی با بیان اینکه ما هنوز در توزیع عادلانه وسایل هوشمندسازی نتوانستهایم موفق عمل کنیم، تاکید کرد: در اصل موضوع، یعنی ضرورت وجود تبلت یا رایتل تردیدی وجود ندارد، چراکه همه اینها عامل رشد و توسعه کشور محسوب میشوند، ولی باید دقت لازم در زمینه فراهمسازی فضای لازم و بسترهای مناسب و عادلانه برای هوشمندسازی
انجام گیرد.
آغاز اجرای طرح ویژه ترافیکی در پایتخت
ایلنا- از دیروز طرح ویژه ترافیکی پلیس در شهر تهران اجرا شد.
سردار حسین رحیمی ضمن بیان اینکه از اول اسفندماه امسال طرح ویژه ترافیکی پلیس در پایتخت اجرا میشود، افزود: با توجه به خرید شب عید شهروندان، افزایش ۲۰ درصدی ترافیک پیشبینی میشود و بیشترین تمرکز ما در اجرای این طرح هسته اصلی بازار به ویژه در مناطق ۱۱ و۱۲ خواهد بود.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم محدودیت ترافیکی در ماه آخر سال نداشته باشیم، تاکید کرد: تمام سعی پلیس این است که تسهیلات ترافیکی داشته باشیم.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ از ساماندهی موتورسیکلتسواران در اسفندماه خبر داد و گفت: علاوه بر موتورسیکلتها برای تاکسیرانان و حتی مسافرکشهای شخصی محدوده بازار نیز برنامهریزی شده است تا به نوعی آنها را ساماندهی کنیم. رحیمی با بیان اینکه طرح ویژه ترافیکی پلیس ویژه عید در تمام پاییخت، فروشگاهها و مراکز خرید اعمال میشود، تصریح کرد: این طرح تا ۳۰ اسفندماه اجرایی میشود.
وی درباره طرح ویژه ترافیکی برای شب چهارشنبهسوری نیز گفت: علاوه بر شب چهارشنبهسوری، پنجشنبه و جمعه آخر سال نیز با توجه به درخواست شهروندان برای مراجعه به بهشتزهرا(س) برنامه ترافیکی مفصلی خواهیم داشت.
به گفته رحیمی، پلیس راهور در آمادهباش کامل است تا با ورود به موقع از تشدید ترافیک جلوگیری کند. رحیمی درباره اعمال جرایم ویژه افرادی که در خیابانها و معابر کمعرض به صورت دوبل میایستند، گفت: بنای پلیس راهور در یک ماهه آخر سال این است که تا میتواند جریمه نکند و با تذکر و ارشاد سعی کند ترافیک روان شود البته یکی از معضلات جدی ما پارک حاشیهای است .
وی ادامه داد: در ۱۰ ماهه اول امسال در مقایسه با سال گذشته حدود۴۰ درصد کاهش اعمال قانون را داشتیم اما به هر حال فردی که خودروی خود را در حاشیه پارک میکند و میرود ما راهی جز اعمال قانون و حمل خودرو توسط جرثقیل نداریم.
هوشمندسازی مدیریت منابع غیرنقدی
معاون مالی و اداری شهرداری تهران گفت که با مکانیزه کردن مصرف اعتبارات غیرنقدی شهرداری تهران، مدیریت منابع غیرنقد این نهاد اجتماعی از این پس و برای نخستینبار در پیشینه فعالیت شهرداری به صورت هوشمند انجام میشود.
به گزارش روابطعمومی معاونت مالی و اداری شهرداری تهران، حسین محمدپورزرندی با اعلام این مطلب افزود: مکانیزاسیون مصرف اعتبارات غیرنقدی در زمستان سالجاری و با دستور شهردار تهران شکل اجرایی به خود گرفت.
وی تاکید کرد: آغاز این طرح در ابتدا به صورت پایلوت در چند منطقه تهران ضمن انعقاد جلسات کارشناسی مستمر انجام و تلاش شد تا ایرادات و اشکالات احتمالی طرح احصا و نسبت به رفع ابهامات موجود اقدام لازم معمول شود.
پورزرندی هدف از مکانیزه کردن مصرف اعتبارات غیرنقدی را مدیریت بهینه این نوع از منابع عنوان کرد و افزود: این طرح دستاوردهای مهم و غیرقابل تردیدی را برای مدیریت شهری فراهم خواهد کرد که میتوان به امکان مدیریت صحیح بر مصرف منابع و اعتبارات غیرنقد و همچنین جلوگیری از پرداختهای احتمالی مضاعف اشاره کرد.
برپایی جشنواره هنرهای محیطیبیش از 40 هنرمند از ششم اسفندماه هنر خود را در جشنواره هنرهای محیطی در تهران در معرض دید عموم قرار میدهند.
احمد نادعلیان، دبیر جشنواره هنرهای محیطی با بیان این مطلب افزود: هنرمندان محیطی در این دوره از خلوت و انزوای خود خارج شده و در یک محیط شهری هنر خود را به عموم عرضه میکنند و باید بهطور رسمی در فضای شهری و با مقیاسهای شهری کار کنند.
دبیر جشنواره هنرهای محیطی با تاکید بر اینکه شرکتکنندگان این دوره افرادی هستند که در جشنوارههای متعدد شرکت کردهاند، افزود: بیش از 40 هنرمند از 6 اسفندماه هنر خود را در ضلع جنوب غربی پارک لاله و بخشی از بلوار کشاورز در معرض دید عموم قرار میدهند. به گفته نادعلیان در اجرای چیدمانی هنرهای محیطی این دوره از جشنواره 20 دستیار به هنرمندان در اجرای کارهایشان کمک میکنند.
وی با بیان اینکه این دوره از جشنواره به دلیل برگزاری در کلانشهر تهران الزاما استفاده از شاخصهای زیستمحیطی نیست، افزود: علاوه بر جشنواره، نمایشگاه عکسی به مدت 15 روز از 10 تا 25 اسفندماه در دو ایستگاه مترو چهارراه ولیعصر و تجریش برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست، رضا بابازاده، مدیر اجرایی جشنواره و رییس اداره نقاشی سازمان زیباسازی شهر تهران با بیان اینکه پرسشی که در ذهن بسیاری نقش بسته این است که چرا اداره نقاشی به عنوان متولی به این موضوع ورود کرده است، گفت: هنر شهری به عنوان یکی از مهمترین ضرورتهای ساختار شهری است که باید به شکلهای مختلف پاسخگوی نیازهای شهر باشد.
2 میلیون معتاد و 200 هزار فرد الکلی در کشور
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه در گذشته 62 درصد موادمخدر تولید شده در افغانستان از خاک ایران عبور داده میشد، گفت: امروزه با انجام اقدامات کنترلی این رقم به 28 درصد رسید.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با موادمخدر کشور با بیان اینکه مساله مبارزه با موادمخدر در دنیا همواره رو به توسعه است گفت: امروزه عمده کشورهای دنیا موادمخدر را در فهرست تهدیدهای اصلی علیه امنیت ملی کشورشان قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه در کشور ما تعداد معتادان رسمی و تفننی از یک عدد ثابت برخوردار است، گفت: با وجود آنکه جمعیت دو برابر شده اما آمار معتادان رسمی یک میلیون تا یک میلیون و 300 هزار تن و تعداد معتادان تفننی حدود 700 هزار تن است بنابراین میتوانیم بگوییم تعداد معتادان در کشور ما در مجموع دو میلیون تن است که این رقم در دیگر کشورها بین 25 تا 30 میلیون تن است.
احمدیمقدم با بیان اینکه بر اساس آمارهای سازمان بینالمللی رقم اعتیاد به الکل در دنیا 250 میلیون تن است اما این رقم در کشور ما حداکثر 200 هزار تن را شامل میشود، گفت: تعداد الکلیها در دنیا 10 برابر تعداد معتادان است و این در حالی است که این رقم در ایران یک درصد نرخ جهانی را شامل میشود.
واژگونی اتوبوس مسافربری در اتوبان تهران- کرج
مدیر روابطعمومی اورژانس تهران از برخورد اتوبوس مسافربری در اتوبان تهران- کرج و مصدومیت پنج نفر خبر داد.
حسن عباسی در گفتوگو با ایسنا، با تشریح جزییات این حادثه گفت: ساعت 6:30 بامداد سهشنبه یک دستگاه اتوبوس مسافربری که از تهران به کرج در حال حرکت بود در خروجی ایرانخودرو با گاردریل برخورد کرد و سپس واژگون شد.
وی افزود: در این حادثه پنج مسافر که همه آنان مرد بودند، دچار حادثه شدند و اورژانس تهران پس از اعزام سه دستگاه آمبولانس و انجام اقدامات اولیه مجروحان را به بیمارستان فیاضبخش اعزام کرد.
به گفته روابطعمومی اورژانس تهران در حال حاضر اطلاعی از وضعیت این مجروحان گزارش نشده است.
وی همچنین درباره اینکه آیا این اتوبوس سرویس کارکنان بوده یا خیر به ایسنا گفت: اتوبوس مسافربری در مسیر تهران- کرج مشغول جابهجایی مسافر بود که این حادثه رخ داد.
«کلبه وحشت» کرج منهدم شد
فرمانده انتظامی کرج از انهدام باند «کلبه وحشت» خبر داد و گفت: بیش از 90 درصد مجرمان کرج معتاد هستند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ عبدالرضا خیرخواهان گفت: بیشتر مجرمانی که ماموران در سطح کرج شناسایی و دستگیر میکنند به انواع موادمخدر به ویژه مخدر صنعتی از جمله شیشه و کراک معتاد هستند.
وی اظهار داشت: این معتادان عامل بروز جرایم بسیاری در کرج به ویژه در زمینه جرایم خرد از جمله سرقت لوازم خودرو و کیفقاپی هستند. علاوه بر ایجاد جرایم این معتادان عامل بروز ناهنجاریهای اجتماعی در سطح شهرستان بوده و چهره زشتی نیز به کرج میدهند. وی افزود: متاسفانه تاکنون تصمیمات مناسبی در زمینه ساماندهی معتادان کرج اتخاذ نشده و همچنان شاهد وجود معتادان زیادی در گوشه و کنار شهر هستیم. خیرخواهان تصریح کرد: برای کاهش جرایم در کرج راهاندازی اردوگاه معتادان ماهدشت ضروری به نظر میرسد. وی ابراز داشت: با راهاندازی این اردوگاه، زمینه بازپروری معتادان، پاکسازی کامل و بازگشت آنان به جامعه فراهم میشود.
فرمانده انتظامی کرج در بخش دیگری از صحبتهای خود به اقدامات مجموعه نیرویانتظامی این شهرستان در 11 ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت 46 کیلوگرم انواع مخدر از جمله شیشه، تریاک و کراک کشف و ضبط شد.
وی ادامهداد: در این ارتباط 10 هزار و 788 تن دستگیر شدند که بیش از هزار تن از آنان آلوده به موادمخدر بودهاند. فرمانده انتظامی کرج همچنین به شناسایی یک باند سرقت خودرو اشاره کرد و گفت: بیش از 100 دستگاه خودرو در سالجاری در این شهرستان سرقت کرده بودند. وی تصریحکرد: اعضای این باند خودروهای پراید را طعمه قرار میدادند و با استفاده از ضعف در سیستم ایمنی آنها، اقدام به سرقت لوازم خودرو و تجهیزات آنها میکردند. خیرخواهان در ادامه به دستگیری یک قاتل فراری در یکی از مناطق کرج خبر داد و گفت: این فرد که پیش از این جرایمی چون زورگیری و شرارت و سرقت را در پرونده خود داشت با ذکاوت ماموران شناسایی و دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شد. وی در ادامه صحبتهایش از دستگیری 7611 سارق در 11 ماه اخیر خبر داد و گفت: این سارقان در زمینه سرقتهای خرد فعالیت داشتند.
فرمانده انتظامی کرج همچنین به وقوع یک فقره تجاوز به عنف در ماههای گذشته اشاره کرد و افزود: با دریافت گزارشی مبنی بر تجاوز چهار نفر به یک دختر جوان این موضوع در دستور کار پلیس کرج قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در بررسیها مشخص شد این دختر جوان پیش از این با یکی از پسران این گروه رابطه نامشروع داشته و در شبی که به منزل وی میرود پسر سه دوست دیگر خود را نیز دعوت میکند و این حادثه اتفاق میافتد.
خیرخواهان تصریحکرد: با تکمیل اطلاعات پرونده، این چهار نفر شناسایی و دستگیر شدند و با ارجاع پرونده به مراجع قضایی دستور اعدام هر چهار نفر آنان صادر شده و به زودی در ملاءعام انجام میشود. وی از دستگیری اعضای یک باند سرقت با عنوان «کلبه وحشت» خبر داد و افزود: این باند چهار نفره با استفاده از نقاب به منازل مسکونی وارد میشدند و طلا و وجه نقد موجود در منزل را به سرقت میبردند.
فرمانده انتظامی کرج تصریح کرد: این افراد با شناسایی خانههای افراد سالمند و ایجاد رعب و وحشت اقدامات خود را عملی میساختند که متهمان به انجام چهار فقره سرقت به همین شیوه اعتراف کردند.
پایگاههای خدمات اجتماعی ویژه کودکان خیابانی
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی از ایجاد «پایگاههای خدمات اجتماعی ویژه کودکان خیابانی» در سطح کشور خبر داد و گفت: این پایگاهها در شهرهایی که بیشترین کودکان خیابانی از آنجا به تهران و شهرهای بزرگ میروند، ایجاد میشود.
محمد نفریه در جلسه کمیته کشوری پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی که با حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و اعضای سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، عنوان کرد: در ابتدا رویکرد نسبت به کودکان خیابانی جنبه جمعآوری داشت اما اکنون همانند مراکز کاهش آسیب اعتیاد با ارایه خدمات و ایجاد مشوقها، رویکرد حمایتی در دستور قرار گرفته و طبق آمار، مراکز حمایتهای اجتماعی همانند اورژانسهای اجتماعی به صورت انفجاری افزایش یافته است. وی ادامه داد: تعداد مراکز حمایت اجتماعی در کشور به 160 مرکز رسیده و تعداد مراجعان به این مراکز از دو تا سه هزار نفر به 25 هزار نفر افزایش یافته و این در حالی است که مرکز جمعآوری و نگهداری ما رشد محسوسی نداشته و با رشد اندکی افزایش یافته است. نفریه در ادامه صحبتهایش در این نشست به ارایه گزارشی در مورد دفتر امور اجتماعی سازمان بهزیستی پرداخت و بیان کرد: 16 هزار مهدکودک در کشور وجود دارد که 600 هزار کودک را تحت پوشش قرار میدهد که از این تعداد 7500 مهدکودک در روستاها قرار دارد. وی همچنین به بحث شبهخانوادهها در این سازمان اشاره کرد و گفت: 600 مرکز شبهخانواده در کشور وجود دارد که 9000 فرزند از شیرخوار تا 18 سال در این مراکز نگهداری میشوند و جزو جامعه هدف ما هستند.