Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

لایحه «حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست» در مسیر تصویب: زنان مجرد، دختردار می‌شوند

در حالی لایحه «حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست» اواخر ماه گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفت که از 23 بند اصلاحیه‌ای، 11 بند بررسی، هشت بند مصوب و سه بند نیز به دلیل پیشنهادات متعدد نمایندگان برای رفع مشکل به کمیسیون اجتماعی و رسیدگی مجدد ارجاع داده شد.
محمد نفریه، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه اصلاحیه مجدد سه بند دارای ایراد در صحن علنی مجلس مطرح شد، گفت: یکی از بندهایی که برای رفع ایراد به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد، «اولویت سرپرستی طفل با یابندگان» بود. ایراد شورای نگهبان در این زمینه این بود که براساس مسایل شرعی کسی که کودک را پیدا می‌کند در صورت پیدا نشدن والدین در اولویت سرپرستی قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: پس از تصحیح این بند، پیشنهاد سازمان بهزیستی که در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح و مصوب شد، این بود که «چنانچه برای دادگاه داشتن شرایط نگهداری کودک توسط کسی که کودک را پیدا می‌کند، اثبات شد، یابنده در اولویت سرپرست شدن قرار گیرد.»
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، علت ایراد بر این بند لایحه حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در مجلس را ترس از سوء‌استفاده از این موضوع دانست به‌گونه‌ای که مبادا کودک از پدر و مادرش خریداری شود یا اینکه بحث دزدی و خرید و فروش کودک پیش آید.
وی در مورد دیگر بندی که به آن ایراد گرفته شده بود، توضیح داد: این بند در ارتباط با «سن» کودک بود. در این بند آمده بود «تمامی افراد کمتر از 16 سال که واجد شرایط درخصوص سپردن سرپرستی کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی‌سرپرست باشند»، مشمول این قانون می‌شوند، مگر اینکه با تشخیص دادگاه بالغ و رشید بوده و نیاز به سرپرستی نداشته باشند.
نفریه در این خصوص ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی این مساله مطرح شد که بعضی از کودکان در سن 16 سالگی هم بالغ‌اند و هم رشید بنابراین این بند نیز برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی و رسیدگی مجدد مجلس ارجاع داده شد که پس از آن به این صورت اصلاح شد که تمامی کودکان نابالغ و کودکان بالغی که دادگاه آنان را رشید نمی‌داند و احتیاج به سرپرستی دارند، مشمول این قانون می‌شوند.
وی در ادامه به آخرین بند ایراد گرفته شده نیز اشاره کرد و گفت: پیش از این آنچه مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته، تبصره‌ای بود که در آن آمده بود «رعایت اشتراکات دینی بین سرپرست و افراد تحت سرپرستی الزامی است و سپردن کودک و نوجوان غیرمسلمان به درخواست‌کنندگان مسلمان در صورت نبود درخواست‌کنندگان هم‌کیش آنان مجاز است». شورای نگهبان مدنظر داشت که این واگذاری باید حتما به هم‌کیش کودک و نوجوان صورت گیرد بنابراین خواستار حذف سپردن کودک و نوجوان غیرمسلمان به درخواست‌کنندگان مسلمان در صورت نبود درخواست‌کننده هم کیش کودک و نوجوان بود که در مجلس شورای اسلامی رای نیاورد و برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.
نفریه با بیان اینکه در اصلاحیه این بند آورده شد که با تشخیص و مصلحت دادگاه کودک و نوجوان غیرمسلمان می‌تواند به سرپرست مسلمان واگذار شود، اظهار کرد: این لایحه پس از اصلاح در صحن علی مطرح و به تصویب رسید.
وی به دیگر بندهای لایحه حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست اشاره و عنوان کرد: براساس این لایحه «زنان مجرد بالای 30 سال از این پس می‌توانند در صورت درخواست برای فرزندخواندگی دختری را به فرزندخواندگی خود قبول کنند» و این در حالی است که این بند لایحه مورد ایراد شورای نگهبان قرار نداشت و پیش از این مصوب شده بود. نفریه همچنین از ممنوعیت ازدواج پدر خوانده و مادرخوانده با فرزند خوانده طبق این لایحه خبر داد.
نفریه در ادامه گفت‌وگو با ایسنا در مورد تهیه آیین‌نامه‌های اجرایی لایحه حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست توسط سه وزارتخانه کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و کشور بیان کرد: مشکل این بود که شورای نگهبان به تهیه آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون به این علت که نمی‌شود چند آیین‌نامه مختلف وجود داشته باشد، ایراد گرفته بود و مدنظر داشت که باید یک آیین‌نامه تهیه و مصوب شود بنابراین لفظ آیین‌نامه‌ها به آیین‌نامه اصلاح شد و قرار است ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب، این قانون توسط سه دستگاه یادشده تهیه شده و به تصویب هیات وزیران برسد. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی هدف از اجرای این لایحه را تسهیل مسایل مربوط به فرزندخواندگی دانست و اعلام کرد: با توجه به اینکه 85 درصد کودکانی که به سازمان بهزیستی مراجعه می‌کنند، بدسرپرست‌اند و نه بی‌سرپرست و شرایط فرزندخواندگی را بر اساس شرایط و قانون موجود ندارند، بهزیستی نمی‌توانست این کودکان را به خانواده‌های متقاضی واگذار کند اما از این پس با رای دادگاه می‌توان این کودکان را براساس قانون به خانواده‌ها واگذار کرد. وی اضافه کرد: این قانون سایر قوانین را تجمیع کرده و بسیاری از مشکلات کودکان را برطرف می‌کند. نفریه در پایان این گفت‌وگو به ایسنا گفت: بعضی از بندهای این قانون نیازی به آیین‌نامه نداشته و قابلیت اجرا دارند و بندهای دیگر پس از تصویب به شورای نگهبان ارجاع و در صورت تایید برای اجرایی شدن، ابلاغ می‌شود. لازم به ذکر است، سه بندی که در لایحه حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست توسط مجلس شورای اسلامی به آن ایراد و برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی و رسیدگی مجدد ارجاع شد، پس از اصلاح، یکم اسفند‌ماه سال‌جاری در صحن علنی مجلس در دستور کار قرار گرفت و هر سه بند توسط نمایندگان مجلس مصوب شد بنابراین در صورتی که این 23 بند توسط شورای نگهبان تایید شود، لایحه حمایت از کوکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به سکانس پایانی خود رسیده با اجرایی شدن روند فرزندخواندگی تسهیل می‌شود.

 

محکی برای میزان دینداری در دانشگاه؛ صدوردفترچه سلامت معنوی برای دانشجویان
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح جزییات طرح پایش معنوی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از سال تحصیلی آینده گفت که این طرح برای تمامی دانشجویان جدیدالورود مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکترای حرفه‌ای اجرایی می‌شود. حسین همتی در گفت‌وگو با مهر تصریح کرد: سلامت معنوی یکی از زیرمجموعه‌های بحث سلامت فردی در کنار سلامت جسم و روان است که مباحثی در حوزه خداشناسی، جهان‌بینی و دینداری را دربرمی‌گیرد، براین اساس و با توجه به برنامه‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای سنجش سلامت جسم و روان دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، طرح پایش معنوی برای سنجش و غربالگری سلامت معنوی دانشجویان این دانشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.
همتی با تاکید براینکه از سال تحصیلی جدید دانشجویان علاوه بر سنجش سلامت جسمی و روانی، سلامت معنوی‌شان هم مورد ارزیابی و سنجش قرار می‌گیرد، گفت: امور اجرایی این طرح در حال انجام است و همان‌طور که هم‌اکنون در بحث سلامت جسم و روان تست‌های هنجار شده و استانداردی وجود دارد برای ارزشیابی معنوی نیز یکسری تست‌ها وجود دارد که در حال بررسی و تعیین نهایی آن هستیم.
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این تست‌ها متناسب با فضای جامعه و کشور طراحی می‌شود، افزود: معمول تست‌های روانی تست‌های خارجی است اما با اقدام انجام شده از سوی مرکز مشاوره وزارت بهداشت و مراکز مشاوره‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی برخی تست‌های داخلی بسیار قوی آماده شده که استانداردهای خاص و جامعه هدف ما را دربر می‌گیرد.
به گفته وی، برای دانشجویان جدیدالورود دفترچه سنجش سلامت معنوی از سوی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت صادر می‌شود.
همتی خاطرنشان کرد: با اجرای پایش معنوی، مشخص خواهد شد چند درصد از دانشجویان از لحاظ سلامت معنوی در وضعیت نرمال به سر می‌برند و مابقی دانشجویان دارای چه مشکلاتی هستند و چه اقداماتی باید در طول مدت تحصیل آنها برایشان انجام شود.دستگیری عامل قتل در حراجی
پس از 5 سال فرار
فرمانده انتظامی شهرستان اسلامشهر از دستگیری متهم به قتلی پس از پنج سال فرار خبر داد.
سرهنگ نورایی در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح خبر دستگیری متهم به قتلی پس از گذشت پنج سال گفت: در 27 اسفندماه سال 86 وقوع یک فقره درگیری منجر به جرح در حوالی خیابان «باغ‌فیض» به مرکز فوریت‌های پلیسی 110 گزارش شد که مجروح نیز توسط مردم به بیمارستان منتقل شد. وی با بیان اینکه ماموران با حضور در بیمارستان دریافتند که مجروح 28 ساله به علت شدت جراحات وارده ناشی از برخورد جسم تیز و برنده (چاقو) جان خود را از دست داده است، گفت: با مرگ مقتول پرونده‌ای تحت عنوان «قتل» پیش روی کارآگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی گشوده شد و آنها در اولین گام و در بررسی از محل حادثه و ثبت اظهارات مشهود دریافتند که ضارب جوانی 26 ساله است که مدتی در محل حادثه و در آستانه سال جدید اقدام به پهن کردن بساط حراجی می‌کرد.
فرمانده انتظامی شهرستان اسلامشهر با بیان اینکه با کشف این سرنخ، تحقیقات کارآگاهان برای شناسایی محل سکونت این فرد آغاز شد، گفت: ماموران با حضور در محل سکونت این فرد دریافتند که وی پس از اطلاع از فوت مقتول، متواری شده است.
نورایی با بیان اینکه تلاش کارآگاهان ادامه داشت اما سرنخی از محل مخفیگاه این فرد به دست نیامد، گفت: پس از گذشت پنج سال، ماموران اداره مبارزه با جرایم جنایی در پی رصد پرونده‌های معوقه دریافتند که ضارب به نام «اکبر» دوباره به اسلامشهر بازگشته و به امر خرده‌فروشی موادمخدر روی آورده است. وی با بیان اینکه با شناسایی محل اختفای متهم به قتل، او در عملیاتی ضربتی دستگیر شد، گفت: این دستگیری در حالی رخ داد که در پی عدم توفیق تحقیقات پلیسی در شناسایی مخفیگاه متهم به قتل و دستگیری آن، پرونده به دادگاه کیفری استان تهران ارسال و از سوی قضات این شعبه متهم به قتل به صورت غیابی «محکوم به قصاص نفس» شده بود. نورایی در ادامه با بیان اینکه متهم در اظهارات خود ضمن قبول بزه انتسابی عنوان کرد که در آستانه نوروز اقدام به دستفروشی در خیابان «باغ‌فیض» می‌کرد، گفت: وی در تشریح جزییات روز حادثه عنوان کرد که برای پهن کردن بساط دستفروشی به محل همیشگی رفته که مشاهده می‌کند فرد دیگری (مقتول) در محلی که او دستفروشی می‌کرد، بساط پهن کرده و به وی اعتراض کرده و این امر موجب نزاع میان آنان شد و سرانجام متهم با ضربات چاقو به سینه مقتول، وی را از پا درآورد. فرمانده انتظامی شهرستان اسلامشهر با بیان اینکه متهم به قتل به مدت پنج سال به شهرستان بندرعباس متواری و در آنجا مخفی شده بود، گفت: علت و انگیزه اصلی این جنایت پنج ساله، نزاع خیابانی و درگیری در امر دستفروشی بود.


اعلام شکایات مردمی با تلفن «1490»
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آغاز اجرای برنامه بسیج سلامت نوروزی در تهران خبر داد و گفت که در طول اجرای این برنامه که از اول اسفند شروع شده و تا 15 فروردین‌ماه ادامه دارد، تمامی مراکز عرضه مواد غذایی و ارایه‌کنندگان خدمات مورد نیاز عموم مردم نظیر آرایشگاه‌ها حداقل یک بار مورد بازرسی قرار می‌گیرند.
مهندس قاسم قنبری اضافه کرد: این برنامه همه روزه حتی ایام تعطیل از هشت صبح تا هشت شب اجرا می‌شود. در شیفت دوم هم که از هشت شب هر روز تا هشت صبح فردای آن ادامه دارد، تلفن تماس همکارانOncall  است و شماره‌های مربوطه روی خطوط تلفن‌همراه آنها دایورت می‌شود.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles