Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

پور‌زرندی در پنجمین همایش  مالیه شهرداری تهران: نیمی از افزایش درآمد به دلیل شفافیت مالی است

گروه اقتصاد شهری: معاون مالی و اداری شهرداری تهران با اشاره به اینکه بودجه شهرداری نسبت به سال 85، 9 برابر شده، اظهار کرد: حدود نیمی از این مقدار از محل شفاف‌سازی مالی شهرداری تهران در خدمت توسعه شهر قرار گرفته است.
به گزارش شهرنوشت، حسین محمد پورزرندی در همایش مالیه شهرداری‌ها با اشاره به تصویب قانون خودکفایی شهرداری‌ها در سال 61 افزود: پس از تصویب این لایه قرار بود لایه درآمدهای پایدار به مجلس برگردد که هنوز این اتفاق نیفتاده ولی شهرداری‌ها روی پای خود ایستاده‌اند.
به گفته پورزرندی مشکل مالی تامین منابع مالی پروژه‌ها مشکل همه شهرداری‌های کشور است و همه با آن مواجه هستند که این مشکل مرتفع نخواهد شد بجز با استقرار اقتصاد مقاومتی.
وی مدیریت مصرف و کاهش وابستگی به نفس را از جمله الزامات اقتصادی مقاومتی دانست و گفت: کاهش وابستگی شهرداری‌ها به درآمدهای ناشی از ساخت‌وساز از جمله دستاوردهای اقتصاد مقاومتی در حوزه شهری است. پورزرندی با اشاره به بحث اصلاح الگوی مصرف اظهار کرد: در مدیریت هزینه باید الگوی مناسب وجود داشته باشد که شهرداری تهران نیز با بهره‌گیری از الگوی از دغدغه تا بهبود در فرهنگسازی مدیریت هزینه از بالاترین تا پایین‌ترین رده یک سازمان تلاش کرده است.
وی به مجموع یک‌هزار میلیارد بودجه سال‌های 83 و 84 شهرداری تهران که بیش از 50 درصد مربوط به هزینه‌های جاری می‌شد، اشاره کرد و افزود: برای سال 92 با بیش از 10 هزار میلیارد تومان تنها یک‌هزار و یکصد میلیارد تومان بودجه جاری در نظر گرفته شده که کمتر از 11 درصد می‌شود.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران با اشاره به اینکه مدیریت هزینه باید در آمار و ارقام خود را نشان دهد، اظهار کرد: هزینه نگهداشت شهر نیز در سال 92 به 1700 میلیارد تومان رسیده که کمتر از 17 درصد است.
وی اتکا به تولید ملی به‌جای واردات را از الزامات اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: شهرداری تهران نیز در فعالیت‌های عمرانی خود مانند ساخت پل‌ها و تونل‌ها با بومی کردن کارهای عظیم مهندسی گام‌های اساسی برداشته است.پورزرندی میزان درآمدهای پایدار در سال 85 را تنها 12 درصد دانست و گفت: این درآمدها تا آخر سال به 40 درصد خواهد رسید و دو سال دیگر 50 درصد درآمد‌های شهر تهران پایدار خواهد بود.
وی با اشاره به افزایش جهشی درآمد به عنوان یکی دیگر از الزامات اقتصاد مقاومتی گفت: اگر امروز نسبت به سال 85 بودجه شهرداری 9 برابر شده است بیش از چهار برابر این افزایش از محل شفاف‌سازی مالی به دست آمده است.
به گفته معاون مالی و اداری، در مسیر شفاف‌سازی ما منابع غیرنقدی را کاملا مشخص کرده و در اختیار مدیریت شهری قرار داده‌ایم.
پورزرندی اظهار کرد: امروز در شهرداری بیش از 50 درصد از بودجه کل غیرنقدی است که این میزان حاصل شفاف‌سازی نظام مالی است.
وی صادرسازی مقررات را یکی از الزامات دانست و گفت: ما برای بازگشایی یک LC نیازمند دریافت 470 امضا هستیم که این مخالف اقتصاد مقاومتی است که از پایه‌های آن صادرسازی مقررات و چابک‌سازی است.
پورزرندی افزود: ما معتقدیم اگرچه تحریم‌ها ظاهری سخت و خشن دارد اما اگر سرمایه‌های اجتماعی خود را بازسازی کنیم و نقش‌آفرینی مردم را در اقتصاد بیشتر کنیم از این عرصه نیز گذر خواهیم کرد.
وی با هفت آتشه خواندن حسابرسی شورا از حساب‌های شهرداری تهران عنوان کرد: شهرداری از سال 87 موفق به ارایه گزارش صورت‌های مالی تلسیقی که سخت‌ترین نوع گزارش است، شده است.
به گفته پورزرندی در سال 85 حتی یک شرکت از مجموعه شرکت‌های شهرداری تهران موفق به دریافت گزارش مطلوب نشدند ولی در سال‌های 90 و 91 بالای 90 درصد از این شرکت‌ها گزارش حسابرسی دریافت کردند.

 

ابوترابی: فعالیت‌های بی‌سابقه مدیریت شهری فعلی تهران آثار تحریم‌ها را کمرنگ کرده است
گروه اقتصاد شهری- نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد که مدیریت شهری فعلی در کل تاریخ تهران بی‌سابقه بوده است به طوری که پروژه‌ها در این دوره با سرعت و با عقبه علمی و مالی مطمئن به‌گونه‌ای اجرا می‌شود که اگر یک ناظر بیرونی وارد تهران شود مسلما سوال خواهد کرد: پس آثار تحریم‌ها کجاست؟!
به گزارش شهر نوشت، حجت‌الاسلام محمد ابوترابی‌فرد مهم‌ترین شاخص را در پیشرفت در همه حوزه‌ها از نگاه قرآن کریم علم دانست و گفت: هنر انسان آن است که می‌تواند عالم باشد و این علم را منتقل کند.
وی عالمانه قدم برداشتن و استقامت در راه و پایداری را از رموز اصلی پیشرفت دانست و گفت: باید عالم بشویم و در فراگیری عمل گوی سبقت را از همه برباییم که این الزام یک نظام دینی است.
ابوترابی‌فرد با اشاره به اینکه در همه عرصه‌ها به‌خصوص بخش اقتصاد باید در مبنای علم گام برداشت، عنوان کرد: شهرداری تهران نیز باید تلاش کند که در کنار پیشرفت‌های صورت گرفته در سطح علمی جهان نقش ایفا کند که البته قدم‌های برداشته شده به این سمت بوده و واقعیت هم همین را نشان می‌دهد.
ابوترابی‌فرد رسیدن به درآمدهای پایدار و استفاده بایسته از آن مدیریت مصرف در بهترین حالت و مدیریت هزینه در عالی‌ترین سطح را از جمله الزامات یک اقتصاد رو به رشد دانست.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تفریغ بودجه در شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: تنها 2/0 درصد انحراف از بودجه که توسط حسابرسان اعلام شده انصافا کار بسیار بزرگی است.
وی شفاف‌سازی را تلاش برای دستیابی به بالاترین افق‌های انضباط مالی دانست و گفت: انضباط مالی درآمدهای صحیح و مصارف صحیح را در بر می‌گیرد و ما در گذشته در اقتصاد کشور در این حوزه‌ها مشکلاتی داشته‌ایم.
به گفته ابوترابی‌فرد یک حرکت اصولی مبتنی بر دانش و علم مالی ما را به سمت انضباط مالی، درآمدهای پایدار و هزینه‌های اصولی حرکت می‌دهد.
وی یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی را درآمدهای پایدار و هزینه‌های اصولی دانست و گفت: باید پروژه‌های بزرگ با مدیریت بومی و کمترین هزینه و بهترین نتیجه و در کوتاه‌ترین زمان سامان داده شود که این عوامل تبدیل به الگو می‌شود.
نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر کسی وارد تهران شود آثاری از تحریم‌ها نمی‌بیند، اظهار کرد: با عبور از بزرگراه صدر و مواجهه با یک سازه مهندسی عظیم در حال اجرا یا بزرگراه امام علی(ع) با آن حجم گسترده فعالیت‌های عمرانی نشانی از تحریم در شهر تهران دیده نمی‌شود.
به گفته ابوترابی‌فرد کشور ما سرمایه‌ها و ثروت‌های بسیاری در اختیار دارند و آنچه در کلانشهری چون تهران رقم می‌خورد واقعیتی است که ایران هم از سرمایه انسانی بسیار خوب و هم سرمایه مادی که کمترین وابستگی را به درآمد‌های نفتی دارد برخوردار است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد مبتنی بر دانش، تولید فکر، کالا، خدمات، تولید ارزش افزوده و مدیریت صحیح.
به گفته نایب رییس مجلس شورای اسلامی امروز تحریم‌ها برای ما یک فرصت استثنایی خلق کرده تا اقتصادی بر مبنای دانش را به وجود آوریم نه اقتصادی مبنی بر اقتصاد نفتی.
وی بهره‌گیری از درآمدهای نفتی را در مسیر تولید ثروت مناسب دانست و گفت: مهم آن است که با کنار گذاشتن نگاه‌های سیاسی و با نگاهی علم محور و احترام به صاحبنظران در مسیر دانش حرکت کنیم و از هر تصمیم مقطعی و بدون پشتوانه علمی کاملا پرهیز کنیم.
ابوترابی‌فرد یکی از علل موفقیت شهرداری تهران را ثبات مدیریت دانست و گفت: قطعا این ثبات مدیریت در سایه انتخاب‌های درست به دست آمده است.
وی با اشاره به تصویب مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی گفت: این مالیات که یکی از قدم‌های بسیار موثر برای رشد کشور است قسمتی از بودجه شهرداری‌های کشور را تامین می‌کند که می‌تواند مسیر آینده کشور را روشن سازد.
ابوترابی‌فرد با اشاره به استفاده شهرداری تهران از منابع مالی بین‌المللی افزود: شهرداری تهران توانسته است برای تامین مالی پروژه‌هایی چون تونل نیایش، بزرگراه امام علی (ع) و مترو از این منابع به خوبی بهره بگیرد و امکان توسعه را در شهر فراهم سازد.

 

شهردار تهران : اقتصاد مقاومتی، یک «رویکرد» و «باور» است
اگر مدیریت و تکنولوژی در جهت عقلانیت نباشد در مسیر آرمان‌ها حرکت نکرده‌ایم.
شهردار تهران گفت که ما نباید اقتصاد مقاومتی را یک تئوری علمی بدانیم بلکه اقتصاد مقاومتی، یک رویکرد و یک باور است و موضوعات آن از جنس کیفی است و باید نگاه خاص خود را داشته باشد.
به گزارش «تهران سما»، دکتر محمدباقر قالیباف در «پنجمین همایش مالیه شهرداری، مشکلات، راهکارها با رویکرد اقتصاد مقاومتی» که در برج میلاد برگزار شد با بیان اینکه خدا را شاکریم که در نظام اسلامی و ولایی زندگی می‌کنیم، گفت: همه ما باید خدا را شکرگزار باشیم که عمر ما را در این مقطع قرار داد که بجای آنکه در نظامی طاغوتی، جبار و مستکبر باشیم در سایه ولی فقیه، مجتهد جامع الشرایط و مدیر و مدبر زندگی کنیم و باید قدر این را بدانیم.
وی افزود: وقتی فقر آمد چاپلوسی می‌آید و تعظیم در مقابل قدرت و ثروت را به همراه دارد و این یعنی از همه آرمان‌ها فاصله می‌گیریم و در یک کلام ذلت را می‌پذیریم، پس این عرصه مهم و صحنه آرایی جدی و عمیقی است و دشمنان ما جای حساسی را برای نبرد با انقلاب اسلامی انتخاب کرده‌اند و همه باید دست به دست هم دهیم تا درک درستی از ابعاد این تهدید داشته باشیم.
شهردار تهران با اشاره به نام‌گذاری‌هایی که از سال‌های قبل از سوی مقام معظم رهبری شده است، گفت: ایشان طی سال‌های گذشته مواردی از جمله اصلاح الگوی مصرف، همت و کار مضاعف و تولید و سرمایه ملی را به ما گفتند و این خطر را به ما گوشزد کردند اما متاسفانه توجه کافی به این موضوعات نشد و مجموع عملکرد ما امروز قابل قبول نیست و کارنامه‌مان قابل دفاع نیست.
قالیباف در ادامه با اشاره به بحث بینش در اقتصاد گفت: زمانی که در نیروی انتظامی بودیم، خواستم اهل فن و کسانی که صلاحیت دارند سندی به ما ارایه دهند تا ابعاد یک پلیس اسلامی را بشناسیم، من به عنوان فرمانده ناجا صلاحیت آن را ندارم که بدانم پلیس اسلامی چه شاخصه‌هایی دارد باید با کمک اهل فن بدانم تفاوت پلیسی که در یک نظام اسلامی کار می‌کند با سایر جوامع چیست؟ اما سرانجام نتوانستند این سند را به من ارایه دهند و این موضوع امروز نیز هست که سند اقتصاد اسلامی ما در حوزه بینشی چیست؟
وی تصریح کرد: در حوزه بینش اقتصادی باید مالکیت و حقوق شخصی و تولید ثروت را در جامعه به رسمیت بشناسیم نه به آن معنا که امروز مردم سند دارند و مالکیت دارند پس این حقوق هست، متاسفانه تا عدد و رقم‌ها از مرزهایی عبور می‌کند، سنسورهای همه برای این ثروت حساس می‌شود، من نمی‌گویم نباید این طور باشد، «از کجا آورده‌ای؟» در همه اقتصاد‌های غرب و سرمایه‌ای هم وجود دارد و هرکسی از هر جایی نمی‌تواند هر چیزی رابه دست آورد اما حرمت مالکیت و اطمینان بخشی و امنیت ثروت و مالکیت، موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد چراکه اشکالات جدی در این حوزه داریم.
شهردار تهران ادامه داد: دخالت دولت در حد ضرورت نیز موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود، همچنین اندازه دولت در اقتصاد باید بسیار کوچک باشد و اجازه دهیم صحنه رقابتی پیش برود اما امروز دخالت دولت در اقتصاد بزرگ و بیش از اندازه است.
قالیباف در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به حوزه علم و دانش با بیان اینکه کار را باید به کاردان سپرد، اظهار کرد: در حوزه تدبیر اقتصادی می‌دانیم که باید چه مولفه‌هایی را دنبال کنیم و این مولفه‌ها نیروی کار، سرمایه، دانش و تکنولوژی و تعاملات جهانی است که کاری تخصصی است و اندیشمندان علم اقتصاد در این زمینه باید برای ما نسخه بپیچند نه مدیران و نه شخصیت‌های سیاسی و کسانی که در این حوزه کارشناس نیستند و کار را باید به اهل آن سپرد، مانند آنکه در شهرداری تهران در حوزه حسابرسی و مالی چون شهردار هستم هر روز در کار آقای پورزرندی دخالت کنم و بگویم چه کند و چه نکند؛ من نباید این کار را بکنم باید کار وی و تیم کارشناسی آن را بپذیرم و درست عمل کنم.
وی توجه به ترتیبات نهادی را یکی از شاخصه‌های مهم دانست و خاطرنشان کرد: این ترتیبات مانند فضای کار و کسب است که اگر در نیروی کار و سرمایه دیده شود اشتباه است یا در حکمرانی خوب آنچه مهم است ثبات سیاسی است و اینکه حرف صاحبنظران شنیده شود و قانون خوب باشد و توجه به قانون شود و در قانون ثبات باشد و اگر به اینها خوب توجه نشود، هر قدر هم که سرمایه و نیروی کار داشته باشیم و تئوری‌پردازی کنیم آن را خراب کرده‌ایم.
وی ادامه داد: در این شرایط بد اقتصادی، حجم سرمایه‌گذاری کشورما جزو 20 کشور دنیاست اما خروجی آن و رشد اقتصادی ما رو به سیر نزولی است چون در ترتیبات نهادی دچار مشکل هستیم و این نکته‌ای است که مدیران، تصمیم‌گیران و کسانی که در موضع قدرت و حاکمیت هستند در اداره جامعه باید به آن دقت کنند.
قالیباف با اشاره به موضوع مدیریت گفت: علم دانستن است و انگیزه آن خواستن است و بخشی از آن توانستن است و توانستن درحوزه مدیریت بسیار مهم است.
وی مهم‌ترین چالش کشور را موضوع مدیریت دانست و گفت: با تئوری اقتصادی از تحریم و مشکلات اقتصادی که دشمن طراحی کرده نمی‌توان عبور کرد و آن قدر که مدیریت و سیاست، اقتصاد کشور را تحت‌الشعاع قرار داده، نداشتن علم اقتصاد ما رابه چالش نینداخته است و مشکل در اقتصاد ما پیش از اینکه اقتصادی باشد، یک موضوع مدیریتی و سیاسی است که باید اصلاح شود.
شهردار پایتخت افزود: مثلا در حوزه مدیریت من در شهرداری تصمیمی می‌گیرم اما وقتی نگاه می‌کنم می‌بینم آنچه در بدنه شهرداری اتفاق می‌افتد با آنچه من تصمیم گرفتم مغایرت دارد، پس اگر ده‌ها تصمیم درست و تئوری اقتصادی خوب داشته باشیم اما وقتی قدرت توانستن برای اجرای آن را تا آخرین رده‌ها نداریم، چگونه می‌توانیم این تئوری خوب را اجرا کنیم.
وی تصریح کرد: در شهرداری 48 ماه زمان گذاشتیم تا حوزه شهرسازی را براساس طرح جامع و تفصیلی تحت وب سازیم و بگوییم که هیچ پرونده‌ای دستی جا‌به‌جا نشده و بخشنامه‌ای نیز اجرا نمی‌شود چراکه آن زمان هم که بخشنامه‌ها می‌آمد ضمانتی برای اجرای آن نبود اما امروز تکنولوژی در خدمت مدیریت آمده است و مدیریت در شهرداری بر این باور است که اگر الان بخواهم بدانم از امروز صبح چند پرونده و کجا صادر شده و چه کسی آن را صادر کرده به آن دسترسی دارم در صورتی که دو سال قبل این طور نبود.
قالیباف با بیان اینکه اگر ده‌ها برنامه خوب داشته باشیم و نتوانیم آنها را خوب اعمال کنیم چه فایده‌ای دارد، گفت: صحنه اقتصاد، صحنه دفاع مقدس نیست که فضای جان دادن و معنویت باشد، فضای جان دادن فضای سالمی است اما در صحنه اقتصاد پول، شیطنت، ثروت، گمراهی وجود دارد و این به آن معناست که برادر خود را می‌کشند، حیثیت پدر را از بین می‌برند، دوست خود را به قتل می‌رساننذ و کلاهبرداری می‌کنند، اینها فساد است و منطق بسیار قوی‌تری در حسابرسی‌ها می‌خواهد تا این مفسده‌های بزرگی که متاسفانه اتفاق می‌افتد، انجام نشود.
وی افزود: نگاه کنیم ببینیم در حوزه مدیریت در بخش مالیات چه وضعی داریم؟ همین الان رقم قابل توجهی ارز در کشور هست اما این ارز آیا در کنترل سیستم مالی و پولی کشور است یا در اختیار افراد ؟ چقدر این ارزها خرد است و چقدر در صندوق خانه‌هاست؟ این سرمایه متعلق به کیست و با چه مدیریتی می‌توان آن را در اختیار گرفت؟ حالا هر قدر می‌توان ارز به کشور تزریق کرد، وقتی نمی‌توانیم آن را کنترل کنیم، صدها میلیارد دلار هم بیاید چه می‌خواهیم بکنیم و اینجاست که بحث مدیریت در توانستن و پیاده‌سازی یک تئوری خوب ممکن نیست.
قالیباف با بیان اینکه مدیریت در نظام اسلامی تنها یک هنر نیست و بین یک مدیر اسلامی و با مدیر غیراسلامی تفاوت وجود دارد و تفاوت ماهوی بین مدیریت اسلامی و غیراسلامی هست، اظهار کرد: اگر ما یک باور انقلابی و دشمن قسم خورده در عرصه اقتصادی داریم اینجا معنی مدیریت جهادی مشخص می‌شود و از اینجاست که اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles