دخالت نهادهای امنیتی و شبهات انتخابات نظام پزشکی : تبی که هنوز قطع نشده است
جامعه- چهارم اسفند انتخابات نظام پزشکی با همه ابهامات و جنجالهایی که بر سر رد صلاحیت برخی از کاندیداها وجود داشت برگزار شد؛ انتخاباتی زیر سایه ابهامی از نتایجی که قرار است از صندوقها بیرون بیاید و دخالتی که ممکن بود یا نبود رییسجمهور بعد از اعلام نتایج داشته باشد. نتایج انتخابات تهران خیلی زود اعلام شد و هیات نظارت اعلام کرد که از برگزاری این انتخابات کاملا راضی است اما احمدینژاد که به نظر میرسد در روزهای نخست هیچ واکنشی نسبت به نتایج نداشت بعد از جلسه هیات دولت چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران به دخالت داشتن سپاه در رد یا تایید صلاحیتها اعتراض کرد. او قبلا به طور ضمنی تهدید کرده بود نتایج این انتخابات را ابطال میکند و وقتی در این باره مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفت، اظهار داشت: همه چیز در کشور باید براساس قانون باشد و کسانی که از مرز قانون عبور میکنند کارشان اعتبار ندارد و تاکید کرد نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و غیراطلاعاتی سپاه نباید در آن دخالت کنند. همان طور که قابل پیشبینی بود واکنش به این اظهارات زیاد بود؛ هم سپاه و هم هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی جوابیههایی منتشر کردند.
مسجدی، عضو هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی که کاملا استعلام از سپاه را امری عادی تلقی میکند در تایید سخنانش به این نکته اظهار داشت که از ظرفیت همه نهادهای انقلابی از جمله سپاه چه برای استعلام و احراز صلاحیت کاندیداها و چه برای برگزاری انتخابات نظام پزشکی کمک گرفته است.
وی در این باره گفت: سپاه در طول دوران انقلاب اسلامی سربلند درآمده و هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی نیز از ظرفیت همه نهادهای انقلابی از جمله سپاه برای برگزاری سالم این انتخابات استفاده کرد.
مسجدی افزود: هیات نظارت بر اساس مر قانون و آییننامه اجرایی موجود که مصوب وزیر بهداشت است عمل کرده است. هیات نظارت جایی است که آبروی افراد را حفظ کرده اما در عین حال حرفهای نگوی زیاد دارد و در موقع مقتضی مسایل را به جامعه پزشکی و ملت اعلام میکند.
وی یادآور شد: برخی به دنبال سیاسی کردن انتخابات نظام پزشکی هستند با این وجود ما روز چهارم اسفند انتخابات را در کمال سلامت برگزار کردیم و داوطلبان دو روز بعد از آن نیز امکان اعتراض داشتند.
مسجدی اضافه کرد: در همین راستا صندوق داروسازی با وجود تمام اطمینان به ناظران در حضور نامزدها و نمایندگان قانونی آنها بازشماری شد و حتی یک رای هم تغییر نکرد.
عضو هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی تهران اظهار داشت: هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی برای احراز صلاحیت کاندیداها از ماده «3» قانون استفاده کرده و بر اساس قانون محلهایی هم برای استعلامها در نظر گرفته شده است که یکی از این محلها سپاه بوده و هیات نظارت از همه ظرفیتها استفاده کرده است.
وی یادآور شد: با وجود اینکه برخی قصد برخورد سیاسی با این انتخابات صنفی و پزشکی دارند اما این انتخابات نسبت به دوره قبل با افزایش مشارکت 20 درصدی مواجه بوده است.
مسجدی افزود: ظاهرا برخی دموکراسی را تا زمانی که به نفع آنها باشد دوست دارند و وقتی فضای دموکراتیک به نفع آنها نباشد معترض میشوند اما باید بدانند قاعده نظام دموکراتیک این نیست که همیشه فقط آنها پیروز میدان باشند.
سپاه نیز در توضیحاتی که از سوی روابط عمومی منتشر کرده است بر همین نکته تاکید کرده و اعلام کرده است عدم اقدام سپاه در پاسخ به استعلام مراجع قانونی در زمینه انتخابات نظام پزشکی یک کار خلاف قانون محسوب میشده و گله کرده است که نباید این موضوع رسانهای میشد.
چنین به نظر میرسد آنهایی هم که با انتقاد شدید از نحوه عملکرد هیات نظارت نظام پزشکی ادعا میکردند که نباید انتخابات سیاسی شود یا آنها که اعتراض میکردند گزینشها دارد سیاسی میشود مشخصا از حضور و دخالت نهادهای امنیتی در این صنف گسترده انتقاد داشتهاند.
زمانی که سپاه و هیات نظارت فرصت بسیاری داشتند تا آنرا به روشنی توضیح دهند و ندادند و حالا بهانهای شده است برای اینکه این انتخابات اخیر مورد بازبینی قرار گیرد یا حتی ابطال شود زیرا احمدینژاد گفته منتظر است تا جمعبندی نتایج تمام حوزهها به اطلاع وی برسد؛ انتخاباتی که به نظر میرسد بیش از آنکه زیر سایه سیاستزدگی بوده باشد زیر سایه امنیتزدگی بوده است!
اصلاح تعرفهها؛ کاهش هزینههای درمان از جیب مردم
سرپرست وزارت بهداشت از برنامه جدی این وزارتخانه برای کاهش هزینههای درمان از جیب مردم خبر داد و گفت: با اصلاح تعرفهها، سعی میکنیم تبعیض در این بخش به حداقل برسد.
دکتر محمدحسن طریقتمنفرد صبح جمعه در حاشیه برگزاری هفتادوچهارمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: سعی ما بر این است هزینههایی که از جیب مردم بابت درمان پرداخت میشود به حداقل برسد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر 60 درصد هزینههای سلامت از جیب مردم پرداخت میشود، افزود: ما میخواهیم این سهم را به حداقل که همان 30 درصد است، برسانیم.طریقت منفرد در ارتباط با راهکارهایی که برای اجرای این برنامه تهیه کرده است، گفت: راهکار ما، اجرای قانون است. قانون گفته است اولویتها را رعایت کنید و این اولویتها امروز برای ما، تقویت طب عمومی و مراقبتهای اولیه و مسایل پیشگیری در چارچوب پزشک خانواده و سامانه ارجاع است.
سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر فعال کردن بیمارستانهای عمومی و دولتی برای ارایه خدمات بهتر و بیشتر به مردم تصریح کرد: ارایه خدمات در این بیمارستانها باید به گونهای باشد تا آن دسته از مردم که توان مالی برای رفتن به بخشخصوصی را ندارند، مشکلشان در همین بیمارستانها حل شود.
وی بر اجرای کارهایی که از قبل در این حوزه اجرا میشود، تاکید کرد و گفت: هر کاری قابل اصلاح و تقویت است.
طریقتمنفرد به موضوع اصلاح تعرفهها در کشور اشاره کرد و افزود: دفترچه جدید تعرفهها را در شورای عالی بیمه به بحث میگذاریم و بعد از تصویب، قطعا تبعیض به حداقل میرسد.
وی با اعلام اینکه تعرفهها باید همه ساله بازبینی و اصلاح شود، ادامه داد: چند سالی است که این کار در کشور ما انجام نشده است که انشاءالله انجام میدهیم.
سرپرست وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا تعرفهها تاکنون اصلاح نشده است، گفت: از آنهایی که فکر میکردند لازم نیست و اجرا نکردند، باید پرسید ولی فکر میکنم چون تعیین تعرفهها سخت است، احتمالا فرصت نشده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره گران شدن قیمت برخی داروها از جمله داروی بیماران ام اس گفت: از آنجا که ارز دارو هنوز ارز مرجع است دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد.
خط و نشان پلیس برای خاطیان در چهارشنبه آخر سال
رییس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه پلیس مخالف شادی و سرور در چهارشنبه پایان سال نیست، گفت، اما قطعا عوامل انتظامی با افرادی که بخواهند سلامت دیگران را به خطر بیندازند و برای آنان مزاحمت ایجاد کنند، برخورد میکنند.
به گزارش ایسنا، سردار تقی مهری با اشاره به انفجار چندی پیش مواد محترقه که سبب مرگ چهار نفر در شرق پایتخت شد، اظهار کرد: علت چنین اتفاقاتی را باید در سودجویی افرادی یافت که برای کسب منافعی از طریق فروش مواد محترقه، اقدام به انبار کردن این مواد در واحد مسکونی کرده بودند.مهری با اشاره به آمارهای به دست آمده از حوادث چهارشنبه آخر سال طی سالیان گذشته افزود: بر اساس این آمارها، 60 درصد از افرادی که در این ایام دچار حادثه شده بودند را نوجوانان تشکیل میدهند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر نقش والدین در کنترل و پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال تصریح کرد: خانوادهها باید فرزندان خود را مدیریت کنند و به آنان اجازه ندهند که چنین موادی را بسازند همچنین آنان باید لوازم شخصی فرزندان خود را در زمانهای مناسب چک کرده و آنان را نسبت به خطرات مواد محترقه آگاه سازند.
وی با بیان اینکه در سنتهای پیشین ایرانیان، آتش زدن و انفجار مواد محترقه به هیچوجه وجود نداشته، ادامه داد: پلیس مخالف شادی و سرور نیست، اما قطعا با افرادی که با اقدامات خود در چهارشنبه پایان سال، سلامت دیگران را به خطر انداخته و برای دیگران شهروندان ایجاد مزاحمت میکنند، برخورد خواهد شد.
مهری با اشاره به افزایش خرید در ایام اسفندماه و شب عید اظهار کرد: ناجا و به تبع آن پلیس پیشگیری تدابیر خاصی را برای ایجاد امنیت مردم و کسبه در مراکز تجاری و معابر پرتردد پیشبینی کرده است.رییس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه اقدامات کلانتریها، یگانهای امداد و سایر زیرمجموعههای پلیس پیشگیری در ماه اسفند پررنگتر خواهد بود به شهروندان توصیه کرد: خریدهای خود را به شکل هدفمند انجام دهید و از مراجعه چند باره به یک مرکز خرید تا حد ممکن خودداری کرده چراکه تردد چند باره این سبب افزایش ترافیک در معابر و نیز شلوغی مراکز تجاری میشود.
وی با اشاره به ضرورت تعریف مقصدی مشخص برای انجام خریدهای شب عید اضافه کرد: نامشخص بودن مقصد برای انجام خرید، سبب میشود افراد بیشتر در معرض آسیبهایی نظیر سرقت و... قرار بگیرند.مهری از افرادی که قصد انجام خرید از مراکز تجاری را دارند، خواست تنها به خرید نروند و حتما حداقل یک نفر را با خود همراه کرده و تا حد ممکن نیز از جابهجایی و حمل پول نقد در چنین مراکزی خودداری کنند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به خریدهایی که از طریق کارتهای بانکی و عضو شبکه شتاب انجام میشود، گفت: افرادی که قصد دریافت وجه از عابر بانک را دارند، باید توجه کنند که کسی رمز آنان را نبیند و همچنین در صورت خرید از مغازههایی که مجهز به سیستم کارتخوان هستند نیز باید خودشان رمز کارت را وارد کرده و از اعلام آن به کسبه و فروشندگان خودداری کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سنت «خانه تکانی» که در ایام پیش از عید در میان خانوادههای ایرانی رواج دارد نیز اظهار کرد: شهروندانی که اقدام به شستن فرش در منازل خود میکنند، نباید آن را در دیوار خارجی منزل پهن کنند چراکه امکان سرقت آن وجود دارد.
مهری همچنین با اشاره به ورود نظافتچیها، متکدیان و مامورانی تحت پوشش عوامل آب، برق، گاز و... اظهار کرد: آگهیهایی که در روزنامههای کثیرالانتشار و معتبر نیز در خصوص ارایه خدمات نظافت منزل و... ارایه میشود، حتما قابل اعتماد نیست و بهتر است شهروندانی که قصد دارند برای انجام نظافت منزل خود از نیروهای خدماتی استفاده کنند، این نیروها را از شرکتهای معتبری که دارای سابقه روشن در این زمینه هستند، طلب کنند و تنها به صرف درج یک آگهی در روزنامهها توجه نکنند.