Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

برنامه‌های استانداری و ناجا برای چهارشنبه آخر سال: به دنبال شادی بدون حادثه

جامعه- بعد از مخالفت شدید احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی درخصوص برگزاری مراسم چهارشنبه‌سوری و برخورد با آن به نظر می‌رسد استانداری با لحنی ملایم‌تر از برنامه‌هایش در این شب در سطح پایتخت سخن می‌گوید و بر ضرورت ارتقای سطح فرهنگی برای کاهش خسارت‌ها و تلفات ناشی از آتش‌بازی در این شب تاکید می‌کند. استاندار تهران در این‌باره می‌گوید: برای برگزاری برنامه چهارشنبه آخر سال ساز‌و‌کارهای آموزشی و فرهنگی در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است.
مرتضی تمدن با اشاره به برنامه‌های استان تهران در چهارشنبه آخر سال افزود: تلاش بر این است تا در یک روال طبیعی شهروندان برنامه‌های خود را اجرا کنند، نکات ایمنی در بحث چهارشنبه آخر سال وجود دارد که باید سطح ایمنی برنامه‌های این روز افزایش یابد.
وی افزود: تمام تمرکز استان بر افزایش ایمنی برنامه‌های چهارشنبه آخر سال است تا از هرگونه آتش‌سوزی، انفجار و آسیب به مردم جلوگیری شود.
استاندار تهران به ایسنا گفت: در مسیرها، خیابان‌ها، معابر اصلی و اتوبان‌هایی که باید تردد روان باشد از برخی اقدامات که ممکن است سلامتی شهروندان را با خطر مواجه کند، مواظبت خواهد شد.تمدن با بیان اینکه در این ایام برنامه‌های فرهنگی کارسازتر است، تصریح کرد: ارایه آگاهی و اطلاعات و اعلام هشدارهای لازم برای حفظ سلامتی افراد جزو مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در دستور کار استان قرار دارد.وی ادامه داد: برای برنامه‌های چهارشنبه آخر سال ساز‌وکارهای آموزشی و فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است و اولویت با برنامه‌های اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی موضوع چهارشنبه‌سوری است تا آسیبی به شهروندان نرسد.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: باید آموزش‌های لازم در اختیار شهروندان به ویژه نوجوانان و جوانان قرار گیرد تا از سلامتی خود مراقبت کنند چراکه می‌توان در عین ابراز شادمانی جان افراد را به خطر نینداخت و البته این بروز شادی می‌تواند بدون آسیب رساندن و حادثه برای خود و دیگران تمام شود.
استقرار 250 ایستگاه پلیس
 در پایتخت
سردار حسین ساجدی‌نیا نیز در نشست خبری با اشاره به تمهیدات پلیس پایتخت برای ایام نوروز اظهار داشت: طرح‌های نوروزی پلیس در دو بخش از 15 تا 30 اسفند‌ماه و از یک تا 15 فروردین‌ماه به منظور ارایه بیشتر خدمات به شهروندان به اجرا د‌رمی‌آید.
وی با اعلام اینکه پلیس پیشگیری قبل از سال نو تمامی مراکز تجاری، بازار و نمایشگاه بهاره را کنترل می‌کند، افزود: ماموران پلیس به اندازه کافی برای جلوگیری از سرقت در این اماکن تا قبل از سال نو مستقر می‌شوند. تمامی این مراکز تحت پوشش پلیس محسوس و نامحسوس قرار دارند تا با کیف‌قاپی و سرقت مقابله شود.به گفته رییس‌پلیس تهران، همزمان طرح کنترل مجرمان پایتخت به ویژه سارقان در کلانتری‌ها و پلیس آگاهی اجرا می‌شود.
ساجدی‌نیا با اعلام اینکه در طرح نوروزی امسال 250 ایستگاه پلیس علاوه بر 150 ایستگاه ثابت فعالیت خواهند بود، افزود: به دلیل افزایش احساس امنیت در سال گذشته و برای تامین امنیت ایام نوروز در محله‌ها پایتخت 250 ایستگاه در سطح شهر ایجاد می‌شوند. همچنین نیروها به صورت پیاده و سواره از یک تا 15 فروردین‌ماه در محلات اقدام به گشت‌زنی می‌کنند تا از وقوع هر گونه جرم جلوگیری شود این در حالی است که پلیس 110 شبانه‌روز آماده خدمت‌رسانی به شهروندان است.
حضور نامحسوس پلیس در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس
ساجدی‌نیا از استقرار نیروهای پلیس آگاهی به صورت نامحسوس در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس خبر داد و افزود: برای مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تسهیلاتی را در نظر گرفته است ضمن اینکه نیروهای پلیس در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس به صورت نامحسوس مستقر می‌شوند.
وی ادامه داد: همچنین پاسخگویی به گواهی عدم سوء پیشینه از سوی پلیس آگاهی در ایام نوروز انجام می‌شود.
ساجدی‌نیا تاکید کرد: تمامی نیروهای پلیس به منظور برخورد با سارقان خرد، خودرو و اماکن در آماده‌باش هستند و قبل از پایان سال نیز مبارزه خوبی با این مجرمان داشتیم.
درخواست پلیس از قوه قضاییه برای لغو مرخصی سارقان
رییس پلیس تهران با اشاره به شناسایی مجرمان رها شده از زندان و کنترل آنها در هنگام نوروز تصریح کرد: با مقامات قضایی مکاتباتی را داشتیم تا به سارقان به ویژه آنها که دارای پرونده هستند مرخصی داده نشود و مرخصی‌های داده شده نیز لغو شود.وی با بیان اینکه طرح دستگیری مجرمان فراری توسط پلیس آگاهی آغاز شده است، تصریح کرد: در ایام پایانی سال برخی از مجرمان از مرخصی‌های خود سوء‌استفاده می‌کنند به همین دلیل طرح دستگیری مجرمان فراری توسط پلیس آگاهی آغاز شده است ضمن اینکه در طول ایام نوروز کلانتری‌ها و پاسگاه‌های پلیس باز بوده و به مردم خدمات ارایه می‌دهند.
اسباب‌کشی در نوروز ممنوع
فرمانده انتظامی تهران با اعلام اینکه هر‌گونه اسباب‌کشی در ایام نوروز ممنوع است، اظهار داشت: هرگونه اسباب‌کشی از 1 تا 15 فروردین‌ماه در پایتخت ممنوع است و کسانی که قصد اسباب‌کشی دارند، می‌توانند با مراجعه به کلانتری محل مجوز دریافت کرده و پس از دریافت آن اقدام به اسباب‌کشی کنند.
کاهش ورود مواد محترقه به پایتخت
ساجدی‌نیا با اشاره به اینکه ورود مواد محترقه به دلیل اقدامات خوب مرزبانی کاهش چشمگیری یافته است، گفت: تاکنون چند مورد مجروحیت در رابطه با ساخت مواد محترقه گزارش شده است. پلیس با افرادی که اقدام به ساخت و فروش مواد محترقه دست‌ساز می‌کند برخورد کرده و آنها را به مراجع قضایی معرفی می‌کنند. سه سال است که میزان حوادث چهارشنبه‌سوری در پایتخت رو به کاهش است.
اجرای مرحله دوازدهم طرح برخورد با اراذل و اوباش
وی در مورد طرح‌های برخورد با اراذل و اوباش گفت: تاکنون 11 مرحله در پایتخت به اجرا درآمده است که بیش از یک‌هزار و 500 اراذل و اوباش سطح یک دستگیر شده‌اند ضمن اینکه در این مدت افرادی که از نظر ما خطرناک بوده‌اند یا دارای جرایم سنگینی هستند نیز آزاد نشده‌اند. مرحله دوازدهم طرح برخورد با اراذل و اوباش قبل از پایان سال اجرایی می‌شود.
اجرای طرح ترافیک و زوج و فرد تا 30 اسفند
رییس پلیس تهران از اجرای طرح ترافیک و زوج و فرد تا روز 30 اسفند‌ماه خبر داد و افزود: با توجه به اینکه پیک ترافیک در مناطق مرکزی تهران تا ساعت 22:30 ادامه دارد ساعت اجرای طرح کاهش نمی‌یابد.

 

صدور مجوز فعالیت کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه‌ها در فصل انتخابات
90 درصد دانشجویان در داخل دانشگاه‌ها از بابت حرف زدن طیب خاطر دارند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره نحوه صدور مجوز برای تشکل‌های جدید دانشجویی در چند ماه منتهی به انتخابات اظهار کرد که مدیران دانشگاهی باید تا انتخابات هوشیار باشند چراکه در این زمینه دو نگاه حراستی و فرهنگی وجود دارد که این دو باید تلفیق شود و به عبارت دیگر تبدیل به سیاست مشارکت حداکثری مردم با چشم باز شود.
دکتر کامران دانشجو در گفت‌و‌گو با ایسنا افزود: اگر کسی درخواست ایجاد تشکل جدید داشته باشد، براساس مقررات بررسی خواهد شد اما تا انتخابات توصیه می‌شود در این زمینه هوشیارانه‌تر و دقیق‌تر برخورد شود در عین حال سیاست وزارت علوم، مجوز ندادن به تشکل‌ها نیست.دانشجو در پاسخ به برخی نگرانی‌ها از سوی دانشجویان در برخی دانشگاه‌ها با بیان اینکه تشکل‌ها از بابت صحبت کردن در دانشگاه و شرکت در کرسی‌های آزاداندیشی نگرانی ندارند، گفت: 90 درصد دانشجویان در داخل دانشگاه‌ها از بابت حرف زدن طیب خاطر دارند هرچند ممکن است نقدهایی هم وجود داشته باشد اما من قبول ندارم که همه تشکل‌ها نگرانی دارند. به اعتقاد بنده دانشجویان نگران این هستند که کرسی‌های آزاداندیشی با آنچه نگاه مقام معظم رهبری بوده است، پیش می‌رود یا خیر؟وزیر علوم با اشاره به دو بار بازنگری آیین‌نامه کرسی‌های آزاداندیشی گفت: ما نیز نگران روند برگزاری کرسی‌ها هستیم و باید هرجا که لازم باشد حرکت خود را اصلاح کنیم همان‌طور که در سه سال گذشته آیین‌نامه را دو بار مورد بازنگری قرار دادیم.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته مقام معظم رهبری صحبت‌های زیادی را در ارتباط با کرسی‌های آزاداندیشی داشته‌اند، اظهار کرد: تا لحظه‌ای که بنده مسوولیت وزارت علوم را برعهده گرفتم در این زمینه هیچ کار عملی انجام نشده بود اما در دوره جدید ظرف مدت سه ماه آیین‌نامه‌ کرسی‌ها ابلاغ شد.
کرسی‌ها محل تبلیغ فرد یا جناح خاصی نیست
وزیر علوم با بیان اینکه کرسی‌ها محل تبلیغ فرد یا جناح خاصی نیست، گفت: کرسی‌های آزاداندیشی محل تضارب اندیشه‌هاست نه افراد. در کرسی‌ها اندیشه‌ای عنوان می‌شود و مخاطب در ذهن خود راجع به آن تصمیم می‌گیرد بنابراین در کرسی‌ها نباید اصرار داشت که هرکسی حرف خود را مطلق و عین حق بداند بلکه مخاطب خود باید بشنود و تصمیم بگیرد.وی ادامه داد: در کرسی‌ها نباید کسی را تبلیغ کنند بلکه باید تفکر و اندیشه فرد در مورد مسایل مختلف کشور از جمله اقتصاد، آموزش عالی، مملکت‌داری، حاکمیت و نظام و تعامل با دستگاه‌های دیگر مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گیرد.
دانشجو با بیان اینکه دانشگاه‌ها در زمینه انتخابات باید با اندیشه‌ورزی و منطبق بر روش‌های علمی فعال شوند، گفت: برخی مجموعه‌ها در درون و بیرون دانشگاه‌ها شاید نگاهشان به کرسی‌ها تهدیدآمیز باشد در حالی که این یک فرصت است چراکه کرسی‌ها هم برای دانشگاه و هم برای جامعه مفید است و دانشگاه و جامعه نباید از این فرصت محروم شوند.

 

کشف آلات قمار در مغازه اسباب‌بازی‌فروشی!
مقادیری آلات و ادوات قمار از یک مغازه اسباب‌بازی‌فروشی کشف شد.
به گزارش ایسنا، کارآگاهان پلیس آگاهی شهرستان لنگرود در پی اظهار نگرانی شهروندان این شهرستان مبنی بر تهیه و توزیع مواد محترقه و آتش‌زا توسط فردی به هویت معلوم، رسیدگی به این موضوع را در دستورکار خود قرار دادند.
در ادامه کارآگاهان آگاهی با تحقیقات نامحسوس پلیسی از صحت موضوع اطمینان حاصل کرده و پس از کسب مجوز قضایی از مغازه اسباب‌بازی‌فروشی این متهم بازرسی کرده و موفق به کشف پنج هزار عدد انواع مواد محترقه و آلات و ادوات قمار از مغازه متهم شده و وی را نیز دستگیر کردند.
متهم دستگیرشده پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند رسیدگی به جرم به دادسرا معرفی شد.

 

کشف 99 هزار ترقه در غرب استان تهران
رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی ویژه غرب استان تهران از کشف و ضبط 99 هزار و 78 عدد موادمحترقه و منفجره خبر داد.سرهنگ منصور خدادادی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه ماموران اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی، طرح مبارزه با قاچاق موادمحترقه و کنترل صنوف را همزمان با نزدیکی چهارشنبه آخر سال به مرحله اجرا گذاشتند، گفت: پلیس در بازدید از صنوف، 70 هزار و 78 عدد موادمحترقه از نوع TNT و آتش‌زا را کشف کرد.وی با بیان اینکه ارزش کالای مکشوفه 33 میلیون و 875 هزار تومان تخمین زده شده است، گفت: در این راستا چهار نفر دستگیر شدند. وی  با بیان اینکه در پی کسب خبری از مرکز فوریت‌های پلیسی 110 مبنی بر «فعالیت فردی به نام «اشکان» در امر تهیه و توزیع موادمحترقه»،  گفت: ماموران این فرد را دستگیر و در بازرسی از منزل وی، بیش از 29 هزار عدد انواع موادمحترقه و منفجره کشف و ضبط کردند.

 

 

کشف 10 هزار عدد انواع موادمحترقه در اراک
رییس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی استان مرکزی از کشف 10 هزار عدد انواع موادمحترقه در دو شهرستان‌ اراک و زرندیه خبر داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ احمد عباسی در تشریح جزییات این خبر گفت: ماموران پلیس امنیت عمومی استان مرکزی از طریق منابع اطلاعاتی از توزیع موادمحترقه در یک پارکینگ واقع در یکی از محلات شهر اراک مطلع شدند و اکیپی از ماموران، بررسی موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
 وی با بیان اینکه با تحقیقات صورت گرفته، محل مورد نظر شناسایی شد، گفت: ماموران در عملیاتی نزدیک به هفت هزار عدد انواع موادمحترقه را کشف کردند. به گفته عباسی، در عملیات دیگری نیز ماموران انتظامی شهرستان زرندیه سه هزار عدد انواع موادمحترقه را کشف و ضبط کردند.

برخورد با فروشندگان سمندر و لاک‌پشت  در آستانه نوروز
مدیرکل محیط‌زیست گیلان گفت که خرید و فروش غیرمجاز جانوران براساس قانون شکار و صید، جرم و مشمول مجازات است.
امیر عبدوس گفت: با نزدیک شدن به شروع سال نو عموما چهره معابر عوض شده و فعالیت‌های اقتصادی حاشیه‌ای آغاز می‌شود و متاسفانه به دلیل سودجویی برخی افراد سودجو در سالیان اخیر علاوه بر فروش ماهی‌های سفره هفت‌سین، عرضه سایر جانوران نیز مرسوم شده و انواع دوزیستان از قبیل سمندر و خزندگان از قبیل لاک‌پشت و مار در پیشخوان‌های فروش معابر دیده می‌شود.
وی افزود: این در صورتی است که بند «ج» ماده «10» قانون شکار و صید، حمل، عرضه، فروش و صدور جانداران وحشی زنده یا کشتن آنها را بدون مجوز سازمان حفاظت محیط‌زیست جرم دانسته و برای مجازات خاطیان، پرداخت مبلغ تا یک میلیون ریال یا حبس از یک تا شش ماه را تعیین کرده است.
عبدوس ادامه داد: بدون شک این تنوع‌طلبی که در حوزه تقاضای بازار عید خود را نشان می‌دهد نه ریشه در رسوم باستانی ایرانیان دارد و نه ارتباطی به آیین‌نوروزی و تنها دلیل آن می‌تواند عدم توجه به حق حیات جانوران و بدعتی در جهت سودجویی باشد.وی با درخواست موکد از حوزه عمومی جامعه جهت عدم خریداری سایر جانداران وحشی بجز ماهی قرمز برای سفره‌های هفت سین به تمامی فروشندگان گونه‌های جانوری هشدار داد که در صورت مشاهده عرضه این گونه‌ها با خاطیان برخورد قانونی کرده و متخلفان به محاکم قضایی معرفی خواهند شد.
 
«طلاق» در بهار و تابستان بیشتر رخ می‌دهد
پدیده «طلاق» نوعی گسست و جدایی و اخلال در بنیان اساسی خانواده است که منجر به جدایی می‌شود و این جدایی ناشی از عواملی در سطح کلان، میانه و خرد است.
به گزارش ایسنا، طلاق هم مانند هر پدیده دیگر اجتماعی دارای ریشه‌های مختلفی است که بدون بررسی دقیق دلایل آن مقابله با آن غیرممکن است.
نهاد خانواده کوچک‌ترین نظام اجتماعی است که ثبات و استحکام آن در ثبات جامعه موثر است و همچنین اختلال در آن پیامدهای سویی برای جامعه به همراه دارد. از هم گسیختگی نهاد خانواده که در قالب جدایی زن و شوهر پدیدار می‌شود تاثیرات نامطلوبی بر پیکره اجتماع می‌گذارد اما وضعیت طلاق در جامعه ایران چگونه است؟
طبق آمارهای ارایه شده از سوی دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال، در سال گذشته نرخ طلاق 9/1 در هزار نفر و نسبت آمار طلاق به آمار ازدواج 3/16 درصد بود.این در حالی است که از ابتدای سال‌جاری تا پایان دی‌ماه 667 هزار و 381 ازدواج در کشور به ثبت رسیده و در مقابل آن شاهد 108 هزار و 445 طلاق نیز بوده‌ایم که از این میان 97 هزار و 945 طلاق در جمعیت شهری و 10 هزار و 500 طلاق در بین جمعیت روستایی رخ داده است.
در همین رابطه امان‌الله قرایی‌مقدم گفت: طبق مطالعات صورت گرفته پیش از انقلاب اسلامی تا به امروز، طلاق در ایران از 17 عامل اصلی ناشی می‌شود.
این جامعه‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی معتقد است طلاق در بین زنان کارمند کمتر از زنان خانه‌دار است و این پدیده در بین معلمان بسیار کمتر از سایر مشاغل اتفاق می‌افتد.وی ادامه می‌دهد: معمولا طلاق در خانواده‌ای که دختر سن بیشتری نسبت به پسر دارد، بیشتر دیده می‌شود همچنین خانواده‌های تحصیلکرده نسبت به خانواده‌های با تحصیلات پایین‌تر، دارای آمار طلاق کمتری هستند.
قرایی‌مقدم حتی از عامل دور از ذهن «فصل» هم در بروز طلاق یاد می‌کند و می‌افزاید: طلاق در فصولی مانند بهار و تابستان و اوایل زمستان بیشتر رخ می‌دهد.



تهیه مکمل‌های غذایی فقط از داروخانه‌ها
مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بهتر است مصرف‌‌کنندگان، مکمل‌های غذایی را تنها از داروخانه‌ها تهیه کنند چراکه این مراکز پروانه کسب دارند و صنف خاص هستند و اگر مشکلی ایجاد شود می‌توان با مراجعه به صنف مربوط مشکل را پیگیری کرد.
دکتر حسین برزگر در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه مکمل‌های رژیم غذایی حاوی مواد مغذی هستند که فقدان یا کمبود مواد غذایی را تکمیل کرده و موجب ارتقای عملکرد یا پیشگیری از اختلالات دستگاه‌های بدن می‌شود، اظهار کرد:‌ نمی‌توان ادعا کرد که مکمل‌های غذایی از بیماری پیشگیری یا آن را درمان می‌کنند.
وی تصریح کرد: در صورتی که مکمل‌های غذایی از عطاری‌ها یا دستفروشان تهیه شوند و پس از استفاده، مشکلی برای مصرف‌کننده به وجود آید، هیچ راهی برای پیگیری وجود ندارد و این اماکن پاسخگو نیستند.
برزگر افزود: این محصولات در صورتی که در داخل کشور تولید شده باشند باید از وزارت بهداشت مجوز دریافت کنند و در صورتی که از خارج وارد کشور شوند باید شرایط و ضوابط مربوط به گمرک را گذارنده و پس از آن از وزارت بهداشت مجوز دریافت کرده باشند.
مدیر نظارت بر دارو و مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: باید در برچسب این مکمل‌ها تاریخ مصرف، شرکت تولید‌کننده، کشور تولید‌کننده، شماره پروانه، میزان مصرف، روش مصرف، سری ساخت و موارد دیگر قید شده باشد.وی گفت: این مواد، بازار مصرف وسیعی دارند و ممکن است تهیه آنها با قاچاق همراه شود که در صورت قاچاق بودن نمی‌توان به سلامت این مواد اطمینان داشت.برزگر عنوان کرد: همچنین افراد غیرمتخصص شرایط درست نگهداری از مکمل‌ها را نمی‌دانند و ممکن است این مواد فاسد شده و قابل مصرف نباشند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles