کسری بیسابقه ۴۵۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت: رییس کمیسیون بهداشت:نظارتهای بهداشتی آبکی است
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت که وزارت بهداشت با کسری بیسابقه ۴۵۰۰ میلیارد تومانی روبهرو است، نظارتهای بهداشتی آبکی شده، اوضاع بیمارستانها واویلاست و نگرانی از وضعیت سلامت مردم برای سال آینده واقعا جدی است.
حسینعلی شهریاری در گفتوگو با فارس افزود: وضعیت بودجه خدمات بهداشتی و درمانی در کشور واقعا اسفناک است و مجلس واقعا نگران وضعیت سلامت مردم است. مشکل اصلی این است که مسوولان دولت برای سلامت مردم ارزشی قائل نیستند و تصور میکنند، اختصاص بودجه برای سلامت مردم حیف و میل منابع است.
وی گفت: تصور مسوولان دولت این است که مسوولان وزارت بهداشت به خوبی منابع مالی را مدیریت نمیکنند و لزومی به اختصاص منابع مالی لازم برای سلامت مردم نیست که البته تفکری نادرست و خطرناک است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: اینکه سرپرست وزارت بهداشت از افزایش 20درصدی اعتبارات این وزارتخانه سخن گفته است برای من عجیب است، احتمالا منظور او افزایش اعتبارات نسبت به بودجه اختصاص یافته به این وزارتخانه است نه اعتباری که در قانون بودجه تصویب شده است.
وی گفت: سال گذشته حدود 15 هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش سلامت در قانون بودجه تصویب شد ولی دولت حدود 55 درصد از ردیف سایر این اعتبارات را اختصاص نداد که حدود 4500 میلیارد تومان میشود. در واقع وزارت بهداشت اکنون با کسری بیسابقه 4500 میلیارد تومانی مواجه است و حدود یکسوم اعتبارات مصوب خود را دریافت نکرده است.
شهریای افزود: حاصل این بیتدبیری دولت، افزایش بیعدالتی و فشار مضاعف هزینههای سلامت بر دوش مردم است به طوری که اکنون بیش از 70 درصد هزینههای سلامت را مردم از جیبشان پرداخت میکنند و عده زیادی از مردم به خاطر نداشتن پول برای درمان جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: وضعیت سلامت مردم بسیار نگرانکننده است. نظارتهای وزارت بهداشت بر امور بهداشتی مانند بهداشت محیط، نظارت بر سلامت موادغذایی، آرایشی، مدیریت بیماریهای واگیر و غیرواگیر آبکی و بسیار کمرنگ شده است. وضعیت بیمارستانها هم که واویلاست و اکثر بیمارستانها توان اداره خود و ارایه خدمات مناسب به مردم را ندارند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: ما از وضعیت سلامت مردم بسیار نگران هستیم و به مسوولان دولت هشدار میدهیم که هر چه زودتر برای جلوگیری از افزایش مخاطرات سلامت برای مردم و افزایش مرگ و میر در کشور به قانون عمل کنند و وظایفی را که قانون برایشان تعیین کرده انجام دهند.
سرانه درمان هر ایرانی ۲۰۰ دلار، هر آمریکایی ۱۰ هزار دلار
معاون درمان وزارت بهداشت نیز در همایش سوختگی از کمبود سرانه درمان هر ایرانی انتقاد کرد و گفت: اگر دولت گاز را در نیروگاهها به برق ارزان تبدیل میکرد، میزان حوادث سوختگی و گازگرفتگی در کشور بسیار کم میشد.
حسن امامیرضوی در دومین همایش ملی سوختگی با اشاره به اهمیت درمان بیماران سوخته اظهار داشت: نظام سلامت فقط 25درصد در ارتقای سلامت مردم و بیماران نقش دارد و 75درصد مابقی مربوط به عوامل اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه باید برنامه مشخص و ساختار مناسبی برای پیشگیری طراحی شود، افزود: به عنوان مثال وزارت مسکن و شهرسازی به مرور درصدد اصلاح ساختمانها برآمده تا جایی که پکیجها جایگزین بخاری در منازل شده است.
امامیرضوی تصریح کرد: در حال حاضر ساختار اصلی توزیع منابع انرژی در کشور گاز است در حالی که میشد منبع گاز با ایجاد نیروگاههای تبدیل انرژی به برق تبدیل شود تا برق ارزانتری در اختیار مردم قرار بگیرد و شاید منبع وسایل و گرمایش هم باشد تا امروز شاهد مشکلات ناشی از استفاده گاز مانند منواکسید کربن و سوختگی که جان بسیاری از افراد را میگیرد نباشیم چراکه اینگونه سوختگیها را صرفا با آموزش و استفاده از رسانه نمیتوان حل کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به مدل پیشنهادی وزارت بهداشت برای درمان سوختگی گفت: ایجاد شبکهای تحت عنوان سوختگی با حضور مراکز تحقیقاتی و متولیان امر مانند شهرسازی، سازمان گاز و شهرداری میتواند در برنامهریزی و ایجاد یک زبان مشترک برای پیشگیری و کاهش سوختگی موثر باشد.
امامیرضوی در مورد اختصاص منابع مالی به موضوع سوختگی گفت: سرانه سلامت در آمریکا 10 هزار دلار و در ایران فقط 200 دلار است چراکه وجود شش درصد از درآمد ناخالص ملی را در کشور برای سلامت هزینه میکنیم اما نباید فراموش کرد که همین منابع نیز باید هزینه اثربخش باشد یعنی با استفاده از پروتکلها منابع را درست هزینه کنیم.
وی به ایجاد سامانه تجویز داروی هرسپتین (داروی درمان سرطان سینه) اشاره کرد و گفت: تا چند سال پیش سالانه 200 میلیارد تومان از منابع دولتی و جیب مردم برای داروی هرسپتین و درمان سرطان سینه هزینه میشد چرا که هر پزشکی برای هر بیماری که سرطان سینه داشت به راحتی این دارو را تجویز میکرد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت با مشورت انجمنها نرمافزاری را طراحی کرد که در این سامانه تنها بیمارانی که نیاز به این دارو داشتند دارو برایشان تجویز میشد و طبق آمار سال 90 هزینه برای داروی هرسپتین 200 میلیارد تومان به 30 میلیارد تومان رسید.
پیشنهاد تشدید مجازات برای شکارچیان متخلف
رییس سازمان محیطزیست گفت که شکار غیرمجاز در کشور موضوعی است که از گذشته تاکنون وجود داشته ولی موانعی برای برخورد با شکارچیان متخلف داریم و آن هم این است که قوانین مربوط به این کار بازدارنده نیست و باید تشدید شود البته در این زمینه پیشنهادهایی به مقامات قضایی داده شده تا بعد از تصویب قوانین جدید، شاهد تشدید مجازات کسانی باشیم که به نوعی به طبیعت از جمله حیوانات آسیب میرسانند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمدجواد محمدیزاده گفت: پیشنهادهایی به مقامات قضایی داده شده که بعد از هماهنگی با دستگاه قضایی کشور و موافقت مجلس شاهد تشدید مجازات کسانی باشیم که به نوعی به طبیعت از جمله به حیوانات آسیب میرسانند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره تشدید مجازاتها و برخورد با شکارچیان متخلف اظهار داشت: شکار غیر مجاز در کشور موضوعی است که از گذشته تاکنون وجود داشته ولی موانعی برای برخورد با شکارچیان متخلف داریم و آن هم این است که قوانین مربوط به این کار بازدارنده نیست و باید تشدید شود.وی افزود: پیشنهادهایی به مقامات قضایی داده شده که بعد از هماهنگی با دستگاه قضایی کشور و موافقت مجلس، شاهد تشدید مجازات کسانی باشیم که به نوعی به طبیعت از جمله حیوانات آسیب میرسانند.
محمدیزاده خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر همکاری با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس در زمینه حفاظت از گونههای جانوری است تا آن تعداد از پرندگان و چهارپایانی که بنا به دلایلی جاذبه زیادی دارند، از آنها مراقبت شود.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست در ادامه گفت: خوشبختانه با کشورهای مختلفی مانند قطر، امارات، کویت و بعضی کشورهای دیگر که در حقیقت کشورهای هدف تلقی میشوند، رایزنیهایی داشتهایم و توافقنامههایی هم امضا شده است همچنین تیمهای مبارزه با قاچاق حیوانات نایاب و گونههای جانوری را نیز ساماندهی کردهایم.
رونمایی از کارت هواداران برج میلاد
مدیرعامل برج میلاد تهران از تهیه کارت هواداران باشگاه برج میلاد تهران در چهار سطح مختلف در جهت ارایه خدمات برج به اعضای باشگاه خبر داد.
فرزاد هوشیار پارسیان با بیان این مطلب گفت: کارت باشگاه هواداران برج میلاد تهران با هدف ارایه خدمات ویژه به اعضای این باشگاه با حضور مسوولان شهری و مدیران برج میلاد تهران پنجشنبه 17 اسفندماه رونمایی میشود.
هوشیار پارسیان با بیان اینکه به اعضای باشگاه با توجه به نحوه فعالیت و عضویتشان کارتهایی با سطوح مختلف برای ارایه خدمات داده میشود، تصریح کرد: کارتهای عضویت باشگاه خبرنگاران شامل کارت عادی، کارت برنز، کارت نقرهای و کارت طلایی است که صاحبان هر کدام از این کارتها میتوانند با توجه به کارتی که در اختیار دارند، از خدمات مختلف برج میلاد تهران و همچنین مراکز طرف قرارداد با این کارتها استفاده کنند.
مدیرعامل برج میلاد تهران درباره خدمات ارایه شده به اعضای باشگاه گفت: خدمات شامل خدمات فرهنگی، هنری، علمی، ورزشی، تجاری و تفریحی مانند حضور در کنسرتها، برنامهها و جشنهای مناسبتی،عکاسی و فیلمبرداری، نمایش فیلم، باشگاه تنیس و سوارکاری، مراکز خرید طرف قرارداد، رستوران، کافیشاپ، هتل و... است.
وی ادامه داد: علاقهمندان و هواداران برج میلاد تهران میتوانند کارت عادی را با پرداخت پنج هزار تومان،کارت برنز را با 20 هزار تومان، کارت نقرهای را با پرداخت 100 هزار تومان و کارت طلایی را با پرداخت 500 هزار تومان دریافت کنند که به ترتیب صاحبان کارتهای برنز از تخفیف 20 درصدی، نقرهای از تخفیف 30 درصدی و طلایی از تخفیف 50 درصدی برخوردار میشوند ضمن آنکه صاحبان کارتهای طلایی میتوانند از سایر امکاناتی که شهرداری تهران ارایه میدهد استفاده کنند.
گداهای تهران شناسنامهدار میشوند
مدیرکل اجتماعی استاندار تهران از شناسنامهدار شدن متکدیان شهر تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت که براساس این طرح مشخصات متکدیان پس از جمعآوری و غربالگری بر اساس هویت شناسنامهای ثبت و نگهداری میشود.
محمدعلی عرفان منش در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اقدامات لازم برای ساماندهی متکدیان تهران افزود: با توجه به اینکه مساله تکدیگری به صورت فصلی و مناسبتی در تهران روند افزایشی مییابد در آستانه سال جدید، تجمع متکدیان در ورودیهای فروشگاهها به یکی از معضلات اجتماعی شهری تبدیل شده و مسوولان را بر آن داشته تا تدابیر لازم اتخاذ کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه موضوع تکدیگری در تهران برای برخی از این افراد که عضو باندهای تکدیگری هستند به یک شغل پردرآمد تبدیل شده و از سوی دیگر با جریحهدار کردن عواطف شهروندان همراه است، مقرر شده طرحی با عنوان شناسنامهدار کردن متکدیان در تهران اجرا شود.
عرفانمنش ادامه داد: در این راستا مقرر شده اطلاعات فردی متکدیان پس از جمعآوری و غربالگری براساس اسناد هویتی ثبت و وارد سامانه شود.
فرو نشست زمین یک کشته داد
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران گفت که نشست دوشنبه شب در خیابان ولیعصر هیچ ارتباطی با فعالیتهای عمرانی مترو ندارد.
علیمحمد قلیها در گفتوگو با مهر اظهار داشت: نشست زمین در خیابان ولیعصر به دلیل ترکیدن لوله آب رخ داده بود و هیچ ارتباطی با فعالیتهای عمرانی مترو نداشته است.
بر اساس این گزارش، در حادثه نشست کردن زمین در خیابان ولیعصر، پایینتر از مهدیه تهران یک عابر جان خود را از دست داد و گودالی عمیق در محل ایجاد شد.
در همین رابطه خال، معاون فرهنگی - اجتماعی و مدیر روابط عمومی بهشت زهرا(س) از اعزام یک دستگاه برای انتقال جسد قربانی این حادثه خبر داد و به مهر گفت: پس از اطلاع از این حادثه یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد تا جسد کارگر کشته شده را به بهشت زهرا (س) منتقل کند اما خانواده متوفی جسد را به داخل خانه منتقل کرده و اجازه انتقال آن را به بهشت زهرا (س) ندادند.
این حادثه ساعت 21:35 دوشنبه در خط اتوبوسهای تندرو رخ داد و گودالی عمیق ایجاد شد که به دلیل ترکیدگی لوله آب، در زمانی کوتاه پر از آب شد.
شبکههای ماهوارهای جان پدر را گرفت: پدرم نمیگذاشت کشتیکج ببینم
پسر جوانی که پدرش را بر سر تماشای ماهواره به قتل رسانده بود، در جریان بازسازی صحنه قتل گفت که پدرم همیشه شبکههای سیاسی تماشا میکرد و به من اجازه نمیداد کشتی کج ببینم.
به گزارش مهر، صبح روز سهشنبه سوم بهمنماه امسال عابران هنگام عبور از کنار پل ستاری مشهد با جسد پتو پیچی روبهرو شدند که از پل آویزان بود. آنها سپس موضوع را به پلیس اطلاع داد و با حضور تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی جسد به پایین پل منتقل شد.
پس از باز کردن پتو مشخص شد جسد متعلق به مردی میانسال است که آثار درگیری روی بدنش مشاهده میشد. عامل یا عاملان جنایت پس از قتل این مرد در محل دیگری، جسدش را به آنجا منتقل و قصد انداختن آن را به داخل کانال آب داشتند اما طنابهای که با آن جسد پیچیده شده بود به نردههای کنار کانالگیر کرده بود.
با حضور قاضی موحدیراد، بازپرس جنایی مشهد تحقیقات ویژه برای افشای راز این جنایت آغاز شد. با انگشت نگاری از مقتول هویت او در بانک اطلاعاتی پلیس مشخص شد. مقتول متولد سال 1333 بود و سه بار به اتهام زنا، اهانت و اعتیاد به زندان معرفی شده بود. او همچنین سال 87 به صورت توافقی از همسرش جدا شده بود.
پزشک جنایی نیز با معاینه جسد اعلام کرد، وجود آثار دفاعی روی بدن مقتول حکایت از درگیری او با قاتل دارد.
در ادامه ماموران با شناسایی خانه مقتول راهی آنجا شده و پسر او را در حال از بین بردن آثار جرم شناسایی و دستگیر کردند.
وی در ابتدا منکر قتل شد اما پس از روبهرو شدن با دلایل پلیسی لب به اعتراف گشود و گفت: برای خرید ماشین نیاز به یک میلیون تومان پول داشتم. شب حادثه از او خواستم این پول را به من بدهد اما مخالفت کرد سر همین موضوع درگیر شده و او را با ضربههای کتری کشتم.
متهم به قتل سپس به دادسرا منتقل شد و در حضور بازپرس جنایی گفت: شب حادثه میخواستم کشتی کج ببینم اما پدرم داشت شبکه دیگری را تماشا میکرد. به او اعتراض کردم که با شیشه نوشابه به سمتم حمله کرد. من هم در دفاع با کتری او را کشتم. بعد جسدش را در میان پتو پیچیده و قصد داشتم به داخل کانال آب پرت کنم که طنابها به نردههای کنار پل گیر کرد و جسد در هوا معلق ماند.
با تکمیل تحقیقات مقدماتی پسر جوان برای بازسازی صحنه قتل به محل جنایت منتقل شد. او در تشریح ماجرا اعترافات قبلی خود را تکرار کرد و گفت: انگیزه اصلی من از قتل همان درگیری بر سر مشاهده ماهواره بود. او همیشه شبکههای سیاسی نگاه میکرد و به من اجازه تماشای کشتی کج نمیداد. بعد از اینکه به سرش ضربه زدم بر اساس آموزشهایی که در سربازی در بهداری گذرانده بودم، به او تنفس مصنوعی داده و سرش را پانسمان کردم اما دیر شده بود.
قاضی: چرا سر و صورت جسد را پوشانده بودی؟
متهم به قتل: طاقت نداشتم به صورت پدرم نگاه کنم.
قاضی: بعد از قتل چرا تصمیم گرفتی جسد را به داخل رودخانه بیندازی؟
متهم به قتل: پدرم همیشه دوست داشت جسدش را به دریا بیندازیم. من هم به همین خاطر جسدش را میخواستم به رودخانه بیندازم تا از این طریق به دریا برسد.
متهم پس از بازسازی صحنه جنایت با قرار قانونی از سوی قاضی موحدیراد روانه زندان شد. با توجه به گذشت اولیایدم محاکمه او از جنبه عمومی جرم برگزار میشود.