واکنش به اظهارات بهمنی درباره سوءاستفاده از ارز مرجع : جامعه دارویی؛ متخلفان را معرفی کنید
جامعه- اختلافات وزیر بهداشت سابق با دولت که همواره از تخصیص ارز به واردات دارو سخن میگفت شاید زمانی بالا گرفت که دستجردی اعلام کرد در شش ماه نخست امسال هیچ ارز مرجعی برای دارو دریافت نشده است و از آن به عنوان پدیدهای که مرسوم شده یاد کرد و گفته بود باید از کسانی که آن را اختصاص ندادهاند پرسید و نگاهش نه رییسجمهور بلکه بیشتر به بهمنی رییس کل بانک مرکزی بود؛ کسی که همواره مدعی است در 9 ماهه امسال به اندازه کل سال گذشته ارز به نرخ مرجع اختصاص داده است و گله میکند که باز هم مسوولان چرا از کمبود دارو و نبود ارز سخن به میان میآورند.
هم بهمنی و هم سخنگوی مرکز مبادلات ارزی سپس از اختصاص بیش از سه میلیارد دلار از واردات دارو و اقلام دارویی تا پایان بهمن خبر داده و مدعی شده بودند که این رقم نسبت به عملکرد سال 90، 32 درصد رشد نشان میدهد.
اما اگر واقعا این رشد به موقع و بهنگام روی داده بود چرا مرتبا با کمبود و گرانی برخی داروهای اساسی برای بیماریهای صعبالعلاج و خاص مواجه بودیم؟
سرپرست وزارت بهداشت در برخوردی دوگانه هم تخصیص بهنگام ارز مرجع به دارو را تایید میکند و هم گرانی برخی داروهای بیماران سرطانی و اماس را و خود نیز از این موضوع متعجب است!
اما دامنه این تناقضگوییها با آنچه در جامعه با آن مواجه هستیم وقتی بالا میگیرد که بانک مرکزی انگشت اتهام را به سمت کسانی میگیرد که ارز مرجع برای واردات دارو دریافت کرده اما چیز دیگری وارد کردهاند. او در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حضور یافت و اعلام کرد با ارز مرجع لوازم آرایشی وارد شده است.
بهمنی در حالی این ادعا را مطرح کرد که مدیران بانکهای متعددی از عملکرد وی در بانک مرکزی شکایت کردهاند و کمیسیون برنامه و بودجه در حال پیگیری موضوع است. وی در ماههای اخیر به ویژه به طور غیرمستقیم و حتی مستقیم بارها از سوی وحیددستجردی، وزیر سابق وزارت بهداشت نیز مورد انتقاد قرار گرفته بود؛ آنجا که رییسجمهور در شرایط بحرانی نوسانات قیمت ارز وعده میداد و او در تخصیص بهنگام ارز مرجع برای واردات دارو تعلل میکرد. هر چند سخنگوی مرکز مبادلات از افزایش ارز تخصصی میگوید که میتوان به آن شک داشت اما مشکلات جدی که برای بیماران خاص ایجاد شده بود نه پنهانکردنی بود و نه انکارکردنی.
به هر حال بهمنی گفته است دوستان به جای واردات دارو، لوازم آرایشی وارد کشور کردهاند که چون این مساله محور سوالات کمیسیون از بهمنی نبوده است به طور جدی مورد پیگیری قرار نگرفت اما میتوان گفت که از جنس همان فرافکنیهای مسوولان دوران اخیر بوده است! اما او به این موضوع بسنده نکرد.
بهمنی، رییس کل بانک مرکزی که قبلا گفته بود دوستان با ارز مرجع لوازم آرایشی وارد کردهاند در اظهارنظر جدیدی به ایسنا میگوید گروه ناشناسی دارو را با ارز مرجع وارد کرده و با قیمت آزاد میفروشد.
این اظهار نظر باعث شد جامعه دارویی کشور ادعاهای او را تاب نیاورد و واکنش تندی از خود نشان دهد. رییس انجمن داروسازان کشور در اولین واکنش خود اظهار داشت واردات دارو با ارز مرجع و فروش آن به قیمت آزاد اتفاق نیفتاده است و از بانک مرکزی خواست تا نام گیرندگان ارز دارو را اعلام کند. وی همچنین خواست تا معلوم شود مابهالتفاوت حاصل از قیمت وارداتی دارو با ارز مرجع و فروش آن به قیمت آزاد نصیب چه کسانی شده است.
حمید خویی، رییس انجمن داروسازان کشور درباره قیمت داروهای وارداتی میگوید: ارزی که برای واردات دارو در ماههای گذشته از طرف بانک مرکزی به شرکتهای داروسازی تعلق گرفته است، بسیار کم و اندک بود در واقع بعد از صحبتهای سرپرست جدید وزارت بهداشت هم که اعلام کرد «مشکلی برای تامین ارز دارو نداریم»، تنها چند قلم از داروهای بیماران خاص که بسیار ضروری بود با قیمت ارز مرجع وارد شد.
وی ادامه میدهد: من قاطعانه میگویم صحبتهای رییس بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ارز مرجع برای داروهای وارداتی کذب محض است و اصولا در این چند ماه تخصیص ارز مرجع برای واردات دارو آن هم به این شکل که عدهای از مابهالتفاوت قیمت واردات آن با ارز مرجع و فروش آن به قیمت آزاد سود ببرند اتفاق نیفتاده است.
خویی به این نکته هم اشاره میکند: اگر واقعا ارز مرجع برای واردات دارو تخصیص پیدا کرده است، جناب آقای بهمنی رییس کل بانک مرکزی اعلام کنند که این ارز را به چه کسی دادهاند، ما هم از این موضوع استقبال میکنیم. شیبانی، رییس سازمان غذا و دارو نیز گفته است: کشور در شرایط فعلی برای واردات دارو و واردات مواد اولیه آن به ویژه داروهای تخصصی و داروهای بیماریهای خاص در تنگنا و محدودیت است هر چند ادعا میشود دارو مورد تحریم قرار نگرفته است.
با وجود این اظهارنظرها، ایرج ندیمی، نماینده مردم لاهیجان در مجلس میگوید: به اعتقاد من، صحبتهای رییس کل بانک مرکزی درباره ارز اختصاصی به دارو درست است و ارز مرجع برای واردات دارو تامین شده اما از آنجا که در کشور ما با دارو مثل کالای تجاری رفتار میشود، نه کالایی که با سلامت و جان مردم در ارتباط است، در آشفتهبازار فعلی هر نهادی که بتواند به بهانه گران شدن ارز از فروش دارو با قیمت بالا استفاده اقتصادی میکند.
وی ادامه میدهد: «فکر میکنم افرادی که در این میان نوعی از مابهالتفاوت قیمت داروی وارداتی با ارز مرجع و قیمت آزاد آن سود میبرند، مافیای واردات دارو هستند که فروشندگان آن را به خوبی میتوان در ناصرخسرو دید.
به نظر میرسد وقتی یک فرد به نام جمشید بسمالله میتوانست نوسانات قیمت ارز را در جامعه رقم بزند دلالان یک راسته از خیابان هم میتوانند آتش اختلافات مسوولان را آنقدر بالا ببرند که به عزل وزیری و زیر سوال قرار گرفتن رییس بانک مرکزی بینجامد؛ اختلافاتی که به نظر میرسید با برکناری دستجردی باید به پایان رسیده باشد.
بانک مرکزی با رفتن وزیر مدعی شد ما همیشه به طور مرتب ارز لازم را برای واردات دارو تزریق میکردهایم و در حال حاضر هیچ مشکلی برای ارز دارو نداریم و حتی وزارت بهداشت هم در خصوص نیاز دارویی کشور نیز مشکلی ندارد!
حالا بهمنی باید هم به شکایت مدیران بانکها پاسخ بدهد و هم البته اگر جامعه دارویی و نمایندگان مجلس به طور جدی پیگیر شوند ادعاهای خود را در خصوص موضوع دارو تبیین کند و حتی گروهی که از آن یاد میکند را معرفی کند.
قول و قرار استانداری با شاکیان طرح جدایی ری از تهران
دیوان عدالت اداری اعلام کرد که پرونده شکایت سه نفر از اعضای شورای شهر در مورد جدایی ری از تهران مختومه شده است ولی یکی از شاکیان پرونده میگوید این اقدام بر اساس یک قول و قرار انجام شده است.
به گزارش مهر، مردادماه سالجاری بود که حکم استاندار تهران به محمدرضا محمودی، معاون هماهنگی و امور عمران استانداری برای اجرای طرح جدایی ری از تهران همه را غافلگیر کرد اما مخالفان طرح جدایی ری از تهران معتقد بودند جدایی ری از تهران به ضرر ری است ولی استانداری تهران در پاسخ به مخالفان مدعی بود که اگر ری از تهران جدا شود پول کلانی به سمت این شهر سرازیر شده و درآمدهای ری دیگر در تهران هزینه نمیشود. پاسخ مخالفان به استانداری با ارایه اسناد و مدارک همراه بود. شهرداری تهران اعلام کرد که شهرری بیش از درآمدی که دارد برایش هزینه شده است.
گفتوگوها و مناظرههای رسانهای و تلویزیونی ادامه داشت تا اینکه خبر انتصاب شهردار جدید ری مخالفان این طرح را شوکه کرد.
بعد از اعلام این خبر در کمتر از 24 ساعت حسین علیقلیزاده با حکم استاندار تهران به عنوان شهردار ری منصوب شد و قرار شد معارفه شود هرچند این اقدام با واکنش تند اعضای شورای شهر همراه بود ولی اقدام مرتضی طلایی، علیرضا دبیر و حسن بیادی از اعضای شورای شهر موجب شد تا شهردار جدید ری پایش به امالبلاد نرسد و گندم ری را میل نکند. شکایت و پیگیری آن از سوی شاکیان و دفاع استانداری در دیوان ادامه داشت تا اینکه اول بهمنماه سالجاری در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس دو فوریت طرح الحاق دو تبصره به ماده «11» قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری که بر اساس آن جدایی ری از تهران ممنوع میشود را مطرح کرده و به رای گذاشتند که ابتدا دوفوریت این طرح رای نیاورد و بعد یک فوریت آن به رای گذاشته شد که با 144 رای موافق، 46 رای مخالف و 14 رای ممتنع از 227 رای، یک فوریت این طرح تصویب شد.
حالا پس از تصویب مجلس دیوان عدالت اداری اعلام کرده که انگار پرونده شکایت اعضای شورای شهر از استانداری فعلا مسکوت مانده و مختومه شده است. مرضی طلایی، عضو شورای شهر و یکی از شاکیان این پرونده در گفتوگو با مهر میگوید: پرونده مختومه نشده است. قرار شد ما فعلا بر شکایت پافشاری نکنیم و استانداری هم اقدامی برای جدایی ری از تهران و انتصاب شهردار نکند. اگر استانداری بخواهد دوباره بر مواضع خود پافشاری کند قطعا دوباره موضوع شکایت مطرح شده و پرونده به جریان میافتد.
مشکلات غده پروستات؛ بیماری شایع مردانه
از پیشگیری تا درمان با گیاهان دارویییکی از مهمترین بیماریهایی که در سنین بین 50 تا 60 سالگی دست به گریبان آقایان میشود، مشکلات پروستات است که اگر مراقبت و پیشگیریهای لازم انجام نشود منجر به سرطان خواهد شد. ما در این مطلب شما را با درمانهای گیاهی و مکانیسم اثر این بیماری آشنا میکنیم. گرچه گیاهان دارویی درمان دارویی طولانیمدت طبی نیست اما درمان ملایم و مناسبی برای بیماریهای خفیف اعم از عفونتهای کوتاهمدت یا بیماریهای مزمن است.
پروستات غدهای است که در زیر مثانه قرار داشته و مجرای دفع ادرار را دربر گرفته است. این غده به اندازه یک گردو بوده و از طریق ترشح مایعی، تغذیه اسپرم را برعهده دارد. اگر این غده به دلیلی بزرگ و متورم شود باعث التهاب و سرطان پروستات که دومین سرطان کشنده بعد از ریه در آقایان است، میشود. رشد غیرقابل کنترل سلولهای پروستات باعث علایمی مانند تکرر ادرار به ویژه در شب، احساس درد و سوزش هنگام خروج ادرار، مقطع بودن ادرار و احساس درد در قسمت پایین کمر و لگن خاصره میشود.
همانطور که میدانیم درمانهای شیمیایی زیادی برای درمان این بیماری وجود دارد. حتی در مواردی از جراحی برای برطرف کردن این مشکل استفاده میکنند. اما درمانهای گیاهی و کمخطرتری هم برای مقابله و پیشگیری از این بیماری خصوصا در مراحل اولیه آن وجود دارد. درمانهای گیاهی میتواند از رشد و پیشرفت این بیماری تا حدود 50 درصد جلوگیری کند. گیاهانی که نقش موثری در درمان این بیماری دارند شامل گزنه، تخم کدو، سیاهدانه، بابونه و میوه آلو است خصوصا بابونه شیرازی به دلیل اثر ضدعفونیکنندگی، ضدالتهابی و ضداسپاسمی که روی عضلات مجاری ادراری ایفا میکند. علاوه بر بابونه، مواد موثر موجود در ریشه و برگ گزنه در متابولیسم تستسترون مداخله کرده و قدرت پیوند گلبولین به تستسترون را کاهش میدهد. در نتیجه انتقال این هرمون را به پروستات کاهش داده و از رشد و تورم این سلولها جلوگیری میکند.
همچنین طبق آخرین پژوهشها، نوشیدن قهوه خطر سرطان پروستات را حدودا تا 20 درصد کاهش میدهد به طوری که افرادی که هر روز یک تا سه فنجان در روز قهوه مصرف میکنند، خطر بروز پروستات در آنها تا 30 درصد کاهش مییابد.
علاوه بر گیاهان اشاره شده، گیاهان دیگری مانند نخل آفریقایی و نیز گیاهانی از خانواده کاج و صنوبر به دلیل خاصیت ضدتستسترون و مهارکنندگی و همچنین خاصیت ضدالتهابی و ضدهرمون رشد، نقش اساسی برای درمان این بیماری ایفا میکند. البته لازم به یادآوری است که گیاهان دارویی برای درمان بیماریها خصوصا سرطان، درمان قطعی محسوب نمیشوند و بیشتر نقش پیشگیریکنندگی دارند. مواد غذایی که باعث پیشگیری از این بیماری میشود شامل:
1- فیبرها و پروتئینهای گیاهی نظیر سویا آن هم به دلیل داشتن ایزوفلاونی به نام genistein
2- مصرف سبزیجات مانند انواع کلمها به دلیل داشتن ترکیباتی نظیر ایندول- کربونیل، گلوکاریک اسید و سولفورافات
3- مصرف ماهی به دلیل داشتن اسیر چرب امگا 3 که مانع رشد سلولهای سرطانی میشود.
در حال حاضر در داروخانهها داروهای مختلفی برای درمان و پیشگیری از این بیماری وجود دارد که شامل انواع قرصها و قطرههای گیاهی مثل پروستاتان میباشد. این قطره در موارد التهاب حاد و مزمن پروستات، برطرفکننده علایم ناشی از بزرگ شدن پروستات مانند تکرر، سوزش و همچنین درد هنگام دفع ادرار است. اجزای تشکیلدهنده این قطره شامل شش میلیگرم تخم کدو، 9 میلی لیتر ریشه و برگ گزنه، شش میلیلیتر گل بابونه، شش میلی لیتر میوه خارخاسک و سه میلی لیتر میوه آنیسون است. این فرآورده با خاصیت مهارکنندگی آنزیم آلفادوکتاز غلظت این ماده را کاهش داده و در نتیجه رشد غده پروستات را متوقف میکند و موجب تسهیل جریان ادرار و بهبود حال بیمار میشود. از این قطره میتوانید روزی سه بار و هر بار 30 تا 40 قطره در یک فنجان آب سرد با کمی قند بعد از غذا به مدت 6 تا 12 ماه میل کنید.
* کارشناس گیاهان دارویی
افزایش هزینه تمام شده دارو، واقعیت است نه رانت
دکتر پیام دیندوست*- پاسخ به این ابهام که آیا ذاتا امکان سوءاستفاده از «مابهالتفاوت بهای واردات دارو با ارز مرجع و فروش آن با قیمت آزاد» در نظام بسته و تحت کنترل تولید، واردات، توزیع و فروش دارو وجود دارد یا نه و آیا این افزایش قیمت دارو که امروز بر بیماران تحمیل شده ناشی از سودجویی اعضای زنجیره تامین دارو است یا ریشه در وضعیت کلان اقتصادی کشور و افزایش غیرقابل انکار هزینه تمام شده دارو دارد، مرا بر آن داشت که به عنوان عضوی از نظام دارویی و به منظور جلوگیری از خدشهدار شدن فضای همکاری بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت که اخیرا در حال ترمیم است، توجه دستاندرکاران اقتصادی و نظام سلامت را به چند نکته مهم جلب و قضاوت را به اهل منطق بسپارم. 1- به اذعان متولیان دارویی وزارت بهداشت حدود 96 درصد داروهای مصرفی، تولید داخل هستند اما درست است که کارخانههای داخلی، ماده موثره داروهای تولیدی را کماکان با ارز مرجع تامین میکنند اما این کارخانجات موارد دیگر تولید مانند مواد بستهبندی و مواد جانبی را با ارزهای دیگر و اغلب ارز آزاد تامین میکنند بنابراین هزینه تمام شده اکثر داروهای تولید داخل 10 تا 40 درصد افزایش پیدا کرده است. 2- هزینه واردات دارو به علت افزایش هزینههای بانکی به خصوص هزینه حواله پول از آسیا توسط مجاری مختلف به کشورهای اروپایی به علت تحریمهای ناجوانمردانه بانکی حدود 8 تا10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته که مستقیما بر قیمت تمام شده دارو اثرگذار است. 3- تعدادی از داروها که در لیست داروهای رسمی ایران ثبت نشدهاند، واردات آنها به صورت تکنسخهای انجام میشود. امروزه این گروه از داروها که اتفاقا داروهای گرانقیمتی هستند از اولویت وزارت بهداشت خارج و با ارز آزاد و البته به صورت محدود وارد میشوند. توجه داشته باشید که دولت قانونا تعهدی در قبال این داروها ندارد ولی اگر پزشکی برای بیمارش نسخه کند، قابلیت تامین آن با ارز آزاد پیشبینی شده است. 4- بخشی از محصولات که اصطلاحا مردم آنها را دارو مینامند در واقع از نظر علمی و کارشناسی در گروه داروها دستهبندی نمیشوند. به عنوان نمونه مکملهای غذایی که معمولا به گروه ویتامینها اطلاق میشود و ممکن است نسخه هم شوند، در اولویتبندیهای ارزی از شمول ارز مرجع خارج و با ارزهای دیگر وارد میشود. طبیعی است که قیمت این محصولات با بالا رفتن نرخ آزاد، افزایش پیدا کرده است!
5- داروهای وارداتی با منشای گیاهی، اخیرا از شمول استفاده از ارز مرجع خارج و با ارزهای دیگر وارد میشوند. قیمت این گروه از داروها هم ناچارا زیاد شده است.
6- در مواردی که داروی تولید داخل به هر دلیل دچار کمبود میشود وزارت بهداشت چارهای ندارد بجز آنکه اجازه دهد مشابه آن وارد کشور شود. طبیعی است در این صورت داروی وارداتی با وجود استفاده از ارز مرجع گرانتر از مشابه تولید داخل است. 7- در مواردی که نوع خاصی از داروی وارداتی به هر دلیلی دچار کمبود میشود وزارت بهداشت از طریق شرکتهای فوریتی عین همان دارو را از فروشندگان دیگر یا داروی مشابه را از سازندگان دیگر تهیه و وارد میکند. در مواردی قیمت خرید این داروها گرانتر از قیمت خرید در شرایط عادی است بنابراین با وجود استفاده از ارز مرجع این داروها گرانتر از سابق به دست بیماران میرسد. 8- گروه آخر داروهایی هستند که قبلا با حقوق و سود گمرکی چهار درصد وارد میشدند اما اخیرا به علت آنکه مشابه تولید داخل آنها وارد بازار شده است، در جهت حمایت از تولید داخل 65 درصد تعرفه در زمان ترخیص به گمرک پرداخت میشود که عین این رقم به قیمت مصرفکننده اضافه میشود!در مجموع باید اذعان کنیم همانطور که ملاحظه میکنید افزایش قیمت دارو در ماههای اخیر با وجود ثابت ماندن نرخ ارز مرجع، دلایل مختلفی داشته و اصولا به علت نظام بسته و تعریف شده، تولید، واردات، توزیع و قیمتگذاری دارو که به منظور حمایت حداکثری از بیماران کاملا تحت نظارت وزارت بهداشت است، امکان ایجاد فضا برای سودجویی از مابهالتفاوت ارز مرجع و ارز آزاد و گرانفروشی وجود ندارد. سخن پایانی آنکه انتظار غلطی است که قیمت دارو را فقط بر اساس نرخ ارز بررسی و واکاوی کنیم. نظام دارو بخشی از نظام کلان اقتصادی است و بخواهیم یا نخواهیم از آن تاثیر میگیرد. بهترین راه حل برای حمایت از بیماران، تقویت اقتصادی و ساختاری نظام بیمه سلامت و کاهش اثرات افزایش قیمت دارو بر بیماران از طریق جبران هزینههای درمانی توسط بیمههاست.
*کارشناس امور دارو و بیمه
تعطیلی مدارس ؛ ۲۸ اسفند تا ۱۴ فروردین
رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه مدارس کشور تا ۲۸ اسفند ۹۱ دایر است، گفت که مدارس ۱۴ فروردین ۹۲ دایر است.
علی فرهادی، رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش در گفتوگو با فارس اظهار داشت: مدارس کشور تا 28 اسفندماه سالجاری دایر است و هیچ برنامهای برای تعطیلی مدارس نداریم.
وی در خصوص وضعیت مدارس در روز 14 فروردین 92 که بین روز سهشنبه 13 فروردین (تعطیلی رسمی) و 15 فروردین (مدارس کشور پنجشنبهها تعطیل است)، قرار دارد، گفت: پس از 13 فروردین، مدارس دایر خواهد بود و روز 14 فروردین هیچ مدرسهای تعطیل نیست. فرهادی ادامه داد: در صورتی که تصمیمی مبنی بر تعطیلی مدارس در روز 14 فروردین گرفته شود از طریق رسانههای جمعی اطلاعرسانی خواهد شد اما در حال حاضر هیچ برنامهای برای تعطیلی مدارس در روزهای یاد شده نداریم.
کاروان اعزامی راهیان نور با حضور 450 نفر از خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران محلات 26 گانه شمال تهران با بدرقه مدیران شهری و شهروندان راهی سرزمین نور شد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 7 از برپایی ایستگاههای سیار شهروندی در سطح محلات 19 گانه این منطقه از روز 15 تا 28 اسفندماه سالجاری به مناسبت نوروز خبر داد.
رونمایی از پورتال ملی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان از رونمایی پورتال ملی آیندهسازان این تشکل دانشآموزی به آدرس WWW. ayandehsazan. ir خبر داد.
از جمله امکانات پورتال ملی آیندهسازان، ارتباط مستقیم با مدیران و مسوولان تشکیلاتی، کتابخانه مجازی، فروشگاه مجازی، کلاس مجازی، اتاق گفتوگوی مجازی، پخش زنده مراسمات، جشنوارههای آنلاین، پرسش و پاسخ و وبلاگ مدیران و صفحات اختصاصی ویژه تمامی اعضای اتحادیه همان مدرسه است.
ریزش ساختمان قدیمی بر سر کارگر افغان
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش آوار یک ساختمان قدیمی بر سر کارگری خبر داد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: آتشنشانان پس از حضور در محل متوجه شدند کارگران مشغول تخریب یک ساختمان سه طبقه فرسوده بودند که پس از تخریب طبقه سوم این ساختمان دیواره و بخشهایی از سقف طبقه دوم ساختمان به طور ناگهانی ریزش کرد و کارگری 22 ساله که تبعه کشور افغانستان بود نیز در آوار محبوس شد. ملکی با اشاره به عملیات آتشنشانان برای خروج این جوان از زیر آوار گفت: آتشنشانان این جوان را که وضعیتش وخیم بود زنده از زیر آوار خارج کرده و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
مرگ پیرزن در آتشسوزی اتاق خوابش
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از مرگ یک پیرزن در پی آتشسوزی در منزل شخصیاش خبر داد. سیدجلال ملکی در گفتوگو با ایسنا در تشریح جزییات این حادثه گفت: وقوع حادثه آتشسوزی در یک واحد مسکونی در ساعت 17:59 بعد از ظهر روز سهشنبه به سامانه 125 اطلاع داده شد.ملکی با بیان اینکه همسر این پیرزن پس از حضور در منزل متوجه حادثه شده و آن را به عوامل آتشنشانی خبر داده است، گفت: آتشنشانان پس از اطلاع از محبوس شدن این پیرزن در اتاق خواب خانهاش عملیات خود برای نجات وی را آغاز کردند. عوامل اورژانس پس از بررسی علایم حیاتی مرگ این پیرزن را به علت دودزدگی و استنشاق گازهای سمی تایید کردند.