گفتوگو با رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای کشور : فقط یک درصد رد صلاحیت شدهاند
مریم بابایی- امروز آخرین مهلت هیات اجرایی برای اعلام رد یا تایید صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهاست هرچند پیش از این نامههای رد یا تایید صلاحیت بسیاری افراد به دستشان رسیده است که خبرها حاکی از آن بود که طیف گستردهای از افراد با سبقه سیاسی رد صلاحیت شدهاند؛ رد صلاحیتی که هم صدای اعتراض اصلاحطلبان را درآورده بود و هم غیر آنها به ویژه طیف طرفدار رییسجمهور. بعضا نیز قبلا عضو شورای شهر بودهاند. در این باره با جواد کولیوند، رییس هیاتنظارت بر انتخابات شوراهای کل کشور گفتوگویی کردهایم که میخوانید.
گفته میشود طیف وسیعی از اصلاحطلبان در تهران و حتی شهرستانها رد صلاحیت شدهاند؟
طیف وسیعی نیست. از تمام افرادی که داوطلب شدهاند تنها یک درصد رد صلاحیت شدهاند.
یعنی چه تعداد؟
سه هزار نفر ضمن اینکه همه اصلاحطلب نبودهاند طیفهای دیگر هم بودهاند. اتفاقا 65 درصد از این یک درصد! غیرسیاسی بودهاند و مشکلات قضایی دیگری داشتهاند.
بعضی از این افراد در حال حاضر یا قبلا عضو شورا بوده و هستند، چطور و بر چه اساس و معیاری سابقه این افراد بررسی شده است؟
در تمام طول دوره شوراها، حرفها و اقدامات افراد عضو شورا بررسی شده است. فردی که نتوانسته کاری برای شهر و روستایش در جهت بهبود شرایط مردم داشته باشد حتی اگر قبلا هم عضو شورا بوده باشد رد صلاحیت شده است.
اتفاقا برای عضو اصلاحطلب در شرایط حاکم بر دوره سوم این گمان وجود دارد که او نتوانسته است کاری بکند؟
همین است! البته ما معتقدیم شورا جای سیاسیکاری نیست. در شورا باید برای مردم کاری کرد ضمن اینکه مباحث فنی و عمرانی و خدماتی و کلا شهری است.
پس این موضوع نباید فقط دامن سیاسیون را بگیرد، داوطلبان زیادی از حوزه ورزش و هنر هم داوطلب شدهاند که فعالیت و دانش فنی و عمرانی آنها برای حضور در شوراها کافی
به نظر نمیرسد؟
اصلا ورزشکار و هنرمند میخواهد در شورا چه بگوید؟ واقعا یک هنرمند و بازیگر سینما چه کار میتواند بکند؟ البته این نظر شخصی بنده است!
[ گفتنی است ورزشکاران دوره قبل حضور فعالی داشتند و حتی خادم به عنوان یگ گزینه برای شهردار تهران شدن در کنار قالیباف مطرح بود در این دوره هم ورزشکاران سابق در شورای پایتخت فعالانه ظاهر شده بودند. پیش از این کولیوند از حضور هنرمندان و ورزشکاران استقبال کرده و گفته بود در شورا باید همه اقشار حضور داشته باشند.]
شما گفتید کارها و حتی حرفهای اعضای سابق شورا در طول دوره حضورشان در شورا رصد شده است. چه کسی یا کسانی کار هیات اجرایی را رصد میکنند تا آنها با تفسیر به رای امکان حضور افراد را در شورا از آنها سلب نکنند اینکه فرد سیاسیتر یا حتی هنرمندتر از آن است که بتواند برای مردم کاری کند یا نه؟
دستگاه امنیتی. ما به آن اعتماد داریم و ضمنا قوانین. ما با ادله به فرد میگوییم که چرا رد صلاحیت شده است. او هم میتواند کتبا اعتراض کند.
چند روز فرصت دارند اعتراض کنند و آیا این اعتراض نتیجهای هم دارد؟
تا 10 روز پس از دریافت نامه رد یا تایید. ممکن است اعتراضش پذیرفته شود ممکن هم هست نشود.
هیات اجرایی مشخصا چه افرادی هستند و چگونه انتخاب شدهاند که صلاحیت رد و تایید کردن حضور داوطلبان در شوراها را دارند؟
هیاتهای اجرایی در فرمانداری و بخشداری تشکیل میشود و از بین معتمدین مردمی انتخاب میشوند. فرمانداریها آنها را به تایید هیات نظارت میرسانند به این شکل که فرماندار هفت نفر را به طور محرمانه از بین معتمدین مردم انتخاب میکند که به اتفاق فرماندار و رییس آموزشوپرورش هیات اجرایی را تشکیل میدهند. هیات موظف میشود تا استعلام چهارگانهای برای تکتک داوطلبان بگیرد.
استعلامها دقیقا از چه ارگانهایی است؟
از نیروی انتظامی، قوهقضاییه، ثبت احوال و اداره اطلاعات. هیاتهای اجرایی با توجه به استعلام اخذ شده و مدارک موجود در پرونده به طور شکلی پرونده داوطلبان را بررسی میکنند، برخی از اینها ممکن است مدارکشان کامل نباشد یا به موقع استعفا نکرده باشند یا حق شرکت ندارند همه اینها سیاسی نبوده است. عدم تاییدهای هیات اجرایی به معنای عدم تایید است نه به منزله عدم صلاحیت. صلاحیت فقط در ید هیاتهای نظارت است یعنی حتی آنها که در هیات اجرایی تایید شدهاند باید پروندهشان به هیات نظارت بیاید و تایید شوند.
ردشدگان هیات اجرایی میتوانند اعتراض کنند؟
پرونده آنها به هیات نظارت استان میآید و آنجا بعد از بررسی مجدد از سوی هیات نظارت رد یا تایید میشوند. احقاق حقوق نامزدها حتی بعد از هیات عالی استانها نیز وجود دارد. آنها میتوانند حتی به این هیات شکایتکننده هیات مرکزی نیز پرونده آنها را بررسی میکند که در این مرحله رد نهایی یا تایید نهایی خواهند شد.
ملاک دستگاه امنیتی که به گفته شما چهار سال فعالیت اعضای شورا را رصد میکند، چیست؟
مهمترین آنها موضعگیری افراد نسبت به نظام با بررسی رفتار و کردار و گفتارشان است.
آیا اطمینانی هست که نشان دهد در بررسی رفتار و گفتار افراد برای آنکه له یا علیه نظام باشد تفسیر به رای نشده است؟
ما به دستگاه امنیتی اعتماد داریم. ملاکها مشخص است و هر علت رد صلاحیتی براساس بندهای قانونی اعلام میشود و ما میپذیریم. در استعلام دستگاه امنیتی بحث حکومتی میشود بحث فردی نیست اما با این حال اعتراض به رای صادره از این بخش هم رسیدگی میشود و حتی موضوع از هیات نظارت استان به هیات نظارت مرکزی هم قابل ارجاع و بررسی است.
اگر نگاهی به برگزاری سه دوره قبل شوراها بیندازیم میبینیم که مدام گفته میشود دوره اول سیاسیترین دوره شوراها بوده است. طی دو دوره اخیر به ویژه دوره سوم خیلی تلاش شد که از آن فضا دور شوند اما به نظر میرسد مثل یک چرخه فضا دارد به سمت سیاسی شدن شورا پیش میرود.
ما داریم انتخابات دورهای از شوراها را برگزار میکنیم که همزمان شده است با انتخابات ریاست جمهوری نهم و دهم آن تمام شده است. این دو دوره ریاست جمهوری دوره خاصی بوده است. در دوره نخست ریاستجمهوری، احمدینژاد شعارهای اول انقلاب را مجددا تکرار کرد. عدالت محوری مطرح شد و نوعی برگشت به شعارهای اصلی انقلاب بود اما در دوره دوم افرادی در دولت پیدا شدند که گروهی انحرافی بودند و فضای کشور را داشتند میگرفتند که سرانجام هم با حکم حکومتی آن فرد کنار رفت. الان حساسیت داستان جدایی دولت رییسجمهور فعلی از دولت یازدهم یک مقدار بالا رفته و انتخابات شوراها تحت تاثیر این جو قرار گرفته است وگرنه شوراها روند عادی خود را طی میکند زیرا همینطور که از طیف اصلاحطلبان رد صلاحیت شدهاند از طیف دولت نیز رد صلاحیت شدهاند. از مستقلین و حتی فرماندهان زمان جنگ هم رد صلاحیت شده است. اصلا نگاه نگاه سیاسی نیست.
خیلی تلاش میشود که فشار نگاه سیاسی از روی انتخابات شوراها برداشته شود اما واقعیت این است که به گفته خودتان این همزمانی خودش به سیاسی شدن فضای انتخابات شوراها دامن زده و اتفاقا رد و تایید صلاحیتها در این شرایط معنادار شده و اتفاقا هر طیفی تلاش میکند حتما در شورای بعدی سهمی پیدا کند.
عقیده خود من این است که ما باید تحمل خودمان را بالا ببریم. باید بتوانیم در یک فضای انتقاداتی به نظرات مختلف گوش دهیم. همانطور که در علوم اتفاق میافتد. علوم از اختلافها و تفاوتها شکل میگیرد، قرار نیست همه مثل هم فکر کنیم. با این همه من فکر میکنم ما خودمان داریم به این داستان سیاسی شدن یا نشدن شوراها دامن میزنیم. یک درصد در کل کشور رد صلاحیت شدهاند که صحت و سلامت روند رسیدگی به پروندهها را نشان میدهد.
آیا بررسیهای کندی که در مجلس بر قانون شوراها صورت گرفت اثری بر روند کنونی انتخابات این دوره شوراها گذاشته است؟
روند کلی کار مثل دورههای قبلی است با این همه بر تعداد اعضا در شوراها اثر گذاشته است به عنوان مثال در تهران از 15 نفر به 31 نفر افزایش یافته است که با توجه به جمعیت شهرها و روستاها این نسبت اعضا تغییر میکند همچنین قرار شد تعداد نمایندگان و ناظرانی که اعضای سابق و فعلی شوراها در زمان انتخابات به مراکز رایگیری میفرستند به شکل توافقی بین فرد، هیات اجرایی و هیات نظارت باشد تا از تجمع و ازدحام افراد ناظر کاسته شود. انتخابات ری نیز قرار بود با تهران انجام شود اما ابلاغ قانون از سوی دولت دیر صورت گرفت که به هر حال تا فرصت باقی بود در روند ثبتنامها مشکل جدی ایجاد نکرد.
عدم حضور در انتخابات ریاستجمهوری چمران: نگران شوراها بودم، نیامدم
رییس شورایعالی استانها در خصوص عدم ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری گفت که نگران شوراها بودم، نیامدم، فکر کردم شورا باید
چه کار کند.
به گزارش ایسنا، مهدی چمران در نشست خبری هفدهمین اجلاس سراسری روسای شوراهای اسلامی استانهای کشور که در شهرداری ساری برگزار شد در خصوص عدم ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری گفت: این موضوع بحث مفصلی است. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه منتخب ریاست جمهوری شما کیست، افزود: هنوز نتیجه تایید صلاحیتها اعلام نشده است. از منتخب اصولگرایان حمایت میکنم که حتما باید یک نفر باشد. وی درباره بودجه شورای عالی استانها نیز گفت: بودجه شورا مصوب مجلس شورای اسلامی است و روش تخصیص و مصرف آن نیز در بودجه مشخص شده است. چمران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا بودجه شورای عالی استانها به میل و تصمیم شخصی شما مصرف میشود، گفت: آنهایی که میگویند به میل خودم بودجه را مصرف میکنم، بیاطلاع هستند. رییس شورای عالی استانها در خصوص تاثیر شورا بر حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی بیان کرد حماسه سیاسی فقط در داخل کشور نیست بلکه در سطح منطقه نیز تاثیرگذار است. چمران تصریح کرد: توصیه ما این است مردم به افراد سالم، توانمند و صالح رای دهند و افرادی که برای خدمتگزاری میآیند نه به خاطر شهرت و مسایل دیگر وارد صحنه انتخابات میشوند.
نقل و انتقال فرهنگیان به تهران ممنوع
مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزشوپرورش با اعلام شرایط و ضوابط و مهلت درخواست نقل و انتقال فرهنگیان گفت که نقل و انتقال فرهنگیان به آموزشوپرورش تهران ممنوع است.
جعفر بابایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برابر شیوهنامه تعیین شرایط و ضوابط نقل و انتقال نیروهای رسمی و پیمانی شاغل در واحدهای آموزشی متقاضی انتقال درون و برون استان بجز متعهدین خدمت به منطقه مبدا (مشمولان قانون متعهدین خدمت مصوبه سال 69 مجلس شورای اسلامی و مستخدمین از محل سهمیه بومی و بر اساس بخشنامه صادره از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور) با رعایت عدم نیاز مبدا و نیاز مقصد به اداره کل آموزشوپرورش استانها تفویض شده است.
وی گفت: برابر شیوهنامهای که در 18 اردیبهشتماه جاری صادر شده است، مجوز تبدیل انتقال موقت سال گذشته متقاضیان به دائم در صورت ارایه درخواست متقاضی به مبدا خدمتی (غیر از متعهدین خدمت و همچنین فرهنگیانی که انتقال آنان جهت ادامه تحصیل خود یا همسر بوده است) صادر شده است.
گلابگیری در بلندترین نقطه پایتخت
جامعه- آیین گلابگیری و نیایش گلمحمدی به منظور آشنایی شهروندان و گردشگران تهرانی با این سنت دیرینه در برج میلاد تهران به عنوان یکی از اماکن جدید گردشگری پایتخت برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی برج میلاد تهران، مراسم گلابگیری و نیایش گلمحمدی از امروز 28 اردیبهشتماه تا هشتم خردادماه در برج میلاد برگزار میشود تا شهروندان و گردشگران بهتر بتوانند با این آیین و سنت قدیمی آشنا شوند.
فروش گیاه خشک، گلبرگهای تازه گلمحمدی، گلاب و دیگر عرقیجات و همچنین ایجاد غرفههای ویژه سوغات کاشان و دیگر شهرهای کشور، صنایع دستی و مشاغل قدیمی ایرانیان مانند عطاری و مسگری از دیگر بخشهای جشنواره گلابگیری برج میلاد تهران است.
برج میلاد تهران برای سومین سال پیاپی است که آیین گلابگیری کاشان را برگزار کرده و در هر سال گردشگران بسیاری برای بازدید از این آیین و خرید گلاب به برج میلاد تهران میآیند.
گلابگیری از سنتهای قدیم اهالی قمصر و کاشان است به شمار میآید از همین رو امسال همزمان با مراسم گلابگیری در شهر قمصر کاشان، مراسم گلابگیری در پای برج میلاد نیز با حضور شهروندان تهرانی انجام میشود.
هر ساله ایرانگردان و مسافران زیادی برای تماشای گلابگیری سنتی اهالی قمصر به این شهرستان واقع در نزدیکی کاشان میروند. علاقهمندان برای حضور در این مراسم میتوانند با شماره 8585 تماس بگیرند.
دعوت از دانشگاهیان جهت تولید محتوای کتب دانشگاه پیامنور
رییس دانشگاه پیام نور از تمامی اساتید و دانشجویان علاقهمند خواستار شد که در راستای تولید محتوا با دانشگاه پیام نور همکاری کنند.
دکتر حسن زیاری در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه دانشگاه پیام نور در حال حاضر دارای حدود چهار تا پنج هزار عنوان درسی است، گفت: از این میزان بیش از هزار عنوان مربوط به دانشگاه پیام نور است اما دانشگاه درصدد است که تعداد محتواهای تولیدی دانشگاه را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: طی یک برنامه پنج ساله درصددیم که علاوه بر بهروزرسانی محتوای کتب درسی در جهت افزایش تولید محتوا نیز گام برداریم.
زیاری همچنین با اشاره به برگزاری آزمونهای پایان ترم دانشگاه پیام نور به شیوه بدون کاغذ اظهار کرد: ترم گذشته این شیوه مورد استقبال قرار گرفت و این ترم آزمونهای بدون کاغذ به واحدها و مراکز بیشتری توسعه مییابد.
رییس دانشگاه پیام نور همچنین با اشاره به 60 رشته دکترای دانشگاه پیام نور نیز گفت: بر این اساس در هر رشته حداکثر پنج دانشجوی دکترا پذیرش خواهیم داشت.
آتشنشان فداکار تهرانی کجا دچار حادثه شد؟
روز سهشنبه یک آتشنشان تهرانی به هویت «امید عباسی» حین انجام ماموریت دچار سوختگی و دودزدگی شدید شده بود که چهارشنبه مرگ مغزی وی تایید شد.
به گزارش ایسنا، امید عباسی، فرمانده 35 ساله ایستگاه 68 سازمان آتشنشانی هنگامی که برای اطفای حریق در طبقه آخر یک ساختمان 10 طبقه مسکونی به محل حادثه واقع در شهرک شهید باقری رفته بود به علت سوختگی شدید و دودزدگی دچار مصدومیت شدید گردید و به بیمارستان پیامبران منتقل شد.
عباسی که در سال 79 به استخدام آتشنشانی پایتخت درآمده بود، پیش از اینکه دچار حادثه شود به همراه همکارانش جان دختربچهای 9 ساله را از مرگ حتمی نجات داد و وی را به فضایی امن منتقل کرد.
این آتشنشان فداکار همچنین پیش از این کارت اهدای عضو دریافت و آمادگی خود برای اهدای اعضای بدنش در صورت مرگ مغزی را اعلام کرده بود که بدن وی پنجشنبه برای انجام معاینات پزشکی به بیمارستان مسیحدانشوری منتقل شد.
دی ماه سالگذشته نیز یکی از آتشنشانان ایستگاه 81 آتشنشانی تهران به هویت جواد محمدی هنگام انجام ماموریت با خودرو سنگین تصادف کرد و جان خود را از دست داد که برخی از اعضای بدن وی نیز به بیماران نیازمند اهدا شد.
ریزشآوار در خیابان جیحون 3 قربانی گرفت
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ریزش مرگبار یک ساختمان مسکونی بر سر سه نفر خبر داد.
سیدجلال ملکی در تشریح جزییات این حادثه گفت: آتشنشان در ساعت 00:21 بامداد روز پنجشنبه از وقوع یک مورد حادثه ریزش آوار در خیابان جیحون کوچه ابراهیم مطلع شدند.
وی با اشاره به اعزام آتشنشانان ایستگاه 8 و گروه نجات 3 به محل حادثه که یک منزل مسکونی دو طبقه در حال تخریب بود، گفت: در این ساعت کارگران مشغول تخریب ساختمان نبودند اما جمع شدن نخالهها و ضایعات ساختمانی در سقف طبقه اول این ساختمان قدیمی 200 متری، سبب تخریب ناگهانی آن شد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه گزارشات اولیه حاکی از محبوس شدن سه نفر در زیر خروارها خاک بود به ایسنا گفت: آتشنشانان اقدامات خود در این محل را آغاز کردند و مشغول آواربرداری شدند که پس از مدتی سه نفر از جمله یک کارگر افغان و دو مرد ایرانی را از زیر آوار خارج کردند و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
تکنسینهای اورژانس پس از بررسی علایم حیاتی این سه نفر، مرگ آنان را تایید و اعلام کردند.
رییس سازمان میراث فرهنگی درباره جشن فردوسی: سیاهیلشگر دعوت نکردیم
جامعه- جشن بزرگداشت فردوسی و ردیفهای موسیقی سنتی در حال روز چهارشنبه برگزار شد که با انتقاد رسانهای بسیاری مواجه بود اما علما و مسوولان مثل جشن قبلی با آن برخورد نکردند. احمدینژاد، رییسجمهور نیز در واپسین دقایق از حضور در این جشن خودداری کرد. گفته شد این جشن نیز از استقبال چندانی برخوردار نبود. در مراسم مربوط به ثبت ردیفهای سنتی موسیقی پاپ پخش شده است. ملکزاده، رییس سازمان میراث فرهنگی به این اخبار واکنش تندی نشان داده است.
وی در پاسخ به اینکه هزینه برگزاری جشنهای این سازمان به خصوص دو جشن اخیری که در استادیوم آزادی برگزار شد، چقدر بوده است، گفت: شما بگویید این جشنها چقدر هزینه دربرداشته است. بدانید که این جشنها را با همکاری بخشخصوصی برگزار کردهایم. محمد شریف ملکزاده در جمع خبرنگارانی که خواستار پاسخگویی وی به ابهامزدایی درباره برگزاری هزینه جشنهای متعدد این سازمان در استادیوم آزادی شدند، پاسخ داد: دنبال این موضوع نباشید که هزینه این برنامهها چقدر بوده است چون ما به دنبال این هستیم که برنامههایی را برای پاسداشت بزرگان اهل فرهنگ برگزار کنیم و شما مطمئن باشید که در برگزاری این جشنها بخشخصوصی و حوزههای هنری تا 90 درصد همکاری کردهاند. وی در حالی که گفته شد استادیوم 12 هزار نفری هم پر نشده بود و جشنهایی که این دولت میگیرد با استقبال مردمی مواجه نیست از حضور مردم به عنوان سیاهیلشگر یاد کرد و گفت: در این مراسمها از جمله برنامه بزرگداشت فردوسی از سیاهیلشگر دعوت نکردهایم چون اگر میخواستیم سیاهیلشگر آورده و سالن را پر کنیم سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به تنهایی 10 هزار نیرو دارد که میشد با آنها سالن را پر کرد اما میخواستیم این مراسم با حضور هنرمندان، فرهیختگان و پژوهشگران و صاحبان اندیشه باشد. معاون رییسجمهور گفت: سازمان میراث فرهنگی در هیچ زمینهای کمکاری نمیکند و در این موضوع نیز تا زمانی که در سازمان میراث فرهنگی باشیم بزرگداشتهای مختلفی را برای بزرگان فرهنگ و میراث فرهنگی برگزار میکنیم.
تخصیص ارز مبادلهای به دارو آغاز شد
سرپرست دفترکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که تخصیص ارز مبادلهای به دارو چند روزی است آغاز شده است، گفت: به این ترتیب بخشی از داروهای حیاتی که پیش از این دچار کمبود شده بودند به تازگی وارد کشور شدهاند.
دکتر مهدی سلیمانجاهی در گفتوگو با ایسنا افزود: اگر تخصیص ارز مبادلهای به همین صورت ادامه پیدا کند و شرکتهای دارویی نقدینگی لازم را داشته باشند، کمبودهای دارویی به تدریج برطرف خواهد شد. به گفته این مقام مسوول در وزارت بهداشت، مهمترین مشکل وزارت بهداشت برای تامین دارو، تامین «ارز» مورد نیاز است.
وی درباره تعیین تکلیف داروهای در گمرک مانده نیز گفت: مردم نگران نباشند، تاریخ مصرف داروهای در گمرک مانده نمیگذرد و این داروها به تدریج ترخیص میشوند.