سلامتی مهمترین مساله شهروندان؛ نامزدهای محیط زیستی شورای شهر تهران ائتلاف کردند
جامعه- باز هم ائتلافی برای حضور در شورا اعلام موجودیت کرد آن هم در حالی که چند نفر از اعضای آن در آخرین روز از مهلت اعلام شده از سوی هیاتهای مرکزی نظارت هنوز نمیدانستند نتیجه اعتراض آنها چه است و آیا آنها تایید صلاحیت شدهاند یا خیر؟ حجت و خورسندنیا از جمله رد صلاحیتشدگان مرحله اول بودهاند که منتظر رای نهایی بودند. معرفی ائتلاف زیستمحیطی با برنامهای متنوع و پربار در حالی آغاز شد که در ابتدا عملکرد شهرداری در این حوزه به نمایش درآمده بود اما معرفی نامزدها نشان داد که از هر جناحی در آن حضور دارند.
سیدهادی هاشمی در نشست هماندیشی تبیین انتظارات سازمانهای مردمنهاد شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت انتخاب شدن به عنوان عضو شورای شهر تهران برای ارتقای جایگاه محیطزیست در شهرداری تهران از ستاد به معاونت تلاش خواهد کرد، افزود: مهمترین مساله کشور ما سلامتی شهروندان است و اگر هوای سالم نباشد حتی اگر فضای ورزش و فضای سبز نیز ایجاد کنیم هیچ فایدهای برای سلامت فرزندان ما نخواهد داشت.
وی بر افزایش بودجه فعالیتهای محیطزیستی تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم اعتباراتی که در این زمینه هزینه میشود را افزایش دهیم و امیدواریم که در شورای شهر بعدی این اعتبارات برای محیطزیست شهر تهران فراهم شود.
هاشمی افزود: در سابقه اجرایی خود ثابت کردهام که سرباز وفادار محیطزیست بوده و پای این حرف خود میایستم زیرا کنیستر را که از روی خودروهای تولید داخل حذف شده بود دوباره به آن بازگرداندم و شمارهگذاری خودروهای بدون کنیستر را متوقف کردم. علاوه بر آن نصب کاتالیست را هم روی خودروهای تولید داخل اجباری کردیم.
مهندس وحید نوروزی نیز یکی دیگر از کاندیداهای محیطزیستی شورای شهر است که در این نشست مبحث خدمات شهری، مدیریت پسماند، توسعه فضای سبز، انتقال منابع آلاینده، توسعه مترو و حمل و نقل عمومی و استفاده از انرژیهای پاک را از برنامههای آینده خود اعلام کرد و گفت: محیطزیست فقط با حرف حفظ نمیشود و حفظ محیطزیست یعنی عاشق بودن.
سید مناف هاشمی نیز دراین جلسه ضمن تشکر از ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهر تهران گفت: این ستاد فرهنگ حفظ محیطزیست را در ایران نهادینه کرده است و همه ما میدانیم که نهادینه کردن یک فرهنگ بزرگترین اقدام است.
وی ادامه داد: مهمترین موضوع در سطح جهانی، بینالمللی و محلی محیطزیست است که همه دنیا برای حفظ آن تلاش میکنند و ما در شهرداری تهران نیز سعی کردیم مهمترین موضوع را در حوزه محلی، محیطزیست، پاکی هوا، آب و خاک شهرمان قرار دهیم.
وی نیز از افزایش اعتبارات محیطزیست در شورای شهر بعدی به عنوان یکی از برنامههای خود عنوان کرد.
مهدی حجت نیز به عنوان یکی دیگر از نامزدهای شورای شهر تهران گفت: توسعه ورزش، فرهنگ و محیطزیست یک ضرورت پایدار است و علاوه بر آن باید به طرح جامع کاهش آلودگی هوا نیز عمل شود.
محمد مهدی خورسندنیا، یکی دیگر از نامزدهای شورای شهر اظهار کرد: برای طرح جامع شهر تهران نخبگان کشور ما ماهها تلاش کردهاند که در آن به مسایل زیست محیطی و فرهنگی توجه شده و باید با جدیت به آن عمل شود. عباس قدیری نیز برنامههای خود را توسعه فضای سبز و ارتقای کیفیت آن، انتقال صنایع مزاحم محیطزیست و ساماندهی آنها، توسعه فضای ورزشی و اجرای طرح جامع شهر تهران اعلام کرد. در پایان این نشست اعلام شد که برنامههای زیستمحیطی محمد اخباری، ابوالفضل بهرهدار، محمد حقانی، معصومه آباد، علیرضا دبیر، اسماعیل دوستی، سمیه بروجردی، محسن پیرهادی، داود تاجران، سیدمهدی فاطمینظر، احمد صابری زفرقندی، مجتبی قاسمی، سعید غفرانی و مرتضی رحمانزاده از کاندیداهای محیطزیستی شورای شهر تهران در سایت www.kandidemohitezist.ir موجود است.
ائتلافی کاملا زنانه به دنبال حقوقی برابر با مردها
جامعه- روز گذشته به نشستی در ائتلاف اسلامی زنان دعوت شدم در حالی که انتظار داشته موضوع بحث انتخابات شورا درباره شوراها و ریاستجمهوری و مطالبات زنانه از این دو حوزه باشد وارد فضایی مثل خانه شدم. سالن کنفرانس فرش شده بود. یک فرش لاکی دستباف که حتما توسط زنان بافته شده بود و باید کفشها را درمیآوردیم. آنجا همه زن بودند و رفتارها و شوخیها و برخورد بین اعضای شورای مرکزی این ائتلاف کاملا یادآور رفتارهای بین خواهران یا دختر و مادر بود مثلا یکی میگفت ناهار دیر خورده و آن یکی میگفت رفته ناهار پخته و برگشته است و من دیدم که زنها حتی اگر نماینده کشور هم بشوند باز هم دغدغهشان غذای خانواده است که اتفاقا دو نفر از این افراد تایید شده نامزد انتخابات شورای چهارم هستند آن هم در حالی که این ائتلاف از آنها حمایتی نخواهد کرد. همه تلاش این ائتلاف آن است که بگوید به استناد قرآن زنها و مردها با هم برابرند و فرمایشات امامخمینی (ره) نیز بر این مساله تاکید کرده است. آنها در واقع با تاکید بر مفهوم رجل سیاسی میخواهند نشان دهند که زنها نیز میتوانند کاندیدای ریاستجمهوری شوند. همچنین آنها بسیار آزردهخاطر بودند از صحبتی که آیتالله یزدی در واکنش به حضور چند زن برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری کرده بودند. او گفته بود طرف را در ده راه نمیدادند سراغ خانه کدخدا را میگرفت فارغ از هر نگرشی و جنسیتی این صحبت بسیار تاسفبرانگیز و خیلی توهینآمیز بود که با توجه به فرمایشات امام (ره) که این ائتلاف هم بر آن تاکید داشته است واقعا این حرف از سوی بالاترین مقام قضایی اگر که نمیتواند نشاندهنده نظری مقابل و مخالف خواسته امام (ره) باشد به وضوح نشان میدهد فرمایشات و اظهارات اولیه برای تشکیل ریاستجمهوری اسلامی را فراموش کردهاند به ویژه اینکه دیده نشده است که این مقام بعدا این سخن را توجیه کند و رسما از زنان کشور در هر مقام و موقعیتی که دارند عذرخواهی کند؛ چیزی که البته در کشور ما باب نیست البته در مقابل به گونهای از احمدینژاد ممنون بودند به خاطر انتخاب خانم وحیددستجردی اما ناراحت بودند که فضای مردانه به حضور او خاتمه داده است نکته دیگر این ائتلاف این بود که با وجود تمام تلاشهایش برای اثبات حق برابر داشتن با مردها و رفع تبعیض اما متاسفانه رفتاری کاملا زنانه دارد! رفتار سیاسی این ائتلاف بیشباهت به غرولندهای مداوم و البته بینتیجه زنانه نبود.
این ائتلاف نه به دنبال این است که در شورا نمایندهای داشته باشد و نه از وجود نماینده در مجلس به طور جدی استفاده میکند. آنها نه برنامهای دارند و نه حتی امید چشماندازی که بتوانند در شورا کمیسیون داشته باشند! هرچند ابتکار و بهروزی موسسان جدی این ائتلاف تلاشهای قابل توجهی داشتند. ابتکار در اواخر عمر شورای سوم درباره اینکه چند درصد مدیران شهرداری باید زن باشند با رییس اصولگرای شورا، چمران به سختی وارد بحث شده بود. آنجا هم او برخوردی کمتر از آیتالله یزدی ندیده بود. نمیدانم میتوانم از ائتلاف بزرگ و مهم زنانه انتقاد کنم که چرا فراتر از سخنان آرمانگرایانه حضور فعالتری در عرصههای سیاسی پیدا نمیکند یا اساسا نباید از ائتلافی که به گفته دبیرش به دنبال بستر مناسب برای بندگی خداست انتظار این دنیایی داشته باشم!
جای خالی آموزش بیداد میکند
سکوت مسوولان و رشد فاجعه مصرف الکلسمیه باقری- به گزارش خبرنگار «نامه»، مصرف الکل دارای متانول تاکنون 298 نفر را راهی بیمارستان کرده است. به یقین خواندن همین تیتر کافی است تا ضربهای دوباره بر پیکره دردناک جامعه امروز ایران وارد کند و واقعیتهایی را که هر از چند گاهی مسوولان به اجبار از آن سخن میگویند، به تصویر بکشد.
افزایش میزان استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکی طی دهه اخیر در ایران امری بدیهی است البته بسیاری از مسوولان و مدیران ارشد همواره آماری متناقض با بطن جامعه ارایه دادهاند اما حقیقت این است که با روند یادشده تنها با ارایه آمار و ارقام آن هم به صورت کاملا غیرواقعی نمیتوان پس زمینه جامعه را تغییر داد. زیرا هر شهروند ایرانی، امروز به راحتی میتواند صحنههایی کاملا مستند و طبیعی را از تبادل مواد مخدر، مشروبات الکلی، سیدیهای غیرمجاز و . . . در سطح شهر به صورت کاملا عیان ببیند.
بنابراین بدیهی است که با چنین مستدلاتی و تنها با ارایه آمار و ارقام نمیتوان مرهمی برای زخم جامعه تراشید چرا که در صورت سکوت دوباره، همین زخم ساده به یکباره چنان عفونی میشود که با رشدی کاملا صعودی و بالا در عرض کمتر از چهار ماه از تعداد 54 نفر آسیب دیده حادثه سنندج به آماری بالغ بر 298 نفر و مرگ بیش از چهار نفر در رفسنجان میرسیم. البته این پایان در صورتی است که بتوان اتفاق رفسنجان را آخرین تراژدی مصرف مشروبات الکی دستساز و غیرقانونی در کشور بدانیم درست است.
متانول الکلی است که از تقطیر تخریبی چوب به دست میآید و در صنعت کاربرد فراوان دارد. این ماده میتواند از طریق پوست، دستگاه تنفسی و مجرای گوارشی جذب شود و به خصوص جذب آن از دستگاه گوارش بسیار سریع بوده و در همه مایعات بدن پخش میشود. متانول در بدن انسان در چند مرحله اکسیده میشود و به ترتیب به آلدئیدفرمیک، اسیدفرمیک، گازکربنیک و آب تبدیل میشود، نکته مهم این است که انسان در مقابل متانول حساستر از بسیاری موجودات است.
مسمومیت و مرگ چند نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی دستساز خبر تازهای نیست تا جایی که طی سالیان گذشته بارها و بارها فجایع مختلفی از این اتفاق رسانهای شده اما به نظر میرسد که مسوولان قصد ندارند با وجود چنین معضلاتی و مرگ عدهای به خاطر این بحران اقدام کنند و در کنار مسایل قانونی و جریمههای مختلف موضوع آموزش را به عنوان راهکاری ساده، کمهزینه و متمدانه در این عرصه بگنجانند.
جای خالی آموزش نه تنها در این عرصه که در اغلب موارد اجتماعی کشور نیز بیداد میکند به نحوی که نبود نگاه درست در زمینه آموزش جوانان سببساز سواستفاده عدهای از سودجویان در کشور شده است و قطعا قربانیان این ماجرا نیز جز جوانان سادهدلی که به دنبال شادمانی کوتاهمدت هستند، خواهند بود.
اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران در یکی از سخنرانیهایش میزان مصرف مشروبات الکلی در ایران را بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد. از طرف دیگر بنا بر گزارشها، سالانه بیش از۷۰ میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به ارزش ۷۳۰ میلیون دلار به ایران قاچاق میشود.
البته آمارغیررسمی میگوید هماکنون 500 هزار ایرانی به طور دایم و غیردایم الکل مصرف میکنند.
ارتباط مستقیم افسردگی و مصرف مشروبات الکلی
استفاده از الکل و مواد مخدر در کشور بیانگر جای خالی انگیزه و هدف کافی در زندگی جوانان است تا جایی که این افراد برای به دست آوردن شادی گذرا و کوتاه مدت حاضرند بر سر زندگی خود قمار کنند و وارد بازی با سودجویان این عرصه شوند. سعید معیدفر، جامعهشناس ضمن ابراز نگرانی از این مساله گفت: بر اساس تحقیقی که سال گذشته انجام دادهام، میزان مصرف مشروبات الکلی در بین دانشجویان بسیار زیاد شده است و بسیاری از آنها هم اعلام کردهاند تنها مادهای که آنها را شاد نگه میدارد، الکل است. این در حالی است که مصرف الکل موجب اختلالات خلقی اعم از افسردگیهای خفیف و شدید، اختلالات اضطرابی، مانند اضطرابهای فراگیر، حملههای اضطرابی شدید و بیتفاوتی میشود و این برای نسل جوان فاجعه است.
آیا وقت آن نرسیده که مسوولان برای معضلی که مدتهاست آشکار شده فکری روشن و راهکاری تازه ارایه دهند و تنها با انکار مشکلات سعی در پاک کردن صورت مساله نداشته باشند؟
توقیف پراید رکورددار تخلفات رانندگی با
18 میلیون تومان جریمه در پایتختیک دستگاه پراید که رکورددار ثبت تخلفات رانندگی بود در تهران متوقف شد.
سرهنگ جهانی، رییس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ روز یکشنبه در گفتوگو با ایسنا گفت: یک دستگاه پراید مشکیرنگ مدل سال 84 با سریال پلاک ایران11 در منطقه 14 راهنمایی و رانندگی به دلیل تخلف متوقف شد.
وی افزود: در پی استعلام به عمل آمده، خودرو یادشده دارای 1092 تخلف رانندگی جمعا به مبلغ 17 میلیون و 925 هزار تومان بود.
رییس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با اشاره به اینکه عمده تخلف ثبت شده برای این خودرو، تردد غیرمجاز در محدوده مرکزی و طرح ترافیک بوده و توسط دوربینهای این محدوده ثبت شده است، گفت: خودروی یادشده پس از توقیف، روانه پارکینگ شد.
توقیف خودرویی با سرعت 250کیلومتر بر ساعت!
یکدستگاه خودروی سواری با سرعتی معادل 250 کیلومتر بر ساعت در استان مرکزی توقیف شد. به گزارش ایسنا، این خودرو که با سرعت 250 کیلومتر بر ساعت در محور اراک- قم توقیف شده از نوع هیوندای جنسیس است. راننده متخلف این خودرو صبح روز شنبه در کیلومتر 50 محور سلفچگان به اراک از سوی تیم گشت پلیسراه اراک - قم رویت و پس از آن دستور توقیف آن صادر شد. سرهنگ مهدی حسنی، فرمانده پلیسراه استان مرکزی دراینباره گفت: پس از رویت این خودرو مراتب به تیمهای مستقر در مسیر اعلام و در کیلومتر 10 محور قم - اراک، این خودرو با سرعت 250 کیلومتر در ساعت متوقف و برای برخورد قانونی به پارکینگ منتقل شد.
رییس پلیسراه استان مرکزی همچنین منشا بسیاری از تصادفات و سوانح به ویژه سوانح منجر به فوت و جرح را عامل سرعت غیرمجاز و تخطی از سرعت مطمئنه برشمرد و از تمامی رانندگان خواست از ارتکاب تخلفات رانندگی اجتناب کنند.
پیشنهاد اعطای حق امضا به رییس مجلس برای صدور حکم رییس سازمان نظام پزشکی
یک عضو کمیسیون بهداشت از پیشنهاد دو نفر از نمایندگان مبنی بر واگذاری حق امضای رییسجمهور درباره حکم رییس سازمان نظام پزشکی به رییس مجلس شورای اسلامی خبر داد.
سیامک مره صدق در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب افزود: این موضوع فعلا در حد پیشنهاد است اما در حال حاضر نه در مجلس و نه در کمیسیون مطرح نشده است.
وی تصریح کرد: فکر میکنم پیگیری این موضوع از سوی دو نفر از نمایندگان به دلیل مسایل اخیری باشد که درمورد سازمان نظام پزشکی اتفاق افتاد.
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه شاید ضرورت چندانی برای این موضوع وجود نداشته باشد، گفت: اگر پیگیری این مساله جدی شود باید فوریت آن در صحن علنی مطرح و سپس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به آن رسیدگی کند.
نگرانی مجدد وزارت بهداشت: آبیاری مزارع با فاضلاب همچنان وجود دارد
رییس اداره بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت با بیان اینکه به دنبال اقدامات انجام شده تعداد مزارعی که با آب فاضلاب آبیاری میشوند کاهش یافته، گفت که اما این مشکل کماکان وجود دارد و نیازمند پیگیریهای بیشتری است.
مهندس غلامرضا شقاقی در گفتوگو با ایسنا درباره هشدارهایی که پیش از این در زمینه آبیاری مزارع جنوب تهران با آب فاضلاب داده شده بود، گفت: خوشبختانه با اقداماتی که در این زمینه انجام شد، موارد آبیاری این مزارع با آب فاضلاب کاهش یافته است.
وی گفت: مباحث مربوط به استفاده از آب فاضلاب و جلوگیری از آن نیازمند اقدامی بین بخشی است و تمام دستگاهها باید در این زمینه کار خود را انجام دهند تا آب سالم برای کشاورزی تامین شود. البته لازم است خود کشاورزان نیز آگاه باشند که تنها باید از آب سالم برای محصولات خود استفاده کنند.
شقاقی نسبت به استفاده از آب فاضلاب برای آبیاری محصولاتی که خام مصرف میشوند، هشدار داد و گفت: استفاده از آب فاضلاب در این موارد میتواند بسیار خطرآفرین باشد. بر این اساس در موارد اینچنینی باید الگوی کشت تغییر یابد.
وی آبیاری مزارع با آب فاضلاب را به طور عمده مربوط به مزارع جنوب تهران دانست و افزود: هر چند به دنبال اقدامات انجام شده، موارد آبیاری مزارع با آب فاضلاب کاهش یافته اما این مشکل کماکان وجود دارد و نیازمند پیگیریهای بیشتری است. امیدواریم هر دستگاهی به وظایف سازمانی خود عمل کند تا بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.
اعلام فهرست انتخاباتی آبادگران برای شورای تهران
فهرست آبادگران ایران اسلامی با محوریت مهدی چمران برای انتخابات چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اعلام شد.
در این فهرست نام هشت نفر از اعضای فعلی شوراها حضور دارند که میتوان به نام مهدی چمران، حسن بیادی، حبیب کاشانی، خسرو دانشجو، معصومه آباد، مرتضی طلایی، عباس شیبانی و رسول خادم اشاره کرد.
در فهرست آبادگران علاوه بر حضور تعدادی از اعضای فعلی شوراها نامهای دیگری از جمله عصمت ناظری، مهدی مفتح، حبیبالله کاسهساز، حجتاسلام ناصحی، علی احمدی، پرویز سروری، رضا تقیپور، بهمن ادیبزاده، محسن پیرهادی، سردار صفارزاده، علیرضا عباسی، حمیدرضا صیفی، قناعتی، فیاض و مناف هاشمی به چشم میخورد.
برخورد با متصرفی که در جنگل بلوط سیب کاشته بود
مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از برخورد با متخلفی خبر داد که با تصرف چهار هکتار از جنگلهای بلوط در آن درخت سیب کاشته بود!
سیدمحمدرضا جهانآرا در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به بازنگری پروندههای تخلفات در عرصههای منابع طبیعی و پیگیری آنها اظهار کرد: فردی در استان کهگیلویه و بویراحمد قسمتی از جنگلهای بلوط در نزدیکی یک روستاهای این استان را تصرف و تخریب کرده بود که با بازدید تمام مسوولان ذیربط از منطقه و اقدامات یگان حفاظت محیطزیست 70 تا 80 درصد از درختان کاشته شده قلع و قمع و منطقه تحت تصرف آزادسازی شده است.
جهانآرا ادامه داد: هنگام اجرای حکم، فرد خاطی با نیروهای یگان درگیری پیدا کرده و آنها را زخمی کرد که در حال حاضر این مساله نیز در حال پیگیری است.
به گفته وی با توجه به استانداردهای تعیین شده فرد خاطی حدود 30 تا 40 میلیون تومان جریمه خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص بروز مجدد این قبیل اتفاقات اظهار کرد: حدود یک میلیون و 500 هزار هکتار جنگل بلوط در کشور وجود دارد که در برخی مواقع ممکن است افراد سودجو دست به تصاحب آن بزنند اما با اقدامات شبانهروزی منابع طبیعی میزان تخلفات کاهش چشمگیری پیدا کرده و در یک سال اخیر شاهد پیشرفتهای بسیار خوبی بودهایم.
جهانآرا تاکید کرد: در هر صورت تخریب اجتنابناپذیر است اما مساله مهم برخورد با متخلفان و بازپسگیری مناطق تصرف شده است که در این زمینه با جدیت عمل میکنیم.