نگاهی به وعدههای نامزدهای انتخابات شورای شهر؛ توجه به محیط زیست، ساماندهی کودکان کار و بافت فرسوده در اولویت
مریم بابایی – تاکید بر سیاسی نشدن یا سیاسی نبودن شوراها در تهران و حتی بسیاری از شهرها تعدادی از نامزدهای این دوره انتخابات شوراها را بر آن داشته است تا بر مسایل شهری خود تاکید بیشتری داشته باشند؛ تاکیدی که کمتر رنگ و بوی قومگرایی و طایفهای و در شهرهای بزرگتر رنگ و بوی طیفگرایی و حزبگرایی داشته باشد. نگاهی گذرا به اهداف ائتلافهای شکل گرفته در شهرها نشان میدهد که نقطه مشترک همه آنها توجه به محیط زیست است. گرد و خاک مهمان ناخوانده و مزاحم هر ساله استانهای غربی که حالا پا را فراتر گذاشته و 24 استان حتی بخشی از استانهای شرقی را هم دربرگرفته است نیاز به اقدامات جدی دارد. در تهران و کلانشهرها آلودگی هوا ناشی از فعالیتهای صنعتی و پالایشگاهی اطراف شهرها و البته ترافیک شهری نیز مزید بر علت است تا شاهد ائتلافهای متنوع در خصوص حملونقل و محیطزیست باشیم. به نظر میرسد اقبال به موضوع محیطزیست روی آورده است؛ موضوعی که زمانی مسالهای فانتزی و صرفا هزینهبر در تقابل با توسعه بود حالا دغدغهای شده که هر کاندیدایی به آن نظر دارد! حالا دیگر رفع معضل بیکاری به هر قیمتی در ردههای چندم جدول رفته است زیرا بعد از محیطزیست و ترافیک شهری بیشترین شعارها درباره زنان و کودکان است البته ساماندهی کودکان کار وظیفه شورا و حتی شهرداری نیست اما بخشی از وظایفی است که شورا میتواند با نظارت بر عملکرد و نقش شهرداریها برای جمعآوری آنها حتی با ایجاد گرمخانهها بر روند آن اثر بگذارد.
محور دیگر که مورد توجه نامزدهای انتخابات سراسر کشور است نظارت بر درآمدهای شهرداری و توجه جدی به بافت فرسوده است که نهتنها در پایتخت بلکه در شهرهای استانهای مرکزی و جنوبی نیز سهم زیادی را به خود اختصاص داده است. هرچند شهرهای کوچک توان شهرداری پایتخت را ندارند که از محل تراکم و عوارض معافیتهایی برای تشویق به تجمیع و نوسازی بافت فرسوده بدهند اما بررسی وعدههای نامزدهای این مناطق نشان میدهد که شاید به سبب زلزلههای پیاپی اخیر در نقاط جنوبی و مرکزی بوده باشد.
جالب است همه بر دوری از سیاسی کردن شوراها تاکید میکنند. ائتلافها و طیفهای مختلف نشان دادهاند که آنها نیز مانند نامزدهای ریاستجمهوری راه اعتدالگرایی را پیش گرفتهاند؛ گفتمانی که به سردار سازندگی منتسب میکنند. همان دورانی که البته در آن شورایی برگزار نشد. به هر حال به نظر میرسد شعور جمعی مردم به پختگی رسیده است. دیگر نه افراط در توسعه سیاسی و نه وعدههای پوپولیستی مردم را راضی نگه نمیدارد. شاید بعد از بیش از 30 سال از عمر انقلاب و سه دوره شوراها مردم دیگر خواستار توسعه پایدار به معنای واقعی شده باشند و این موضوع از سهم بیشتری که برای نظارت بر درآمدهای شهرداری برای خود قائل هستند، پیداست.
پایان فرش قرمز برای ورود داروهای خارجی: نیمی از ارز مبادلهای دارو پرداخت نشد
تسنیم - رییس سازمان غذا و دارو کشور با اشاره به پایان پهن کردن فرش قرمز و دادن تسهیلات برای ورود داروهای خارجی به کشور گفت که متاسفانه پس از گذشت سه ماه از سال هنوز نیمی از ارز مبادلهای ارز دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت نشده است.
عباس حاجیآخوندی در تشریح آخرین وضعیت تخصیص ارز دارو و تجهیزات طی سه ماه اخیر سال جاری اظهار داشت: تاکنون ارز مبادلهای تخصیص یافته به دارو و تجهیزات بیش از 600 میلیون دلار بوده ولی کمتر از 300 میلیون دلار آن اجرایی و عملیاتی شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که معنای اینکه حدود 300 میلیون دلار ارز مبادلهای اجرایی و عملیاتی شده است، چیست، افزود: این به این معناست که بانک حدود 600 میلیون دلار برای ارز مبادلهای دارو و تجهیزات تخصیص داده است ولی اگر بخواهد کارهای ریالی آن انجام شود و بانک عامل اقدامات لازم را انجام دهد که شامل کارهای فنی است به آن اجرایی و عملیاتی شدن ارز میگویند که بسیاری از مواقع در این مرحله دچار مشکل و دردسر میشویم.
حاجیآخوندی در پاسخ به این پرسش که آیا ارز مبادلهای شما همان 2450 تومان است، بیان داشت: ارز مبادلهای که برای دارو و تجهیزات اختصاص مییابد همان ارز مبادلهای است که به همه ارایه میدهند.
رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این پرسش که با توجه به مسوولیت شما در این سازمان تاکنون چه مقدار توانستهاید فضای نابسامان دارو و تجهیزات را کنترل کنید و آیا بازار در رصد شما قرار دارد، تصریح کرد: بله، ما که رصد میکنیم و بازار دارو و تجهیزات پزشکی قابل کنترل است به هر حال ما با یک قشر تحصیلکرده سر و کار داریم که اگر نگوییم برترین قشر هستند ولی به هر حال از بهترین قشر دانشگاهی به حساب میآیند که در بهترین مراکز کشور تربیت شدهاند و دارای رتبه کاری هستند که میتوان مقولات مختلف را با آنها مطرح کرد.
تدوین طرح استقرار مدارس جامع محیطزیستی
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه طرح ملی محیطیار در تمام استانهای کشور اجرا شده، اظهار داشت: تاکنون 700 هزار محیطیار در سطح ملی آموزش داده شده و دستورالعمل استقرار طرح مدارس جامع محیطزیستی با همکاری وزارت آموزش و پرورش تدوین میشود.
احمد قیومی در گفتوگو با مهر ضمن اشاره به اینکه در قانون برنامه پنجم توسعه برای ارتقای آگاهیهای محیطزیستی به تعامل با وزارت آموزش و پرورش در حوزه آموزش عمومی تاکید شده است، گفت: طرح ملی محیطیار با هدف آموزش و جلب مشارکت جامعه دانشآموزی در حفظ محیطزیست تدوین و اجرا شده است که در حال حاضر این طرح در تمامی استانهای کشور در حال اجرا بوده و براساس آخرین آمار و اطلاعات واصله از واحدهای استانی 700 هزار محیطیار در سطح ملی تربیت شدهاند.
آمادهباش آتشنشانان در روز انتخابات
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران با اشاره به آمادهباش یکصد ایستگاه آتشنشانی در روز انتخابات گفت که در شعب پرتردد اخذ رای حضوری فعال داریم.
جلال ملکی در گفتوگو با مهر در خصوص اقدامات آتشنشانی تهران برای روز انتخابات گفت: روز جمعه علاوه بر یکصد ایستگاه آتشنشانی تهران که در حالت آماده باش هستند در محدودههای پرجمعیت و پرتردد مانند میادین اصلی، چهارراهها، ایستگاههای ثابت و گردشی سازمان آتشنشانی مستقر خواهد شد.
فراخوان مشمولان عضو هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور
سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی اعلام کرد که مشمولان عضو هیات علمی دانشگاهها وموسسات آموزش عالی کشور برای سپری کردن دوره آموزش رزم مقدماتی، فراخوان شدند.
در اطلاعیه این سازمان آمده است: مشمولان عضو هیات علمی که در سالهای 91و92 از طریق دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور نسبت به سپردن تعهد اقدام کردهاند، اول تیرماه سالجاری به دوره آموزشی نظامی اعزام میشوند.
این مشمولان باید با در دست داشتن برگه واکسیناسیون و برگه معرفینامه مشمولان به مراکز آموزش نیروهای مسلح که توسط سازمان وظیفه عمومی ناجا برای آنان صادر شده، راس ساعت هفت صبح روز شنبه به آموزشگاه شهید مدرس واقع در تهران، کیلومتر 25 اتوبان تهران - کرج، جنب پارک جهاننما مراجعه کنند.
اتمام عملیات احداث 12 کیلومتر از خط 3 مترو : 2 میلیون مسافر به مترو اضافه شد
جامعه- با اتمام حفاری و آمادهسازی 12 کیلومتر از طولانیترین خط مترو تهران دستگاه حفار مکانیزه 700 تنی این خط برای استفاده در پروژههای دیگر مترو بیرون کشیده میشود.
به گزارش خبرنگار ما، هابیل درویشی، مدیرعامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) در این باره افزود: در دنیا معمول است که دستگاه حفار مکانیزه پس از پایان عملیات در همان نقطه دفن شود اما اقتصاد مقاومتی و لزوم استفاده حداکثری از ابزارهای موجود، ما را بر آن داشته است که این دستگاه عظیم 120 متری را در شلوغترین نقطه تهران در تقاطع خیابان جمهوری – ولیعصر از دل خاک بیرون بکشیم و در جای دیگری از پروژههای مترو مورد استفاده قرار دهیم.
وی تاکید کرد: با بهرهبرداری از 12 کیلومتر جنوب خط 3 مترو، حدفاصل بزرگراه آزادگان در جنوب تهران تا چهارراه ولیعصر در پرترافیکترین نقطه تهران دو میلیون مسافر به ظرفیت جابهجایی روزانه مترو افزوده خواهد شد ضمن اینکه راهاندازی این خط اثرات قابل ملاحظهای بر کاهش حجم ترافیک در مسیر جنوب – شمال تهران به ویژه در مسیر خیابان ولیعصر خواهد داشت.