مهلت 10 روزه استانداری مازندران تمام شد: فرجام مبهم باغ گیاهشناسی نوشهر
جامعه - از روز هشتم آبانماه سال 89 که اداره بنادر نوشهر با هدف توسعه این بندر اقدام به تخریب بخشی از باغ گیاهشناسی نوشهر کرد تا به امروز این باغ هرازگاهی مورد تعرض از سوی اداره بنادر نوشهر قرار گرفته که در اقدام اخیر حضور تشکلهای مردمی دوستدار محیطزیست و مردم منطقه مانع از اجرای طرح موردنظر شد. همان زمان مهلت 10 روزهای از سوی استانداری مازندران برای تعیین تکلیف این باغ داده شد که این مهلت نیز سپری شده است و آنچنان که رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اظهار داشته است با وجود آنکه عملیات تخریب متوقف شده اما مسوولان هنوز تصمیم خود را برای سرنوشت این باغ اعلام نکردهاند و هر لحظه ممکن است برای تخریب باغ اقدام کنند.
محمد امینی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه هیات امنای موسسه تحقیقات مراتع و جنگلها تمام نظرات خود را در این زمینه به مسوولان اعلام کرده است، افزود: طبق قانون تخریب این باغ جز در صورت موافقت هیات امنا ممکن نبوده و بسیار بعید است که کسی از اعضای این هیات با تخریب باغ گیاهشناسی نوشهر موافقت کند.
وی ادامه داد: همچنین طبق مصوبه هیات دولت، تامین زمین برای احداث این جاده باید طبق ضوابط کشاورزی انجام گیرد که براساس این ضوابط از آنجا که این باغ یکی از عرصههای ذخایر ژنتیکی است تابع قوانین حفاظت از ذخایر ژنتیکی شده و تخریب آن ممکن نیست.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: علاوه بر آن چون این باغ در عرصه مرتعی است طبق قوانین منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه تصمیم بگیرد و نیز از آنجا که باغ گیاهشناسی یک ایستگاه تحقیقاتی است تنها هیات امنای آن باید تصمیم نهایی را بگیرد. امینی تصریح کرد: همچنین از آنجا که در مسیر موقعیت مکانی پروژه ابتدا باید در چند قسمت، اراضی متعلق به مردم تملک شود حتی اگر باغ هم تخریب شود، ممکن است مردم زمینهایشان را نفروشند که مسوولان پیش از انجام این کار نمیتوانند برای تخریب باغ اقدام کنند.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه احداث این مسیر یکی از کارهای واجب برای توسعه استان است، تصریح کرد: اما مساله مهم این است که گزینه دیگر برای احداث این جاده بدون تخریب باغ گیاهشناسی وجود داشته و باید جاده را به گونهای احداث کنند که کمترین میزان تخریب را در پی داشته باشد.
وی در خصوص نقش مردم و تشکلهای مردمی در جهت جلوگیری از تخریب باغ گیاهشناسی نوشهر اظهار کرد: مطمئنا نقش مردم در این زمینه بسیار تعیینکننده بوده و نظرات آنها مورد احترام قرار میگیرد اما این نهادهای دولتی هستند که تصمیم آخر را میگیرند.
گفتنی است باغ گیاهشناسی نوشهر (اکولوژی) با درختانی با عمر ۹۰ سال حدود ۵۴ سال پیش به عنوان اولین باغ پژوهشی و اکولوژیک در ایران و خاورمیانه ساخته شد که پرورش ۱۴۰۰ گونه گیاه در آن باغموزه را به یک موزه تبدیل کرده بود.
وزیر بهداشت: در اجرای سیاستهای جمعیتی تندروی شد
جامعه – وزیر بهداشت در مراسم روز جهانی جمعیت در حالی حضور یافت که در سخنرانی خود به شدت سرعت اجرای سیاستهای کاهش جمعیت طی سالهای گذشته را مورد انتقاد قرار داده بود.
دکتر محمدحسن طریقتمنفرد در این مراسم گفت: ایران در زمینه برنامه کنترل جمعیت به مراتب سریعتر از برنامه مربوطه حرکت کرد، به طوری که میانگین نرخ رشد جمعیت از بالای شش به 8/1 رسیده است. این در حالی است که قرار بود در سال مورد نظر میانگین نرخ رشد جمعیت به 1/2 برسد. این امر نشان میدهد که زمینه اجرای هر سیاست کارشناسیشدهای در کشور میسر است.
وی افزود: به موازات این موضوع نیز باید تغییرات سیاست و تصمیمات جدید نیز مقدور باشد. لذا با توجه به اینکه مقداری در اجرای سیاستهای جمعیتی تندروی شده است، تقاضاهای ما آن است که ضرورت تغییر آن نیز به همین سرعت محقق شود.
طریقتمنفرد افزود: لازم است ضمن تقویت ازدواج بهموقع، از جداییها نیز جلوگیری کنیم. همچنین باید درصدد ایجاد اشتغال معقول حرکت کنیم. متاسفانه در این زمینه مقداری نابسامانی وجود دارد.
وی ادامه داد: آنقدر که کشور به نیروی ماهر نیاز دارد، به نیروی دانشگاهی نیاز ندارد. این در حالی است که متاسفانه به سرعت در حال تقویت مراکز آموزشهای عالی هستیم. اما از مراکز آموزش مهارت دور میشویم. هر چند اخیرا متوجه این پدیده غیرمعقول شدهایم، اما سرعت حرکت ما در این زمینه بسیار کم است.
وزیر بهداشت بر تقویت نهاد خانواده، آموزش صحیح نسل جوان و جلوگیری از رفتارهای پرخطر تاکید کرد و افزود: متاسفانه در همسایگی ما هیچ اقدامی در جهت ایجاد محدودیت جدی در تولید مواد مخدر نمیشود. همچنین ورود مواد صنعتی جدید از قبیل روانگردانها، جوانها را تهدید میکند. در این زمینه نیز باید تمهیدات جدی قائل شویم ضمن آنکه مانند تمام نقاط جهان، ما نیز در آینده نزدیک با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه میشویم که اگر به مقوله تغییر سبک زندگی وارد نشویم، گرفتاریهای غیرقابل پیشبینی و غیرقابل کنترلی برایمان پیش خواهد آمد.
طریقت منفرد در پایان گفت: یکی از اولویتهای کاری وزارت بهداشت، برنامه ورود غذای سالم به سفره مردم است، چرا که ما نیز مانند دیگر نقاط دنیا و حتی بیشتر از آنها گرفتار تغذیه غیرسالم هستیم. ما در زمینه تولید، نگهداری و فرآوری مواد غذایی مشکلات فراوانی داریم که باید هر چه سریعتر این موضوع اصلاح شود.
وزیر بهداشت گفت: مانند تمام نقاط جهان، ما نیز در آینده نزدیک با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه میشویم که اگر به مقوله تغییر سبک زندگی وارد نشویم، گرفتاریهای غیرقابل پیشبینی و غیرقابل کنترلی برایمان پیش خواهد آمد.
تداوم چانهزنی برای انتخاب شهردار تهران
چانهزنی برای انتخاب شهردار آینده تهران آغاز و به گفته برخی از منتخبان قرار است شاخصههایی برای کلیددار بهشت در نظر گرفته شود.
به گزارش فارس، منتخبان چهارمین دوره انتخابات شورای شهر از 12 شهریورماه فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز میکنند. قرار است در اولین روز رییس شورای شهر و اعضای هیات رییسه مشخص شود و در روز آینده شهردار پایتخت مشخص شود.
در حال حاضر برای اینکه اعضای چهارم با فعالیت شهر آشنا شوند و در مورد سوابق خود و برنامههایشان صحبت کنند جلساتی را هر هفته تا سهشنبه 12 شهریور برگزار میکنند. در هفته گذشته اولین جلسه اعضای شورای چهارم برگزار شد ولی در این جلسه حرفی از شهردار آینده تهران نشد.
رحمتالله حافظی منتخب مردم در شورای چهارم شهر تهران با اشاره به اینکه هفته گذشته جلسه خوبی بین اعضای شورای سوم و همچنین منتخبان مردم در شورای چهارم برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه هر یک از منتخبان به صورت مختصر توضیحاتی در خصوص سوابق کاری خود ارایه کردند.
وی تصریح کرد: دومین جلسه منتخبان مردم در شورای چهارم و اعضای شورای سوم هفته جاری (سهشنبه) برگزار میشود. حافظی بیان داشت: براساس برنامهریزی انجام شده قرار است جلسات منتخبان در شورای چهارم هر هفته برگزار شود ضمن اینکه مهدی چمران ریاست این جلسات را به عهده دارد. منتخب مردم تهران در شورای چهارم خاطرنشان کرد: در جلسات بعدی و هر چقدر نزدیکتر به زمان فعالیت رسمی شورای چهارم شویم مباحث مهمتری از جمله انتخاب رییس شورا و شهردار تهران مطرح خواهد شد که در این زمینه نیز برنامههایی پیشبینی شده است. وی ادامه داد: برای انتخاب شهردار تهران شاخصهایی تدوین خواهد شد و شهردار براساس این شاخصها انتخاب میشود و اگر شهردار براساس این شاخصها تعیین شود، مورد حمایت دو گروه سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب خواهد بود.
براساس این گزارش، گمانهزنیهایی برای انتخاب شهردار آینده تهران آغاز شده و براساس شنیدهها مهمترین گزینه محمدباقر قالیباف شهردار فعلی تهران است. البته هنوز مشخص نیست که قالیباف در شهرداری تهران میماند یا خیر ولی علیرضا دبیر عضو فعلی شورای شهر و منتخب شورای چهارم معتقد است که اگر به قالیباف تکلیف شود وی در شهرداری تهران میماند.
وی معتقد است که به احتمال قوی قالیباف در شهرداری تهران میماند چراکه مردم هم در نظرسنجیها اعلام کردهاند که خواهان حضور قالیباف در ریاست شهرداری تهران هستند. البته اگر قالیباف در شهرداری تهران نماند گزینههای زاکانی، عیسی شریفی، مهرداد بذرپاش و سیدپرویز فتاح قرهباغی است.
براساس این گزارش، قرار است از این پس در مورد شهردار آینده تهران در جلسات شورای منتخبان شورای چهارم به ریاست مهدی چمران، رییس فعلی شورای شهر چانهزنی لازم انجام شود.
ریزگردها عامل تشدید آلرژیهای تنفسی
جامعه - رییس چهارمین کنگره بینالمللی راینولوژی ایران گفت که ریزگردها به دلیل آنکه آلودهکننده هوای تنفسی هستند، سبب آلرژیهای تنفسی در افراد میشود که این آلرژیها در افرادی که دارای زمینه ابتلا به آلرژی هستند، بیش از سایرین است.
دکتر هوشنگ زادان فرخ در آستانه برپایی «چهارمین کنگره بینالمللی راینولوژی ایران» که 17 تا 19 مهرماه امسال در مرکز همایشهای رازی تهران برپا میشود، با اعلام این مطلب افزود: گرد و خاک موجود در هوا که شامل ریزگردها نیز میشود به دلیل آنکه حاوی قارچ و جانوران ریزی به نام MITE است از عوامل مهم ابتلا به آلرژیها به شمار میرود.وی ادامه داد: MITE در گرد و خاک منازل نیز وجود دارد که زمینه ابتلا به آلرژی را در افراد پدید میآورد.
دکتر زادانفرخ اظهار داشت: آلرژیهای مجاری تنفسی فوقانی دو نوع هستند که نوع اول آن آلرژی فصلی است که در فصل بهار و پاییز بر اثر انتقال گردههای گیاهان اتفاق میافتد اما آلرژیهای تنفسی غیرفصلی میتواند در تمام ماههای سال اتفاق بیفتد.وی یادآور شد: درمان این آلرژیها دارویی است و چنانچه درمان دارویی موفقیتآمیز نباشد، میتوان از ایمونوتراپی (حساسیتزدایی) استفاده کرد.
رییس چهارمین کنگره بینالمللی راینولوژی ایران با ابراز تاسف از اینکه داروهای حساسیتزدایی بسیار گران بوده در کشور نیز تولید نمیشود، تصریح کرد: به دلیل محدودیت دسترسی به این داروها، حساسیتزدایی از بیماران به طور شایسته در ایران انجام نمیشود.
وی گفت: آلرژی در مواردی سبب انسداد بینی شده که با اضافه شدن عفونت به آن تبدیل به سینوزیت و رنیت (تورم مخاط بینی) میشود که برای بیمار در وهله نخست از درمانهای دارویی استفاده شده و در صورت موفق نبودن درمان میتوان از درمانهای جراحی استفاده کرد.
قلبی که 50 سال در سمت راست بدن میتپد
یک شهروند مازندرانی پس از 50 سال زندگی متوجه شد که قلبش در سمت راست بدنش قرار دارد و این نکته به تایید پزشکان متخصص قلب مازندران رسید.
به گزارش فارس، قلب آدمیزاد یکی از شگفتانگیزترین مخلوقات الهی و از پرکارترین و فعالترین اعضای بدن انسان است. قلب با 400 گرم وزن باید دقیقهای 72 بار بتپد و خون بدن را هر روز تا یک میلیون کیلومتر در رگها و مویرگهای پمپاژ کند. در میان افراد جامعه، موارد خاص و استثنایی وجود دارند که این افراد از نظر اعضای درونی بدن خود دارای وضعیت منحصر به فردی هستند که در برخی موارد شاهد جا به جایی اعضا و تغییر مکان اعضای درونی این افراد از قبیل قلب هستند. در کشور ما هم مواردی از افرادی که قلبشان در سمت راست قرار دارد پیدا میشود و شاید برایتان جالب باشد که خیلی از این افراد خودشان متوجه این موضوع نیستند و هیچ وقت متوجه نمیشوند که قلبشان در سمت راست قرار دارد.
یکی از این موارد نادر و خارقالعاده در استان مازندران زندگی میکند که قلب او در سمت راست بدن قرار دارد. اسماعیل معافی که 50 سال سن دارد و اهل روستای عزتالدین از شهرستان میاندرود است، اظهار داشت: پس از مدتها زندگی متوجه شدم که قلب من در سمت راست بدن قرار دارد. معافی با اشاره به اینکه دو هفته پیش از ناحیه چانه درد داشتم و بهخاطر آن به پزشک مراجعه کردم، افزود: پس از مراجعه اولیه به پزشک و تجویز دارو هیچگونه بهبودی از درد من ایجاد نشد. وی ادامه داد: یک هفته قبل با توجه به اینکه درد چانه من افزایش پیدا کرد به دکتر کیهان یوسفنژاد متخصص قلب و عروق در بیمارستان
فاطمه زهرا (س) ساری و مرکز قلب مازندران مراجعه کردم و پس از معاینه پزشک، مقرر شد تا چند روز بعد آنژیوگرافی کنم. این شهروند مازندرانی خاطرنشان کرد: پس از آنژیوگرافی، پزشکهای بیمارستان
فاطمه زهرا (س) ساری بالای سر من جمع شدند و من از این موضوع تعجب کردم که دکتر یوسفنژاد با طرح سوالی از من پرسید آیا تا به حال میدانستی قلب تو در سمت راست بدن قرار دارد؟معافی با اشاره به اینکه پزشک بیمارستان
فاطمه زهرا (س) ساری به من گفت هر سه میلیون نفر، یک نفر به صورت نادر قلبش در سمت راست بدن قرار دارد، افزود: بعد این همه سال زندگی تازه متوجه شدم که قلبم در سمت راست بدن قرار دارد و تا الان مشکلی از این بابت برای من پیش نیامده است. وی خاطرنشان کرد: با نظر پزشکان بیمارستان، قلب من متحرک است و وقتی میخوابم قلبم درحال تحرک است و هنگامی که بیدار میشود قلبم به حالت خواب میرود و تحرک آن کاهش مییابد.
این شهروند با اشاره به اینکه توان جسمی من با افراد دیگر هیچ فرقی ندارد و مانند کشاورزان دیگر هر روز در زمین کشاورزی در حال فعالیت هستم، عنوان کرد: از نظر بیماری قلبی مشکلی ندارم و هر روز در زمینهای کشاورزی خود در حال کار و تلاش هستم.
معافی در پایان متذکر شد: تا الان در خانواده ما سابقه نداشته است که کسی قلبش در سمت راست بدن قرار داشته باشد.
قالیباف: هرجا که باشم خدمت میکنم
شهردار تهران با بیان اینکه با وجود حضور 31 نفر در شورای شهر چهارم که زاویه دید و تضراب نگاه در آن وجود دارد، گفت: همگی به خوبی میدانند شورا و شهرداری جای نگاه حزبی نیست و همه با هم به دنبال خدمت به شهر و مردم هستند و این را اساس کار خود میدانند. محمدباقر قالیباف در حاشیه مراسم تکمیل عملیات نصب قطعات بتنی عرشه اصلی بزرگراه صدر که در محل این پروژه برگزار شد با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: زاویه دید و تضارب نگاه در شورای چهارم باعث کمک بیشتر به شهر و مردم شده و زمینه رشد بیشتر را فراهم میکند. 31 نفر عضو شورای شهر با این مبانی بهتر میتوانند به شهر خدمت کنند. وی در پاسخ به این سوال که آیا در شهرداری میمانید یا خیر گفت: در همان زمان انتخابات نیز از من پرسیدند اگر انتخاب نشدید چه میکنید، من هم پاسخ دادم خدمت همچنان ادامه دارد. ما بچههای جهادی هستیم مهم این نیست کجا حضور داشته باشیم، مهم این است هرجا که هستیم خدمت کنیم و تا زمانی که زنده هستیم خدمت خواهیم کرد.
چمران: موافق شفافسازی مالی دارایی اعضای شورای شهر
رییس شورای شهر دوره سوم شهر تهران و منتخب دوره چهارم این شورا گفت که با شفافسازی مالی و ارایه لیست داراییهای اعضای شورای چهارم موافق هستم، خیلی هم موافقم. مهدی چمران در گفتوگو با ایسنا درباره شفافسازی مالی و ارایه لیست داراییها از سوی اعضای شورای شهر اظهار کرد: قانون چنین مسالهای را پیشنهاد نکرده است ولی در دوره دوم شورا که تحرکی در کشور به وجود آمده بود خودمان در شورا استقبال کردیم و دفترچههای مربوط به این گزارش مالی را گرفتیم و پر کردیم البته در همان وقت هم عدهای این گزارش را ارایه دادند و عدهای هم ارایه نکردند.
وی افزود: شاید در شورای شهر تهران این پیشنهاد را بدهم، چون این موضوع به موافقت خود اعضا مربوط میشود تا آنها همراهی نکنند، اجرا نمیشود.
مرخصی زایمان مادران 9 ماه شد
رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری گفت که افزایش مرخصی زایمان زنان به 9 ماه و مرخصی دو هفتهای پدران روز یکشنبه 16 تیرماه در هیات دولت مطرح و مصوب شد. مریم مجتهدزاده در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه با ابلاغ قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت خانواده از سوی رییسجمهور، مرخصی زایمان مادران به 9 ماه افزایش مییابد، در پاسخ به این پرسش که دولت برای اجرای این مصوبه مکلف است یا مجاز، به گفتن این جمله بسنده کرد که به دولت اجازه این کار داده شده و دولت افزایش مرخصی زایمان را مصوب کرده است. وی درباره صدور حکم معاونت زنان برای رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری نیز گفت: هنوز حکمی در این زمینه به دست وی نرسیده است. مجتهدزاده در پایان درباره آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون ترویج تغذیه با شیر مادر که از سوی دولت تهیه و به مجلس ارایه شده است نیز اظهارکرد: این لایحه به مجلس رفته و قرار است در نوبت رسیدگی قرار گیرد.
پرداخت فوقالعاده ویژه فرهنگیان در تیرماه
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش از اضافه شدن فوقالعاده ویژه فرهنگیان به حقوق تیرماه آنها خبرداد. به گزارش مهر، وحید کیارشی در سومین روز از سیامین اجلاس روسای آموزش و پرورش با بیان این مطلب گفت: رییسجمهور همزمان با مراسم افتتاحیه این اجلاس قول مساعدی را در حوزه پرداخت فوقالعاده ویژه فرهنگیان دادند که با دستور وزیر آموزش و پرورش احکام این افزایش حقوق ابلاغ و با حقوق تیرماه فرهنگیان پرداخت میشود. این فوق العاده ویژه در چارچوب بند 5 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری دیده شده که تیرماه اجرایی میشود. وی با بیان اینکه سال 91 سال سختی در حوزه مالی بود، افزود: به رغم همه این سختیها سعی شد اعتبار تمامی استانها به صورت یکسان پرداخت شود به عنوان مثال اگر اضافه کار کم پرداخت شده است به صورت یکسان و به همه استانها با کاهش مواجه شده است. به گفته کیارشی اعتبار استانی آموزش و پرورش در سال 84 ، 5 هزار و 800 میلیارد تومان بود که این اعتبار امسال به 14 هزار و 700 میلیارد تومان افزایش یافته است که در واقع میتوان گفت در داخل این اعتبارات حقوق و مزایا با رشد 122 درصدی مواجه بوده است. وی تصریح کرد: میانگین حقوق و مزایای فرهنگیان با احتساب ضریب سالانه 12 درصد، 2/23 درصد رشد کرده است این در حالی است که برای کل کارکنان دولت 15 درصد رشد حقوق داشتهایم.
نیمی از قربانیان سوانح رانندگی در راه مراکز درمانی میمیرند
رییس پلیس راهور کشور گفت: نیمی از قربانیان تلفات رانندگی در مسیر انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست میدهند.
سردار اسکندر مومنی در مراسم رونمایی از کتاب «قربانیان حوادث رانندگی دهه 80 از نگاه آمار» اظهار داشت: امروزه یکی از دغدغههای دولتها مساله ترافیک چه در بعد انضباطی چه ایمنی میباشد و این مهمترین دغدغه دولتها بدون برنامهریزی درست ممکن نمیشود. مومنی ادامه داد: اردیبهشتماه امسال میزان تلفات رانندگی 8 درصد کاهش داشته است، باید این آمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا نسبت به برنامهریزی در استانها با توجه به میزان تلفات آنها اقدام شود. رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور خاطر نشان کرد: براساس آمار نیمی از قربانیان در صحنه تصادف و نیمی دیگر بعد از صحنه جان خود را از دست میدهند؛ حال آنکه اگر اورژانس و هلالاحمر آماری را اعلام میکنند مربوط به فعالیت خودشان بوده و آمار نهایی از سوی پزشکی قانونی اعلام خواهد شد.