Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

واکنش به واگذاری صدور مجوز به بخش‌خصوصی: فایده حضور این همه آژانس گردشگری چیست

مخالفان طرح واگذاری صدور مجوزهای گردشگری به بخش‌خصوصی معتقدند رشد قارچ‌گونه آژانس‌ها در کشور آن هم در شرایطی که بسیاری از این دفاتر در آستانه ورشکستگی هستند اشتباه است اما موافقان این طرح جلوگیری از ورود افراد غیرمتخصص به این صنعت را یکی از دلایل ضرورت اجرای آن می‌دانند.
به گزارش مهر، روز نهم تیرماه امور تصدی‌گری سازمان میراث فرهنگی مانند ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت، مجوز تاسیس و نظارت بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی به بخش‌خصوصی واگذار شد.
این اقدام رییس سازمان میراث فرهنگی مخالفان زیادی داشت چراکه آنها معتقد بودند این کار عجولانه در پایان کار دولت دهم تنها برای پر کردن آمار فعالیت‌ها بوده و غیرکارشناسانه است به خصوص که در این زمینه کمترین مشورتی از سوی بخش‌خصوصی گرفته شده است پس چه بهتر بود اگر اجرای این طرح با کار کارشناسی بیشتر و در دولت یازدهم انجام می‌شد. با این حال برخی دیگر از مخالفان اذعان کردند که با واگذاری مجوز صدور پروانه دفاتر خدمات مسافرتی به بخش‌خصوصی شاهد چند برابر شدن تعداد آژانس‌ها خواهیم بود این درحالی است که بسیاری از آژانس‌های موجود نه تنها در آستانه ورشکستگی هستند بلکه به کارهای دیگری غیر از فروش تورهای داخلی و خارجی روی آورده‌اند.
در این باره فرامرز موسوی سعیدی، عضو انجمن صنفی دفاتر مسافرتی تهران که موافق این طرح است به مهر گفت: بخش‌خصوصی از 30 سال پیش تا به حال منتظر اجرای این طرح بوده است هر چند که خیلی دیر اتفاق افتاد، با این حال اگر اختیار مردم را در اختیار مردم بگذارند و دولت فقط حامی باشد، می‌توان گفت این طرح خوب است اما اگر برعکس آن اجرا شود به ضرر بخش‌خصوصی تمام خواهد شد.
فایده حضور آژانس‌های زیاد اما غیرفعال
وی گفت: قرار نیست اگر صدور مجوزها به بخش‌خصوصی داده شد از فردا شاهد رشد دو یا سه برابری دفاتر خدمات مسافرتی باشیم بلکه ضوابط عقلایی صحیح در این زمینه ایجاد می‌شود به این معنا که مجوز تاسیس یک دفتر خدمات مسافرتی بر اساس گنجایش شهر و تعداد گردشگرانش و توانایی آن استان داده خواهد شد. سعیدی بیان کرد: ارایه مجوزها بری تاسیس یک آژانس باید براساس ضابطه باشد بنابراین بهتر است که بگذارند مردم ضابطه‌ها را تشخیص دهند.
اما افشین عزیزی، عضو جامعه تورگردانان ایران در گفت‌وگو با مهر درباره رشد چند برابری آژانس‌های مسافرتی گفت: اکنون چهار هزار و 200 آژانس در کشور وجود دارد و اگر 42 هزار دفتر دیگر هم ایجاد شود مشکلی نیست اما فایده آن چیست؟
وی طی مثالی توضیح داد: کیکی وسط گذاشته شده که قرار است تعدادی از آن استفاده کنند آیا بهتر است حجم کیک اضافه شود یا تعداد مصرف‌کنندگان را زیاد کنیم؟
وی افزود: تا کنون برای ارایه مجوزها ضابطه، تخصص، سرمایه و تجربه شرط اول نبوده به همین دلیل هر سال چندین آژانس یا تعطیل می‌شوند یا به کارهای دیگری روی می‌آورند.
عزیزی درباره اینکه بخش‌خصوصی نگران پارتی بازی در میان ارایه‌دهندگان مجوزهاست، گفت: پس از واگذاری تصدی‌گری‌ها ممکن است این اتفاق بیفتد اما شرایطی که سال‌های گذشته برای دادن مجوز وجود داشت سخت نبود تا افراد برای دریافت آن تلاش کنند به همین دلیل بسیاری از اوقات این مجوزها خرید و فروش هم می‌شد بنابراین باید اول بخش‌خصوصی برای این کار آماده می‌شد. با این حال اگر نظارت دولت روی این انجام این طرح زیاد باشد، می‌توان گفت طرح خوبی است.
فعالان برای گرفتن مجوز کجا بروند؟
اما ناصر گلدوست یکی از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با این طرح مخالف است و در گفت‌وگو با مهر بیان کرد: روسای سازمان میراث فرهنگی هشت سال فرصت داشتند تا برخی از امور گردشگری را به بخش‌خصوصی واگذار کنند اما چرا این اتفاق نیفتاد و در روزهای آخر دولت به یاد آن افتاده‌اند که انجمن‌های صنفی را به اتحادیه تبدیل کنند و صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی را به بخش‌خصوصی واگذار کنند و آن هم بخش‌خصوصی که نمی‌دانیم چه کسانی و از چه جناحی هستند.
گلدوست گفت: دفاتر خدمات مسافرتی در برخی از استان‌ها، اتحادیه یا انجمنی ندارند اما پس از اعلام این طرح، دور هم جمع شده‌اند تا فکری به حال این موضوع کنند اما چون توجیه نیستند، مستاصل شده‌اند. از سوی دیگر اگر قرار است یکی از فعالان گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی در استان‌ها مجوزها را صادر کند از فردا آژانس همان فرد، محل رفت و آمد متقاضیان مجوز می‌شود چون پس از اعلام این طرح عنوان نکرده‌اند که این طرح کجا اجرا شود، آیا ساختمان جداگانه‌ای در نظر گرفته می‌شود یا آژانس‌های مسافرتی پاتوق این کار خواهند شد؟
انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی که گلدوست یکی از اعضای هیات مدیره آن است، دارای چندین عضو در کشور است و می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین بخش‌های فعال در این حوزه دانست اما تاکنون یک بار نیز برای اجرای این طرح از رییس و اعضای آن مشورتی گرفته نشده است. در این باره، محمدحسن کرمانی در جایگاه ریاست این انجمن به خبرنگار مهر گفت: ما با خصوصی سازی برخی از امور سازمان مخالف نیستیم بلکه از هشت سال پیش تاکنون همواره این درخواست را داشتیم اما اکنون با نحوه اجرای آن مخالفیم چرا که باعث ایجاد اختلاف بزرگی در میان اصناف گردشگری می‌شود.
جنگ سهم‌خواهی میان تشکل‌های گردشگری
وی ادامه داد: این طرح موجب جنگ سهم‌خواهی میان تشکل‌های گردشگری می‌شود و دولت بعدی را دچار چالش می‌کند چراکه اگر واگذاری امور به درستی انجام نشود دولت موظف است که دخالت کند. این کاری است که باید از سال‌های قبل در سازمان میراث فرهنگی انجام می‌شد و اگر تا به حال انجام نداده مقصر است ولی نباید برای فرار از قانون انجام شود. کرمانی گفت: دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان بازرسی و دیوان محاسبات اداری باید اجرای قانون خدمات کشوری را بررسی کنند تا ببیند چطور شده که در هشت ماه اخیر سازمان میراث فرهنگی تصمیم گرفته این کار را عملیاتی کند و هدفش از این کار چیست.
نگرانی فعالان گردشگری از اجرای طرح واگذاری امور به بخش‌خصوصی محدود به ایجاد تخلفات احتمالی از سوی دارندگان مجوز صدور پروانه‌ها نیست. آنها می‌خواهند از ورود افراد غیرمتخصص در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی جلوگیری شود و نظارت دولت نه تنها روی اجرای این طرح حس شود بلکه مسوولان میراث فرهنگی در دولت یازدهم نیز وظایفشان در قبال اجرای آن را فراموش نکنند.

 

هشدارپزشکی: شیوع ویروس خطرناک چشمی درکشور
مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران به دنبال شیوع نوعی بیماری ویروسی خطرناک چشمی در تهران و شهرستان‌ها هشدار داد. از آنجا که مراقبت‌های بهداشتی تا حد زیادی می‌تواند از ابتلا به این ویروس جلوگیری کند، ضروری است، هموطنان مراقبت‌های بهداشتی را در این زمینه به شدت افزایش دهند.
پرویز زرین بخش با اعلام این خبر گفت: بیماری ویروسی چشمی احتمالا از نوع «آدنو ویروس» است که در تهران و شهرستان‌ها فراگیر شده تا جایی که در برخی خانواده‌ها، تمامی اعضای خانواده به آن دچار شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه این ویروس باعث قرمزی شدید ملتحمه چشم (غشا مخاطی نازک و شفافی که سطح داخلی پلک‌ها و جلوی کره چشم را می‌پوشاند) می‌شود و حالتی شبیه زنبورزدگی دارد، اظهار داشت: ورم زیاد، دردناک شدن پلک‌ها همراه با خروج چرک و ترشح، خونریزی زیر ملتحمه و در برخی موارد، کنده شدن لایه سطحی قرنیه (اپی تلیوم) از عوارض این بیماری است.
دکتر زرین‌بخش در ادامه یادآور شد: ضروری است همه افراد به ویژه کودکان و کسانی که از لنز چشمی استفاده می‌کنند و نیز کسانی که تازه عمل چشمی انجام داده‌اند، توصیه‌های بهداشتی را در مورد شست و شوی مداوم دست‌ها و صورت‌ با صابون مایع و پلک‌ها با شامپوی بچه رقیق شده انجام دهند.
وی گفت: همچنین ضروری است پس از تماس با وسایل عمومی مانند دستگیره‌های درب‌های عمومی، پول و اسکناس از ژل‌های استریل‌کننده استفاده شود.
وی به خانواده‌هایی که یکی از اعضای آنان به این ویروس مبتلا شده است نیز توصیه کرد: لازم است تمامی وسایل شخصی فرد مبتلا از دیگران جدا شده، جوشانده و رعایت بهداشت در مورد این افراد به شدت انجام شود.
به گفته دکتر زرین‌بخش، در صورت ابتلای فرد به این بیماری سه تا چهار هفته طول می‌کشد تا بیمار بهبود یابد و در برخی افراد که بیماری شدت بیشتری دارد، قرنیه فرد نیز درگیر شده که برای کاهش دید و بهبود سریع‌تر از لنزهای پانسمانی استفاده می‌شود.
وی به چشم پزشکان نیز توصیه کرد که در مواجهه با این بیماری، تمامی وسایل و دستگاه‌هایی را که با این بیماران در تماس است از قبیل دستگیره‌های در، اسلیت لمپ (دستگاهی که چشم پزشک چشم بیمار را از پشت آن معاینه می‌کند) و دیگر دستگاه‌های چشم پزشکی را با مواد گندزدا استریل کنند.
رییس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران گفت: به نظر می‌رسد این ویروس از دیگر کشورها وارد ایران شده باشد که رعایت بهداشت فردی تا حد زیادی می‌تواند مانعی در جهت شیوع آن باشد.

 

تشدید برخورد با فروشندگان دارو در ناصرخسرو
رییس پلیس تهران از دستگیری 97 اراذل و اوباش و سارق زورگیر در عملیات شبانه پلیس خبر داد.
سردار حسین ساجدی‌نیا در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای مرحله سوم طرح برخورد با اراذل و اوباش اظهار داشت: پلیس پایتخت بنا به درخواست شهروندان دوشنبه شب و بامداد سه‌شنبه طرح برخورد با اراذل و اوباش را با عملیات پلیس امنیت و پلیس پیشگیری در پایتخت به ویژه غرب، مرکز و جنوب غرب اجرا کرد و موفق شد 97 نفر از اراذل و اوباش و سارقان زورگیر را دستگیر کند.
وی ادامه داد: این افراد پس از بازجویی به مراکز قضایی معرفی شدند در حالی که تعدادی از آنها دارای شاکی خصوصی بوده و تعدادی از آنها نیز فراری بودند که پس از اقدامات اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شدند.
به گفته رییس پلیس تهران این افراد به جرم زورگیری و ایجاد مزاحمت برای شهروندان دستگیر شده‌اند. مردم پایتخت بدانند که پلیس قاطعانه طرح‌های امنیت اجتماعی را اجرا می‌کند تا رضایت مردم در این حوزه جلب شود.
ساجدی‌نیا در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص فروش دارو در ناصرخسرو گفت: پلیس در دفعات مختلف در ناصرخسرو طرح‌هایی را اجرا کرده است و باز هم شاهد برخورد با فروشندگان غیرمجاز دارو خواهیم بود. یک‌ماه قبل پلیس آگاهی دستگیری‌هایی را در این مورد داشت اما باز هم به زودی طرحی را در این منطقه اجرا می‌کنیم.
وی از افزایش سرقت خرد در پایتخت خبر داد و گفت: در سال جاری سرقت‌های خشن در پایتخت کاهش چشمگیری داشته است اما شاهد افزایش سرقت خرد هستیم، البته در ماه مبارک رمضان میزان سرقت‌ها کاهش چشمگیری نشان می‌دهد، در روزهای اخیر تعداد زیادی باند سرقت و مواد مخدر از سوی پلیس شناسایی و منهدم شد و پس از پاک‌سازی مناطقی از جمله بازار، فرحزاد و محله هرندی ماموران در این مناطق حضور یافتند ضمن اینکه معتادان دستگیر شده را به کمپ‌ها اعزام کردیم.

 

برگزاری نخستین جشنواره سبک زندگی
جامعه – نخستین جشنواره سبک زندگی 12 تا 31 شهریورماه در برج میلاد برگزار می‌شود.
حمیدرضا فرخ، دبیر این جشنواره در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» اظهار داشت: این جشنواره در راستای پیاده‌سازی برنامه‌های پنج ساله توسعه‌ای کشور و سند چشم‌انداز 1404 و همچنین براساس نیاز به فرهنگ‌سازی در جامعه و آحاد مردم کشور برگزار می‌شود. وی از جمله محورهای کلی این جشنواره را اقتصاد و سبک زندگی، هنر، تکنولوژی، اوقات فراغت، تغذیه، امنیت و رفاه و الگوهای بومی و مد و ارتباط آنها با سبک زندگی دانست.
زینب سینایی‌فر، مدیر کارگروه جشنواره سبک زندگی نیز درباره اهداف جشنواره گفت: هدف از این جشنواره آموزش فنون و اصول، ارتباط درست و سالم در خانواده و جامعه است.
وی افزود: در این جشنواره غذاهای سنتی سالم ایرانی و سرگرمی‌های سالم خانوادگی نیز معرفی خواهد شد.
سینایی‌فر در خصوص حضور برندهای برتر در این جشنواره اظهار داشت: از 400 برند برای حضور در این جشنواره دعوت خواهد شد. فرخ، دبیر جشنواره نیز در خصوص امکان حضور برندهای خارجی در این جشنواره گفت: با توجه به اینکه هدف اصلی این جشنواره معرفی سبک زندگی برای ایرانیان است اولویت حضور با برندهای ایرانی است.

مکمل‌های گیاهی ایرانی برای اولین بار در بازار
دبیر انجمن تولیدکنندگان داروهای گیاهی از تولید و توزیع مکمل‌های گیاهی ساخت ایران برای اولین بار خبر داد و گفت که با این اقدام راه برای ورود به بازارهای جهانی باز شده و امر صادرات تسهیل می‌شود.
جعفر میرفخرایی در گفت وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه بیش از 500 قلم داروی طبیعی در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: برای گسترش صادرات فرآورده‌های گیاهی تلاش می‌کنیم.
وی افزود: البته به این دلیل که ضوابط صادرات دارو متفاوت است و وقتی بناست دارویی صادر شود باید شامل مقررات دارویی کشور مقصد باشد، پروسه آماده‌سازی داروها برای صادرات قدری طولانی و مشکل است به همین خاطر برای تسهیل فرآیند صادرات تصمیم گرفتیم فرآورده‌های تولیدی خود را در قالب مکمل‌های گیاهی آماده و برای صادرات اقدام کنیم.
میرفخرایی با بیان اینکه به عنوان مثال اکنون تنها یکی از کارخانه‌های تولیدکننده، مکمل‌های گیاهی‌اش را به کشورهایی نظیر هند، سنگاپور و مالزی صادر می‌کند، عنوان کرد: در مجموع صادرات اقلام گیاهی به کشورهای همسایه در حال گسترش است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان داروهای گیاهی با بیان اینکه مکمل‌ها دارای دو نوع گیاهی و شیمیایی هستند، عنوان کرد: چند شرکت داخلی مشغول تولید مکمل‌های گیاهی هستند، در حالی که پیش از این چنین چیزی وجود نداشت.
میرفخرایی با بیان اینکه عصاره رزماری، عصاره بابونه و عصاره گالگا برای درمان سنگ کلیه از جمله این مکمل‌ها هستند، گفت:‌ مکمل‌های گیاهی در بازارهای داخلی هم توزیع می‌شوند.
وی درباره میزان افزایش اقبال پزشکان به مصرف فرآورده‌های گیاهی توضیح داد: خوشبختانه اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است و روز به روز شاهد ورود داروهای طب سنتی به نسخ پزشکان هستیم.

توجه به امور ایثارگران کارآمدی و مدیریت شهری را افزایش می‌دهد
توجه به امور ایثارگران به کارآمدی و مدیریت شهری کمک می‌کند.
منصور احمدلو، مدیرکل امورایثارگران شهرداری تهران ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: تغییر رویکرد و مدیریت شهری از شهرداری به عنوان یک نهاد صرف خدماتی به یک نهاد اجتماعی فضایی به وجود آورده که توجه به امور ایثارگران تبلور مدیریت کارآمدی شهری و روحیه جهادی را افزایش داده است.
وی افزود: احیای روحیه معنویت در پایتخت به عنوان یکی از اولویت‌های مهم در دستور مدیریت شهر تهران قرار گرفته و برای نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت دیدار مستمر و قدردانی از خانواده ایثارگران در دستور کار قرار گرفت.
احمدلو اضافه کرد: به همین منظور سالانه 14 هزار بازدید از خانواده ایثارگران شهر تهران صورت می‌گیرد.
وی تصریح کرد: دیدار با خانواده ایثارگران که در برنامه هفتگی نواحی شهرداری‌های مناطق مختلف تهران قرار دارد طی بررسی‌های صورت گرفته این بازدید‌ها تاثیر بسزایی در تقویت روحیه و رسیدگی به مطالبات مادی و معنوی این بزرگواران داشته است.
مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران خاطرنشان کرد: ایثارگران سرمایه‌های هر شهری محسوب می‌شوند که رسیدگی به این عزیزان می‌تواند باعث ارتقای کارآمدی مدیریت شهری شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles