Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

گفت‌وگو با خسروآبادی درباره عملکرد دولت در سازمان گردشگری: هشت سال آمارسازی توهم‌آفرین

جامعه- رجبعلی خسروآبادی، مدیر اجرایی اتحادیه هتلداران استان تهران است. او فعالیت خود را در حوزه گردشگری از سال 76 آغاز کرد و از جمله اقداماتش را می‌توان مربوط به زمانی دانست که در سازمان برنامه و بودجه مدیرکل دفتر فرهنگ و هنر و تربیت‌بدنی و جوانان بود و پایه‌های اولیه ادغام سازمان میراث فرهنگی با سازمان ایرانگردی و جهانگردی را بنا نهاد و موجب شد این دو سازمان به یکی از معاونت‌های ریاست‌جمهوری ارتقا پیدا کنند؛ ادغامی که البته هنوز هم پس از گذشت 10 سال با اما و اگرهای زیادی مواجه است. در این‌باره و نیز درباره اقداماتی که طی هشت سال گذشته در حوزه گردشگری کشور روی داده است گفت‌وگوی کوتاهی کرده‌ایم که می‌خوانید.
سازمان گردشگری در سال 82 با میراث ادغام شد، در آن زمان یکسری انتقاد‌ها و مخالفت‌ها از سوی میراثی‌ها و گردشگری‌ها مطرح شد و جریان گرفت، جریان این ادغام چه بود؟
من هنوز هم استدلالم بر این است که با توجه به شرایط آن زمان ادغام ضرورت داشت. بودجه هر یک از این دو بخش ناچیز بود که با ارتقای سطح سازمان به معاونت رییس‌جمهور بودجه به‌طور قابل‌ توجهی افزایش می‌یافت‌‌.
اغلب مدیرهایی که وارد می‌شوند اولین گفته‌ای که دارند این است که ما بودجه نداشتیم که اینجا کار بکنیم‌‌‌. دومی اینکه شما به عنوان یک آدم تاثیرگذار در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور، وقتی معاون رییس‌جمهور هستی در همه دولت و هیات وزیران، شما به نمایندگی از رییس‌جمهور دارید کاری را انجام می‌دهید. معاون رییس‌جمهور هستید‌‌‌. عملا رییس این بخش رییس‌جمهور است‌‌‌. شما می‌آیید معاونش می‌شوید در کارهایش او را کمک می‌کنید‌‌‌. این سطح با این سطح که شما معاون وزیر باشید زمین تا آسمان فرق می‌کند‌‌‌. شاهد مثال برای اینکه نشان دهد رشد بدون ارتقا ممکن نیست این آمار است‌‌‌. اعتبارات تملکی بخش گردشگری در بخش بودجه‌ سنواتی در سال 79، 5/14 میلیارد ریال بوده و در سال 91، دو هزار و 307 میلیارد ریال تخصیص یافته‌‌‌. در چه دوره‌ای چنین افزایشی وجود داشته؟ اینکه بعضی بخش‌ها اعتقادشان بر این است که از یکدیگر جدا باشند و می‌گویند ما می‌توانیم، من هم می‌گویم درست است‌‌‌. اینکه ما توانستیم به عنوان یک نایب رییس‌جمهور سازمان میراث را جدا کنیم یک اتفاق خوب بود‌ اما محدودیت‌های توسعه دولت را هم در نظر بگیرید‌‌‌. اینکه دولت با هرگونه توسعه اینچنینی هنوز هم مخالف است‌‌‌. اینکه به راحتی سازمان راه بیندازی و معاونت و بودجه به این آسانی نیست‌‌‌. برنامه چهارم محدودیت ایجاد کرد و برنامه پنجم محدودیت را کامل کرد‌. با این همه این ادغام اتفاق خوبی بوده است‌‌.
پس از ادغام و دقیقا در هشت سال گذشته این سازمان مدیران مختلفی را تجربه کرده است؛ مدیرانی که متوسط عمر کاری‌شان به 5/1 سال هم نمی‌رسد و اتفاقا پیش از این سمت، تجربه‌ای در این حوزه نداشته‌اند، به نظر شما علت این عزل و انتصاب‌ها چه بوده است؟
بله، در هشت سال گذشته ما با تغییرات بسیار زیادی در سطح معاون و مدیران گردشگری روبه‌رو بودیم‌‌. به تبع آن معاونان، مدیرکل‌ها و سایر مسوولان‌‌‌. من فکر نمی‌کنم هیچ سازمانی مثل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تغییراتی داشته باشد‌‌‌. حتی این تغییرات در حد مسوولان اداره‌‌ها هم بوده است درحالی که فقط افراد سیاست‌گذار معمولا عوض می‌شوند و بدنه کارشناسی خود را دست نمی‌زنند متاسفانه مدیران اخیر تا تغییر بدنه کارشناسی هم پیش رفتند و فکر نمی‌کنم در سازمان گردشگری نیروی کارشناسی دیگر وجود داشته باشد‌ از سوی دیگر مدیر ما باید چهار سال بماند تا برنامه‌ای را تنظیم کند. مدیرانی که 6 ماه، 9 ماه بر مسند می‌مانند که نمی‌توانند برنامه‌ریزی کنند‌‌‌. در این چهار سال نمی‌خواهم بگویم در سازمان کار نشد می‌خواهم بگویم کارها ابتر، مانده و بی‌برنامه شد‌‌‌. کارها آن قوامی را که ما می‌گوییم به عنوان فرهنگ و رویه و برنامه باید داشته باشند، نداشت‌‌‌. نمونه‌های آن واضح است‌‌. بعضی از مدیرها کمتر از یک سال و نیم بوده و چون پنج مدیر در هشت سال عوض کردیم میانگین هرکدام یک سال و نیم هم نمی‌شود‌‌‌. یک سال و دو ماه، یک سال و یک ماه هرکدام باقی ماند‌‌.
به‌ نظر می‌رسد این سازمان به جایی تبدیل شده است که هر وقت کسی در رده‌های بالاتر هیات دولت نمی‌تواند جایگاهی داشته باشد به آنجا
 فرستاده می‌شود!
این‌طور انتصاب‌ها در این سازمان چه اثرات سویی به همراه داشته‌اند؟
از صدماتی که تغییر مدیریت بر گردشگری داشت این بود که وقتی ما قانون را به عنوان محور اصلی خودمان در نظر نمی‌گیریم، تشخیص اینکه چه کسی قانونی عمل می‌کند و نمی‌کند را هم در نظر نمی‌گیریم‌‌ و این کار فضا را برای کارکرد‌های غیرقانونی فراهم کرده است‌. به عنوان مثال مراکزی در شهرها راه افتاد به اسم سازماندهی خانه‌های استیجاری که در زمان پرتقاضا اصلی‌ترین کار ماست. مثلا در مشهد خانه‌های شخصی را مردم اجاره می‌کنند اما اگر بیایید این را در طول سال رسمی کنید غلط‌ترین کاری بود که می‌توانست شکل بگیرد‌‌‌. ما در برهه‌ای از زمان متناسب با شرایط به کاری نیاز داریم اما حق نداریم این را دایم کنیم‌‌‌. چرا؟ چون در زمان کم‌تقاضا دیگر آن نیاز اصلی را ندارید‌‌‌. هتل‌ها و واحد‌های استاندارد شما می‌تواند جوابگو باشد‌‌‌. اما اگر راه را در طول زمان‌های دیگر باز بگذارید افراد ترغیب می‌شوند به سمت آن بروند و کسانی که هیچ سرمایه‌گذاری نکردند، می‌توانند این خدمت را بدون کیفیت و امنیت و برنامه‌ریزی ارایه دهند‌‌‌. اگر قانونمند و قانون‌گرا باشید این فضا را در نظر می‌گیرید که من چطور از سرمایه‌دار حمایت کنم که از برنامه طولانی مدت من حمایت کنند نه کوتاه‌مدت‌‌‌. جلوی بعضی از اتفاقات را می‌شد گرفت اما متاسفانه به دلیل عدم تسلط مدیران و کارآمدی و برنامه‌داری نشد که اتفاق بیفتد و بخش‌خصوصی هم ازین ناکارآمدی متضرر شد‌‌‌. بخش‌خصوصی متوجه نشد که اگر کار خوبی انجام دهد مشوقی وجود دارد‌‌‌. این مشوق در لفظ نیست، در سخنرانی نیست در حمایت‌های عملی و الزامی است‌‌‌.
به عنوان مثال در بخش گردشگری آیین‌نامه ایجاد تشکیلات گردشگری که مصوب هیات وزیران است، می‌گوید تمامی واحدهای گردشگری باید درجه‌بندی و استانداردسازی شوند و موظف کرده است که هر سه سال یک بار گواهینامه صادر کنید درحالی که هفت سال است کمیسیون درجه‌بندی برنامه‌ای نداشته است‌‌.
سازمان در این مدت اصلی‌ترین و قانونی‌ترین کارش را که تشخیص سره از ناسره و خوب از بد بوده را انجام نداده است. من می‌توانم به جرات بگویم که فقط یکسری کارهای بی‌برنامه صورت گرفته ‌‌ و فقط سلیقه اعمال شده است، نه برنامه. مثلا می‌آیند می‌پرسند نفر سفر یعنی چی، می‌گوییم نمی‌دانیم‌‌‌. نفر روز یعنی چی؟ اینها یکسری شاخص بی‌فایده و من درآوردی بود‌‌‌. چند میلیون سفر در تهران داریم؟ حالا اگر ما بدانیم چند میلیون سفر داریم، چه سودی دارد؟ من نمی‌خواهم بگویم کار نشده، می‌خواهم بگویم بی‌برنامه کار شده است‌‌.
آمارهایی که تا به امروز ارایه شد تا چه حد به حقیقت نزدیک است؟
من نمی‌گویم کار نشده است، می‌گویم کارها در اطلاعات و آمار و در بیان بزرگ‌نمایی شد‌ه است. اینکه ما بیاییم شب عید اعلام کنیم 85 میلیون نفر را اسکان داده‌ایم و من همان زمان در رادیو حضور داشتم و مجری پرسید آقای خسروآبادی ما 85 میلیون نفر را اسکان دادیم درسته؟ گفتم، والا از کسی که گفته بپرسید‌. ما 200 هزار تا تخت خوب داریم، اگر شکسته‌ها را هم حساب کنیم 400 هزار تخت می‌شود‌ و اگر حساب کنیم در این 15 شب عید شبی 400 هزار تا تخت داشتیم، تنها شش میلیون نفر اسکان داده می‌شوند‌ حالا شما 85 را از شش کم کنید‌. 79 میلیون نفر در خیابان‌ها خوابیدند؟ اینکه ما بگوییم کارتون‌خواب داریم چه هنریه؟ این آمارها رسوب اقتصادی ندارد، جز اذیت کردن بخش نتیجه‌ای ندارد در حقیقت توهمی در بعضی از افراد شکل می‌گیرد‌.
اخیرا نیز اعتراضاتی نسبت به صدور مجوز فعالیت به آژانس‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی از سوی بخش‌خصوصی دیده شده که بعضا از سوی خود مدیران آژانس‌ها بوده است، نظرتان در این‌باره چیست؟
من معتقدم دندان اسب پیش‌کشی را نباید شمرد! اینکه تصدی‌گری از دولت گرفته شود و دخالت دولت در کار بخش‌خصوصی کاهش یابد می‌باید شکر هم کرد نه اعتراض! بخش مهمی از کار به بدنه‌ای سپرده شده که متعلق به خود این صنف است و بدیهی است که آنها کارشناس‌تر از مسوولان دولتی در این بخش باشند پس نباید جای اعتراض باشد.
ظاهرا اعتراض به این قسمت مساله است که این واگذاری موجب رشد قارچ‌گونه می‌شود آن هم در شرایطی که کار برای آژانس‌های موجود سخت است.
دقیقا همین‌طور است اول اینکه از نظر آماری کشش برای حضور تعداد بیشتر چنین آژانس‌هایی وجود دارد اما از نظر دیگر در نهایت در جامعه رقابتی کسانی که اهل این کار و حرفه نباشند حذف خواهند شد و در نهایت این هم از جمله اقداماتی است که فقط در ظاهر خواسته است نشان دهد دولت وقت در همه زمینه‌ها به کاهش تصدی‌گری خود همت گمارده است ولو آنکه بی‌موقع، بی‌هدف و بی‌سرانجام صورت بگیرد!
اولویت رییس‌ جدید سازمان در دولت جدید را چه می‌دانید؟
توجه و بهره‌گیری هرچه بیشتر از تشکل‌های غیردولتی و سپردن کار به آنها. باید همچنان در جهت کاهش تصدی‌گری دولت در این بخش به پیش رفت همچنین باید فرصت برای برنامه‌ریزی و اجرای متناسب و همزمان پارامترهای مختلف یک برنامه را ایجاد کرد.

 

تفاهمنامه‌ پرداخت مابه‌التفاوت افزایش قیمت دارو به تامین‌اجتماعی ابلاغ شد
فارس- رییس اداره پاراکلینیک درمان غیرمستقیم سازمان تامین‌اجتماعی با اشاره به اینکه تامین‌اجتماعی بیش از 83 هزار نفر بیمار خاص و صعب‌العلاج دارد، گفت که وزیر بهداشت قول داده است تا برای انتقال پول از وزارت بهداشت به سازمان تامین‌اجتماعی مشکل ذی‌حسابی نداشته باشد‌.
فرهاد خدایی درباره ابلاغ تفاهمنامه پرداخت مابه‌التفاوت قیمت داروها اظهار داشت:‌ از اواخر اردیبهشت‌ماه نرخ ارز داروها از ارز مرجع به مبادلاتی تغییر کرد و این اتفاق موجب افزایش قیمت فاحش داروها شد‌. وی ادامه داد: بر این اساس داروهای ایرانی 70 درصد و سایر داروهای خارجی تا سه برابر افزایش یافت و این اتفاق درحالی افتاد که در ابتدای سال تعرفه‌ها توسط وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت در حال بررسی بود افزایش قیمت دارو را 15 درصد در نظر گرفته بودند ولی با گذشته کمتر از دو ماه از سال شاهد افزایش 200 درصدی هزینه‌های دارویی بودیم‌. خدایی بیان داشت: با این افزایش‌ بی‌رویه قیمت‌ها دیگر سازمان‌های بیمه‌گر توان پرداخت هزینه‌های اعمال شده را نداشتند‌. رییس اداره پاراکلینیک درمان غیرمستقیم سازمان تامین‌اجتماعی یادآور شد: براساس قانون باید از منابع هدفمندسازی یارانه‌ها که حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده است به ارایه خدمات درمانی اختصاص یابد‌.
وی افزود: از سه هزار میلیارد تومان، 400 میلیارد تومان برای بیماران تصادفی، 400 میلیارد تومان برای بیماران خاص و صعب‌العلاج، 400 میلیارد تومان برای داروهای یارانه‌ای و 1800 میلیارد تومان نیز برای مابه‌التفاوت قیمت دارو اختصاص یابد‌.
خدایی یادآور شد: در کل باید 2600 میلیارد تومان به حساب سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شد تا مابه‌التفاوت افزایش هزینه‌ها را پوشش دهند ولی تاکنون این پول پرداخت نشده است‌.
وی گفت: هزینه‌ها و درآمدهای سازمان تامین‌اجتماعی کاملا مشخص است و دولت موظف است که با هرگونه بار اضافی که به سازمان تحمیل می‌کند منابع‌های آن را نیز در اختیار این سازمان قرار دهد‌.

 

پایان دوئل عشقی 2 دختر جوان با اسیدپاشی مرگبار
رییس پلیس آگاهی استان مازندران جزییات اسیدپاشی مرگبار در دوئل عشقی دو زن جوان را تشریح کرد‌.
سرهنگ عظیمی در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: ساعت 4:18 صبح روز 19 تیرماه امسال کشف پیکر زن جوانی در کانال آبی در سه‌راه مهدیه در شهرستان بهشهر به ماموران اطلاع داده شد.‌ در ادامه تیمی از ماموران کلانتری 11 در محل حاضر شده و پیکر زن جوان را از داخل کانال آب بیرون کشیده و به بیمارستان انتقال دادند اما زن جوان بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد‌. پزشکان در گزارش اولیه خود اعلام کردند این زن بر اثر اسیدپاشی دچار سوختگی شدید در تمام نقاط بدن شده است‌.
وی افزود: در ادامه پرونده برای رسیدگی در اختیار کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی قرار گرفت‌. ماموران در نخستین گام هویت مقتول به نام فاطمه 31 ساله را شناسایی کرده و در بررسی های خود متوجه شدند مقتول آخرین بار همراه یکی از دوستانش به نام زهرا دیده شده است‌. در ادامه دو مظنون که یکی از آنها زهرا بود تحت تحقیقات پلیسی قرار گرفتند که منکر هرگونه اطلاعی از قتل فاطمه شدند‌. از سوی دیگر 24 تیرماه در جریان بررسی‌های جنایی مشخص شد زمان حادثه زن جوانی با یک دستگاه خودرو پراید در اطراف بیمارستان تردد داشته و از پرستاران جویای حال قربانی اسیدپاشی می‌شده است‌.
رییس پلیس آگاهی استان مازندران ادامه داد: با بررسی مشخصات زن ناشناس و خودرو پراید مشخص شد فرد موردنظر همان زهرا 33 ساله بوده که شب حادثه در اطراف بیمارستان حضور داشته است‌. با کشف این سرنخ زهرا در خیابان خیام بهشهر دستگیر و تحت تحقیقات قرار گرفت.‌ ماموران پلیس زن روی دست زهرا آثار سوختگی کشف کردند که با بررسی این آثار مشخص شد او نیز بر اثر ریختن اسید روی دستش دچار سوختگی شده است‌ از سوی دیگر آثاری از اسید در صندوق‌عقب خودرو او به دست آمد درحالی که زهرا همچنان منکر قتل می‌شد در بازرسی کیف‌دستی او دفترچه تامین‌اجتماعی، دفترچه بانک و فتوکپی کارت ملی مقتول کشف شد‌.
سرهنگ عظیمی خاطرنشان کرد: متهم به قتل که دیگر هیچ راهی برای فرار نداشت لب به اعتراف گشود و جزییات قتل دوست خود با اسید را تشریح کرد‌. زن جوان درباره انگیزه‌اش از این جنایت اظهار داشت: من و فاطمه دوستان قدیمی بودیم‌ من قرار بود با پسر جوانی به نام سهیل ازدواج کنم و با او قول و قرار ازدواج گذاشته بودم، فاطمه نیز قرار بود با پسری به نام ایمان ازدواج کند اما چندی قبل رابطه آنها با مشکلاتی روبه‌رو شد و ایمان تصمیم گرفت از فاطمه جدا شود‌. بعد از این اتفاق متوجه شدم فاطمه تماس‌هایی با سهیل داشته و قصد دارد با او دوست شود برای اینکه سهیل را از دست ندهم تصمیم به قتل فاطمه گرفتم‌. شب حادثه همراه ایمان سراغ فاطمه رفته و به بهانه حرف زدن او را به محلی خلوت در سه راه مهدیه کشاندیم در آنجا من به بهانه پنچری لاستیک توقف کرده و بعد روی صورت و بدن فاطمه اسید پاشیدم، چند ساعت بعد نیز برای اطلاع از وضعیت به بیمارستان رفتم‌.
رییس پلیس آگاهی استان مازندران در پایان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون تحقیقات از متهمان ادامه دارد و قاضی پرونده برای هر دوی آنها قرار قانونی صادر کرده است‌. زهرا مدعی است که به تنهایی مرتکب قتل شده که نقش ایمان در این جنایت در دست بررسی است از سوی دیگر تحقیقات درباره انگیزه این جنایت ادامه دارد‌.

 

حسن امامی‌رضوی: با وجود داروهای مانده در گمرک، کمبود دارویی نداریم‌!
ایلنا- معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در واکنش به داروهای مانده در گمرک گفت که دارو به اندازه نیاز وجود دارد اما به هرحال باید داروهای مانده در گمرک هم ترخیص شود‌. حسن امامی‌رضوی ضمن رد هرگونه کمبود دارویی در کشور گفت: اگرچه بحث‌هایی در این زمینه وجود دارد اما ما نیاز‌های دارویی را تامین می‌کنیم‌.
وی در پاسخ به این سوال که اگر دارو به اندازه نیاز است پس چرا برخی از انجمن‌های بیماران خاص نسبت به کمبود دارو هشدار داده‌اند، گفت: بالاخره آنها هم بحث‌هایی دارند اما شما به عنوان خبرنگار که نباید بنابر گفته‌ها و شنیده‌ها قضاوت کنید بلکه باید از بیمارستان‌ها بازدید کنید بعد اگر کمبودی بود با ما صحبت کنید‌.  ۱۶۵ میلیون یورو دارو در گمرک مانده است که به گفته مدیرکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو، با توافقات صورت‌پذیرفته با امور گمرکات کشور از دو روز گذشته عملیات ترخیص آنها آغاز شده است و داروهای مانده در گمرک به تدریج ترخیص خواهند شد.

پزشک خانواده نابسامان است
سیدحسن هاشمی یکی از گزینه‌های دولت یازدهم برای انتصاب سمت وزارت بهداشت، به اعلام مهم‌ترین برنامه خود به منظور رفع مشکلات جاری حوزه سلامت ازجمله نابسامانی دارو، وضعیت طرح پزشک خانواده و تکلیف دانشگاه علوم‌پزشکی ایران پس از انتزاع آن از دانشگاه علوم‌پزشکی تهران پرداخت‌.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در این باره گفت: شاید مهم‌ترین مشکل فعلی نظام سلامت که به وضع معیشت مردم هم برمی‌گردد بحث دارو و پس از آن بحث پزشک خانواده است‌. وی افزود: به عقیده بنده «پزشک خانواده» طرحی نابسامان است و باید یک بازنگری در آنچه تاکنون انجام شده صورت گیرد و البته مهم‌تر از همه اینها منابع مالی است که امیدوارم دولت حمایت کند‌.
هاشمی در پاسخ به این سوال که تکلیف انتزاع دانشگاه علوم‌پزشکی تهران و ایران با توجه به پایان مهلت مقرر (31 تیر 92) و تخصیص نیافتن کد بودجه مستقل برای دانشگاه ایران چه خواهد شد، گفت: این دولت با شعار اعتدال و قانون‌گرایی بر سر کار آمده است‌ ما باید قانون را اجرا کنیم و تابع هر آنچه دستگاه‌های بالادستی تصویب کرده‌اند باشیم‌. باید دید که قانون چه می‌گوید و همه تابع آن باشیم و آن را رعایت کنیم‌. بنده نظری شخصی برای این موضوع ندارم باید بررسی کنم تا مشخص شود چه اتفاقاتی در این یک تا دو ماهه افتاده است‌.

نتایج یک مطالعه تایید کرد؛ مردان برای موفقیت به زنان احتیاج دارند
آیا تا به حال اندیشیده‌اید که چرا برخی از مردان خسیس و برخی دیگر بخشنده و سخاوتمندند و اینکه چه انگیزه‌ای «بیل گیتس» را ترغیب کرد تا بیش از 28 میلیارد دلار هدایای بشردوستانه اهدا کند درحالی که بسیاری از هم‌ترازهای او کنترل شدیدتری روی دارایی‌های خود دارند؟
به گزارش ایسنا،‌ شواهد و بررسی‌های جدید پاسخ‌های قابل تاملی را در این زمینه ارایه می‌دهند‌. براساس نتایج یک مطالعه گسترده، وجود زن در خانواده حتی یک نوزاد دختر می‌تواند محرک کافی باشد تا مردان را به بخشنده بودن و سخاوتمندی ترغیب کند‌. در مطالعه‌ای جدید میشل دال، کریستین دزو و دیوید گادیس راس به بررسی ویژگی بخشندگی و انگیزه‌ای که مردان را به سوی این صفت مثبت سوق می‌دهد، پرداختند. در این بررسی، این سه محقق به کشف پاسخ این سوال پرداختند که چرا برخی مدیران مرد در پرداخت حقوق به کارمندان خود دست‌ودل‌بازتر هستند‌.
این سه محقق با بررسی 10 هزار کمپانی دانمارکی در مدت زمان یک دهه، میزان حقوق پرداختی به کارمندان در این کمپانی‌ها را مورد مطالعه قرار دادند‌.
نتایج بررسی‌ها نشان داد که مدیران این کمپانی‌ها پس از پدر شدن به‌طور کلی دستمزد کارمندانشان را کاهش دادند‌. این مدیران معتقد بودند که منابع موجود در کارخانه‌هایشان تامین‌کننده زندگی آنان و خانواده رو به رشدشان است و باید در صرفه‌جویی و حفظ آن کوشا باشند حتی اگر تامین خانواده‌شان به بهای کم کردن دستمزد کارمندانشان تمام شود‌. اما نکته جالب در مورد این مطالعه این بود که تغییرات در میزان پرداخت حقوق‌ها به جنسیت فرزند صاحب کمپانی یا کارخانه پس از پدر شدن وی، بستگی داشت به این ترتیب که این مدیران پس از پسردار شدن حقوق کارمندانشان را خیلی بیشتر کاهش دادند درحالی که اگر صاحب فرزند دختر می‌شدند این تغییر در دستمزد کارمندان به مراتب کمتر مشاهده می‌شد‌.
محققان در این مطالعات دریافتند که فرزندان دختر پدران خود را آرام می‌کنند و پدران دختردار بیشتر رفتارهای مراقبتی دارند‌. به نظر می‌رسد مردانی که صاحب فرزند دختر می‌شوند روحیه حساس‌تری پیدا می‌کنند‌. برخی دیگر از مطالعات نیز این رابطه را تایید می‌کنند به‌طوری که در یک بررسی دیگر معلوم شد قانون‌گذاران آمریکایی وقتی فرزند دختر دارند با بلندنظری رای می‌دهند و این ارتباط در مورد قانون‌گذاران مرد انگلیسی هم صادق است‌. تیم تحقیقاتی پروفسور «وان لانگ» در مطالعه‌ای دیگر دریافتند پدرانی که تعداد خواهر بیشتری دارند زمان بیشتری را برای تربیت فرزندانشان صرف می‌کنند‌. همچنین رفتارهای پرورشی و روحیه مراقبتی خواهران به برادرانشان نیز منتقل می‌شود‌. برخی از خیرترین مردان نیز وجود زنان در زندگی‌شان را عامل بخشنده بودن خود می‌دانند‌ زمانی که بیل گیتس در مسیر ثروتمندترین مرد جهان قدم برداشت، تصمیم داشت راه‌اندازی موسسه خیریه‌ای را به تعویق اندازد اما سال بعد، نظر خود را تغییر داد و سه سال پس از آن در فهرست بخشنده‌ترین افراد در آمریکا قرار گرفت‌. در واقع در فاصله این سال‌ها او صاحب اولین فرزند دختر خود شد‌. همچنین در محیط‌های کاری نیز حضور بیشتر زنان در پست‌های مدیریتی ضروری است‌. بررسی‌ها تایید کرده است در کارخانه‌هایی که زنان در پست‌های مدیریتی ارشد قرار دارند، این محیط‌های کاری بهتر مدیریت می‌شوند‌. در حقیقت مدیران زن ابعاد متنوع و سبک‌های کار گروهی بیشتری را ارایه می‌دهند‌.
به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، اکثر ما این مطلب را شنیده‌ایم که در پشت هر مرد موفق یک زن توانا و حامی قرار دارد و اما در مورد تاثیر عمیق وجود زنان در زندگی مردان سخاوتمند نیز می‌توان گفت که در مقابل مردان موفق، زنانی توانا حرکت می‌کنند که مردان هوشیار و دانا راهنمایی آنها را می‌پذیرند و از ایشان پیروی می‌کنند‌.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles