معصومه ابتکار با انتقاد از برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی: کمآبی و آلودگی، کشور را تهدید میکند
الهه ابراهیمی- عضو شورای شهر تهران گفت: متاسفانه مصرف سرانه آب در کشور ما به نسبت الگوی جهان و کشورهای توسعهیافته فاصله زیادی دارد در واقع در برخی فصول و شرایط مصرف آب در کشور ما سه یا چهار برابر استاندارد جهانی است که نگرانکننده است.
معصومه ابتکار با بیان اینکه ایران در منطقه خشک و نیمهخشک قرار دارد، اظهار کرد: در تاریخ، فرهنگ و ادبیات ما به مساله کمآبی و طریقه صحیح مصرف از منابع آب توجه شده است ولی از آنجا که به گفته دانشمندان و مراکز تحقیقاتی در شرایط تغییر آب و هوا آن هم به صورت جدی قرار گرفتهایم بدون شک شاهد خشکسالی در بخشی از دنیا و توفانهای شدید در سایر نقاط دنیا خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برای منطقه خاورمیانه خشکسالی پیشبینی شده است، تصریح کرد: با استفاده صحیح از منابع آب از زوایای مختلف سیاستگذاریهای دولتی و محلی توسط شوراها و فرهنگسازی اصلاح الگوی مصرف میتوان شیوه صحیح استفاده از آب را عملیاتی کرد.
هدررفت آب ناشی از فرسودگی شبکه انتقال آب
ابتکار با اشاره به اینکه بخشی از هدررفت آب ناشی از فرسودگی شبکه انتقال آب است، گفت: بخش دیگری از هدررفت آب به نحوه زندگی شهرنشینی برمی گردد چراکه با وجود توسعه شهرنشینی فرهنگ شهرنشینی افزایش نیافته و از سوی شهروندان به خوبی نمیدانند که هزینههای تصفیه و انتقال آب چه میزان است از اینرو استفاده بهینهای از آب ندارند.
وی درباره راهکارهای صرفهجویی در مصرف آب نیز با اشاره به نقش رسانه ملی در این بخش اعلام کرد: بروشورهایی در رابطه به چگونگی کاهش در مصرف آب در راستای آگاهسازی شهروندان توزیع شده اما بسیار اندک است. آموزش مردم در چگونگی کاهش مصرف آب و شفافسازی درباره وضعیت آب موجود در کشور در کنار ارایه اطلاعاتی در زمینه نصب شیرهای هوشمند و استفاده از دوشهای کممصرف و مواردی از این قبیل در کاهش مصرف آب تاثیرگذار است. عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه سازمان ملل در سالجاری شعار الگوی مصرف صحیح در مصرف مواد غذایی را سرلوحه تمامی اقدامات خود قرار داده است، اظهار کرد: با مصرف صحیح در مصرف موادغذایی میتوان گرسنگان جهان را نجات داد. در مورد آب نیز باید اینگونه بود منابع آب هدر رفته است و باید با اصلاح شیوههای مختلف به ویژه در بخش کشاورزی از هدررفت منابع آبی در کشورمان ممانعت کرد تا مانع از خشک شدن تالابها و خشک شدن دریاچهها شویم.
وضعیت نگرانکننده آبهای زیرزمینی
ابتکار درباره وضعیت منابع آبی زیرزمینی در کشورمان با بیان اینکه وضعیت آبهای زیرزمینی نگرانکننده است، تصریح کرد: مسوولان باید آماری از روند کاهش آبهای زیرزمینی اعلام کنند. نکته مهم در منابع زیرزمینی این است که اگر این منابع آلوده شوند پاکسازی آنها غیرممکن است این درحالی است که شاهد آلودگی منابع آب هستیم.
وی با اشاره به طرح آب خانداری و اجرای آن توسط دکتر کوثری در جنوب فارس افزود: یکی دیگر از ذخیرهسازیهای آب در کنار سدسازی آبخانداری است یعنی میتوان آب موجود را در ایجاد چاههای زیرزمینی حفظ کرد و مانع از تبخیر آن شده ذخیرهسازی و حفظ منابع آبی باید در دستور کار قرار گیرد در غیر این صورت آینده روشنی در این بخش نخواهیم داشت.
ابتکار تاکید کرد: متاسفانه اخباری مبنی بر استفاده بیرویه از منابع زیرزمینی شنیده میشود در سفرهای استانی دولت دستور برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی داده شد و ملاحظات وزیر نیرو نیز نادیده گرفته شد. معاون دولت اصلاحات در پاسخ به اینکه با مصرف بیرویه و کاهش بارندگی در سالهای اخیر به نظر شما در چند سال آینده با کمبود شدید آب و بحران آب مواجه میشویم، گفت: مسوولان میدانند که با این رویه مصرف در چند سال آینده با بحران آب مواجه میشویم اما درباره پیشبینیها باید بگویم که در مورد این موارد خیلی زودتر از آنچه پیشبینی میشود با بجران مواجه میشویم.
ابتکار به مساله بحران در دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: براساس پیشبینی کارشناسان داخلی و خارجی و مطالعات انجامشده در سال ۷۸ و تفاهمنامه منعقدشده در تامین حقابه دریاچه قرار بود در ۲۰ سال آینده دریاچه ارومیه با مشکل مواجه شود اما روند آن با فراموش شدن تفاهمنامه خیلی سریع شد.
رییس سازمان محیطزیست در دولت اصلاحات با بیان اینکه نابودی محیطزیست و منابع آبی در بخشهای مختلف از جمله تالابها و دریاچهها غیرقابل بازگشت است، گفت: امیدواریم در دولت جدید با همکاری مردم، شوراها و نهادهای مردمنهاد و با تلاش ملی و محلی از محیطزیست کشورمان حفاظت شود. امیدواریم در آینده پیشرو گوش شنوا در برابر هشدارها وجود داشته باشد.
تامیناجتماعی در دولت جدید به چه کسی سپرده میشود؟
بیم از یک رییس سیاسی، امید به یک مدیر اجتماعی!
جامعه- کارشناسان امور اجتماعی معتقدند انتخاب مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی در دولت یازدهم باید به دور از مسایل سیاسی و از درون سازمان انتخاب شود تا برای ارایه خدمات به 35 میلیون نفر بیمه شده تامیناجتماعی، کارایی و تعهد لازم را داشته باشد.
در سازمان بزرگی مانند تامیناجتماعی که حدود 35 میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد و با قسمت عمده بخش تولید و صنعت کشور در ارتباط است و همچنین بیش از دو میلیون نفر نیز مستمریبگیر آن هستند، قطعا انتخاب درست مدیرعامل این سازمان میتواند در اجرای برنامهها و پیشبرد اهداف و ارایه خدمات به جامعه هدف بسیار موثر باشد. در دولت نهم و دهم، انتخاب مدیرعامل این سازمان بیشتر براساس معیارهای سیاسی بوده تا توانایی و شایستگی و همچنین آشنایی با فعالیتهای سازمان. همین موضوع نیز باعث بروز مشکلات زیادی طی هشت سال گذشته برای بازنشستگان و کارگران تحت پوشش چتر حمایتی تامیناجتماعی شده است به همین دلیل کارشناسان و متخصصان مربوطه معتقدند که به منظور رفع مشکلات و چارهاندیشی برای بازنشستگان و مستمری بگیران تامیناجتماعی، بهتر است مدیرعامل جدید سازمان براساس شایستگی و به دور از مسایل سیاسی انتخاب شود.
بر این اساس بسیاری معتقدند ملاک انتخاب مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی داشتن سابقه مدیریت و به دور از مسایل سیاسی باشد. طبق اساسنامه سازمان تامیناجتماعی، فردی میتواند به سمت مدیریت آن انتخاب شود که حداقل پنج سال سابقه مدیریت داشته باشد و همچنین رشته تحصیلی مرتبط نیز دارا باشد. همچنین با اشاره به اینکه انتخابهای دولت روحانی مبنی بر گزینش افراد شایسته و آشنا به حوزه کاری است امید میرود در انتخاب مدیرعامل تامیناجتماعی نیز این موارد رعایت شود. انتخاب مدیرعامل این سازمان باید براساس فعالیتهای انجام شده و تجربیات و تواناییهای فردی باشد و به دور از هرگونه مسایل سیاسی اما در مجموع نمیتوان گفت که سیاست نقشی در انتخاب مدیرعامل ندارد.
در دورههای قبل انتخاب مدیرعامل بیشتر براساس انتخابهای سیاسی بود. امید است در دولت جدید سیاست در حاشیه قرار گیرد و ملاکهای اصلی مسوولیتپذیری، توانایی، رشته تحصیلی مرتبط و سابقه مدیریت باشد.
به همین منظور بهطور حتم داشتن تمامی این معیارها میطلبد که فرد انتخاب شده از داخل مجموعه باشد تا بتواند آشنایی بیشتر با جامعه هدف و خدماتی که به آنها ارایه میشود، داشته باشد.
کارشناسان همچنین معتقدندکه اولین ویژگی که برای انتخاب افراد در نظر گرفته میشود شایستگی آنها در سمتی است که برعهده خواهند داشت و بر همین اساس در انتخاب مدیرعامل تامیناجتماعی نیز باید این ویژگی مدنظر قرار گیرد.
زمان آغاز و پایان امتحانات نهایی شهریورماه دانشآموزان
رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش گفت که تا پایان هفته جاری نرمافزارهای سوالات امتحانی نوبت شهریورماه در بخش قرنطینه با رعایت تشریفات حراستی و حفاظتی آماده شده و از هفته آینده برای تکثیر به حوزههای سراسر کشور ارسال میشود.
عبدالامیر عرفی، رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش با بیان اینکه امتحانات نهایی نوبت شهریورماه از دوم شهریور آغاز میشود، گفت: در تلاش هستیم تا نرمافزارهای سوالات که با کدهای امنیتی مخصوصی طراحی شدهاند تا 27 مردادماه به سراسر کشور ارسال شود و رمز سوالات تحویل مسوولان حراست اداره آموزشوپرورش استانها خواهد شد.
وی ادامه داد: امتحانات تا 18 شهریورماه ادامه خواهد داشت و تلاش مرکز سنجش بر این است که تا پایان شهریورماه بهطور قطع همه نتایج را اعلام کند.
پیشنهاد سازمان آتشنشانی تهران؛ خودروهای فاقد کپسول آتشنشانی جریمه شوند
معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتشنشانی تهران به دنبال اجباری شدن نصب کپسول آتشنشانی برای خودروهای تولیدی جدید پیشنهاد کرد پلیس راهور خودروهای تولید سال 92 را که فاقد کپسول آتشنشانی هستند جریمه کند.
به گزارش فارس، محمود قدیری در واکنش به ابلاغ مصوبه شورای عالی استاندارد و موافقت هیات دولت درخصوص نصب اجباری کپسول خاموشکننده دستی روی خودروها گفت: یقینا این مصوبه آرزوی چندین ساله سازمان آتشنشانی است که باید در دستور کار مراکز معاینه فنی خودروها قرار بگیرد.
وی در این باره ابراز داشت: متاسفانه در گذشته شاهد این بودیم بسیاری از حوادثی که در پی وقوع حریق در خودروها رخ میداد، سبب مرگ یا وارد شدن خسارات جبرانناپذیری به شهروندان میشد که نصب یک کپسول آتشنشانی در خودرو گاه میتوانست از بروز چنین حوادثی جلوگیری کند.
قدیری با بیان اینکه قطعا اگر خودروها مجهز به خاموشکننده باشند، ضریب امنیت جانی سرنشینان افزایش مییابد، اظهار داشت: این موضوع تنها مربوط به سرنشینان همان خودرو نمیشود، بلکه در صورت بروز حادثه میتوان از خاموشکننده نصب شده در دیگر خودروها نیز برای اطفای حریق استفاده کرد.
رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: تنقلات سنتی بهداشتی جایگزین تنقلات بیارزش مدارس میشود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به افزایش تعداد اعضای شورای شهر تهران از 15 نفر به 31 نفر گفت: باید تا 12 شهریورماه طبقات نهم و دهم ساختمان شهرداری به شورا تحویل داده میشود.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به تخصیص 650 میلیارد تومان به داروهای بیماران خاص گفت: 18 قلم از داروهای تحت پوشش مربوط به بیماران کلیوی است که هفت قلم برای بیماران پیوندی و 11 قلم برای بیماران دیالیزی استفاده میشود.