Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

نجفی و میلی‌منفرد رای نیاوردند: بازماندگان کابینه اعتدال

مریم بابایی- سه نفر از وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در حوزه‌های اجتماعی مربوط به جوانان از مجلس رای اعتماد نگرفتند. محمدعلی نجفی برای وزارت آموزش‌و‌پرورش با سابقه دو دوره وزارت در این حوزه و جعفر میلی‌منفرد به عنوان وزیر علوم و دیگر وزیر پیشنهادی ورزش. اما در حالی وزیران آموزش‌و‌پرورش و علوم رای لازم را اخذ نکردند که در انتقاد آنها نه صلاحیت کاری و سابقه علمی بلکه وابستگی‌های جناحی و سیاسی مطرح می‌شد و دفاعی هم که نجفی از خود در مجلس کرده بود بیش از آنکه پاسخ به شائبه‌های کاری‌ ایشان در دوره قبلی وزارتش باشد پاسخ به ابهامات ارتباطش با خانواده‌های جریان اعتراضی چهار سال پیش بود.
اما انتخاب نشدن نجفی به عنوان عضو متفکر و برجسته و اثر‌گذار حزب کارگزاران می‌تواند این پیام را بدهد که باز هم طی این هشت سال یا حتی بیشتر یک‌بار دیگر جریان فکری غالب (و این بار در مجلس) یعنی همان طیف سیاسی اصولگرا روی خوشی به این حزب ندارد؛ همان حزبی که رفسنجانی آن را بنای آبادانی و سازندگی قرار داده بود و داعیه آن دارد که اعتدال‌گراست و با هر طیف قدرت تعامل دارد. همان هاشمی که خود را بازنده انتخابات نمی‌دانست زیرا حسن روحانی رییس‌جمهور وقت را مجری و مدعی شعار اعتدال‌گرایی خود می‌دانست که همیشه مدنظر این حزب بوده است و حالا نجفی کسی که در انتخابات دوره خاتمی نیز مثل دوره اخیر نقش پررنگی داشت خود از بودن در کابینه و در کنار رییس‌جمهور منتخب مردم باز می‌ماند آن هم به سبب رای نمایندگان همان مردم!
جعفر میلی‌منفرد نیز که بسیاری آمدنش به فضای دانشگاه‌ها را در کسو‌ت وزیر، گره‌گشای بسیاری از دو‌دستگی‌ها و فشارهای سیاسی حاکم بر آن می‌دانستند نیز شاید نشان می‌دهد که نظام، وجود این فضای بسته و در دست طیف خاص را ترجیح می‌‌دهد. این در حالی است که به نظر می‌رسد هیچ‌یک از این دو از حمایت آنچنانی که گفته می‌شود روحانی از زنگنه وزیر نفت کرد تا او حتما رای اعتماد بگیرد- که البته گرفت- برخوردار نبودند اما با این همه جزو کسانی بودند که روحانی خواسته بود تا این دو وزارتخانه را نه به بهای سهمی که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری ایفا کرده‌اند بلکه به واسطه نقشی که می‌توانستند در این دو حوزه داشته باشند به آنها بسپارد.
به هر حال دفاعیات نجفی که حتی در توصیفش گفته شد که مخالف نظام آموزشی دین‌محور است به جایی نرسید. او حتی اطمینان داده بود که نظام آموزشی تحول‌یافته در سال‌های اخیرا را تغییر نخواهد داد اما اینها همه آن نگرانی‌های طیف سیاسی غالب در مجلس نبوده است. او با جریان اعتراضات پس از انتخابات در ارتباط بود؛ همان اعتراضی که از آن به عنوان جریان فتنه یاد می‌شد و دفاعیات نجفی در این باره که هدفش دلجویی بوده کاری که وظیفه نمایندگان مجلس بوده است مخالفان را قانع نکرد.
اما این انتقادات تا جایی پیش رفت که به صراحت از او پرسیده شد «آیا نظام اسلامی را قبول دارد یا نه» که خود او گفت: از این پرسش متاسف و شرمگینم! و این پرسش به این شکل نشان می‌داد که «صلاحیت» نجفی کاملا زیر سوال رفته است بنابراین شاید همان زمان قابل پیش‌بینی شد که نجفی اگر رای بیاورد جای تعجب است! ولی یکی از کسانی که بلافاصله اعلام شد که ممکن است به عنوان سرپرست این وزارتخانه یا حتی وزیر بعدی به مجلس معرفی شود معصومه ابتکار بود. همان زمان این مساله نزد طرفداران این بانوی جنگجو در حوزه محیط‌زیست که تا آن زمان نامی از او در بدنه هیات دولت و معاونان ریاست‌جمهوری برده نشده است، قوت گرفت که علت این بوده که به زودی از او یاد شود اما تماس «جهان صنعت» با وی نه‌تنها به تکذیب این خبر منجر شد بلکه معلوم شد ریاست‌جمهوری وقت با وی در هیچ حوزه‌ای وارد مذاکره نشده است! کسی که گمان قوی است اگر ایران روزی رییس‌جمهور زنی به خود ببیند به احتمال قوی او خواهد بود!
 اما از سایر کسانی که احتمال می‌رود به عنوان سرپرست یا حتی وزیر پیشنهادی بعدی در آموزش‌و‌پرورش معرفی شوند‌ آقایان زرهانی، صالحی‌امیری، نوید و محمدیان است.
 در وزارت علوم نیز انتقادهایی که به جعفر میلی‌منفرد بود بیش از آنکه رنگ و بوی کاری و علمی داشته باشد جنبه سیاسی داشت. مخالفان آشکارا به حوادث 18 تیر و سال‌های 78 و 88 اشاره داشتند. گویی این دولت هم نخواهد توانست شکاف حاضر از این اختلاف‌نظرها را بهبود بخشد و از آنجا که منشا و منبع این اختلاف‌نظرها کانون‌های دانشجویی و دانشگاه‌ها بوده سپردن این حوزه مهم به دست وی امکان‌پذیر نبود. بنابراین معلوم شد حتی اگر رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی هم بگوید «مخالفت‌ها با «میلی‌منفرد» مبنای عقلی و منطقی ندارد» باز هم انتخاب او شدنی نخواهد بود. در این ارتباط بلافاصله پس از رای عدم اعتماد به وی از مکنون و توفیقی برای احراز این پست سخن به میان آمد.
وزیران پیشنهادی در دو حوزه‌ای که با کودکان و جوانان این سرزمین در ارتباط هستند و تصمیماتشان بر رویه فکری و تحصیلی آنها اثر خواهد گذاشت رای اعتماد نگرفتند. روحانی در سخنرانی قبل از رای‌‌گیری در مجلس گفته بود اگر به زنگنه رای ندهید کس دیگری را برای این پست نمی‌شناسد اما نگفته بود برای این دو حوزه مهم دیگر کسی ندارد بنابراین بعید نیست او مثل معرفی سریع کابینه اسامی سرپرستان یا وزیران این دو حوزه را هم به زودی اعلام کند.

 

بیکاری علت مرگ قاتل و مقتول در صحنه جنایت
جامعه- در ساعت 10 شب چهاردهم مردادماه خیابان هفدهم گیشا شاهد قتل بود.
با حضور ماموران کلانتری و تیم بررسی صحنه قتل اداره دهم پلیس آگاهی در محل و انجام بررسی‌های اولیه مشخص شد فردی به هویت «زهرا‌. الف» (‌49 ساله‌)‌ در انتهای کوچه بن‌بست و در حالی که آثار متعدد جراحت روی بدن وی کاملا مشخص بوده روی زمین افتاده و در فاصله چند متری از وی، فرد دیگری به نام «مجتبی. ح» (‌52 ساله‌)، در حالی که او نیز از ناحیه گردن و شکم مجروح بود در کنار یک دستگاه خودرو سواری زرد رنگ و به حالت بیهوش روی زمین افتاده است. با حضور عوامل اورژانس در محل و انجام معاینات اولیه مشخص شد که «زهرا. الف» به علت تعدد ضربات وارده (‌بیش از 20 ضربه چاقو‌) در محل فوت کرده و «مجتبی. ح» نیز پس از انتقال به بیمارستان و با وجود انجام اقدامات درمانی، به علت شدت جراحت‌های وارده و در ساعت 2:20 مورخه 15/‌5/1392‌ فوت می‌‌کند. با آغاز تحقیقات از صحنه جنایت، شاهدان عنوان داشتند که در ساعت 22 و در داخل یک دستگاه خودرو سواری زرد رنگ، زن و مردی با همدیگر مشاجره داشتند که زن (‌مقتوله‌) از خودرو پیاده و قصد فرار به سمت خیابان را داشته که راننده تاکسی در حالی که چاقو و شوکر در دست داشته از خودرو پیاده و او را تعقیب می‌کند، زمانی که راننده تاکسی به مقتوله رسیده، او را گرفته و ابتدا چندین شوک با شوکر به وی وارد و سپس با ضربات متعدد چاقو وی را به قتل رسانده است.
بنا بر اظهارات شاهدان صحنه جنایت، زمانی که افراد عبوری قصد دخالت و جدا کردن این زن و مرد را داشته‌اند ضارب بیان کرده که این زن همسرش است و مردم را تهدید می‌کند که دخالت نکند و در ادامه با چاقو ضرباتی به گلو و شکم خود وارد می‌کند که پس از انتقال به بیمارستان و با وجود انجام اقدامات درمانی‌ به علت شدت خونریزی فوت می‌کند. در ادامه تحقیقات و با شناسایی خانواده قاتل و مقتوله مشخص شد که مجتبی. ح (‌قاتل‌) از مدتی پیش بیکار شده و به همین علت با همسرش (‌مقتوله‌) دچار اختلاف شده و طی این مدت جدا‌ از هم زندگی می‌کردند تا اینکه حدود هشت ماه پیش مقتوله درخواست طلاق می‌کند که در روز حادثه با یکدیگر و برای حل مشکلات بیرون رفته و با هم درگیر شده و.‌.‌.‌
سرهنگ کارآگاه آریا حاجی‌زاده، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت‌: ‌با توجه به اظهارات شهود و تحقیقات به عمل آمده از خانواده‌های قربانیان جنایت، پرونده با تکمیل تحقیقات در اختیار مقام محترم قضایی قرار گرفته است.

 

از درد معده و کنترل فشار خون تا مقابله با سرطان : لیموترش و خواص آن را بشناسید
دنیای امروز، دنیای انواع بیماری‌هاست؛ بیماری‌هایی که دلایل قابل توجیهی دارد. به عنوان مثال تغذیه نامناسب، آب و هوای آلوده و انواع استرس‌ها باعث ایجاد بیماری‌های ساده تا پیشرفته در انسان می‌شود. خوشبختانه طبیعت برای انواع بیماری‌ها راه‌های درمانی متعددی قرار داده است. گیاهان منبع عظیم ویتامین‌ها و مواد موثره‌ دارویی هستند و همیشه و در تمام اعصار نجات‌دهنده‌ انسان‌ها بوده و هستند.
یکی از انواع بیماری‌هایی که در قرن حاضر به شدت شایع شده‌‌ انواع سرطان است که دلایل اصلی آن در بالا ذکر شده است و اما از جمله گیاهی که می‌تواند با این بیماری معمولا کشنده مقابله کند لیموترش است. این گیاه (‌میوه‌) منبع غنی ویتامین C و‌B، املاح معدنی نظیر کلسیم، فسفر، منیزیم، پروتئین و کربوهیدرات نیز هست.
از خواص عمومی این گیاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مفید برای معده
- مفید برای سلامت پوست
- موثر در کاهش وزن
- موثر در درمان گلودرد
- مفید برای لثه و دندان
- یک میوه عالی برای فشار خون بالا و کنترل آن
اما خواص این گیاه به موارد بالا معطوف نمی‌شود. کسانی که به طعم لیمو‌ترش علاقه دارند و از این میوه به طور مداوم استفاده می‌کنند، ناخواسته به مبارزه با تومورها و کیست‌ها رفته‌اند. در تحقیقات اخیر، تاثیر لیمو در بهبود سرطان ثابت شده است و تحقیقات پزشکان آمریکایی مشخص شد لیمو به عنوان یک داروی ضدمیکروبی مقابل عفونت‌های باکتریایی و قارچی و برای مقابله با انگل‌های داخلی و کرم‌ها موثر است.
لیموترش با خواص فوق‌العاده‌ای که دارد سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. نکته جالب توجه در این است که دانشمندان معتقدند اثر این میوه 10 هزار بار قوی‌تر از داروهای شیمی‌درمانی است و جالب‌تر اینکه درمان سرطان با عصاره لیمو تنها باعث از بین رفتن سلول‌های بدخیم سرطانی شده و روی سلول‌های سالم تاثیری ندارد. شاید برایتان جای سوال باشد که چرا پزشکان و مسوولان کارخانجات تولید دارو از این منبع بهشتی اطلاعاتی در اختیار مردم قرار نمی‌دهند‌؟
جواب این سوال بسیار ساده است. به این دلیل که آزمایشگاه‌ها در ساختن ترکیبات آن سود بسیار زیادی کسب می‌کنند. بسیاری از مردم در اثر سرطان می‌میرند در حالی که این راز همچنان حفظ می‌شود تا منافع شرکت‌های داروسازی به خطر نیفتد.
یک کارخانه ‌داروسازی مدارکی را در این باره فاش کرده که آزمایشات آزمایشگاهی که از سال 1970 انجام شده است نشان می‌دهد لیموترش سلول‌های سرطانی را در 12 نوع سرطان از جمله سرطان روده، سینه، پروستات، ریه و پانکراس نابود می‌کند بدون اینکه به سلول‌های سالم آسیبی وارد آورد. حال که از خواص فوق‌العاده‌ این گیاه آگاه شدید از این گیاه در زندگی روزمره‌ خود استفاده کنید. راه‌های متنوعی برای مصرف این گیاه وجود دارد. شما به راحتی می‌توانید از آب لیموترش در انواع سالاد‌ها و سوپ‌هایتان استفاده کنید. می‌توانید همراه با چای‌تان بنوشید یا چند قطره در آب نوشیدنی خود بچکانید. می‌توانید از این میوه شربت تهیه کرده و در تابستان حتی از مهمانان خود پذیرایی کنید.
لیموترش خواص دیگری هم دارد
‌ از جمله:
1- نوشیدن شربت لیموی داغ (‌روزانه سه لیوان) تپش قلب را آرام کرده و مقاومت بدن را افزایش می‌دهد.
2- برای درمان میگرن باید هنگام شروع درد، خود لیمو را برش داده و به پیشانی بمالید یا برش‌های لیمو را در دو طرف شقیقه قرار دهید.
3- برای درمان دیابت مفید بوده، همچنین دردهای کلیه، مثانه و شکم را تسکین می‌دهد.
4- در پوست لیمو و آب لیمو ترکیبی به نام پکتین وجود دارد که کلسترول را کاهش می‌دهد. از این رو به افرادی که دچار مشکلات قلبی- عروقی هستند توصیه می‌شود حتما از این میوه استفاده کنند.
*کارشناس گیاهان دارویی

 

مرگ 39 نفر بر اثر مصرف الکل
رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی از مرگ 39 نفر بر اثر مصرف الکل در سه‌ماهه امسال خبر داد. دکتر محمود خدادوست در گفت وگو با ایسنا‌ در مورد آخرین آمار مرگ ناشی از مصرف الکل گفت: در بهار امسال 39 نفر بر اثر مصرف‌الکل در کشور جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تغییری نداشته است.
وی افزود: از کل فوتی‌های الکل در سه ماهه نخست امسال، 34 نفر مرد و پنج نفر زن بودند این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل 38 فوتی ناشی از مصرف الکل مرد و یک زن بودند. رییس مرکز تحقیقات پزشکی‌قانونی با بیان اینکه در این مدت استان‌های کرمان با 9، کرمانشاه با پنج و آذربایجان‌شرقی با چهار مورد بیشترین موارد مرگ ناشی از مصرف الکل را داشتند، گفت: مرگ بر اثر مصرف الکل در سایر استان‌ها بین یک تا سه نفر و در 18 استان صفر بود.

مصرف حشیش و کوکائین بین زنان تهرانی
قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز در کلانشهر تهران مصرف حشیش و کوکائین برای برخی از طبقات زنان و دختران به سبک زندگی تبدیل شده است به طوری که حتی در بعضی از موارد در توزیع و ترانزیت مواد مخدر از زنان استفاده می‌شود.

درگیری مسلحانه شکارچیان با محیط‌بانان پارک ملی ساریگل
رییس اداره حفاظت محیط‌زیست اسفراین با بیان اینکه محیط‌بانان پارک ملی ساریگل به صورت نامحسوس شکارچیان غیر‌مجاز را تحت نظر داشتند، گفت که بازهم شکارچیان با محیط‌بانان تن به تن و مسلحانه درگیر شدند و یکی از محیط‌بانان از ناحیه دست آسیب دید.
حمید فخرایی در گفت‌وگو با مهر ضمن بیان این مطلب افزود: نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان اسفراین متوجه حضور سه فرد مشکوک در پارک ملی ساریگل شدند که در ارتفاعات موسوم به قره‌گونی مشغول دوربین کشی و جست‌وجو برای یافتن شکار بودند. به گفته وی، محیط‌بانان به صورت نامحسوس شکارچیان غیرمجاز را تحت نظر قرار داده و تا حد امکان به آنها نزدیک شدند و پس از تهیه مستندات برای دستگیری شکارچیان غیرمجاز وارد عمل شدند اما متخلفان با مشاهده محیط‌بانان با آنها درگیر شدند. فخرایی با بیان اینکه شکارچیان غیر مجاز همگی مسلح بودند، اظهار داشت: یکی از شکارچیان در جریان درگیری درصدد خلع سلاح یکی از محیط‌بانان بود که خوشبختانه موفق به گرفتن سلاح وی نشد و دوباره سعی در فرار داشت که در حین فرار با محیط‌بان دیگری گلاویز و پس از فرار از دست محیط‌بان دوم، در فاصله ۳۰ متری، اقدام به شلیک سه گلوله به سمت محیط‌بانان می‌کند.


دیدن تهران از فراز معابر تنگ و تاریک «شیان»
جامعه- در این نقطه از تهران که می‌ایستی تمام شهر را در شب مثل نگین‌های رنگارنگ پاشیده بر مخمل سیاهی می‌بینی. سمت غربی برج میلاد و چراغ‌های مسیر دانشگاه آزاد که بر ارتفاعات ساخته شده است خودنمایی بیشتری دارند و اما پهنه شرقی با چشم‌اندازی وسیع‌تر با یکدستی بیشتری به چشم می‌خورد. اینجا در هر فصل تمام تهران را زیر پاهایت با زیبایی خاصی می‌بینی پوشیده از برف یا با برگ‌های رنگارنگ خزان‌زده و در بهار و تابستان هم با جلوه‌ای دیگر. «شیان» در شمال پارک جنگلی لویزان، در شمال شرقی تهران سال‌هاست که یکی از پرطرفدارترین تفرجگاه‌های تهران به حساب می‌آید. وقتی برای نخستین بار وارد این پارک مرتفع شوید بعد از مسیر باریک و پر پیچ و خم متوجه انبوه‌ درختان، شیب تند و در شب متوجه تاریکی و کم‌نوری این پارک می‌شوید و اگر بدانید که این پارک قدیمی سال‌ها شاهد وقایع اسفباری از جمله جنایت و تجاوز و فروش و مصرف مواد مخدر بوده است نگران می‌شوید. حتی اگر متوجه شوید دو سالی است که به همت پاتک‌ها و حضور نیروی انتظامی از هرگونه مفسده‌ای پاکسازی شده است و به مدد شهرداری نیز هر روز مناسب‌سازی‌های بیشتری برای پذیرش شهروندان می‌شود! اما با این همه این پارک مرتفع دارای ایرادات اساسی است که تامین امنیت در این پارک را زیرسوال می‌برد و عجیب است که طی چند بار بازدید طی یک‌سال گذشته که از آنجا داشته‌ایم تلاشی برای رفع مشکلات آن نشده است.
از جمله این مشکلات یکی مربوط به جاده پرپیچ و خم و باریک این پارک است که فاقد روشنایی و علایم هشداردهنده و آینه‌هایی بر سر تمامی پیچ‌های 90 درجه‌ای است که این مساله رانندگی را دشوار و مسیر را حادثه‌خیز می‌کند. به ویژه برای رانندگانی که برای نخستین‌بار به این پارک می‌آیند و مسیر رو به بالای پارک آشنایی ندارند همچنین در شب نیز نبود روشنایی کافی، شتاب خودروهایی که به پایین به سمت خروج از پارک حرکت می‌کنند و خودروهایی که به سمت بالای پارک رانندگی می‌کنند، مشکل‌آفرین است. در نقطه بالایی این پارک که علاوه بر باریکی مسیر، حریم باریکی نیز دارد و مردم در همان‌جاها زیراندازی پهن می‌کنند و گاه لابه‌لای خودروهای پارک‌شده بر زمین می‌نشینند نیز چند مشکل وجود دارد؛ از همه مهم‌تر اینکه این پارک با درختان انبوه و سراشیبی تندی که دارد فاقد روشنایی مناسب است، معضل دیگر این پارک نداشتن آنتن تلفن‌همراه اول در بسیاری از نقاط آن است. در حین قدم زدن اگر در تاریکی بین درختان گم یا دچار سانحه شوید امکان تماس تلفنی در برخی نقاط این پارک اصلا امکان‌پذیر نیست و با وجود شلوغی آخر هفته‌ها در روزهای تعطیل در این پارک هیچ مرکز امدادی نیز دیده نمی‌شود. هرچند برای کنترل ترافیک گاهی مسیرهای دوطرفه از سوی گشت موتور سوار ناجا بسته می‌شود اما حضور این موتورسواران که البته در یکی دو مورد بیشتر دیده نشده در تاریکی آنجا کافی به نظر نمی‌رسد. همچنین با توجه به جای نشستن که معمولا در سراشیبی تند کنار جاده‌هاست باز هم موضوع تاریکی فضا را برای نشستن خانواده‌ها سخت و نامناسب می‌کند. برای همین خانواده‌ها بین خودروها و در کنار جاده می‌نشینند که امنیت جانی را برای افراد به ویژه کودکان مخاطره‌آمیز می‌کند. در نقطه کوچکی از پارک هم که امکان بازی کودکان است وسایل ورزشی تعبیه شده که بازی کودکان با آنها گاه خطرناک هم هست و البته پاتوق جوان‌های سیگاری است و ورزشکاری در آنجا دیده نمی‌شود، لااقل در شب ورزشکاری دیده نمی‌شود چون فضا خانوادگی است تا ورزشی! مسیر باریک امکان قدم زدن را نزدیک به صفر می‌کند مگر آنکه مدام از لای خودروهای پارک‌شده یا عبوری رد شوید.
با این همه این پارک جایی نیست که با وجود همه سختی‌ها، ناامنی‌ها و حتی تاریکی‌اش نخواهید آنجا را نبینید زیرا شاید تنها فضای سبز مرتفع و باشکوهی باشد که عظمت تهران را آن هم زیر پاهایتان به شما یادآور می‌شود!



Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles