Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

هیات‌رییسه شورا پس از تحلیف اعضا انتخاب شد: مسجدجامعی و طلایی؛ ‌رییس  و نایب رییس

جامعه- مراسم تحلیف چهارمین دوره شورای شهر تهران روز گذشته و با حضور استاندار، فرماندار، شهردار و تنی چند از مقامات استانی برگزار شد و در نخستین جلسه خود احمد مسجدجامعی به عنوان رییس شورا، طلایی به عنوان نایب‌رییس، ساعی‌ منشی اول و الهه راستگو به عنوان منشی دوم این دوره شورا برگزیده شدند همچنین رضا تقی‌پور نیز به عنوان سخنگوی شورای چهارم انتخاب شد.
مسجدجامعی با اختلاف یک رای با چمران رییس دوره پیشین شورای شهر تهران به عنوان رییس انتخاب شد. بعد از انتخاب رییس نوبت انتخاب نایب‌رییس شورا بود که از طیف اصلاح‌طلبان حکیمی‌پور و از طیف اصولگرایان طلایی نامزد شدند اما در جریان اخذ رای حکیمی‌پور اعلام کرد با توجه به اینکه هدف ما توسعه امور است و قرار می‌باشد اختلاف‌ها کنار گذاشته شوند به نفع آقای طلایی کنار می‌روم اما آرا شمارش شد و طلایی نیز با 21 رای به عنوان نایب‌رییس انتخاب شد. بعد از آن منشی اول و دوم انتخاب شدند. سه خانم عضو شورا خواستار حضور یک زن در هیات‌رییسه شورا بودند و معصومه آباد که عضو دوره سوم شورا هم بود الهه راستگو را به عنوان نامزد اعلام کرد که وی با 15 رای به عنوان نفر دوم و ساعی با 21 رای به عنوان منشی نخست شورا انتخاب شدند.
بر سر موضوع تعیین سخنگو نیز بحث مفصلی درگرفت و دبیر و طلایی هرکدام آیین‌نامه را می‌خواندند که در نهایت با پافشاری طیف اصولگرا قرار بر رای‌گیری برای تعیین سخنگو شد که سرانجام رضا تقی‌پور با 17 رای و پیشی از سلطانی‌فر به این سمت انتخاب شد.
گفتنی است قبل از آغاز مراسم تحلیف مسوولان شهری به ایراد سخنرانی پرداختند.
فرماندار تهران گفت: در شورای سوم 1414 مصوبه به تصویب رسید که 163 مصوبه آن از سوی فرمانداری مورد اعتراض قرار گرفت که 161 مصوبه آن مجددا اصلاح شد و به تصویب نهایی فرمانداری رسید و 61 مصوبه به شورای حل اختلاف رفت.
عیسی فرهادی سپس به همزمانی برگزاری انتخابات شوراها و ریاست‌جمهوری اشاره کرد و گفت: این همزمانی تجربه سنگین ملی و محلی بود که برای اولین‌بار در کشور تجربه می‌شد.
وی افزود: با وجود اثرات مثبت این همزمانی مشکلات اجرایی زیادی برای دست‌اندرکاران از جمله حضور همزمان مردم پای صندوق‌های رای به شوراها بوده است.
عیسی فرهادی گفت: در تهران سه میلیون و 200 هزار نفر در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کردند و دو میلیون و 700 هزار نفر در انتخابات شوراها که 500 هزار برگ آن سفید بود.
به گفته وی این آمار نشان می‌دهد که گرما و طولانی بودن زمان رای به نامزدهای شوراها موجب شد مردم یک میلیون کمتر از انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کنند و آن 500 هزار برگ سفید نیز نشان داد که مردم می‌خواستند به شورا رای دهند که به دلایلی نتوانستند.
چمران، رییس شورای عالی استان‌ها و رییس پیشین شورای شهر تهران نیز گفت: بعضی از افراد را در شورای چهارم نمی‌بینم که جای تاسف دارد و شورای چهارم را به جهت نبودن این افراد در خسران می‌بینم.وی از دوره سوم شورا به‌عنوان دوره‌ای استثنایی با شرایط خاص یاد کرد که با وجود همه مرارت‌ها همه جلسات را تشکیل داد و در تمامی روزها وظیفه‌اش را به خوبی انجام داده است.تمدن، استاندار تهران نیز طی سخنانی از انتخابات شورا و ریاست‌جمهوری به‌عنوان انتخاباتی که نشان‌دهنده نظام مردم‌سالاری و اقتدار جمهوری اسلامی بوده است، یاد کرد.
وی گفت: اصول 100 تا 106 قانون اساسی وظایف شوراها را مطرح می‌کند و در بند «7» نیز دو عنصر تصمیم‌گیری و اداره امور کشور توسط شوراها تعیین شده است.
تمدن افزود: بند «5» مربوط به دخالت و جذب و جلب مشارکت مردمی است که در تهران بسیار به آن نیازمندیم زیرا بدون دخالت و مشارکت آنها در حوزه شهری اداره این کلانشهر ممکن نیست.
وی سپس با اشاره به بندهای دیگر اولویت‌های مدیریت شهری تهران را توجه به بهداشت و محیط‌زیست شهری و حمل‌ونقل شهری دانست و گفت 40 درصد تهرانی‌ها هنوز فاقد شبکه فاضلاب هستند.
سپس هیات رییسه سنی با حضور شیبانی به‌عنوان بزرگ‌ترین منتخب شورای چهارم و پیرموذن متولد 1359 و حسین رضازاده 1357 تشکیل و مراسم تحلیف به جای آورده شد. در سوگندی که باید از سوی اعضا یاد می‌شد، آمده است: «... با تکیه بر شرف انسانی خویش که بر حفظ امانت و انجام هرچه بهتر وظایفم و خدمت به مردم باشند و قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات کشور را در چارچوب وظایف و اختیارات خود مراعات کنم و در همه زمینه‌ها عدالت و انصاف را در نظر داشته و مادام که در شورای اسلامی شهر عضویت دارم در رعایت صلاح بیشتر و پیشرفت امور شهر و شهرداری اقدام نمایم...»
سپس رای‌گیری‌ها صورت گرفت.
در حاشیه
* گفتنی است دنیامالی نخستین پیشنهاد را به‌عنوان عضو شورای چهارم مطرح کرد و خواست تا از دو نفری که نامزد ریاست شورا شده‌اند آن‌که رای نخست را نیاورد نایب رییس شود که اعلام شد این موضوع خلاف آیین‌نامه است.
* وقتی نامزدهای ریاست شورا اعلام می‌شدند طلایی که مدتی بر سر زبان‌ها افتاده بود که مدعی ریاست شوراست با تلفن صحبت می‌کرد.
* وقتی حکیمی‌پور، عضو اصلاح‌طلب از نامزدی نایب رییس شورا به نفع طلایی انصراف داد همه حضار تحت تاثیر قرار گرفته و دست زدند.
* وقتی معصومه آباد، الهه راستگو را برای منشی معرفی کرد مسجدجامعی گفت قطعا از خانم‌ها کسی باید در هیات رییسه باشد اما با این حال ساعی را پیشنهاد داد.
* بعد از اتمام مراسم و نخستین جلسه شورا اعضا به اتفاق به حرم امام خمینی (ره) رفتند.

 

سرپرست آموزش و پرورش در نخستین نشست مطبوعاتی: آسایش برای دانش‌آموزان، رفاه برای معلمان
جامعه- «تصمیمات شتابزده در آموزش و پروش قابل قبول نیست»؛ این جمله چکیده پاسخ‌های دکتر فانی، سرپرست آموزش و پرورش دولت جدید در اولین نشست خبری است‌.
از همان روزهای ابتدایی شروع کار وزارتخانه آموزش‌وپرورش عواقب اقدامات هشت ساله دولت پیشین بر تمام تصمیمات سنگینی می‌کند‌؛ اتفاقاتی چون «یک سال و نیم است که مدارس کشور سرانه دریافت نکرده‌اند»، «چند هزار صندلی مدارس غیرانتفاعی خالی هستند» «طرح 3-3-6 در دولت جدید قابل قبول و اجرا باید شود ولی شیوه اجرایی این طرح اصلاح خواهد شد»، «تعطیلی پنجشنبه‌های مدارس ادامه دارد» «اردوی راهیان‌نور مفید است اما امینت آن باید تامین شود»، «بحث رتبه‌بندی معلم‌ها چیزی نیست که به سرعت بتوان انجام داد» «در مدارس دولتی بی‌انگیزگی به وجود آمده است».دکتر فانی که خود معلم بوده، گام اول در بحث مدیریت را شناخت مسایل می‌داند. او می‌گوید «مهم‌ترین فصل مشترک دولت و مردم، آموزش و پرورش است»‌. فانی تحول در آموزش و پرورش را در گرو تحول در منابع انسانی می‌داند و انتقاد او به سند تحول نیست بلکه به شیوه اجرایی آن است که نیروی انسانی در آن به خوبی دیده نشده است.وی درباره اولویت‌های وزارتخانه گفت: چیزی که اولویت را مشخص می‌کند مشکل است و مهم‌ترین مشکل آموزش و پرورش معلم است‌. از 10 روز پیش مطالعاتی درباره اقتصاد آموزش و پرورش و امور رفاهی فرهنگیان داشتم و مشاوری استخدام کرده‌ام‌. نحوه استفاده از خانه‌های معلم باید رسیدگی شود و فروشگاه‌های فرهنگیان که به شدت وضعیتی نامطلوب دارند فعال شوند‌. فانی درباره اردوی راهیان‌نور گفت: «ایمن‌سازی اردو جزو برنامه‌های اصلی و از مصوبات ما ایمن‌سازی آموزش‌وپرورش است‌.»
یکی از مسایلی که اولیای دانش‌آموزان در سال‌جاری با آن روبه‌رو شدند، افزایش شهریه مدارس غیرانتفاعی و دریافت شهریه در مدارس دولتی به اسم خدمات در روز ثبت‌نام بود، دکتر فانی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه برای این بی‌برنامگی چه اقداماتی صورت گرفته است، پاسخ داد: «یکی از اقداماتی که بخش اقتصاد ما می‌خواهد انجام دهد بررسی این اتفاق است‌، ما مدارسی داریم که صددرصد دولتی یا صددرصد غیردولتی هستند‌ بنابراین صددرصد پول را یا مردم می‌دهند یا دولت‌. سال 82 من بحثی با دولت شروع کردم که مدارس غیردولتی 110 هزار صندلی خالی دارند، این ظرفیت خالی توسط دانش‌آموزان پر شود تا به جای این که صفر یا صد را داشته باشیم، صفر تا صد را داشته باشیم‌. یک تفکر جدید است که مابین صفر تا صد در پرداخت شهریه ما بتوانیم عددی را تعریف کنیم». وی درباره وضعیت نابسامان شهریه‌ها گفت: «مدارس باید اداره شوند‌. یک سال ونیم است که مدارس سرانه نگرفته‌اند، پول برق، گاز و گچ را باید خود مدارس بپردازند‌. بنابراین در کوتاه مدت از مردم می‌خواهیم که به ما کمک کنند و ما از همین جا دست طلب به سویشان دراز می‌کنیم».و خبر خوب او برای مدارس کشور این بود که با تلاش بسیار و وساطت 50 میلیارد برای سرانه مدارس کشور از سازمان مدیریت کشور بودجه گرفته است.

 

14 ساعت عملیات برای نجات محیط‌بان
ایسنا- سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از نجات محیط‌بان سقوط کرده در ارتفاعات سفیدکوه خبر داد‌‌.
حسین درخشان در تشریح عملیات نجات یک محیط‌بان گفت: دهم شهریورماه سال‌جاری از طریق تماس پرسنل سازمان محیط‌زیست لرستان با سامانه امدادی 147، امدادگران در جریان محبوس شدن یک محیط‌بان در ارتفاعات سفیدکوه قرار گرفتند‌‌. وی با بیان اینکه در ساعت 20:30 روز یکشنبه دو تیم عملیات کوهستان به منطقه اعزام شدند، تصریح کرد: امدادگران با حضور در محل حادثه دریافتند که این محیط‌بان از ارتفاعات سفیدکوه سقوط کرده است‌‌. درخشان با بیان اینکه مشخص نبود که این محیط‌بان پس از سقوط از ارتفاعات سفیدکوه در منطقه میدان کرمه به کدام منطقه افتاده است، گفت: با توجه به حساسیت موضوع و احتمال آسیب دیدگی شدید محیط‌بان، امدادگران عملیات خود را آغاز کرده و در نهایت توانستند این فرد را پس از ساعت‌ها عملیات جست‌وجو‌ نجات دهند‌.

اعلام مجازات‌های حاجیان معتاد
مهر- مدیرکل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با موادمخدر مجازات‌های حاجیان معتادی که اقدام به حمل موادمخدر کنند را اعلام کرد‌‌.
سردارعلیرضا اکبرشاهی در این رابطه گفت: به‌ منظور صیانت از زائران بیت‌الله الحرام در حج تمتع، همانند سنوات گذشته، دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله پلیس فرودگاه‌ها با جدیت از حمل و ارسال موادمخدر به عربستان و در هر میزان جلوگیری خواهند کرد‌. وی با اشاره به اینکه در جریان عملیات عمره، تعدادی از زائران به دلیل حمل موادمخدر توسط پلیس فرودگاه‌های کشور شناسایی و دستگیر شده و از این سفر معنوی بازمانده‌اند، ابراز داشت: هوشیاری ماموران در کنترل دقیق بار و وسایل همراه زائران خانه خدا در سنوات اخیر باعث شده که حتی یک نفر دستگیری هم در زمینه حمل موادمخدر توسط پلیس عربستان صورت نگیرد که این امر باعث سربلندی و عزت بیش از پیش برای زائران عزیز کشورمان شده است‌.

4 کشته و 11 مصدوم حاصل 5 سانحه رانندگی در آذربایجان شرقی
ایسنا- مسوول روابط‌عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان آذربایجان شرقی گفت که بر اثر وقوع پنج سانحه رانندگی در دو روز گذشته در محورهای مواصلاتی استان، چهار نفر کشته و 11 نفر راهی بیمارستان شدند‌‌.
حبیب حسینقلی‌زاده در تشریح این حوادث و تلفات ناشی از آنها افزود: بر اثر برخورد یک دستگاه خودرو ون با عابرپیاده در کیلومتر 85 اتوبان پیامبراعظم، عابرپیاده در دم جان باخت‌‌.
وی همچنین با اشاره به برخورد سواری ایسوزو با عابرپیاده در کیلومتر 83 اتوبان پیامبر اعظم در این حادثه نیز متاسفانه عابرپیاده قربانی شد‌‌.
مسوول روابط‌عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی، میزان بالای کشته شدن عابران پیاده در تصادفات را نهادینه نشدن فرهنگ عبور از خط‌کشی عابرپیاده و استفاده از پل‌هوایی در میان شهروندان جامعه عنوان کرد و گفت: در بسیاری از موارد مشاهده شده که به فاصله کمی از محل وقوع حادثه تصادف عابرپیاده با خودرو، پل‌هوایی یا گذرگاه خط‌کشی ویژه تردد عابرپیاده وجود داشته است‌‌.

 

سرطان مثانه
مثانه چیست و کجاست؟در زمانه ما بسیاری در نتیجه بی‌اطلاعی از «آنچه باید بدانند» به سرطان‌های پیشرفته بیضه مبتلا می‌شوند، به دلایلی که هم فرهنگی‌اند و هم از کمبود آگاهی‌های لازم نشات می‌گیرند. متاسفانه اکثر این بیماران زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که دیگر از دست هیچ‌کس کاری برنمی‌آید. آنچه این واقعیت ناگوار را دردناک‌تر و روانکاه‌تر می‌سازد، این است که در صورت آگاهی به موقع از سرطان بیضه به راحتی می‌توان آن را ریشه‌کن کرد و بیمار را عمری طبیعی بخشید.
این واقعیت وظیفه سنگینی را برگرده‌های «آگاهان جامعه» می‌گذارد تا جهت ارتقای عاجل آگاهی عمومی افراد اجتماع در مورد «آنچه باید بدانند» اقدام کنند و شرایط لازم را برای این منظور مهیا سازند.
در احساسی ناشی از سنگینی وظیفه‌ای که بر گرده‌های خود می‌دیدم، لازم دانستم «آنچه را درخصوص سرطان بیضه و مثانه می‌دانم» با زبانی ساده به «آنانی که باید بدانند» انتقال دهم.
سرطان چیست؟
همان‌طور که قبلا گفته شد سرطان رشد ناهنجار و عنان‌گسیخته سلول‌های بدن است. با وجود تمام پیشرفت‌هایی که در فهم دلیل بروز این بیماری حاصل شده است، علت اصلی آن هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
توجه داشته باشید که هر نوع رشد ناهنجار سلول‌های بدن را سرطان به حساب نمی‌آورند.
در واقع در وهله‌ اول «تومورها»(tumors) را که ناشی از این رشد بی‌قاعده و عنان‌گسیخته‌اند، به دو گروه «خوش‌خیم» (benign) و «بدخیم»‌ (Malignant) تقسیم می‌کنند. گروه اول اکثرا جانکاه و کشنده نیستند و تنها زمانی که در کارکرد یک عضو خلل وارد می‌آورند، اهمیت پیدا می‌کنند اما تومورهای «بدخیم» با حیات منافات دارند و در صورت عدم درمان بیمار را ز ود از پا در می‌آورند.یکی از ویژگی‌های مهم تومورهای سرطانی خاصیت گسترش سریع آنهاست. این ویژگی را «دست‌اندازی»‌ یا «متاستاز» (metastasis) می‌نامند. اگر تومور به نقاط دیگر بدن دست‌اندازی کند، در اکثر قریب به اتفاق موارد کاری برای بیمار نمی‌توان انجام داد. سرطان هرچه دیرتر تشخیص داده شود، عواقب ناگوارتری دارد و سخت‌تر درمان می‌شود. نکته مهم نه‌تنها در مورد سرطان مثانه و بیضه که در مورد هر سرطان بدخیم دیگر «پیشگیری» یا «تشخیص به‌موقع» بیماری است.
نوع بدخیم سرطان بیضه اگر به موقع تشخیص داده شود، کاملا درمان‌پذیر است و اساسا مشکلی برای بیمار به وجود نمی‌آورد.در تجربه حرفه‌ای خود بیمارانی دارم که سال‌ها پیش سرطان بیضه آنان را درمان کرده‌ام و سال‌هاست که هیچ اثری از تومور اولیه را در آنان مشاهده نمی‌کنم. مثانه مخزن ادرار است یعنی ادراری که کلیه‌ها تولید می‌کنند از طریق «حالب»‌ها (ureter) به مثانه راه می‌یابد و در آنجا ذخیره می‌شود. اگر مثانه نبود، بر جریان ادرار تسلط ارادی نداشتیم!
محل قرارگیری این عضو پشت عضلات راست شکم و در کف لگن، خارج از «صفاق» (peritonium) است. در مردان مثانه از طریق لوله بلندی موسوم به «مجرا» (urethra) به بیرون ارتباط پیدا می‌کند و از این طریق ادرار تخلیه می‌شود. در قسمت پایین و گردن مثانه «پروستات» قرار دارد که غده اختصاصی مردان به‌شمار می‌آید.
سرطان مثانه چیست و علت آن کدام است؟
سرطان مثانه بیماری بدخیمی است که متاسفانه در ایران نیز نسبتا زیاد دیده می‌شود. در ایران آمار دقیقی در دست نیست ولی آنچه از مطالعات غربیان برمی‌آید شیوع آن در مردان تقریبا سه برابر زنان است. در هر سنی می‌تواند دیده شود ولی در سالخوردگان فراوانی بیشتری دارد. بعد از سرطان‌های پروستات، ریه و روده بزرگ از نظر شیوع چهارمین سرطان مردها به‌شمار می‌آید.
نظیر هر سرطان دیگر در این مورد نیز نقش «تشخیص به موقع» بسیار حیاتی است و می‌تواند سبب نجات بیمار از عواقب ناگوار بیماری شود. در صورتی که این سرطان زود تشخیص داده نشود به سادگی گسترش می‌یابد و تمام بدن را می‌گیرد، بدیهی است در چنین مرحله‌ای از هیچ کس کاری ساخته نیست.
عوامل گوناگونی را سبب سرطان مثانه می‌دانند. شواهدی دال بر زمینه‌های ژنی معیوب وجود دارد و رنگ‌های صنعتی مثل آنیلین و نفتیلامین از علل کاملا شناخته شده و قطعی آن محسوب می‌شوند.
بی‌شک «استعمال دخانیات» در ایجاد سرطان مثانه تاثیر غیرقابل انکاری دارد. افراد سیگاری چهار برابر بیشتر به این سرطان مبتلا می‌شوند. مصرف تریاک از هر طریقی که باشد، بی‌تردید زمینه‌ساز ابتلا به این سرطان مهلک است. شاید شیوع زیاد این سرطان در شرق و منجمله ایران نیز به همین دلیل باشد.
مصرف ضددردهایی از جمله فناستین یا قندهای مصنوعی (مثل ساخارین یا سیکلامات) نیز می‌تواند موجد سرطان مثانه باشد.
این سرطان در افراد «پاراپلژیک» (parapelgic) به دلیل تغییراتی که در مخاط مثانه در اثر استفاده مستمر از «کاتتر» (cathrter) به وجود می‌آید شایع‌تر است. اگر خانمی برای درمان سرطان رحم یا گردن آن در معرض «اشعه» قرار گرفته باشد، احتمال ابتلای او به سرطان مثانه تقریبا چهار برابر بیشتر می‌شود.
بعضی از داروهای ضدسرطان و رماتیسم مثل «سیکلو فسفامید» موجد سرطان مثانه هستند.
بعضی از خصوصیت‌های بدنی مثل کمبود ویتامین B6 سبب بروز سرطان مثانه می‌شود. در افرادی که دچار کمبود ویتامین B6 هستند، دفع اسید آمینه «تریپتوفان» مختل  و سبب بروز تغییرات بدخیم در مخاط مثانه می‌شود.
سرطان مثانه در بعضی از خانواده‌ها بیشتر دیده می‌شود. تنها توجیه این مشاهده، وجود اختلالات توارثی احتمالی است.
آسیب‌شناسی و درجه‌بندی
آنچه به عنوان سرطان مثانه شناخته می‌شود در واقع سه نوع است:
1- تومور ترانزیشنال
2- کارسینوم اسکوآمو
3- آدنوکارسینوم
سرطان مثانه به لحاظ شکل ظاهری نیز متفاوت است و به صور گوناگون ظاهر می‌شود. این سرطان گاهی شبیه «گل‌کلم»، زمانی به صورت «یک توده سفت» و بعضا مثل «زخم» است.
نحوه درجه‌بندی سرطان مثانه به قرار زیر است:
- نمونه فاقد تومور
- کارسینوم درجا (insitu)
- تومور پاپیلر غیرتهاجمی
- A تهاجم به زیر مخاط
- B1 گرفتاری عضلات سطحی
- B2 گرفتاری عضلات عمقی
- C گرفتاری چربی
- D1 گرفتاری عناصر مجاور، متاستاز به غدد لنفاوی مجاور
- D2 متاستاز فراتر از مجاور
- D3 متاستاز دوردست
منظور از بیان درجه‌بندی سرطان مثانه سردرگمی شما نیست. واقعیت آن است که بسته به مرحله و زمان تشخیص، نتایج درمانی از «عالی تا بی‌اثر» تغییر می‌کند. این موضوع نشان از اهمیت «تشخیص به موقع سرطان مثانه» دارد.
علایم
مهم‌ترین علامت سرطان مثانه «خون ادراری» یا «هماچوری» (hematuria) است. این علامت به خصوص به صورت «متناوب و هرازگاهی» ظاهر می‌شود. در قریب 85 درصد از بیماران مبتلا، اولین علامت سرطان مثانه وجود همین «خون ادراری هراز‌گاهی» است. اصولا «خون ادراری» علامت مهمی است و تا زمانی که جواب کاملا قانع‌کننده‌ای برای آن در دست نباشد، باید تحقیقات ادامه یابد.
گاه تنها علایم تحریکی نظیر «تعدد در دفع ادرار» یا «عدم توانایی در نگهداری آن» و بالاخره «سوزش مجرا» بروز پیدا می‌کنند. این علایم بیشتر در افراد جوان مبتلا به نوع «سرطان در جا» به وجود می‌آید.
در طب اصطلاحی وجود دارد که به عنوان «چرک ادراری سترون» (sterile pyurea) شناخته می‌شود. سه بیماری مهم سنگ ادراری، سل و سرطان سبب بروز آن می‌شوند.
با عنایت به آنچه ذکر شد، اگر رنگ ادرار شما به قرمزی گرایید، حتما به پزشک مراجعه کنید و در صورت تایید وجود خون در ادرار به کنکاش ادامه دهید.
دوباره متذکر می‌شوم که «وجود سلول‌های چرکی بدون باکتری» یعنی «چرک ادراری سترون» علامت بسیار مهمی است و تحقیقات بیشتری را طلب می‌کند.
بعضا تومور مثانه به طور کاملا اتفاقی مثلا در جریان یک «سونوگرافی یا IVP» تشخیص داده می‌شود. اگر تومور سوراخ حالب را بگیرد، اکثرا سبب اتساع و بزرگی کلیه و حالب همان طرف می‌شود که این حالت را می‌توان در «سونوگرافی یا IVP» تشخیص داد.
در صورت قرمزی ادرار به چه کسی باید مراجعه کرد؟
اورلژیست‌ها جراحانی هستند که بیماری‌های کلیه، حالب، مثانه، پروستات و دستگاه تناسلی را به خوبی می‌شناسند. در صورتی که ادرار شما به قرمزی گرایید، باید بی‌فوت وقت به یک «اورلژیست» مراجعه کنید.
اورلژیست پس از شنیدن شرح حال شما، معاینه دقیقی انجام خواهد داد. در سابقه شما به مصرف دخانیات (به خصوص تریاک) تماس‌های شغلی با مواد رنگی صنعتی، سابقه خانوادگی، مصرف مسکن‌های خاص، تزریق سیکلوفسفامید و نکات دیگر توجه خواهد شد.
اولین اقدام تشخیصی، انجام یک «آزمایش کامل ادرار» است. در صورتی که وجود خون ثابت گردد یا «چرک ادراری سترون» مشاهده شود، بلافاصله «IVP» درخواست خواهد شد. با وجودی که IVP وسیله خوبی برای تشخیص سرطان مثانه محسوب می‌شود ولی باید توجه داشته باشید که تشخیص نهایی و قطعی سرطان مثانه با انجام «سیستوسکپی» (cystoscopy) امکان‌پذیر است.
در جریان سیستوسکپی اگر به ضایعه مشکوکی برخورد شود از آن «بیوپسی» (biopsy) می‌شود و بسته به شرایط، به کمک وسیله‌ای موسوم به «رزکتوسکپ» (resectoscope) تراش کامل انجام می‌گیرد. اقدام آخر، هم تشخیصی و هم درمانی است. عمل فوق را
«TUR-BT» یا «تراش مجرایی تومور مثانه» می‌نامند.
نمونه‌های گرفته شده یا بیوپسی یا «تراش مجرایی تومور مثانه» را نزد «پاتولژیست» می‌فرستند تا مورد بررسی دقیق بافتی قرار گیرند. سپس براساس ارایه نظر پاتولژیست و «درجه‌بندی» و «نوع‌شناسی» سرطان، درمان قطعی تعیین می‌شود.
درمان سرطان مثانه
همان‌طور که گفته شد، عاقبت سرطان مثانه در گرو زمان تشخیص است. در صورتی که سرطان در مراحل اولیه باشد، اکثرا همان «تراش مجرایی تومور» کفایت می‌کند و سبب درمان بیمار می‌شود.
نکته مهم در درمان تومورهای سطحی مثانه، پیگیری دقیق بیماری است. برای پرهیز از عود بیماری باید هر سه ماه یک‌بار به مدت دو سال بیمار را سیستوسکپی کرد و در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از عود، اقدامات درمانی عاجلی را انجام داد.
گاهی برای کسب نتایج بهتر می‌توان از تجویز مواد «ضد سرطان» یا «BCG» به داخل مثانه نیز استفاده کرد.
متاسفانه در صورت پیشرفت بیماری، درمان دشوار می‌شود و نتایج خوبی ندارد.
در صورتی که لایه عضلانی مثانه گرفتار شود، دیگر «تراش مجرایی تومور» کفایت نمی‌کند و لازم است عمل «سیستوپرستاتکتومی قاطع» انجام شود. در جریان این عمل، مثانه، پروستات و غدد لنفاوی منطقه به طور کامل درآورده می‌شوند.عاقبت بیمارانی که بیماری‌شان بسیار پیشرفته باشد، اساسا خوب نیست و «شیمی‌درمانی» سنگین تنها راه پیش‌روی آنان است.
در اینجا تاکید دوباره بر اهمیت بی‌چون و چرای توجه به قرمزی ادرار در تشخیص به موقع سرطان مثانه لازم به نظر می‌رسد. کم نیستند افرادی که با توجه به این تغییر رنگ از وخامت بیماری خطرناکی چون تومورهای پیشرفته مثانه جلوگیری کرده و آن را به یک بیماری ساده قابل درمان بدل ساخته‌اند.
نحوه برخورد با بیمار مبتلا به سرطان مثانه
پذیرش ابتلا به سرطان برای هر کسی دشوار است. نقش اطرافیان و معاشرین نزدیک باید تسهیل‌کننده باشد.
در این مورد لازم است توجه داشته باشیم که ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن دیگر سرطان را نمی‌توان لاعلاج نامید، خصوصا اگر به موقع تشخیص داده شود.
اگر درست به اطراف خود دقت کنید، حتما فرد یا افرادی را خواهید یافت که سال‌ها پیش خبر ابتلای آنها به سرطان مثانه را شنیده‌اید، ولی همچنان از معاشرین شمایند.
نتیجه‌گیری
به رنگ ادرار خود توجه داشته باشد. در صورت قرمز شدن آن حتما به اورلژیست مراجعه کنید به خصوص اگر «تکرار» شود و «بی‌درد» باشد.
اگر دخانیات مصرف می‌کنید، هر چه زودتر آن را کنار بگذارید. در نظر داشته باشد که مصرف تریاک از مستعدکننده‌ترین عوامل شناخته شده در ایجاد سرطان مثانه محسوب می‌شود. پس هم به این دلیل و هم به توجیه دیگر، عوارضی که بر آن مترتب است از مصرف آن به شدت دوری جویید.توجه داشته باشید که در دود سیگار و نیز تریاک ماده‌ای وجود دارد که اگر آن را در میزان هزارم میلی‌گرم به موش تزریق کنیم به زودی در مثانه‌اش توموری بدخیم ظاهر خواهد شد. این مشاهده از وجود رابطه‌ای علت و معلولی و بی‌چون و چرا بین مصرف سیگار یا تریاک و پیدایش تومورهای بدخیم در مثانه حکایت می‌کند.
دقایق و ساعات زندگی خود را در دود سیگار قلیان و به خصوص تریاک بیرون ندهید.
در صورتی که به دلایل شغلی با رنگ‌های صنعتی آنیلین، سموم شیمیایی و نفتیلامین در تماس هستید، بهتر است حتی اگر علامتی وجود ندارد، مورد معاینه و بررسی دقیق قرار گیرید.اگر به بیماری رماتیسم مبتلا هستید یا به هر دلیل دیگر «سیلکوفسفامید» مصرف می‌کنید، باید از نظر ابتلا به سرطان مثانه دایما مورد بررسی و تحقیق قرار گیرید.
به این واقعیت توجه داشته باشید که سرطان مثانه هم قابل پیشگیری است و هم اگر به موقع تشخیص داده شود، درمان‌پذیر به شمار می‌آید.
ادامه دارد ...


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles