Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

آغاز چهارمین دوره شورای شهر پایتخت

روز یکشنبه سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران رسما به کار خود پایان داد و این در حالی است که از بین اعضای‌ شورای سوم برخی نتواستند در دوره بعدی حضور پیدا کنند.
حسن بیادی (نایب رییس شورای سوم)، خسرو دانشجو (سخنگوی شورای سوم) و پروین احمدی‌نژاد‌ سه عضوی هستند که با وجود حضور در چهارمین دوره انتخابات به عنوان کاندیدا، نتوانستند رای بیاورند و باید ساختمان شورا در خیابان بهشت را ترک کنند.
رسول خادم نیز که ابتدا به عنوان کاندیدای چهارمین دوره انتخابات حاضر شده بود تنها در فاصله یک روز مانده به برگزاری انتخابات انصراف خود را اعلام کرد و وی نیز چهارمین فردی است که در دوره چهارم شورای شهر حاضر نخواهد بود.
محمدی علی نجفی معاون فعلی رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری‌ و حمزه شکیب هم از دیگر افرادی بودند که تمایلی برای حضور در شورای چهارم نداشتند و در واقع برای کاندیداتوری ثبت‌نام نکردند.
معصومه ابتکار هم هفتمین عضو از شورای سوم شهر تهران بود که وی هم به دلیل رد صلاحیت شدن نتوانست در دوره چهارم کاندیدا شود و در واقع وی نیز از شورای شهر خداحافظی کرد.
در نهایت از جمع 15 عضو شورای سوم تهران چهره‌هایی چون مهدی چمران، علیرضا دبیر، هادی ساعی، عباس شیبانی، مرتضی طلایی، احمد مسجد جامعی، معصومه آباد و حبیب کاشانی به چهارمین دوره شورای شهر تهران راه ‌پیدا کردند.
چهارمین دوره شورای شهر تهران با حضور 31 عضو از نمایندگان مردم تهران پس از مراسم تحلیف نخستین دستور جلسه اعضای شورا انتخاب رییس و هیات رییسه شورا خواهد بود.
اسامی اعضای شورای چهارم تهران عبارتند از:
مهدی چمران- علیرضا دبیرـ حسین رضازاده- احمد مسجد‌جامعی- حبیب کاشانی- ‌هادی ساعی- مرتضی طلایی- پرویز سروری- رضا تقی‌پورـ عباس شیبانی- الهه راستگو- اسماعیل دوستی- احمد دنیا‌مالی- محمد‌مهدی تندگویان- محمد سالاری- فاطمه دانشورـ احمد حکیمی‌پورـ رحمت‌الله حافظی- مجتبی شاکری- محمد حقانی- اقبال شاکری- ابوالفضل قناعتی- عبدالحسین مختاباد- معصومه آباد- غلامرضا انصاری- ‌شجاع پوریان- عباس جدیدی- عبدالمقیم ناصحی- مسعود سلطانی‌فر- محسن پیرهادی و محسن سرخو.

 

رییس شورا از کدام طیف؟
مریم بابایی- امروز مراسم تحلیف 31 عضو چهارمین دوره شورای شهر پایتخت برگزار می‌شود و بعد از مراسم رییس‌ سنی شورا مشخص می‌شود سپس در نخستین و سریع‌ترین اقدام اعضا برای تعیین ریاست شورا نخستین رای‌‌گیری خود را خواهند داشت. چمران که شاید تا مدت‌ها رکوددار رییس‌ شورا بودن را داشته باشد در آخرین مصاحبه مطبوعاتی خود گفته بود «ان‌شاء‌الله رییس نخواهد شد» اما از همان روزهای نخست پس از اعلام منتخبان شورای چهارم نامی که برای ریاست شورا به گوش می‌خورد مسجدجامعی بود. هرگز نیز از طیف اصولگرای شورا نامی مطرح نشد. آنقدر که موضوع انتخاب شهردار تهران و اینکه با کدام محوریت در برنامه‌های خود و حتی از کدام طیف خواهد بود اهمیت داشته است رسانه‌ها چندان به انتخاب رییس چهارم شورا نپرداختند و این موضوع موجب شده است این نخستین انتخاب شورا در بستری آرام پیش برود. به هر حال رییس شورا دارای نقش حساسی است او باید بتواند بین بخش‌ها و حوزه‌های مختلف و شهرداری و حتی بین شهرداری با سایر نهادها و وزارتخانه‌های مرتبط با عمران شهری و حتی دولت نقش رابط، تسهیل‌گر و حتی میانجی را ایفا کند. هرچند به نظر می‌رسد شهرداری و شورا چالش‌هایی را که بین دوره سوم، قالیباف و دولت احمدی‌نژاد بوده است پیش رو نخواهد داشت به نظر می‌رسد تعامل بهتر و روان‌تری بین این سه ضلع وجود داشته باشد. چمران که خیلی زود به رییس سابق شورا تبدیل شده است همواره سعی می‌کرد با میانجیگری و ریش‌سفیدی از معضلات و کارشکنی‌ها و سنگ‌اندازی‌ها بر سر راه اقدامات شهرداری بکاهد. رییس دوره چهارم شورا شاید از این حیث چالش‌های کمتری پیش رو داشته باشد اما به هر حال وقت آن رسیده است که نقش شوراها پررنگ‌تر و بیشتر شود از جمله امکان استفاده از حق استیضاح شهردار و کاهش تصدی‌‌گری‌های دولتی در امور شهری، خدماتی و حتی عمرانی شهری، پس در این ارتباط به نظر می‌رسد کسی که رییس شورا شود باید بتواند تعامل خوبی با دولت داشته باشد تا نه در فضای پرتنش سیاسی مثل دوره اول و نه در فضای پر از لجبازی مثل دوره سوم اختیارات و نقش شوراها را گسترش دهد.
به هر حال همه می‌خواهند شورای چهارم از سیاست‌زدگی دور بماند. در این صورت حل معضل ترافیک و آلودگی هوا باز هم مثل سالیان گذشته از اولویت‌ها خواهد بود. اما فقط موضوع این نیست بسیاری معتقد بودند شهرداری طی هشت سال اخیر حلقه‌ای از پیمانکاران مشخص و شناخته شده را دور خود ایجاد کرده است و پروژه‌های عمرانی شهر را به دست آنها می‌سپرد و به بیانی دیگر بخش‌ها و شرکت‌های خصوصی دیگر را بازی نمی‌داد؛ همان مساله‌ای که اتاق بازرگانی را وا داشته بود تا در یکی از مراسم صبحانه‌خوری! معروف خود چمران را دعوت کند و از او بخواهد از منافع این بخش‌های نادیده گرفته شده دفاع کند که البته پیگیری‌ها نشان داد اتفاق خاصی نیفتاد. به هر حال رییس شورای پایتخت کارش به بزرگی معضلات و خواست‌های شهروندان ابر‌شهری به نام تهران است. باید دید نتیجه نخستین انتخاب شورا چه کسی و از چه طیفی خواهد بود؟

 

تهران، شهر بدون شهردار!
  حمزه شکیب: تهران در این سال‌ها شهردار نداشته و همه آمده‌اند که رییس‌جمهور شوند یا رییس‌جمهور تعیین کنند
 رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری باید مجری مصوبات شورا باشد گفت که شهرداری باید به دنبال نقشه راهی باشد تا نهایتا مصوبات شورا را اجرا کند. شکیب بدترین اتفاق رخ داده در شورای سوم پایتخت را حرکت ندادن شهرداری در مسیر اجرای مصوبات خود عنوان کرد و گفت: شهرداری با انحرافی بعضا زیاد این مسیر و نقشه راه را برای اجرای مصوبات دنبال می‌کرد و زمانی که اعضای شورا متوجه این انحراف می‌شدند در اکثر موارد این انحرافات را قانونمند کرده و لباس قانون بر تن آن می‌کردند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به پرهزینه بودن مدیریت شهرداری برای شهر تهران افزود: درآمدها در شهرداری شفاف نبوده و همچنان هم شفاف نیست و میلیاردها تومان پول بدون ضابطه در بحث درآمدها و در هزینه‌ها رد و بدل می‌شود که هیچ‌کدام پیش‌بینی نشده است و شورا به عنوان یک سیستم نظارتی که باید این مسایل را دنبال می‌کرد نتوانست این کار را به درستی انجام دهد.
شکیب موارد «زشت» شورای سوم را اطلاع شورا از برخی تخلفات شهرداری در حوزه شهرسازی و سایر حوزه‌ها و عدم اقدام لازم در مورد آن برشمرد و گفت: هیچ ضابطه‌ای برای اخذ مبالغی که در برخی حوزه‌های شهرسازی وجود ندارد، نیست و هیچ شفافیتی در این زمینه وجود ندارد و متاسفانه شورا هم از این موضوع مطلع است. شکیب که در انتخابات دوره چهارم شورا شرکت نکرد، در خصوص پیشنهاد به شورای چهارم گفت: در واقع شهر تهران در این سال‌ها شهردار نداشته و همه یا آمده‌اند که رییس‌جمهور شوند یا رییس‌جمهور را تعیین کنند و همه برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری پایتخت را هم با همین هدف تدوین کرده‌‌اند.
شکیب خطاب به اعضای شورای چهارم گفت: درخواست من این است که اجازه ندهید بیشتر از این در حق شهر تهران جفا شود و اعضا فردی را انتخاب کنند که برای اداره شهر آمده است.

 

برنامه‌ 100 روزه‌ هاشمی برای وزارت بهداشت؛ دارو ارزان می‌شود
وزیر بهداشت جزییات برنامه‌های دولت و تصمیمات اتخاذ‌شده برای بازگشت آرامش به بازار دارویی کشور را تشریح کرد و گفت: در پی برنامه‌های در دست انجام سازمان غذا و دارو، تلاش می‌شود تا دو هفته آینده قیمت داروها به نرخ سال 91 بازگردد.
به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن قاضی زاده‌هاشمی با اشاره به گذشت 10 روز از زمان حضورش در وزارت بهداشت، گفت: اکنون 10 روز است که سکان وزارت بهداشت را در دست گرفته‌ام. اطلاعاتم در مباحث مختلف مربوط به این وزارتخانه مقداری ناقص است چرا‌که وزارت بهداشت وزارتخانه‌ای پرمسوولیت با 400 هزار نفر پرسنل، 60 دانشگاه علوم پزشکی، حدود 18 هزار خانه بهداشت و برنامه‌های متعدد است.
ساختار وزارت بهداشت سلامت کشور را ناکارآمد کرده است
وی مهم‌ترین چالش وزارت بهداشت را ساختار این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: با وجود علاقه‌مندی هر کدام از وزرای پیشین به استقلال دانشگاه‌ها و لحاظ استقلال برای کانون‌های مختلف از جمله بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی اما به دلیل فشار کاری در تعریف این موارد ناکام ماندند و همین امر سیستم سلامت کشور را ناکارآمد کرده است.
وزیر بهداشت افزود: بر این اساس در 50 سال گذشته نتوانستیم نظام سلامت کارآمد را در کشور مستقر کنیم که مهم‌ترین مساله در این زمینه عدم وجود یک نظام سلامت مقتدر در کشور است تا مردم احساس کنند سلامتشان تامین شده و هرکسی بر اساس نیازش به منابع دسترسی داشته و متناسب با توانش، هزینه خدمات مورد نیازش را نیز پرداخت کند، این مساله همان مقوله عدالت در سلامت است که مهم‌ترین دغدغه مسوولان و از جمله مجلس شورای اسلامی است.
هاشمی افزود: بیمه‌ها نیز در همین مقوله مطرح می‌شوند. مردم نیازمند پوشش حمایتی بیمه‌ای وسیع هستند. بحث آموزش، خود‌اتکایی و عدم وابستگی نیز از دیگر مباحث مطرح در این زمینه است.
برنامه 100 روزه ‌هاشمی برای ایجاد آرامش در حوزه سلامت
هاشمی اقدامات خود را به شرح ذیل اعلام کرد‌:
تلاش دولت برای بازگشت آرامش به بازار دارویی کشور
تمام کمبودهای دارویی به دلیل نبود دارو نیست، بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها ریال ندارند.
 اختصاص دو میلیارد و 700 میلیون دلار برای واردات دارو
اختصاص دو میلیارد دلار به بانک‌های عامل و فرصت سه ماهه به شرکت‌های دارویی برای بازگرداندن نقدینگی
تکلیف کشتیرانی بر حمل خارج از نوبت محموله‌های دارویی و تجهیزاتی
 تمام اقلام موجود در گمرک با حداقل وثیقه آزاد خواهند شد.
 تا دو هفته آینده قیمت داروها به قیمت سال 91 بازمی‌گردد.
 روش‌های عملیاتی حمایت از بیماران صعب‌العلاج تا 10 روز آینده
 توزیع داروها و تجهیزات بی‌کیفیت نیازمند تحقیق است.
توریسم‌درمانی به بخش‌خصوصی واگذار شود.
لزوم تجمیع بیمه‌ها و فراهم آوردن بیمه‌ای فراگیر
شرط حمایت وزیر بهداشت از نظام پزشکی و انجمن‌های علمی؛ تعیین تعرفه‌های متعادل است.
برای تغییر شرایط بیمارستان‌های دولتی باید تعرفه‌ها افزایش یابد.
ویزیت پزشکان عمومی باید اصلاح شود.
بخش‌خصوصی در اختیار همه اقشار قرار گیرد.
مجوز وزیر بهداشت به دانشگاه‌های مناطق محروم برای پذیرش دانشجوی بومی خارج از ظرفیت
توسعه پزشک خانواده به سراسر کشور 10 تا 15 سال زمان می‌خواهد.

 

سوختن 9 نفر در پی برخورد پژو با خاور
معاون مرکز فوریت‌های پزشکی استان البرز از فوت 9 نفر بر اثر سوختگی ناشی از آتش‌ گرفتن خودرو خبر داد.
به گزارش ایسنا، آرش رحمتی با اعلام این خبر گفت: شامگاه گذشته برخورد یک دستگاه پژو با یک دستگاه خاور سبب آتش‌سوزی پژو شد و سرنشینان آن دچار سوختگی کامل شدند.
به گفته وی این حادثه در مسیر خروجی آزاد‌‌راه کرج-قزوین در محدوده خروجی کردان اتفاق افتاد که اکثر کشته‌شدگان کودک بودند.
وی خاطرنشان کرد: پس از اعلام این حادثه ماموران امداد به سرعت خود را به محل رسانده و پس از بررسی کامل وضعیت توانستند پنج مصدوم این حادثه را پس از انجام اقدامات‌اولیه درمانی به بیمارستان امام جعفرصادق(ع) انتقال دهند که حال آنان وخیم اعلام شد.
معاون مرکز فوریت‌های پزشکی استان‌البرز افزود: در ابتدا به علت سوختگی شدید خودرو‌ پژو امکان شناسایی تعداد و اسامی فوتی‌های این حادثه نبود اما با حضور نزدیکان آنها در بیمارستان هویت آنها مشخص شد.
رحمتی تصریح‌کرد: متاسفانه بیشتر فوتی‌‌های این حادثه افراد کودک و نوجوان هستند.

 

تصادف مرگبار پراید در «تلو»
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از تصادف مرگبار یک دستگاه پراید با یک کامیون و یک تریلی در شمال شرق پایتخت خبر داد.
سید‌جلال ملکی در این باره گفت: وقوع یک مورد حادثه رانندگی در ساعت 14:06 روز یکشنبه به سامانه 125 اطلاع داده شد و به دنبال آن آتش‌نشانان ایستگاه 26 و 56 به همراه گروه نجات 10 به محل حادثه واقع در مسیر جنوب به شمال جاده تلو بعد از بزرگراه بابایی اعزام شدند.  وی اضافه کرد: آتش‌نشانان پس از حضور در محل متوجه شدند که یک دستگاه سواری پراید به همراه دو سرنشین در حال تردد در مسیر جنوب به شمال جاده تلو بوده که ناگهان با یک دستگاه کامیون و یک دستگاه تریلی برخورد کرده و پس از آن به حاشیه جاده رفته و متوقف شده است. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به محبوس شدن راننده و سرنشین سواری پراید در کابین‌ اظهار کرد: آتش‌نشانان پس از قطع برق خودرو‌ با استفاده از تجهیزات مخصوص اقدام به برش قطعات آن کرده و راننده و سرنشین خودرو را خارج کردند. ملکی با بیان اینکه متاسفانه در جریان این حادثه، مردی 27 ساله به تایید عوامل اورژانس، جان خود را از دست داد‌ به ایسنا گفت: مردی 41 ساله نیز برای انجام مراحل درمانی از سوی تکنسین‌های اورژانس به بیمارستان منتقل شد.

 

سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبایی: برنامه‌ام حاکم کردن جو آرامش و دوستی است
سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبایی حاکم کردن جو آرامش و دوستی بیشتر میان اعضای هیات علمی و دانشجویان را یکی از برنامه‌های خود برای اداره دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد.
دکتر حسین سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان اینکه برنامه‌ام ارتقای سطح کیفی دانشگاه است، گفت: هر‌چند دانشگاه در دوره‌های گذشته نیز رشد خوبی داشته‌ اما باید ارتقای بیشتری پیدا کند تا تبدیل به یکی از مراکز نظری‌پردازی، نقد و تدوین اندیشه‌های بومی شود.  وی همچنین توسعه عمرانی دانشگاه را از دیگر برنامه‌های خود عنوان و اظهار کرد: دانشگاه علامه با وجود همه پیشرفت‌های عمرانی، همچنان به امکانات بیشتری نیاز دارد و باید از این لحاظ پیشرفت‌هایی در این دانشگاه صورت گیرد.
سرپرست جدید دانشگاه علامه با بیان اینکه برخی جوسازی‌های رسانه‌ای درباره این دانشگاه روا نبود، گفت: نباید با مسوولان دانشگاهی چنین برخوردی شود.
سلیمی با بیان اینکه حفظ حرمت مسوولان قبلی دانشگاه و قدردانی از زحماتشان بر ما واجب است، تصریح کرد: با توجه به اینکه اطلاعات دقیق و مطالعه‌ شده‌ای درباره مسایل مربوط به بورسیه‌ها، جذب اعضای هیات علمی و بازنشستگی اساتید در این دانشگاه ندارم‌ ابتدا باید در این باره مطالعه کنم و بعد نسبت به آن تصمیم بگیرم.
وی افزود: مهم این است که دانشگاه علامه نیازمند اعضای هیات علمی جدید است و هر کسی که شایستگی علمی داشته باشد‌ در سطح تنها دانشگاه علوم انسانی کشور بوده و بتواند باعث ارتقای آن شود، حضورش در دانشگاه مغتنم است.
سلیمی درباره نحوه ورود به برخی مسایل عنوان شده درباره دانشگاه علامه گفت: باید تمام مسایل دانشگاهی را بررسی کنیم و با مطالعه دقیق، کارهای مثبت انجام شده را تقویت و کارهای نیازمند به اصلاح را بهبود بخشیم و تلاش کنیم که دانشگاه علامه به عنوان یک مرکز جدی و مورد توجه از لحاظ علمی، ارتقای بیشتری پیدا کند.
سرپرست جدید دانشگاه علامه تاکید کرد که هر فعالیتی که از مسیر قانون صورت گرفته باشد، در دانشگاه ادامه پیدا می‌کند.
سلیمی تاکید کرد: ا‌ن‌شاءالله کارم را از فردا ظهر‌ در دانشگاه علامه طباطبایی آغاز خواهم کرد.

نتایج نهایی آزمون دکترا امروز اعلام می‌شود
نتایج نهایی آزمون نیمه متمرکز دکترای 92 امروز اعلام می‌شود.
حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش اعلام کرد نتایج نهایی آزمون دکترای 92 امروز از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی
www. sanjesh. org  اعلام می‌شود.

ایران‌ رتبه دوم سزارین در جهان
‌عضو هیات‌مدیره جمعیت مامایی ایران با اشاره به اینکه برای کشوری چون ایران که در ارتقای انواع شاخص‌های سلامتی موفق بوده است، اینکه اکنون حائز رتبه دوم پس از برزیل و حائز رتبه اول در منطقه در زمینه سزارین باشد، ناراحت‌‌کننده است، تاکید کرد: این در حالی است که 50 هزار مامای تربیت‌شده در سطح کشور و حتی دورافتاده‌ترین مناطق حاضر به ارایه خدمت‌ هستند.
پرداخت مابه‌التفاوت قیمت دارو به 10 هزار بیمار
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از پرداخت کامل مابه‌التفاوت قیمت دارو به 10 هزار بیمار خبر داد و آخرین آمار شکایات دارویی مردم تهران را اعلام کرد.
دکتر جمشید سلام‌زاده اظهار داشت: بیش از 80 درصد شکایات مردمی در حوزه دارو مربوط به اختلاف قیمت‌ها و اعلام داروخانه‌های گران فروش است.
افزایش سقف تعهدات بیمه تکمیلی نیروهای مسلح
‌مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح با توجه به آثار مثبت و سازنده بیمه در نوسانات زندگی افراد تحت پوشش‌ از تمدید اقدامات بیمه‌ای سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح همچون سال‌های گذشته خبر داد و گفت‌: این سقف تا مبلغ هشت میلیون تومان پیش‌بینی شده است‌.
یک‌سوم کلاس‌های درس دارای بخاری نفتی و گازی
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه سیستم گرمایشی یک سوم کلاس‌های درس با بخاری نفتی و گازی است، گفت: استفاده از این سیستم‌های گرمایشی از نظر آموزش و پرورش مردود است و خطر بزرگی برای دانش‌آموزان محسوب می‌شود.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles