Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

هشدار نسبت به فعالیت پتروشیمی بندر امام: نشت مواد شیمیایی به «خورموسی»

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان از تخلیه مواد شیمیایی خطرناک «پتروشیمی بندر امام» به «خورموسی» خبر داد و گفت که در اثر این آلودگی حدود 20 هزار ماهی تلف شده‌اند.
احمدرضا لاهیجان‌زاده در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: پتروشیمی بندر امام که مجاور «خورموسی» قرار دارد، دو روز پیش نوعی مواد شیمیایی خطرناک (استایرن) به خوریات تخلیه کرده که علاوه بر آلودگی این محل به خلیج‌فارس نیز راه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه این آلودگی باعث اتلاف تعداد زیادی از آبزیان شده، افزود: براساس شواهد و آثار موجود، حدود 15 هزار تا 20 هزار قطعه از انواع ماهی‌ها بر اثر آلودگی خوریات از بین رفته‌اند.
لاهیجان‌زاده اضافه کرد: پتروشیمی بندر امام این آلودگی را نتیجه یک حادثه عنوان کرده اما بهانه آنها قابل قبول نیست زیرا نخستین بار نیست که این پتروشیمی مواد شیمیایی خود را به خوریات تخلیه می‌کند و در سال‌های گذشته نیز این مساله تکرار شده است.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان همچنین با اشاره به تاخیر چند ساله در تحقق تعهدات پتروشیمی بندر امام مبنی بر تعطیلی خط واحد «کلرآلکالی»، نسبت به تعطیلی این واحد بر اساس قانون هشدار داد.
وی تصریح کرد: پتروشیمی بندر امام پس از هشت سال که به بهانه‌های مختلف تعطیلی خط تولید «کلرآلکالی» به روش جیوه و جایگزینی آن با «روش ژئوممبران» و حذف جیوه از فرآیند تولید را به تعویق انداخته بود در نهایت در سال 87 به سازمان حفاظت محیط‌زیست تعهد داد که ظرف دو سال این جایگزینی را انجام دهد، اما این تعهد هنوز عملی نشده است.
لاهیجان‌زاده تاکید کرد: چنانچه این پتروشیمی نتواند به وظایف خود عمل کند یا از اجرای تعهداتی که سال‌ها به مسوولان و دستگاه‌های نظارتی وعده کرده ناتوان باشد، اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان راسا نسبت به تعطیلی کامل واحد «کلرآلکالی» به دلیل آلودگی به ترکیبات جیوه اقدام می‌کند و تمام مسوولیت‌های این تعطیلی نیز برعهده مدیران این مجتمع خواهد بود.
وی با اشاره به تاثیرات آلودگی ناشی از «استایرن» و «جیوه» توضیح داد: استایرن ترکیب کاملا سمی و جزو مواد آلی خطرناک است که تخلیه آن به دریا، مرگ و میر گسترده ماهیان و آبزیان را به دنبال خواهد داشت.
این مقام مسوول افزود: ترکیبات جیوه نیز که به همراه پساب این پتروشیمی به خورموسی تخلیه می‌شود، جزو مواد بسیار خطرناک است که ترکیب آن با مواد آلی یکی از سمی‌ترین ترکیبات را ایجاد می‌کند.
به گفته وی، ترکیبات جیوه در بدن ماهیان و آبزیان ذخیره و وارد چرخه غذایی انسان‌ها می‌شود که عامل بیماری‌های بسیاری است.
لاهیجان‌زاده تصریح کرد: منطقه ویژه پتروشیمی شامل 19 واحد در مجاورت خورموسی قرار دارد و بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی کشور است.
براساس این گزارش، «خور موسی» کانال طویل و عمیقی است که از خلیج‌فارس منشعب شده و به دلیل ویژگی‌های خاص خود در منطقه از موقعیت ممتازی برخوردار است. بر اساس کنوانسیون رامسر (کنوانسیون تالاب‌های جهان)، «خورموسی»، «خور الامیه» و «تالاب شادگان» با عنوان «تالاب بین‌المللی شادگان» ثبت شده‌اند. خورموسی با اکوسیستمی منحصر‌به‌فرد در ساحل شمالی خلیج‌فارس و جنوب خوزستان واقع است که زیستگاه بسیاری از پرندگان نادر و مکان تخم‌ریزی بسیاری از ماهیان خلیج‌فارس است. ژرفای زیاد خورموسی همچنین باعث شده است تا کشتی‌های 70 هزار تنی نیز به سهولت در این آبراه رفت و آمد کنند. گفته می‌شود حدود دو هزار نفر از مردم بومی خورموسی از ماهیگیری گذران زندگی می‌کنند.

 

 درخواست پدرانه روحانی از دانش‌آموزان؛ رییس‌جمهور میانه‌رو چه‌ کارکند؟
شقایق طباطبایی- رییس‌جمهور زنگ بازگشایی مدارس را صبح دیروز نواخت و از دانش‌آموزان خواست او را پدر خود بدانند و به اینکه پدر دانش‌آموزان ایران باشد افتخار می‌کند. سیدحسن روحانی در مراسم بازگشایی مدارس گفت: سوال من این است که عزیزان من و دانش‌آموزان سراسر کشور اگر پدر شما رییس‌جمهور باشد چه اقدامی را به او توصیه می‌کنید که بتواند اعتدال و میانه‌روی را در همه ابعاد زندگی اجتماعی جامعه ایران بگستراند؟
روز اول مهر خیابان‌های شهر بعد از سه ماه تابستان دوباره از دانش‌آموزان پر شده است. از اول خیابان شریعتی، کوچه‌هایی که مدرسه‌ای در آن است پر از پسربچه‌ها و دختربچه‌های کم‌سن و سالی است که گلدان و گل به دست هستند و دیگر دانش‌آموزان بعد از تعطیلی مدارس مانند سال تحصیلی پیشین به صورت گروهی به خانه می‌روند و آمدن مهر با حضور آنها در خیابان‌های شهر احساس می‌شود. رییس‌جمهور دیروز سوالی از دانش‌آموزان پرسید و خواست به او جواب دهند. برای اینکه پاسخ پرسش او را بدانیم سراغ دانش‌آموزان سطح شهر تهران رفتیم.
امیر هشت ساله است و پدرش درباره او می‌گوید تمام دغدغه‌اش بازی است. این سوال را باید برای او توضیح دهیم تا بتواند جواب بدهد. امیر می‌گوید: اول دبستان که بودیم اردو کم رفتیم و ‌ای کاش اردو برویم و سر صف کمتر بایستیم.
طوبی چهارم دبیرستان است و در پاسخ به سوال رییس‌جمهور جدید می‌گوید: به نظرم باید به فکر شهریه‌های مدارس خصوصی باشد و فضای سیاسی‌بازی در مدارس به وجود بیاید که کسی به دلیل سیاسی اخراج نشود. او درباره مدارس به طور کلی می‌گوید: بستر مناسب برای آزادی‌های مشروع جامعه و صادق بودن مردم و بی‌پرده با آنها صحبت کردن و ایجاد اعتماد متقابل و درخواست مردم برای احترام به یکدیگر و احترام به هنجارها ایجاد شود.
کیمیا 16 ساله است و در مدرسه‌ای در جردن درس می‌خواند. او می‌گوید: اولین چیزی که به ذهنم می‌رسد نظارت بر رفتار مسوولان مدارس است. چه کسانی آنها را انتخاب می‌کند و چرا بعضی برخورد تحقیرکننده دارند و نمی‌گذارند بچه‌ها ایده بدهند و از نظرشان خلاقیت معنا نشده است.
امین دانش‌آموز علامه حلی است، می‌گوید: نمی‌دانم باید از وزیر آموزش و پرورش خواسته‌ام را بخواهم یا رییس‌جمهور. اما حالا که می‌گوید او را مانند پدر بدانیم می‌خواهم بگویم که قوانین گذشته باید شکسته شوند. نمی‌شود با این قوانین پیشرفت کنیم. هر کاری می‌خواهیم بکنیم نیاز است که با شیوه‌های جدید دنیا همراه شویم.
مریم امسال به اول راهنمایی می‌رود، او می‌گوید: نمی‌دانم چرا نمی‌گذارند معلمان جوان داشته باشیم؟ با حضور آنها امکان خلاقیت بیشتر می‌شود. دغدغه‌های امروزمان را درک می‌کنند. حتما صلابت کنترل کلاس هم خواهند داشت.
دوست مریم که دوم دبیرستان است، می‌گوید: معلم‌های فوق برنامه‌مان که سنشان پایین است روش بهتری برای ارتباط با ما انتخاب می‌کنند، ادبیات بهتری دارند و همراهمان می‌شوند که مسایل را درک کنیم و به مرحله عمل هم برسیم ولی معلمان میانسال روشی که انتخاب می‌کنند از کتاب‌های راهنماست و تا مثال‌هایشان تاریخ مصرفش سال‌ها گذشته است.

 

توزیع برچسب‌های جعلی معاینه فنی خودرو
جامعه - حوادث اخیر که در پی تصادفات جاده‌ای رخ داد این گمان را در بین مسوولان تقویت کرد که معاینات فنی و صدور دفترچه‌های سلامت برای رانندگان به درستی و حتی قانونی صادر نشده است و باید دقت نظر جدی در این باره صورت بگیرد؛ اقدامی که طی همین دو هفته قبل دو مصیبت فاجعه‌بار مرگ بیش از 44 نفر را به همراه داشته است. در همین ارتباط اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان تهران شکایتی در خصوص «جعل و فروش برچسب معاینه فنی خودرو» ارایه کرد که به دنبال آن، پرونده مقدماتی در این خصوص تشکیل شد و به دستور شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه 32 راهور، پرونده جهت رسیدگی تخصصی در اختیار اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
بررسی اولیه پرونده نشان داد که افرادی در زمینه جعل، چاپ و فروش برچسب معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین فعالیت داشته و با گرفتن وجوه در قبال سفارش از اشخاص، اقدام به تحویل برچسب‌های مجعول به افراد می‌کنند.
در ادامه رسیدگی به پرونده و با شناسایی و دستگیری سه نفر و کشف تعدادی برچسب و کارت معاینه فنی خودرو، متهمان به ناچار لب به اعتراف گشوده و در اظهارات خود عنوان داشتند که به شیوه جعل اقدام به چاپ و تهیه برچسب و کارت معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین کرده‌اند که بلافاصله هماهنگی‌های لازم قضایی انجام، محل فعالیت متهمان در محدوده میدان بهارستان شناسایی و در بازرسی از محل نمونه‌هایی از کارت و برچسب معاینه فنی خودرو کشف و توقیف شد.
در تحقیقات از متهمان مشخص شد که متهمان با جعل معرفینامه سازمان‌های دولتی مرتبط با ارسال برچسب و کارت معاینه فنی خودروها، اقدام به تهیه زینک، ‌هولوگرام و دیگر موارد فنی مورد نیاز و مرتبط با تهیه برچسب معاینه فنی خودروها کرده و با ارایه معرفینامه‌های مجعول اقدام به سفارش تهیه برچسب و کارت معاینه فنی خودروها کرده‌اند که با انجام تحقیقات پلیسی، دیگر عضو گروه جاعلان در شهرک اندیشه شناسایی و دستگیر شدند و در بازرسی از محل فعالیت متهمان مقادیر معتنابهی «برچسب معاینه فنی خودرو»، «نمونه‌های‌هولوگرام جعلی مورد استفاده بر روی کارت و برچسب معاینه فنی خودرو»، «کارت معاینه فنی مجعول صادر شده برای افراد مشخص» و «زینک‌های تهیه‌شده جهت چاپ برچسب و کارت معاینه فنی خودرو» کشف شد.
علاوه بر موارد کشف‌شده، کارآگاهان موفق به کشف و توقیف تعداد زیادی کارت مجعول ویژه سلامت رانندگان شدند که متهمان به ناچار اعتراف کردند که علاوه بر تهیه و پخش معاینه فنی خودرو در زمینه چاپ و پخش کارت سلامت رانندگان نیز فعالیت دارند. سرهنگ عباسعلی محمدیان، رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ ، در ادامه اعلام این خبر گفت: با توجه به گستردگی اقدامات انجام‌شده توسط اعضای این گروه از جاعلان، قرار قانونی از سوی مقام محترم قضایی صادر و متهمان جهت انجام تحقیقات تکمیلی و شناسایی دیگر ابعاد اقدامات مجرمانه آنها در اختیار اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته‌اند.

 

شروع پاییز و شیوع سرماخوردگی

شروع ماه مهر همواره نگرانی‌های مختلفی را برای والدین به همراه دارد. از طرفی بعد از سه ماه تعطیلات بار دیگر فعالیت پدر و مادر دو چندان شده و در پی آن دغدغه‌هایشان نیز بیشتر می‌شود. یکی از انواع این دغدغه‌ها تغییر فصل و سرماخوردگی فرزندانشان است.
در واقع سرماخوردگی خصوصا در کودکان فقط به دلیل سرد بودن هوا نیست بلکه به دلیل ماندن در فضاهای بسته و استنشاق هوا از یکدیگر است. فقط کافی است یک نفر در یک محیط سرما بخورد، مطمئن باشید که سرما خوردن بقیه نیز حتمی است.
سرماخوردگی به وسیله عفونت ویروسی ایجاد می‌شود و معمولا با خشک شدن گلو و آبریزش بینی شروع می‌شود که در بعضی موارد، تب و سرفه‌های مداوم نیز به آن افزوده می‌شود. اما مطمئن باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
توصیه ما به شما این است که در این فصل از انواع سوپ‌ها استفاده کنید. سوپ مرغ همراه با شلغم گزینه مناسبی است. از غذاهای چرب اجتناب کنید و تا جایی که می‌توانید از انواع گوشت‌ها به صورت کباب‌شده استفاده کنید. حتما سبزیجات تازه مصرف کنید. انواع نوشیدنی‌های گرم را فراموش نکنید. از انواع آبمیوه به صورت طبیعی و خانگی استفاده کنید. دمکرده‌های گیاهی جایگزین چای نظیر چای سبز، اسطوخدوس، نعناع و بابونه را فراموش نکنید. از دادن میوه‌های آلرژی‌آور به فرزندانتان، خصوصا در مدرسه اجتناب کنید. در غذای کودکتان از ادویه‌های گیاهی نظیر زنجبیل، دارچین و آویشن استفاده کنید. زنجبیل و دارچین از جمله گیاهان دارویی مهمی هستند که علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی نقش گرم کردن و بالا بردن متابولیسم بدن را برعهده دارند. آویشن نیز یک گیاه دارویی بسیار پرمصرف برای گلو درد است.
زنجبیل دارای طبیعت بسیار گرم بوده و به عنوان فرآورده‌ای گیاهی، محرک و معرق است. این خواص به همراه اثرات خوب ضدمیکروب و ضددرد آن باعث شده که در تسکین و درمان سرماخوردگی بسیار مفید باشد.
دارچین در طب سنتی چین به عنوان یک سوپر دارو برای درمان مشکلاتی چون سرماخوردگی، سوء‌هاضمه، گرفتگی عضلات و همچنین افزایش سطح انرژی و بهبود گردش خون استفاده می‌شود.
آویشن سرشار از «فنول» است برای همین یک ضدعفونی‌کننده موثر است که با بیماری‌های مجاری تنفسی مقابله می‌کند. متخصصان معتقدند که این گیاه در درمان التهاب مجاری تنفسی بسیار موثر عمل می‌کند.
نعنا نیز در سرماخوردگی بسیار موثر است. اسانس نعنا دارای خاصیت ضدمیکروب قوی، ضددرد، ضداحتقان(گرفتگی بینی)، هضم‌کننده غذا، آرام‌بخش، ضدتهوع، ضدنفخ و اسپاسم است.
شلغم یکی دیگر از گیاهانی است که مصرف آن برای سرماخوردگی بسیار مفید است. شلغم را به‌عنوان یک پنی‌سیلین گیاهی می‌شناسند.
بعضی از گیاهان خانواده شب‌بو و از جمله شلغم دارای ترکیبات گوگردی هستند به همین دلیل دارای خاصیت ضدمیکروب و ویروسند بنابراین پختن شلغم در مناطق سربسته باعث تبخیر مواد گوگردی آن و در نتیجه کاهش میکروارگانیزم‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود.
ضمن اینکه مصرف خوراکی آن در زمستان می‌تواند در جلوگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد.
ویتامین C نیز در این فصل بسیار موثر است که به وفور در پرتقال و نارنگی یافت می‌شود. البته لازم به یادآوری است که ویتامین C موجود در لیمو به مراتب بیشتر از نارنگی و پرتقال است.
بخور دادن نیز از انواع راهکارها در این دوره است. فرزندانتان را مجبور به بخور دادن کنید حتی اگر سرما نخورده باشند یا در مرحله ابتدایی سرماخوردگی هستند. بخور دادن در دوره سرماخوردگی باعث می‌شود که مجاری تنفسی باز شود به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. توجه داشته باشید که خود بخار تاثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد. حمام، سونا و حتی دوش آب گرم باعث بهبود سرماخوردگی می‌شود. یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار پنج قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می‌دهد.
والدین محترم در نظر داشته باشند که غذاهایی را به‌عنوان میان وعده در مدرسه به فرزندانشان بدهند که علاوه بر انرژی‌رسانی، سالم باشد. یک لقمه کوچک نان، پنیر و گردو یا خرما و گردو علاوه بر سالم بودن به فرزندانتان تمرکز کافی برای یادگیری بهتر را نیز می‌دهد. از میوه‌ها نیز می‌توانید موز و سیب را جایگزین آبمیوه‌های صنعتی کنید. همان‌طور که می‌دانیم بچه‌ها بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی هستند. از این رو بهتر است غذاها و مواد غذایی را مصرف کنند که کمتر به انواع مختلف سرماخوردگی مبتلا شوند.
در مواقعی که سرماخوردگی همه گیر می‌شود باید بسیار مراقب فرزندان بود تا بیمار نشوند. یکی از ویروس‌های ناقل سرماخوردگی در بزرگسالان که از طریق تنفس انتقال می‌یابد عامل بیماری کودکمان است. خوب است بدانید که ویروس از طریق بزاق دهان، عطسه، سرفه، دست‌ها و وسایل سرایت می‌کند از همین رو توصیه می‌شود نکات بهداشتی زیرا را حتما رعایت کنید:
- کودکتان را برای چند روز تا بهبودی کامل
 به مدرسه نفرستید.
- در منزل مرتبا درها و پنجره‌ها را باز گذاشته تا هوای تمیز جریان داشته باشد.
- بهداشت فردی فرزندتان را رعایت کنید.
- نوشیدنی‌های گرم به فرزندتان بخورانید.
- از انواع بخورها استفاده کنید. با استفاده از دستگاه بخور یا گذاشتن ظرف آبی روی بخاری حتما رطوبت محیط را تامین کنید.
- دمای اتاقتان را تنظیم کنید. دمای اتاق نباید بیشتر از 20 درجه سانتیگراد باشد.
*کارشناس گیاهان دارویی

 

ترخیص داروهای استاندارد بیهوشی از گمرک
رییس انجمن بیهوشی ایران از ترخیص داروهای استاندارد بیهوشی از گمرک خبر داد و گفت که به تازگی این داروها در اولویت ترخیص اقلام دارویی قرار گرفته‌اند.
محمدمهدی قیامت در گفت وگو با فارس گفت: وضعیت داروهای بیهوشی بسیار بهتر از گذشته شده است قبلا داروهای بیهوشی کمیاب شده بود و مجبور بودیم داروهای دیگری را جایگزین کنیم که چندان کیفیت مناسبی نداشتند.
وی ادامه داد: البته هنوز هم در تامین داروهای بیهوشی که استاندارد باشند مشکل داریم اما مشکلات مانند قبل حاد نیست.
قیامت گفت: تعداد داروهای بیهوشی بی‌کیفیت بسیار کم و محدود شده است و در زمینه داروهای بی‌حسی مشکلی وجود ندارد.
رییس انجمن بیهوشی ایران افزود: از زمانی که داروهای بیهوشی را در اولویت ترخیص دارو از گمرک قرار دادند مشکلات هم حل شد چراکه این داروهای بیهوشی در گمرک مانده بود و ترخیص نمی‌شد.
وی با تایید مشکل کیفیت نامناسب داروهای بیهوشی در بخش‌خصوصی و دولتی در گذشته گفت: در حال حاضر مشکل حاد برطرف شده و موردی از تعطیلی مراکز درمانی یا توقف اعمال جراحی گزارش نشده است.


درخواست سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی؛ ضرورت تدوین سیاست جدید برای تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها
ایلنا -‌ سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کرد که سیاست‌گذاری جدیدی در مورد طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها تدوین کند.
حسین سلیمی در مورد چگونگی اسلامی شدن دانشگاه علامه طباطبایی با تغییر مدیریت این دانشگاه گفت: در سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها که یکی از سندهای پیش‌روی ماست شاخص‌های بسیار خوبی برای اسلامی کردن دانشگاه داده شده است.
وی ادامه داد: سند اسلامی کردن دانشگاه‌ها شرایط خوبی را برای نظریه‌پردازی، کرسی‌های نقد و آزاداندیشی و سلامت اخلاقی ایجاد کرده است از همین رو این سند پیش‌روی ما نیز هست.
سلیمی همچنین در مورد اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی با تغییر مدیریت این دانشگاه افزود: در مورد تفکیک جنسیتی باید از شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بخواهیم که یک سیاست‌گذاری جدید دراین زمینه تدوین کند و هر سیاستی که شورا گذاشت ما هم عمل می‌کنیم.

توصیه به ایجاد محدودیت‌های اجتماعی برای معتادان
ایلنا - معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد و عضو کمیته بهداشت روان و اعتیاد وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بر این اعتقاد است که ایجاد برخی محدودیت‌های اجتماعی برای معتادان می‌تواند باعث شود که آنها انگیزه بیشتری برای قطع مصرف مواد مخدر داشته باشند یا مجبور به ترک شوند. او می‌گوید درمان اجباری یعنی ایجاد محدودیت‌های اجتماعی برای معتاد نه دستگیر کردن و بستن دست و پای او.
آذرخش مکری می‌گوید: درمان اجباری اعتیاد در همه جای دنیا وجود دارد و اتفاقا روش موثری هم هست.
وی با بیان اینکه نمی‌توان انتظار داشت که همه معتادان به صورت داوطلبانه اقدام به ترک کنند و گاهی باید از عامل زور استفاده کرد، می‌گوید که ترک در بیشتر کشورهای دنیا به معنای ایجاد محدودیت‌های اجتماعی برای معتادان است.

پنجمین پلنگ در سال 92 تلف شد
مدیرکل محیط‌زیست گیلان گفت که شکارچیان غیرمجاز بار دیگر با کشتار یک قلاده پلنگ ایرانی کمیاب و در معرض انقراض فاجعه دیگری را برای محیط‌زیست کشور رقم زدند.
امیر عبدوس در گفت‌وگو با مهر با بیان این مطلب افزود: بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۳۹۲/۶/۳۱ به دنبال ارایه گزارشی به اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رودبار مبنی بر شکار یک قلاده پلنگ در منطقه ییلاقی آسمانسر از توابع جیرنده رودبار، نیروهای یگان محیط‌زیست در منطقه حاضر شدند و پس از بازرسی از یک منزل شخصی، پوست پلنگ شکار شده را در انبار منزل مذکور کشف کردند. به گفته وی، متخلف به محض مشاهده ماموران محیط‌زیست اقدام به فرار کرد که پس از مدتی توسط مامورین نیروی انتظامی منطقه عمارلو دستگیر و هم اکنون در حال بازجویی است.
عبدوس اظهار داشت: هنوز گزارش بازجویی و چگونگی کشتار این پلنگ به اداره کل حفاظت محیط‌زیست گیلان واصل نشده و کارشناسان در حال بررسی جزییات حادثه هستند.

پاکسازی وحشی‌ترین غار جهان  300 کیلو زباله تخلیه می‌شود
غارنوردان ایرانی قصد دارند تا غار «پراو» در کرمانشاه را با هزینه شخصی از وجود زباله پاک کنند این درحالی است که غار پراو یکی از وحشی‌ترین و خطرناک‌ترین غارهای جهان است. در این میان تنها سازمان هلال‌احمر طناب در اختیار این گروه قرار داده است و سازمان‌های محیط‌زیست، میراث فرهنگی و منابع طبیعی حمایتی از اقدام آنها نکرده‌اند.
به گزارش مهر، غار پراو در استان کرمانشاه را یکی از خطرناک‌ترین و وحشی‌ترین غارهای جهان می‌نامند چرا که بدنه و دیوار سنگی خشن داخل غار لباس غارنوردان را سریعا پاره می‌کند و به علت ارتفاع بالای این غار برودت آن زیاد است. این غار در 12 کیلومتری شمال‌شرق شهر کرمانشاه در میان کوه طاق بستان و بیستون قرار دارد و تا۴۰ سال پیش بزرگ‌ترین غار عمودی دنیا بوده‌ و به همین علت لقب اورست غارهای جهان را به آن دادند. این غار به عنوان دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست ایران به ثبت رسید. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد غار پراو وجود دهانه آن در ارتفاع سه‌هزار متری از سطح دریاست که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیاست.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles