بازگشت به تحصیل دانشجویان ستارهدار: توفیق در انتظار وزارت علوم
«بازگشت ستارهدارها به نفع همه و نشاندهنده وحدت میان دانشجویان و دولت جدید است و آشتی ملی در دانشگاهها را پس از سالها زنده میکند.» فواد شمس دانشجوی ستارهداری است که در واکنش به گفته سرپرست وزارت علوم دکتر توفیقی، مبنی بر نبود دانشجوی ستارهدار در سالجاری جمله بالا را گفته است.
دانشجویان ستارهدار از لحاظ بصری دانشجویانی هستند که در روز گرفتن کارنامه کنکور ارشدشان ستارهای جلوی اسمشان مشاهده کرده یا اصلا کارنامهای دریافت نکردند و روزی که برای پیگیری به سازمان سنجش رفتند پاسخهایی چون «نقص در پرونده» و «در حال بررسی» دریافت کردهاند. یکی از مهمترین مسایلی که در این باره در میان دولتها مطرح است، مولد اولیه این بازداشت تحصیلی است، اینکه کدام دولت برای اولین بار اصطلاح دانشجوی ستارهدار را به وجود آورد و به آن جامه عمل پوشاند. باور اکثریتی بین دانشجویان بر این است که از سال 85 این مساله اوج گرفته است و سدهایی که برای تحصیل پیش از این نیز برای دانشجویان به وجود میآمد از همین آبشخور نشات گرفته است. در مناظرههای سال 88 و 92 نیز به کرات به این اصطلاح اشاره شد آنجا که موسوی در سخنانی عنوان کرد «ما چه کار داریم میکنیم، چه بلایی سر دانشگاههایمان و محیطهای جوانان و مردم آوردیم که بنده هر جا میروم اعتراض است، هر جا میروم میگویند به ما اهانت شده است. این دانشجو را ستارهدار کردیم، آن را دستگیر کردیم، آن یکی را دستگیر کردیم و آن را از دانشگاه بیرون کردیم» و در مناظره 92 محمدرضا عارف گفت «در سالهای اخیر دانشجویان را ستارهدار کردهاند.» البته در مقابل موسوی و عارف کاندیداتورهای وابسته به دولت پیشین صحبتهایی کردند و جریان دانشجویان ستارهدار را به دکتر معین در سال 80 بازگرداندند که همان زمان نامه از سوی دولت زمان معین و سایر مسوولان آمد که این اتهام صحت ندارد.
تمام این بحثها و گمانهزنیها درحالی اتفاق میافتد که دکتر خدایی، رییس سازمان سنجش پیش از این در پاسخ به پرسش دانشجویان ستارهدار محصول کدام دولت است، گفته بود: استعلام از وضعیت دانشجویان قانون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ربطی به دولتها ندارد. خدایی در 18 خردادماه 92 و گرمای انتخابات این مباحث که دانشجوی ستارهدار زیاد شده است را رد میکند و به خبرگزاریها میگوید: با توجه به آمار سازمان سنجش تعداد دانشجویان ستارهدار تغییر نکرده است. وی با تایید وجود دانشجوی ستارهدار گفت: از بعد از انقلاب اسلامی در تمامی دوران استعلام برای پذیرفتهشدگان دورههای تحصیلات تکمیلی وجود داشته است. وی با بیان اینکه استعلام از وضعیت پذیرفتهشدگان دورههای تحصیلات تکمیلی از نهادهای اطلاعاتی، کمیته انضباطی دانشگاهها و نیروی انتظامی انجام میشود، اظهار کرد: براساس نتایج این استعلامها پذیرفتهشدگان میتوانند با تعهد یا بدون آن ادامه تحصیل دهند. خدایی با رد برخی ادعاها که در برخی دولتها دانشجوی ستارهدار وجود نداشته است، این اظهارنظرها را غیرمنصفانه خواند و افزود: استعلام از وضعیت دانشجویان قانون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ربطی به دولتها ندارد. رییس سازمان سنجش ادامه داد: به عنوان مثال از تعداد 11 هزار پذیرفته شده دوره دکترای 91 حدود 32 نفر به عنوان دانشجوی ستارهدار معرفی شدند که آنان نیز درخواست تجدیدنظر کردهاند بنابراین روند تعداد دانشجویان ستارهدار افزایشی نداشته است.
آخرین روزهای ماه مرداد جعفر توفیقی پس از عدم رای اعتماد جعفر میلیمنفرد در مجلس به عنوان سرپرست وزارت علوم از سوی رییسجمهور معرفی شد. دکتر توفیقی از همان روز اول به بازگشت شور و نشاط علمی به دانشگاههای کشور اشاره کرد و پس از سالها کسی پیدا شد که به یاد دانشجویان ستارهدار بیفتد و برای بازگشت حق تحصیل به آنان فعالیت کند. او در سخنرانی روز معارفه خود گفت: «من به دانشجویان نیز گفتهام که از فعالیتهای سیاسی آنها حمایت میکنم اما تا جایی که به علم و دانشگاه لطمه وارد نشود، چراکه دانشگاه جای حزب نیست و نباید در آن کار حرفهای سیاسی شود. »
زمانی که توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم انتخاب شد از اعضای کمیسیون آموزش تا هیات علمی دانشگاههای بزرگ کشور اظهار شادمانی و از انتخاب او حمایت کردند و وزیر علوم سالهای ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی در وزارت علوم شروع به کار کرد، او از روزهای ابتدایی برای درمان نقاط آسیبدیده دانشگاهها و وزارتخانه علوم تصمیمهایی گرفت. به حکم دکتر توفیقی، رییسهای دانشگاه سراسری علامه طباطبایی و دانشگاه آزاد عزل و با انتخاب استادان دانشگاهی، رییسی جدید برای بازگرداندن نشاط به دانشگاهها انتخاب شد. او درباره دانشجویان ستارهدار گفته «امسال هیچ دانشجویی به دلیل شائبههای سلیقهای و سیاسی از تحصیل محروم نمیشود و در واقع دانشجوی ستارهدار نخواهیم داشت.» دکتر توفیقی در طول چند ماهی که سرپرست وزارتخانه شده برای درمان آسیبهای دولت پیشین تلاشهای بسیاری میکند.
فواد یکی از دانشجویان ستارهدار است. او درباره چگونگی اطلاع از ستارهدار شدن خود میگوید در سال 91 پس از شرکت در کنکور کارشناسی ارشد رشته جغرافیای دانشگاه تهران کارنامهای برایم نیامد و به دنبال آن به سازمان سنجش مراجعه کردم و فهمیدم محروم از تحصیل هستم و به من گفتند تو ستارهدار هستی. بعد از آن در دولت پیشین به وزارت علوم رفتم، اعتراض کردم، با رسانههای مختلف مصاحبه کردم، نامه نوشتم اما فایده نداشت.
برخی از بندهای قانونی که دانشجویان ستارهدار و وکلایشان به آن اشاره میکنند عبارتند از: بند «۱» ماده «۱۹» میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچ کس را نمیتوان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
بند «۲» ماده «۱۹» میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاها یا به صورت نوشتها چاپ یا به صورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود است.
ماده «۱۹» اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
او درباره اقدامش در دولت جدید میگوید: بعد از اعلام دکتر توفیقی به وزارت علوم نامه نوشتم و گفتهاند نامهام در حال بررسی است.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد دانشجویان ستارهدار میشناسد، میگوید: میتوانی به نقل از من این آمار را مندرج کنید زیرا در این مدت برای تحصیل دوباره بسیار دویدم و بسیاری را شناختم. نزدیک به 220 نفر از 400، 500 نفری را که اعلام کردهاند میشناسم که نامه دادهاند و پیگیر هستند. من این تعداد را میدانم و به احتمال زیاد بیشتر دانشجویان ستارهدار از دانشگاه تهران و علامه هستند.
این دانشجوی سابق دانشگاه تهران درباره حال و هوای دانشجویان ستارهدار میگوید: همه ما خیلی استرس داریم و بلاتکیف هستیم و اصل جریان فعالین دانشجویی این است که به دنبال کار دیگری جز درس نرفتند و اهل کاسبی نیستند. ما تمام زندگی و کارمان به درس و مدارج دانشگاهیمان وابسته است، این ستارهدار شدن بلاتکلیفمان کرده و از زندگی عقبمان انداخته است.
سرپرست وزارت علوم یک هفته پیش در پاسخ به اینکه وزارت علوم اعلام کرده دانشجویان ستارهدار از سال 90 به بعد برای ثبتنام مراجعه کنند و دانشجویانی که قبل از سال 90 این اتفاق برای آنها رخ داده، چه باید بکنند گفت: محدودیتی از نظر سال در این ارتباط نداریم و همه تقاضاها و مواردی را که حق آنها ضایع شده است بررسی میکنیم و حتما در ارتباط با آنها نیز راهحل پیدا میکنیم. البته تاکنون 400 الی 500 نفر به کمیتهای که در این ارتباط در وزارت علوم تشکیل شده مراجعه و شکایت کردند. دکتر توفیقی تصریح کرد: بررسی این شکایات، یک فرآیند مستمر است ولی در مجموع به تدریج درباره تمام این شکایتها تصمیمگیری میکنیم که در ارتباط با 15 نفر تاکنون پیگیری این شکایتها نتیجه داده است.
دکتر توفیقی در دوم مهر خبر از بازگشت به تحصیل حدود 40 دانشجوی ستارهدار داد و گفت: این تعداد مربوط به تقاضاهای بررسی شده برای سالهای 90 و 91 و مربوط به همه مقاطع تحصیلی است و سالهای قبل از آن نیز در حال جمعآوری تقاضاها و بررسی است. توفیقی افزود: اعضای هیات علمی که احساس میکنند حقی از آنها ضایع شده نیز میتوانند تقاضاهای خود را به کارگروه ارایه کنند، چراکه ما تفاوتی در نوع درخواستها نداریم و هر کسی میتواند درخواست خود را به این کارگروه ارایه کند.
شهردار تهران در خطبههای نمازجمعه: بدون نقد، دیکتاتور میشویم
شهردار تهران با اشاره به اینکه شهرداری برنامههای سنگینی را با دولت جدید انجام خواهد داد، گفت: بنده همیشه به نقد مدیریت شهری اعتقاد داشتهام، بدون نقد دیکتاتور و دچار فساد میشویم.
به گزارش فارس، محمدباقر قالیباف در سخنرانی قبل از خطبههای نمازجمعه تهران اظهار داشت، اگر زمانی که میخواهیم درخصوص برنامهها و کارنامههایمان گزارش دهیم دست و زبانمان نلرزد حتما خدمتمان عبادت است.
وی گفت: این صندلیها و پستها به کسی وفادار نبوده است و من به خودم اول و آخر این را میگویم که باید به این موضوع توجه داشته باشیم. قالیباف درخصوص رویدادهای اخیر درخصوص مذاکره با آمریکا و لغو تحریمها افزود: اگر تصور کنیم تحریمها لغو، مشکلات برطرف و رابطه با برخی از کشورها یک شبه برقرار شود و مشکلات برطرف میشود، این یک تصور بیهوده است.
وی بیان داشت: امروزه دولت به پشتوانه رای ملت که در اختیار دارد و هم به مدیریت مقام معظم رهبری در فضای سیاسی کشور و در حوزه دیپلماسی با عنایت مقام معظم رهبری دارای سرمایه گرانقدر است که باید از آن استفاده بهینه ببریم.
قالیباف گفت: با گسترش حملونقل عمومی، فضای سبز، فراهم کردن فضای مناسب برای شهروندان و... اقدامات خوبی در شهر تهران انجام شده است که بنا داریم این اقدامات را در دوره جدید گسترش دهیم.
شهردار تهران تاکید کرد: بنده همیشه بر نقد مدیریت شهری اعتقاد داشتهام چراکه نقد فینفسه ارزشمند است و بدون نقد دیکتاتور و دچار فساد میشویم. قالیباف بیان داشت: شهرداری تهران در دوره جدید برنامههای متنوعی را برای ساختن شهر تهران بر محوریت توسعه اجتماعی تدوین کرده است و باید به سمت ساختن شهری حرکت کنیم که ایرانی- اسلامی آن برجسته باشد.
مصوبات ضد محیطزیستی لغو میشود
مشاور رییس سازمان محیطزیست گفت که تلاش میکنیم ظرف سه ماه آینده تمام مصوباتی که در دوره قبلی تصویب شد و موازین زیستمحیطی در آن در نظر گرفته نشده بود، لغو شود.
دکتر اسماعیل کهرم در گفتوگو با مهر ضمن بیان این مطلب افزود: از مهمترین این مصوبات فروش پارک پردیسان، انحلال شورای عالی محیطزیست از شکل قبلی و بهرهبرداری از معادن در مناطق حفاظت شده است.
به گفته وی، در حال حاضر رایزنیها برای احیای شورای عالی محیطزیست به ریاست رییسجمهور انجام شده و اولین اقدامی که در راستای حفاظت محیطزیست انجام خواهد شد، احیای این شورا به شکل قبلی انجام میشود.
کهرم اظهارداشت: رایزنیها برای لغو مصوبات فروش پارک پردیسان انجام شده و بررسیها برای لغو مصوبه بهرهبرداری از معادن نیز در حال انجام است.
پدر علم محیطزیست ایران تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در سازمان محیطزیست باید سریعا به آن پرداخته شود، بررسی نیروها و مسوولان این سازمان از الف تا ی است چراکه اگرچه بدنه کارشناسی سازمان محیطزیست از تخصص و تجربه کافی برخوردار است اما در بسیاری از موارد افراد در جایگاههای مناسب قرار ندارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 65 تا 70 درصد از نیروهای سازمان محیطزیست تحصیلات بالاتر از لیسانس دارند، یادآور شد: این تشکیلات از نظر تحصیلات یکی از بالاترین تشکیلات کشور است اما متاسفانه به دلیل قرار نگرفتن افراد در جایگاه مناسب و عدم استفاده صحیح از تخصص و تجارب افراد، راندمان سازمان آنگونه که باید باشد، نیست.
انحراف به چپ وانت؛ 5 کشته و مجروح
رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور از مرگ سه نفر در تصادف کامیون و وانت مزدا خبر داد.
سرهنگ رضا سلبی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: ساعت شش صبح روز جمعه براساس اعلام پلیسراه استان فارس، یک دستگاه وانت مزدا به شدت با یک دستگاه کامیون در کیلومتر 85 جاده فرعی بوانات برخورد کردند.
وی افزود: در این تصادف سه نفر کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند.
رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور، علت این تصادف را انحراف به چپ از جانب راننده وانت مزدا اعلام کرد.
نتیجه بررسیهای اولیه سانحه خونین اتوبان قم
تسنیم- عضو کمیسیون عمران مجلس گفت که گزارش حادثه اتوبان تهران- قم در کمیسیون تهیه شده و نتایج بررسیهای اولیه نشان میدهد که ترکیدگی لاستیک علت اصلی وقوع این سانحه بوده است.
سیدبهلول حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تهیه گزارش حادثه اتوبان تهران- قم در این کمیسیون گفت: بررسیهای نهایی برای اعلام نتیجه در مورد حادثه اتوبان تهران- قم تا دو هفته آینده اعلام میشود اما در حال حاضر نیز تقریبا علت این حادثه مشخص است.
وی ادامه داد: با توجه به بررسیهایی که در مورد علل وقوع حادثه اتوبان تهران- قم انجام دادهایم، ترکیدگی لاستیک اتوبوس علت اصلی این حادثه بوده است اما برای روشن شدن موضوع به بررسیهای بیشتری نیاز داریم که تا دو هفته آینده نتیجه نهایی این گزارش اعلام میشود.
زن تبهکار برای سرقت قربانیان را بیهوش میکرد
زن معتاد که با فریب مردان، آنها را با آبمیوه مسموم بیهوش میکرد و اموالشان را به سرقت میبرد هنگام سرقت از آخرین قربانی خود دستگیر شد.
براساس گزارش رسیده از اداره آگاهی، اسفندماه سال 91 مردی با مراجعه به کلانتری 140 باغ فیض به ماموران اعلام کرد: دو روز پیش زن 30 سالهای را برای نظافت به خانه آوردیم، اما به بهانه دادن آبمیوه مرا بیهوش کرد و زمانی که به هوش آمدم متوجه شدم کیف دستی حاوی پول و مدارک شناساییام سرقت شده است.
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «سرقت به شیوه بیهوشی» و به دستور شعبه یازدهم بازپرسی دادسرای امور جنایی تهران، پرونده برای رسیدگی تخصصی در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
مالباخته پس از حضور در پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: عصر 28 بهمن سال 91 مقابل شیرینیفروشی در منطقه مرزداران با ماشین ایستاده بودم که زن 30 سالهای تقاضای کمک نمود و شروع به گریه و زاری کرد و عنوان داشت که بچه یتیم دارد و حاضر است تا در خانه هم کار کند. من نیز از روی ناآگاهی و دلسوزی وی را به خانه بردم. زمانی که به خانه رسیدم، این زن شروع به کار کرد و من نیز در حال استراحت بودم تا اینکه پس از گذشت حدود 30 دقیقه، لیوان آبمیوهای تهیه کرد و برایم آورد که به محض خوردن مقداری از آن بیهوش شدم. پس از گذشت دو روز زمانی که به هوش آمدم، متوجه شدم کیف دستی حاوی سه میلیون تومان وجه نقد، گوشی تلفن همراه و گذرنامهام به سرقت رفته است.
با آغاز تحقیقات، کارآگاهان پایگاه دوم آگاهی با بررسی پروندههای مشابه موفق به شناسایی تعداد دیگری از مالباختگان شدند که به همین شیوه و از سوی زن جوانی مورد سرقت قرار گرفته بودند.
یکی از این مالباختگان نیز در اظهارات مشابهی به کارآگاهان گفت: 14 خرداد سال 92 زن جوانی به بهانه مسیر مستقیم سوار خودرو اینجانب شد و پس از مدت کوتاهی، تمایل به دوستی کرد پس از مقداری چرخیدن در خیابانها و صحبت کردن، این زن درخواست نوشیدنی کرد و من نیز دو آبمیوه خریدم اما پس از نوشیدن مقداری از آبمیوه، ظرف چند دقیقه بیهوش شدم. فردای آن روز زمانی که بیدار شدم، متوجه شدم چند سکه طلا و سرویس طلای خواهرم به ارزش تقریبی 20 میلیون تومان سرقت شده و از سوی مردم به بیمارستان منتقل شدهام. سرانجام ساعت 10 شب 14 شهریور امسال ماموران کلانتری 140 باغ فیض هنگام گشتزنی در بلوار میرزایی متوجه تجمع تعدادی از شهروندان شدند که قصد داشتند مانع از فرار زن جوانی شوند. با حضور ماموران در محل، زن جوان قصد فرار از محل را داشت که از سوی ماموران دستگیر و به کلانتری منتقل شد.
در بازرسی از اموال همراه متهم، ماموران کلانتری 140 موفق به کشف تعدادی مدارک شناسایی متعلق به افراد غیر از جمله یک گذرنامه شدند که با بررسی سوابق موجود در سیستم جامع پلیس مشخص شد که گذرنامه دارای سابقه سرقت بوده و پرونده سرقت آن در پایگاه دوم آگاهی در حال رسیدگی است.
متهم که خود را به نام «مریم حیدرزاده» معرفی کرده بود، منکر هرگونه سرقت شد و مدعی گردید گذرنامه متعلق به فردی است که تا چندی پیش با وی ارتباط دوستانه داشته و مدارکش به صورت امانت نزد او باقی مانده است!
با انتقال متهم به پایگاه دوم آگاهی، کارآگاهان موفق به شناسایی هویت واقعی متهم به نام «زهرا. ح» شدند که دارای سوابق متعدد دستگیری است. همزمان با شناسایی هویت واقعی متهم، از مالباختگانی که به شیوه بیهوشی مورد سرقت قرار گرفته بودند نیز برای شناسایی متهم دعوت شد و آنها نیز بلافاصله پس از مواجهه حضوری با متهم، وی را به عنوان سارق اموال خود مورد شناسایی قرار دادند.
«زهرا. ح» که پس از شناسایی هویت واقعی و مالباختگان چارهای جز اعتراف نداشت به ناچار لب به اعتراف گشود و در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: حدود 9 سال پیش از سوی همسرم که به مصرف موادمخدر اعتیاد داشت، به مصرف هروئین اعتیاد پیدا کردم. از آن زمان و با وجود متارکه از همسرم، همچنان به مصرف مواد اعتیاد دارم و تمامی پول و طلاهای به دست آمده در سرقتها را نیز صرف خرید موادمخدر کردهام.
سرهنگ کارآگاه میرزکی، رییس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر رسیدگی به پرونده در مراحل اولیه است و متهم برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است به همین خاطر از تمام شکات و مالباختگانی که به این شیوه و شگرد مورد سرقت قرار گرفتهاند دعوت میشود تا برای شناسایی متهم و پیگیری شکایات خود به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان آزادی، خیابان زنجان شمالی مراجعه کنند.
نیمی از کشتهشدگان تصادفات تهران در بیمارستان میمیرند
قائممقام معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه تعداد کشتههای تلفات تصادفات رانندگی تهران در سال گذشته برای نخستینبار به زیر هزار نفر کاهش یافت و به 982 نفر رسید، گفت: در تصادفات سال گذشته تهران 515 نفر (5/52 درصد) در بیمارستان و 365 نفر (37 درصد) سر صحنه کشته شدهاند و 102 نفر (5/10 درصد) نیز حین انتقال به بیمارستان یا پس از ترخیص از بیمارستان فوت کردهاند.
به گزارش روابطعمومی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، دکتر علیرضا سلیمانی افزود: عامل 43 درصد تلفات تصادفات رانندگی تهران خودروهای سواری هستند و عامل 57 درصد تلفات نیز سایر وسایل نقلیه به ویژه موتورسیکلت، کامیون و وانت بودهاند.
وی با اشاره به اینکه کشتهشدگان تصادفات رانندگی تهران در 14 گروه طبقهبندی شدهاند، اظهار کرد: دارندگان شغل آزاد با 297 نفر، 30 درصد از کشتهها را شامل میشوند و پس از آن به ترتیب کارگران با 168 نفر، بازنشستهها با 121 نفر و زنان خانهدار با 116 نفر در مرتبههای بعدی کشتهشدگان قرار دارند و در مجموع این 4 گروه، 71 درصد کشتهشدگان تصادفات تهران را تشکیل میدهند.
دکتر سلیمانی با بیان اینکه 55 درصد از کسانی که در تصادفات رانندگی کشته میشوند در ساعات روز و 35 درصد نیز در ساعات شب کشته میشوند، تصریح کرد: 10 درصد کشتهشدگان نیز هنگام طلوع و غروب خورشید که معمولا دید کافی وجود ندارد، دچار حادثه میشوند.
وی با تاکید بر اینکه به ترتیب مناطق 20، 4، 5 و 15 بیشترین تلفات عابرپیاده و به ترتیب مناطق 10، 13و 7 کمترین تلفات عابران پیاده را دارند، اضافه کرد: میانگین تعداد کشتههای عابران پیاده در هر منطقه تهران 23 نفر است.
دکتر سلیمانی با اشاره به اینکه به ترتیب مناطق 12، 15، 6 و 11 بیشترین تلفات موتورسواران و مناطق 9، 1، 10 و 3 کمترین تلفات موتورسواران را دارند، اظهار کرد: میانگین تعداد کشتههای موتورسیکلتسواران در هر منطقه تهران چهار نفر است.
قائممقام معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: با بررسی کارشناسی علل تصادفات رانندگی در شهر تهران باید راهکارهای اجرایی به منظور کاهش تعداد و شدت تصادفات و تلفات و خسارات ناشی از آن اندیشیده شود.