یک میلیون و 325 هزار معتاد رسمی در ایران: مرگ روزانه 7 نفر بر اثر مصرف موادمخدر
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت که مواد مخدر و روانگردانها، یکی از چهار بحران جامعه جهانی به شمار میروند و بیش از 170 کشور در جهان با این پدیده شوم دست و پنجه نرم میکنند و برای مهار و کنترل و مدیریت این پدیده، نیاز است ابتدا روندشناسی تشریحی در خصوص علتهای آن انجام شود و بدانیم که چه برنامهای برای کنترل این پدیده
شوم داریم.
به گزارش ایسنا، حمید صرامی در اولین همایش ملی «آسیبشناسی قتل، نظم و امنیت» که به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: جامعهشناسان با اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی برخورد و معتاد را به عنوان یک آسیبدیده
معرفی میکنند.
صرامی ادامه داد: نگاهی که به معتاد به عنوان قربانیان این حوزه داریم، گویای این است که فرد معتاد، قربانی نگاههای متعدد جامعه است که از جامعهشناسی و روانشناسی تا نگاهی که حتی قاچاقچیان نسبت به یک فرد معتاد دارد را دربرمیگیرد.
وی گفت: نمیگوییم که نگاه جامعهشناسی یا روانشناسی به معتاد غلط است بلکه باید دانست که معتاد و افرادی که در چرخه قتل ناشی از کسب و کار قاچاقچیان قرار میگیرند باید با یک نگاه سیستماتیک بررسی شده و در زمینه ماهیتشناسی این پدیده گام برداریم.
یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد
وی در خصوص آخرین وضعیت مصرف مواد مخدر در جامعه ایران گفت: بر اساس طرح شیوعشناسی ملی مشخص شد که نرخ شیوع اعتیاد در ایران 65/2 درصد با آمار تقریبی یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد است. البته این این تحقیق به افرادی که به صورت تفننی مواد مخدر مصرف میکنند، نپرداخته است. 58 درصد از معتادان ایران زیر 34 سال سن دارند، یعنی این جنگ نرم با استفاده از ابزار خود، متولدان پس از انقلاب را نشانه گرفته است.
صرامی عنوان کرد: برخلاف تصور اولیه، زنان نیز به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کردهاند به طوری که حدود 3/9 درصد از افرادی که جذب مواد مخدر میشوند، زنان هستند همچنین متاسفانه 45/21 درصد از افراد باسواد (لیسانس و بالاتر از آن) به گروه مشتریان مواد مخدر پیوستهاند. از همه خطرناکتر، گرایش درصد بیشتر متاهلان در حوزه اعتیاد نسبت به مجردان است.وی در مقایسه استانها از نظر قرار گرفتن در معرض آسیب اعتیاد اظهار کرد: 12 استان در بین 31 استان کشور در این زمینه وضعیت نامناسبی دارند.
سیستم منضبط غیردولتی
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این سیستم، یک سیستم منضبط غیردولتی است. 240 میلیون نفر معتاد مصرفکننده در جامعه جهانی، هیچ کدام شب بدون مصرف مواد نمیخوابند. نه سیمناری مثل ما میگیرند و نه همایش میگذارند و نه نشستهای تخصصی دارند اما این چرخه هوشمند دقیقا در جهت جذب مشتریان مطابق با عصر مدرنیته
اقدام میکند.
وی افزود: متاسفانه بیش از 10 میلیون نفر از همسران و فرزندان آن یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد کشور، دغدغه روزمره اعتیاد را دارند و هر لحظه ممکن است یک همسر شیشهای، فرزند یا همسر خود را به قتل برساند.صرامی اظهار کرد: موضوع اقتصاد مواد مخدر با سرانه 2000 میلیاردی و سود 600 میلیارد دلار در سال، خسارتهای عظیمی را به کشور وارد کرده است. در تحقیقی که در سال 83 داشتیم مشخص شد 10 هزار میلیارد تومان خسارت به دلیل هزینهها و برخوردها و حتی مصرف مصرفکنندگان مواد مخدر به اقتصاد ملی کشور وارد شده است. در هزینههای مواد مخدر، پدیدهای به نام قتل هم اندازهگیری شده است که به جز از دست رفتن جان انسانها، باید مورد توجه قرار بگیرد.
51 سایت فارسیزبان مبلغ اعتیاد
صرامی گفت: بالغ بر 51 سایت فارسیزبان و بیش از صدها و دهها سایت خارجی در جهت جذب مشتریان با تغییر نگرش در حال اقدام است. دایم به نوجوان میگویند که مصرف مواد مخدر به تقویت قوای جنسی تو، آرامش، رهایی از دردها و شب بیداریهای تو کمک میکند و با این نگرشهای غلط در جذب مشتری، در جهت قتلعام آنها اقدام میکنند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر در مورد مرگومیر در حوزه موادمخدر گفت: در حوزه مرگ و قتل با موضوعی مواجه هستیم؛ اینکه فرد در اثر مصرف زیاد مواد میمیرد که آمار آن نیز در کشور نگرانکننده است. اگر در گذشته فرد معتاد در روز تنها تریاک استفاده میکرد، امروز تریاک، هروئین، متادون و در پارهای از موارد شیشه و الکل هم مصرف میکند و این تلفیق چند مادهای مشکلات جدی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: سومین عامل در بحث مرگ و میرهای ناشی از مواد مخدر، بحث کشته شدن اشرار و قاچاقچیان است. اگر چه حق آنان مرگ است چون کسب و کار آنان این است که قتل را در شریانهای جامعه توسعه بخشند، ولی باز هم جزو منابع انسانی کشور هستند که به طور متوسط سالانه 288 نفر و جمعا 6913 نفر در 34 سال گذشته در درگیریهای مرتبط با مواد مخدر کشته شدهاند که در سال 72 بالاترین میزان مرگ آنان را مشاهده میکنیم. به طور خاص هر روز 7 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
صرامی تصریح کرد: همچنین 3707 نفر از بهترین منابع انسانی کشور، یعنی به طور میانگین سالانه 109 و ماهیانه 9 نفر در مبارزه با اشرار به شهادت رسیدهاند.
احتمال افزایش مصرف مواد مخدر درآینده
صارمی گفت: با این روند، آینده ما در حوزه اعتیاد چه خواهد شد، ما احتمال افزایش میزان مصرف را در کشور خواهیم داشت که به همین تناسب مشکلات ما در این عرصه بیشتر میشود چون الگوهای جدید روابط اجتماعی در کشور شکل گرفته، برخی از ساختارهای اجتماعی دچار مشکل است و نسل جدید به دنبال لذتطلبیهای افراطی است. در یک دهه از تریاک به حشیش و شیشه و کراک با هروئین 75 درصد خلوص رسیدیم. ورود زنان، افراد تحصیلکرده و به خصوص استفاده از شبکههای سایبری و ماهوارهای در حوزه موادمخدر میتواند برای ما مشکلات مضاعف ایجاد کند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: حال باید دید برای مقابله با این مساله چه باید کرد، مهمترین موضوع این است که رویکرد حرفهای و اطلاعاتی را تقویت کنیم تا به قاچاقچیان ضربه بزنیم. باید معماران فرهنگی جامعه به ویژه استادان دانشگاه و جامعهشناسان در تولید منابع برای آموزش مهارتها گام بردارند و وظیفه دولتمردان نیز سنگین است.
افزایش تولید تریاک در افغانستان
از سوی دیگر رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی از افزایش مزارع تحت کشت خشخاش در افغانستان خبر داد و گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل، میزان تولید تریاک در این کشور به 6000 تن در سال 2013 رسیده است.
سردار علی مویدی در حاشیه دیدار با مدیرکل امنیت وزارت امورخارجه چین با اشاره به آماری که از سوی سازمان ملل درباره جمعبندی تولید مواد مخدر در افغانستان اعلام شده است، گفت: بر این اساس در سال 2013 سطح کشت خشخاش در افغانستان به 210 هکتار رسیده و تولید مجموع تریاک نیز بیش از 6000 تن شده است و این موضوع مانند یک زنگ خطر برای ماست تا به وسیله آن بتوانیم هوشیاری خود را بالا ببریم.
مرگومیر در کدام مناطق پایتخت بیشتر است ؟
سن فوت در شش ماه نخست امسال نشان میدهد حدود 20 سال سن مرگومیر درتهران نسبت به سال گذشته کاهش یافته اما درمقابل آمار مرگ نوزادان کاهش قابل توجهی داشته است.
مقایسه فوت شدگان در مناطق شهرداری تهران در سالهای 88 تا 91 نشان میدهد که بیشترین میزان مرگومیر زنان و مردان و نوزادان در منطقه 4 تهران رخ داده است و پس از آن منطقه 5 بیشترین میزان مرگومیر را داراست اما این آمار در شش ماهه اول سالجاری تغییر کرده و در این مدت منطقه 2 با یک هزار و 181 نفر بیشترین متوفیات کل تهران را داشته است.
به گزارش سازمان بهشت زهرا (س)، مناطق 21 و 22 کمترین میزان مرگومیر در بین مناطق شهری شهرداری تهران را دارا هستند که این آمار در سال 88، 89 و 90 و 91 و شش ماهه اول امسال تکرار شده است.
بر این اساس در سال 88 حدود 48 هزار و 317 نفر ، در سال 89، 50 هزار و 485 نفر ، در سال 90، 51 هزار و 405 نفر و در سال 91 ، 37 هزار و 973 نفر و در شش ماهه اول 92 نیز 25هزار و 194 نفر در مناطق مختلف شهرداری تهران فوت شدند.
بر اساس این گزارش، در میان آمار فوت شدگان مناطق مختلف شهرداری تهران آمار مرگومیر قابل توجه نوزادان نیز قابل توجه است و در سالهای 88، 89 و 90 بیشترین میزان مرگومیر نوزادان در منطقه 12 شهر تهران رخ داده بود.بر این اساس در سال 89 در مجموع فوت 2660 نوزاد در این مجموعه به ثبت رسیده که این رقم در سال 90 به 2601 مورد کاهش یافته است و در سال 91 این رقم به یک هزار و 641 مورد فوت نوزاد رسیده اما با کاهشی عجیب در شش ماهه اول امسال به 876 مورد فوت رسیده است.در آمار ارایه شده بیشترین میزان فوت تهرانیها «ایست قلبی» اعلام شده است.
همچنین در سالهای 88 تا 91 بیشترین سن متوفیان بین 80 تا 85 سال اعلام و پس از آن بیشترین آمار مرگومیر در سن 45 تا 54 سال گزارش شده است اما این آمار در شش ماهه اول امسال تغییر کرده و بیشترین سن فوت در کل تهران با حدود 20 سال کاهش به 65 سال به بالا رسیده است.
ترسهای مادرانه یک قربانی اسیدپاشی: حضانت فرزندم را نگیرید
با اینکه سه سال از زمان اسیدپاشیاش میگذرد اما میگوید که 9 ماه است درمان را کنار گذاشته چراکه هزینه کمرشکن درمان، طاقت خانوادهاش را خم کرده و با اینکه چشمانش نمیبیند اما تنها دغدغه این روزهایش آرین هشت سالهای است که نگران است که او را به خانواده پدریاش بدهند.
شامگاه یازدهم شهریورماه سال 89 مردم یکی از محلات شهرضا در استان اصفهان از صدای جیغ و فریاد زنی جوان از خواب بیدار شدند، همسایهها با حضور در کوچه با پیکر سوخته زن جوانی روبهرو شدند که دستان خود را روی صورت و چشمهایش گذاشته بود و فریاد میزد «سوختم، سوختم».
«معصومه» در گفتوگو با ایسنا در تشریح جزئیات این حادثه گفت: پنج سال پیش بعد از شش سال زندگی مشترک به دلیل آزار و اذیت و روابط نامشروع همسرم از او جدا شدم و بعد از جدایی به همراه پسرم آرین و در کنار والدینم به زندگی ادامه دادم.
وی با بیان اینکه همسرش بعد از جدایی به موادمخدر روی آورد، گفت: حسین علی، پدرهمسرم، فکر میکرد من باعث اعتیاد و مشکلات عصبی پسرش شدهام و چندین بار به من گفت باید به زندگی او برگردم اما بدرفتاریهای شوهرم در دورانی که با او زندگی میکردم آنقدر زیاد بود که نتوانستم وی را ببخشم.
به گفته وی، براساس حکم دادگاه، پدربزرگ آرین میتوانست هر دو هفته یکبار وی را به گردش ببرد اما سه سال پیش «حسین علی» درخواست کرد که بیشتر از هفتهای دو بار آرین را ببیند. در دیدارهایی که هر از چندگاهی با پدرشوهر سابقم داشتم اصرار به بازگشت من داشت اما من درخواستهای وی را مبنی بر ادامه زندگی با پسر معتادش قبول نمیکردم.
وی در مورد روز حادثه با بیان اینکه آن روز به اصرار پسر و پدرشوهرش به یکی از پارکهای شهرضا رفته گفت: وقتی ساعت 11 شب به خانه رسیدیم آرین در بغلم خوابیده بود. «حسین علی» با بیان اینکه برای آرین هدیهای تهیه کرده از من خواست تا کودکم را به داخل خانه ببرم و حتی برای آن که اعتمادم را جلب کند دو بسته هدیه کادوپیچ شده را که در صندوق عقب خودرو داشت به من نشان داد.
این قربانی اسیدپاشی افزود: هنگامی که به نزد «حسینعلی» برای گرفتن هدیه آرین آمدم گفت که چشمهایت را ببند چرا که برای تو نیز هدیهای تهیه کردهام و میخواهم ذوقزدهات کنم.
به گفته معصومه هنگامی که وی چشمهایش را برای گرفتن هدیه از «حسین علی» بسته بود وی، اسیدی را که از قبل تهیه کرده بود، روی صورت وی میپاشد.
وی افزود: در حالی که به شدت میسوختم همسایههای شاهد ماجرا، به دست و صورتم آب پاشیدند و توسط آنان به بیمارستان منتقل شدم.
این قربانی کینهورزی افزود: بر اساس نظر پزشک معالج چشم چپم از بین رفته و از آنجایی که تا زمانی که پلک سمت راستم آمادگی عمل پیدا نکند نمیتوانند چشم راستم را عمل کنند، تاکنون چهار عمل روی پلک چشم راستم انجام شده است.
معصومه با بیان اینکه «حسین علی» به مدت دو ماه در بازداشت موقت بود گفت: پس از مدتی متوجه شدیم پدر شوهرسابقم با وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزاد شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون دو بار برای تشخیص میزان جراحات چشم و صورت به پزشکی قانونی مراجعه کرده گفت:«حسین علی» در اعترافات خود با بیان اینکه دارای مشکلات مغزی و اعصاب است عنوان کرد که در هنگام اسیدپاشی دچار جنون آنی شده است.
این قربانی اسیدپاشی در مورد رابطه خود با پسرش با بیان اینکه آرین کینهای از خانواده پدری خود به دل گرفته است گفت: بنا به توصیه دوستان قرار است وی را پیش یک مشاور کودکان ببریم.
وی با بیان اینکه پدرشوهرش با وثیقه 50 میلیون تومانی تا اواخر مهرماه آزاد بود، گفت: دورادور مرا تهدید میکردند و این تهدیدها به گوش من میرسید به گونهای که مجبور شدم از اصفهان به مکان نامشخصی منتقل شوم و زندگی کنم.
معصومه میگوید دادگاه برای پدرشوهرش حکم قصاص در نظر گرفته اما پدرشوهرش به حکم اعتراض کرده او نیز به دلیل درصدهای غیرواقعی پزشکی قانونی به حکم دادگاه معترض است چراکه پزشکی قانونی تنها 25 درصد سوختگی صورت او را تخمین زدهاند و برای آسیب پلکها و مژهها درصدی را قائل نشدند به همین دلیل او نیز به حکم دادگاه اعتراض کرده است.
او با اشاره به ملاقاتش با مسوولان دولت قبل، از جمله بقایی میگوید: من تقاضای بیمه، مستمری ماهیانه و پرداخت هزینه درمان داشتم اما هیچ کدام از این مسایل عملی نشد با این حال، از قوه قضاییه میخواهم که رسیدگی سریع به پروندههای اسیدپاشی داشته باشند نه اینکه سالی یک بار یک دادگاه برگزار شود و بعد به دلیل نقص مدارک به تعویق بیفتد.
وی با بیان اینکه مسوولان باید به فکر تنبیه بازدارندهای برای اسیدپاشان باشند، مدعی شد که قصاصی که اجرا نمیشود برای اسیدپاشان بازدارنده نیست و این در حالی است که شاهدیم متهمان با یک وثیقه بیرون میآیند و راحت زندگی میکنند.
مردی که حساب 35 نفر را خالی کرد!
رییس پلیس فتای انتظامی استان کردستان از دستگیری مردی جوان که اقدام به برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب بانکی 35 نفر کرده بود، خبر داد.
سرهنگ فرامرز شاکری در اینباره گفت: درپی شکایت تعدادی از شهروندان مبنی بر برداشت اینترنتی از حساب بانکیشان ماموران در تحقیقات خود فرد کلاهبردار که اهل و ساکن یکی از استانهای همجوار بود را شناسایی و دستگیر کردند.
وی با اشاره به انجام تحقیقات از متهم در اداره مبارزه با جرایم سایبری پلیس فتای کردستان گفت: متهم در اعترافات خود به برداشت 190 میلیون ریال وجه از حساب بانکی 35 نفر در سراسر کشور اعتراف کرد.شاکری ادامه داد: متهم در تحقیقات فاش کرد که تمامی برداشتهای اینترنتی را به صورت خرید کارت شارژ تلفنهمراه، خرید لپتاپ و گوشی تلفنهمراه انجام داده است.
ثبتنام طرح ترافیک 93 از صبح فردا
«جهان صنعت»- معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران از آغاز ثبتنام طرح ترافیک سال 93 از صبح روز یکشنبه سوم آذر خبر داد و گفت: اجرای محدوده طرح ترافیک با هدف کنترل تردد و کاهش آلودگی هوا در محدوده مرکزی شهر انجام میشود.
سیدجعفر تشکریهاشمی افزود: ثبتنام طرح ترافیک از سوم آذرماه آغاز شده و تا بیستوسه این ماه ادامه خواهد داشت و زمان ثبتنام هیچ اولویتی برای متقاضیان ایجاد نمیکند بنابراین توصیه میشود شهروندان بدون عجله و سر فرصت نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه با وجود افزایش تعداد خودروهای پایتخت نسبت به سال گذشته، تعداد مجوزهای طرح ترافیک نسبت به دوره قبل یک فقره هم افزایش نخواهد داشت، اظهار داشت: به منظور پاسخگویی به نیازهای ضروری شهروندانی که موفق به دریافت مجوز سالانه نشده بودند، 10 درصد مجموع سهمیههای سالجاری به طرح ترافیک روزانه و هفتگی اختصاص پیدا کرد که این میزان برای سال آینده به 40 درصد مجموع سهمیهها افزایش خواهد یافت.
20 درصد کودکان ایرانی فرصت تکامل مطلوب ندارند
رییس فرهنگستان علوم پزشکی اعلام کرد که 20 تا 40 درصد کودکان ایرانی فرصت مطلوب تکامل را ندارند.
به گزارش وزارت بهداشت، علیرضا مرندی در بیستوهفتمین نشست نظریهپردازی سلامت در فرهنگستان علوم پزشکی که به موضوع برنامه تکامل کودک اختصاص داشت، گفت: شیر مادر ضریب هوشی فرزند را تا 13 برابر افزایش میدهد و برخی کودکان جامعه از فقر ید و آهن رنج میبرند.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اهمیت دوره پیشدبستانی برای کودکان اظهار داشت: اهمیت دوره پیشدبستانی برای کودک به مراتب از دوره دبستان بیشتر است. بچهها در سالهای اول خیلی آموزشپذیرتر هستند.
این متخصص اطفال گفت: اقتصاددانان دنیا بررسی کردهاند که هر یک دلار سرمایهگذاری برای تکامل کودک 7 تا 42 دلار سود به همراه دارد.
وی بازی با کودک، تهیه اسباب بازی برای او و کتابخوانی برای کودک را مهمترین اقدامات کمهزینهای دانست که خانوادهها و والدین میتوانند برای پرورش کودک خود به کار گیرند.
شناسایی استعداد دانشآموزان
مدیرکل فنی حرفهای و کار و دانش آموزشوپرورش با تاکید بر اینکه تنها با آموزش نمیتوان کارآفرینی را نهادینه کرد، گفت که باید فضای کارآفرینی در سطح عمومی جامعه اصلاح شود.
محمد شریفزاده با بیان اینکه آموزش و پرورش به نوعی طرحهای کارآفرینی را آغاز کرده است، افزود:نگرش به کار باید از همان دوران ابتدایی در دانشآموزان شکل گرفته، در دوره متوسطه اصلاح، در دانشگاه تقویت و پس از آن نیز مورد حمایت قرار بگیرد.
معاون رییسجمهور: توانمندسازی زنان منجر به توانمندسازی کل بشریت میشود
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در کنگره سراسری انجمن علمی سرطانهای زنان ایران گفت که حق سلامت یکی از حقوق اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و مورد توافق و اجماع همه جوامع و فرهنگهاست.
شهیندخت مولاوردی ضمن چند بعدی دانستن مساله سلامت افزود: اقدامات انجام شده برای ارتقای سلامت باید به تمام جوانب سلامت فردی و اجتماعی توجه داشته باشد و زنان نیز در جامعه امروزی به واسطه داشتن نقشهای چندگانه با شرایط ویژهای مواجه هستند که با شناخت بهتر از مولفههای موثر به سلامت خود میتوانند به نحو موثری به ارتقای سطح سلامت خانواده و جامعه کمک کنند.
وی تقسیم نابرابر قدرت میان زن و مرد، هنجارهای اجتماعی به سبب کاهش فرصتهای آموزشی و شغلی زنان، تمرکز انحصاری بر نقش باروری زنان و عدم توجه به دیگر ابعاد وجودی آنان و اعمال بالفعل یا بالقوه خشونت جسمی، جنسی و روانی علیه زنان و دختران به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده سلامت آنان را از عوامل اجتماعی برشمرد که زنان و دختران از از آنها محرومند.
معاون رییسجمهور گفت که برخورداری از سلامت حق همه انسانهاست و سلامت، محور و پیششرط تحقق توسعه
پایدار است.
علت آلرژی و مشکلات گوارشی در کودکان زیر ۲ سال
فارس- فلوشیب سمشناسی گفت که مواد غذایی با ماندگاری بالا به دلیل داشتن مواد افزودنی و شیمیایی باعث عوارض گوارشی و آلرژی در کودکان زیر دو سال میشود.
فریبا سرنقی گفت: به طور کلی برای تغذیه کودکان زیر دو سال باید از غذاهای تازه یا مواد غذایی بستهبندی که تاریخ مصرف کوتاه و چند روزه دارند استفاده کرد.
فلوشیب سمشناسی گفت: موادی که دارای ماندگاری بیش از یکی دو روز هستند برای آنکه بتوانند ماندگاری بیشتری داشته باشند مسلما در ساخت آنها از مواد شیمیایی و مواد افزودنی استفاده شده است که در آینده باعث عوارض گوارشی و آلرژی در کودکان خواهد شد.
متخصص کودکان تصریح کرد: از طرفی در بسیاری از آبمیوههای صنعتی از مواد شیرینکننده زیاد استفاده میکنند که هم در ذائقه کودک تاثیر میگذارد و هم مانع از خوردن غذاهای اصلی در کودک شده و به اسهال منجر میشود.
وی وجود مواد رنگی و افزودنی در مواد بستهبندی شده را زمینه بروز آلرژی و آسم در کودکان دانست.